אני מכורה לסדרות ממש... ותכלס זה לא כזה בעיה (חוץ מהבזבוז זמן) אבל לפעמים זה לא צנוע, קללות ודברים כאלה...
קיצור אני לא מצליחה להפסיק, אני פשוט מכורה לזה. אם משהו יודע/ התנסה בעבר במכירות כזו או אחרת ויש לו עצה אני יותר מאשמח
תודה 
אני מכורה לסדרות ממש... ותכלס זה לא כזה בעיה (חוץ מהבזבוז זמן) אבל לפעמים זה לא צנוע, קללות ודברים כאלה...
קיצור אני לא מצליחה להפסיק, אני פשוט מכורה לזה. אם משהו יודע/ התנסה בעבר במכירות כזו או אחרת ויש לו עצה אני יותר מאשמח
תודה 
לנסות להתחיל עם דברים כאלו, ולאט לאט אם את רוצה אז לעבוד גם על הזמן שזה לוקח...
בתור אחת שלא ממש רואה סרטים, זו העצה שלי
אבל בטוח יש כאן אנשים שיוכלו להמליץ על דברים נקיים...
בהצלחה!!!
אגב, יש בערוץ מאיר משו חמוד! הרפתקאות אסי וטוביה בעיק דוד. חמוד בטירוף!
אומנם זה "לילדים" אבל הם משחקים אחלה..
אני אוהבת
לא מזיק לנסות
אני מציע להתנתק מהמחשב בימים הראשונים....
אז כל השבוע אני בלי המחשב ואז ביום חמישי בשתיים בלילה יש לי את האפשרות או לישון או לפתוח את המחשב... ואני לא מצליחה ללכת לישון.
אוף אני לא יודעת למה
את מוכיחה לעצמך כל שבוע שאת יכולה לפחות שבוע בלי כל זה את צריכה לנסות פעם אחת ללכת לישון מוקדם ככה תעשי שבועיים רצוף בלי. וכן הלאה.. רק כמה שעות של שינה מוקדמת ואתכבר בשלושה שבועות רצופים. וכן, מותר גם לוותר על המחשב בשעות שנמצאים בבית..
השעות הקטנות על המחשב גוררות מאוד לבזבז זמן. שני מוקדם...
נגיד בחופש עכשיו אני אגיד להורים שלי לא לפתוח לי את הרימון כי אחרת אני אראה כל כך הרבה זבל שהמוח שלי יתפוצץ
אני רוצה להצליח לא לראות ולשמוח בזה, כשנכבה לי האינטרנט אני מבואסת שאני לא יכולה לראות ולא מרגישה בכלל שאני מתגברת על איזה משהו...
א- באמת כדאי לשבת עם ההורים כמה דקות לדבר על נוהל פתיחות האינטרנט בבית...
ב- למרות שאת מבואסת- התמכרות היא הכנסת תדרים למוח שהמוח מורגל אליהם ו"רוצה" עוד, התבאסות זו תופעת לוואי מהתמכרות, אבל זו איננה ההתמכרות עצמה! לפחות המוח לא מתנוון בעניין סדר המחשבה והחיים הבריא...
את תתגברי על זה, אני מציע ללמוד משהו, קצת לאמץ את המוח במקום לנוון אותו בסדרות... וכן ריצות ואויר צח...
א' הבעיות בסדרות הם שהן מותחות וגורמות לרצות את הפרק הבא ואז שלאחריו וכו'- טיפ- תקראי את התקציר של הסדרה שלך. נגיד- בויקיפדיה....
ניצול הזמן של המחשבה הצלולה הוא חשוב לשנות את תנאי המגרש...
בהצלחה...
לא הכל רלוונטי אלי אבל אני אקח חלק 
קרה לי כבר הקטע של הבושה. אני לא מעזה לספר כי אני נגד זה כששואלים אותי אז מה פתאום התחלתי גם וכו.
ובקשר לסדרות חדשות החלטתי שאני לא אתחיל בכלל אבל אני באמצע סידרה עכשיו ונשארו לי עוד חמש עונות...![]()
אני גם שיאה המכורה לזה..
התחלתיי לראות איזהשהיא סדרה .. וזה לקח לי טונות זמןן מהיוציום כי את ממשיכה פרק אחרי פרק אחרי פרק.. בלי לשים לב לזמן ש/עובר לך בכלל.. זה ממכר טיירוופ!!
פשוט הפסקתי לראות שבועע.. ובאמת התעסקתיי בחיים שליי.. כי אחכ הסדרות האלה לא יקחו אותך לשומקום לוץ מדיכאון! כןןן, סדרות מביאות לדיכאון!
וזה היה לי שיאאאה הקשה !! ואחכ הבנתי תהשלכות שלזה.. ואני ככ שמחה עלזה!
שיהיה בהצלחה נשמה![]()
זה עושה אותי ממש שמחה
יש סידרה שאני רואה וכל פעם שאני מבואסת זה מעודד אותי כי זה מצחיק בטירוף... אני בוכה מצחוק. איך אני יכולה לרצות ללכת לישון אחרי שבוע קשה ומתיש של לימודים (שביעית) שאין כבר כוח לכלום במקום לראות אותה?
ואני רואה רקבשעות לילה מאוחרות מאוד... ככה שזה לא בא על חשבון כלום חוץ מהשינה שלי ואין לי שום סיבה מספיק טובה להפסיק עד שאני לא חייבת...
ברוך שזיכני לכוון....
עשיתי הפסקה לאיזה חודש ואז בא פתאום סוף שבוע נחמד וריק למדי והמחשב קרץ לי וזהו מההתחלה
נראה לי זה כמו סמים
את באמת רוצה להפסיק?
את באמת חושבת שזה בזבוז זמן?
כמה באמת את רוצה להפסיק?
אולי את לא רוצה וזה סתם המצפון מציק?
את חושבת שאת צופה בסדרה רק בגלל שגם החברות צופות?
לדוג':
ישנם אנשים שמכורים לסיגריות.
הם רואים את תוית ה"אזהרה" בכל קופסה אך הם עדיין ממשיכים לעשן... כי זה עושה להם "טוב".
או בגלל שכל החברים לידם מעשנים והם חייבים לעשן כדי להרגיש חלק מהחברה.
הכל תלוי ברצון שלך ועד כמה הוא מספיק חזק - "אין דבר העומד בפני הרצון".
סיבות למה כדאי להפסיק:
1. בזבוז זמן עצום.
2. לחשוב כמה טוב ("אין טוב אלא תורה") הייתי יכול לעשות בעולם.
3. מכניס כל מיני מחשבות לא טובות.
4. מגרה את היצר.
5. יכול להביא את האדם לידי עצבות (לדוג', אם אחד מהגיבורים בסוף מת...).
6. במקום להתרכז בשיעור או בכל דבר אחר, הראש שלך נמצא במחשבות על הסדרה.
7. לפעמים הדמויות בסדרה יכולות להשפיע על אישיותך בדרכים לא דרכים.
8. צפייה בסדרה על חשבון דברים אחרים.
9. להשוות את הדמיות בסדרה לאנשים במציאות (לדוג', היא רוצה חתן כמו הגיבור בסדרה...).
10. התמכרות.
איך להפסיק?
הסיבה להפסיק משתנה מאדם לאדם.
את צריכה למצוא את הסיבה הכי חזקה *בשבילך* למה את חייבת להפסיק.
ישנם אנשים עם בעלי משמעות עצמית חזקה מאוד שפשוט אומרים "די" והם מפסיקים עם זה אחת ולתמיד.
את חושבת שאת מספיק חזקה לעשות את זה?
אני אישית חושב שאם כבר צופים בסדרות וזה קשה מאוד להפסיק...
עדיף לעבור לספרים. אבל זאת החלטה שלך.
ב"הצלחה רבה.
אולי כדאי לשתף חברה שלך או הורים או משהו, כי מלא פעמים הם יכולים להיות הדמות הסמכותית והחזקה שתגיד לך באופן חד משמעי וברור-לא עכשיו, לא, לא שייך..
תשתדלי גם להיות עסוקה מספיק (זה גם ממש כיף ומספק...) ככה שתיחסך לך הדילמה הזאת פשוט כי תהיי עייפה מדי.. בכל אופן-שיהיה לך ממש ממש בהצלחה!!!
בתור התחלה אם את לא יכולה לוותר בבום על עניין הצפייה- תעברי לסרטים במקום לסדרות.
זה מה שאני עשיתי בעבר, וזה עבד די טוב. ככה במקום לבזבז 60 שעות (בסדרה קצרה) ברגע שהתחלת את הפרק הראשון, זה שעתיים.
חוץ מזה, להפנים שזה בזבוז זמן מוחלט ושזה פוגע בך- גם לפעמים בתכנים, תלוי מה הסדרה, אבל בוודאות בהתנהלות היום-יומית. פגיעה בשעות שינה, אי-הספקה של דברים שצריך לעשות, בילוי עם חברים וכו'.
מה שאפשר לעשות זה למצוא תחביב שרלוונטי לאותו מקום וזמן שבו את רואה את הסדרות, לדוגמה- קריאת ספר במיטה (אם הבנתי נכון שהבעיה בעיקר בלילה), או ללמוד משהו במחשב (לא תאמיני כמה דברים מעניינים על ישראל כתובים בויקיפדיה) וכו'.
בהצלחה!
(ראיתי איזה 8 פרקים של שטיסל) ושכנעתי את עצמי שזה אסור ע"פ ההלכה פשוט פעם בכמה סרטים פתאם הייתה אישה עם גופייה ומיצידי זה קוו אדום ש-א-ס-ו-ר להתקרב אליו אז פשוט (באמת פשוט) הפסקתי, למרות שאפילו כמה פרקים ראיתי בשיעורים באמת שזה פשוט להפסיק,
בעבר עוד יותר גם הייתי רואה ר"ל סדרות אחרות עוד פחות צנועות אבל אחרי פרקים בודדים כשאורו עיני פשוט הפסקתי למרות שאז זה היה קשה, 0מדובר על כיתה ז-ח כשכל הכיתה הייתה ממש לא דוסית, בכל אופן לא הסכמתי לעצמי בחסדי ה' להתקרב לזה, ולמרות שהיו לי "נפילות" בקטע שראיתי כמה סרטים מהסדרות האלו הפסקתי בין רגע)גם הרגשתי מוזר, כי הרבה חלקים מהסרטים לא הייתי מסתכל, אלא עוצם עיינים או מסתכל על הרצפה כי היו שם דברים לא צנועים, קיצר הפסקתי בצ'יק.
לא רואה סדרות שבעולם ראיתי מלא שדרות ...לא שלמות מממש...חוץ מגיבורים..חח אז א.אשריך שזה נקרא בישבילך מכור ועוד לתוכנית דוסית שהיא ניקראת ממש ממש בסדר..ב.על ההעבודה שעשית בישביל להפסיק
בס"ד
תעצרי בבת אחת ותחליטי שאת יותר לא נוגעת בזה אפילו עם קצה הזרת גם אם עכשיו תשכבי שבוע במיטה עם כאבי ראש (וקשה לי להאמין שהגעת לדרגת התמכרות כזו) או שעמום מוחלט.
תראי מהר מאוד שהחלטה טוטאלית כזו פותרת את הבעיות הכי מהר ועם הכי פחות קשיים.
גם אם אני אפסיק לגמרי תמיד ברגע של נפילה המחשב יחכה לי, אז לא עדיף לגמור את הסידרה וזהו?
אני לא רואה סידרת מתח... זה סדרה מצחיקה
בס"ד
אם תפסיקי לגמרי, יהיה לך קשה במשך פרק זמן מסויים, אבל זהו. ככה זה עובד. מוזר משהו, אבל בדוק ומנוסה.
חברות שלי כל היום רואות סדרות ולא מפריע להם בכלל אז אשריך שזה מפריע לך!!!
פעם כל פעם שהיה לי חלל ריק, הייתי ממלא אותו עם סדרות
נסי למלא את הזמן בדברים מועילים באמת, לצאת לשיעורים עם חברות, לסדר את הדירה, לנקות, ללמוד, ללכת לחבר, לצאת, להתנדב וכו' וכ'
את יכולה לעשות עם הזמן שלך הרבה יותר טוב מזה.. חוץ מזה שזה ממש מרגיל אותך לתפיסות מסוימות שאינם נכונות..יותר מדי דמיון וכו' בקיצור תרבות המערב.. בהצלחה
באמת שכל תגובה חשובה לי, תודה 
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.