שאלה לביינישים וביינישיות וכל מאן דבעיאהבת ישראל!!

במשיבת נפש, ה. כתוב:

"כְּשֶׁצָּרִיךְ הָאָדָם לַעֲלוֹת מִדַּרְגָּא לְדַרְגָּא צָרִיךְ שֶׁיִּהְיֶה לוֹ יְרִידָה קדֶם הָעֲלִיָּה, כִּי הַיְרִידָה הִיא תַּכְלִית הָעֲלִיָּה. וּמִזֶּה יָכוֹל כָּל אָדָם לְהָבִין כַּמָּה הוּא צָרִיךְ לְהִתְחַזֵּק בַּעֲבוֹדַת. הַשֵּׁם וְלא יִפּל לְעוֹלָם בְּדַעְתּוֹ מִכָּל הַנְּפִילוֹת וְהַיְרִידוֹת שֶׁבָּעוֹלָם כִּי אִם יִתְאַמֵּץ וְיִתְחַזֵּק לִבְלִי לְהִסְתַּכֵּל עַל זֶה בְּשׁוּם אפֶן שֶׁבָּעוֹלָם אֲפִילּוּ אִם יַעֲבר עָלָיו מָה, יִזְכֶּה לְבַסּוֹף שֶׁיִּתְהַפְּכוּ כָּל הַיְרִידוֹת לַעֲלִיּוֹת גְּדוֹלוֹת, כִּי הַיְרִידָה הִיא תַּכְלִית הָעֲלִיָּה. וְיֵשׁ בָּזֶה הַרְבֵּה לְדַבֵּר כִּי כָּל אֶחָד שֶׁנָּפַל לְמָקוֹם שֶׁנָּפַל נִדְמֶה לוֹ שֶׁעָלָיו אֵינָם נֶאֱמָרִים דְּבָרִים הָאֵלֶּה כִּי נִדְמֶה לוֹ שֶׁעָלָיו אֵינָם נֶאֱמָרִים רַק לִגְדוֹלִים בְּמַעֲלָה הָעוֹלִים בְּכָל פַּעַם מִדַּרְגָּא לְדַרְגָּא אֲבָל בֶּאֱמֶת תֵּדַע וְתַאֲמִין, כִּי כָּל דְּבָרִים אֵלּוּ נֶאֱמָרִים גַּם עַל הַקָּטָן שֶׁבַּקְּטַנִּים וְהַגָּרוּעַ שֶׁבַּגְּרוּעִים, כִּי הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ טוֹב לַכּל תָּמִיד"

הירידה היא תכלית העליה. הכוונה בפסקה מובנת - יורדים ומתוך הירידה ניתן לעלות לדרגה גבוהה יותר. ואפילו הירידה עצמה תהפוך לעליה גדולה.

עכשיו שאלה:

תכלית זה מטרה. כשכתוב הירידה היא תכלית העליה, נשמע כאילו הירידה היא המטרה של העליה. יעני למה עולים? כדי לרדת... 

לכאורה היה אמור להיות כתוב 'העליה היא תכלית הירידה', לא??

למה כתוב בצורה שנשמעת שונה לגמרי??

תודה רבה! תזכו למצוות!

וואי אני לא כזה מבינה בתחום אבלקטורת

ויקיפדיה:

תכלית-מטרה או יעד היא מצב עתידי פוטנציאלי שמתגמל[1] (לרוב לחיוב, אך לעתים גם לשלילה). מטרה היא משהו שרוצים בהשגתו, תכלית או כוונה. 

תכלית זה גם יעד אז אולי הכוונה היא שהמטרה הסופית היא שהירידה תהפוך לעליה

האמת שהמילה תכלית יכולה לשמש גם עבור 'שיא'אני77

כגון- "תכלית שנאה שנאתים"

קצת פיספסתי מה לא הבנת.. כאלו מה השאלהלא נשברים!

הירידה היא תכלית העליה זאת אומרת שהיא בשביל שתעלה..

אחרי שיהיה משבר וקושי אתה  יוצא יותר חזק ומחוזק ובגלל זה יש קושי!

נראה לי:זויתן

שההסבר הוא שרק אחרי שנופלים אפשר לעלות יותר גבוה,

כי אם האדם יחיה בלי ירידות או נפילות, ההתקדמות היא איטית יותר ופחות משמעותית,

אבל, לאחר נפילה- מגיע השינוי האמיתי,

האדם צריך לדעת ליפול, ללמוד מטעויות, ואז לעלות, ובזכות הניסון מהנפילות- הוא יצליח להתקדם יותר ויותר...

ולכן הירידה היא באמת היא תכלית העלייה, כי רק על ידי הירידה- אפשר באמת לעלות יותר ויותר...

ובאמת בלי ירידות ונפילות- אי אפשר להתקדם ולעלות באמת גבוה...

ככה נראה לי...

תודה לכולם!אהבת ישראל!!

הרבי מקוצק נראה לי אומר שהעליה זה כמו מדרגות משופות כזה- שאתה עולה מדרגה ואז גם אם אח"כ אתה נופל כזה קצת, משם אתה יותר יכול לעלות למדרגה הבאה....

זה מחזק את מה שאתה אומר..

למרות שעדיין כזה קצת מעורפל לי הניסוח- הירידה זה המטרה של העליה.. לכאורה, ואני מסכימה לגמרי עם מה שאתה ואחרים כאן גם אומרים, זה באמת אומר להיות הירידה היא באמת בשביל לעלות, אבל זה לא המטרה של העליה. לא נראלי שיש מטרה שתיפול. ברגע שנופלים, צריך לקום ואז יש פוטנציאל והכל אבל גם בלי נפילה רצינית אפשר.. לא? אבל אין מטרה בפני עצמה שתיפול כדי שתעלה....

מבולבלמבולבל

אם פשוט נסביר מה הוא כתבא"י זה קשה

אנחנו עולים רק בשביל לרדת. כי הירידה היא עצמה ההתקדמות. ולכן תמיד כשאנחנו עולים צריך לדעת שבסוף ניפול ולא להתייאש מזה כי זו הייתה המטרה- ליפול. 

מה בדיוק ההיגיון בזה- לא יודע. אבל זכור לי שבאמת יש לר' נחמן תורה כזאת שהעליה היא צורך ירידה. אז כנראה שזו התורה הזאת.

ככה חשבתי עד שקראת שוב. אבל בשורה השלישית הוא סותר את זה. 

אז כנראה הכוונה היא "כי הירידה היא (באה ל)תכלית (של) העליה."

כמה דוגמאות. והיבה לכך שצריך לרדת לפני העלייה. והזהרהארי מש.

כשנהג מרוץ רוצה לנסוע מהר, לפני כן הוא עושה 'תנופה' ע"י שהוא נוסע אחורה...

כשאתה רוצה לקפוץ לגובה אז אתה קודם כל מתקופף ואז קופץ...

ויש להדגיש שאסור לרדת בשביל לעלות וכך גם נאמר במשנה שמי יורד בכונה בשביל לעלות אחר כך, אזי  מן השמיים לא יתנו לא לעלות בחזרה...

אלא כשאדם מתקרב לקדושה ומתחזק, מן השמים מנסים להפיל אותו בכדי לראות עם הוא יעלה או ישבר, ואם הוא לא ישבר ולא התיאש הזי יסייעוהו ויעלו אתו עוד למעלה לדרגות גבוהות  אבל אם הוא יתיאש אז...

וזו הסיבה שצריך לרדת בשביל לעלות זה בעצם ניסיון מהשמיים לבחון אותנו אם נעמוד בו ואם לאו...  

* והסיבהארי מש.

הסברת ממש טוב.אהבת ישראל!!

זה קצת מתחבר לי ביחד עם מה ש@א"י זה קשה כתב... תודה..

הבנתי אותך חוץ מהמשפט האחרוןאהבת ישראל!!

שציטטת עם הסוגריים.. אפשר שתסביר אותו?

זה היה ההסבר של איך הדברים שאמרתי מסתדרים בלשון הכתובא"י זה קשה

"כי הירידה היא (באה ל)תכלית (של) העליה."

כאילו דחפתי מילים לתוך המשפט המקורי כדי להסביר איך זה נכנס למילים, שהירידה באה בשביל העליה ולא להיפך.

מחילה, אבל אני חושב שאתם סתם מסתבכים.אני77

כידוע העברית השגורה בפי רבני העבר אינה בדיוק העברית כפי שהיא כיום, ואחד השימושים של המילה "תכלית" זה כמו 'שיא'. אם משהו הוא גדול בתכלית הגדלות-זה אומר שהוא הכי גדול שיש. אם משהו הוא ירוק בתכלית, זה אומר שהוא ירוק לגמרי. ואם הירידה היא תכלית העליה, זה אומר ששיא העליה זה בירידה-וזה מה שהוא מסביר שם-שהירידות עצמן הופכות לעליות, ובעצם הן העליות הכי גדולות.

הסברת מצוין. תודה!אהבת ישראל!!

רק לא הבנתי למה הירידה היא עליה.. היא אח"כ מתהפכת לעליה.. לא?

אפשר שתסביר פשוט את הפסקה שהעתקתי למעלה??

תודה רבה וחג שמח לכל עם ישראל!!!

בתוך הירידה עצמה טמון כח עצום של עליה,אני77

שבמובנים מסוימים הוא גדול יותר מהעליה עצמה.

לכן כשהירידה מתהפכת בסופו של דבר לעליה, הירידה היא תכלית העליה.

ולהסביר למה זה- אתן שני משלים. לא מבטיח שזה יסביר הכל.

אם אב שולח את בנו אל תוך פח הזבל, אמנם נראה שיש כאן ירידה (ובאמת יש כאן סוג של ירידה), אבל בהנחה שהאב הזה אוהב את בנו ואינו משוגע, אנחנו יכולים להבין שזה שווה את זה. למשל-יתכן שימצא שם שק של יהלומים, ואז אותה הירידה אל הזבל, היתה שוה המון, ובמובנים מסוימים אפילו עצם הירידה-המסירות וההקשבה שלו לאביו, ההקרבה והמאמץ שהבן בונה בכוחות הנפש שלו-מקרבים את הבן לאביו ואף מגדלים את הבן עצמו.

משל שני- אם אב מכה את בנו, אז שוב-כאשר אנו מניחים את ההנחות דלעיל-בסופו של דבר הבן יכיר שדוקא באותן מכות מתבטאת אהבה ברמה גבוהה יותר מהרגיל, כי בעוד באופן רגיל נדמה כביכול האהבה ביניהם עומדת על הדברים החיצוניים, פה מתברר שהאהבה ביניהם היא גבוהה יותר, ומתגלה גם הדאגה של האב לחינוך בנו ובנינו הרוחני ולא רק דאגה להרגע וזהו-שיהיה לו שקט מהבן.

חג שמח!

צל"ש על ההסבר! ודוגמאות מצוינותאהבת ישראל!!אחרונה

תודה! מועדים לשמחה!!!

אז לא הבנתיקטורת

העליה סופה בירידה? כל עליה תגמר בירידה? ואיך הירידה היא התקדמות?

הירידה באה לבחון האם העליה טובה וחזקה...ארי מש.

יש לו גם אגרת על זה מומלץ לקרוא מחזק מאוד...ארי מש.

איזה איגרת?מחפשת כינוי

אנלא מביןקמנו ונתעודד

בס"ד

אתה בעצם מקשה למה המשיבת נפש לא מדבר בעברית מודרנית תקנית? אתה מבין כמה זה מגוחך?

לא.אהבת ישראל!!

שאלתי מה פירוש הציטוט כי לא הבנתי אותו ואז קצת יותר הסתבכתי. זה הכל חג שמח!

אא..ואני בת

ראיתי את התגובותזקוק לגאולה

ואמנם נכון שהלשון של פעם שונה משל היום, וייתכן שהכוונה היתה כמו שאמרו.

אך לענ"ד הפירוש האמיתי של זה (ע"פ מה שכתוב בעצות ישרות תשובה אות ד') שהמבחן האמיתי של ההתקרבות הוא בהתרחקות.

לא חכמה לעבוד את ה' כשאתה בהתרוממות הרוח. המבחן הגדול הוא המשבר. לא חכמה לבטוח בה' כשהכל הולך על מי מנוחות, אלא תכלית הביטחון - זה כשיש משברים, נסיונות.

וכך כתוב בעצות ישרות (שזה תלקיט מתוך ליקוטי הלכות):

...ואזי כשזוכה לעמד בנסיון הזה של ההתרחקות כל כך ואף על פי כן שב בתשובה שלמה, אזי השם יתברך מרחם עליו ונתקרב על ידי זה דיקא, על ידי שעמד בנסיון הזה של ההתרחקות, וזה בחינת: התרחקות - תכלית ההתקרבות. 

[אפשר למצוא את הקובץ באתר אור הגנוז]

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך