רק ספרדים יכולים לדפוק שנ"צ מקצועי ביום כיפור! היה מעיף, התעוררתי מהשנ"צ לפני מנחה תוך שאני ממלמל "ברוך שלא עשני אשכנזי..."
(הכל בצחוק, אין כאן שום כוונה רצינית כך שאין לאשכנזים שבינינו מה להיעלב, אולי רק קצת...
)
רק ספרדים יכולים לדפוק שנ"צ מקצועי ביום כיפור! היה מעיף, התעוררתי מהשנ"צ לפני מנחה תוך שאני ממלמל "ברוך שלא עשני אשכנזי..."
(הכל בצחוק, אין כאן שום כוונה רצינית כך שאין לאשכנזים שבינינו מה להיעלב, אולי רק קצת...
)
אחים שלי התפללו אצל הרב עמר ולא היה להם דקה הפסקה...
ואני התפללתי באשכנזי והיה איזה שעה לנוח..
מתי התחלתם נעילה?
הייתי סומך במוסף ונעילה, במוסף אני עשיתי את כל הפיוטים השוברי שיניים עם המנגינות המסובכות, היה קשה רצח... בנעילה היה דווקא מעיף!
לאשכנזים יש סומכים? (האלה שעומדים ליד החזן ואומרים במקומו את הפיוטים שבאמצע חזרת הש"ץ כדי שלא יהיה הפסק לחזן ועושים במקומו את הסליחות כי זה קשה רצח להיות חזן 10 שעות...)
א- מתי עשיתם מנחה?
אנחנו הסתבכנו עם זה קשות במכמנים... היה יותר מסובך מאשר בשלומבא, אם אתה יודע בכלל מה קורה בנעילה הקארלינרית בשלומבא....
ב- הרב אריאל בהט (מישיבתי הנוכחית....) היה חזן בכל התפילות, לאשכנזים אין סומכים....
הרב מיכאל היה ג"כ הש"ץ בכל התפילות?
ג- כמה היו אצלכם בתחילת שחרית (ומתי התחלתם?)
ד- קלוט קטע- לא היה לנו עירוב!!!!! וואי וואי, לא כמוכם הולכים חוזרים מהצימר לביכנ"ס... טוב זו גם הפעם הראשונה של המניין הזה לאשכנזים. גם הרב לא עשה את זה לפני כן.... היו עוד ים "באגים" כאלה.. אבל ב"ה היתה התעלות עצומה....
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד