לא מצליחה להכניס שבת בזמןדבורית
זה נושא שממש מתסכל אותי
במקרה הטוב מדליקה 10 דק אחרי הזמן
ובמקרים רבים בדק הספורות לפני שקיעה.
ניסיתי להתחיל לבשל יום יומיים קודם
להוריד בתפריט
לקנות חלק מוכן
להזמין אורחים כדי שזה יזרז לסיים
ללמוד על שבת ולרצות להזמין את הגאולה..
להסתכל מהבוקר מתי צריך להדליק...
לעת עתה עדיין תקועה
יש למישהי עצה?
לכתוב לך מהבוקר בגדולשעת כניסת שבת שהיא חצי שעהארלט

קודם ולהתאמץ לשכוח את השעה האמיתית

להכין רשימה של כל הדברים שאת צריכה לעשות..לא רק הבישול..binbin
הכל הכל.. אצלי זה נותן דחיפה להתחיל למחוק ולמחוק משימות מהרשימה..
דברים שהם לא אוכל אפשר לעשות יום יומיים קודם..(כמו גיהוץ וכו)
לבקש עזרה מבורא עולםחללית

לשתף בעל וילדים שיעזרוzmil
רוצה להבהיר(:חללית

לפי מה שכתבת ניסית הרבה דברים ושיטות. אז הצעתי את מה שאני עושה תמיד כשאני לא מוצאת פתרון. פשוט מתפללת.
כמובן שלא כתבתי מתוך זלזול או משו דומה. 
בהצלחה!!(:

כמה שזה נכוןדבורית
עצתי לך היאבוזי נוזי

להיכנס להרצאה של יעל זלץ באתר אשירה . שם היא מסבירה על התארגנות לפורים, אך דבריה ושיטתה נכונים לכל דבר ועניין שרוצים להתארגן בזמן. הרצאה משנת חיים.

בהצלחה!

יעל זלץ נותנת טיפים גם דרך ארגון שמו"רמילים טובות
נוסחההעני ממעש
קשה לפיצוח
עם הזמן והניסיון..

לא להיבהל אם לא הכל מוכן..
עדיפ הדלקה רגועה מאשר עוד חציל..

מהם הם הדברים שאת עושה ביום שישי?..א..א..
אתם משפחה גדולה?
מה שאני עושה בגדול ועוד אני עובדת ימי שישי
מבשלת את עיקר האוכל יום חמישי בד"כ בערב כי אני מסימת לעבוד ב4
ושוטפת את הבית אחרי הבישולים, הולכת לישון מאוד מאוחר לפעמים אחרי 12 בלילה, אבל מעדיפה לקום לבית מסודר ונקי בבוקר מאשר לבלאגן ולכלוך, נכון אני עייפה אבל זה שווה את זה, נחה בשבת ומשלימה שעות שינה.
כשאני מגיעה יום שישי מהעבודה עושה עוד כמה דברים קטנים אם אני במוזה אמי אופה חלות ואם לא אז קונה,לא נורא בכלל.
יש כאלו שכבר מיום רביעי מתארגנות לשבת מנקות את הבית כביסות וכו, חמישי מבשלות ושישי פינישים אחרונים.
פשוט צריך לגעת לחלק את ההכנות ולא הכל ביום שישי בלחץ
לכתוב רשימה מסודרת ולא לחרוג!!~א.ל
פשוט לכתוב ברמת הפרטי פרטים.
מה את מכינה בטור אחד
ובטור שני מה בדיוק צריך לעשות

לסמן וי בכל פעם שמסיימים משהו,
ולא לחרוג!!
תוכלי למצוא את עצמך אפילו נחה חצי שעה לפני שבת..
מה את עושה?רגעים
לנו חופשי יש שבתות שרק הסלון מסודר ונקי והחדרים לא....
ושיש כביסות נקיות שלא קופלו..
וב'ה יש אוכל טעים וסלון ומטבח נקי וילדים נקיים וזה הכי חשוב....
להכניס שבת בזמן ב'ה תמיד...

מה את עושה בשישי?
מניסיון אישי---שוגי

זה מתסכל כ"כ לנסות כל שבת להכניס בזמן ו--- שוב לא להצליח.

ואני כותבת מניסיון. כמה שניסינו ומה שלא עשינו לא הצלחנו.

עד שהחלטנו שגומרים לעשות הכל ביום חמישי- 

והכל זה כולל הכל! ליום שישי לא משאירים כלום!

ביום רביעי: קניות, אפיה וניקיון של החדרים 

ביום חמישי: בישול, כביסה וגיהוץ, שטיפה סלון- מטבח- אמבטיה, הכנת דוד מים חמים ונרות שבת וכמובן עריכת שולחן.

אנחנו אוהבים אוכל טרי טרי והיה קשה לעשות את הסוויץ' הזה, אבל שווה.

אפילו תיבול של סלטים אני מכינה את הרוטב ושמה בשקית ניילון קטנה ולפני שבת מערבבת.

דגים אני מכינה ובשישי אופה וכו' וכו'

ליום שישי נשאר- תיבול סלטים, אפיית הדגים, קניית פיצוחים, חלות ופרחים, מקלחות ואיפור

וזה עדיין מלחמה אצלנו כל שבוע, אבל ב"ה אני זוכה להכניס שבת עשר דקות לפני הזמן כמעט כל שבוע.

והניסיון הכי קשה שלי הוא שאני מכינה ועושה הכל בחמישי ואז בני משפחה אחרים (עדיין לא נשואה) לא גומרים את מה שמוטל עליהם ובגללם א"א לקבל שבת, ואז להתאפק לא לחנך אותם ו/או להתעצבן זה קשה כ"כ.

אוי ה', מי כעמך ישראל, ראה בניך כמה כואב להם שאינם מצליחים לעשות רצונך...

שוגי... שקראתי את הפסקה לפני האחרונה הבנתילכל זמן ועת
שאת לא נשואה.
זה קשה עוד יותר שיש ילדים. קשה אך אפשרי.

אבל כתבת דברים מועילים.
אומנם אני לא נשואה, אבל כשהיינו ילדים קטנים-שוגי

ואמא שלי עבדה קשה מאוד כעצמאית כל השבוע, כך שכל ההכנות לשבת התנקזו ליום שישי, אבא שלי היה לוקח אותנו בימי שישי בצהרים לטיול קטן- טיילת/ פארק וכדו', היו תקופות שאפילו ישר מבית הספר והגנים, כך לא לכלכנו את הבית כי אכלנו סנדוויצ'ים בחוץ, היינו חוזרים למקלחות ולמיטה.

להורים שלי היה הסכם ביניהם שתמיד היינו צוחקים עליו, אמא שלי הייתה גומרת הכל כולל הכל עד שחזרנו, ואז אבא שלי היה מסתער על ערימות הכלים במטבח ומצחצח אותו, כך אמא שלי יכלה להתארגן בנחת ולארגן אותנו.

כבר בתור ילדים קטנים היתה לכל אחד מאיתנו משימה קטנה לכבוד שבת, אני למשל הייתי עוברת על כל המראות בבית עם ווינדולין ושוטפת את המדרגות מגיל צעיר מאוד. ככה הרגשתי שותפה וגם זה לקח הרבה זמן בו לא הפרעתי או לכלכתי.

ימי שישי זכורים לי מילדותי ככיף אחד גדול. להורים שלי היה מאוד מאוד חשוב שההכנות לשבת יהיו מתוך כיף ושמחה של מצווה. השולחן בבית שלנו ערוך לשבת כבר מיום חמישי- חוסך זמן בשישי ומכניס לאווירה, כנ"ל נרות שבת ודוד מים.

איזו עין טובה. צודקתדבורית
תתכנניshindov

תעשי רשימה של כל העבודות שאת עושה ביום שישי. חלק אולי מיותרות, חלק אפשר לעשות קודם וחלק אפשר להעביר לבעל. בתכנון נכון ועמידה בו. עם כל מיני דברים לא מתוכננים. אין סיבה שלא תסיימי בזמן. עובדה שבחורף את גומרת הכל בפחות זמן. כי הלוח לא מרשה. אז זה אפשרי. בהצלחה. 

מתכננת מתכננת...דבורית
העיקר להישאר רגועהסדר נשים

רוב העצות שנתנו לך טובות אבל מתאימות לאנשים שמסוגלים ליישם אותן,

תחשבי אם את כזאת

אני למשל לא מסוגלת לעשות כלום לפני יום שישי וגם ביום שישי לא מחשבת את הזמן נכון

או יושבת לקרוא בפורום גם אם אני יודעת שאין זמן (עכשיו למשלאפאטי)

למדתי לקבל את עצמי ולראות את היתרונות שבאופי הזה, ויש הרבה!

ואפ בעבר הייתי מתעצבנת מזה כל פעם מחדש, היום אני רגועה ושמחה ומקבלת את זה

שזה המצב, ותכלס זה מה שחשוב 

כמובן זה לא אומר שזה מצב אידיאלי אבל אם המצב לא מאוד חמור זה גם לא כ"כ נורא

וגם אם כן מחליטים לעשות שינוי עיף שהוא יהיה מתוך קבלה עצמית ולא מתוך ביקורת עצמית

מדהימהדבורית
תנסי להכניס את השבת שעה לפנינפשי תערוג
אבל ברצינות.
קשה.

דרך אגב. יש לך הבדל בין שבתות קיץ לחורף?
תודה רבה לכל המגיביםדבורית
אני תמיד עובדת עם רשימות... ולא הולך
וגם קיץ גם חורף מדליקה ברגע האחרון (או קצת אחריו )
ולמי ששאל בפרטי בבית הוריי זה אף פעם לא היה ככה
אמא תמיד אומרת שצריך להכניס שבת עם כוס תה ביד כמו מלכה...
בינתיים עשיתי להיום זמני "דד ליין" - מתי מסיימים לבשל.. מתי נכנסים להתקלח. ..
יהי רצון שנזכה להכניס שבתות בשמחה !
מנסיון-נסיכה יפה
פשוט לסיים הכל ביום חמישי וככה בקושי נשאר לשישי. מקלחות לילדים מיד בחזרה מהגן. לקנות מוכן. בגדול זו בעיה שהרבה מאוד מתמודדים איתה. לנסות שהכל מוכן שעתיים לפני ואז אפשר לשבת עם הילדים לסיפור או משחק. בהצלחה!
איך אפשר לסיים הכל ביום חמישי??בת הרים
הרי זהו יום עבודה לכל דבר. חוזרים אחה"צ מיום עבודה מתיש ואח"כ עסוקים בארוחות ערב והשכבה. אחרי זה הגוף כבר מותש וזקוק למנוחה וגם לא נשאר זמן, אלא אם כן מתכננים לעבוד כל הלילה.
אצלי אישית אם אני מתעלמת מהעייפות שלי ומכריחה את עצמי לעבוד בסופו של דבר לאחר כמה ימים אני נהיית חולה ואז יצא שכרי בהפסדי...
מזדהה...דבוריתאחרונה
הפעמים היחידות שהצלחתי היו כשהייתי ממש שמחה
או ממישהו שציפיתי לו או ממשהו מיוחד שקרה.
אדרנלין טוב כזה
והיו פעמים שפשוט הייתי חולה כל השבת 😜
לחשוב שהיא נכנסת ב15:30. קיץ וחורף+mp8

לפרוס מפה לבנה על השולחן בחמישי בערב.

להכין כבר אז את הנרות.

להתחיל עם הדברים העיקריים ורק אם יש לך המון זמן פנוי ומיותר לפנות לאפיה/ סלטים/ קינוחים.

אפשר לקנות חלות מצויינות, כנ"ל סלטים ולקינוח גלידה פרווה.

לבדוק עם עצמך: מה לוקח את כל הזמן?

את עובדת בחמישי שישי??

אולי את צריכה עזרה רק בניקיון ובינתים תבשלי??

לי אישית עזרסמיילי צהוב
שמתי לב שתמיד מה שמלחיץ זה הדברים הקטנים שנזכרים בהם ברגע האחרון.
אז עשיתי לי כלל תקופה, שהשעה האחרונה לפני שבת מוקדשת רק למקלחת, איפור וכו. ככה נשאר אחר כך קצת זמן לדברים הקטנים האלו וזה עוזר במשהו..

חוץ מזה- לנסות לרשום לגבי מטלות שונות כמה זמן הן באמת לוקחות, לא מה שנדמה לך כי לפעמים ההערכה מוטעית.. ואז לשבץ אותן בסדר יום בצורה מרווחת כך שישאר זמן בין לבין למקרה של פספוסים וגלישות.. או למנוחה
---מנסה לעזור

אני קראתי פעם באיזה עלון שמדבר על הכנסת שבת מוקדם שהכי כדאי זה לבדוק מתי נכנסת שבת השבוע ואז לעשות לעצמנו כלל כזה:

3 שעות לפני שבת זה ה"דד ליין" האחרון לנקיונות

ו-שעתיים לפני שבת זה ה"דד ליין, האחרון לבישולים!

ואז את עוצמת עיניים מכל מה שנשאר והולכת להתארגן לעצמך בנחת. מקלחת, איפור וכד'....

וזה עוזר בס"ד בד"כ!
וזה אומר שגם אם הגיע 3 שעות לפני שבת וחלק מהבית לא שטוף/ מסודר- אז מקבלים שבת ככה!
(משהו שב"ה לא קורה אצלי. אני מנקה בחמישי בערב...

עובדת כל השבוע במשרה מלאה מחוץ לבית)

ואם הגיע שעתיים לפני שבת - לא נורא אם נקבל שבת עם 4 סלטים במקום 8 סלטים.

(אני גיליתי שמה שלוקח לי הכי הרבה זמן זה הכנת הסלטים. לא אלו הקלים... המורכבים יותר. כמו טיגון של כמה נגלות של חצילים וכד'.

אני מכינה כמות די גדולה כל ערב שבת ושולחת לעוד 2 משפחות. אז זה לוקח לי זמן...

הנה, בערב כיפור- לא הכנתי סלטים. רק אוכל רגיל והכל היה מוכן די מוקדם בבוקר!)

אז בהצלחה רבה לך ולכולנו!!

ניסיתי בזכותך בשבת וחג האחרונים. עובד!!קוורק
תודה רבה!
איזה יופי! שמחה לשמוע! מנסה לעזור

מבינה אותך מאוד מאוד... שאלת השאלותבת הרים
אצלי למשל יש ילדות קטנות כך שחוץ מעזרה מהבעל אין הרבה עזרה. הבנות מלכלכות גם ביום שישי כך שלא ממש מועיל לנקות מיום חמישי, ובודאי שלא מיום רביעי. ובנוסף, אני עובדת ביום חמישי עד מאוחר ומגיעה שפוכה, ובלי קשר בסוף השבוע אני מותשת כך שלא נשאר לי כח להכין לשבת ואז הכל מתנקז ליום שישי...
בימי שישי שכן הצלחתי איכשהו לאזן את המצב זה היה בגלל: התאמצתי לנקות את המטבח מבעוד מועד כדי שלא אצטרך לבזבז זמן רק על ההכנה לבישול, הכנתי את הדברים הקשים כמו העוף ביום חמישי בערב או ביום שישי לפנות בוקר. היה מאוד עוזר אם הייתי שוטפת את השירותים-מקלחת גם לפני יום שישי. וגם - לא להשאיר כביסות ליום שישי, אם זה אפשרי.
בהצלחה ממש. וכמובן, הרבה תפילות...
אשתי ואני סבלנו מאותה בעיהאבשלום פיליפ
עד שאשתי התחילה לנהל רשימה של מטלות ליום שישי, רשימה קבועה שאליה היא מוסיפה בכל שבוע תוספות, החידוש הוא, שהרשימה כוללת שעות מדוייקות, ממש כמו לוח של פגישות רופא (היא מדפיסה את זה באקסל, אז זה יותר פשוט משזה נשמע), למשל:
15:30 הכנת נייר טואלת
15:35 הכנת פלטה ודוד מים.
תפסתם הרעיון?
כמובן, שהיא לא עושה הכל לבד אלא מבקשת ממני ומהילדים עזרה ואנחנו נרתמים בשמחה כמובן, אבל העול להזכיר נשאר אצלה... (וטוב שכך). זה פשוט עובד וזה ממש ממש עזר לנו, כבר עושים זאת שנתיים.
העניין העיקרי הוא:
1) להשתדל בכל אופן לצמצם ברשימה, למשל, נרות באמת אפשר להכין ביום חמישי, וגם טחינה אפשר....
2) לכתוב ברשימה הכל אבל ההההכל, שאין הפתעות.

ועכשיו פניה אישית לקדוש ברוך הוא:
אבא!!! תראה מה קורה פה, האינטרנט כידוע מלא בכל מה שאתה לא סובל, אבל פה יש פינה קטנה ש ילדים שלך פשוט מנסים לראות איך לקיים את המצוות שלך יותר טוב, יותר בשימחה, ובאופן כללנ איך להתקרב אליך.
תראה אבא, יש פה איזו אשה שכנראה יש לה ילדים ובית עסוק (ואולי מבולגן) ומה שמלחיץ אותה בחיים זה שכששכינתך באה לשרות בביתה פעם בשבוע הכל יהיה מוכן. יש לך עוד אנשים כאלה? איפה, אוליי בשוודיה? בארגנטינה?
הריי אתה עצמך אמרת על ידי חז"ל "אם אתם משמרים שתי שבתות תבוא הגאולה". יש מצב שאתה מגמש קצת את החוקים? חלק גדול מהעם הם תינוקות שנישבו ולא זכו להגיר את השבת בנתיים, אבל מאות אלפי אנשים כן שומרים, ומכל הלב.
אבא!!!! משיח!!!
גם לי אין כוח לבשל יום חמישי בלילה אחרי העבודהzmil
אבל מה שאפשר זה לפחות להכין חומרי גלם על השיש תפוא בצל שימורים תירס פטריות אם מכינים מוקפץ וכו
התפילה בסוף. לקחתי בשמחה.נפש חיה.
יישר כוח על הלימוד זכות וסנגוריא על עמ"י הזקוקים לישועה!מנסה לעזור

מחזק מאודדבורית
יש משהו שמעניין אותי לדעת, ואולי יכול לשפוך אור על הבעיה:בהתהוות

בחורף, כשיום שישי קצר בהרבה מהקיץ גם אם מושכים אותו הכי הרבה שאפשר, קורה משהו שונה מהקיץ? למשל, יש משימות שבחורף את פשוט לא מספיקה וזהו, או דברים שאת מוותרת עליהם מראש, או יותר עזרה שאת מקבלת משאר המשפחה?

או שבשורה התחתונה יוצא שבחורף ובקיץ את מכינה בפועל אותם דברים, אבל בחורף זה יוצא על פחות שעות?

לא הפותחת אבל עונהבת הרים
בקיץ אכן מצליחים להכין יותר אבל גם צריכים להכין יותר כי השבתות יוצאות מאוחר.
זה באמת מעניין העניין הזה... (עונה גם כן על עצמי בלבד)מתואמת

אצלנו יש גם הבדל בין שבתות שאנחנו נוסעים (ואז צריך לגמור להתארגן מוקדם יותר ולצאת) לבין שבתות שלא...

וכן - תמיד מסיימים ברגע האחרון...

כנראה שבתת-מודע אני מרגישה שיש עוד זמן, ומרשה לעצמי למרוח את המטלות...

(ופעם דווקא הייתי מצליחה לסיים יחסית מוקדם את כל ההכנות, ולהכניס שבת מוקדם... אבל כנראה שהגיע זמני להצטרף לכל עקרות הבית היהודיות, שמכניסות שבת ברגע האחרון...)

זו שאלה יפהקייט מידלטון

ולדעתי היא המפתח, 

גם ביום שישי עצמו , תמיד לפני השקיעה אני מדליקה נרות, וזה יקרה בין אם השקיעה מאוחרת, ובין אם היא מוקדמת יותר מזמן הדלקת נרות בשבת אחרת,

והסוד אצלי- שתמיד קרוב יותר לשבת אני מוותרת, ומורידה מה שאי אפשר,

ואם יש עוד זמן אני מוסיפה משימות, עד הרגע האחרון.

בשעון חורף ממש חייבים לסיים בישודבורית
בשבתות חורף ממש חייביםדבורית
לסיים בישול בחמישי אחרת אין מצב.
ברגע שהילדים חוזרים ממסגרות חייבים לתקתק מקלחות ותוך שניה שבת
תודה רבה על ההשקעה בתשובות!דבורית
קראתי כל אחת מהתשובות שכתבתם וראשית תודה!
חשבתי על זה הרבה.
אם נמקד את העניין: אני מדליקה נרות קרוב ל שקיעה במקום להדליק אותם בזמן שכתוב בלוח . כלומר כל העניין הוא הבדל של חצי שעה. מה גורם לי למשוך את הזמן עד השקיעה?
אני חושבת שיש כאן גם עבודה על גבולות. מרגע שגיליתי שבעצם עד השקיעה לא ממש נכנסת שבת יש פה תחום אפור שכביכול מתיר לי להמשיך. מה שמפריע לי מאוד זה איפה היראה שלי? פעם זה לא היה ככה. עם השנים ההיתר הזה הפך להרגל כפי טבע האדם...

עצם הדיון הזה מאוד עזר לי ובינתיים בחגים הכנסתי בזמן.
מה שעזר לי:
1. להסתכל מהבוקר מתי ההדלקה ולקחת שעה לפני כדד ליין להיכנס למקלחת
2. קבעתי מראש שב 12:30 סוגרים את האש וכך תכננתי את עצמי מראש.
3. מלכה עם כוס תה- כשהתעייפתי הזכרתי לעצמי שאני רוצה להספיק לפני שבת לשבת עם כוס תה ולהמון אפילו מקצת עוגה. זה בהחלט היה תמריץ מפתה

שבתות ומועדים לשמחה!
יישר כח שהעלת את הנושא! זה נתן תמריץ לכולנו!מנסה לעזור

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך