האם אפשר לעשות משו?הודיה כ
הרבה פעמים עישון וכו הוא כדי לברוח ממשהו....חברים מקשיבים.נפש חיה.
ב ה צ ל ח ה !
להשיב לה. להיות איתה.המצב חסה
הכי חשוב, לא לספר על זה לאף אחד. מנסיון, זה רק יפגע בה.
^^^סביון
*להקשיבהמצב חסה
בעיקר להקשיב ולא ללחוץספר הספרים
אם היא מאוכזבת מעצמהסביון
אז עכשיו איך עוזרים לה? קודם כל להקשיב, כמו שכתבו פה. ולא להילחץ או לעשות מזה עניין יותר מדי כי זה יכניס גם אותה ללחץ ועלול לגרום להידרדרות. כדאי מאוד לנסות להגיע לשורש - כלומר לבעיות שבגללן התחילה לעשן, לגעת שם כמה שאפשר בלי להכאיב (אפילו להכאיב קצת אם אין ברירה. אם היא סיפרה לך כנראה שהיא סומכת עליך) ולנסות להגיע לפיתרון. חשוב שתדעי שלפעמים ההקשבה היא הפיתרון עצמו. יש מצבים שאנשים יודעים להתמודד איתם בהצלחה, והם רק צריכים שיקשיבו וידאגו להם.
בכל מקרה אם לא מצליחים, כדאי לנסות לשכנע אותה בעדינות לספר לאדם מבוגר שיודע להקשיב ויכול לעזור בעניין. אבל אם היא לא מוכנה, לא לספר לאף אחד ללא ידיעתה!
טיפול פסיכולוגי...ארי מש.
לא לרוץ לזה כל כך מהר! בטח לא מאחורי הגב. שקיפות תמיד מוצלחתנפש חיה.
יותר משקרים.
לא על כל דבר הולכים לטיפול פסיכולוגיסביון
אוקי תודה על העצות..הודיה כ
לגבי טיפול פיסכולוגי אני חושבת שזה ממש לא מה שהיא צריכה...
גם לי היה נראה ככה, ממה שכתבתסביון
בהצלחה בהקשבה! זה לא תמיד פשוט...
סתם בשביל המושגים... {כולנו חולים}ארי מש.
יש לנו במשפחה כמה פסיכולוגים וגם כולנו חובבני פסיכולוגיה.
אז בשביל המושגים כיום שליש מבני האדם במדינה מטופלים בטיפול פסיכולוגי, בזמן שכול בני האדם טיפול פסיכולוגי ישנה להם את החיים בצורה משמעותית.
סתם בשביל הפרופורציה כל פעם שאדם עצבני\כועס\לחוץ\עצוב... זה נובע מתוך עיוות חשיבה, ואדם שבריא בנפשו בצורה מוחלטת לעול לא כועס ועצבני {ותתפלאו לשמוע גם לעולם לא רודף אחרי הנאות כמו מתומתם ולא צריך לקבל שום אישורים מהחברה ואין על מי להפגיז פוזות}.
טיפול פסיכולוגי זה דבר שמומלץ לכול אחד מהעולם המערבי.
לפעמים המילה פסיכולוגי זה נשמע איזה דבר מפחיד, אבל זה הטעות זה ממש לו כל בן אדם צריך טיפול נקודה.
הרי בינינו כמה אנשים עצבניים\לחוצים\מדוכאים[או שמחים כלפי חוץ מכל מיני הנאות] כמה אנשים רודפים אחרי הזנב של עצמם, אפשר לראות את זה בתנועה כשיש פקק כמה צפירות לך תתחיל עם נהג מונים האנשים בישראל עם פתיל קצר או בלי פתיל בכלל.
והנתונים יוכיחו ישנם 80 אחוזי גירושין.
אנחנו לא יכולים בלי פלאפונים דקה אחת, אנשים מכורים לסמארטפונים ולמדיה כמה ילדים באמת יושבים רגוע בשיעור בלי כדורים למיניהם הסטטיסטיקות מראות שבדור הבא [כלומר הילדים שיהיו לנו] כול הילדים יחיו על ריטלין, המדיה ותרבויות העולם המערבי עשו אותנו חולים...
ויש לי עוד הרבה נתונים מזעזעים אבל זה לבנתיים...
אני מסכים עם מה שאמרתסביון
והמקרים שתיארת - אנשים לפעמים עצבניים וטיפול טוב יכול לעזור בזה. נכון. אבל האם חייבים את זה? לא בהכרח. כל אחד לפי מה שהוא חושב ומרגיש שהוא צריך. יש אנשים שמסתדרים יפה עם העצבים שלהם ולא מרגישים שטיפול הוא דבר כל כך נצרך, וכנ"ל לגבי שאר הדברים.
אבל הבעיה זה לא העישון...ארי מש.
העישון זה רק הסימפטום לבעיה...
שורש הבעיה זה 'בריחה ממציאות'\'תחושות דיכאוניות'\'בעיות במשפחה' ועוד אלף ואחת סיבות שבהחלט מצריכות טיפול פסיכיאטרי...
אין כזה דבר טיפול לעישון, כי עצם העישון הוא לא בעיה, אלה הוא מסגיר בעיה אחרת.
נו, בדיוק!סביון
אולי לא חייב אבל מומלץ ביותר!!!ארי מש.
ולמה הדוגמאות די קיצוניות? זה פחות או יותר מה שקורא עמוק בתוך נבכי הנפש פנימה בתת מודע אלו דברים שבדרך כלל לא ניתן לראותם כלפי חוץ אפילו האדם שסובל מכך אינו רואה זאת על עצמו.
נכון שמומלץ ביותרסביון
אבל אני לא כזה בטוח במה שאמרתי עכשיו.
וסליחה, הדוגמאות שהבאת לא קיצוניות. פשוט לא הסתכלתי על התגובה שלך בזמן שכתבתי את שלי אז הגבתי מהזיכרון, והדבר היחיד שזכרתי הוא בעיות במשפחה (שגם זה לא תמיד כזה קיצוני, תלוי באיזה סוג בעיות מדובר. בעיות קטנות יש בכל משפחה כמעט) והיה נדמה לי שגם שאר הדוגמאות שהבאת הם בסגנון הזה.
אין בעיה אחי...ארי מש.
אבל אם זה לא יטופל [טיפול טוב אפילו לא פסיכולוגי] זה יכול להידרדר למצב של קריטי... ואז כבר מאוחר מידי בכדי לעצור את הגלגל...
נכון מאוד!סביון
ולכן כדאי שהיא תשתדל להקשיב ולעזור כמה שאפשר... לפני שיהיה מאוחר מדי.
לא במקוםהודיה כ
זה בהחלט לא במקוםהמצב חסה
זה כל מה שהיא צריכה.
ייתכן מאוד שדווקא העישון עושה לה טוב.
לנסות להסבירא"י לעמ'י
ותנסי קודם לומר לה שזה הורס בריאות.. ומביא חלילה למחלה.. לשכנע כביכול.
מהנסיון שלי פשוט רק למלא את החסר שהיא מנסה למלא עם הסגריותדורשת קרבתך
נפשי, משפחתי וכו.
שעמום בחיים, חוסר תכלית
אפילו סתם בשביל הפוזה מעשנים לפעמים.
לנסות לברר איתה מה החוסר ולהשלים ולהזכיר לה שוב ושוב כמה זה פוגע בעצמה.
לדבר איתהאחלה חייםאחרונה
שיהיה המון בהצלחה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.