יש פה מישהו שחושב שאנונימי (פותח)
יותר טוב לו לעזוב את הלימודים הרגילים בתיכון ולחיות בצורה אחרת (עבודה, הפצת יהדות, חווה סטלנות)
טעות הכי גדולה בחיים!!!!MaCaBeE
נראלי זה הדבר הכי טוב בחיים לעזוב תלימודים ללכת לטורו.!!!
לעבוד לקבל כסף לקנות אופנוע d.r חח ולהנות נראלי הכי טוב
אני מסכים איתך<^TNT^>

אים לא נהנים בחיים אז אין להם טעם

חחח אני חושבת שצריך לילמוד כי בסופו של דבר-מוריה!!

אתה תדפוק את עצמך עם בגרויות חיפוש עבודה..כל השטויות האלה..

אני מציעה שתמשיך לילמוד ותשאיר את החלומות בצד..

וזה לא ואמר שאתה לא תוכל לעשות את זה אח"כ בוודאי שתוכל

אבל לימודים לא תוכל לעשות אח"כ..!!

שיהיה יומושלם!!!

-אני-;)

מכבי צודק!!אביושש
ממש ממש ממש לא!!רחובותית!!=)

זה לא פיתרון,זה בריחה מבעיות!
התיכון זה בעצם המסגרת שהיא מעצבת אותה,ולא באנו לחיים רק כדי להנות.

ממש נגד!

רחובותית...אני איתך!!!!!!!!!!!!~~~חנוש~~~
כןהרועה
אם זה היה תלוי בי הייתי לומד בישיבה.
רחובבתתית אני מסכים איתך בקטע שלא באנו לחחים רק כטורו.!!!
כדי להנות כי אם כן אז היינו עושים ומצליחים חח גם להנותת אבל יש אנשים שלא מצליחים גם להנות
בריחה מהמציאות!!!טל_טול

כל-כך כואב לכם בתיכון? בבצפר?

זה סה"כ מסגרת של בדיוק 12 שנים ש-8 שנים מתוכם חולפים בנעימים (היסודי והחטיבה), ויש עוד 4 שנים של התיכון שתעשו לי, אתם מתפאננים שם אחלה..

אז למה לחשוב כאלו מחשבות? פשוט תהנו מזה וזהו כי השנים האלו לא יחזרו=]

עזבי בריחה מהמציאות-עכשיו זה כיף-אבל אח"כ סתםיושי=]
תידפק..
אני בעדאנונימי (פותח)

שכל אחד יחשוב על זה בשיקול דעת מה הוא רוצה לעשות ויעשה כטוב בעיניו..

אחרי הכל לא חיים פעמיים.

ממש ממש לא!!חיוכים
נכון שיש כאלה שזה ממש קשה להם מבחינת הלימודים, אבל אתה צריך את זה בגיל הזה!!! בגיל הזה אתה הכי בונה את עצמך ואתה חייב מסגרת, משהו מוגדר שיגביל אותך, שלא תוכל לעשות תמיד מה שמתחשק לך!! אתה חייב את זה בשבילך [חוץ ממקרים ממש יוצאי דופן...], אתה חייב משימות, אתגרים, לא לברוח!!
זה לא טוב, בצורה מסוימתאנדרלמוסיה

אתה צריך את הבגרויות לעבודה בחיים. אבל עם כל הכבוד על יותר מחצי מהשיעורים אפשר לוותר וללמוד לבד בבית או איפשהו

הקטע שצריך מסגרת- וזה בית ספר נכון, אבל גם בעבודה יש מסגרת.

אם זה היה תלוי בי, הייתי ממזמן הולכת לעבוד ועוזבת את הבית ספר. בגרויות משלימים..

אין שחור לבן!

מה אתה הולך לעשות כשתהיה גדול?!מרב.
תוכל להיות רק מנקה רחובות...
צריך לנצל את זה גם לדברים הרעים. כאיל-- אתה לא לומד עכשיו. מה יוצא לך מזה, חוץ מהנאה רגעית? מה שאתה אמרת עכשיו זה חארטה. תתפלא- אבל החומר שההורים שלי יודעים אחלה *והם בני 36-7* זה דווקא החומר שה למדו בתיכוןן.
ברור!בקטנה

אני!!

מי בא איתי לפתוח פלאלפל בהודו?!

תלויקלי

יש כאלה שזה יהיה טוב להם ללכת לעבוד לכייף לעשות חיים,לא כולם יכולים לשבת ולילמוד מלא שעות ביום!! ויש כאלה שזה פשוט ידפוק להם תחיים שלהם!!! תלוי לכל אחד יש נפש שונה....אי אפשר להגיד טוב אוו רע......שיהיה לכולם חיים טוביםםםםםםם

יש הרבה אנשיםננסי
יש הרבה אנשים שעוזבים את הלימודים או לא לוקחים ברצינות את הבגרויות, ובסוף מצטערים ורוצים ללמוד מקצוע, ופתאום מגלים ולמצוא עבודה בלי בגרויות, שהם לא יכולים להתקבל למה שרצו, או לפעמים צריכים לסיים או לשפר בגרויות, וזה יותר קשה בגיל מבוגר, אם האדם נשוי זה עוד יותר קשה.  ולמצוא עבודה בלי תעודת בגרות, השכר הוא מאד נמוך והעבודה זה בעיקר במפעלים.  אני לא אומרת שזה סוף העולם, תמיד אפשר להשלים או ללמוד קורס, אך צריך לחשוב טוב טוב לפני שעוזבים את בית הספר. שלא נדבר על חיים בלי מסגרת, בלי לימוד תורה, בלי פיקוח של מורים וכו'.
שטויות.גלוק17

לק"י.

לספר לך על דוקטורים ללא תעודת בגרות?

אני חושבת בכנות ...אנונימי (פותח)

יש אנשים שזה לא יעשה להם טוב , כי הם כל הזמן צריכים סיבות למה לחיות , ומה לעשות ...

אבל נירלי לי שיש אנשים (כמוני למשל) שזה יהיה להם אחלה , פשוט לחיות ...

אבל אני עדיין בתיכון ,,,

תלוי מי אתה.זלמן לוי

יש לי חבר בחווה, ובישבילו זה אחלה דבר, הוא נהנה שם מתפתח, ואין לו מסגרת לוחצת.

אבל בד"כ רוב האנשים צריכים איזה מסגרת כל שהיא שתדאג להם, תלמד אותם וכו'. נכון שזה ניראה כיף לברוח בלי לימודים, אבל מה לעשות שרוב האנשים בלי מסגרת יעזבו בסוף גם את החווה, או העבודה ויעבירו את הזמן בבטלה ושיעמום (שכבר ידוע למה הוא גורם...) עד שיצטרכו למצוא עבודה או אישה, ואז  יגלו שבאצם אין להם כל כך אפשרויות כי הם לא למדו שום דבר.

וזה לא קשור רק לתעודת בגרות כיוון שיש הרבה שמסתדרים מצויין גם בלעדיה, והיום גם לא בעיה כל כך להשלים. הבעיה היא מתחילה בזה שתצטרך לתת המלצות, אז מי ימליץ עליך בעל החווה? זה שעבדת אצלו פעם בכמה זמן כמה ימים? לא ניראה לי שהתיחסו אליהם ברצינות.

בכל מקרה יש אנשים אבל שזה כן מתאים להם במיוחד כאלא שיודעים לתפוס את עצמם, ולקבוע זמן ללימוד, במיוחד אם הם חושבים להמשיך בזה כל חייהם.

המון בהצלחה בכל מה תעשו!

לכל אחד מתאים משהו אחר, יש אנשים שזה יהרוס להם את~~אני~~
יהרוס להם את החיים אם הם ישארו בבצפר, ובשבילם הרבה יותר טוב לצאת לעבוד/ללמוד לבד בבית רק מה שהם רוצים.
וואו.. בא לי להגיב לכמה.. כנסו>>>נצח לנצח!!!

טורו,!!- לא כל החיים זה כסףףף!! דיי לחשוב עליו!! התכלית של החיים שלנו זה לא להנות ממש לא!!

כי אז יהיו ימים שהם יהיו נחוצים- נרוויח נתעשר ו.. נהנה..

אבל-- יבואו ימים שונים בהם לא ילך לנו.. וכל יום יהיה מבאס..

יש גלגל בחיים...

ואז-- באותם ימים לא יהיה לנו למה לחיות!!! כי המטרה להנות (לפי מה שאתה אומר!) ואם לא נהנה עדיף למות!!!

<TNT->- קוראים לך ימים שאתה לא נהנה? ואז.. אתה הולך למות? כי... אין למה לחיות!!??

רחובותית- אני מסכימה אבל מעבר לזה--- שזה מסגרת ... החיים מאוד מפתים במלא גירויים מבחוץ.. כסף עבודה,

חברה.. וכו' אנחנו צריכים למתן.. לא כל החיים ללמוד... יש דברים מעבר שיכולים לעשות..

ככה שהיצוג של החיים שזה לימודים זה לא כ"כ נכון..

זהו תסיקו תמסקנות לבד!!!

יומושלם

תשמעו למצח לנצח היא באמת בחורה חכמה!!!!טורו.!!!
זלמן לוי- איזה חווה?? חוות גלעד???טורו.!!!
לא.זלמן לוי
זה חווה ליד בית שאן, אני לא זוכר את השם שלה.
אני בעד לגמור עם זה עכשיו וזהו!!#גליה#

יאללה למי יש כח עוד כמה שנים ללמוד לבגרויות עדיף עכשיו לעשות רק את הבגרויות שחייבים ולגמור עם זה לכל החיים!!!

לידי ולא ידעתי?איפה ליד בית שאן?בקטנה
נצח לנצח!!! מה שבאתי להגיד זה...<^TNT^>

שאני לא רוצה ליהיות מאלה שלא יוצאים מהבית  ואים אתה שואל אותם למה אז הם יגידו לך שהם צכים לילמוד והם בכלל לא נהנים כמו שצריך ,ליפעמים הנאה זה דבר לא פחות חשוב מילימודים(אצלי זה רוב הזמן)

חברה...החלטתי לענות...תהילה=)=)!!!

ואני כמו מה שנצח לנצח עשתה רק קצת שונה...יש לי הרבה מה להגיב!!

טורו-...מה אתה עושה עם האופנוע אח"כ חוצמליסוע עליו??ואם חס וחלילה תעןף ממנו ותפצע ח"ו...מה תעשה איתו אז?!האופנוע זה לא מה שיעזור לך בחיים.!!!!והכסף לא יעזור לך בחיים אתה יכול להיות הכי עשיר בעולם עם חרא חיים!!!ואנשין שלא מצליחים גם להנות יש להם "אחלה" בעיה!!!!!מסכנים....

ובגיל הזה אפחד לא מבין מה טוב ומה לא טוב....כי הוא רוצה רק[!!!]שיהיה סבבה...בלי צרות...אז יאללה תסמכו על המבוגרים!!!הם יודעים מה טוב ומה לא!!!הרי הם כבר עברו אתזה..

ומה תעשו בלי מקצוע?!תהיו מוכרים של פיצוציה בחוף הים?!בזבוז!!!!תחשבו מה אתם יכולים להיות?!תנצלו את הכוחות שיש לכם!!

אנדרלמוסיה-..."בגרויות משלימים"...???מה??למה??רק כשתביני באמת שאת צריכה בגרויות בשביל מקצוע נורמלי תתחילי ללמוד?!זה שורף לך לפחות שנה שלמה אם לא יותר....ובלחץ לא נורמלי!!!למה לעשות אתזה?!עדיף לא לבזבז את השנים של התיכון בלעשות שטויות!!!!יאללה ...נלמד...נשקיע ונצא עם משו בידים!!

הסתן הקטן- א'...שטן.....ב'....לא זה לא הכל חרטה....וכעע..תתפלא זוכרים בגיל 30 ואפילו יותר...אבא שלי בן 46 בערך והוא זוכר כל מה שהוא למד!!למה?!כי הוא השקיע ולמד רציני ולא עשה הכל בשנה אחת!!!!!מי שלומד הכל בשנה אחת באמת לא זוכר כלום!!בזבוז שכל..ומאמץ!!

זהו.....נראלי גמרתי עם ההרצאות...תבינו היה לי עכשיו 3 ימים של הרצאות....אחלה חיים לכולם!!!!

וואו...אפפעם לא כתבתי ככ הרבה......

חח..נצח לנצח!!!

טורו- תודה על המחמאה!!

תהילה- זה נכון משאת אומרת.. אבל--לומר לאנשים פה.. לשמוע למבוגרים.. כעע.. זה הכי לא עוזר..

צריך להבהיר פשוט.. למה זה חשוב..!!! גם בלי קשר למה שהם אומרים..

יומושלם

אני חושבת~~אני~~
אני אישית חושבת שאין קטע כ"כ ללמוד, כי אני בכל אופן לא זוכרת כלום...
דבר שני, כאשר הבנאדם לומד דברים שהוא לא אוהב, הוא מתחיל לשנוא את הלימודים, והעצה לכך- תלמדו רק מה שאתם רוצים ולא מה שהמורה רוצה. תחשבו שהלימודים זה רק בשבילכם, אתם לא לומדים בשביל המורה וכד'.
יכול להיות שזה טוב ללמוד כי זה מפתח את המוח.
בקיצור, אני חושבת שכל-אחד יעשה מה שבא לו, כי פשוט מאוד- לא לכולם מתאים ללמוד בביה"ס, כל היום. יש אנשים שייהנו הרבה יותר בחווה חקלאית או משהו כזה..מה רע?! לפעמים הם אפילו לא פחות חכמים ממי שחרש 12 שנים...!
ועוד דבר- החיים זה לא רק לימודים!....

"לימודים זה לא הכל בחיים-זה הרוב"...חח...אני חושבתאנונימי (פותח)

שמי שמבזבז את כל גיל התיכון שלו על לימודים,הוא טמבל!

ת'אמת,הייתי מתה לעזוב את הלימודים,להרוויח כסף ולבלות...אבל,יש לי הורים....והם כל הזמן החזיקו אותי שאני ישקיע וימשיך ללמוד..

ותכלס-אני יודעת שזה הדבר הנכון לעשות.בגיל הזה צריך להוציא תעודת בגרות.נקודה. אז תשקיעו בקושי, תבלו ותרוויחו כסף, אבל שלפחות תוציאו תעודת מינימום!

זאת דעתי...

תלך לחווהיאירו
אני יכול להמליץ לך באופן אישי על חוות טובות!
אחד הדברים הטובים!
שווה,שווה,שווה!!!!!
עזוב אותך לימודים...
היי!!יאירו!!לא לכולם מתאים ללכת לחוות!!רובאנונימי (פותח)

האנשים בעולם,בגיל הזה, צריכים ומסוגלים להוציא תעודת בגרות.אז אל תמליץ לכל אחד לזרוק ת'לימודים לעזאזל!...

אני יודעת שזה נשמע מזה פלצני,וזה מצחיק שזה יוצא ממני,כי אני האחרונה שלומדת רציני,אבל באמת צריך בגרות בחיים.

אז לך לא מתאים מסגרת לימודית-פנאן,תהיה באיזה חווה שאתה רוצה,בכיף שלך. אבל תבין שבבסיס זה לא הדבר האידאלי!

אני עם "המבולבלת"...מוריה!!
למבולבלת המבולבלת מכל השקרים של העולם הזה!!יאירו
"תבין שבבסיס זה לא הדבר האידאלי"!
איפה זה כתוב???
צריך לעבוד את ה' בישוב הדעת ובשמחה עצומה ומרצון) ולא להיות תקוע בתוך מסגרת שאומרת לך מה לעשות[וזה לא שלא ניסיתי...] רובא דעלמא [רוב העולם] היה מעדיף לא ללמוד, רק שלהרבה יש מניעות [הורים,וכו'].
לענין הפרנסה לעתיד:
 תצאי מהשקר הזה כי לרוב האנשים הבגרות לא באמת עוזרת.
חביבי,חווה זה לא שווה סטלנותאנונימי (פותח)

אם כבר-ההפך.

וסטלנות-בטח שזה לא טוב!.

יש לדעת:מי שעוזב את ההליכה בתלם-הולך ליקראת חיים ש-במקום מסוים-יותר מסובכים משל האחרים. תראו שיר קצר, שאני ממש אוהבת:

יחד יצאנו אל דרך החיים

אתם לשדרות השושנים

ואני במעלה ההר.

וניפרד.

קשה היתה דרכי,ומרה

ודרככם דרך המלך. ***סוף.

בקיצור- מה שאני רוצה לומר זה - שצריך לישקול וליבדוק טוב טוב לפני שעושים צעד כזה.וליראות מאיזה מקום(בנפש)זה בא.

בחיים- עבודה קשה-מוציאה איכויות!

תלוי מי אתה.. אבל בגדול עדיף לגמור מסלול מסודרknight
תיקון של השיר(סליחה)אנונימי (פותח)
יחד יצאנו אל דרך החיים
איש אל דרכו בה בחר.
 אתם לשדרות השושנים,
ואני במעלה ההר
וניפרד...
 קשה היתה דרכי ומרה,
ודרככם דרך המלך.

אני..יהיה טוב!

אבל הייתי הולכת לאקסטרני..

ועובדת תוך כדי..

כן ברור שיותר טוב הפצת יהדותמכאל 2 3אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך