בטרוף ואני מתחילה להיכנע.....זה כולכך נורא לא לשמור??![]()
אוף אני לא יודעת מה לעשות עם שמירת נגיע...זה קשה לימאמושיתת
פשוט שאלי את עצמך:מתה על חופש
היית רוצה שבעלך ישמור נגיעה וייגע רק בך או בכל החברות שלך? אם תקפידי על עצמך ה' יביא לך אחד שמקפיד על עצמו בעז"ה....
ברור שלא! אבל זה קשה ליי ברור שאני לא רוצה שהוא יגע בחברותימאמושיתת
קשה?.... לא יודעת, אני לא כ"כ מצליחה להזדהותת...מתה על חופש
כאילו, אני לא שומרת מאה אחוז, אני שומרת רק מאנשים ששומרים.... ב"ה לא נתקלתי בקושי בקטע הזה....
בעצם כל החלומות שלי לאחרונה זה התמודדות מעצבנת עם הרצון לחבק אנשים..... אבל במציאות אני לא באמת מתכוונת לחבק אותם, כי זה לא כ"כ נורמלי בדורנו לחבק סתם אנשים.... אז נראלי זה קצת רחוק ממני ההתמודדות עם זה ב"ה
נורא פלוס פלוס...ארי מש.
תדברי עם חברים מקשיביםארי מש.
מזה?מאמושיתת
חברים מקשיבים -קישקישקריא
תודההמאמושיתת
לדעתי הפיתרון לא נמצא דווקא בחברים מקשיבים...שלוגלוגית
חאלס עם השטויותעולה בשביל
תתבגרי, מה זה הזבל הזה?! תתחילי להתעסק בדברים חשובים בחיים, החיים עוד שניה נגמרים, על תחשבי על השטויות האלה!
השנים עפים וסתם חבל שתתחרטי עוד כמה שנים שעסקת בשטויות האלה, תתחילי לחשוב מה את רוצה לעשות עם עצמך בחיים האלה. תהיי כנה עם עצמך.
הקב"ה מסתכל עליך כל רגע, והוא יכול לעשות לך מה שבא לו, עזבי את השטויות. בואו נתחיל לחיות חיי אמת בשטח.
לדעתי חסר לך בקשר עם הקב"האליקאליק
בס"ד
מתי פעם אחרונה אמרת לה' תודה על כל הטוב שהוא נותן לך? שבי, תעצמי עיניים ותתחילי מהכי קטן - "ה', תודה על המברשת שיניים שלי", תודה על החולצה, על כל החולצות, על הנעליים, שרוכי הנעליים וכו'.. על האחים הנפלאים שלי, על ההורים שאוהבים אותי, שיש להם יכולת לתת לי וכו'... ואז גם על דברים כלליים - תודה על המדינה הנהדרת, על א"י, על המצוות שנתת לנו - שהן בעצם עצות לחיים טובים וכו'...
אחרי שתגמרי, תגידי לה' שאת אוהבת אותו ושיעזור לך לעשות את רצונו..
חוצמזה, אני מבין שאם את מתמודדת עם זה אז כנראה שאת נמצאת במקומות והזדמנויות שזה אפשרי מבחינתך לעשות זאת. השלב הראשון זה לנסות להמעיט במפגשים הללו.. זה אפשרי, לא?
בהצלחה!
דווקא הקשר שלי עם ריבונו של עולם חזק מאוד!מאמושיתת
כאילו אני ממש משתדלת בלהתקרב לאמונה ולהגיד תודה לריבונומאמושיתת
של עולם גם בדברים הכי הכי שוליים שיש וואולה קשה לי בטרוף עמזה
אם את בקשר טוב עם ה'- כדאי לעשות מה שיהיה לרצונו.נפש חיה.
[אאני לא יודעת אם רצון השם זה שתתברבשי סתם עם עצמך בחברות בלי תועלת ממשית ומסכנת אותך ואותו בקשיים רוחניים ולא רק הם]
שלחתי לך באישי דברים...
בהצלחה!
שמעי..א"י לעמ'י
כי לחבר שלי זה לא חשובמאמושיתת
![]()
אז תסבירי לויאירוש
שלך זה חשוב. אם הוא חבר שלך הוא אמור לכבד אותך.
וזו בדיוק הבעייה בחבר...חמדמדה
אחר כך אומרים לי שאני פנאטית...
נכווןן..אבל וואלנה נפלתי בזה לצערי..מאמושיתת
את לא חושבת שאם חבר שלך רוצה לגעת בךמתה על חופש
ואת רוצה לשמור נגיעה בסופו של דבר לא ייוולד ביניכם קשר חזק ועמוק כמו שאת רוצה? לפי איך שזה נשמע הוא נער מתבגר שנמשך לחברה שלו, מה לעשות, והוא לא רוצה לשמור ממנה נגיעה בגלל זה, ואם לא תשמרי על זה ותפסיקי לשמור נגיעה בשבילו.... הקשר שלכם יידרדר לסיפוק תאוות עד שיימאס לו ממך ותיפרדו וחבל.... לפי חיזוי של בחורה חסרת רוח הקודש, כן?.... אבל בכל זאת, לשם זה תמיד מגיע בסוף....
תכלס ש משהוו ממש נכון במה שאת אומרת אבל..מאמושיתת
אנחנו כבר 4 חודשים שומרים נגיעה...והוא אוהב אותי ואני יודעת אתזה..וואלה הוא עכשיו אוהב אותי כמו שאני ולא תגוף שלי...אבל אחרי שאני יודעת שהוא אוהב אותי ולא את הגוף שלי אז ניראלי שאם לא נישמור זה יחזק תקשר..אבל זה לא מביא אותי לעשות אתזה...אבל אני ממש על הקצה של להיכנע לייצר הזה
למה את חושבת שזה יחזק?שאג
כי אני רואה את חברה שלי עם חבר שיכולה להיות 8 שעות איתומאמושיתת
רק ביגלל שהם נוגעים אז וואלה זורם להם פי 100...כי הם יכולים שעה לשבת מחובקים בלי דבור ונגיד שאתה שומר אז הכול כזה מטען...לא יודעת
וזה מה שאת רוצה?שאג
מה את מעדיפה שתוכלי לשבת עם בעלך שעה בלי דיבורים ובלי מגע או שאת רוצה שרק עם מגע את תוכלי לשבת איתו?
חבל שזה ככה. כדאי לך לדעתי לקרוא את החוברת "מגע הקסם"נפש חיה.
קודם כלזקוק לגאולה
באמת אשרייך מאמושיתת על הרצון.
אני רוצה לשאול אותך שאלה: אמרת שאת רוצה לחזק את הקשר. לפי הכ"א את בת 14, את רוצה לחזק את הקשר לאיזה כיוון? חתונה?? כי אם לא, אני מצטער, אבל ההלכה לא רואה בעין טובה את הקשר אפילו בלי קשר לנגיעה (רק רציתי להעיר פה משהו שאנשים לא העירו)
למה ככה?מולטיקרייאטיב
אולי אם זה קשה אז זה חשוב לך?
אולי אם באמת תסבירי לחבר שלך שזה חשוב לך, הוא יקבל את זה?
אנשים לפעמים רואים את הקטע של שמירת נגיעה כ'אסור', ואני דווקא מבין ההפך-מותר לגעת, אבל עם תנאים מסוימים, והאדם צריך לקבל בהבנה שלא הכל מותר בחיים (בדיוק כמו בשר וחלב) והגבולות שומרים על האדם בתוך מסגרת כדי שהוא יישאר בנאדם שמודע לעצמו ולמה שהוא עושה בחיים שלו
אז כאילו נגידמאמושיתת
אם הוא ממש מתבעס מזה אז נגיד להיתפשר על חיבוקים?
![]()
לא נראה לי שלזה הוא התכווןסביון
בדיוקמולטיקרייאטיב
וגם... לדעתי...מולטיקרייאטיב
מה זה אומר להתפשר על חיבוקים?ארי מש.
אהבתי את המבט שהכל בעצם מותרארי מש.
תככלס אתה צודק זה אסור וזה סתם לעבוד על עצמנו ו..מאמושיתת
ולתת למצפון שלנו לנוח...אבל עדיין זה לא עדי רק להתחבק מאשר לנשק וכו?![]()
היי
מחייכת =)
ה' רוצה שנתקרב אליו, שכאשר יש לנו ניסיונות- נדבר איתו ונבקש ממנו שיעזור לנו להתגבר עליהם! כי רק הוא יכול לעזור לנו בכך..הקב"ה רוצה להיטיב עימנו. "פתחו לי פתח כחוטו של מחט, ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם" - צעד אחד אליו וה' יפתח ויראה לנו אוצר..
"אל תביאנו לידי חטא ולא לידי עוון, ולא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון"
ואני גם חושבת שיהיה טוב לדבר איתו על זה , לפתוח מולו שזה מפריע לך , ושאת רוצה לשמור נגיעה..ואז גם אם לו זה לא חשוב, הוא צריך לכבד אותך .
מה את חושבת?
ולסיום- משפט של ר´ מנחם מנדל מקוצק שכתב:
"העולם חושבים ש´שבע יפול צדיק וקם, הפשט הוא שלמרות שהצדיק נופל שבע פעמים הוא קם´
אבל אני אומר לכם, שלא למרות השבע פעמים הוא קם, אלא מתוך השבע פעמים הוא קם" .
בהצלחה

וואי איזה מאמימאמושיתת
תכלס את ממש צודקת אבל אם הוא נגיד רוצה ממש לא לשמור ואני ממש כע אז זה גם לא יהיה יפה מיצידי שאני לא מכבדת את הצד שלו..וואולה גמלי זה ממש ממש קשה ככה שאני ממש ממש עובדת עצות![]()
![]()
תאמת..מאמושיתת
גם חברה שלי אמרה לי אתזה מינסיון אישי...שהיא כזאות ילדה של זולות...ביכלל כאילו לא דתיה בקושי...אבל היא הילדה שביכלל אבל ביכללל אבל ביכלל לא שומרת נגיע..
אבל ההבדל בניכם הוא שאת לא רוצה לעבור על איסור ולכן את שומרתמחייכת =)
תכלססמאמושיתת
הוא רוצה וזה קשהתפוחית
תהיי בטוחה שכשאת שומרת את מכבדת מאווווד את ההלכה.
*כחודו של מחטארי מש.
כן, טעותמחייכת =)
זה להתעסק עם אש.. תתרחק כמה שאפשראחלה חיים
אח"כ קשה להפסיק
ומגיעים למקומות שלא רוצים
השאלה היא האם את מכבדת את עצמך ואת הגוף שלךמישהי=)
או שהוא הפקר
מה הקשר?מאיר.
לא ברור בכלל, הגיוני יותר הפוך, מי שלא מקשיבה לעצמה ומקשיבה במקום למקומות חיצוניים הופכת את עצמה להפקר שני שרוצה ישלוט בה
לא. זה טבעי להימשך והכל.מישהי=)
אבל לפני חתונה זה כן הפקר.
כי אז החבר עוזב ומגיע אחד חדש
וגם הוא נוגע בה
ואז גם הידידים ואין לזה סוף.
אחרי חתונה יש מחוייבות שהוא לא יעזוב אותה פתאום אחרי "שימוש"
ופה בגיל כזה כמעט מובטח לה שהוא יעזוב אותה
וואלה להרגיש משומשת זה לא כיף.
וואלה לתת לכל אחד לגעת בגוף של אישה זה נקרא להפקיר אותו
לציבור הרחב.
זה לא נכון..מאיר.
אם בן אדם נופל עם חברה שלו זה לא אומר שהוא ייפול עם כל העולםענבל
תתפלאי.
גם אם היא תיפול זה לא אומר שזה כי היא מפקירה את עצמה, זה פשוט אומר שהיא ילדה בריאה ב"ה ושיש לה יצר בריא ב"ה.
להרגיש משומשת? סליחה?
לא משנה מה עבר עלי בחיים זה לא יגרע שום דבר מבעלי ולשימוש פה אין שום משמעות. אני לא מכונית שמתבלה אחרי שימוש אחד.
אם יש תפיסה שמחפיצה נשים זאת דווקא זאת. בעצם, כל קיצוניות עושה את זה.
אנחנו בני אדם, אנחנו *מתחדשים*. נכון, את העבר לא נמחוק, אבל בהחלט אפשר לגרום לו לא להשפיע לנו על העתיד.
נורא מגוחך בעיניי לפסול מישהי שנפלה בנגיעה (אגב, מדובר על חיבוקים ונשיקות, לא על יותר מזה) כי היא "משומשת" כאילו היא איזו ספה או מכונית. אבל זה בסדר, יש מספיק בחורים מקסימים שמבינים את זה.
בכל מקרה לשפוט ככה מישהו שנפל בנגיעה זה מזעזע בעיניי.
אם לא אכפת לך שלבעלך היתה חברהירא שמים!
זה מראה שזה קשר של כיף לא קשר מחייב
סליחה?ענבל
מה אכפת לי מה היה לו בעבר?
עכשיו יש לו רק אותי ובזה זה נגמר.
ואל תדאג לו, הוא מסתדר יופי.
בהסתכלות אחורה זה נכון להגיד מה שהיה היה אבלירא שמים!
להיות עכשיו עם חבר ולהגיד מקסימום נפרד מתישהו ואני אתחתן עם מישהו אחר זה לדעתי חוסר הבנה שהקשר הזה זה לא סתם משהו כיף שעובר ועוד שנה אני אהנה עם מישהו אחר, זה אמור להיות משהו הרבה יותר רציני עם מחוייבות לתווך ארוך ולכן אני נגד חברות שלא לצורך חתונה...
מנומק משהומאיר.
לא קשור לדיון, דנו באיסור נגיעה ואתה ענית על חברות לא לצורך חתונה בקרוב
לוגיקה במיטבה
זה היה לגבי ה'משומשת'ירא שמים!
ועדיין לא הבנתי את הקשר לתגובתי.ענבל
לא אמרתי בשום מקום שאני בעד.
דיברתי רק על דיעבד
רק הסברתי למה זה כן משנה אם היה לך חבר בעברירא שמים!
היה נשמע ממך לפחות שבנושא הזה ('משומשת') זה לא מפריע לך.. לא התייחסתי לדעתך הכללית בדיון..
נשמה טובה...יושב ראש
אם את שואלת את ההלכה..קטורת
אז כן, זה גרוע מאוד לא לשמור נגיעה. ואם ההלכה מעניינת אותך אין פה בכלל דיון...
אם לא,גם אין דיון. תעשי מה שמתחשק לך באותו הרגע(זה מה שאני הייתי עושה אם לא הייתי הולכת בדרך של ההלכה)
חחח ברור שמעניין אותי ההלכה אפילו מאוד !! אבל וואלה ש..מאמושיתתאחרונה
אבל וואלה שזה ממש קשה לי...
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.