הפעם הגעתי למצודת לׂוטֵל בלי בָּרְחִים, למרות שכישורי הבריחה של חיים דווקא יכולים לעזור, אם אני אצליח להיכנס למצודה. לא שאני באמת חושב שאני אצליח בניסיון המי יודע כמה, אבל כל אחד שגר באזור רוצה להיכנס למצודת לׂוטֵל, ואני רוצה להיות הראשון!
אבא סיפר לי, שהמצודה נמצאת בעמק כבר מהזמן שסבא שלו הגיע לאזור עם קבוצת המתיישבים הראשונה, ושכבר להם היה מוזר לראות את המבנה והמיקום המוזר של המצודה.
להבדיל מכל מצודה אחרת, מצודת לׂוטֵל נבנתה מאבנים שחורות במקום הכי נמוך בעמק ככה שכל אחד יכול לראות אותה. לא שזה משנה משהו, ממילא התקרה (שגם היא מוזרה כלפי עצמה) והחומות שיוצרות מבנה של קובייה, לא מאפשרות לראות מה יש בפנים.
שאלתי פעם את אבא איך יודעים שיש שם משהו, שזו לא סתם קובייה גדולה, הוא ענה לי שפעם כל הגברים מהכפר ניסו לפרוץ את המצודה, הם ניסו וניסו אבל לא הצליחו, החומות עמדו בכל מכה, אבל הם כן שמעו שיש חלל בפנים. אחרי זה כבר לא ניסו יותר לפרוץ את המצודה, תמיד היה משהו יותר חשוב לעשות בכפר. אבל מדי פעם יש כאלה, שמאמינים לאגדה שאומרת שאפשר להיכנס למצודה, אם רק ימצאו את המקום המתאים, ולכן יש עוד כאלה שממשיכים לחפש את המקום. בָּרְחִים ואני נשארנו בערך לבד מכל "אנשי לׂוטֵל", כמו שאוהבים לקרוא לזה, וכל פעם שאנחנו יכולים אנחנו באים למצודה.
היום בָּרְחִים לא יכל להגיע אז באתי לבד. אני חושב שאני סתם אתבונן במצודה, כי לא כיף להתאכזב לבד מחפירת בורות ודחיפה של אבנים כדי למצוא אולי פתח נסתר למצודה.
הלכתי למקום האהוב עלי במצודה, איפה שאפשר לקרוא את הכתובת שחקוקה על החומה המזרחית, ושנתנה למצודה את שמה.
מצודה,
ראיתי בעייני רוחי
אבנים,
הלכתי להביא
חומות,
בניתי בכל כוחי
לׂוטֵל,
קראתי למצודה על שמי
קראתי את הכתובת שאני יודע בעל פה כמה פעמים,והתיישבתי לידה בצל החומה. הסתכלתי על העמק הירוק, על היער הצפוני משמאלי, על העשן שעולה מהכפר, הקשבתי לרוח שחולפת בעשב ועצמתי את העיניים כדי לנסות לשמוע קולות מהיער, נשענתי על החומה וקיוויתי שאני אצליח להירדם בתחושת הרוגע והשלווה שיש פה.
לפחות ניסיתי לעשות את זה, עד שהגיע זבוב קטן ומעצבן שזמזם לי באוזן.
מחצתי אתו על החומה.
קצת התבאסתי כי זה לכלך את החומה, ודווקא בין האבנים, איפה שהכי רואים. לא הצלחתי לנקות עם היד אז גרדתי עם מקל, זה עבד, וגם הפיל כמה גרגרים של...
רגע!
האבן התנדנדה?!
אם מישהו רוצה לקרוא את זה ממבט יותר עמוק שיבקש באישי