דיון: חצאית אלאדין צנוע או לא ולמה?נקמה!!
לדעתי לאטיפה של אור
בכל מקרה רואים לך את הרגליים מבעד לבד , כשאת סוגרת רגליים בעמידה רואים את זה, ניראלי
אני לא ניסיתי ולא ראיתי בנות עם אלאדין , זה מה שאני חושבת לפי היחס שלי לחצאית .
חצאית אלאדין מקסינקמה!!
מהה? ממש לא!א"י לעמ'י

אלאדין זה מכנס חצאית סגור אטום מכל פינה אפשרית.. נשמה

לא הבנת אותיטיפה של אור
אני יודעת מה זה אלאדין "נשמה", התכוונתי שהוא יהיה צמוד על הגוף כמו הסגנון של טייץ- אטום אבל רןאים תגוף..
זה היה נשמע שאת עצבנית אז אפשר גם בדרכי נועם כי הסברתי שזה רקק מה שאני חושבת כי לא ניסיתי אלאדין ...
נראה לי זה מתאים לפורוםאתיופי בנשמה!

בת של מלך..אין לי בעיה אבל סתם שיהיה לכם יותר מרחב

כמו שכבריאירוש

כתבו מעליי, זה עניין של הלכה. תשאלי את הרב שלך מה ההלכה.

אממ.. זה תלוי..א"י לעמ'י

יש מכנסי אלאדין שנראים ממש כמו מכנסיים.. ויש מכנסי אלאדין שנראים כמו חצאית.. הארוכים האלה..

אם זה האלה שיותר חצאית ממכנס אז אפילו יותר צנוע מחצאית לדעתידורשת קרבתך
גם לדעתי כי האלדין לא יכול לעוף וגם הוא סגור מלמטה...בוערתלארץישראל

לכן לדעתי האלדינים הארוכים יותר צנועים מחצאית

ממש לא. בגלל שזה סגור אז יותר רואים צורת רגל..ניגונא
מסכימה אתךavia_hazan

פשוט לשאול רב. אנחנו לא רבנים..מחייכת =)
וחיפשתי בגוגל וראיתי את התשובה הזאת :

וכן השאלה:
שלום, האם יש איסור ללבוש מכנסי אלאדין? למרות שזה נראה כמו חצאית..

תוכן התשובה:
מועדים לשמחה שלום רב,

כאשר החצאית ארוכה באורך שהיא צריכה להיות והמכנסים לא נראים, וכל מטרת המכנסים הם להוסיף צניעות (בטיולים וכדו´) או כנגד הקור יש פוסקים המתירים.

כמו כן, כל אחת צריכה לבחון את המניע שלה לעשות זאת. אם הדבר הוא משיקולי נוחות בלבד יש המתירים. ברם, אם מדובר בסוג מסויים של מרד (ההכנה לקיצור החצאית ו\או הורדתה) אזי לבישת המכנסיים הוא בעייתי מצדדים שאינם הלכתיים אלא אגדתיים ואמוניים.

בעניין מכנסי השרוואל
"במקור מכנסי השרואל הם בגדי גברים שהיו הולכים בהם בארץ ובארצות ערב לפני דור אחד.
נשים לא לבשו שרוואלים מעולם!!!" (תשובת הרב שמואל אליהו)

בעניין מכנסי אלאדין
אינני יודע בדיוק את מהותם פרט לכך שבמה שראיתי באינטרנט לענ"ד אין הם שונים במהות מהשרוואל. הגם שכאן ישנם גדלים ומידות ועוד הרבה פרטים שלא את כולם הבנתי (כדאי לקרוא את הדברים שבת כתבה - בואים בסוף).

לסיכום:
אין גבול ברור בין מכנסי-אלאדין המותרים לאסורים.
בתשובת הרה"ג הרב דב ליאור כתב הרב: אם בזמן שהולכים ניכר שזה מכנסיים, זה לא צנוע כמו חצאית. (יוצא מתשובת הרה"ג לענ"ד שאם זה לא נראה כמכנסיים, ועונה על כל שאר גדרי הצניעות אז מותר).
ברור שאם כל מטרת המכנסיים הם רק להוסיף צניעות (בטיולים וכדומה) או נוחות (חימום בחורף) יש מתירים וראוי להתייעץ במורה הוראה בכל מקרה לגופו.

........ בעקבות אחת התגובות אני מוסיף את הדברים הבאים.
התקשרתי היום ה´ דחוה"מ פסח תשס"ח להרה"ג הרב שמואל אליהו שליט"א והעלתי בפניו את הדברים, תשובתו של הרב שאישר לי לכתוב בשמו: שאי אפשר לומר על כולם שאסורים. אך, בודאי שישנם דגמים אסורים, לדוג´ השקוף ו\או הצמוד (או הנצמד ומבליט את את הרגלים) ועוד - שאסורים.
........ עד כאן ההוספה

בברכת התורה,
שלמה,
shlomo@makshivim.org.il

הקישור http://www.kipa.co.il/ask/show/147221-%D7%9E%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%99-%D7%90%D7%9C%D7%90%D7%93%D7%99%D7%9F
סחטיין. הועלת!!נערת טבע

ופה התשובה למי שאין לו כוח להיכנס לקישור:לינקולן

ובמילים:לינקולן
ראשי > שאל את הרב >מכנסי אלאדין
שאל את הרב
שאל שאלה

מכנסי אלאדין
תוכן השאלה:
שלום כבוד הרב
רציתי לדעת מה דעתו של הרב על לבישת מכנסי אלאדין/שקי-קקי לנשים? זוהי בעצם חצאית שרק בתחתית שלה מחוברת והיא רחבה ואינה צמודה...
תודה רבה.

תוכן התשובה:
שלום וברכה

אם השאלה הלכתית טהורה - הדבר מותר. אין בכך בעיה של צניעות ולא של לבוש גבר.
ברם, בשל מדיניות עקרונית נראה לי כי יש לדחות כל סוג של מכנסיים לנשים.

כל טוב
אגב, ראיתם מה היה קורע מצחוק בשאלה?לינקולן
כן... שוש...נחמיה17

מה זה שוש ואיך הגעת לפה? חח אתה עוקב אחריי?לינקולן
ואם אתה אומר שאתה יודע, אז תגיד מה זהלינקולן
השקי?נחמיה17

כן, השקי-קקי וזה שהיא כותבת את זה בשאלה לרבלינקולן
ועוד יותר מכך, זה שהם משאירים את זה, ועוד יותר - זה שהם מפרסמים את זה כך,
ולא מוחקים את זה.
בואו נדבר על זה מלאן כמו ילדים בני 5!....נחמיה17

חח מלאן זו מילה של ילדים בני 4לינקולן
או של בנות מתלהבות...מלאנת'לאפיםלינקולן
כן? ולאבא שלי יש רובה יותר גדולנחמיה17

וזה לא יהיה שנון לכתוב שזה משפט של ילדים, זה הורס את כל החלייס.... (חלייס זה לות בהברה חסידית מוקצנת, אין לי כח לכתוב פירוש על כל מילה שלי אבל ידעתי שתשאל... בפעם הבאה- תתמודדו, אנשים!)

לאבא שלי יש סולם (אמר בן של הרב אשלג)לינקולן
ולא ציפית שמישהו בן 85 יכנס לפורום הזה......נחמיה17

חח מה הקשר?לינקולן
...נחמיה17

שוש- שקט בלע"ז
הגעתי כי השרשור נמצא במדור "עכשיו בפורומים"
חי בקוקוס שיש לי זמן לעקוב אחרי אנשים כמוך שאני בקושי מכיר את הניק או הספקתי להתלהב ממנו....

איזה רב?נקמה!!
מה איזה רב?לינקולן
אסור ללבוש מחמת הכיעור ירושלמית טרייה
חחחחחחלינקולן
חחח אשכרהנוצת זהב

והמכנס הזה הוא מכנס לכל דבר כי בסופו של דבר באזור הירכיים הוא לפעמים צמוד וכשהולכים או פותחים רגליים אז רואים צורה של רגל..צנוע זה לא ומכוער זה כן..

חצאיות בהרבה יותר צמודות לירךבתשירות בדימוס
במיוחד כשפוסעים. לא הייתי מסתמכת על תירוץ כזה.
כן אבל חצאית אפשר להתאמץ ולקנות יותר רחב..נוצת זהב

יש מה לעשות בנושא אבל במכנס-פחות

צנוע או לא צנוע, זה מכוער!ספר הספרים
הולכים עם הדבר הזה ביום-יום? זה נראה לי קצת מוזנחצקון לחש

הייתי חושב לצאת עם מישהי שמתלבשת ככה חיוך גדול

לא מבינה בזה אבלמתה על חופש

חברה שלי מתלהבת שהחצאית אלאדין שלה היא הכי ארוכה שלה אז זה מצחיק.....

יותר צנוע מחצאית!!!ארץ ישראל בדם

אני הולכת עם אלדין וזה אולי לא יותר צנוע מחצאית עד הרצפה אבל מחצאית עד הברך בוודאי

מגיבה כי היה בדף הראשיפסיפלורה1
ולעניינו..
לדעתי ממש לא צנוע.
כשהרוח מעיפה את האלדין ממש רואים את הצורה של הרגליים, ולפעמים אפילו כשרק הולכים ואין רוח.

וגם זה מבד שקוף לרוב.
גם חצאית יכולה לעוף ברוח ולהראות את הצורה של הרגלייםsuper girl
נכון אבלפסיפלורה1
תלוי איזה חצאית שמים.
אלדין תמיד יעוף ברוח, חצאית לא בטוח.

לדעץי לא מנה אם צוע או לא, אני לא אהב להכנסכהנא צדק!
לינוץ מעין אלו, אני מסתכל האם זאת הדרך ל ישראל סבא או ל ואלדין זה ממש לא הדרך.
חוץ מזה גם אם יש אלדין שהואמוגדר צנוע אז לאט לאט מחפפים, עושים אותו יורקצר, יותר בולט, כ שהיום רוב חציאיות אלדין ממש לא צנועות.
למחמירים אסור...מפני שזה דמוי מכנס..ויש המתירים..מאמושיתת

כנסו. לא מסובך.מקרוני בשמנת
אני מסתובבת עם מכנסי אלאדין.
אממה? כשאני קונה אותם אני בודקת אותם לפי כללי הצניעות כמו כל בגד אחר;
שקוף - אסור
צמוד- אסור
לא מכסה את הברך היטב- אסור.

בנוסף אני בודקת שהחיבור בבד, כלומר הקטע בו האלאדין נהיה "מכנסיים", נעשה במקום שהוא מתחת לגובה הברכיים. אם לא, זה ממש ללבוש מכנסיים ואז אני לא קונה. פשוט.

נכון יש כאלה שקופים/ צמודים/ קצרים. אבל גם חצאיות יש כאלה, אז מה, לא נקנה חצאיות? כל יהודיה יראת שמיים בודקת את הבגדים שהיא לובשת לוודא שהם ראויים וצנועים.

וכן, אני כן רואה באלאדין יתרונות. מסכימה שזה לא בגד מכובד כל כך (כמובן, יש סוגים שונים), אבל לטיול/ ריקוד/ יום יום זה בסדר גמור. זה מאפשר ללכת בחופשיות בלי להסתכן בזה שיהיה אפשר לראות מלמטה, לכן זה מושלם לטיולים. וגם בחורף, עם הרוחות, לא מסתכנים בזה שהרוח תתפוס את החצאית ותעיף אותה למעלה פתאום.
ב.ד.י.ו.ק.!!דורשת קרבתך
כמוני בול
(לפני שהתחתנתי.. בעלי לא חושב ככה)
ואני קניתי גם אם היה שקוף ושמתי תחתית למטה כמו שעושים עם בערך כל חצאית עולם
להבנתי, זה עניין של הגדרת המושג 'צנוע'מולטיקרייאטיב
כי אם צנוע=סגור, ולא רואים סנטימטר מהגוף, אז אולי זה עדיף ע"פ חצאית. או אם צנוע=עונה לגדר של 'לא ילבש', אז יש כאן בעייה ללבוש בגד שנראה כמו מכנסיים. אבל מצד שלישי, "צנוע" יכול להיות משהו פשוט צנוע.
ואני אסביר, אדם צנוע הוא אחד שלא עושה יותר מדי רעש, בלי פוזות, קיצר-שומר על פרופיל נמוך.
אז לפעמים אנשים תופסים חצאית אלאדין כאמירה פוזאיסטית מסויימת של "אני ___ (מגניבה, זה נוח לי, זה היה במבצע, כולם מתלבשות ככה ועוד תגובות מעין אלה) ואז זה נהיה קוד חברתי שמצביע על קו מחשבה מסויים וזה עלול להפוך לבעייתי. בדיוק כמו שיהיו כאלה שיאסרו ללבוש בגדים אדומים (כן, יש גם לבנים הגבלות) כי הם מושכים לעין וזה עצמו בעייתי.
לעומת זאת, יהיו שיבואו ויגידו- "וואלה, היא לובשת את זה כי היא רוצה לבוש מכובד עד כמה שאפשר, במיוחד כי אכפת לה מהגדרים ההלכתיים (עובדה, שאלת על זה-משמע שכן אכפת לך), וזה הבגד שעונה על הצורך הזה"
אם זה הצנוע שלך- אני חושב לעניות דעתי שאין בעייה עקרונית להסתובב עם חצאית אלאדין, כשבמקביל את מקפידה על חולצה מכובדת, ודיבור נקי (צנוע זה לא רק הלבוש...).
תיאורטית, לפי הרב שמואל אליהו, אם הסגירה על הרגלייםניגונא
היא רק למטה אז זה צנוע.
אני אבל חושבת שיש פה משהו מעבר לצניעות תיאורטית.
צנוע זה גם משהו שלא מושך תשומת לב וזה בדוגרי כן... אבל זאת באמת שאלה של כל אחת לעצמה.
לפי דעתי לאתורה מעל הכל!

נראלי יש בעיה של מראית עין מצד החילונים, כי רואים דתיים שמחפפים...

אבל זה לא חיפוף. אז מה הבעיה?מקרוני בשמנת
זה נראה כמו חיפוף, גם אם יש פוסקים שמתיריםצקון לחש

בדוק! מלא חילונים אמרו לי ככה על ה"דתיים החפיפניקים" האלה בזלזול.

ובטח שהכוונה כאן רק להוצאת שערה שתיים, ולא לפסי בד שאסורים וזה, כן?

שערה??? לא הבנתי.מקרוני בשמנת
והחילוניים יכולים גם לדמיין שלהתפלל מחוץ לבית כנסת זה חפיפניקי. אז מה, זה הופך את זה לאיסור???

האם להיות דתיים זה אומר לא לעשות שום דבר שהחילוניים לא בטוחים שהוא דוסי מובהק או פשוט לשמור מצוות לפי ההלכה?
אני לא מדבר על חילונים של ת"א, אני מדבר על מסורתיים שגדלוצקון לחש

בבתים שומרי תורה ומצוות ושיודעים מה זה שיעור תורה ומה זאת הלכה

החילונים של ת"א לא פקטור אצלי בד"כ... דעתם לא נחשבת [בענייני תורה כמובן], גם אם כי הם חמודים מאוד ברמה האישית.

עדיין לא הבנתי מה הקשר לשערה. מוזמן להסבירמקרוני בשמנת
והחילונים המסורתיים יכולים לשאול ולקבל תשובות והסברים.
להיות מסורתי ולקרוא לדתיים חפיפניקים כי לא מבינים את ההלכה זה לא ממש בוגר.
מי שבאמת רוצה להבין אפשר להסביר לו.
שמעי, הם באמת הרבה פעמים טוענים טענות ללא בסיס. אבל זה בהחלטצקון לחש

צורם לעין, והרבה פעמים הם טוענים טענות של אמת.

הרי אתה לומד תורה כל היום נכון? איך יכול להיות שאתה הולך עם מכנסיים קצרים? בסדר, מעיקר הדין אתה עם מכנס אחרי הברך אז אתה לא עובר על הלכות צניעות, אבל בחיאתתתת!! ת"ח לא אמור ללכת עם בגד שכונה.

כנ"ל לגבי השערות בחוץ, מה שהתירו, מי שהתירו, זה שתי אצבעות, משהו כזה (אני לא נשוי, לא בקיא בדיני נשים כל-כך), וכשזה ככה, ניחא מעיקר הדין, מצער מצד קידוש השם. אבל כשמישהי שמה איזה פס על השיער (לא יודע מה השם של זה, סרט כזה של בד שמכסה כולו בעובי 2 אצבעות), אז הטענה של החילונים לגיטימית לגמרי! לא מדובר בחוזרים בתשובה שקשה להם בהתחלה, מדובר במתחלשים שלאט לאט מזלזלים.

כואב הלב, לא שאנחנו באים לשפוט, אבל מהנסיון שלי, עם העבירות והנסיונות שלי, קשה לי מאוד לחיות בלי לזכור שיש תשובה. אז אני לא מבין איך הם לא.

ערבבת פה דיון אחר לחלוטיןמקרוני בשמנת
פה מדברים על בגד שלטענתך לא מכבד תלמידי חכמים.
אז בזה נתמקד.
א. אני לא תלמידת חכמים ולא לומדת כל היום תורה. בסך הכל בת ישראל מן המניין. הבגד שנקרא מכנסי אלאדין נועד בחברה שלנו בעיקר לבנות, לא לבנים.
ב. כבר הסכמנו שמדובר בבגד שמתאים לטיולים ולימים בהם צריך מרווח תנועה (אני למשל באה מתחום אומנויות הבמה ואלאדין זה מושלם בשבילי לנוע בצניעות).זה לא ללכת לבית כנסת, זה נטו בגד מאוד פרקטי ונוח.

ובכל הטענה שלי היא שאלאדין זה ל-א "מכנס קצר" אלא חצאית שסגורה למטה. יחי ההבדל.
לפי תורתנו הקדושה נשים צריכות להקפיד על די הרבה דבריםצקון לחש

שנוגעים לכבוד כמו ת"ח, ולמה? כי האישה אצלנו חשובה כמו ת"ח, לפחות לעניין כבוד.

אבל זאת סתם הערת ביניים, מה שאמרתי על ת"ח היה כדי להמחיש את הנ"ל. ונראה לי שבאמת התבלבלתי בין שרשורים חחחחח הייתי בטוח שזה השרשור על הכיסוי ראש.

אולי את לא ת"ח, אבל כמו שאמרת, את בת ישראל!!!תורה מעל הכל!

בת ישראל צריכה ללכת צנוע, ואם יש משו שמזכיר בגד של בנים, אז לא!!!

אני גם בת, ואני מבינה התמודדות של צניעות לגמרי, וביררתי עם עצמי עם איזה בגדים מתאים לבת מלך ללבוש ואיזה לא!

אני למשל הולכת עם גרביים ופשמינה(גם בקיץ), ומצד שני גם עם חולצות מודפסות...

נראלי שכדאי לך לחשוב על זה שצניעות זו לא המלצה, אלא חובה, ומצד שני באה להגן עלינו בראש ובראשונה, ואחכ על הבנים...

חח |משועשע|ניגונא

פשמינה מעל הבגדים?

תני כיף!ננה-בננה

פשמינה בשיער כמטפחתארלט

לא, אבל יש חובה הלכתית לא להגיע למצב שתחשד.כהנא צדק!אחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך