סיטואציה מורכבת אשמח שתיכנסומחשבה עמוקה
היי אנשיםם אני נמצאת בסיטואציה ממש מורכבת, אם ישלכם עצות/רעיונות מה אפשר לעשות אני ממש אשמח!!
אז אני באולפנא עם פנימיה ויצא לי בזמן האחרון להחשף לזה שיש מישי בשכבה שלי (שהיינו גם ביחד בחדר..)-שקרנית!! כן כן, אני לא טועה, ביררתי וחשפתי דבר אחר דבר וכמעט כל מילה שהיא מוציאה מפיה-שקר גמור ומוחלט!!
בתור אחת שממש קשה לי עם אנשים שקרנים אני לא יודעת מה לעשות במיוחד שבקשר אחד שלה בזמן האחרון היא הוציאה אותי ממש בנאדם לא טוב בעיני כמה חברות..
אז מצד אחד יש את השיטה הטובה והרגילה של דיבור ישיר אבל זה לא רלוונטי בגלל חוסר בזמן ובכח(שביעיסטיות..אין את הזמן לחשוב על הדברים שאני הולכת להגיד ולתכנן..ואת כוחות הנפש שמושקעים בעיקר בלימודים..).ובנוסף יש את העניין שיכול להיות שהיא תפרסם את זה לחברות הקרובות או לכל השכבה=מה שיהרוס לי וישים עלי סטיגמה, אבל היא תפרסם את זה שזה יצא לטובתה שהיא הצודקת ותוציא את עצמה בסדר בכל העניין הזה(בתור שקרנית תגיד מה שבאלה)ואז אני יוצאת מגעילה...ועוד דבר, היא יכולה להכחיש הכל-כל שקר שאני מוכיחה לה שהוא שקר(זתומרת אומרת משו שהיא אמרה ומוכיחה לה שעשתה את ההיפך בדיוק)-היא יכולה בשקריה להפריך אותם בכל מיני שקרים אחרים=להגיד ש"לא אמרה את זה בכלל" או "זה לא היה" ואז השיחה תסתיים בזה שאני ממציאה דברים ולא יהיה לי מה להגיד אחרי שהיא אומרת ששום דבר לא היה או שלא אמרה דברים.. קיצר חח חפרתי אבל השיטה של דיבור יורדת מהפרק..!
מצד שני, אני לא יכולה להשאיר את המצב ככה כי זה גורם לי לעצבים(לא סובלת אנשים שקרנים) ולחוסר ריכוז שמוביל לקושי בלמידה ובמיוחד בלמידה למבחנים..
תודה אם קראתם/ן עד כאן ואני אשמח לרעיונות/עצות..
עותק-אולפניסטיות
וואו..א"י לעמ'י

אני הייתי הולכת לאיזה מורה שהכי קרובה אליי.. ומספרת לה.. ושפשוט תדבר עם אותו ילדה..

תודה אבל עדיין מורכב...מחשבה עמוקה
המחנכות של שתי הכיתות חדשות לנו(היו מחנכות בחמישית-שישית) ועכשיו בשביעית הן עדיין לא מכירות אותנו מספיק..וגם אנחנו בכיתות מקבילות אז..המחנכת שלי לא תבוא ותדבר איתה..
יועצת אולי?א"י לעמ'י

פשוט צכה למצוא מישיי שקרובה לשתיכן

מה עם המחנכת של שנה שעברה?לא עוצרים

אם הבנתי נכון, הייתה לכן אותה מחנכת שנתיים, ולכן כנראה שהיא מכירה אתכן די טוב.

זה שעליתם כיתה לא אומר שאי אפשר לדבר עם הצוות של שנים שעברו, במיוחד בתחילת השנה שעוד אין לכם כל כך היכרות עם המחנכת החדשה.

אם זה רלוונטי אצלכן- אולי אפשר גם לדבר עם המדריכה (או המדריכה הקודמת).

אנחנו בכיתות מקבילות..תודה בכל מקרהמחשבה עמוקה
את מחפשת פתרון מיידי, אבל זה לא מחייבלא עוצרים

לא בהכרח צריך להיות שאת תדברי עם משהי, והיא תלך ותעשה קסם וזה ייפתר. יש כמה שלבים באמצע.

סביר להניח שלמחנכת שלך (לשעבר) יש יותר ניסיון מרוב הפורום הזה גם יחד, ככה שכמו שאת מתייעצת עם הפורום, את באותה מידה יכולה להתייעץ עם דמות שאת יודעת שיש לה ניסיון ושאת סומכת עליה. ומשם כבר תראי איך מתקדמים.  אולי המחנכת שלך תדבר עם המחנכת שלה לשעבר, או עם דמות אחרת שקשורה אליה, והיא תדבר איתה?

אם זה מפריע לך, אתה יכולה להחליט שבתור התחלה את לא אומרת מי זו החברה שמשקרת, ואת רק מבקשת עזרה כללית, ובשלב יותר מתקדם גם לספר מי זו, כדי שההתייחסות תהיה יותר אישית.

לא לחפש פתרון קסם!ספר הספרים
את חייבת לכת ולעשות עם זה משהו.
אין מצב שהיא תפסיק אלא אם היא תעשה תשובה ולכן את לא יכולה להישאר במצב הזה כי את לא רוצה לדעת לאן זה יגיע. את ממש חייבת לדבר על זה עם מישהי.
וכן אולי קצת בניגוד למה שאת חושבת היא בכל זאת שביעיסטית ולכן לקחת אותה לשיחה בשקט לר ליד כולן כדי שלא תעשה פוזות ופשוט תדברי איתה תכלס!
שולחת לך המון עידוד ואל תשכחי להאמין בעצמך.
אם זה לא עוזר פשוט לנתק מגע ולא להתייחס!
גם לי זה קרהמולטיקרייאטיבאחרונה
גם לי יש חבר שבתיכון תמיד הוכיח לי שאני טועה, כשבפועל הוא היה זה שחירטט ת'מוח. אז כשראיתי שהוא מנצל את היכולת שלו להעיף מעליו כל אחריות שהיא- העדפתי להתרחק ממנו ברמה כזאת שלא פיתחתי איתו שיחה שעלולה לגרום לו להוציא אותי רע.
אם את מרגישה שהיא שווה שאת תהיי חברה שלה בפועל (יעני, להיות לידה וכן לאפשר לה לפגוע בך) אז תנסי לדבר איתה על זה (אולי היא עברה משבר כלשהו שהיא מתמודדת איתו דרך ההתנהלות הזאת שלה?). אבל אם את סובלת ממנה בצורה שממש לא נעים לך להיות לידה או אפילו לנתק איתה קשר- פשוט תפסי מרחק, לא לעשות מזה סיפור גדול מדיי, פשוט לצמצם את הדיבור שלך איתה. אולי היא תבין שהיא הסיבה לנתק התקשורתי ביניכן?
מה שבטוח- עדיף לא לערב אנשים מבחוץ (כולל המורה), אלא אם כן זה מגיע למצב שממש ממש צריכים שמישהו יתערב‎ ‎
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך