החורף מגיעחלבית

ואי אפשר להוציא את הילדים לגינה..

מה אתן עושות איתם בבית? איך גורמים להם לא להשתעמם וגם להוציא אנרגיות (כדי שבערב ירדמו תיק תק)?

לגילאי שנה וחצי בערך.

יש לבן שלי משחקים אבל איכשהו הוא מאבד עניין מהר "ונצמד אליי" כל אחה"צ. אני לא מספיקה כלום..

יש עצות?

מלבישה חם ויוצאת לגן שעשועיםאמא_מאושרת
בהנחה שלא יורד גשם
ואם יורד גשם- שמה להם מגפי גומי, מעילים ומטריות ויוצאים לטיול שלוליות
אני גם הרבה יוצאת בחורףתתתתת

אם לא גשום וממש ממש קר מלבישה טובתתתתת

יש בד"כ מספר ימים מצומצמים בחורף שלנו שאי אפשר לצאת...

אני למדתי שכשיש ילדים בביתציליגילימימי
אני לא מנסה להספיק. זה הזמן שלי להיות איתם ולהשקיע בהם. כשהילד רואה שאת מנסה להספיק אז הוא בדר"כ ייצמד אלייך...
הרי גם בגינה את לא מספיקה כלום, לא?

ותכלס אנחנו משתדלים בחורף להזמין /ללכת לחברים. להוציא כל פעם משחק אחר שיהיה מעניין... ללכת לספריה. לעשות יצירות (נראה לי זה בדיוק הגיל שאפשר לתת להם להתחיל טיפה לצייר ..) ולפעמים אני גם משתפת אותם בעזרה בבית שמתאימה להם (נגיד אני מורידה כביסה והם מביאים לספה וכו')
בגיל הזה בהחלט אפשר לצייר, להדביק מדבקות גדולותיעל מהדרום
לק"י

אני תליתי נילון עבה על הקיר וזה פינת האומנות של הבחור שלי (וגם שלי..הוא אוהב שאני מציירת לו).

סיפורים, עזרה בבישול ואפיה (אני מעמידה אותו על כסא לידי במטבח). הוא בן שנה ותשע...
איך מציירים על ניילון?חלבית

עם צבעים הכי טוב..טושים רגילים לא מחזיקיםיעל מהדרום
תראי בתכלס אצלי הוא נרדם מוקדם יותר אז זהנשואה+2
שעתיים קשות לפעמים אבל זמן מועט... לקחת נשימה ולהמתין לרגע שירדם.... אצלי כל יום שונה אז הוא נהנה מגוון של דברים -לצפות בדגים. ללכת טיול קצר ולחזןר. לראות חתול ליד הפח... כל מיני טיולים קצרים...
ככה הם מרגישים קצת חורף וקצת הנאה אחרת..נשואה+2
בכללי נראה לי שבית יותר מבולגן בחורף אז לאמא קשה לתת להם ליצור דברים חדשים ויצירת שממשיכים איתם כמה שיותר. כמו בית. (מקרטון גדול) או בריסטול ענק שמציירים כל המשפחה .. בכללי לקנות משחקים שיהיו לחורף וכל פעם להציא משחק....
פעילות בחורףיהושבעט5
בגיל הזה מאוד חשוב לעשות פעיליות קצרות של בערך 15-20 דקות (אלא אם הוא רוצה יותר זמן) לשלב שירי ילדים או שירי פעילות .קוביות גדולות /גם קטנות אני ממליצה על עץ.משחק בבובה לתת לו לטפל בה:לקלח לחתל וכו'.לשתף אותו בכל מה שאת עושה .לבשל/ למשל לבחור יחד ירקות לסלט לנקות וכו' במה שמתאים לך.מיון כביסה לשים בגדים שלו בערימה .לשיים זו החולצה הכחולה שלך/המכנסיים וכו'.
לגבי הדבקת מדבקות זו מיומנות של קודינציה יד עין.כשהייתי גננת במעון לא אהבתי את הפעילות הזו.אפשר לתת בצק /בר בצק או להכין יחד עוגיות .
כשילד חוזר מהמעון הוא לא צריך שום גן.הוא צריך להשלים שעות בית וקצת תעסוקה אחרת הוא ימצא לעצמו תעסוקה..
הוא עדיין לא מוכן לכל מה שהצעת..קטן מידיחלבית

חשיפהיהושבעט5
נכון יש הצעתתי פעיליות לגלאי 1.6- 2 .לדעתי צריך לאתגר ילד ,גם מאוד חשוב השימוש במשלב שפתי גבוה זה תורם להתפתחות שלהם.כמובן צריך להתאים לכל ילד.
מזה משלב שפתי גבוה?חלבית

שפה "גבוהה". לדבר גם בשפה של מבוגרים. להרחיב אוצר מילים וכו'חילזון 123

תודה!חלבית

תוכליחלבית

להמליץ לי על משחקים שיכולים להעסיק אותו בגיל הזה? ולא לפרוש מהם אחרי שניה?

נזכרתי..אמא_מאושרת
שמים מוזיקה ורוקדים
מתגלגלים (בשכיבה) על מזרון בסלון
אחלה רעיונות!חלבית

משחקים לגיל 1.5יהושבעט5
יש משחקים שילד צריך ללמד אותם לשחק בהם .בהתחלה לשחק 5-10 דקות לאט לאט מעלים את הזמן שמשחקים.צריך ללמד את החוקים של המשחק.משחקים במשחק אחד במקום מוגדר. על השטיח/ליד שולחן.על השטיח קוביות מכוניות .על השולחן משחקי קופסא.משחקים מתאימים פאזל,מתחילים בחלק אחד שצריך להתאים אחר כך שניים וכו'.ילד צריך להתנסות הרבה עד שמצליח לעודד הרבה.משחקי קופסא נוספים לוטו שמתאימים לקראת גיל שנתיים:לוטו,משחק זיכרון,מה במשבצת ,צור צורה,משחק שנדמה לי קוראים לו אוניברסיטה(לא בטוחה הקטנה עוד מעט בת 12) יש בו 5 רמות קושי יש לוח וכרטיסים.לדוגמא להתאים לפי גודל,צבע ,צללית יש בו המון לוחות משחק שמתאים עד סוף גן חובה.
משחק הזיכרון,בר בצק .
משחקי בבובה/כלי בישול הם ממש אוהבים.תחפושות לקראת גיל שנתיים מספיק כיסוי ראש ישן /חולצה ישנה של אבא משקפי שמש וכו'.
המשךיהושבעט5
לא יודעת לערוך מהנייד אז ממשיכה.משחק חברתי אני אבא/אמא גננת וכו.בגיל שנה וחצי מאוד אוהבים עגלות בימבות הפשוטות או המשוכללות יותר..כדור להתחיל מכדור ים ולרדת בגודל.מסיעות דחיפות גלגולים בעיטות.קפיץ קפוץ.עגלת בובה.
וואוו תודה!! אם יש לך עוד..נשמחחלבית

משחקים שמכינים לבדקייט מידלטון

לוקחים קופסת סימילאק / כל קופסא בגודל ומחוררים לפי החפץ המתאים למשל:

ממלאים אותה בפונפונים ועושים חור עגול

מקלות רופא - חור מלבני בגדול

ושלב קשה יותר - כרטיסים מפלסטיק וחור פס

או קופסת תבלינים - שצריך להשחיל גפרורים (של יצירה)

פונפונים קטנים בקופסא, וצריך להכניס אותם עם פינצטה מפלסטיק

לוח עם מסמרים וצריך למתוח עליו גומיות ולצייר עם זה

משחק קופסא שהבת שלי מאד אהבה - משושים (מתאים בדיוק לגיל ומעלה)

לוטו - גם לוטו ביתי, שמכינים מתמונות.

לורדים וצבעים ומדבקות כמובן.

עוד משחק כיף - לפרק, למשל לבנות בנין מקוביות ולזרוק עליו כדור ולפרק איתו,

שלב מתקדם - לפרק עם אוטו שנוסע לכיוון, 

לערום הרבה קופסאות למגדל ולפרק.

והרבה דמיון - לערבב כמה משחקים, ואז "מבשלים" את הפונפונים, ומכניסים את הלורדים לקופסאות.. בקיצור, כל דבר יכול להיות משחק.

בגדולנסימי

משחקיםםם ,תרקדי איתם בסלון תוך כדי השמת שירים בטייפ, תכיני להם מאכלים חמים שאהובים על הילדים ובעיקר בחורף שהכל קר וגשום בלי שום קשר לארוחות, תספרי להם סיפורים ושאחרי זה הם יציגו את זה [לא חייב אבל מהנה וזה גם תלוי קצת בגילאים} אפשר גם לעשות ליד החלון או איפה שאתם רוצים פינה חמה עים תנור ושטיח וכרבוליות נעימות ושקר הם בטח יהנו לשבת שם ולהנות ואף לשחק קצת.........בהצלחה!!!

אבל הוא במילא מגיע עייף מהגן, לא?בלדריתאחרונה
את יכולה לנסות להספיק את המשימות שלך- אבל איתו ביחד. מבשלים, מנקים, תולים כביסה. ככה הוא לומד על העבודה של הגדולים, וכשהוא נצמד הוא מאותת לך שתשימי לב אליו, את יכולה לשים אותו לידך בכיסא אוכל או לשבת איתו ביחד על הספה ולקרוא ספר. אני בטוחה שגם את עייפה כבר מהיום הארוך, ובמילא עד שעושים ארוחת ערב ואמבטיה איכשהו כל הזמן נגמר...
אבל לקפוץ ולרקוד יחד זה הרבה כושר שאיכשהו אני תמיד פחות עושה בחורף, אז זה יכול להיות נחמד!
ללכת לג'ימבורי44444
ולצאת החוצה כל עוד לא יורד גשם עם לבוש חם וקל עד כמה שניתן.
אחרי גשם יש אויר טוב ומרגיע אז אפשר לצאת לטיול במקום גן שעשועים.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך