רציתי לשתף במקרה שקיים אצלי, אשמח לתגובות רציניות עם מחשבה תחילה.
בגיל צעיר יותר (לפני שהתחלתי לצאת) הציעו לי מישהי מסוימת שגרה בעיר שלי. אני לא ממש הכרתי אותה, אבל זה היה נשמע ממש מתאים בנתונים ההתחלתיים. לדוג': מבחינת הגיל, העדה, מקום לימודים, הרמה הדתית, הרקע המשפחתי, האופי והתכונות שסיפרו עליה, ההישגים שהיו לה וכו'. בקיצור זה היה נשמע לי מתאים. חיכיתי לרגע שאגדל ואלך על ההצעה הזאת, למרות שממש לא הכרתי כלל את הבחורה. לא ראיתי אותה אי פעם, וגם לא ידעתי את השם הפרטי שלה, אבל הפרטים שמסביב נשמעו לי ממש טוב.
בשלב מסוים שמעתי שהיא התארסה. חשתי מעט החמצה, אך מצד שני חשתי שחרור גדול, שאני לא מקובע על מישהי ספציפית שהיא השידוך, וזה "רק עניין של זמן".
אך הסיפור לא נגמר... כעבור זמן קצר שמעתי שיש לה אחות צעירה יותר, וגם לה היו את כל הפרטים הללו שחיפשתי. כיום אני מעריך את הפרטים הללו יותר, כי התחלתי לצאת וכמעט בכל ההצעות ששמעתי לא היו את כל הפרטים הללו, היו אולי חלק. אז שוב פעם נכנסה לי האופציה הזאת לראש, להיפגש איתה. הבעיה שהאחות הזאת צעירה, ואני מניח שיקח לפחות שנה עד שאולי תתחיל לצאת...
אני לא ממש נעול על ההצעה ואומר שזאת היא ואני לא רוצה להיפגש עם אף אחת אחרת, אלא הבעיה היא שה"מודל" הזה עומד לי מול הראש בתור ה"שאיפה". אני רוצה להיפגש איתה או בעצם עם כל אחת אחרת שיש לה את הנתונים הללו, הבעיה שזה לא תמיד הכי מצוי. וכמובן חשוב להזכיר שאלו רק נתוני פתיחה והם לא העיקר בלשב הזה של הפגישות, כמובן שאחרי זה יש שלבים קצת יותר מורכבים של בחינת מידת ההתאמה מבחינת האופי וכד'.
רציתי לשאול אתכם- כיצד אתם חושבים שאפשר להשתחר מקיבעון מחשבתי כזה, או שאולי זה נקרא "להתפשר"/ "להתגמש", ובעצם למחוק את הבחורה הזאת וה"מודל" שלה מהראש? במיוחד בנושא כזה שהוא בעל משקל רב לטווח ארוך... איך אפשר בעצם במקרה הזה להתחיל מאפס ולשמוע יותר הצעות בפתיחות ורצון, בלי להשוות זאת למודל שכבר קיים? תודה!