שלום לכל באי הפורום
אני יהודי שמשתדל להיות חרד לדבר ה', ואני מקשיב באדיקות לשיעוריו של הרב סבג שליט"א.
בשיעורים האחרונים מחשבותיי התקשרו בדיוק עם הדברים שהוא דיבר עליהם, מחשבות שמעסיקות אותי כבר מזמן.
למשל, בשיעור אחד הוא דיבר על העניין של קבלה מול הלכה, ושהעניין של קבלה זה מה שנותנים לאדם להבין מן השמיים כיצד להתנהג בכל מיני דברים, וזה למעלה מן ההלכה הכתובה, הפשוטה. זאת אומרת, שאדם יכול לברר בדעתו בירורים בעניינים של מותר ואסור, כשר ופסול, טמא וטהור. מעיין קול פנימי שמנחה את האדם, כשהוא מאוזן ונקי.
הנה, בשיעור הזה למשל הוא אומר משהו דומה:
מתחיל בדקה ה-26.
אני לא יודע, זה נשמע כאילו הוא אומר שההלכה היא עניין דינמי ואינדבידואלי, ואפשר לעקוף את ההלכה, ואפשר לעקוף את התורה, כשצריך, כשהאדם מרגיש שה' מאיר לו בדעתו שזה הדבר הנכון לעשות, 'עת לעשות לה' הפרו תורתך'.
גם במספר שיעורים שמעתי שהוא מדבר על כך שרבי נחמן מברסלב אמר שתמיד בהלכה אפשר ללכת על פי הדעה המקלה ביותר, לתת ליהודי את הצד הכי טוב, את הקל, כלשונו.
יש ממש בדברים? אני באמת מרגיש לפעמים שה' יתברך מאיר לי בדעתי דברים שאמנם הם לא בדיוק על פי ההלכה, אבל אני מרגיש שזה הדבר הנכון לעשות. פשוט זה לא מה שלימדו אותי בישיבה, ואני לא יודע...
תודה לעונים.