שאלה קצת מביכה, אבל צריכה לשאולמקווים לטוב
מצבנו הכלכלי לא קל עם 4 ילדים קטנים בבית. אני סובלת מהבעיה הזאת שקורית לנשים אחרי לידה. ובעלי בבית איתי ועוזר לי ואני מטופלת אבל עד עכשיו כבר שנה השיפור פעוט. גם לפני המצב הכלכלי לא היה טוב אז הוא החמיר.. מתקיימים מהבטחת הכנסה כ2800 לכולנו. ולפעמים ההורים עוזרים קצת כי גם מצבם לא משהו.. לאחרונה מישהי סיפרה לי שאם הולכים לשוק בערב אחרי הסגירה אן בסופי שבוע אז זורקים שם פירןץ וירקות ןאפשר לקחת בחינם. קצת מוזר לי להודות שהגענו למצב הזה אבל גם זה מאת ה'...ותודה לו..! השאלה שלי אם זה מותר הלכתית ואם זה בטוח בריאותית?? אולי זה מרוסס?? ומה בעניין מעשר???? האם מישהי ניסתה לעשות או שמעה על זה??? תודה....
בנוסף____מקווים לטוב
אנחנו לא מתגוררים בעיר חרדית או דתית וחוץ ממדי פעם תרומות אין שום עזרה. ולא מצליחים להחזיר הלוואות לגמח לכן גם לא לוקחים עוד.
למה שיהיה אסור הלכתית? אם זורקים זה הפקר. ומותר לחלוטיןרבה אמונתך!

בריאותית, תוכלי להסתכל בעצמך על מצב הפירות והירקות ולהחליט.

מרוסס? למה את מתכוונת? כל הפירות והירקות בימנו מרוססים. אני מניחה שגם אלו שזורקים.

ומעשרות- אני ממליצה להפריש בלי ברכה. (אא"כ זה ממוכר שאת מכירה והוא מפריש ויש לו תעודת כשרות, אז אין צורך להפריש שוב)

מישהי עשתה דבר כזה?מקווים לטוב
אשמח אם יפנו אליי באישי. ואם בבקשה תוכלו לייעץ לי לגמח לפנות לסיוע. תטדה
מכיר אישית חקלאי שהיה תורם עשרות-מאות ק"ג ירקות כל סופ"שנפשי תערוג
לדוגמה, עגבניות יכולות להמכר רק שהן עדיין קשות. או לפחות קצת קשות
שהן מאדימות מאוד ומתרככות לא שווה להחזיק אותן כי למחרת יהיה גרועות יותר ובטוח לא ימכרו.

אל תפחדי. הפירות והירקות שם בסדר גמור
רק קצת יותר רכים. כאלה שלא נמכרים
אולי יהיה קצת רקובים. לא משהו מיוחד.
לדעת לברור נכון והכל בסדר

בעז"ה שתקופה הקשה תעבור ויגיע שפע בעז"ה
(ב"ה אני לא מדבר מניסיון אישי, אלא אני מכיר את התחום די טוב מכיוון אחר)
שמעתי על זהאליה11
זה משהו ידוע- אם הפירות והירקות האלו לא ילכו לאנשים טובים אז הם ילכו לזבל. כמובן שהייתי בודקת את הטיב של הפירות והירקות לפני..אם את גרה בקרבת אזור חקלאי כדאי ליצור קשר עם החקלאים, רובם נותנים באהבה ובחינם סחורה טובה שאינה נמכרת להם. עוד משהו ששמעתי עליו הוא שמאפיים (בורקסים, רוגלך וכו') נמכרים בחצי מחיר אם באים למאפייה בחצי השני של היום ולעיתים ניתנים בחינם לגמרי בסופו. בלי עין הרע יגיע השפע.
תודה, איזה עבודות אפשר לעשות מהבית?מקווים לטוב
גם בעלי לא עובד וגם אני. אני סובלת מבעיה רפואית. חשבתי ללמוד את הנושא של קניות באיביי ומכירות אולי לבעלי. זה כדאיי?? אנחנו לא מבינים בזה. מה אפשר לעשות מהבית ??? תודה
הלמ"ס מחפש עובדים.קורא סמוי
הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת כעת באתר שלה שהיא מחפשת אנשים שיעבדו בשבילה כסוקרים.
לעניות דעתי אפשר לעבוד בזה מהבית. כדאי לבדוק.
קצת משתפת ומסבירה.רק בריאות

להרוויח ממכירות באיביי זה לא פשוט בכלל.

צריך ללמוד היטב את הנושא ויש המון קורסים שעולים כמה אלפים.

כדי להצליח צריך ראש טוב, מסירות והתמדה, נכונות להפסדים בראשית הדרך ובכלל לא בטוח שתרוויחו מזה.

אגב, למה בעלך אינו עובד לפחות חצי יום?

הוא לא מוצא חצי יוםמקווים לטוב
הוא מחפש חצי יום. הוא לא צעיר. זה גם מוריד את הסיכויים. אין כמעט עבודות חצי יום לגברים. יש לכם הצעות??
כמה רעיונותאליה11
אין לי או לקרוביי ניסיון עם איביי אבל ממליצה על כמה דברים:
תרגום- אם יש לך או לבעלך אנגלית טובה (אפילו לא חייבת להיות ברמת שפת אם, כל עוד את נעזרת גם במילון) אפשר לחפש אתרים המציעים תרגום עבודות, הצעות עסקיות וסטארט-אפים. זה עובד בד"כ על מוניטין (ברגע שאת מתרגמת הרבה והלקוחות מרוצים אז המוניטין שלך עולה והלקוחות מוכנים לשלם לך יותר). אני ממליצה על זה מכיוון שאת לגמרי עצמאית ויכולה להחליט בדיוק מה את כן לוקחת עלייך ומה לא. בנוסף לפעמים אנשים כל כך לחוצים מבחינת דד-ליין להגשה שהם יתנו לך מחירים מגוחכים על עבודה (לחברה שלי למשל נתנו איזה 1000 ש"ח על תרגום של כמה עשרות עמודים בודדים).
קחי בחשבון שבהתחלה מכיוון שהמוניטין שלך נמוך לא תקבלי הרבה הצעות ואלו שתקבלי לא יהיו מפתות במיוחד...

טלמרקטינג מהבית- יותר ויותר חברות מעוניינות שהטלמרקטינג יתבצע מהבית של העובד (כנראה כי זה חוסך להם לשלם נסיעות, ארוחת צהריים, ובכללי חוסך זמן). עבודה פשוטה ומתגמלת יחסית.

סקרים- גם פה כמו עם איביי אין לי נסיון אישי או ממקורבים, אבל הבנתי שבתמורה למענה על סקרים באינטרנט צוברים נקודות שאותן ניתן לפדות לתלושים ואז לקנות בהם בכל מיני חברות (אולי אפשר לקנות בהם אוכל..)

כדאי לחפש ב- all jobs.
בהצלחה.

בקשר לתרגוםמקווים לטוב
זה בסדר להשתמש באתר שמתרגם??? זה ייצא נורמלי??? כי זה נראה שאין צורך כי בטח סטודנטים מכירים את האתרים האלו, מה דעתך? למה שיפנו אליי אם אפשר באינטרנט בחינם??? ואם כן אפשר- איפה מפרסמים דבר כזה?אצל מי יש ביקוש??? תודה
אולי מגיעה לך קצבת נכות?פאז
איזה טיפול באמת עוזר לדיכאון אחרי לידה??-??מקווים לטוב
אני סובלת מחרגות בעיקר. וממש רוצה להחלים ולא מצליחה. כואב לי על הילדים ושאין לי כוחות לבית ושבעלי צריך לסייע לי במקום לעבוד.. היינן אצל המון מטפלים. וניסתי כמה סוגי תרופות. זה נראה שהם מחמירות לי את החרדות. ושבלי תרופות אני מתפקדת אומנם לא משהו אבל עם תרופות זה לפעמים יותר גרוע. אפשר בכלל לצאת מזה? או שצריך להשלים עם זה שפתאום השתנתי לאחר הלידה וזה מה יש? כי זה סיוט לחיות ככה עם חרדות כל הזמן... וגם יש תינוק שצריך לטפל בו בנוסף לשאר הילדים. מישהי עברה את זה ואולי יכולה להמליץ מנסיון על מהו שעזר לה??? אני כבר רוצה מאוד לחזור להיות כמו שהייתי לפני הילדה שהייתי אישה רגילה בלי כל מיני שטויות בראש. הלב שלי כואב יום יום מלהסתכל על הילדים והבית וממש שנהיינו. לפני כן היינו משפחה רגילה בעלי עבד השתכר בינוני וחיינו רגיל. . . כואב לי הלב לאן הגענו שאין אופק חיוב להסתכל עליו....אני לא רוצה להשאר ככה..
*חרדות=חרגותמקווים לטוב
בגלל שהיו גם חובות לפני כן. אז אין לנו אפילו תוכניות חסכון להעזר בהם וזה אחת הטעויות שלנו. שלא חשבנו אף פעם שמקרה כזה יכול לקרות לנו ולא חסכנו לשעות קשות..
תפני לארגון ניצה. הם ידעו לעזור לך.אישה ואמא

הליכה ליד הים משפרת את מצב הרוח יציאה מהביתיראת שמים

עם בן הזוג מניסיון הליכה ליד הים לקראת הערב פותחת את הנשימה פעילות גופנית מחוץ לבית את צריכה לשנות אווירה 

תנסי טיפול בשיטת מח אחדפאז
כמעט בכל עיר יש גמ"ח של אוכל פעם בשבועתתתתת

תבררו אם יש גמ"ח כזה בסביבתכם 

יש אצלנו גמח של פעם בחודשמקווים לטוב
וכנראה שיש עדיפות למשפחות ברוכות ילדים. ואצלנו זה 4 ילדים ברוך ה'. אבל יש משפחות שיש יותר..
ברכת השםמאמע צאדיקה

מניסיוני בשוק מחנה יהודה- בסוף היום המחירים יורדים בצורה משמעותית- גם לירקות וגם ללחמים. הסוחרים מנסים לחסל כדי להביא טרי מחר.
לא הייתי בשעות אחרי סגירה, אבל קראתי על תופעה ידועה של סחורה שפשוט נזרקת, וכל מי שרוצה יכול לבוא לקחת.

זה כמו כל ירק אחר בדוכן- רק שהוא לא נקנה בבוקר אלא נלקח בערב. זהו.

לגבי הכנסה- כדי לעשות חושבים מה הכישרונות והיכולות שלכם שכן אפשר לקבל עליהם משכורת. וגם להסתכל סביב מי מציע עבודה- גם אם היא פשוטה- ואם אתם מסוגלים לקחת אותה.

רק אני לא הבנתי מה זה "מהבעיה הזאת שקורית לנשים אחרי לידה" ? אני לא רוצה תשובה על גבי הפורום- מכבדת את הרגישות של כותבת ההודעה.

אבל מאחלת לך שגם הטאבו והבושה בלב הזו- תירפא לך.

דיכאון אחרי לידה וחרדותמקווים לטוב
לזה הכוונה... בעלי לא עובד בחוץ מפני שאני לא מצליחה להסתדר לבד. יש 2 בבית קטנים ואין לנו יכולת. לשלם לגן פרטי. ויש 2 גדולים בבס שחוזרים בצהריים. המליצו לנו ואנחנו גם מעדיפים לא לבקש הנחה לגנים ברווחה. מבירור שערכנו הם מפנים לגנים מאוד גרועים אם אפשר להגיד ככה.... הילדה בת פחות. מ3 ולא בשנתון ולא רוצים להכניס אותה לגן עירייה. ויש תינוק בן שנה. ולי מאוד קשה ... בעלי מחפש משרה חלקית אז חשבנו מהבית. ביטוח לאומי לא עוזר. פנינו אליהם עם האישורים הרפואיים ולא אישרו לי כלום.מקבלים רק הבטחת הכנסה כ2800 שח לחודש ל 7 נפשות. ההןרים בעצמם לא במצב הכי טוב ומסייעים ממש מעט ויש קופת צדקה שלפעמים נעזרים בה.
ואמרו לנו גםמקווים לטוב
שברווחה מתערבים מאוד בבית והם מתנהגים לא טוב. אז אני פוחדת לפנןת אליהם.
אני מאמינה שזה מאד תלוי על מי נופלים....44444
הרווחה נראה לי מאד מתערבת בגלל שהיא באמת רוצה לעזור ולפתור את הבעיה מהשורש.
לדעתי היא תוכל לעזור לכם בצורה הכי טובה. אולי יצליחו לממן מעונות כדי לשחרר את בעלך לעבודה.
כמה דבריםאישה ואמא

א. אני יועצת כלכלית. תוכלי לפנות אלי באישי לכל שאלה.

ב. אני חושבת שדיכאון אחרי לידה מקנה זכויות בביטוח לאומי.

לא בטוחה, אבל ממש נראה לי. תנסי לבדוק את הכיוון הזה

ג. כמו שכתבתי לפני, תפני לארגון ניצה. הם שם כדי לתמוך בנשים אחרי לידה.

והכי שוב- בהודעה הראשונה שלך כתבת "הבעיה שקורית לנשים אחרי לידה"

יקרה, אין מה להתבייש בזה. לא עשית כלום. שום דבר רע.

זה פיזיולוגי בדיוק כמו שיכלת לחטף שפעת.

זה נוטל את ככל הכוחות וזה קשה, אבל את בשום אופן לא אשמה בזה.

הבשורה הטובה היא שיש איך לטפל בזה.

את אישה יקרה ואמא טובה ורעיה מקסימה.

למרות הדיכאון אכפת לך ואת דואגת לדברים.

שולחת לך חיבוק ומחזיקה לך אצבעות.

את מתמודדת בהתמודדות לא פשוטה, אבל יש לך כוחות. אני בטוחה.

ארגון ניצה נמצאים בירושליםמקווים לטוב
פניתי אליהם בעבר. הם נמצאים מאוד רחוק. אנחנו גרים באזור השרון
הם עוזרים טלפונית.לב אמיץ

לא צריך להיות קרובים גאוגרפית.

הייתי נזהרת מלפנות לרווחה.לב אמיץ

אם המצוקה היא בעיקר כספית, ובשאר הנושאים, למשל התפקוד של שניכם יחד (בעלך עוזר לך) בגידול הילדים הוא טוב בסה"כ. לא הייתי פונה אליהם.

הילדים מטופלים יפה סה"כ? הם לא מוזנחים, לבעלך יש סבלנות אליהם, הם מבקרים בצורה מסודרת בגנים ובבתי הספר ומתפקדים יפה כתלמידים? הייתי מחפשת פיתרון אחר.

פניה לרווחה אף פעם לא מסתכמת רק בעזרה כלכלית. 

בעיקר כלכליתמקווים לטוב
המליצו לנו לפנות אליהם בשביל גנים בסבסוד לילדים. סהכ הילדים מטופלים לא מוזנחים. העניין שאין גנים בעלויות שנוכל לעמוד בהם באזור שלנו.
את מקסימה ואת יכולה לצאת מזה. זה רק עניין של זמן.תיקוןהמידות
עבר עריכה על ידי תיקוןהמידות בתאריך ה' בחשון תשע"ז 08:58

ב"ה עברה שנה מהלידה וזה בדיוק השלב שאת לאט לאט תצאי מהמצב הלא טוב שלך.

את יוצאת החוצה לאוויר? עכשיו יש אוויר נהדר בחוץ. צאי כל בוקר להליכה קצרה זה יעשה לך רק טוב.

תתחילי מעשר דקות ותוסיפי כל פעם עוד קצת לפי היכולת.

יש לך איזשהו תחביב? תתחילי לעשות אותו גם אם זה יעלה כסף. זה יבריא אותך בעז"ה.

תשקיעי בטיפוח של עצמך - זה משמח וממלא את הלב.

כשהלב מלא בשמחה על דברים טובים, אין לו מספיק מקום להכיל חרדות ודאגות.

תפתחי שיעורי תורה באינטרנט. אתר אשירה מלא בשיעורים מחזקים ומבריאים,

באתר שמיים- הרב מיכי יוספי , יש שיעורי נשים באתר של מכון מאיר.

אם ממילא בעלך בבית , אולי תוסיפו עוד שני קטנים ותנהלו ביחד משפחתון קטן?

בעיר לוקחים הרבה על משפחתון פרטי ותוכלו ככה להרוויח ביחד עוד איזה 3000 לפחות לחודש.

ומה עם כל מיני עבודות מזדמנות לבעלך? שטיפה קבועה של ביה"כ? בבי"ס יסודיים דתיים מחפשים לפעמים

סייע אישי לתלמיד עם צרכים מיוחדים וזו עבודה של חצי יום. שיעורים פרטיים במשהו שהוא או את טובים בהם?

תנסו להיות יצירתיים. תיכנסו לכל מיני אתרים של מחפשי עבודה.

פתחתם בהליך רציני של הכרה בנכות ע"י ביטוח לאומי? גם אם אין לך נכות זמנית מוכרת וזה מוזר,

בטוח מגיעה לכם הנחה במעונות של משרד הרווחה- חבל לא לנצל את-זה. 

תאמיני בעצמך ואל תתני לעצמך לשקוע בדאגות. תגידי לעצמך כל הזמן שזה זמני זמני זמניזמני ויש לך את הכוח לצאת מזה. בטוח. מחכות לך עוד הרבה שנים טובות מאוד ושמחות

יש לך כ"כ הרבה במה לשמוח. יש לך בעל תומך וארבעה ילדים בריאים. את יודעת כמה נשים בגילך היו רוצות להתחלף איתך??

תכתבי לעצמיך כל ערב את כל הדברים הטובים שקיבלת מהקב"ה באותו יום ותודי לו עליהם.

יש לך המון על מה להודות. ב"ה. הגוף שלך בריא. זו רק הנפש שלך שכאובה ומשפיעה על הגוף.

תשתדלי לאכול בריא.

תוציאי קפאין ותפחיתי סוכרים עד כמה שאת יכולה. תשתדלי לאכול אוכל פשוט - זה מרגיע את הגוף והנפש.

בהצלחה יקרה...

תודה. אשמח להמלצות לטיפולמקווים לטוב
מבחינה כלכלית אני יכולה רק דרך אופס 17 בבתי חולים או מרכזים ציבוריים. בעלי מחפש עבודה ולא מוצא. פרסמנו וניסינו שעורים פרטיים ולא היה ביקוש. אשמח לעוד הצעות ..
תדעי שאני גאה בך!מאמע צאדיקה

כמה קשה לכתוב פתוח - את ההודעה שכתבת, אפילו מאחורי ניק אנונימי.

אני--- יש לי את ---זה. אני כזו.

זה קשה.

ואני גאה לך! כי הפתיחות שלך זה התחלה של פיתרון.

אני ממליצה לפנות לקופת חולים. יש להם מרכזים לבריאות הנפש, רופאים פסיכיאטריים ופסיכולוגים שאפשר לקבל מהם שירות - בעלות סבירה.

סה"כ דיכאון אחרי לידה זה באג כימי במוח- אין סיבה לסבול נורא בחיים בגלל שלא מאזנים את זה עם תרופות.

אני גם מציעה לפנות לעזרה קהילתית- דרך רבנית היישוב.

אם למשל יארגנו לך בחורה מתנדבת כל אחצ שתבוא להיות איתך לשמור על הילדים- בעלך יוכל להיות פנוי לעבוד באחצ?

ואם כבר דיברנו- אז גם אל תתבישי לקחת בגדים מחנויות יד שניה וגמ"ח. יש שם דברים נקיים ואיכותיים.

אני כבר שנים קונה מלא בגדים בגמ"ח יד שניהתתתתת

גם בשבילי וגם בשביל הילדה זה חוסך המון כסף!!

יש שם מלא מציאות ובזול

צריך פשוט לא להתבייש

הייתי ועדיין בטיפולמקווים לטוב
מכאן הייאוש... החליפו לי כבר 6 סוגי תרופות בגלל תופעות לוואי איומות ממש מגביר את הדיכאון והחרדה סיוט... חצי שנה בערך הייתי בטיפול פסיכולוגי ע"י טופס 17 גם לא פתר את העניין. דרך קופת חולים צריך לשלם 150 לשבוע . זה יקר לנו. בגדים אני מנסה לא לקנות כרגע בכלל. רק אם זה דחוף ממש כמו בחגים. וגם אז רק בשוק..זה מחירים של חנויות יד2. אני מחפשת עכשיו טיפול אחר. כרגע לוקחץ טיפול תרופתי שממש עוזר קצת. בעלי מחפש חצי יום עבודה. העניין שיש בבית 2 קטנים בני 1 שנה ושנתיים ו 8. ואני ממש פוחדת מהרווחה. שמעתי עליהם סיפורים לא טובים. אז אנחנו מחפשים גנים זולים. עוד לא מצאנו...
לגבי טיפול אחר שעוזר את יכולה לפנות אלי במסר אישי.לב אמיץ

גם לי יש המלצה לטיפול אחר. תפני באישי?מאמע צאדיקה

כן . אשמחמקווים לטוב
להמלצות לטיפולים שיכולים לעזור.
ראשית כל תרגישי טוב את אישה אמיצה וחזקהמיקי 84

הרב של הישוב העיר? מודע למצב שלכם? הרבה פעמים רב הישוב יכול לעזוק קצת.

יש הרבה אירגוני חסד שנותנים סלי מזון יד עזרה ושולמית וכדו?? לא? או שהכל פרסומות??

לא מכירה אישית אבל מנסה לחשוב על כיוון...

אני מכירה אדם שמצבו לא היה פשוט והוא התחיל לעבוד בחברת הסעות... למה לא? עצם היציאה עשה לו טוב

והוא פרח מזה כל עבודה מכבדת את בעליה. ככה אולי יכנס קצת כסף לבית והכל יתחיל לזרום בעזרת ה

הרבה הצלחה מאחלת לכם רק טוב והמון בריאות.

לפנות לרווחה ויפה שעה אחת קודם. אין ממה לחשושניקית דמיונית
תקבלו גנים במחיר מסובסד מאוד מא6ד!
את זקוקה לפניות ושקט להחלים ובעלך חייב פרנסה .
תמיד יש סטיגמההשהרווחה לוקחת יחדים אין זה כך!
וסלי הטיפול/מזון /עזרה מעולים וממש יש לכם אפשרות לקבל עזרה ולהציל אותכם ואת ילדכם.
אם זה הגיע לכדי מצב כזב קיצוני של לחםש ירקות שזורקים בשוק .עדיף גן של רווחה פחות טוב מאמא (זה תמיד אגב פחות טוב מאמא)
?ולשקם טתכם.
מאחלת לך הרבה בריאות. שהק"בה יצליח דרכככם . ושתזכו לשקט ושלווה במהרה
המליצו לנו לא לפנות לרווחהמקווים לטוב
לכן אנחנו מחפשים גנים זולים באזור שלנו. עד עכשיו לא מצאנו..
ממה שהבנתי הרווחה שונה מאד ממקום למקוםפאזאחרונה
תנסי לברר לגבי הלשכה הספציפית לידכם
מה הכיוון שם
בעקרון יש לי חברה שמאד נעזרה ברווחה בדכאון אחרי לידה וב"ה זה ממש עזר לכל המשפחה לצאת מזה
גם מבחינת טיפול בילדים, עזרה כלכלית ואפילו מישהי שבאה לעזור לה אחה"צ עם הילדים כשחזרו מהמעון.
תבררי את הנושא לעומק
כי אני לא חושבת שבגלל דכאון אחרי לידה אתם עלולים להסתבך
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך