אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
תודה
את מתחברת למילים האלו?
מאמינה בהם?
לחזות ב "טוב נראה ונגלה"
שבפועל נחוש זאת.
כמו שמברכים "שנה טובה ומתוקה"- שהטוב גם יהיה מתוק.
נהייה סבלניים
בנחת
לא נכעס
נדון לזכות
נהיה שלווים
וכולי
ממילא
תהיה הצלחה במישור האישי
הפיזי
הרוחני....
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
בס"ד
הוא משנה את החיים!!!
לב טהור:)בס"ד
סתם...
זה משנה חיים בקטע טוב.. כי אני הבנתי כמה חשוב לומר תודה לקב"ה על הכל ומתוך כך כל הנק' מבט נהפכת ואת המבין כמה הכל לטובה, וכמה הקב"ה הוא טוב ומיטיב- והאמונה ממש משתכללת (אם זו המילה הנכונה.....), האמונה נהיית אחרת...
אם הבנתי נכון אתה מחפש לראות מה טוב בכל דבר... ובספר אני למדתי לקבל שכל דבר הוא טוב, בלי שאני צריכה לראות מה הטובה שיצא מהדבר עצמו...
בנוסף, בכנות- מטריד אותי שכתבת שאתה מחפש לראות את הטוב בדברים הרעים... נכון- יש את מהות הניסיון שכשהקב"ה מביא לאדם ניסיון זה כדי להוציא משהו חבוי אל הפועל... אבל מלכתחילה אני לא חושבת שכדאי להסתכל ככה! אם אתה מחפש את הטוב ברע, סימן שאתה רוצה רע (אפילו שלא במודע) כדי לגדול ולראות טוב- אז למה שהקב"ה יזמן לך טוב?! (מבין???) הוא ילך איתך- לשיטתך ויזמן לך קשיים כדי שתראה בהם טוב..... זה מה שאתה רוצה????? קשיים ורע? כי קשה בתוך הקשיים להתחיל לראות מה טוב בהם... (ותכלס- הרבה פעמים אנחנו עובדים על עצמינו שמשהו טוב יצא מתוך רע וזה עבודה בעיניים... על כמה דברים רעים וקשיים שהיו לך אתה יכול באמת להגיד וואי איזה טוב שהיה לי את זה כי יצא לי מזה הרבה טוב וצמחתי מזה...? בכנות....)
למה לא לראות מלכתחילה כמה אפשר להתגדל מן הטוב ולקחת ולראות בו טוב??? כשאתה תאמין שמתוך הטובות אפשר לראות שהכל לטובה, שאפשר להתגדל מתוך הטוב אז הקב"ה יזמן לך רק טוב, ומתוך הטוב הזה תגדל ותאמין בקב"ה שהוא מיטיב...! זה מקום יותר טוב ויותר בריא לדעתי.... (נק' למחשבה..)
מבקש אמונהלגבי מה שכתב @סביון ודאי שזה לא כל העבודה אבל זה הבסיס.
כדי שיהיה כוח לעבוד חייבים קודם להאמין שיש בנו טוב שעליו אפשר לבנות.
אחרת, אין כוח להתחיל בכלל
להאמין שאנחנו בבסיסנו טובים-
ומכח תודעת הטוב הפנימי- נוכל לבסס את ראיית הטוב החיצונית [= מה שבחוץ].
מקווה שהסברתי טוב@מבקש אמונה
מבקש אמונהכשקראתי שוב את השאלה שלך ואת התשובה שלי... אני מודה שעניתי בפזיזות בלי להתבונן. (מצטער הייתי קצת עסוק במשהו)
אז אני אשתדל לענות עכשיו יותר לעניין.
העיקרון הוא, שאדם מרגיש שהוא בצרה והוא רוצה להתפלל שהמצב ישתנה.
הוא חייב קודם להזכיר לעצמו את הטובות שה' עשה איתו בעבר כדי להכניס לעצמו את האמונה שה' אוהב אותו ושומע אותו ומן הסתם גם עכשיו הוא רוצה לעזור לו.
ואז התפילה נראית לגמרי אחרת וגם גדלים הסיכויים שתתקבל
לעומת זאת, (מניסיון), אם מתחילים ישר מהבקשות, האמונה הזאת מאד חסרה
ואז אדם לא באמת מבקש אלא מתלונן.
לכן הגמרא אומרת שאדם חייב תמיד להיות "מודה על העבר וצועק על העתיד"
סביוןמה שאמרת לגבי זה שאתה מתחיל לחשוד כל פעם שאתה רואה שמציעים לך משהו ש"משנה את החיים".
אז אמרתי שזה לא כל העבודה אלא זו צורת הסתכלות שעליה מבוססת כל העבודה.
אבל נראה לי שיש כאן כבר שני דיונים שונים.
כי הציטוט שנפש חיה הביאה זה מה שפירשתי להלן בתגובה האחרונה.
אבל אני רואה שאתה שואל איך אפשר לראות שבאמת הכל לטובה.
אז, אממ...למיטב הבנתי בהחלט אם אדם מודה לה' כל הזמן הוא בסוף יאמין שבאמת הכל לטובה כי ה' אוהב אותו אז למה שיעשה לו עוול.
אבל כמה שאני יודע לראות את הטוב בעצמו שבתוך הרע זה לא ביכולת האדם.
אולי אפשר לומר שזה טוב, שזו הייתה דרגתו של נחום איש גמזו.
אבל גם הוא לא ראה את הטובה בעצמה אלא רק האמין בזה.
אבל גם זו דרגה מאד גבוהה
שהרי בשולחן ערוך נפסק שצריך לומר שהכל לטובה ולא "גם זו לטובה"
פספסתי משהו?
סביון
כמו שכתבתי בתשובה ללב טהור כאן אחזור שוב שאלה שתי נקודות הסתכלות שונות - צעירים מעל עשרים . אם אני טועה, אשמח להערות.
אז שוב תודה...אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
הבנתי את השיעול חחמבקש אמונהאני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
בטח! אני בטוחה שהשם שומע!נפש חיה.
שמן פשתןאחרונהשתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?