עבר עריכה על ידי סביון בתאריך ה' בחשון תשע"ז 00:16
שיכולות להתקיים במקביל. מצד אחד להאמין שהקב"ה הוא טוב ומיטיב והכל לטובה גם כשאנחנו לא רואים את זה, ומצד שני להשתדל לראות את הטוב.
ולגבי מה שהטריד אותך - כשהקב"ה מביא ניסיון לבן אדם זה כדי להוציא משהו חבוי, נכון. - ואם רואים רק את הטוב, אז כבר לא צריך להוציא דברים חבויים, ואז הקב"ה יעשה רק טוב?? אם הוא יעשה רק טוב, המציאות תהיה חלקית. זה מה שאת רוצה?
הקב"ה עושה לי גם טוב וגם רע. עושה שלום ובורא רע. אז על הטוב אני אומר תודה, ומהרע אני מנסה לראות איך אפשר לצמוח. הקב"ה עושה רע כדי להוציא לפועל כוחות שלא יצאו עד עכשיו, אז איך אפשר להתעלם מזה ולראות רק את הטוב שהוא עשה עד עכשיו? זה פשוט חוסם את הטובה שיכולה לצאת מהדברים הרעים! (יש לי דוגמאות לכל מה שכתבתי עכשיו וגם למה שאכתוב בהמשך, אבל לא נעים לי להביא אותם כי הם אישיות מדי...)
הטוב הוא קל, והרע הוא קשה. אבל אני לא רוצה שיהיה לי קל, אני רוצה שיהיה לי טוב. וחלק מהטוב זה גם הרע. "טוב - זה יצר הטוב, מאוד - זה יצר הרע". מתוך הרע צומחת טובה יותר גדולה ממה שהיתה צומחת אם היה רק טוב. ולכן אני רוצה שהקב"ה יעשה לי טוב ורע, לפי מה שמתאים. אני מתפלל על הטוב, ומקבל את הרע כשצריך.
ובנוגע למה ששאלת, אני יכול להגיד בכנות שיש הרבה דברים רעים שאני מודה לקב"ה שהוא עשה לי, כי בדיעבד אני רואה כמה טובה גדולה יצאה מהם. וככל שאני עובד יותר על ההסתכלות הזו, אני מצליח לראות מלכתחילה איזו טובה יכולה לצאת. לא תמיד אני מצליח, ולפעמים אני טועה, כי אני בן אדם. וכנראה שלפעמים הקב"ה רוצה שאאמין שהכל לטובה גם כשאני לא רואה ולא יכול לראות את הטוב שיצא מזה. אבל כשאני מצליח, זה נותן הסתכלות אחרת לגמרי על הרע. במקום להתעלם ממנו, לעצום עיניים ולחשוב על הטוב - אני מתרכז בהווה. עכשיו רע לי - אז בוא נראה איך זה מוביל לטובה גדולה.
יש שני כוחות בעולם. כוח הטוב וכוח הרע. אם מתעלמים מכוח הרע, וגם כשרע רואים רק את הטוב שבכוח הטוב - מחסירים חצי מהבריאה. גם הרע הוא נברא. "גם את הטוב נקבל מאת האלהים, ואת הרע לא נקבל?!" (גילוי נאות: הפסוק הוצא מפשוטו לצורך דיוננו)
אז הגישה שלך נכונה מאוד, לגבי הטוב. כשטוב לי, אני רואה איך אפשר להתגדל מתוך הטוב. אבל כשרע לי - לא נכון יהיה להתרכז בטוב, ולכן אני מנסה לראות איך הרע עצמו יכול להוביל לטוב.
חזרתי על עצמי המון. לא נורא. פשוט ניסיתי להבהיר את הדברים שאמרתי מזוויות שונות, כי בד"כ אני לא כותב בצורה מובנת במיוחד...
עריכה: פתאום עלה לי רעיון - לראות את הטוב שאליו מוביל הרע זה כמו טעמי המצוות. אנחנו לא יכולים לדעת למה הקב"ה ציווה עלינו את המצוות, אבל אנחנו יכולים לחשוב באיזה תחום הם מקדמות אותנו. כך גם כאן - א"א לדעת למה הקב"ה הביא רע, אבל אפשר לחשוב איזה טוב יכול לצאת לנו מזה. קרדיט למבקש אמונה שבזכותו עלה לי הרעיון הזה...