סתם הכתה המוזהעוזיהו
עבר עריכה על ידי עוזיהו בתאריך ה' בחשון תשע"ז 19:22

השבח לה' יתברך.

ובכן,שיר דמיוני לחלוטין.

שיר ראפ

בס''ד

איך את לא נפגעת,מה אין לך רגשות?

פגעת בי כל כך הרבה ואת יורה בי עוד צרורות

ולך זה לא מזיז ובאמת אני מנסה כל כך חזק

ואת שותה את העלבונות שלי כאילו זה מרק

וזה לא כואב לך זה לא פוגע כאילו אנחנו סתם עוד 2 זרים

כמו שונאים במערכה מחליפים מבטיים אכזריים

פשוט תאמרי את זה ''מספיק,נמאס לי כבר ממך

הרגשות שלי השתנו אני כבר לא רוצה אותך

ואני יודעת באמת שתמצא מישהי אמיתית

שכנה ברגשות שלה שאתה בתוכניות שלה לעתיד

ולא נועדנו אחד לשנייה אז חבל סתם לנסות''

ואת יוצאת עם מישהו אחר כשאני מנגב את הדמעות

וזה לא מגיע לי ומה את מצפה שאעשה?

שאצא שוב לעולם ואחליף למוח שלי נושא?

וזה עושה לי רע בלב כשאני מדמיין אתכם נוגעים

ואותי שכחת לגמרי לא מחליפה כבר מבטים

אני אובססיבי לגבייך ואני מתחרפן ממחשבות

בקושי חי בידיעה שאנחנו לא נחזור להיות

השבח לה' יתברךעוזיהו

"מדמיין אתכם נוגעים"עמיארץ
עזובת'ך שטויות אחשלו
חחח למה אתה מתכוון ?עוזיהו

שזה לא הרמה שלךעמיארץ
יותר מתאים לעומר אדם.

ןלגופו של עניין- אם אתה "מדמיין אותה נוגעת" לפני נישואין- היא לא מספיק תורנית

ואם אחרי נישואין- היא לא בשבילך

כך או כך היא לא צריכה לעניין אותך..
אתה מדבר עם מישהו שחזר בכיתה ט' בתשובה עוזיהו

באתי מהעולם החילוני.

עומר אדם?איך אפשר להשוות בכלל?מזרחית וראפ?

חוץ מזה ציינתי שזה סיפור דמיוני XD 

יישר כוח! אבלעמיארץ
מה זה סותר את מה שכתבתי?
שאין שום קשר בין מזרחית ובין ראפ.עוזיהו

זה עולם אחר לגמרי.

זה טקסט שלא שייךעמיארץ
לעולם תורני..

ואני דווקא אהבתי את שאר הקטע
אני לא נותן לחברה להגדיר מה כן נחשב ומה לא נחשבעוזיהו

להפך,אני בא ועושה את זה לפי הדעות שלי ואומר להם מה כן נחשב ומה לא נחשב.

וסתם,מן הסתם שיצאו לי מילים כאלו אחי..מאז ומתמיד כתבתי כך..זה נכנס לשכל אם כי אם זה היה על בחורה דתייה אמיתית שיוצאת עם מישהו אחר אחר שעזבה אותי אז כנראה שלא הייתי כותב את זה כי רוב הסיכויים שהם כרגע רק יוצאים ועוד לא נוגעים..אבל זה דמיוני לחלוטין אז השמיים את הגבול.

כן...בדמיון אפשר לחיות חיים מושלמים....הדרך לאי שם

נכון,אבל..רוב הדברים שאנחנו מדמיינים הם תצוגה לדברים שנוכלעוזיהו

להשיג בחיים.

אז..לכו ותגשימו את החלומות שלכם!

פצצהli_B

תוודה רבה,השבח לה' יתברךעוזיהואחרונה
תפילה לנהיגה בטוחהנתקה

ויהי רצון מלפניך ה אלקי וא"א

שאסע זהיר ולא אמהר 

גם ואם בכלל אגיע מהר יותר

כשאסע בדרך הישר

אשים לב לרכבים ואנשים

ובייחוד במעברי חצייה ובמפרים

בצומת כיכר ורמזור

-|-    ( O )    :

לפני ואחרי להביט אזכור

בכביש המהיר מוזיקה תעיר

בכניסה  ויציאה מבטים,

אך עיניים לפנים

אשמור נתיב ובמרחק טהיה נדיב 

זכור עייף? פיצוחים ;)

גמור? אוטובוסים    ;)

אמן כן יהי רצון

איך זה?נתקה
חמודיייי😅תמימלה..?

קליל וכיף לקרוא...

בתור מישהי בלי רישיון לא לגמרי הנבתי את הכל אבל הכתיבה ממש יפההה

פחח.. זה ישב במגירה שנים - תודהנתקה

ליתר דיוק בכרטסת בארנק

האלה שיושבים בארנק זה הכי גרועל המשוגע היחידי

כי אז כל פעם שרואים אותם, יש גם קוועצ' בלב

כן? דוקא עשית לי חשק לעוד כאלו עם ההארות שלך חח..נתקה
מוזמן בשמחהל המשוגע היחידי

אבל על גלגלי עזר אין לי מה להגיב,

כבר שנים לא נגעתי בהם

ועל אופנוע אין מה לדבר,

זה לא שאלה "האם" (יהיה תאונה)

אלא "מתי"

לכן לא עשיתי עליו רישיון..

חחחח ענק... נקרעתי לחתיכותנתקה
האמת ש..נתקה

האמת שהתפילה על האופניים תלויה אצלי על האופניים -

ככה שזה תופס אותי ברגע הנכון..

חחחל המשוגע היחידי

אני לא יודע בן כמה אתה,

אבל יפה שאתה נוסע על אופניים. 👍

טוב, יהירצון שנתראה ביהירצון הבאנתקהאחרונה

נראה לי שההבדל בין ילד למבוגר זה: 

לא אם ישלך אופניים אלא

1) איזה מרחק אתה נוסע

2) וכמה כסאות תינוק ישלך על האופניים

הדובר איננו נשוי אך זה מהשרואה בשכונה

יש לי גם אחד על אופנייםנתקה

לזה לא צריך רשיון ;)

אז תשלח, אביע דעה גם על זה😅תמימלה..?
כן אבל...נתקה

אני עדיין מתלבט אם הגירסה עם הגלגלי עזר טובה יותר

אז פעם אחרת

חמוד וחשוב ביותרל המשוגע היחידי

אבל לפעמים קשה לביצוע

בשביל זה התפילה.

מישהו פה הביןנתקה

זו התודעה שחודרת לאט לאט..

עדיף מכלום

כן, אפשר להגידל המשוגע היחידי

למרות שאני עכשיו עובד לאט על עצמי,

אני מאוד נהנה לנסוע מהר, אבל כשמבינים שזה לא באמת מקדם אותך

וסתם מסכן את הציבור,

אפשר לצמצם את זה בעזרת השכל...

מעניין..נתקה

תסביר וגם לאלו שללא רשיון בינינו

אין הרבה מה להסבירל המשוגע היחידי

זה בעיקר להעביר את מה שכולם יודעים בשכל,

לחוויה, ככה כל שינוי עובד אצל בני אדם.

(לפחות אצלי )

יפהנתקה
אל תשפטו!תמימלה..?

אתם, שראיתם בחורה רצה בדיוק כשמתחילה הצפירה לזכר חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, אתם, שהתחלתם לצקצק בלשון, אולי גם לומר "החרדים האלו" או "מי שלא מכיר את הפחד הזה לא אמור לגור פה" ו"הם הרי לא משייכים את עצמם למדינה"-תפסיקו, אתם לא יודעים את הסיפור...

אם הייתי אומרת לכם שההורים שלי נרצחו בפיגוע לפני שלוש שנים וחצי והסיבה שרצתי עכשיו היא כדי להגיע לאח שלי התאום, הוא אמנם גדול ממני בחמש דקות אבל מאז הפיגוע הדאגה עליו עברה אליי, אתמול הוא חזר מהישיבה, אמר שהוא לא רוצה להיות שם ביום הזיכרון, שאלתי אם הוא רוצה שנלך לטקס, הוא גמגם משהו על הכובע והחליפה והחולצה הלבנה ואמר שהוא לא רוצה, בצפירה של הערב אמרנו יחד תהילים בבית, אחרי כמה דקות יאיר הלך כבר לישון, אני נשארתי בסלון ללמוד למבחן מתכונת שיש לי מחר כי לא חשבו שיש בעיה לקבוע אותה דווקא ביום הזה... כמעט ולא ישנתי בלילה, מפחדת מהחלומות שיגיעו, האמת שיותר מהחלומות שיהיו ליאיר מאשר לי, והיה סיבה לחשוש, באחת וחצי בלילה הוא הופיע בסלון עם עיניים אדומות ושאל אם אני חייבת ללכת מחר ללימודים, ישבנו יחד לדבר, הסברתי לו שזו מתכונת שאני חייבת לעשות ולא יכולה לדחות אותה אבל הבטחתי לו שאני אחזור לפני הצפירה ונהיה בה ביחד, הכרחתי את שנינו לאכול משהו והלכנו לישון.

בבוקר הוא יצא לתפילה ואני לסמינר, עשיתי את המבחן בזריזות, מנסה למהר אבל לא להלחץ מזה וברגע שסיימתי-יצאתי לכוון הבית, הפקקים היו בלתי נסבלים והייתי כל כך לחוצה להגיע כבר שהחלטתי, ירדתי מהאוטובוס והתחלתי ללכת מהר לבית, הטלפון שלי בלי בטריה, אפילו מה השעה אני לא יודעת, יצאתי מהסמינר באזור עשר ועשרים אז כנראה שאני יכולה להספיק להגיע הביתה לפני הצפירה, אני ממלמלת תהילים, מתחננת שאגיע לבית לפני שיאיר ייכנס להתקף חרדה שגם לי קרה משהו, אני כל כך בלחץ שאני מרגישה שאני כמעט נכנסת להתקף, אני הולכת יותר מהר, מכריחה את עצמי לא ליפול, דמעות מתחילות לזלוג על הלחיים שלי ועשר דקות הליכה מהבית בהר נוף-הצפירה מתחילה, אז בלי לחשוב אני מתחילה לרוץ, מתעלמת מכל האנשים שעומדים דום סביבי, מהרעש שהנעלים שלי עושות, מהצקצוקים של האנשים, אני אפילו לא רוצה לצרוח שהצפירה הזו נועדה בשבילי, רק רוצה להגיע כבר ליאיר, להראות לו שהכל בסדר, כשאני נכנסת הביתה שתי דקות אחרי שהגיע הצפירה התפוגגו- יאיר יושב על הספה עם עיניים עצומות, אני מעירה אותו, הוא מביט בי בהלם, "גם אני מת?" הוא שואל, אני בוכה, לא יודעת אם מהקלה או מעצב,  "לא, הכל טוב, פשוט היו פקקים ונגמרה לי הבטריה בטלפון, אתה בסדר?" הוא הביט בי, תוהה אם להאמין, רק אחרי שהוא רואה שאנחנו בבית ושנינו חיים-הוא נרגע, עדיין קצת מבולבל ואולי גם כועס קצת, הרי הבטחתי שאני אהיה איתו בצפירה אבל הוא לא אומר כלום, "מה את עשית בצפירה?" שאל, "האמת שרצתי לבית, פחדתי שתפחד..." הוא גיחך בלי שמחה, "באמת פחדתי" הגיב, שנייה של שקט חלפה, "אבל תודה" הוסיף בסוף והבנתי שלמרות חוסר הנעימות שעובר בי כשאני חושבת על הריצה שדפקתי בדיוק כשהתחילה הצפירה-זה היה המעשה הנכון, גם אם אנשים חשבו אחרת, גם אם צקצקו, אפילו אם זה פגע במישהו... לכן אני כותבת את זה, כי אני לא רוצה שיפגעו, אני לא רוצה להוציא לעז על מגזר שלם, אני לא רוצה לגרום לשנאה, רק לטוב, אם ראיתם אותי או מישהו אחר-תזכרו שאתם לא יודעים את כל הסיפור, יכול להיות שמאחורי הריצה של החרדית מסתתרת יתומה על סף התקף חרדה שרוצה רק להגיע כבר הביתה.

(הסיפור לא אמיתי, המסר כן!)

יאומחפש שם

לרגע חשבתי שאת מספרת על עצמך...😶

יפה! תודה על העין הטובה🙏

🙏🙏תמימלה..?

ברוך ה' לא קרה לי, סתם רעיון שעלה לי לראש...

וואומשה
פיסוק היה משפר את החוויה של הקריאה.
תודהתמימלה..?

זה לא מפוסק? פיסקתי איפה שחשבתי שצריך, בכללי אני כותבת שורות מאוד ארוכות, אני מודעת לזה, אבל הפעם פשוט חשבתי ששורות ארוכות יכניסו את הקורא לחוויה...

מאוד נוגע ימימה. תודה!נחלת
כל הכבוד על הרצון לגון לכף זכותשלג דאשתקד
כחרדי (לשעבר), קשה לי להבין איך הסיפור הזה מתחיל ומה הקטע שלו. שום קטע, לא הטכני (אין לימודים בסמינרים בחגי המגינה, וברור שלא תהיה מתכונת ביום הזיכרון) ולא הרגשי (לא נראה לי שחרדים נפגעי פעולות איבה מייחסים חשיבות ליום הזיכרון, ואם מייחסים חשיבות אז לכאורה מצופה שכולם עומדים בצפירה - גם הילד היתום. אבל זה בעצמו בלוף כי חרגים כעיקרון לא עומדים בצפירה).

בקיצור, אם זה כתיבה שלך אז יש רגש וכישרון, אבל דווקא בגלל שזה מרגש - זה ממש לא לעניין.

תודהתמימלה..?

חרדים חד משמעית לומדים ביום הזיכרון, אין הבדל בינו לבין יום לימודים רגיל למעט סיום מוקדם יותר כדי שתלמידים שנמצאים באזורים פקוקים יוכלו לחזור לבית בלי בעיה, לכן גם הרבה פעמים יש מבחנים ואז משתחררים אחריהם(אם כי נכון שביום העצמאות לא לומדים).

חלק מהעניין של הסיפור היה באמת להראות את המקום וההתייחסות של חרדים נפגעי פעולות איבה ליום הזיכרון, ברוך ה' אני באמת לא יודעת מה חרדים פגועים חושבים על זה (ומקווה בע"ה גם לא לדעת...) אז כנראה שזה לא יצא מדויק מספיק אבל זה פשוט מה שהרגשתי.....

המחשבה שלי הייתה שלא מייחסים חשיבות לעמידה אלא חושבים על הנרצחים ואומרים תהילים, לכן, אם שמת לב-לא אמרתי כלום על העמידה בצפירה בערב, הם אמרו תהילים, לא בהכרח בעמידה ולא בהכרח בישיבה...

תודה על המחמאה אם כי לא לגמרי הבנתי מה לא לעניין, אולי השתנת לך הדעה אחרי מה שכתבתי...

יפהשלג דאשתקד

התכוונתי לומר ככה:

1. אצל בנות חרדיות שעות הלימוד הוא כמו ממלכתי וממ"ד. כלומר ביום הזיכרון מסיימים מוקדם אז לא סביר שתהיה מתכונת.

2. ממה שאני מכיר, משפחות של נפגעי פעולות איבה חרדיים ככלל לא מייחסות מחשיבות ליום הזיכרון (זה בשונה ממשפחות חיילים, שמטבע הדברים הן יותר מחוברות לצהל ולטקסים). אני מניח שזוכרים ומתאבלים באזכרה ותו לא.

3. הנושא של עמידה בצפירה ואמירת תהילים הוא בדיוק הנקודה. ההנחה היא שרוב החרדים לא עומדים בצפירה אם אין הכרח (מכרו להם שזה חוקות הגויים ושזה מנהג של נאצים או משהו כזה), מאידך הם מספרים שהם אומרים תהילים ובטח חלקם לא משקרים. כך שבפרט הזה אין חידוש גדול בסיפור שלך.

4. מכיוון שהסיפור שלך נראה לי תלוש מהמציאות וגם לא מתאר סיפור אמיתי אלא מביע רגש ובאמת מאוד מרגש - אז הסיפור נשאר קצת לא לעניין, כי הוא לא תורם כלום חוץ מלרגש; ומצד שני אי אפשר שלא לנתפעל מכישרונותייך הברוכים!

5. (אגב באופן אישי לא כ"כ חוויתי קשרים רגשיים משמעותיים בין אחים, אז כנראה יש לי נטייה לסלוד מסיפורים שמתארים את מה שקצת היה חסר לי. וזו כמובן בעיה שלי...)

גם יתכן שאני בכלל טועה. אחרי הכל, כל אחד מספר על מה שהוא רואה ומכיר...

והכי חשוב זה שתוחמאי! גם על הכישאון וגם על הרצון לדון לכף זכות

וואו, אוקיי, דבר ראשון תודה על התגובה המפורטת...תמימלה..?

האמת שהסיפור נכתב ממקום של מישהי על התפר שבין חרדית לדת"ל מה שאולי גרם לי לשלב בין שניהם גם בדמויות...

תודה רבה על המחמאות, מחמם ממשש!!

מטורףשבור לרסיסים

בלעתי כל מילה

מעריך מאוד

תודה🙏תמימלה..?

שמחה שהתחברת...

נחמדנתקה
עבר עריכה על ידי נתקה בתאריך ו' באייר תשפ"ו 20:25

אהבתי את העובדה שהעובדות מתקלפות אחת אחרי השנייה

זה נותן תחושה שאתה אפפעם לא יכול לדעת את המציאות המלאה

ואז בסוף הפאנצ' שהיא יתומה

תודה, שמחה שהתחברת...תמימלה..?
וואו, איזה כישרון! תודה!קמה ש.

בס"ד

הסיפור שכתבת מזכיר לי (סיפור קצת יותר בנאלי, אבל אמיתי):

ביום הזיכרון האחרון ישבתי עם בני הפעוט ועם אחותי בבית קפה מפנק, בין 9:00 ל-10:00. ותהיתי מה אנשים סביבי חושבים על הנשים האלה שבוחרות להיפגש לכיף שלהן דווקא בבוקר יום הזיכרון.

והסיבה שישבנו שם הייתה -

שבעלי היה במילואים,

שבני הפעוט קדח מחום (40.5 מעלות),

שלבת הגדולה שלי היה טקס בבית הספר הקרוב לבית הקפה והיה לה שם תפקיד מרכזי והיה לה חשוב מאד שאגיע.

שלא ידעתי באיזה ילד לבחור -

הבן החולה או הבת המציגה,

ושבסוף נאלצתי לבקש מאחותי שהיא תשמור על הפעוט בזמן הטקס.

שאנחנו גרים רחוק מאד מבית הספר,

ושלא ידעתי איפה להסתובב עם הפעוט החולה בשעתיים שבין הפיזור בשעה 8:00 לבין הטקס בשעה 10:30,

ושרציתי שבני יהיה קצת עם אחותי לפני שאני נפרדת ממנו, כדי שיהיה לו יותר קל,

ושבית הקפה הזה היה פחות או יותר המקום היחיד בסביבה שהיה רלוונטי שניפגש בו.

ואם מישהו אכן חשב משהו (מקווה שלא, אבל אם קרה ומישהו חשב), אז שידע שבכיתי במהלך כל הטקס של הבת שלי, כי יום הזיכרון זה אחד האירועים הכי חזקים אצלי בלב בלוח השנה.

וואי, איזה קשוחחחתמימלה..?

כל כך חשוב לא לשפוט אנשים לפי מה שנראה לך ממבט ראשון, אמנם כתבתי את זה קיצוני בכוונה בשביל להדגיש את המסר אבל ברגע שמדובר בסיפור אמיתי שאשכרה קרה ובמישהי שגם הרגישה את החוסר נעימות וחששה מהמחשבות של הסביבה-זה כל כך יותר חזק...

מהממת את ❤️קמה ש.
בצדק תשפוט עמיתךנחלתאחרונה

הכוונה, עד כמה שאני מבינה, זה ללמד זכות; זו מצווה חשובה מאוד,

כך הבנתי, על פי הרמב"ם.

שני ספרים שעוזרים לי לזכור זאת (לא קל, לא קל, במיוחד בשעת נסיון) הם:

הצד השני של הסיפור - יהודית סמט

מאזני צדק - ערוך על ידי דוד גבריאל.

האדם רואה לעיניים והשם - ללב.

אם היינו במקום הזולת, היינו, מן הסתם, מדברים/מתנהגים כמותו.

אל תשפטו 2תמימלה..?

בניגוד למקרה ביום הזיכרון-מה שאני אכתוב עכשיו לא טלטל רק אותי אלא את כל המדינה ואני לא מדברת על הרצח של ההורים, שם ככולם היו בצד שלי, אני מדברת על מקרה אחר, בו אני הייתי השנואה, זו שעשתה משהו לא בסדר, אותי כולם שנאו ואפילו לא ידעו מזה...

אתם בטח זוכרים את המקרה בו כל הרשת הזדעזעה מבחורה חרדית שזרקה אבנים על חייל ופצעה אותו ברמה בינונית, עוד יותר הזדעזעו מכך שאפילו לא עצרו אותה, סיכמו את המקרה בכך שהיא קטינה ואסור לעצור אותה, אז התעצבנו עוד יותר, הדתי לאומי צעקו שאותם אין בעיה לעצור כשהם סך הכל רוצים לעלות להר הבית או להתיישב בכל חלקי ארץ ישראל השלמה, החילוני פשוט התעצבנו על החרדים והדתיים וכולם, אף אחד לא ידע מי הבחורה שזרקה את האבנים וצעקה "תעוף מפה" אף אחד לא יודע אבל זו הייתי אני...

זה היה לפני שנה, כשעוד היינו, יאיר ואני בבית של דודה שלנו. בכסלו של כיתה י' היו לי סיוטים, הישיבה של יאיר עברה מבנה למודיעין עילית ופשוט רעדתי מפחד שיקרה לו משהו כשהוא רחוק ממני, כל כך פחדתי ששלוש פעמים בשבוע אחרי הלימודים הייתי נוסעת למודיעין עילית, עובדת שם בחנות בגדים אחת שקרובה לישיבה שלו והיינו חוזרים הביתה ביחד, באחד הימים בהם חזרתי לבית ישירות מהסמינר ולא עברתי דרכו-ראיתי את החייל, היה נראה שהוא מחפש משהו, הוא הסתכל על הדלתות של הבתים וחיפש שם מסוים, אז כל הגוף שלי התחיל לרעוד, הרגשתי כאילו חזרתי אחורה בזמן למתי שדודה שלי הגיעה אלינו הביתה בליווי שני שוטרים ועובדת סוציאלית שבישרו ליאיר ולי שאין לנו הורים, זעם עצום עלה בי, אני אפילו לא יודעת כלפי מי, רק ידעתי שאני ממש לא מוכנה שהוא יוגיע לאף אחד שהחיים שלא השתנו, ניגשתי אליו בריצה ושאלתי מה הוא מחפש, הוא ענה שאת משפחת מאיר, אני שמעתי המשפחה של יאיר, "לא!! תלך מפה!! אל תתקרב לפה יותר!!" צרחתי עליו בקול כזה שכל הרחוב שמע, הוא היה ממש נבוך, לא הבין מי אני ומאיפה נפלתי עליו, "לך מפה, לא הבנת? לך!!" שאגתי שוב וכשהוא עוד לא הבין-הרמתי אבן וזרקתי לעברו את כל הכעס שלי כלפי העולם, את כל התסכול שלי על מי שלא שמר על ההורים ואת כל הפחד שלי שנשארתי בודדה, בשלב הזה ירדו כמה אנשים לרחוב, דודים שלי היו חלק מהם, דודה שלי העלתה אותי הביתה, ודוד שלי חבש את החייל וניסה להסביר לו ממה נבע הכעס-למרות שגם הוא לא ממש הבין, השוטרים שהגיעו יחד עם האמבולנס הבינו את המצב ואמרו שיחזרו מחר-אחרי שהעניין יובהר טוב יותר, אני באותו הזמן הייתי במיטה, לא מצליחה להפסיק לבכות במשך שעות, כל הזמן הזה הייתי בטוחה שיאיר נמצא עם ההורים למעלה בגן עדן ורק אני נשארתי לבד בעולם הזה... הדבר היחיד שהרגיע אותי היה יאיר שהזדרז לחזור מהישיבה אחרי שדודה שלנו הלחיצה אותו שיבוא כבר כי אני לא מפסיקה למלמל שהוא מת, כשראיתי אותו פשוט קרסתי, הסברתי לו בגמגום מה קרה, שפחדתי שזה הוא, שזרקתי על חייל אבן, שאני מפחדת עכשיו שקרה לחייל משהו, הוא הרגיע אותי, שיקר שהוא יודע שהחייל בסדר גמור ורק ביקש שאירגע ואולי גם אלך לישון, כשנרדמתי הוא סיפר לדודים שלנו מה העניין, נסע למשטרה להסביר ופשוט סידר את כל מה שאני בלגנתי, כשקמתי הוא כבר היה יחד איתי בחדר והציע שנצא לטיול בצפון, נסענו יחד באוטובוס לכינרת, דיברנו במשך שעות, סיכמנו שמהיום הוא יתקשר אליי כל הפסקת צהריים סתם כדי להגיד שהוא בסדר וסיימנו את היום בצחוק שאני מכינה אותו למה שיקרה כשיתחתן, כשחזרנו לבית של הדודים הגיעו שוטרים לחקור אותי, אמרתי להם את כל האמת, שאני מצטערת וזו ממש לא הייתה הכוונה, שאני מוכנה כמובן לפצות את החייל כספית אבל הם אמרו שהחייל שמע את הסיפור והבין והם הגיעו רק כדי לשמוע ממני את הגרסה שהייתה די תואמת למה שיאיר מסר להם יום קודם אבל בסדר... הבעיה לא הייתה זו כמו שאפילו בסמינר שלי דיברו על זה גם שבוע אחרי, אף אחד לא ידע את הסיבה האמיתית לזריקת האבן, העדפנו לשמור את זה ככה, בדיעבד אולי זו הייתה טעות אבל אין מה לעשות עכשיו, אולי חוץ מלכתוב את זה... אז אני חלילה לא אומרת שזה בסדר להכות חיילים, אני כן אומרת שלפני שאתם מעבירים ידיעה או ממהרים לתת את חוות דעתכם על משהו-תחשבו האם זה באמת נצרך, האם זה יוסיף לעולם אהבה או שנאה והאם הייתם רוצים שבמידה וזה היה קורה לכם-כל העולם היה מדבר עליכם כמו על פושעים בלי שתוכלו לומר את האמת...

(הסיפור לא אמיתי, המסר כן!)

אני מת על הסדרה הזאת זה מרתק.חתול זמניאחרונה
שים קסדהריק סאנצ'ז

הורות. חינוך. אמא.

רציתי להאמין שהמילים האלה נר לרגלי.

ואמנם, מן המופרך להגיד שלא.

אם כי. את הטעויות של אמא, אמא שלי. לא תיקנתי.

והרי זה הילד החמישי שלי

ואני לא שם

והוא לא כאן

הוא טובע

ואני ישנה

הוא צועק לרחמים

ואני שותה קפה חזק

הוא שיכור ועייף מהחיים

ועודנו יושב בכיתה

הוא קורא לי בשתיקתו

ולבי המרוקן מחרחר לעומתו

הוא שמח