הברזות משיעורים''הכל לטובה''

לפעמים נמאס לי מללמוד.אני כולה בכיתה ט אבל עדיין נמאס לי. להקשיב והכל

אז אני מבריזה .לפעמים יש פעמים שאני באמת יכולה להתגבר ולאסף כח ולהקשיב

ולפעמים זה מגיע לזה שאני פשוט יוצאת משיעורים (אלא אם כן זה שיעור חשוב אז לא מבריזה בשום מצב)

המורות לא ממש מבינות אותי וכמעט הזמינו לי הורים.

מה אני עושה?

שתי אופציותניגונא

1. מחליטה לקחת אחריות ונכנסת לשיעורים

2. נשארת ככה

הייתי במצב שלך, עשו עלי אסיפת מורים או איך שלא קוראים לזה, כל יומיים הייתה לי שיחה עם המחנכת וכו'.

הייתי ככה מלא זמן

מתישהו השנה הבנתי שזה רק היצר הרע והתחלתי לקחת אחריות על עצמי

זה קשה, ממש קשה, אבל חייבים. במיוחד בכתה י' שנוכחות זה חלק מה 30 אחוז של ההערכה חלופית.

והברזות - זה הרגל.. אם מתחילים נורא קשה להפסיק

ברור שקשה, אבל חייבים!אפאטי

אז בהצלחות!חצי חיוך

תגובה מדהימה. ממש כל הכבודארלט

תודהניגונא
שמעי..א"י לעמ'י
בעקרון כיתה ט לא ככ לומדים בה. אז אם מבריזה זה לא כזה נורא..
אבל שזה לא יהפוך לקבוע. כי אחכ את גודלת, ותצטרכי בגרויות בסוף.. ומה תעשי?
תכנסי לשיעורים. אבל אם את מרגישה שאת לא מצליחה, קשה לך, לא מסוגלת יותר לנחזיק מעמד. תצאיי למה דק אוורור ותחזריי.
אחרת תצטערי עלזה.
אני גם לא אחת שאוהבת ללמוד. . אבל חייבים אתזה!
וחייבים לשבת בכחסא ופשוט נטו להקשיב. נכון זה קשה וקשה מאוד אפילו.. אבל חייבים אתזה. במיוחד אחרי כיתה ט.. שיהיה בהצלחה. ותנסי להסביר למורות שיבינו. ♥
אם סתם נמאס לך אז אלה שלפני ענו מצויןdavid7031

אבל אם באמת יש לך בעיה לשבת בהרבה שיעורים (הפרעת קשב, עייפות יתר ועוד) אז כדאי שתשבי עם ההורים שלך והמחנכת ותסבירי להם שיש לך בעיה אמיתית ולכן את מבקשת אישור נניח להבריז משיעור שניים ביום

אם זה לא ישים באולפנה שלך אולי כדאי לשקול לעבור אולפנה

אם יש בעית קשבא"י היפה
או עייפות יתר אפשר לטפל בזה!! להבריז זה בריחה מהתמודדות! אם את צריכה רטלין, זה לא בושה לקחת!! נכון, בכיתה ט זה לא חשוב ללמוד אבל מה שחשוב באמת בכיתה ט זה הרגלי הלמידה, ואת זה את צריכה עכשיו.. ובגלל דברים כאלה לא עוברים אולפנה!! (ואני אומרת את זה מניסיון, יש לי בעיות קשב ואני כבר בכיתה יא ורק בזכות זה שתפסתי את עצמי בכיתה ט אני נמצאת איפה שאני היום)
די מובן למה הן לאמבינות..מדענית
נכון.זה קשה.ולא או ר שלא הברזתי מעולם.
אבל זאת אולפנה.והגעת כדי ללמוד,לא כדי לבלות בחוץ בזמן שחברות בפנוכו לומדות.אז את יכולה לבקש התחשבות כמו שעה ביום וכו'...אבל את עדין צריכה לקחת אחריות וללמוד.אחכ רק את תתחרטי מזה.תאמיני לי שלמורות אין שום אינטרס שתלמדי.

בהצלחה
גם אצלי זה היה... ושתי רעיונות מהפחניים בטירוף ...ארי מש.

ואני בשיעור א' ישיבה קטנה (כמו כתה ט' אצלכם) ואצלינו שיעורים של שעתיים וחצי ולאחר מכן הפסקה 10 דקות ואז סדר... מתפלפל

אז זהו שאני לא הצלחתי וגם אצלי כמעט רצו לזמן את ההורים, עד שהר"מ אמר לי ללכת להתייעץ עם המשגיח הוא דיבר איתי שעה והביא תאוריות ודברים מאוד חכמים אבל הם מאוד ארוכים וקשורים בעיקר לישיבות כך שזה לא הכי מתאים פה.

לאחר מכן הר"מ הביא לי עוד צ'אנס אבל אני צריך לכתוב את השיעור [כך שאין לי מצב לחלום או לרחף].

תאמת בתחילה זה היה קשה מוות סרדתי ככה חצי שיעור [אבל הר"מ לא התייחס כי הוא ידע שזה תהליך שלא בה ביום אחד] וככה כל יום אילצתי את עצמי להתרכז (כי צריך לכתוב) ומיום ליום הצלחתי יותר ויותר והיום אני יכול להתרכז שיעור של בלי לכתוב בסבבא.

זה אחלה של שיטה גם בגלל שאני בעניינים כי אין מצב לחפף ולומר הבנתי אפ' שהבנתי רק 90 אחוז. כי צריך לכתוב טוב, ולכן כשאני לא מבין אני שואל אותו שוב וככה אני בעניינים אז השיעור ניהיה מאוד מעניין כי אני פשוט בפנים.

ועוד משהו קטן...

בשביל להקשיב ולהתרכז צריכים להיות מונחים בעניינים ולהבין טוב את הנאמר כי רק ככה זה מעניין ובאופן טבעי אדם לא יכל להתרכז בדבר שלא מעניין אותו (כמו שיש שיעורים שכולם חולמים אבל כשרואים סרט כולם מרוכזים ומהופנטים למסך כי הסרט קצת יותר בעניין מהשיעור), ולכן חשוב מאוד להיות בעניינים ולהתעניין בחומר הנלמד...

בדוק ומנוסה!!!

ב-ה-צ-ל-ח-ה-!!!!!

כן

גם לי היה קטע כזה ותקשיבי..לחייך
אני כרגע בכיתה י'. בכיתה ט' איבדתי את מרבית הרגלי הלמידה שלי והברזתי מלא וגם השנה התחלתי רע והכול כמו נגיד לשבת בשיעור מתמטיקה ולרגע להרגיש שאני נשרפת בכיסא.. ותקשיבי...דבר ראשון, תלוי מאוד בראש. תחשבי שהרבה פעמים אנחנו מכניסים לעצמנו לראש שעכשיו יהיה לי משעמם ואני ארצה לצאת או שכבר יש את המחשבה הזאת אבל אנחנו מסוגלים להתמודד אבל מכניסים אותה חזק לראש ואז באמת רוצים לצאת...אז דבר ראשון, את חייבת להתמודד. זה יהפוך להיות יותר קשה להתגבר על זה אחר כך כשבאמת תצטרכי ללמוד ולהקשיב ולתרגל (כיתה י'..שנה הבאה בשבילך). כפי שציינו פה, את באולפנה בשביל ללמוד והמורים לא ממש אמורים לגלות התחשבות אם מבריזים להם כי זה נראה מזלזל, שוב, מבינה אותך. לא הייתי מצחעה לקפוץ ישר לאבחון של בעיית קשב והכול כי זה מיותר. אין צורך להמציא תירוצים למשהו שאת מסוגלת להתמודד איתו(ואת מסוגלת!). מה שכן- העזרה שמישהי מקסימה נותנת לי כרגע ודי עוזרת- לעשות את זה בהדרגה. תנסי נגיד שבוע לא להבריז לגמרי נגיד לצאת לעשר חמש דקות אבל לא להבריז. אחר כך תנסי חצי מהשיעורים לא לצאת בכלל. אחר כך בכל השיעורים. אחר כך לכתוב או לצייר משהו בזמן השיעור. אחר כך להקשיב עשר דקות. ככה עד שתגיעי למצב של למידה. כל שלב תעשי בין שבוע לחצי שבוע, תלוי מה יותר קשה. מה שיותר קשה תעשי שבוע. ומבטיחה לך שזה באמת יכול. תמיד פה באישי לעזור ומבינה אותך ומאמינה שתצליחי!! המון המון הצלחה בעזרת ה'!!
את האמת שגם אני כזאת..חסויה12
ב"ה זכיתי בשכל, ואני מבינה הרבה פעמים את השיעורים ב5 דקות הראשונות, מאבדת עניין בשיעור ויוצאת.. בהתחלה האשמתי את המורות שלא מבינות את המקום שלי, עד שחברה שאלה אותי יום אחד מה אני מצפה שהן יעשו. התפקיד שלהן זה שאני אדע את החומר ותהיה לי מסגרת בבקרים.. אם אני יוצאת באמצע השיעור אני מפספסת חומר (כן, גם אם אני חושבת שהבנתי.. ) וגם אין לי מסגרת בבוקר.
אז אחרי שנתיים שלא הייתי כמעט בשום שיעור, היום, בכיתה יב, אני נלחמת עם עצמי להישאר בשיעורים..
מה שעוזר לי זה או לסכם (כמו שכבר אמרו לפני )
או להתעסק בדברים שלא קשורים לשיעור ושאני עדיין מקשיבה כשאני עושה אותם (נגזרות נייר, ציורים, שלטים לכל מיני דברים.. )
אני גם ממש תחרותית, אז עזר לי לעשות תחרות עם עוד חברה מי נמצאת הכי הרבה שיעורים בכיתה..
זה קשה בטירוף.. אני יודעת!! אבל זה שווה כל רגע של מאמץ.
חחחח שיאוווו ישלי את אותו מיקרה כמוך!!! קרה בידיוק אתמוללמאמושיתת

חחח וגם אני בכיתה ט...סתם ניסחפים..

זה ממש לא סתם נסחפים.. אם את מתרגלת לזהחסויה12
בכיתה ט יהיה קשה לשנות ביא..
תחשבי טוב- יהיה טוב!עוד עין טובה

העולם יפה! המורים טובים! החברים/חברות מקסימים! משפחה טובה! הורים טובים! והשיעורים מרתקים!

צריך לשנות גישה, לחיים ולעולם!

לראות את הטוב שבכל דבר.

זה מאוד עוזר להבין את האחר. ולחזק את עצמנו להתמודד נכון עם המציאות, גם עם החובות והדברים שיותר קשה לנו לבצע.

תנסי.

בהצלחה! 

כשמך כן אתמדענית
עוד עצה מהרב בן-ציון אבא שאול....ארי מש.

הוא היה אומר שכשלומדים בלחץ ובלי לזוז ועם הרבה מאמץ זה לא טוב, כי זה מכניס את הגוף למצב של לחץ מסוים שאז קשה יותר להתרכז...

לכן כדאי שתשבי רגל על רגל בפנאן\סאטלה בקיצור, ללמוד רגוע...

בהצלחה!!!

גמאנינערת גבעות

גמאני ככה מבריזה מכל שיעור שני.. ולי כבר הזמינו הורים ולא ככ עזר.. אני פשוט לא יכולה לשבת יותר מידי זמן..

אבל לי זה בגלל הפרעת קשב.. נראלי כדאי שתבדקי אם יש לך.. 

את על ריטלין?כדאי לעשות אבחון..זה יוכל לעזור לך.מדענית
לא מסכימה בקשר לאבחון תקשיבו למהלחייך
זה סם והמון מהילדים שמאובחנים כצריכים ריטלין לא באמת צריכים והפסיכולוגים יש להם נטיה לאבחן ככה. בן אדםצריך להתגבר לבד בלי לסמם את עצמו. זה לוקח את התיאבון והופך את הבן אדם לרובוט ופשוט אל תקחי את זה!
זה בהחלט לא סם.מדענית
אמנם זה עושה פעולה דומה.אבל סם-זה לא.
ולפעמים עוזר.אז נכון.יש כאלה שיכולים להתגבר לבד.אבל יש כאלה שלא.ובשבילם-זה תרופת פלא.
אז נכון,זה הורס את התאבון.אז לוקחים את זה עם ארוחת בוקר ובצהרים אוכלים אפילו שלא רעבים.
זה בדיו'ק סם רק שזה סם הרגעה וזה מאוד לא טוב לגוףכהנא צדק רק כך

<

לא כולם יכולים להתגבר בלי ריטליןבתאל1

זה כמו שתגידי למי שצריך משקפיים שיתאמץ לראות...אבל שיתאמץ חזק..

בלתי אפשרי.

במופע סתד-אפ, פתאום היא לא על ריטלין.ארי מש.

דיי עם השטויות... אני רוצה לראות אם במופע סתד-אפ \ סרט היא תבריז!

אפילו אם הסרט יהיה 4 שעות תראו אותה יושבת כמו ילדה טובה מהופנטת למסך \ לבמה!

אם גם אז היא איפר-אקטיבית אז באמת צריך ריטלין ואם לא אז פשוט הסטד-אפ קצת יותר מעניין מהשיעור

גם בסרטים וכאלהנערת גבעות

אני חייבת לקום/ להסתובב/לצאת להתאוורר כל בערך 20 דקות..

מידיעה או מהשערה?בתאל1

אולי אם השיעורים בבי"ס היו כמו מופע סטנד אפ היא באמת היתה מצליחה להתרכז. בפועל זה לא ככה אז אי אפשר.

אני אמורה להיות ולא תמיד לוקחת..נערת גבעות

בסדר, אז במקרה כזה באמת צריך כדור...ארי מש.

תנסי להסביראחיה רווחאחרונה
אצלנו בישיבה אפשר לומר למחנך שמע נגמר לי הסוס אני לא יכול ללמוד והוא ישחרר מהשיעור. רק צריך לתאם את הדברים עם המורים
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך