חיסוניםתודה!!
מאז ומתמיד הלב שךי לא היה שקט עם חיסונים. . את רוב החיסונים עשיתי באיחור..
עכשיו קראתי כתבה על קשר בין אוטיזם לחיסון המשולש.. וואלה?! מלחיץ אותי מאוד.
בדיוק הבן שלי צריך לקבל אותו... (שוב באיחור אומנם אבל עדין.. )
מה אתן אומרות?
איך אםשר למצוא מידע אמין ולא אינטרסנטי בנושא?
חשוב לי להדגיש כיאני כן רואה את החשיבות בחיסונים.
היטלת פצצה אנונימי (2)

זה נושא מורכב עם צדדים לכאן ולכאן ושירשורים בנושא תמיד מתפתחים לכיוונים אמוצנליים עזים..חיוך.

את יכולה לעשות חיפוש כאן בפורום לגבי שירשורים קודמים בנושא.

נושא טעון...השם שלי

בקשר לחיסונים ואוטיזם- מה שאני יודעת:

יש טענות כאלה, אבל הן מופרכות.

יותר מזה אני לא יודעת, לא הגעתי לשלב הזה.

אני רק יודעת מהניסיון של דודה שלי, שאחרי שחקרה את הנושאאנונימי (3)

לעומק - גילתה שהאוטיזם של הבן שלה הוא מהחיסון הזה.

זה לא אומר שלכולם זה יכול לקות - כנראה שיש רגישות מיוחדת לחלק מהאוכלסיה.

בכל אופן, אכן הטלת כאן פצצה. נושא החיסונים מאוד נפיץ כאן בפורום ובכלל.

אנחנו אישית בשלב של בחינה מחודשת של הנושא. אחרי שאת הילדים הראשונים חיסנו כרגיל (אבל באיחור) - את הקטנה עוד לא חיסנו בכלל. ועוד לא החלטנו מה לעשות בעניין.

בהצלחה בהחלטות המסובכות... 

איך גילתה?אנונימי (7)
אני לא יודעת בדיוק. אבל היא חקרה הרבה...אנונימי (3)

וגם הנסיבות הראו קשר כמעט ברור...

ואני מכירה אמא אוטיסטית שטוענת שזה מנפילהקייט מידלטון

הנסיבות הראו קשר ממש ברור- מיד אחרי שהיא נפלה התגלה האוטיזם.

בקיצור- אמהות כואבות הן ממש לא המקור האמין, והן תמיד תחפשנה סיבה למה זה קרה ותיתפשנה לכל אתר קיקיוני באינטרנט...

אפרופו אתרים - גם אתרים הם לא מקור אמין, בפרט לא אתרים מגמתיים שמציגים צד מסוים מאד של המציאות.

מה אמין?

אפשר להאמין למשרד הבריאות (שיש לו גם אינטרסים מסוימים, אבל עדין הוא יחסית אמין)

אפשר לבדוק , ולראות שאין אף מחקר שהוכיח בצורה ברורה קשר בין חיסונים לאוטיזם.

כן היו מקרים מסוימים שחיסון מסוים (שהורד מהמדפים) גרם לתופעות לוואי, 

כן היו מקרים של תביעות על חיסונים שהתקבלו (זו עדין לא הוכחה במאה אחוז)

ולכן , לדעתי החיסונים לא מסוכנים בצורה ודאית (ודאי לא כמו המחלות שהם מונעים שמסכנות בצורה וודאית מאד)

הצפיפות שלהם והזמן בו הם ניתנים מושפעים מאד מהאינטרסים של משרד הבריאות (ומחקרים שגילו שהרבה הורים לא יבואו לטיפת החלב, ויותר יבואו בשנת החיים הראשונה של הילד, לכן שם ידחסו את מקסימום החיסונים)

ולכן אני מחסנת, אבל לא בכל חיסון (שפעת, למשל) ולא בזמן בו הם החליטו (ביום הלידה למשל, שזו קביעה הזויה)

אתר 'חסון' יתן לך הרבה מידעאנונימי (8)

רק לשים לב שהם מקדמים את הדעה שלהםירושלמית טרייה
הם לא נייטרליים.
זה נכון לגבי כל אתר אבל יש צד לומר שמשרד הבריאות יותר נייטרלי. בסה"כ חיסונים עולים להם כסף וגם ימי אישפוז ומחלות קשות עולים להם כסף והם עשו את החשבון שעם החיסונים יוצא יותר זול.
כלומר, אג'נדה שהיא נטו כלכלית היא יותר ברורה והוגנת.
לא כל כך פשוט...שירה515
משרד הבריאות בהחלט יכול להיות מושפע מגורמים אינטרסנטיים (חברות התרופות) שמפעילים המון כוח בכנסת. הרופאים ללא ספק מושפעים מהם, ולו בגלל שאת המחקרים המדעיים מממנות חברות התרופות (וגם כנסים יוקרתיים, וצ׳ופרים נוספים... שימו לב לחומר שיווקי (דפי ממו, עטים, לוח שנה...) שיושב על השולחן בחדר הרופא!)
לאתר ׳חסון׳, לעומת זאת, אני לא חושבת שיש עניין כלכלי או עניין כלשהו בהפצת מחלות...

אני לא יודעת מי צודק, אבל שום דבר לא מוחלט בסיפור הזה.
נראה לי שכבר היינו בדיון הזה בעבר ירושלמית טרייה

אבל לא הייתי חושדת שמשרד הבריאות יקדם משהו בשביל דפי ממו..

עזבי, חבלז.

זה לא רק דפי ממואנונימי (8)

אלא גם חופשות ושוברי נופש

קשה לי להניח שכל כך הרבה אנשים יתאמו ביניהם להיות מושחתיםירושלמית טרייה

וודאי שלאתר חסון יש גם אינטרסיםקייט מידלטון

כמו שלכל רופא (קונבנציונאלי או לא) יש אינטרסים,

להתפרסם, לקדם את הדעה שלו (גם אם היא לא מוכחת) 

ויש לו פחות מחויבות לממצאים עולמיים , כמו משרד הבריאות,

אלא אם כן תטעני שכל משרדי הבריאות בעולם מושחתים ועוד לא קם הנורמלי השפוי.

איך היא חקרה בדיוק?כבשה מתולתלת

יש לה דוקטורט בפרמקולוגיה? ברפואה? איך היא חקרה בדיוק?

נכנסה לאתרים שרוטים באינטרנט ?

אולי אני אגיד שהבת שלי איבחנו אותה כאוטיסטית כי היא אכלה יותר מידי טוסטים כשהיא הייתה קטנה?

או כי לא הנקתי אותה (חמותי העילוי המטאורי אמרה לי ש"אולי הילדה עם הבעיה הזאתי כי לא הנקת אותה" , עוד דוקטור ... בגרות חלקית בקושי יש לה והיא דיי צעירה, בקושי 50 ) אז אני עניתי לה שאולי הבת שלה מטר וחצי כי בגיל שבעה חודשים היא הפסיקה להניק אותה ונתנה לה חלב תנובה מורתח מעורבב במים כמו בשנות הארבעים ולא תמ"ל. סתמה. 

או כי היא לקחה מוצץ אחרי גיל שנתיים?

אני אצליח למצוא גם אתרים באינטרנט שקושרים אוטיזם לכל דבר שיש בערך.

מסקנה,

אמהות כואבות הן לא מקור מידע אמין.

גם בפורום רפואה מהטבע יש שירשור על חיסונים.אנונימי (2)

את יכולה לחפש.

סרטון רלוונטי (באנגלית)אנונימי (4)

https://www.youtube.com/v/Rzxr9FeZf1g?rel=0

[אפשר להפעיל בהגדרות כיתוביות מתורגמות לעברית (תרגום אוטומטי. לא הכי מקצועי.)

בהגדרות לבחור Subtitles, בתחתית הרשימה לבחור Auto-translate, ואז כמובן לבחור Hebrew.]

...אנונימי (6)
חוץ מזה שהוא מדבר נורא מהר (לא הצלחתי להפעיל כתוביות אז ניסיתי לעקוב...)
. הוא מדבר מאוד מעניין

שווה לשמוע
תודה
היום אמרו בחדשות שבית המשפט קבע שיש קשראם-אם
וואו. זה חידוש.אנונימי (2)

מלחיץ*כוכבית*
אני לא חיסנתי בגלל הטענה הזאת ועכשיו בבית חולים עם הבת שליאנונימי (5)
כי נדבקה במשהו שהיה יכול להמנע עם חיסון..
לכל דבר 2 צדדים..
במה היא נדבקה?אנונימי (2)

הטענה הזאת היא ישנה וכבר הופרכה, לא ידוע לי ממשהו חדש בענייןירושלמית טרייה

באתר של עמותת מדעת יש המון מידע.פרת משה
תודה יקרות.תודה!!
מתפללת שהקב"ה יעזור לי להחליט החלטה שלא תזיק חלילה
שימי לב שכל אתר יקדם את דעתו בצורה לא אוביקטיביתפרה

אישית חושבת שצריך לתת חיסונים למחלות הקשות.

עדיף שילד ימות או ישאר נכה?

נכון יש סיכון קטן מאוד לתגובה לחיסון (לא אוטיזים!)  אבל סיכון קלוש לעומת ללקות במחלה נוראה, נראה לי סביר.

הסיבה היחידה שאת יכולה בכלל לחשוב לא לחסן היא בגלל שרוב האוכלוסיה מחסנת, אחרת כולם היו מתים פה, כמו באפריקה.

קצת חומר מדעי...אנונימי (7)
בקשר לסיפור החדש על בתי המשפט:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=714044685421000&id=144317442393730

ובקשר לחיסונים בכלל:
https://m.facebook.com/MadaGB/photos/a.144320005726807.32753.144317442393730/507623409396463/

אדם שלא מחסן לא מסכן רק את הילד שלו, אלא את כל הסביבה. זה פשע ורשלנות.
תודה לך*כוכבית*
למדתי חינוך מיוחדהכל לטובה
ובקורס אוטיזם למדנו בפירוש שהוכח שאין קשר. אלא מה-תסמיני האוטיזם מתחילים להופיע בסביבות גיל שנה וחצי וזה בדיוק הגיל של קבלת החיסון
אז אפשר פשוט לתת את החיסון הזה באיחורבתאל1

של איזה חצי שנה או יותר ואז להיות יותר רגועים...

הבעיה היא...פיגא *
שבהרבה קורסים, מה שנלמד הוא נכון להיום. ויש גם עניין של השקפת עולם.
יש מקרים שמלמדים א' השנה, ובשנה אחרת, עם מידע מעודכן, מלמדים ב'. בהרבה תחומים.
אני עובדת במחקר בתחום האוטיזם (asd)תותים בשמנת
יש הרבה דברים שנמצא קשר בינם לבין עליה בסיכון להתפתחות של תסמונות על הרצף האוטיסטי (שימוש של האם בתרופות מסויימות, זיהומים במהלך ההריון, זיהום אויר, חומרי הדברה וכו) לחיסונים אין שום קשר.
לא יודעת להגיד לך לגבי השלכות אחרות של חיסונים אבל לasd הם ממש לא קשורים.
תשובה נייטרלית לנושא טעוןפיגא *
ברור, שלא כל חיסון הורג את כל המתחסנים. נכון?
ברור, שלא כל מי שלא התחסן, חלה בכל המחלות. נכון?
יש גנטיקה, יש עבר רפואי, יש השפעות סביבתיות.
שילוב של כל הדברים + חיסון = תוצאה.
אי אפשר לדעת מראש מה תהיה התוצאה. הלוואי ויגיע במהרה היום בו כן נדע.
יש גם אנשים שלא רגישים לחומר החיסון עצמו, אלא לחומרים הנלווים לחומר החיסון, הניתן (מוזרק) יחד עם החומר החיסוני.
כל אחד מכיר סיפור קשה על חיסונים - תינוק / ילד / נערה שקיבל חיסון והפך מאדם בריא לאדם חולה. (ואם לא, מוזמנת לאישי, אני מכירה יותר מסיפור אחד)
במקרה של החיסונים, מי שמוכנה להשקיע זמן ואולי גם כסף, יכולה לדחות מתן חיסונים - לתת, אבל לא בגיל יום או יומיים וגם לא בגיל חודש או חודשיים, אלא לחכות שהתינוק יגדל קצת. אפשר גם לדרוש שכל חיסון יינתן בבודדת ולא בצרורות - לבוא שלוש פעמים, או פעמיים כדי לקבל כל פעם את אחד הרכיבים של החיסון המשולש. לתת לילד כל פעם חיסון אחד, לתת לו זמן - חודש, ששה חדשים, שנה... להתאושש מהחיסון האחד, לפני שנותנים לו חיסון נוסף.
נכון, זה טירטור, והאחות בטיפת חלב תעשה פרצופים, ויאמרו שאין חיסון בבודדת אלא רק בצרורות, ואולי תצטרכי ללכת אל בית המרקחת ולקנות על חשבונך את החיסון הבודד. הכל נכון. כל אחת ומה שמתאים לה.

והערה נוספת - כמו שיש משפחות שלרוב בני הבית יש משקפיים, אבל לא לכולם, יש נטיה משפחתית גם לרגישויות. תתכן משפחה שרגישה לחומר החיסון, או לחומרים הנלווים (כגון צבע מאכל) שבחיסון. תתכן רגישות לחיסון אחד ולא לחיסון אחר.

כל משפחה צריכה לבדוק באופן עצמאי, ולהגיע לתשובה שמתאימה לה.

ובכל זאת, קשה לי עם הטענה שמי שמחליטה לא לחסן מסכנת את בריאות הציבור/בריאות שאר הילדים. אם החיסונים פועלים את פועלם, מה אכפת להם אם במשפחה מסויימת לא חיסנו, הרי הם ובני ביתם מחוסנים, והחשש קיים רק למי שלא התחסן, ובאחריותו.
ואם יאמרו שהחיסונים לא תמיד נקלטים, ולכן גם מי שהתחסן יכול לחלות במחלה, אז אם לא התחסנתי ואם כן התחסנתי, אני עדיין, חלילה, יכול לחלות, למה להתחסן?

סוגיה מורכבת וטעונה. בהחלט.
בהצלחה בקבלת החלטות בריאות למשפחתך!
יש אנשים שלא יכולים להתחסןאנונימי (7)
ילדים עם מערכת חיסונית פגועה, למשל. כשאת לא מחסנת את הילד שלך את חושפת אותם ואותו להרבה יותר סכנה. אין מה לעשות, אין 100% חיסון, ולבנות את הבטיחות שלך על גבם של אחרים זה...
נכון, ובכל זאת...פיגא *
כל משפחה צריכה לעשות את מה שנכון עבורה.
ושוב, כל משפחה צריכה לעשות את מה שנכון עבורה.
יש ילדים שנפגעים מהחיסון, ואי אפשר לומר לאמא שתסכן את החיים של הילד שלה שמא הוא יחלה ויהיה ליד יד עם מערכת חיסונית נמוכה.
דוגמא קטנה, שמייצגת רק את המשפחה המסויימת הזו - תינוק בן חודשיים, קיבל חיסון בטיפת חלב, ואחרי כעשרים דקות נשלח בהול למיון. התברר שהוא אלרגי לחומרים הנוספים שבחיסון (לאו דווקא לחיסון עצמו). הם נשארו במיון הרבה שעות, עד שהתאושש. הרופאים אמרו לאמא שאין להם מה לעשות לתינוק, אלא רק להשגיח עליו במיון, ולהתפלל.
אחרי טראומה כזאת, האמא וגם קרובי משפחתה, לא ירוצו לתת חיסונים לילד הזה או לילדים נוספים.
הנושא טעון, ואיננו שחור לבן.
הלוואי והיה פתרון קל לסוגיה.
כבר הוכח ההיפך.אנונימי (2)

המשמעות האמיתית של חסינות העדר היא ששני שלישים מילדי הקהילה חלו במחלה עצמה.

באופן כזה, תינוקות שנולדו בקהילה בשנים ששני שלישים מן הילדים מחוסנים באופן טבעי (כי ייצרו נוגדנים בעקבות המחלה) מבוטחים על ידי חסינות העדר. בשנים האלה המחלה לא תתפרץ.

וגם אם נלך לפי הטיעון שלך של לבנות את הבטיחות על הגב של אחרים, האם נכון להטיל מום באחוז מסויים מן הילדים כדי שמי שהמערכת החיסונית שלא בסכנה לא יפגע?

*המערכת החיסונית שלואנונימי (2)

יש פה שני טיעוניםקייט מידלטון

לגבי הראשון - זה בתנאי ששני השלישים נשארו בחיים, 

ולמה לא ראינו שזה עובד בחיסון הפוליו , למשל?

ולגבי השני - נכון לקחת בחשבון שכל בחירה משפיעה על הכלל, ולבדוק היטב לפני שלוקחים אחריות על תוצאות.

כבר נכנסת ליוטיוב מאז השירשור הקודם?אנונימי (2)

קורץ

כי אם לא, כל הדיון מצידך מתבסס על מה שאת יודעת עד היום.

לא רואה את יוטיוב כמקור אמיןקייט מידלטון

במחילה.

אז אין לך את התמונה המלאה אנונימי (2)

לאחרונה הופיע כאן בערוץ כתבה מהמגזין לנשים פנימה. כתבה רצינית שהקיפה את כל הצדדים בעד ונגד חיסון הפפילומה.

אפשר ללמוד מהכתבה את הדינמיקה המסויימת שבה מתקבלות החלטות לגבי מתן חיסונים, ואת האופן שבו רופאים בכירים בתחומם, ובלתי תלויים, הם היחידים שמעלים שאלות (ולא מקבלים עליהם תשובות) לגבי יעילות החיסון והסיכונים הכרוכים בו.

את הרופאים האלה שוכחים להזמין לדיונים הבאים בועדה של משרד הבריאות..

אז נכון, אפשר להמשיך לטעון שהכל תאוריות קונספירציה, ומידע ביוטיוב הוא לא אמין, אבל העובדה היא, שבצינורות המקובלים אי אפשר להציג  דיעה שסותר את ההנחיות הרשמיות של משרד הבריאות.

כתבה מזעזעת, במחילהקייט מידלטון

ורמת המקורות שם ... פרופסור לעומת אתר אינטרנט מגמתי... נו באמת.

היה על זה שרשור בעבר , ושם כתבו בדיוק את דיעת הפרופסור ההוא שלא הזמינו (לא תומך גדול אבל גם לא מתנגד)

בכל מקרה - אין לי את התמונה המלאה, אבל גם לך אין, פשוט בגלל שהיא לא קיימת וקשה מאד לראות את כולה. מה שבטוח שביוטיוב זה לא המפתח..

אני לא יכולה להסכים איתך לגבי שום דבר ממה שכתבת.אנונימי (2)

פפילומה הוא חיסון חדשירושלמית טרייה

אז מי שלא בקבוצת סיכון יכולה לחכות כמה שנים ולראות לאן זה הולך.

כדתיות אנחנו לא בקבוצת סיכון ב"ה

רוב החיסונים שאנחנו מקבלות הם עתיקים ממש.

כבר נצבר איתם ניסיון וידע.

אה - וגםאנונימי (2)

הסיבוכים של חלק ממחלות הילדות שהיום מחסנים מפניהן היו כל כך נדירים, רוב רובם של הילדים שרדו את רוב מחלות הילדות בלי קושי.

ממש לא נכון!אנונימי (9)

אחוזי התמותה בילדים בשנים קודמות היו מאד מאד גבוהים.

קראת את הספר אתהלך של הרב מרגלית? הוא היה חולה בפוליו

והוא לא היה היחיד במחלקה....

הפוליו מוגר כמעט לחלוטין בזכות החיסון

כנ"ל אדמת, חצבת, אבעבועות וכו'

אלו מחלות קשות שב"ה שהצליחו להקטין את האחוזים להדבקות בהם.

אז נכון שיש מקרה פה או שם של ילדים שדוקא נפגעו מהחיסון

אבל אי אפשר להשוות את זה לכמות של הילדים שנפגעו בשנים קומות מהעדר החיסון.

אדמת, חצבת ואבעבועות הן לא מחלות קשותאנונימי (2)

עם כל הכבוד.

ולגבי הפוליו, יש צדדים לכאן ולכאן (עייני ערך הפולמוס בין רופאים בכירים בתחומם כשהתגלו חיידקי פוליו לפני כמה שנים במערכת הביוב באזור מסויים בארץ), בפרט היום שהתברואה ברמה גבוהה מאוד.

אדמת מסוכנת מאד בהריוןאנונימי (12)

נכוןקייט מידלטון

לכן , יש חיסונים שהייתי שוקלת אם לחסן מולם

אבל סיכון - גם אם נדיר - הוא סיכון , וגם הסיבוכים של החיסונים נדירים אם בכלל קיימים.

וזה בלי לדבר על רוב החיסונים שמגנים בפני מחלות עם סיבוכים לא נדירים בכלל

זו לא תשובה ניטרלית והיא ממש לא נכונהקייט מידלטון

ולו בגלל שאני לא מכירה סיפור קשה על חיסונים

ויתכן שאת חושבת שאת מכירה - אבל מי אמר שזה נכון?

נס שלא ככה עושים מחקרים...

אני רק שאלה.. 'כל אחד מכיר סיפור קשה על חיסונים'?איזו נחמה

להפך! מסביבתי נראה ש'אף אחד לא מכיר סיפור קשה על חיסונים' וכמובן סביבתי מונה לפחות 1000 משפחות בצורה כזאת או אחרת (משפחה מורחבת גדולה, חברים שלנו חברים של חברים משפחה של אחים ואחיות וכו')

טיבם של שמועות ופחדים כאלה להגיע רחוק, ודוקא לא שמעתי אפילו אדם אחד שמכיר סיפור כזה... ב"ה! 

לא עלייך.אנונימי (2)

אם  היית מתוודעת לסיפור אחד בלבד, זה היה מזעזע אצלך את כל החשיבה.

אבל גם בלי זה, יש אינספור סיפורים קטנים והרבה פחות דרמטיים - צניחה באחוזונים, ירידה בתאבון עד כדי סיכון ההתפתחות של התינוק, עצירה בהתפתחות המוטורית. נטיה גוברת לחלות, תסמינים שיכולים להתבטא באופן יותר  או פחות דרמטי.

ומדובר בתינוקות שהתפתחו יפה ובקו ליניארי רציף עד מתן החיסון.

לנו יש ניסיון אישי משפחתי  *קל* כזה.

ומה ההוכחה שזה בגלל זה?קייט מידלטון

את יודעת שצירוף מקרים , הוא רק צירוף מקרים, הוכחה זה לא.

אם היו טורחים במשרד הבריאותאנונימי (2)

להנחות את רופאי הילדים לאסוף ולתעד את כל צירופי המקרים האלה, היתה מתקבלת תמונה ברורה יותר.

יתירה מזאת, אם היו מתחילים את תוכנית החיסונים בגיל מבוגר יותר, ניתן היה לבודד את גורם החיסון מגורמים נוספים כמו צמיחת שיניים ומערכת חיסונית פגיעה.

לא רוצים להתחיל אותה בגיל מבוגר יותראנונימי (10)

כי תינוקות קטנים הם הכי חשופים ופגיעים למחלות, מערכת החיסון שלהם עדיין מאוד מאוד לא מפותחת.

תינוקות קטניםאנונימי (2)

לרוב לא חשופים לחלק ממגוון המחלות שמחסנים נגדם, וגם לגבי החלק האחר, לרוב הם חולים בחסדי ה' בצורה קלה, בפרט תינוקות יונקים.

יש מדינות נאורות לא פחות מישראל, שבהם מתחילים את תוכנית החיסונים רק בגיל 3.

נו, ושם אין אוטיזם?קייט מידלטון

לא אני כתבתי על אוטיזם.אנונימי (2)

ובאמת מעניין לבדוק את שיעורי המחלה בארצות כאלה.

העובדה היא שבית המשפט בארה"ב הורה לקרן לפיצוי נפגעי חיסונים לפצות הורים לילדים שלקו בPDD כתוצאה מהחיסון..

(הנקודותיים נלחצו בלי כוונה).אנונימי (2)

כתבתי את זהקייט מידלטון

ובאמת זו העובדה היחידה, אם כי עדיין לא הוכחה.

זה כבר תלויאנונימי (2)

בעד כמה רוצים לטמון את הראש בחול.

הוכחה בעיני זה מחקרקייט מידלטון

שיקבע כמה אחוזים לקו באוטיזם בעקבות החיסון.

ומה רמת הסיכון שלו.

פסיקה של בית המשפט כי יש קשר במקרים מסוימים (על פי רוב חיסון מסוים שהורד מהמדפים) זו לא הוכחה.

אז א. תייצרי לחץ למחקרים בלתי תלויים מהסוג הזה.אנונימי (2)

וב. את מיתממת.

את יודעת היטב שהוכחת פגיעה מחיסון בבית משפט נסמכת על חוות דעת של גורמים רפואיים מקצועיים, וכשהיא כבר נעשית, היא נעשית כנגד כל הסיכויים.

לדעתי הויכוח פה מיותראנונימי (9)

מי שרוצה לקחת סיכון על גב הילד שלה ולא לחסן אותו- בבקשה. אף אחד לא מכריח.

מי שרוצה להיות אחראית ולחסן- אדרבה

הויכוח מיותר כי אף אחת לא תשכנע פה את השניה.

תכלס, צודקתאני והגיטרה

הויכוח מיותר אם יוצאים מנקודת המבט שלך.אנונימי (2)

הוא לא מיותר בכלל אם מבינים שגם לחסן זה לקחת סיכון על גב הילד.

זה כל הענין.

באותה מידהאנונימי (9)

גם לשלוח אותו לגן זה מסוכן

ובכלל, גם לצאת איתו מהבית.

צריך לשים סיכון מול סיכון.

כמה תינוקות את מכירה שנפגעו מהחיסון?

כמה נשים מבוגרות את מכירה שאיבדו ילד או יותר בגלל מחלה קשה

בתקופה שלפני החיסונים?

אי אפשר בכלל להשוות את הנתונים.

כמה אנשים את מכירה שהמערכת החיסונית שלהםאנונימי (2)

מתפקדת באופן מיטבי בימינו? 

לא אמרתי לא לחסן בכלל. אבל לחסן בשום שכל. להתחיל מאוחר יותר ולחסן את מה שנצרך.

אין מה להשוות את תנאי המחיה בעבר לתנאי המחיה היום.

תוכנית החיסונים של היום פוגעת במערכת החיסונית של המחוסנים. ולא כל המחלות שמחסנים מפניהן גורמים לתמותה.

אבל זו הוכחה על חיסון ספציפי מאד!קייט מידלטון

קראתי על כמה פסיקות כאלו, זה תמיד היה על חיסונים מסוימים שהורדו מהמדף!

ולבי המחקרים - אני בטוחה שיש כל כך הרבה אנשים עם אינטרסים נגד החיסונים, וזו סיבה להצליח להנפיק אפילו מחקר אחד אמין שיוכיח שיש קשר.

אם רק את כל הכסף של העמותות האלוקייט מידלטון

במקום להשקיע באתר אינטנרט היו משקיעים במחקר...

אני לא חושבת שאת צודקת לגבי שתי הנקודות שהעלית.אנונימי (2)

גם לא לגבי העובדה שמדובר אך ורק בחיסונים שהורדו מהמדף. וגם לא לגבי הלכאורה "כסף גדול" של אנשים עם אינטרסים נגד חיסונים.

אין מה להשוות את המשאבים של הממסד המסודר וחברות היצרניות של החיסונים לעמותות שבדרך כלל התחילו את דרכן על ידי הורים לפעוטות שנפגעו.

את יודעת מה התקציב של משרד הבריאות?פרת משה

עשרות מיליארדים.

וכמה מגלגלת תעשיית ביטוחי הבריאות? מאות מליארדים. 

ויש להם אינטרס מובהק שאנשים יהיו בריאים. בשבילם אנשים חולים = הוצאות. וככל שהמחלות קשות, ההוצאות גדלות.

אם חושבים על זה, לכל חברה בעולם שמעסיקה עובדים יש אינטרס שהעובדים ומשפחתם יהיו בריאים. כי עובד חולה = כאב ראש והוצאות מיותרות.

את חושבת שיצרניות החיסונים יותר עשירות ויותר משפיעות מכל זה? באמת??

חיסונים הוכיחו את יעילותם ובטיחותם. לכן גופים משופעים בכסף שיש להם אינטרס כלכלי בבריאות האוכלוסיה מקדמים אותם.

א. הסיכונים מפורטים בפשטות בעלון לצרכן.אנונימי (2)

לא צריך לחפש יותר מדי.

ב. חברות הביטוח תמיד נמצאות בפיגור של שנים בתגובה שלהן למחקרים עדכניים, כך שהמדיניות שלהם היא לא ערובה לבטיחות ויעילות.

ג. מי שבדרך כלל עומד מאחורי המדיניות של חברות הביטוח הן יצרניות התרופות והחיסונים.

מסכימה לגבי היחס לבית משפטאנונימי (6)
אם היית מכירה את הפסיקות בארץ לגבי הולדה בעוולה (שזה תחוםקרוב בעיני לפגיעה מחיסון ) היית רואה שזכיה במשפט לא בהכרח קשורה לטעות במערכת הרפואיית אלא לכמה הילד שנולד הוא פגוע
לעיתים (לא תמיד... ברור שיש גם רשלנות ) מתוך רחמים פוסקים פיצוי... גם כשהמערכת עשתה מה שצריך (וזו דרך אגב הסיבה שבתחום הזה יש רפואה מאוד מתגוננת )
זה תחום אחר לגמריאנונימי (2)

ממש אי אפשר להקיש מהתחום של הולדה בעוולה לפגיעה מחיסונים.

בתחום הפגיעה מחיסונים בתי המשפט (כמו גם חברות הביטוח ומשרד האוצר) נשענים לצורך הפסיקה בנתונים שמפרסם משרד הבריאות.

לא מבינה בזה מספיקאנונימי (6)
אבל לפי מה שאני ראיתי בהולדה בעוולה גם כשדעת הגנטיקאים או הגניקולוגים נוגדת את הבסיס לתביעה עדיין הפסיקה לפעמים לטובת התובע כי השופטים מרחמים על הנפגע
אז לא קראתי פסקי דין של חיסונים אך אני מניחה שכמו שכאן יש נטיה לעזור לילד הפגוע לא בטוחה שאותו שופט יפסוק אחרת כשמדובר ב"נפגע חיסון".
הנחה לא נכונהאנונימי (2)

כיוון שבפסקי דין לפיצוי נפגעי חיסונים בתי המשפט נשענים על הקונצנזוס כפי שמייצג אותו משרד הבריאות שחיסונים הם בטיחותיים.

כאן זה עובד הפוך, אם בכל זאת הצלחת להוכיח פגיעה מחיסון, זה אך ורק בזכות העובדה שמחקרים רפואיים וגורמים מקצועיים מאשרים את היתכנות הפגיעה מן החיסון.

אז חוזרת בי מהבקשה הלוגית המוטעיתאנונימי (6)
תודה
הקשה לוגית..כמובןאנונימי (6)
אנונימי (2)

אני מדברת על המחלות שתינוקות קטנים כן חשופים להםאנונימי (10)

למרבה הצער יש ויש מקרים שהם נפגעים קשה מאוד

לצערנו הרב, לא כל התינוקות יונקים באופן מלא, ולא כל התינוקות נשארים בבית עד גיל שנה. אפילו לא הרוב. הייתי רוצה מאוד שהמצב הזה ישתנה, אבל בינתיים התינוקות האלה פגיעים וחשופים מאוד, ומסוכן להשאיר אותם כך ללא הגנה.

כאן נכנסות שאלות כבדות משקלאנונימי (2)

סיכון מול תועלת, ושל שיקולים מערכתיים וכלכליים של משרד הבריאות.

לא עלינו ולא על אף אחד מעמ"י, לא אמרתי שאנשים אחרים לאאיזו נחמה

שמעו סיפורים כאלה, פשוט האמירה הגורפת הזאת קוממה אותי, היא מזכירה את כל השיח סביב הנושא... מבולבל

אגב, לכל תרופה בעולם עשויות להיות תגובות אלרגיות קשות תקראי כל עלון לצרכן של כל תרופה שהיא... אלרגיה כידוע קיימת גם למזון ובעצם לכל דבר שהוא. ולכן נמליץ באופן גורף להימנע מאכילת בוטנים לכלל האוכלוסיה? או נימנע מוצרי חלב בגלל שקיימת אלרגיה נפוצה מאד לחלב? ברור שלא.. אותו הדבר לגבי החיסונים..

ובאמת אם יש מישהו במשפחה שהיה אלרגי לחיסון הייתי שוקלת את נתינתו לשאר המשפחה, כי לאלרגיות יש בהחלט נטיה משפחתית

אם כך,אנונימי (2)

לפי  ההגיון שלך עצמך, יש כאן צד של להכניס תינוק זעיר למצב של ספק סכנה. 

מה שמפליא אותי תמיד זו הזהירות המירבית בנושא נטילת תרופות, ואכילת מזונות מסויימים שנשים מקפידות שלא לצרוך במשך ההריון, לעומת הקלות הבלתי נתפסת של מתן חיסון שניה אחרי שהתינוק יוצא מהרחם.

מן הסתם עצם החיים עצמם הם מצב סכנה...איזו נחמה

השאלה היא כמו שתחיה אמרה פעם היא ניהול סיכונים נכון. ולומר שחיסונים הם סכנה יותר מאשר המחלה עצמה לפי דעתי לא נכון.

קלות בלתי נסבלתאנונימי (6)
הגזמת...
לתת חיסון שעשו עליו מלא מחקרים זה לא קלות
אולי יש כאן שיקולים זרים של המערכת ואפשר לחשוב לבד מתי מתאים לי לתת אבל מכאן ועד לומר שמי שמחסנת היא קלת דעת באופן בלתי נסבל זו הסחפות.
גם אני לא מכירה ב"ה סיפורים על חיסוניםבתאל1

אני בטוחה שעוד הרבה נשים פה.

בכלל זה נראה שרק אחת או שתיים פה מכירות סיפורים כאלה והן כתבו את זה כמה פעמים.. 

הסבר מפורט על החשיבותאני והגיטרה

* ספציפית לגבי האוטיזם אציין שהמחקר שנעשה שמצא קשר התגלה כמחקר עם שלל בעיות. והוא הופרך, והוכח שאין קשר. (לא זוכרת בדיוק את המקרה, אבל בוודאות יודעת שהוכיחו שאין קשר.)
החיסונים שמקבלים הילדים שלנו, הם חיסונים למחלות, שב"ה כיום כמעט ולא קיימים, וכל זה ר-ק הודות לחסונים!
החיסון המשולש -
דיפיתריה = רעלן של חיידק מביא להופעת קרומים ברחבי הגוף וחנק ומוות כשהקרום מכסה את קנה הנשימה. כיום במדינות בעלות שיעורי התחסנות נמוכים, אנשים נדבקים ומתים ממחלה זו.
טטנוס = בעקבות רעלן החיידק (המצוי בסביבתו ועלול לחדור לגוף בעת פציעה), סובלים מהתכווצויות שרירים חמורות, עד לשיתוק של שרירי הנשימה ומוות. רב הנדבקים בזה, מתים מזה.
שעלת= החיידק גורם לדלקות ריאות קשות בתינוקות ובקשישים, ועלול להתסבך לדקלקת קרום המח שיכולה להשאיר את החולה עם נכות קשה לצמתיתות, וכמובן מוות.
המופילוס אינפלואנזה b -
חיידק הגורם לדלקת קרום המח, ספסיס, ודלקת ריאות. לעיתים מביא לפגיעה חמורה במערכת העצבים! גורם לחירשת, פיגור ופירכוסים. עד 1994 שאז התחילו לחסן, היו מתים 200 ילדים בשנה, כיום מתים לא יותר מעשרה.
פוליו - מחלה הגורמת לשיתוק הגפיים ושרירי הנשימה, מביא במקרה הטוב לנכות אם לא למוות. בקום המדינה רבים האנשים והילדים שחלו ומתו מפוליו.
החיסון המרובע:
חצבת- מתבטא בדלקת גרון עיניים, חום ופריחה. סיבוכי נשימה קשים ואף פגיעה מוחית.
חזרת- מתבוא בחום ונפיחות בלוטות רוק. הסיבוכים הינם דלקת באשכים שעלולה להביא לעקרות, שלקת בלבלב, קרום המח, דלקת של רקמת המח, וחירשות.
אדמת- מתבטא בפריחה וחום. אצל נשים הרות בתחילת הריון גורם לפגיעה חמורה ביותר של העובר! אישה בהריון שלא נמצאת בחברה מחוסנת, מסכנת את עוברה מאד.
אבעבועות רוח- מחסנים כיום לאור זה שהנגיף נהיה אלים יותר. הסיבוכים הינם דלקת ריאות,מח,כליות ועוד. כיום מתים בשנה בין ילד לשני ילדים.
הפטיטיס A - נגיף שתוקף את הכבד. עד 1998 מתו בשנה בין 2500-4000 איש, וב2002 רק 141.
המשך פירוט אפשר לקרוא בקישור...

http://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/Childbirth/Vaccination_of_infants/Pages/vaccines_babies.aspx
מקווה מאד שתחסנו את ילדכם..

אני מכירה כמה אנשים שנהיו נכים בעקבות פוליוl666

ולא מכירה  אף אחד שקרה לו משהו בעקבות חיסון.

מכירה גם מישהו שנהיה עקר בעקבות חזרת.

מכירה כמה מקרים של מוות מדלקת קרום מוח.

בקשר לדיפתריה זה כבר סיפור משני דורות אחורה. במשפחה של סבא של בעלי כשהוא היה ילד היו שישה ילדים ואחרי דיפתריה נשארו שלושה גדולים - קטנים מתו. וזה קרה אז לא רק להם. ויש להם גנים טובים - כולם עוברים גיל 80 בקלות ובתפקוד מלא. 

גם היום רופאים לא רק שלא יודעים לטפל בזה אבל גם לא יידעו  לזהות בזמן אם מחלה תחזור.

כתבו שבמדינות מפותחות יש מקומות שלא מחסנים מגיל אפס. אבל במדינות מפותחות ילדים לא נשלחים למעון בגיל שלושה חודשים. ובמדינות מפותחות יש רק ילד אחד או שניים במשפחה. אם הם לא מסגרת אז סיכון להידבק פוחת משמעותית כי אין ממי להידבק ואז אולי באמת הגיוני להתחיל חיסונים יותר מאוחר. נגיד שעלת מאוד מסוכנת דווקא לתינוקות קטנים, וברגע שתינוק מתחיל מסגרת או שיש לו אחים במסגרת הוא יכול להידבק.

אבל אי-אפשר להגיד שבטוח אין תופעות לוואי. בטיפת חלב הם בעצמם מחלקים אלון עם תופעות לוואי שכתוב שם כל מה שיכול לקרות אפילו בסבירות מאוד מאוד נמוכה וזה כולל גם דברים קשים. 

אף פעם לא חילקו לי עלון עם תופעות לוואיבתאל1

של החיסון....

שטויות במיץכבשה מתולתלת

אין קשר בין אוטיזם לחיסון המשולש .

הייתי חייבת אנונימי (2)

מה הייתה הגישה של הרב זצ"ל בעניין חיסונים לילדים ולתינוקות? כן לחסן? לא לחסן? לעשות רק חלק מהחיסונים?

"לחסן רק את אלה שנראים כהכרחיים ביותר, כאלה שלא יזיקו לבריאותו של הילד. וכדאי לקבל ייעוץ רפואי מגורם מהימן ומוסמך".

מתוך http://pnima.co/News/News.aspx/334440

סתם נקודה למחשבהאנונימי (11)

במסגרת לימודי נכחתי בטיפול רפואי שניתן לילדה עם בעיית התפתחות והאם ציינה שהיא הפסיקה לחסן בגיל ארבעה חודשים בשל המלצה של רופא. אז הרופאה בטיפול הסבירה שכאשר יש חשד לבעיה נוירולוגית- לא מחסנים (היא ציינה שזה לא לדעת כולם...)

איך אומרים? אומר דרשני.... 

פשוט תקראו את העלונים של החיסונים..1289
התופעות לוואי של היצרן.. מלחיץ
וכמו כן, חיסונים רבים מכילים מתכות רעילות כמו אלומיניום, עופרת ועוד.
למה להכניס לתינוק בן יומו חומרים כאלו למערכת הדם ולמוח? (תשובה-כדי לחנך הורים לחסן)
אגב החיסון בבית החולים לצהבת, הוא למחלת מבין שמועברת ע"י יחסי אישות נשאות או עי מזרק נגוע. לא נראה לי שתינוק בן יומו שרוב הזמן עם האם עלול לחטוף מחלת מין.. בשביל זה לסכן את המוח במצב כזה רגיש עם מתכות רעילות.. מממ
גם נשיקה עם קצת רוק על פצע פתוח עלולה להדביקאנונימי (10)

וזה כן עלול לקרות לתינוק תוך כמה חודשים.

המתכות הנ"ל הן בכמויות מזעריות - אם אינני טועה גם בחלב אם (ובוודאי בתמ"ל) עוברות כמויות זעירות של מתכות. העולם מלא בהן...

כמה תיקוניםקייט מידלטון

א. זו לא מחלת מין, הפטיטיס B היא צהבת בכבד

ב.נשיקה עם רוק על פצע פתוח.. בדרך כלל לתינוק עד גיל 3 חודשים אין פצע פתוח, ואם יש לו אפשר להיזהר ולא לנשק, בנוסף יש מדינות שבודקות נשאות לאנשים הקרובים לתינוק, אם הוריו לא נשאים אין סיבה לחסן,

עדיין , זו לא סיבה לחסן , ואין שום בעיה לדחות את החיסון בחודש , מה שכן מומלץ לתת שתי מנות לפני כניסה למסגרת עם עוד ילדים (למרות שגם שם הסיכון קצת אפסי, אם הוא יפול ויפצע, (דבר שלא קורה בדרך כלל בגיל כזה) והפרשות נגועות יגעו בפצע. בקיצור לא כל כך הגיוני.

ג. בחלב אם לא, בתמ"ל כן , ופה יש מחלוקת שלמה האם הגוף מסנן אותן ומתמודד או שיש כאלו שניזוקים, לא הוכח בינתיים.

ד. ממליצה לשאול רופא ילדים , רובם יאמרו שאין אף סיבה לתת בגיל יום, אז למה בכל אופן נותנים?

כי יש הורים שלא יבואו לטיפת החלב, ויזניחו את החיסונים , ולכן משתדלים לתת מה שאפשר כמה שיותר מהר, כי מחקרים הוכיחו שהורים מגיעים יותר לטיפת החלב בזמן הקרוב ללידה.

זו וודאי לא שיקול בשביל הורה אחראי לא לדחות.

ועוד משהוקייט מידלטון

מאז שהתחילו לתת את זה בגיל יום יש עליה בצהבת ילודים 

ויש טענה (לא זוכרת אם נחקרה) שזה בגלל שהכבד צריך להתמודד גם עם החיסון

היא הרבה פעמים מועברת במגע מיני או במזרק נגוע1289
המחלה נפוצה בעיקר בסין ובאפריקה.
בישראל נרשמה תחלואה כמעט אפסית עוד לפני שהחיסון נכנס למערכת
מכירה אישית מישהו שנפטר מזהקייט מידלטון

כך שלא הייתי לוקחת סיכונים,

ויחסי מין זה דבר שקורה (:

מצהבת a או b?1289
הבדל גדול.
הפטיטיס B בכבד.קייט מידלטון

הוא לא חוסן לזה (אז זה עוד לא היה בסל )

ומת בגיל 60 .

בחלב אם ממש לא עוברות מתכות רעילות כאלה1289
ובמיוחד לא אלומיניום.. למה לי להכניס אלומיניום למוח צעיר כ"כ?
רק בישראל, ע"פ דיווח של יצרן החיסון, יש כ1500 תינוקות שמפתחים תופעות לוואי קשות בעקבות החיסון וכ15000 מפתחים תופעות לוואי קלות עד בינוניות, רק בישראל.
למה לי להכניס ראש בריא למיטה חולה?
בכל אופן התינוק צמוד אלי מהרגע שנולד וגם אח"כ. ואם לא אלי אז למישהו מהמשפחה הקרובה. ב"ה אף. אחד מהם לא נשא של צהבת. בישראל רק כ0.1-0.5% מהאוכלוסייה נשאים כרונים של צהבת.
לא שווה לי מבחינת סיכונים
על מה את מסתמכת בקביעה הזאת?אנונימי (10)

כאן למשל נטען שבחלב אם כן עוברות מתכות:

http://www.themedical.co.il/Article.aspx?f=21&s=2&id=986

שחלילה חלילה אף אחת לא תבין אותי לא נכון. אין בנושא הזה (ולא באף נושא בריאותי אחר) יתרון לתמ"ל על חלב אם. אבל זה לא שכל המזהמים שאנחנו נושמות ואוכלות נעלמים בתהליך ייצור החלב. הלוואי שזה היה אפשרי... (או שלא הלוואי, כי אז הרבה נשים היו מאבדות תמריץ חדוב מאוד להפסקת עישון).

לגבי בדיקת נשאות צהבת לכל מי שעתיד לבוא במגע עם התינוק עד לחיסון, שכל הורה יעשה את השיקולים שלו. נשאות צהבת היא שקטה מאוד, אם לא בודקים אותה לא יודעים. אם בודקים - רוב הסיכויים שיודעים, אבל לא במאה אחוז.

שיהיה ברור, אני מכבדת את הבחירה שלך. מוסיפה כאן מידע לאחרות שרוצות לגבש את הבחירה שלהן.

מצרפת עוד קטע לקריאה

https://skepticalmom.com/2015/07/18/%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%A1%D7%9F-%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A7-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9F/

אבל גם אם לא בודקים נשאותקייט מידלטון

אין כמעט סיכון שהוא ידבק! זה סיכון אפסי ומתחת לזה,

זה בערך כמו הסיכון שתינוק בן חודש ילך ברחוב , יתקל באבן יפול ויפצע,

ולאחר מכן מישהו נשא צהבת ינשק אותו על היד הפצועה ..

הרבה יותר הגיוני, ונכון לגוף לתת אותו בגיל כמה חודשים, וכבר כתבתי למעלה מהם השיקולים של מערכת הבריאות, שלא צריכים להיות השיקולים שלנו , כהורים.

^^1289
ולגבי המתכות הרעילות, הן מועברות אם הן קיימות אצל האמא. אני נמנעת כמה שיותר מחשיפה לכאלו..
אני חוששתאנונימי (10)

שבלתי אפשרי בעולם שלנו לא לנשום ולא לאכול שום מזהמים. העולם מלא בזיהום. זו הקרקע שממנה גדלים הדברים וזה האוויר שהם מקבלים. כשדנים, למשל, על כספית בדגים, דנים בהבדלי כמות בין סוגים שונים של דגים. דג שאין בו בכלל שמץ כספית? קשה להאמין. האוקיינוסים מזוהמים, ומצב הבריכות לא יותר טוב. אלא שמי שנמנעת לחלוטין מדגים מפסידה רכיבים תזונתיים חשובים ביותר, שמשמעותיים בעיקר לצורך יצירת אדם (=הריון והנקה). אז עושים את השקלול איזה דג ייתן לי תועלת הכי גדולה במחיר הכי קטן של כספית. אבל להימנע מכספית לחלוטין - בעיה... וזו רק דוגמה אחת.

חיסונים זו דוגמה אחרת לשקלול כזה של תועלת מול מחיר, גם בהיבט של המתכות המזעריות שנמצאות שם.

אני מדברת על האלומיניום1289
ואפשר לחיות בלי דגים אבל זאת לא הנקודה פה.
וכן אם כבר אני מעבירה מתכות אז למה להוסיף לתינוק?
ספציפית על האלומיניום אין לי מידעאנונימי (10)

לך יש? האם ידוע לך בוודאות מה הדרכים להיחשף לאלומיניום בעולם כיום?

אשמח מאוד לשמוע על מה מתבססת הקביעה שלך. זו לא שאלה רטורית.

אפשר לחיות בלי דגים, אבל השאלה היא אם ההפסד מכך לא עולה על התועלת (מבחינת בניית המוח של התינוק וכו').

לגבי למה להוסיף לתינוק, כמובן רק אם את משתכנעת שיש סיבה טובה מאוד לעשות את זה. למיטב הבנתי יש סיבה טובה מאוד לחסן. לא הייתי מחסנת בלי סיבה.

חלקית1289
סודה לשתיה, אפיה בתבנית אלומיניום, דאודורנט, חלק מהמוצרים המעובדים.. כל מיני
עוד דבר קטןאנונימי (10)

לעיל קבעת "בחלב אם ממש לא עוברות מתכות רעילות כאלה". הבאתי קישורים להראות לך שאפילו ליגת לה לצ'ה לא מכחישים שמתכות אכן עוברות (כמובן שהם מכחישים את המסקנות המופרכות שהיו שהסיקו מהעובדה הזאת, אבל לא את העובדה עצמה).

הרבה קביעות אחרות שלך לא הלכתי לחפש, ואין לי נגישות למידע מתאים, כמו שאין לי נגישות לידע סטטיסטי שנצרך כדי לבדוק את הטענות של קייט - אבל ממליצה לך לבדוק את המקורות שלך בשבע עיניים ולראות על מה הם מסתמכים.

אני יודעת שמיכות רעילות לא עוברות בהנקה1289
כנראה שהדמות חלוקות.
ואת יכולה להיכנס לאתר חסון.
אני קראתי המון חומר אבל לא רק שם.
קראתי גם את רוב העלון לצרכן של רוב החיסונים
להכנס לאתר חסון כדי לברר על חיסוניםקייט מידלטון

זה כמו להיכנס להומופאט בשביל לשאול מה דעתו על הומופאטיה והאם זה עובד.

ואגב - הטענה שלהם - שגם אם זה עובר ומגיע דרך דגים וכו' דרך מערכת העיכול זה פחות משפיע מאשר דרך הדם.

זה לאו דווקא לא נכון1289
בכל אופן להסתמך על משרד הבריאות אני לא סומכת
יותר ספציפית,לריקמת השריר.אנונימי (2)

למערכת העיכול יש היכולת להפריש את המתכת החוצה מהגוף.

זה נבדק בבדיקות דם שנלקחו סמוך לחיסון, למרות האדג'ובנט, לא נצפתה עליה של ערכי המתכת בדם. 

והומאופתיה אכן עובדת..

לא טענתי שהומופאתיה לא עובדתקייט מידלטון

טענתי שאם ארצה לבדוק אותה לא אלך להומופאט...

איפה את מציעה לקרוא חומר שסותראנונימי (2)

את עמדת משרד הבריאות אם לא באתרים של עמותות שהמטרה שלהן מוצהרת?

דווקא בגלל שהמטרה מוצהרת, את יכולה להתרשם ממחקרים וחומרים שהם מביאים ולקחת את הדברים בפרופורציה ולהפעיל שיקול דעת.

כנ"ל לגבי אתרים ביוטיוב שאת מסתייגת מהם.

אפשר באותו אופן להתייחס למידע שמפיץ משרד הבריאות, את יודעת... 

אפשר להכנסקייט מידלטוןאחרונה

ולראות ממש בהסתיגות מה יש להם לומר

ואם יש שם חומר מחקרי טהור

גם במשרד הבריאות - לקרוא את המחקרים ולראות את הנתונים עצמם

מוסיפה עוד מקור לגביאנונימי (10)

מזהמים בחלב אם, מליגת לה לצ'ה:

http://www.lalecheleague.org/faq/contaminants.html

סליחה, לדיון על סיכונים וסיכויים אני לא נכנסת, אין לי ידע סטטיסטי נדרש.

וגם אם זה מועבר בחלב אם1289
אז זה רק מחזק יותר את הטענה לא לחסן. למה להוסיף אם כבר חלילה זה מועבר?
כי כך הוא יכול להידבקג'נדס
ואז הטיעון שאין לו איך להידבק כבר לא שייך.
איך להידבק?קייט מידלטון

לא הבנתי את הטענה, דרך חלב האם??

צהבת B עוברת רק דרך הדם או קיום יחסי מין

וגם בכלל לא דיברנו פה על המעבר של צהבת בהנקה, אלאאנונימי (10)

על מעבר של מתכות... נראה לי שיש פה אי הבנה, ג'נדס.

ולגבי דרכי הדבקה, מצרפת הבהרהאנונימי (10)

מתוך פוסט שקישרתי כבר במעלה השרשור:

"למרות שהוירוס לצהבת B עובר רק בנוזלי גוף ועיקר ההדבקה היא כנראה מדם נגוע (או זרע), הוירוס די יציב בסביבה חיצונית לאורך זמן, כך שלא צריך שיהיה דם נראה לעין על מנת שהילד ידבק. דרכי העברה נפוצות בצורה הזו הן על ידי חפצים כגון מברשות שיניים, מגבות וכו' – כל דבר שיכול להדבק עליו מעט דם למשל מדימום חניכיים או שריטה ולהיות מועבר הלאה (יש לציין שהוירוס נמצא גם בנוזלי גוף אחרים כמו רוק לדוגמה אבל אפקטיביות ההדבקה מהם לא ברורה). הערכה היא שמתוך כל מקרי המוות בשנה ספציפית המשוייכים לצהבת B כמעט חצי מקורם בהדבקה לפני גיל 5 שאינה מהאם בזמן הלידה, בעוד  ש-21% מקורם בהדבקה מהאם בזמן הלידה והיתר בהדבקה מעל גיל 5"

https://skepticalmom.com/2015/07/18/%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%A1%D7%9F-%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A7-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9F/

אז אם נהיה כל כך קיצונייםקייט מידלטון

התינוק יכול להידבק גם בחודש החיים הראשון שלו , כי אז הוא מחוסן רק במנה אחת,

ועובדה , שלא זאת היתה הסיבה שהעבירו את החיסון ליום החיים הראשון,

כי החשש הזה מזערי.

אחוזי הנשאות בארץ הם 0.1%-0.5%!1289
ומחסנים בבית החולים כדי לחנך את ההורים.
לא תודה
אז לא בצהבת Bג'נדס
מחילה לא עקבתי בעיון אחרי כל הדיונים. רק רפרפתי. אז למה היה דיון אם מתכות עוברות או לא בהנקה?
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

הבנתי. תודה על ההסברכבת שבעים
אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגול

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

כשהייתי רזה המשקל שלי שימח אותי, ועדיין זה לאזוית חדשה
היה לי נעים כששאלו אותי כמה אני שוקלת 
בעינייoo

עדיף לשתוק מאשר לומר דברים שעלולים לפגוע

(סייג לחוכמה שתיקה)

אם רוצים להחמיא על מראה אפשר לומר באופן ברור את רזה ויפה

לא רואה טעם לומר למישהי שלא רואים שהיא ילדה

באופן כללי כדאי להסתכל על שפת הגוף של מי שמשוחחים איתו כדי לראות האם נוח לו בשיחה או לא

אם לא נוח לו כדאי לסיים עם השיחה וללמוד מזה לפעם הבאה להתנסח בצורה שלא תציק

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

מה מה מה😵😵😵לפניו ברננה!
חייבת להאיר גם את הצד השניאין יאוש315

יש נשים שמאוד אוהבות שמחמיאים להן ושמים לב שהן רזו.

זאת אומרת, הן עושות מאמצים גדולים בשביל להגיע לאיזה משקל יעד ושמחות ומוחמאות מזה ששמו לב שהן רזו.

זה ממש לא סותר את מה שהפותחת מרגישה. ואם מעירים לך על זה המון, אז בכלל, זה מטריד ולא לעניין. בייחוד אם את מרגישה שזו חדירה לא לגיטימית למרחב האישי.

אני רק באה להגיד שזה לא שחור או לבן, זה בהחלט תלוי סיטואציה, תלוי קירבה ותלוי בעוד הרבה גורמים שניתן להעריך אותם ברגע נתון ולקלוט את הניואנסים והרגישויות סביב מקרה ספציפי.

הכי חשוב זה באמת לנסות להיות רגישים, מנומסים ואמפתיים לצד השני. שנזכה!

בעיניי זה כן שחור לבןoo

וזה לא תורה גדולה

אם אומרים פעם אחת 'יפה לך רזית' אף אחד לא תוטרד מזה

אבל אם אומרים שוב ושוב או חודרים לפרטים זה הופך מטרד

אם אני מספיק קרובה כדי לדעת שהיא מאודסטודנטית אלופה

רצתה לרזות ועשתה מאמצים לשם כך, בהחלט שאני אחמיא ואפרגן לה.

אך זאת בתנאי שאני בטוחה בכך..

אני זוכרת שמישהי כתבה על זה כאן לפני כמה שניםרוח הרים

ומאוד האיר את עיני.

מאז זה נמצא אצלי בראש.

תודה שהזכרת לכולנו♡

אם יש בזה טעם של שיפוט כלשהוEliana aאחרונה

זה באמת לא כיף

אם זה מחמאה על מראה זה סבבה

כי אם מחמיאים לך באמת עדיין פוגע?

טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

בעיני לא שייך לפרנס ערביםבורות המים
הם דרוזיםעדי98
וגם מתגייסים לצבא ומשרתים .. זה לא כפר עוין . הרבה מהם חברים של בעלי בצבא ואחלה איתו גם מכבדים מבחינה דתית. אבל כמובן שכל אחת ודעתה ..
אני אוסיףהשקט הזה
שדרוזים באמונה שלהם מחוייבים להיות נאמנים למדינה שבה הם גרים. ז"א הם לא בעלי שאיפות לאומיות או רצון לאדמה משלהם. הם לגמרי מחוייבים ונאמנים לנו. לפי הרב מלמד אפשר להתייחס אליהם לגמרי כאל גר תושב..
אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

כן אגמון החולה מהמם!!דיאן ד.

לנו כשיצא להיות שם שכרנו רכב גולף לנסיעה בשבילים

אפשר גם לשכור אופניים לילדים הגדולים אם אין להם בעיה לרכב הרבה זמן.

אולי כדאי לשאול אותם אם אין בעיה של בוץ.

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

היינו שם לפני חודש, ממש מאכזב כי אין כמעט מיםאמא לאוצר❤

אז אין זרימה של כל המפלים וכו' .. וגם היה מאד מלוכלך ..

השאלה היא אם הגשם שהיה מאז שינה משו משמעותי 

כן הזרימה לא חזקה אבל אנחנו לא באנו לשחות בסכרהריון ולידה

כמו שכתבתי עשינו את ההליכה לאורך הירדן

המשכנו גם אחרי הסכר

השביל לאורך הנחל נקי וממש נעים, שקט ורואים את המים יפה גם אם אין זרימה חזקה

בדרום הגולן יש מסלולים קלילים גם עם עגלותבורות המים

ונוף לכנרת ולא קר שם

בכללי טבריה יכל להיות נחמד כי לא קר שם

נשמע. טוב. את יכולה למקד?שמחה כפרוייקט
יש טיילת יפה בין כפר חרוב ליישוב לידתודה לה''
ממש מעל הכנרת
נכון לזה נראה לי התכוונתיבורות המיםאחרונה

מנסה להזכר בשם.

אבל עשינו את זה שנה אחת והיה באמת ממש כיףכי היה נוף מהמם של הכנרת והיינו עם תינוק וילדה בת שנתיים ןעוד כל השאר והיה קליל וכיף

התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אני בטיולון של העגלהמנגואית

יותר כבד. יציב. אפשר לשים 2 ילדים לפעמים והכל טוב.

אפשר לתלות קניות.

חיסרון - שוחק ממש ויש מצב שלא ישרוד מתישהו.

בעבר הייתי עם טיולון נפרד זול (וילדים אחרים שכבר גדולים). הטיולןן אם היה עמוס בקניות ובלי ילד היה מתהפך. לא היה מקום ל2 ילדים. ובסוף הוא נשבר אחרי שימוש של כמה שנים 

חייבת לומר שטיולון פשוט ששורד כמה שנים זה יפהיעל מהדרום
לק"י

וכנראה שמרתם עליו טוב.

אז את לא בעד?שירה_11
אני משאירה בטיולון של העגלהרק טוב!

עד שהם יושבים יציב ועם מספיק משקל.

בערך עד גיל שנה.

כשהם קטנים ורזים (לפחות אצלי) ולא יציבים, אז מרגיש לי כאילו הטיולון (לא של העגלה) לא מחזיק אותם וקל מידי...

הטיולון של העגלה לפעמים גם יותר סגור ומוגן שזה טוב לך עכשיו בחורף. 

זהו שדווקא נראלישירה_11

שהטיולון הנפרד יותר סגור

העגלה שלי זה אינגליזינה ודווקא היא נראית לי לא יציבה

רגע שולחת תמונה

אני ההפך מכולן לא אוהבת קלילים מדיבורות המים

כי הם לא יציבים כל הישענות או תיק מפיל אותם

וכי הגלגלים נתקעים בכל אבן ואני גרה במקום עם דרכי עפר גם

קונה רק עגלות משולבות קלות משקל ונוחות  ולא מסורבלות ומשתמשת בטיולון שלהן

לי יש בייבי בוס בובקט שוקלת 7 קילו

ממ שקלה נוסעת חלקקק ןיציבה ומתקפלת ביד אחת

באמת לא מוצאת חסרון או סיבה לעבור לטיולון אחר

קונה יד שניה בזול ממ ש לא מפחדת שישחק

מקסימום לילד הבא אקנה חדש

וגם בעיני זה ממש בזבוז כסףבורות המים

לקנות גם עגלה משולבת וגם טיולון

אני קונה יד שניה בסביבות ה300-400 עגלה משולבת במצב מעולה ..יש גם ב500..

כבר שנים קונה ככה

מוכרת בזול את הישנה

ולהוציא את הסכום על טיולון קליל שנשבר אחרי ילד אחד מרגיש לי בזהוז

בסוף במצטבר זה לא בהכרח יוצא יותר זולהשקט הזה

אם את כל ילד קונה ב400-500.. או שלא הבנתי נכון

לי יש ספורטליין שקניתי ב-2000 שח ומשמשת אותי כבר לילד שלישי ב"ה, אז יוצא שעד כה היא עלתה לי 600 שח לילד+- ומאמינה שתחזיק גם לעוד ילד אחד לפחות, אז לגמרי שווה לי את המחיר.

ומחזיקה גפ טיולון פשוט כי לפעמים יוצא שאנחנו יוצאים עם שתי עגלות, או שנוח שהטיולון הקליל באוטו ומשתמשת בו ליציאות קצרות עם האוטו 

מה פתאם...קונה עגלה לכמה שנים טובותבורות המים

והן גם לא נהרסו או משהו בדוקא לפעמים החלפתי כי רציתי מסיבות אחרות

עגלה שקניתי ב300 החיזקה לי ל3 ילדים

לדוגמא

אהה אוקייהשקט הזה

זה נשמע אחרת.

בעיני עגלה שמחזיקה לכמה ילדים שווה להשקיע ולקנות חדשה אבל אפ הצרכים משתנים וכל כמה זמן צריך להחליף עגלה אז באמת שווה לשקול את האופציה של יד2

מנסיוני הן כמו חדשותבורות המים

לפעמים בזול מדי יהיו כתמים..ולפעמים לא..

אבל אם תשלמי 500-800 נגיד יש עגלות ממש במצב חדש

לא רואה אפילו סיבה אחת לשלם פי 2 או 3

אבל אני ככה בכל דבר..לא מכירה חנויות

גם לי יש בייבי בוסרק טוב!אחרונה
ולא החלפתי לטיולון. אני איתו כבר 6 שנים כמעט רצוף. מחזיק מעולה. רק הגגון כבר מלוכלך והמושב קצת דהוי. אבל אפשר לקנות ריפוד חדש לגגון אם נרצה. 
מתייגתשירה_11

@רוני_רון אני זוכרת שרשמת משו על הטיולון שלך

אשמח ❤️

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

איזה כיף זה נשמע! כל הכבוד!שמש בשמיים

האמת שאני לא שיתפתי את בעלי באתגר אבל כן רציתי, אז אני באמת לא הייתי עם הפלאפון אחרי ההדלקה, אבל בעלי כן אז זה היה חצי כזה...

וגם בערב שרציתי להתנתק, בעלי כן פתח אז גם אני פתחתי ואז בעשר וחצי גיליתי שנעלמה לי שעה מהחיים בלא לעשות כלום וזה ככה מלא פעמים בערב שאנחנו הולכים לישון מאוחר יותר ממה שתיכננו כי שנינו עייפים אחרי היום אז רק נחים קצת עם המחשב ואז מגלים שכל הערב נגמר וכבר נהיה מאוחר ממש...

חיבוקלפניו ברננה!

ואני ממש מכירה את זה..

תשתפי אותו!

🙂❤️

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

מדהימה!לפניו ברננה!

אשרייך לגמרי!!

אוהבת את המבט הישר - זה לא שלא היה או שהיה גרוע - היה חצי חצי.. ממש עומד במקום טוב ובפרופורציות נכונות!

ומחר (היום..) יום חדש - ננסה שוב ונתחיל מההתחלה!

בהצלחה היום! תעדכני.. 

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

תודה על זה, ממש התחברתי!כבת שבעים
וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
אלופת על 🥰😘לפניו ברננה!
מנסה להתנתק עד 2, ואם לא, אז לפחות עד 11. בע"התודה לה''
מחכה לשמוע איך הלך ❤️לפניו ברננה!
את מדהימה! הנה פתחתי ועוד מעט סוגרתתודה לה''
עד עכשיו היה מצטיין חוץ מ20 דקלפני איזה דעה הייתי מנותקת
אלופה!!👑לפניו ברננה!
אמרת שאת סוגרת שוב.. תספרי כשתפתחי איך היה ❤️לפניו ברננה!אחרונה
בדיקת דם גיל שנהפעם אחת
מישהי יודעת אם צריך הפניה או שאפשר פשוט לבוא? קופ"ח מכבי
צריך הפנייה.מוריה
לפעמים הרופאים שמים בתיק כי זה קופץ להם. כדאי לבדוק באתר אם יש הפניה. ואם לא, לבקש.
לא צריך. האחות יכולה להוציא לבדאמהלה

זה רק בספירת דם של גיל שנה ורק פעם אחת.

לא צריךDoughnut
תודה לכולןפעם אחתאחרונה
חנוכה שמח
נס פך החלב! (לנשים)מתואמת

ההנקה של התינוקת הולכת ומתמעטת כל הזמן...

בימים האחרונים היה נראה שהיא ממש "פיטרה" אותי מתפקיד המינקת שלה☹️ בכל פעם שהצעתי לה לינוק, היא כאילו לא הבינה מה אני רוצה ממנה בכלל...

רק מי שמכורת הנקה תוכל להבין אותי❤️

בכל אופן, היום הייתי בכותל, ובין שאר התפילות הרבות שלי החלטתי להתפלל על זה - שהיא תרצה לחזור לינוק.

חזרתי הביתה,  אספתי אותה מהמטפלת, ואז כמה זמן אחר כך - פתאום הרגשתי שיש עת רצון, ושוב הצעתי לה לינוק.

והיא ינקה! כאילו מעולם לא עשתה הפסקה! עם ה"משחקים" הרגילים שלה, אבל עדיין. ואפילו שני צדדים!

גם עכשיו היא יונקת, אחרי שקראתי לה מהקצה השני של הסלון (אחרי שאחותה הציקה לה כתמיד) - משהו שאף פעם לא קרה, נדמה לי. (כי היא למדה להתנהל בעצמה בגיל יחסית מאוחר)

וזהו, זה משמח אותי😊

ואני מרגישה שזה ממש נס!

וואוו!! מרגשגלויה

וממש מתאים לחנוכה!

מרגש מאוד!מדברה כעדן.
תודה על השיתוף המתוק 
תודה על ההשתתפות שמזכה לניסים רבים!מתואמת
איזה יופי! שימשיך ככה💞יעל מהדרום
מרגש ממש!בארץ אהבתי
ואיזה כיף שהיית בכותל! 
כח של תפילה וואוושירה_11
שמחה בשבילך ❤️
שוב תודה לכן על ההשתתפות!מתואמת
וכם, משמח מאוד שהצלחתי להגיע החודש סוף סוף לכותל (בדרך כלל בכסלו אנחנו הולכים יחד ביום הנישואין שלנו, אבל השנה הוא היה בימים הגשומים והסוערים, אז העדפנו לא לצאת... אז הלכתי רק אתמול)
איזה כיף! מתוקה שהיא❤️שמש בשמיים
יותר משהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק...באתי מפעם
טוב אבל את לא פרה 😅
אני דווקאמתואמת

שמנה כמו פרה ויש לי חלב כמו פרה

אבל לפחות יש לי שכל של בן אדם ונשמה של יהודי🥰

איזה מרגש! ב"האמהלה

וכ"כ מרגש לשמוע שהיא מסתובבת בחופשיות בבית,את כ"כ דאגת להתפתחות המוטורית שלה....

מלא נחת מכולם

חנוכה שמח

נכון, ב"ה!מתואמת

היא לא זוחלת עדיין, כמובן, אבל מתקדמת בישיבה, נעמדת על חפצים, מנסה להגיע לכל מיני מקומות, ואפילו עמדה כמה פעמים לשניות בודדות בלי להחזיק בכלל.

ב"ה באמת נראה שהיא עולה על דרך המלך!

(עכשיו רק נותר לי לדאוג על הדיבור שלה... אבל לפחות מבחינה תקשורתית נראה שהיא ממש בטוב!)

וואו, משמח ומרגש ממש!בארץ אהבתי

נשמעת מתוקה אמיתית...

בעז"ה שרק תמשיך להתפתח ולהתקדם בכל התחומים!

אמן!!מתואמתאחרונה
יש טעם לשאןל רב??אנונימית בהו"ל

לוקחת גלולות מסוג מליאן יותא מחודש

ביום רביעי התחילו לי כתמים של דם אדום טרי

הרב אמר שזה לא אוסר

אני לא מסתכלת בניגוב ומחליפה תחתונית )לא מצריך פד) בתדירות גבוהה

אבל הדימום לא מפסיק, וממלא חצי תחתונית כל איזה 4 חמש שעות

זה ממש לא כמו מחזור (בדרכ ביום השלישי כבר כמעט ואין דימום) ולהיות אסורים זה ממש ממש לא מתאים עכשיו (אף פעם זה לא, אבל בעיקר עכשיו)

מתלבטת אם יש מה לשאול רב או שזה אוסר וזהו. כבר שאלתי פעמיים.

אני שואלת וחוששת ממש שאולי לא אמרתי הכל או לא הסברתי מספיק טוב ולכן הוא התיר

איך הגיוני להיות מותרים כשיש דימום?? זה ממש הזוי לי

אולי הדימום זה לא מהרחםשירה_11

אני יודעת שהיו פעמים שחשבתי שאין סיכוי ובסוף זה היה בסדר

ולגבי החששות

מה שאמרת אמרת

אל תלקי את עצמך

זה לא ייגמר זה מכניס למחשבות

אולי לא אמרתי מספיק אולי לא הסברתי טוב

מה שאמרת אמרת

וגם הרב שואל מה שצריך וזהו

הכל משמים

בטח לשאול!! יש כל מיני עניינים שמשפיעיםאמא לאוצר❤

יש גם עניין של שופעת , שזה כמות דימום

שלפי מה שאת מתארת זה לא המצב..

קיצור

ברור להתייעץ!! אין לך מה להפסיד!!

וזה באמת מוזר בתחושה, יצא לי כבר כמה פעמים שהתירו לי דימומים מסיבות שונות ורק אמרו להיזהר לא להאסר אבל זה באמת היה לי הזוייי והרגשתי לא בסדר וכל הזמן בעלי הזכיר לי שזה באמת בסדר ואם אנחנו שאלנו והתירו אז מותר!

הרב הוא צינור של הקב"ה!!מתיכון ועד מעון

הוא יודע הלכה ויודע להתיר כשמותר, לא כל דימום הוא דימום שאוסר

תמיד תמיד לשאול!!לפניו ברננה!אחרונה
לנשים בלבדאנונימית בהו"ל

אני חודשיים אחרי לידה ויש לי יובש וקצת נפיחות בכפות

מאוד שורף לי וכואב לי שם

יש לי גם שערות שם שמאוד מציקות.

איך אפשר להוריד אותן? עם סכין אני לא אוהבת .

דבר שני יכול להיות שיש לי שם ורידים ( היו לי בהריון)

יש דרך לטפל בזה?

היו לך תפרים?לפניו ברננה!

אם כן הדבר הראשון לדעתי חשוב לוודא שהם החלימו כמו שצריך.

אם היית כבר אצל רופא של שישה שבועות אחרי והוא לא בדק - תלכי להיבדק.

בעיקרון יובש באזור הזה מאוד נפוץ אחרי לידה בגלל ההורמונים של ההנקה, אבל נפיחות פחות ולכן אני מדברת על בדיקה.

נפיחות באמת מסתדרת עם ורידים - ככל הידוע לי הטיפול העיקרי זה להפחית לחץ בעזרת עמידה פחות ממושכת, הרמת רגליים ונראה לי לורידים במפשעה יש גם גרביון.

לגבי יובש הורמונלי - יש משחת אובסטין, שזה הורמון אסטרוגן סינתטי ושמים אותו מקומית. יש מישהי במעלה לבונה שמכינה משחה טבעית, לי אישית היא עזרה.

וחשוב להקפיד לשתות הרבה מים! זה עוזר לרקמה להיות בריאה יותר. כמו יובש בפה ובידיים אבל בגלל שהאזור רגיש יותר אז מהר יותר הוא מתייבש..

תודה רבה!אנונימית בהו"ל

היה לי תפר אחד, הגיוני שהוא עדיין מציק לי?

הבעיה שהרופאת נשים שלי לא זמינה.

התור אליה רק עוד שבועיים ומתלבטת אך כדאי להיבדק לפני.

הייתי בבדיקה 4 שבועות אחרי לידה והיא אמרה שהכל תקין ולבוא שוב כשיעברו 8 שבועות מהלידה 

בהחלט יכול להפריע... תלוי גודל, מיקום החלמה וכו...ליני(:
אם הוא חלילה הזדהם או שתפרו חזק מדי אז זהלפניו ברננה!

יכול להיות בעייתי.

גם לי היה רק תפר 1 לפני 3 חודשים והרופא שאל אם מרגיש לי שהחלמתי. אם הייתי עונה שלא הוא היה בודק אותו..

תודה יודעות להגיד כמה זה דחוף ללכת להיבדק?אנונימית בהו"ל
זה יכול להיות בעייתי ללכת רק עוד שבועיים? מתלבטת אם ללכת לרופאה אחרת
את סובלת מזה.. אישית הייתי הולכת.לפניו ברננה!
יודעת שקריטי ללכת להיבדק אם חוששים מזיהום ועולה חום. מעבר לזה לא יודעת לומר לך.. אבל אני באופן אישי הייתי הולכת.
תודה!🙏אנונימית בהו"לאחרונה

אולי יעניין אותך