ואני צריכה לכבס אותה.
בעקרון כתוב שמותר לכבס במכונה ואסור ניקוי יבש,
אבל אני מעדיפה ניסיון ע"פ הוראות יצרן...
מישהו ניסה? הכרית לא מתכווצ'צ'ת אחרי הכביסה?
לגבי מילוי נוצות אווז.
אם לא תקבלי תשובה כאן, תבררי במכבסות איך הם מטפלים במוצרים כאלה.
השמש לא מצליחה לייבש בפנים
כריות נוצות של פריד שמיכות צמר כבשים כאלו פוכים ובמייבש עם מלא תרסיס למייבש יוצא נקי וריחני
כנראה יש הבדל בין נוצות לפלומה.
אצלנו הנוהל שלא מכבסים פוך פלומה
פוך טבעי:
שמיכות פוך אמיתי , השמיכה מכילה 90% פלומה לבנה טבעית אווז ו-10% נוצות אווז. או 100% פלומה.
פלומה בודדת מכילה עשרות קבוצות כלואות שאוגרות בתוכם חום ומונעות את איבודו וכן בעלת שכבה שמגינה ושומרת שהאוויר הקר ייצא והחם יישאר.
לפלומה יש את היכולת למלא חלל אויר בצורה טובה יותר, מתמשכת ואחידה, ועל כן היא מחממת בערך פי 3 מחומר סינטטי.
כמו כן לפלומה יש את היכולת "לנשום" ולהרחיק זיעה ובמקרה שהטמפרטורה עולה נרגיש נוחות הרבה יותר מאידך שהטמפרטורה יורדת יכולת שמירת החום
אורך חיי מדף? -עם טיפול וניקוי נכון, לאורך זמן ממושך.
לא קל להרטיב פלומה לגמרי ומאידך הרטיבות אינה פוגעת בפלומה כל עוד מייבשים אותה כראוי בתוך פרק זמן סביר.
ניתן לנקות ע"י ניקוי יבש, הסיבה לכך היא שכביסה רטובה מחייבת אמצעים שבד"כ לא בנמצא גם במכבסות מקצועיות שכן אחרי כביסה רטובה יש קושי לייבש את הפלומה. אי ייבוש מוחלט בתוך פרק זמן קצר יפתח עובש וחיידקים בתוך השמיכה.
אחסנה - אחת היתרונות הטובים של פלומה טבעית הוא שניתן לדחוס את המוצר, מכיוון שבפתיחת השמיכה הפוך ידע לחזור למצבו הקודם, אם כי רצוי לא לדחוס ורצוי שיהיה במקום מאוורר ויבש.
פוך סינטטי:
הפוך הסינטטי עשוי סיבים סינטטיים המודבקים יחד ויוצרים מרקם נפחי אחיד. הסיבים הינם כמבנה היוצר נפחיות, רכות ובידוד תרמי. אחת היתרונות לפוך סינטטי בכך שמתאים יותר לאנשים הרגישים לחומרים טבעיים כגון קוצר נשימה ואלרגיה. יתרון נוסף למילוי הסינטטי זו העובדה שניתן לכבס בכביסה רגילה.
שמיכות פוך סינטטי:
הולופייבר – זהו סיב חלול בעל חלל רוקי אחד לאורכו, חלל זה יוצר מרקם חימום ברמת חימום בינוני, לכן סיב זה מתאים לשמיכות לתקופות מעבר, וחורף לאזורים
לא מאוד קרים.
שמיכות הולופייבר יכולות לשמש גם כשמיכות קיץ בהם המשקל נמוך.
השמיכה יכולה להגיע עם מספר בדים חיצוניים, בדי פוליאסטר וכותנה לשמיכות
הזולות ביותר וכן גם בדי סאטן לשמיכות היקרות יותר.
מיקרופייבר- ישנם שמיכות הולופייבר אשר יכולות להגיע עם בד מיקרופייבר, המתאימות לתקופות החורף.
הולופיל – הינו סיב פוליאסטר, סיב זה הינו בעל כושר בידוד תרמי גבוה, בשל 4 חללים בחתך הסיב. בד"כ שמיכה זו תהייה מצופה בד כותנה.
טיפים לניקוי ושמירה על השמיכה:
הוראות כביסה - כל השמיכות ניתנות לכביסה במכונה,ב- 60 מעלות ואף לייבוש במייבש כביסה
אבקת כביסה - לשמיכות בעלות מילוי טבעי, יש להשתמש בכשליש מן הכמות הרגילה של אבקת הכביסה.
כדור טניס - הוספת מס' כדורי טניס למייבש הכביסה יסייעו למילוי לחזור לצורתו הטבעית ,להתייבש במהירות רבה יותר ושמירה על הרכות.
אחסון השמיכה – היות והשמיכות קלות ואווריריות, ניתן לקפל ולאחסן אותן בלי חשש לקימוט השמיכה ולעיוות צורתה ורכותה.
המידע באדיבות כיתן ואיקאה
קנו מגן כרית.
יש כאלה עם מגבת מבחוץ ופלסטיק מבפנים.
קניתי בגולף אנד קו, כיתן ודומיהם.
לא זול אבל שווה. אחרת הכרית מסריחה אחרי שבועיים.
ומכבסים את המגן כל פעם שמכבסים את המצעים אז כדאי לקנות שניים.
(לעצמי אני שמה ציפית לבנה פשוטה מתחת לציפית של המצעים ומכבסת איתם, כי אני לא מזיעה בראש)..
אמור להיות אותו גודל או משהו אחר שנכנס במקום שיש לך.
אני נגיד כן שיחקתי עם זה.
לקחתי מטבח שהיה לו ר' ועוד אי.
כשמובילים בכל מקרה מפרקים את השייש, אז את הר' פירקו לי, ושמתי במקום את שני הפסים את הר'-
את הפס הארוך ולידו במקום את הקצר (שהיה לי ארוך מידי) שמתי את האי.
ככה יצא לי יותר ו' וזה יותר מתאים לי לחלל פה.
צריך למדוד ולראות איך זה נכנס לך.
שימי לב שבאמת זה במצב טוב ולא עכשיו עץ מנופח ממים או מגירות לא נפתחות.
אחותי גם עשתה יד שניה, והתאים לה בול למטבח הר' איך שהוא היה בדירה הקודמת שלו.
משהו ממש יפה. יד שניה.
עלה גרושים לעומת חדש.
לא חייב שיהיה באותו גודל
מטבח מורכב מקוביות. אפשר לסדר בצורה אחרת.
שיש כמובן חייב שיהיה באותו צורה. אחרת קשה להתאים אותו למטבח החדש. אבל שיש זה הוצאה קטנה יחסית. מקסימום עושים חדש.
לשים לב שהמטבח שנקנה טוב ולא מנופח/מעובש
עזרתם לי מאד!
אני מחפש צילומים של רבנים מוכרים לצורך מכירת תמונות לאתר שלנו
היכן ניתן לרכוש תמונות עם זכויות יוצרים?
חשוב צילומים באיכות לצורך הדפסה.
תודה
שלום,אשמח להמלצות על מיטה יהודית באזור המרכז ודגשים מה חשוב,לשים לב וכל דבר שיעזור,
בברכת חלומות מתוקים
רציתי לשתף אתכם בהמלצה חמה לקניית מצעים למיטה יהודית.
לאחרונה גיליתי את אתר "מצעים בכפר" ונדהמתי מהמבחר העשיר שיש להם.
הם מציעים סטים מותאמים במיוחד למיטה יהודית, וגם מצעים למיטת יחיד ומצעים למיטה וחצי.
יש אפשרות לבחור בין מצעי סאטן למצעי פרקל, שניהם ידועים באיכותם הגבוהה ובנוחות שהם מספקים.
המגוון הרחב של דגמים וצבעים מאפשר לכל אחד למצוא את הסגנון המתאים לו.
אם אתם מחפשים מצעים איכותיים למיטה יהודית, אני ממליץ בחום לבדוק את האתר הזה.
אשמח לשמוע על החוויות שלכם אם תחליטו לקנות משם! מישהו כאן כבר התנסה במצעים שלהם? אשמח לשמוע דעות נוספות.
כמה זמן יש לך אותו? שמעתי שיש להם בעיה שהדלת מתפוצצת
מאוד אמין.
ב9 שנים התקלקל רק כפתור פיקוד ונורה שנשרפה.
חוץ מזה מתפקד אחלה
תלית חפץ כבד על קיר גבס ודיבל רוזטה חזקה יותר מתליה על קיר בלוקים, למרות שהוא עבה יותר ואפילו אם תשתמשו בדיבל אוניברסלי החזק ביותר המתאים.
אם אתם רוצים לתלות מדף בדיוק בתפר בין הגבס לבלוקים קחו בחשבון שהקיר מתעקם בנקודה הזאת והמדף יתלה עקום ולא חזק במיוחד