פליזזזז
קורס להכנת אורזחירטוטא דלעילא
המרצה נוכחהנסיך הקטן.
ועכשיו הלאה. מה את רוצה לדעת?

אההההמ רגע זה הרבה שאלותחירטוטא דלעילא
שאלותייחירטוטא דלעילא
באיזה אורז הכי טוב להשתמש ושל איזו חברה (נכון סוגת?)
מטגנים לפני עם שמן?
כמה מים על כוס אורז?
בסיר גדול או קטן?
לערבב?
מכסה סגור או פתוח?
כמה דקות?
אש גבוהה או נמוכה?
שמן?
מלח?
אז ככההנסיך הקטן.
מטגנת לפני רק עם יש לי כח אבל זה משדרג את האורז באמת
את מדברת פה עם פרסית ככ שאני שמה פשוט לפי העין
אם את בקטע שלזרום עם כמויות אז לשים מים שיהיה בערך שני ס"מ מעל האורז, אם לא אז על כל כוס אורז כוס וחצי מים
גודל הסיר תלוי בכמות שאת מכינה וזה..האורז מתנפח בהכנה אז קחי בחשבון
שמים על אש גבוה עד שהמים רותחים וממש מבעבעים וז מעבירים לאש הכי קטנה שיתבשל בנחת. מדי פעם לערבב אבל לא יותר מדי כי האורז גם מתבשל מהאדים שבסיר
כשהאורז ממש כמעט מוכן אז לכבות את האש ולהשאיר את המכסה סגור, אפשר גם לעטוף את המכסה במגבת זה ממש מוסיף, האורז ממשיך להתמכן מהאדים שבסיר אז לא לפתוח
כמויות של מלח ושמן אני לא יודעת כי אני שמה לפי העין וכמה שמתחשק. כנל לשאר התבלינים
להגיש חם!

וואייייחירטוטא דלעילא
הלכתי לנסות
רציני
בדיוק מקודם הכנתי אורז עם , יצא פצצותהנסיך הקטן.
לא לגרות! אני עוד שניה הולכת לנסות. איזה פחדחירטוטא דלעילא
מחזיקה לך אצבעות✌הנסיך הקטן.
רוצה מתכון לזה עם הבטטות? |נדיב|הנסיך הקטן.
כדאי לך!מגדלור באפלה
)
הנסיך הקטן.
חותכים בטטות יחסית דק ומטגנים עם מלח, פלפל שחור ועוד תבלינים שאתן אוהבות (אני מוסיפה גם קצת אבקת מרק) עד שהן יחסית רכות ואז מוסיפים את האורז ומטגנים קצת ואז מוסיפים את המים והשאר הסטוריה

ואם את אוהבת שום אז גם לכתוש קצת שום ואז לטגן קצת לפני שמוסיפים את וזה ממש מוסיף טעם וזה ממש טעים
להתחיל לפחד ממך?חירטוטא דלעילא
זה יותר מידי כשרונות
אני מתחילה לחשוב שלציורים אין שום ערך לעומת כשרונות אורז
פחחחחחחחהנסיך הקטן.
..יוני
א. אין הרבה יבואני אורז וכולם די מקבילים. הפתרון הוא לקנות אורז באישור הבדץ והאורז שלהם בד"כ יותר איכותי בגלל דרישות טריות ונקיות לשם כשרות. אז לקחת עם חותמת בדץ, לא משנה המותג- מה שיותר זול. כמובן לא לשכוח לבדוק את התאריך שחתום על האריזה, כי אורז ששוכב שנה בסופר זה כבר לא משנה...
ב. צריך לברור את האורז. יש אפשרות להשתמש במסננת ברזל מעל משטח חלק, לנער קצת ולתת לכל מה שלא צריך להיות שם ליפול ויש אפשרות להעביר קצת קצת על משטח חלק ולהסתכל שאין כלום.
ג. אורז בסמטי צריך להשרות במים לפחות חצי שעה, לתת לו להתייבש קצת ואז לבשל אותו
ד. טיגון האורז, יותר ממה שהוא נותן טעם הוא גרם לכך שהאורז יצא אחד אחד (אם עושים את זה כמוו שצריך
)
ה. אם לא שמים את התבלינים כבר בשלב הטיגון, מומלץ לשים אותם אחרי הרתיחה, לפני הנמכת האש.
ו. בשביל שיאבדו כמה שפחות נוזלים, מומלץ לשים אחרי הנמכת האש חיתול בד על הסיר ועל זה את המכסה. הפתרון היותר פשוט זה מגבת נייר לניגוב ידיים (2 אחד על השני שיהיה כפול).
למה אני עונה בשרשור על אורז? לא ברור.
#דברים שלמדתי ברחבי העולם
#באיזה רחבי עולם בדיוק
חירטוטא דלעילא
תודה תודה על כל העניינים! אתם באמת שמים בד על הסיר של האורז?
ואורז בד"צ אני ממילא קונה כי אני יהודיה, מה לעשות, ככה נולדתי לא באשמתי. (מהמשוגעים של בד"צ ולנדא)
ו
מרוב כל ההוראות הסתבכתי לגמרי, שרפתי סיר וכמעט גם את עצמי.
אז הכנתי שקשוקה וזהו 
אין לי תקווה
אלליוני
לא אכתוב פה. אני לא שם כי אין לי לא נייר מגבת ולא בד מתאים, אבל בגלל זה צריך להשגיח יותר שלא יגמרו המים וישרף.. במקום פשוט להנמיך את האש, להסתכל על השעון ולחזור בזמן לכבות..
גם אם אין מגבת אני מכבה את האשהנסיך הקטן.
אנחנו שמים מגבת דקהחלילית אלט

כל הקולים✌הנסיך הקטן.
אוי וואי .ציף
השרשור הזה חידש לי הרבה

אני לא עושה אורז ולא אוכלת אורז רגיל בגלל הרבה סיבות אבל אולי בעתיד.
מאורז לשקשוקה? איך נפלו גיבורים?!הנסיך הקטן.
וזה באמת לא כזה מסובך. ותאמת צריך פשוט לתת לעצמך לשחרר ובאמת לזרום עם המתכון ואז יוצא הכי טעים. וגם אם יוצא נורא בהתחלה, אז פעם הבאה לומדים מהכמויות ששמנו ולא עושים שוב ככה
"להתמכן" 
בן-ציון
הפועל הכי שימושי שקיים אצלי בלקסיקוןהנסיך הקטן.
ולהיות את זה בלתי אפשרי. רק את יכולה לצערי הרב מאד מאדחירטוטא דלעילא
תנחומיי הכניםהנסיך הקטן.
זה לא שממש גרוע להיות אני, שלא תביני לא נכוןחירטוטא דלעילא
זה שפשוט הכנת אורז היא לא בסקילז של האווטאר שלי.
ובתרגום מגיימרית.
אהההמ זו לא יכולת מובנית אצלי כמו שזה אצלך
ברורים את האורז מאה שנה מראש כדי שבת לא יתקעו עם חצי חבילה לציף
חחחחחחחחחחירטוטא דלעילא
הבנתי!!!
פעם קודמת שהייתי שם בכלל לא גמרנו לבשל לשבת והיה מה זה אקשן!!!
אחחח געגועים עזיםםםםם
סלט ערביייי חיים שליחירטוטא דלעילא
✌תקחי תמתכוןציף
בבית שלי לא יאכלו שום דבר עם שום או בצל או עגבניות או אוכלחירטוטא דלעילא
כי הם שרוטיםםםםם
אני רק אזכור בערגה את הימים ההם עם האוכל הטעים והקולות של האבנים שנזרקות על המרפסת
וואי לגמרי. זה פשוט נחת כשיש אורז ברור מראששהנסיך הקטן.
הי! לי יש מתכון יותר טוב! עם כמויות!חלילית אלט
מכסים את הסיר ומחכים איזה רבע שעה. את כבר תראי שזה מוכן.
זהו!
מקודם הכנתי עם אפונה בפנים וכורכום ויצא אחלה.
נשמע טעים!!!חירטוטא דלעילא
כורכום! נכון יצא פצצה?אביגיל~!
נכון!חלילית אלט
היי!פסידונית
בהשראתך הוספתי היום כורכו לאורז.
יצא טוב!
![]()
חחח מעולה
חלילית אלט
נראה לי צריך להעביר את השרשור הזה לפורום בישול
חלילית אלט
קיפולחיספינאי בנשמה.אחרונה
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות