יסתכל על עצמו. ויפסיק להרים את האף.
באמת שאף אחד לא יכול כרגע לנחש מה יהיה מקומו בעולם הבא.
גם אם הוא חובש כיפה וגם אם לא.
אני בהחלט יכולה להבין למה אשה דתיה תקנא בחילונית
1. אולי התחתנה צעירה מאוד ולא למדה מקצוע או לא למדה מקצוע מתאים וכרגע נמצאת במצב כלכלי לא פשוט - צריכה להחזיק משפחה ברוכה עם משכורת קטנה וכל זה רק בגלל הבדלי מנטליות בין דתיים לחילונים כי אין באמת מניעה שהיא תלמד מקצוע נורמלי ותתפרנס בכבוד. משהו שאצל חילוני ממוצע לא היה קורה, כי זה פשוט להם שלא מקימים משפחה בלי אמצעים מתאימים (שוב, לא אצל כולם אבל אצל רובם. ובאמת אצל קרובי ה"חילונים המשוקצים שחיים יחד לפני החתונה" (כמו שתיארה פה אחת הגולשות) יש כלל שלא מתחתנים עד שאפשר להחזיק משפחה והם לעומתנו לא משנוררים מההורים, לא מטרטרים תינוקות באוטובוסים ומגדלים את ילדיהם בכבוד)
2. אולי היא עברה כמה לידות צפופות כי היא לא הסתדרה עם אמצעי המניעה (ואין לה פתרונות של אמצעי מניעה אסורים או הפלות כמו אצל החילונים) והיא נאלצה ללדת אותם ומרגיש לה חנוק וחסום ושהיא לא יכולה לזוז - מה שבטוח לא יקרה אצל חילונים.
3. אולי בא לה לגור בעיר גדולה ויפה ומרחיבת עיניים והיא לא יכולה כי היא צריכה להישאר "דבוקה" לקהילה הדתית שלה ולמוסדות חינוך של הילדים למרות שבא לה את הנוחות של העיר (מה שבד"כ לא קורה אצל חילונים כי הם לא קשורים לקהילות)
ולגבי הלנת שכר - מרוב שזה נפוץ שמעתי על זה כתבה ברדיו גלי ישראל. קלמן ליבסקינד קרא לזה "שוטף + מגזר" (כלומר יש את המושג שוטף +30/ שוטף + 60/ שוטף +90--- שזו הדרך לשלם לפרילנסרים) ובתכל'ס - זה "שוטף + מגזר" כלומר שבאופן גורף יותר נוח להיות מועסק ע"י בוס חילוני ולא ע"י עמותה/ישיבה חרדית/חרד"לית מקרטעת. היום יש בהחלט הסכמה שזו הפכה להיות תופעה במגזר החרדי - חרד"לי - דתי. שם זה מאוד נפוץ לעשות בעיות עם משכורות או לנסות לשנורר דברים בחינם מאנשי מקצוע וכמובן שהכל "לשם שמים" וכי "אין ברירה" כי חייבים להקים את הישיבה/להחזיק את העמותה/להחזיק את המוסד שהקמתי כי המוסד שלי זה "קידוש ה' בעולם"
ובפן האישי - בכל מקום חרדי/חרד"לי בו עבדתי עשו לי בעיות עם משכורות, מאידך במקומות חילונים שעבדתי בהם מעולם: לא עיכבו לי תלוש, מעולם לא שילמו לי פחות ממה שמקובל בשוק, מעולם לא ביקשו ממני לעבוד יותר שעות ממה שמשלמים לי עליהם, מעולם לא עיכבו לי מלגה שהבטיחו לי שתיכנס כל ראשון לחודש והשאירו אותי בלי אוכל במקרר (כמו כמה כוללים שבעלי למד בהם). אם תלכי לכל אותם "בוסים" שהיו לי כולם יגידו שהכל זה "לשם שמים" ו "אין מה לעשות" ו"שה' יעזור" וש"בסוף כולם מסתדרים" ו"ישיבות/מוסדות חייבים לקום בעמ"י למען חינוך ילדינו" ועוד שאר ירקות שממש לא עומדות במבחן העו"ש שלי............
וכן, לפרנס ילדים בכבוד ולא בביזוי זה חשוב לא פחות מלימוד תורה.
אדם שלומד תורה ובגלל זה הוא מנצל את כל הסובב אותו ופוגע בילדיו ובאשתו (כמובן שלא כל לומדי התורה הם כאלו אבל בהחלט קיימים כמה וכמה שאני אישית מכירה), משנורר מכל מה שזז, חי על חשבון ההורים, חי על חשבון מכרים, מגלגל הלוואות מגמ"חים, לא נותן לילדיו את כל מה שהם זקוקים לו מבחינה רפואית או מבחינה תזונתית או מכל בחינה אחרת שחיונית להתפתחות התקנית של ילדיו, מוטב לו שיתכבד ויצא מהכולל כי אוי לה לאותה תורה!!!
אדם שלומד תורה ודאג לעצמו ל"סידור" שלא מעיק על הסובב אותו וזה בהסכמת כולם (ההורים שלו/ אשתו) אז מצויין. הבעיה היא שזה ממש לא תמיד ככה וכבר חז"ל דיברו על זה ש"אדם עושה את התורה קרדום לחפור בה" - שיצא לעבוד. ובכלל כל המציאות הזו של "אברכים בעלי משפחות" זו מציאות חדשה שלא היתה קיימת בדורות קודמים והיו גדולי עולם שעבדו למען פרנסתם. לכן בכלל לא ברור לי שזו מציאות שבכל מקרה "משפיעה יותר טוב על העולם" ממציאות של לפרנס משפחה.
אולי זה שהדוסים חושבים שלהתפרנס בכבוד זה שטחי - זה משהו שהופך אותם בעצמם לחברה קצת שטחית?
אולי זה שהם חושבים שאם יש להם כיפה וציצית אז כבר יש להם "כסא שמור" בעולם הבא?
אנחנו בני אדם ולא מבינים בחשבונות שמיים. ודווקא ההתנהגות המתנשאת והמגעילה הזו היא זו שמרחיקה יהודים מדרך ה'. כי זה נראה מגעיל וזה מריח מגעיל והכי חשוב: אין שום ציווי מה' יתברך להיות דתי מגעיל ומתנשא (לפעמים זה נראה שיש דתיים שמזה הם שואבים את כל הכוח שלהם. לא מ: "למה טוב אצלי" אלא מ: "למה דפוק אצל כל מי שזה לא אני" וכל היום הם עסוקים בהשמצות כלפי מגזרים אחרים והמצאת "אחוזי נשירה וכיעור בחברה החילונית והתעלמות מכל מה שכן טוב בהם")
אנחנו שומרי תורה ומצוות כי ככה ה' ציווה. לא כי "אצל החילונים יש בגידות" ולא כי "הנוער שלהם לא מחונך"
גם אם אצלנו היו כל החולות הרעות ואצלם היה מושלם עדיין היה צריך לשמור תורה ומצוות כי ככה ה' אמר.
ומי ששואב את כל הכוח שלו בעבודת ה' מזה ש"אצלם הכל מכוער", אולי יום יבוא והוא יגלה (או יותר גרוע - ילדיו יגלו) שאצל החילונים לא הכל כזה "מכוער" מי יודע לאן משם עבודת ה' שלו תתחיל לנדוד?......