מה לעשות?!😰קרן1234
היי קוראים לי קרן. לא חושבת שזה הפורום המתאים, אבל זה ניראלי הכי נורמאלי..
אני עוד מעט בת 16 ואני מדריכה בבני עקביא..
יש מישהו מהצוות,שנה מעליי שהתחלתי ליראות בו משהו..
לפני שנכנסתי בחיים לא הייתי חושבת להסתכל עליו..
הוא דוס, חמוד כזה , יש לו חיוך ענקק על הפנים..כן אפשר להגיד שהוא משתחצן שהוא דתי יותר מדי אבל לא אכפת לי..
הוא תמיד עוזר בהכל והוא לא חושב מה יגידו עליו ואיך יסתכלו..
אז שהתחלתי קצת לשים לב אליו אז הוא לא שם עליי בכלל..
אבל פתאום,אחרי כמה שבועות אני שמה לב שהוא כן מסתכל וזורק מבטים..
ויש לי איתו הרבה שיחות על ההלכות כי הוא הכי מבין בזה, ואני מנסה תמיד להראות לו שאני לא כמו שהייתי פעם וכמו שאתה חושב.. אני יכולה להשתנות..
וואאללה, השתנתי, הייתי הולכת עם חצאיות מעל הברך ממש(!!!) וכבר לא, חולצות מעל המרפק? ממש לא..
קיצור, כן התחסדתי בישבילו...
ואני מרגישה שהגעתי למקום שרציתי להגיע אליו איתו, אבל מה עכשיו?? אוקיי, השתנתי וכו, ואוקיי הוא מסתכל לפעמים.
ושהוא מדבר הוא נועץ מבטים, אבל הגעתי עד לכל זה בישביל מה?? אני לא יודעת מה לעשות..
ויש לי חברה טובה, כמו כולן, החברה הזאת שדווקא היא הכי מדברת עם האלה שאני מסתכלת..
והיא לא שמה לב שזה קצת פוגע, וכן היא יודעת שאני מחבבץ אותו ועדיין לא יודעת מה לעשות לגבייה ולגביו..
אני צריכה שתעזרו לי איך פתאום לנסות להיכנס אליו ולדבר איתו בפתיחות ולא להתפדח ..
אני לא רוצה שניהיה חברים פתאום, ממש לא בגיל הזה..אולי עוד חצי שנה..
אבל אני כו רוצה ליראות שיש לזה “עתיד“ ויש לזה משהו משמעותי ולא עוד סתם..
איך אני עושה אתזה?
אפשר באישי?מלכת הפרפרים

תשמעי..ד.

יופי ש"התחסדת" קצת, ומשתדלת להקפיד יותר על צניעות וכו'..

אבל... אם את לא רוצה לקלקל את ה"חסידות" של שניכם - אז תעצרי כאן.

אתם משוחחים הרבה על הלכות, אבל למעשה ע"י כך, כבר לא כ"כ נוהגים לפי ההלכה.

"השתנית" בלבוש ליותר צנוע, ו"השגת" שהוא מסתכל עלייך ונועץ מבטים, שגם זה לא לפי ההלכה...

זה שאת לא מדברת איתו עדיין בפתיחות באופן אישי, זו מעלה. זה לא חיסרון.

וגם עוד חצי שנה, שבשבילך זה נתח חשוב מהחיים... זה עדיין מוקדם מידי.

"עתיד" בין בחור לבחורה, זה אם בודקים לצורך נישואין. אחרת, עלול לקלקל את העתיד של שניהם. גם שלב בוסרי מידי, שכלל לא בטוח שזה מה שתרצי לטווח ארוך; וגם אם כן - אז יותר מידי זמן של "מריחה". יכול להכשיל. וגם אין לכך מקום. היכרות לפני נישואין, זה לא ערך בפני עצמו. רק בתור הכנה במינימום הנדרש.

אז אם את רוצה קשר עם "עתיד", חכי לפחות עד סוף הלימודים, עוד שנתיים, ואז תראי אם את עדיין צעירה מידי - או כבר בכיוון להתענין באופן רציני. 

ואז גם תוכלי לבחון מחדש, בראש קצת יותר בוגר, האם עדיין הבחור הזה מענין אותך - או שזה בכלל לא בכיוון.

אבל כעת, ממש תעשי רוורס. תגידי לעצמך, ה' עשה לי טובה שבזכות זה התקדמתי בכמה דברים; תשמרי על ההתקדמויות הללו - אבל בנוגע לקשר איתו, ממש לכיוון השני. לתפוס יותר מרחק. להשתדל לא לגרום לו לשלוח מבטים. להבין שאינך מבינה כלל את ההבדל בין בנים לבנות בנושאים אלו.

תעסקי בעניינים שחשובים להתקדמות שלך, תדריכי טוב וערכית. ואז גם תהיי מוכנה יותר להכיר מישהו באופן רציני כשיגיע הזמן לחשוב על נישואין - ובלי שיהיו לך בראש כל מיני "שאריות" לא רצויות מהיכרויות קודמות, או חלילה קרבה יתירה שלא בזמנה.

בהצלחה.

אתה קצת מגזיםבבושקה
ואולי זה טוב שהוא מסתכל עליה והיא גם רוצה אותו. .
אנחנו מכירים זוגות שיצאו מגיל צעיר והיום חיים באושר
העבר זה לא ההווה, היום קשה פי 100 להשמרצקון לחש

התגובה שלו מלאה בישרות... צריך להזהר מאוד, זה יכול לפגוע בקשרים עתידיים!

ויש גם כאלה שלא...השקט הזה
אבל עליהם את לא יודעת.
ולא על כל הצער, והבכי והכאב שהיו יכולים להחסך.
ויש גם הרבה זוגות מתוקים וחמודים ומקסימים וצדיקים שנפלו בדרך. אבל על זה את לא תדעי.

אז אם יש אפשרות למנוע את זה, זה יותר טוב
לא חושב שמגזים..ד.

משתי סיבות:

האחת, אמנם נכון שאנו מכירים כאלו שיצאו מגיל צעיר ויצא להם בסדר - 

אבל זה בדיעבד, בחוכמה שלאחר מעשה. הסיכון שבללכת על מישהו שנראה בגיל צעיר ולמשוך זמן רב, בהנחה שיתאים גם עוד למעלה משנתיים, הוא גדול. מתבגרים. ואם לא יתאים - אז השריטה מקרבה רגשית כזו, אינה פשוטה והשלכותיה יכולות להיות לא טובות בהמשך.

והדבר השני הוא, שגם אם זה "יצליח", אין לכך כל היתר. קשר קרוב בין בחור לבחורה צעירים שלא לצורך בירור לנישואין, אין לו מקום עפ"י ההלכה, וגם במידה רבה עפ"י השכל הישר. שלא לדבר על הסיכון למכשולות, שיכול להיות גם אצל כאלו שבסופו של דבר, כדברייך, חיים באושר. 

ולגבי "אולי טוב שמסתכל עליה"... אם זה היה כדברי הרמב"ם, אסור לאדם לשאת אשה עד שיראנה - זה היה טוב... אבל כשהוא יודע שאינו מסתכל כעת לראות אם מתאימה לנישואין ואח"כ כבר לא יסתכל שנתיים.. אז זה ממש לא טוב.

רוצים אחד את השני - מעולה. בשלב המתאים ובישוב הדעת (אני גם לא מתרשם מדבריה שהיא חושבת כעת על "חתן"..)

למה אתה חושב שזה יכול לפגוע בנפש הקירבה הריגשית?בבושקה
אקדים ואומר שאני דוסית וגם אותי חינכו בדיוק בשפה הזו..
וכל התיכון שלי אסרתי על עצמי לפתח קשרים עם בחורים מהסניף וכד. כי אסור ואני דוסית.. היום עם הדייטים המפרכים אני שואלת את עצמי האם זה נכון לכולם באופן גורף לא לצאת בגיל מוקדם.. מה גרם לי לחשוב שכל זה לגמרי מחוץ לחוק? שחברה שלי עם זוגיות מהתיכון כבר מקימה משפחה... יש קשרים שמחזיקים..
אני לא יודעת מה בדיוק מתרחש אצלך.. אבל דעי לך שחשוב שתהיי קשובה לליבך ותבחרי מה שיעשה לך טוב..
אפשר להתחתן בכל גיל שתחפצי.. את בונה את סיפור חייך.. יש המלצות שונות ומשונות. אבל הכל אפשרי גם אם הדרך מלאה אתגרים.. אפשר להיות כמה שנים בקשר גם בלי ליפול בנגיעה. אני סומכת עליך.. תעשי מה שטוב לך כי בעניי אין טוב ורע בסיפור הזה. השתמשי בתבונה והתיעצי עם אנשים בסביבה הקרובה
@ד.
דוסיזם = ללכת לפי ההלכהצקון לחש

וזה סיכון גדול מדי.

אני יכול להעיד, בתור אחד שיצא מגיל קטן מדי, והיה ביותר מדי קשרים, שזה לא דבר טוב ולא נעים ולא קל וגם מקשה מאוד בעתיד על הדייטים

אינני מדבר על "שפה"..ד.

חבל לתרגם כל דבר לאיזשהו שטאנץ.

אני מדבר עניינית לגמרי. גם מצד ההלכה, גם מצד מה שבריא, גם מצד הסיכונים.

טוב שאסרת על עצמך לפתח קשרים עם בחורים בתיכון; כך נתת לעצמך סיכוי רב יותר להגיע בנקיות לנישואין. לא עם "מטען" של כל מיני קשרים רגשיים בוסריים, שמשאירים סריטות. וגם לא, גרוע יותר, עם כשלונות. וגם לא עם החטאת אחרים. זה לא רק "כי אסור ואני דוסית", אלא כי הגישור היחידי האמיתי על השונות בין בחור לבחורה, הוא ע"י הנישואין.

חברה שלך עם קשר מהתיכון כבר מקימה משפחה. ולצערנו, יש רבים/ות אחרים/ות, שבגלל קשרים כאלה מתקשים לפתח קשר ראשוני ועמוק עם מי שהם אמורים להינשא לו, ומתקשים להקים משפחה. 

לא שייך להביא "ראיה" ממישהי ספציפית.

צריך לראות ריאלית, וגם הלכתית: האם יש מקום לקשר ממושך לפני נישואין, לא כי זה נצרך לבירור נישואין? הלכתית וודאי שלא. גם סתם כך, זה לא אמיתי ולא שייך. גם אם יש "התרגשות"; לא תופסים לפעמים כמה זה באמת לא שייך, מה השונות. כמו כן, רוב אלו שכך, אינם בטוחים שאכן יתחתנו, אפילו לא רוצים לחשוב על זה. סיכון לא קטן, למשהו עמוק בנפש, במודע ובמכוון - לא כי מחפשים חתן - משהו שעלול אח"כ לפגום בראשוניות של הקשר עם מי שנישאים לו. כמו כן, החשש מהיכשלות בקשר ממושך. לפעמים החשש הוא יותר אצל הבן, לפעמים יותר אצל הבת, לפעמים אצל שניהם. גם בעיה הלכתית קשה. גם מבחינה אנושית. הקשר הקרוב צריך להתפתח מתוך שנישאים. איש ואשתו. לא חבל לסכן את זה?

אפשר להתחתן בכל מיני גילאים, זה נכון. תלוי במי מדובר. אבל ממה שהיא כתבה, לא נראה שהיא אחת שפשט חושבת על חתונה בגיל צעיר מאד. 

להגיד, אפשר להיות כמה שנים בקשר בלי ליפול בנגיעה, זה נכון תיאורטית. אבל עלול להיות גם אחרת. הרי לא סתם חכמים גדרו. ויש הלכה לשמור מרחק "מאד מאד" מקשר קרוב. ורואים מתוך דבריה, איך הבחור ה"דוס" כבר נוהג כלפיה באופן שעפ"י ההלכה אין לו מקום - ואצל בחורים גם יכול לעורר צדדים שאינם רצויים בשלב כזה.

אז גם צריך לשמור הלכה, וגם על בריאות הנפש. לצערנו, היו גם כאלה שחשבו כך, ותפסו שאזהרות חז"ל בנוגע לשמירת גדר במרחק מספיק בענין היצר, הן רלוונטיות לגמרי. אז לכתחילה להיכנס לכך?..

ומה זה "אני סומכת עלייך"?... בכללי, משפט יפה. אבל מישהי שאינך מכירה מן הסתם, וגם אם היית מכירה, חז"ל לא "סמכו" על התנהלות בקרבה יתרה לאורך זמן סתם כך; וגם ראינו מהמציאות כאלה ש"סמכו עליהם" וסמכו על עצמם, ולא בדיוק היה כך. דבר שעוד לא התחיל - יש מקום להיזהר מלהיכנס אליו. גם אם הבחור "דוס וחמוד". לפנות את הראש, וכשמגיע שלב שחושבים שרוצים כבר לחפש מישהו לנישואין - בכבוד...

אתה עונה מסודר וזה כיף אבל תסלחלי שאני אענה מבולגן קצת..בבושקה
אני סומכת עליה כי יש לה את הכוחות לקחת את ההחלטה.. או בתרגום חופשי.. אם זה מה שזומן לפתחה אז אני בטוחה שאני יעולה לסמוך על היכולת שלה לקבל החלטה טובה.

התיחסת לכל עניין ראשון ראשון אחרון אחרון ואני מסכימה עם הכל ונראה שדבריך נאמרים מתוך אמת.

בכל אופן יש שני צדדים למטבע.. וחשוב לי לומר שאף על פי כל מה שאמרת יכולה להיות דרך של קדושה וטהרה ושצריך למצוא אותה.. והיא אינה עוברת דווקא בהדחקה של מה שנוצר ביניהם.

כדאי מאוד לקרוא את שכתבת ולהסיק מסקנות בהתאם . אך גם בהתאם אליהם.. כזוג..

תכלס נהנתי לקרוא את דבריך.. שכוייח 😌

א. תודה...ד.

ב. זה חמוד מה שכתבת, שאם זה מה שזומן לפתחה וכו'... אבל לצערנו, המציאות מראה שלא כל מה שמזומן לפתחו של אדם, מביא להחלטה טובה. לפעמים, מזדמנים נסיונות. וההחלטה הטובה במקרה שלהם, היא להתגבר עליהם. אז נכון לחזק את יכולת הבחירה הנכונה - אבל חלק מהבחירה זו גם התייעצות עם מי שקצת "מהצד" ולא בתוך הענין. ומה שכותבים, זה באמת כדי לנסות לעזור להחלטה טובה, על סמך מה שמכירים קצת מהמציאות וכו'.

ג. האמת, שאני לא מסכים שיש "דרך קדושה וטהורה" לדבר שהוא נגד ההלכה. הרי קרבה אישית יתירה זמן רב, לא לבירור נישואין, היא בפשטות נגד ההלכה. לפעמים, אנשים מוצאים את עצמם בתוך קשר, אבל עדיין לא הזמן - ואז יש עצות, או להפסיק בינתיים, או "על אש קטנה" וכו'. לפי הענין. אבל פה, זה נראה ממש "טרום". וגם בוסרי. חבל להסתבך..

והם עדיין לא "זוג". אם יתחתנו - יהיו..

ושכוייח על השכוייח..

אכן..בבושקה
מתייחסת לב תחילה:
הם עדין לא זוג. אבל אפשר להגיע לשיחה בינהם שמכירה ברצון שלהם להיות יחד ואז להגיע למסקנה מה לעשות עם הרצון הזה בבגרות.
בעניי זה עדיף על הסיטואציה כמו שהיא מתארת היא מרגשה שחברה שלה יוצרת איתו קשר על חשבונה.. אם הם יגלו שהרגשתם זהה יוכלו להיות רגועים, שלווים ושמחים.

לגבי א' - מסכימה לגמרי. אינך סותר את דברי .. רק מוסיף.. חן חן. ההחלטה שלה כשאי להתיעץ ולקחת בכובד ראש וללמוד מנסיון של אחרים
תחשבי טוב טוב אם את באמת רוצה להתחתן מיד כשיהיה אפשרצקון לחש

ואם לא, אז אסור להיות בקשר של שנים.

וגם אם כן, צריך לשמור על מרחק גדול מאוד, אחרת הנסיונות לא בריאים.

ככלל זאת לא דרך דוסית להיות בקשר בגיל כזה, כשאסור להתחתן.

בכל מקרה, אם הגעת למסקנה שזה זה, תנסי, ואם הוא חושב כמוך, צריך לשאול רב מה עושים כדי להשאר "דוסים".

אחרת זה באמת סתם מוביל לכאבים מיותרים,

אני אומר את זה בתור בחור שחשב שהוא יתחתן בגיל 18.

התחסדת בשבילו?מישהי=)
ממ. פה חשדתי
חחחח באמת צירוף המילים "חסיד" ו"בשביל בן אדם" לא אמוריםצקון לחש

להתקיים זה לצד זה

כןקרן1234
כן..אבל אני לא רוצה לחזור בי..כי אני נהנת להיות ככה בלי קשר אליו
אגיד לך מה,מישהי=)

פשוט כשמישהו משתנה בשביל מישהו,

או משתנה כדי לרצות מישהו,

איך אמרו לי? זה כמו קפיץ.

בסוף זה משתחרר וקופץ חזרה.

ושלא תחשבי שזה בא מתוך התנשאות חלילה,

גם אני צריכה לעבוד על זה.

ומה שאני כותבת לך, אני כותבת גם לי

זאת לדעתי התגובה הכי חשובה פה.ע מ
עבר עריכה על ידי ע מ בתאריך ו' בכסלו תשע"ז 19:45
ולגבייך ולגביו, לדעתי מוקדם מידי כמו שאחרים כתבו פה. כשיהיה מה לדבר על כיוון של חתונה תבדקי את העניין שוב, אם מתאים לך, אם את עדיין חושבת אותו דבר וכו'. אם יהיו שינויים, אל תדאגי, יש עוד הרבה דוסים חמודים, ואם בחברה שאת נמצאת בה פחות רואים כאלה, תמיד תוכלי לעבור לחברה שכן/לבקש שיכירו לך.

כרגע אני ממליץ לשים את זה בצד בגבורה, ואני יודע שכשזה מישהו שרואים ביום יום זה יותר קשה, אבל זה תמיד אפשרי.

(רק אוסיף לסיום, שהיה לי סיפור דומה).

(נ.ב. כמובן שבכותרת התכוונתי לתגובתך, שעכשיו מה שהתחזקת בו הוא שלך, ולא רק בשבילו)
זאת דילמהעוזיהו

משום שאם את לא רוצה שתהיו חברים בתקופה הזאת אבל את כן רוצה שיהיה משהו עוד כמה שנים...תנסי לדבר אתו,לראות אם הוא בכלל בעניין...יש מצב זה הכל דמיונות אצלך...אם הוא כן,תשאלי אתו מה הוא מעדיף לעשות ותציעי לו שאם הוא רוצה לחכות עד שתגדלו אז כן ואם הוא לא מוכן לחכות אז או לסדר משהו שיוצר קשר לאו דווקא יום-יומי אבל קשר מסוים על מנת שהרגשות לא ימותו ולא יהיה נתק.

אני לא הייתי מחכה.למה שאני אחכה למישהי לתקופה של כמה שנים בשביל לבדוק אם אולי יהיה משהו ?

אלללל!!מתו"ש
אל תתחתני לפני מינמום גיל 20 - וגם זה מאד מוקדם! מצטערת. בטח יצאו עלי אבל אני מאמינה בזה. את מדברת על חשיבה על חתונה והכל כשלפי כל שאר הדברים שכתבת (ומקווה שלא תפגעי מדבריי) את עדיין ילדה. וזה דבר נפלא להיות ילדה! בעצם, עדיף שאשתמש במילה "מתבגרת", ולא בסלנג שמדברים כיום כדי לתאר גיל, אלא באמת. זה מה שמתאר אותך כרגע, במשמעות הפשוטה של המילה "מתבגרת"... את מתבגרת, מתפתחת, לומדת על עצמך, על העולם... תני לעצמך לגדול, בנחת, בקצב שנכון לך ולא בקצב שאת אולי רואה בסביבה שאת נמצאת בה.
ואם מישהו נוסף יקרא את התגובה, אוסיף ואומר שתכלס תכלס, יתכן ועדיף חבר על פני להתחתן בגיל 18. אבל לך אני ממליצה להתעלם ממה שאמרתי עכשיו (כי זה יכול לבלבל), או לפחות להבין שהשלכות של חתונה בגיל צעיר יכולות להיות הרבה יותר הרסניות מלהיות כאילו חבר וחברה בגיל צעיר
קחי נשימה..קצת הגזמת נראה לי-שמחה-
אני לא יודעת בת כמה את ואם לך לא מתאים/התאים להתחתן לפני גיל20 זה לא אומר שכל הבנות כמוך.
מאוד בריא למי שמוכן לחתונה להתחתן בגיל 18.

וחבר וחברה זה לא בריא. לא משנה הגיל..אם זה לא גיל של חתונה עדיין זה לא טוב ואסור הלכתית ואם כבר הגיע הגיל של החתונה אז אם מתאים מתחתנים ולא מושכים.
חבר-חברה זה מושג שהגיע מהעולם החילוני, זה לא קשור אלינו. ביהדות אין מקום לקשר בין בחור ובחורה שלא לצורך חתונה.
מסכימהמתו"ש
אם כי לא חושבת שהגזמתי. אני מאמינה שיש כאלה שבשלים לכך בגיל צעיר. כתבתי את דבריי לכותבת ואני עומדת מאחוריהם. להתחתן בגיל 18, בלי להבין קצה של מושג מה זה קשר זוגי, בלי להיות מחובר באמת למי שאתה אלא להמשיך לייצג את מה שהחברה מצפה שתהיה... ואז להכנס להריון מהר (זאת מצווה, לא? זה גם מה שזוגות עושים. ויש גם רבנים שמתנגדים לאמצעים.. או סתם מהסיבה הפשוטה שהם לא מבינים מה זה להביא ילד. ילד!! שאתה ההורה שלו עכשיו) זה מתכון מקסים להרס עצמי. לסבל. אז בהתחשב בכך, לתפיסתי הרבה יותר מסוכן (כן, אני משתמשת במילה הזאת) להתחתן לא מוכן מלהיות בקשר עם בן כשאת עוד צעירה.
בדיוקעוזיהו

זה מה שאת מאמינה בו,לכן את לא יכולה לכפות את הדעות שלך ולומר מה כן טוב ומה לא טוב.

ואולי,אולי להתחתן בגיל 18,מה שאת מכנה צעיר מדי עדיין להתחתן זה מביא תוצאות בלתי הפיכות אבל...אין טעם לפחד מהכישלון.הסיבה הפשוטה לכך היא שאתה לא יכול לדחוף את עצמך להצלחה כאשר יש לך פחד מהכישלון ואתה לא מתגבר עליו...לפחד זה בסדר גמור,הקטע הוא להתגבר עליו.

כי אם אלו שרוצים להתחתן הם מכירים מספיק טוב והם יודעים שזה מה שהם רוצים,ואין סיבה לכך שזה ייכשל.

אם על כל פעם ששמעתי ''אתה תיכשל,אתה לא תצליח'' ''זה ייכשל בצורה מטורפת''-בהכל!באהבה,בעבודה,בחברים,בלשנות את העולם הזה לגמרי!הייתי כנראה מיליונר.

וזה בסדר גם להיכשל,הכישלון הוא קרש הקפיצה להצלחה...כולנו נופלים בחיים,השאלה היא מי קם בחזרה מהתחתית שהוא נמצא בו ויעשה את מה שהוא צריך לעשות?ריבים קורים,אבל לא מוותרים על זה אם אתה באמת מאמין שזה יצליח.לא כל כך מהר.

אני לא מדברת על כשלונותמתו"שאחרונה
מדברת על נזק נפשי. לא מנסה לכפות את דעתי על אף אחד, אומרת את דעתי מתוך אכפתיות וניסיון עבר. כל טוב
פשוט. אל. תכנסי. לזה.שירה חדשה~

יצא לי להכיר כמה זוגות שהכירו בגיל צעיר והיו חברים הרבה זמן. ומתחתנים עכשיו באושר ועושר

ואת בחיים לא תדעי איזה סבל היתה הדרך אל החופה.

כמה התלבטויות וויתורים ומאבקים פנימיים ומתי ואיך וכמה.

אם רצית לעשות שנתיים שירות ושנת מדרשה - תשכחי מזה, לא מורחים את הקשר הזה בשביל דברים כאלה. זה סיוט מושלם לשני הצדדים.

אם בגיל שמונה עשרה תראי שאת מתאימה לחתונה ואת מחליטה בהחלטה מושכלת להיכנס לזה - מצויין.

אבל להכניס את עצמך לזה בגיל 16 כשאין לך מושג אם ומתי תצאי מזה, כשיש מצב שבגלל זה תמצאי את עצמך נשואה בגיל 18 כשזה לא מה שחלמת בכלל אבל פשוט אתם חברים כבר שנתיים ואי אפשר למשוך את זה יותר - פשוט חבל.

לבחור להתחתן בגיל צעיר זה נהדר.

לעשות את זה כי לשם החיים סחפו אותך זה מאוד משמח מרגע שהתארסתם, כל דקה לפני כן זה קושי גדול ואמיתי.

ושוב, מביאה את זה מסיפור שליוויתי עכשיו מאוד קרוב, ומעוד כמה שמכירה מרחוק..

הניסיונות גדולים, החוסר יציבות - אתם לא יכולים להתחתן אבל לא יכולים להיפרד, ובעצם אין לכם שום יכולת לעשות החלטה משמעותית.. זה ששלושת רבעי מהחיים שלך תלויים בו.. וכו'.

זה קושי נפשי אמיתי, שאם אפשר לדלג עליו - אז כדאי לך לעשות את זה ובשמחה. אני לא חושבת שיש זוג (דתי..) בעולם שנכנס לזה בגיל צעיר וימליץ לך לעשות את זה גם.

וזה עוד בלי לדבר על זה שנהיית דוסית בשבילו..אם את באמת רוצה את זה מצויין. אם זה רק בשבילו אין טעם לנסות בכלל.

וסליחה על הנחרצות. פשוט קרוב לליבי כרגע..

הדבר הכי קשה בעולםהפי

סתם הגזמתי, זה לא הדבר הכי קשה בעולם... אבל כן יש בזה מן התסכול

לסיים קשר רציני עם בחור שהוא באמת זהב טהור, ואז למצוא את עצמך שוב בעולם של הרווקים והרווקות... איך עושים את זה בכלל??

פתאום מרגיש לי שכל הגברים לא ברמה שלו.

לא באופי לא בנראות לא באצילות

יש בזה משהו שקצת מלחיץ אותי.

לא יודעת אם זה תקין, אבל יש בי קצת געגוע אליו, למרות שבתוך הלב אני כבר מרגישה שזה היה או חתונה או ביי וטוב שזה ביי

וזה הופך את זה ליותר מסובך שהוא עדיין רוצה

באמת שלא סתם צחקו אשכרה קריעת ים סוף

דמט אני לא בנויה לשטויות האלה

כאילו מציעים לי ובראש שלי עובר.. למה לנסות בכלל

חיבוק❤️❤️מבולבלת מאדדדד

זה לא קל בכלל להיות עם התחושות האלו...

וזה לגמרי תקין. כל פרידה יכולה להיות קשה, זה שהוא לא מתאים לך כבן זוג ושותף לחיים, לא אומר שכל התקופה שהייתם ביחד, הלכה לפח. את עדיין מעריכה את הבנאדם, ואולי גם אוהבת אותו. אל תילחמי בעצמך.

קחי את הזמן, אל תלחצי על עצמך❤️

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1

תשובת הצ'אט - רווקבחור עצוב

• שיהיה גבוה, אבל לא שחצן.

• חתיך, אבל שלא יידע שהוא חתיך.

• חכם, אבל שלא יתקן אותי.

• עשיר, אבל שיהיה עניו.

• תורני, אבל שלא יהיה "כבד".

• קליל, אבל רציני.

• מצחיק, אבל שידע מתי להפסיק.

• רגיש, אבל גברי.

• גברי, אבל מחובר לרגשות.

• ספונטני, אבל מתכנן הכול מראש.

• כריזמטי, אבל צנוע.

• מנהיג, אבל שייתן לי להוביל.

• אוהב לטייל, אבל גם אוהב להישאר בבית.

• ספורטאי, אבל שלא יהיה מכור לחדר כושר.

• בשל רגשית, אבל עם נשמה של ילד.

• חברותי, אבל שלא יהיו לו יותר מדי חברות.

• שיהיה לו תואר.

• רצוי שניים.

• ועדיף שגם יעשה מילואים בלי להתלונן.

• שיהיה לו עסק מצליח או עבודה בהייטק.

• אבל שיסיים לעבוד בארבע כדי להיות עם הילדים.

• שיאהב ילדים.

• אבל שלא ייתן להם מסכים.

• שידע לבשל.

• ושלא יעשה מזה עניין.

• שיקום מוקדם לתפילה.

• אבל גם יישאר ער לדייט עד חצות.

• שילמד דף יומי.

• וגם שיספיק לקרוא ספרי פסיכולוגיה.

• שיהיה מחובר לרב.

• אבל שיחשוב בעצמו.

• שידע לרקוד.

• אבל לא יותר טוב ממני.

• שיאהב מוזיקה.

• אבל שלא ישמיע טראנסים באוטו.

• שיהיה כריש במשא ומתן.

• אבל עדין איתי.

• שיזכור כל תאריך חשוב.

• בלי שאני אזכיר.

• שידע להחליף גלגל.

• לתקן ברז.

• להרכיב איקאה.

• להבין במשכנתאות.

• להשקיע בבורסה.

• ולהוציא את הזבל בלי לבקש.

• שיהיה עמוק.

• אבל גם זורם.

• שידע להכיל.

• אבל גם להציב גבולות.

• שיכבד את ההורים שלי.

• ויאהב את האחים שלי.

• ויצחק מהבדיחות של אבא שלי.

• שיהיה בן 29.

• עם ניסיון החיים של בן 45.

• והאנרגיות של בן 23.

• בלי מטענים.

• בלי אקסיות.

• בלי דרמות.

• ועם אינטליגנציה רגשית של מטפל זוגי.

• וכמובן... כימיה. כי אם אין כימיה — כל השאר לא משנה.

עכשיו אותו דבר לגבריםחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך י"ד באב תשפ"ו 20:19

כמובן ג'נרטתי את המקבילה לגברים (חלק חמודים, חלק קצת פספס והייתי עורכת יותר)

שתהיה צנועה, אבל נראית כמו דוגמנית.

תורנית ומשכילה, אבל שאין לה ידע הלכתי יותר ממני.

חכמה ושנונה, אבל שלא תנצח אותי בוויכוח.

זורמת וקלילה, אבל שתקפיד על קלה כבחמורה.

שתפרגן לי מול החברים, אבל שלא תגרום לזה להיראות כאילו היא מחנכת אותי.

נשית וענוגה, אבל שתדע להרים ספות כשמנקים לפסח.

דעתנית ומבינה, אבל שתיתן לי להרגיש הראש בבית.

עצמאית, אבל שתחכה להחלטה שלי.

שתרצה לפרנס את לימוד התורה שלי, וחס וחלילה לא שתפתח קריירה.

שתעשה תואר פרקטי.

עדיף בהוראה או חינוך מיוחד.

אבל שתרוויח כמו בהייטק כדי לשלם שכר לימוד לישיבות.

שתעבוד חצי משרה.

כדי שתהיה בבית כשאני חוזר מסדר ערב.

שתאהב ילדים.

שתגדל שבט של שמונה ילדים.

אבל שלא תיראה עייפה לעולם.

שתדע לבשל כמו אמא שלי.

ושלא תשתמש באבקת מרק.

שתכין חלות כמו במאפייה.

ותלמד את כל הסגולות להפרשת חלה.

שתאהב אורחים בשבת.

ותארח 15 חברים מהישיבה בהתראה של שעה.

ותשמח לשטוף את כל הכלים במוצאי שבת בלי להזעיק אותי.

שתהיה מחוברת לרבנית שלה לתמיכה רגשית.

אבל שתסכים עם הרב שלי בכל נושא.

שיהיו לה אידאלים לתמוך בחצי שנה רצוף מילואים.

אבל שלא תדרוש ממני לגור בגבעה.

שתדע לשיר זמירות שבת.

אבל שלא תשמיע קול ליד חברים שלי.

שתאהב מוזיקה יהודית עמוקה.

אבל שלא תביא לי שירי קרליבך של שלוש שעות.

שתעשה ספורט ותשמור על כושר.

אבל בצניעות ובלי לעשות מזה עניין.

שתדע לנהוג בצורה בטוחה.

אבל שתיתן לי לנהוג תמיד.

שתדע לקפל את הציצית היטב בלי שהפתילים יסתבכו בכביסה.

ותגהץ לי את החולצות הלבנות בלי קמט אחד.

שתהיה עמוקה מחשבתית.

אבל שתסתפק בוורטים פשוטים על הפרשה.

שתדע להכיל את הספקות שלי.

אבל שתהיה יציבה כמו סלע אמוני.

שתכבד את ההורים שלי.

ותאהב את השטויות של אחים שלי.

ותצחק מהווארטים הנאמרים בשולחן שבת של אבא שלי.

שתהיה בת 21.

עם בגרות נפשית של בת 50.

והמראה הרענן של בת 16.

בלי היסטוריה של דייטים.

בלי חפירות של 'לאן הקשר הולך' - שפשוט תזרום עד האירוסים.

ועם יכולת הקשבה של פסיכולוגית קלינית אחרי יום עבודה.

וכמובן... שיהיה ענווה ופשטות. כי אם אין פשטות — איפה כל התורניות?

חחח שיתחתן עם עצמו או עם עץראומה1

ארץ השוקולד

יש שיר כזה

שיתקצר(:אני:)))))

אמונההפי

אגב זו תשובה לכל אתגר

חחחחחהפי

חתן מתוק מדבש*

היי אני עדיין צעירימח שם עראפת

כולנו צעיריםאביעד מילוא

אני חושב שכולנו רוצים לבנות בית ורק מחכים לזה

לא אתה זקןימח שם עראפת

שיעור ד' זה לא צעיר

אם אני זקןאביעד מילוא

לא צריך לקחת אותי כפרוייקט כדי לשדך לי?

לכאורה כןימח שם עראפת

אבל אני כופר וצעיר מכדי להכיר בחורות שיתאימו לך

נע אני סך הכל בן 20.5אביעד מילוא

זקן בעלז. ואולי אתה לא מכיר בחורות שיתאימי לי אבל אולי את הסגנון כן

לתומי סברתי שאתה שיעור ד'ימח שם עראפת

את הסגנון ודאי שאני מכיר, אבל את הבחורות לא

היית קרובאביעד מילוא

מתחיל שיעור ג'

להכיר בנות בסגנון זה כבר משהו אחר. השאלה יותר מי יכול לעזור לי להכיר

געוואלדימח שם עראפתאחרונה

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

אין סיבה לפסול על הסף.shindov

אם הקשר יהיה רציני. אז יש נושא לשיחה. אפשר עוד לפני שהקשר יהיה רציני. על הסף אין סיבה לפסול.

אני נאלץ לבשר משהו לא כ"כ טוב ( בקטע קליל כן ?)מוקי_2020

אם עכשיו קשה לכם והמון סימני שאלה וכל האונליין והוואצאפ והרשתות החברתיות

אז קחו בחשבון שעוד 30 שנה, לכל אחד יהיה חבר רובוט עם בינה מלאכותית, ששום בן או בת זוג בעולם יוכלו לנהל שיחה אפילו קצת קרובה לרמה שלו.

תחשבו על השיחה המושלמת. הכל מדוייק, גם האי דיוק יהיה מדוייק.

לדבר הזה יהיו השלכות עצומות על התא המשפחתי..

איך למה וכמה ? אין לי מושג.

אבל העוצמה תהיה גבוהה מאוד. השינוי יהיה גדול מאוד.

אני לא בטוח שאנשים מפנימים את השינויים שבדרך.

לכן....אההמ אההמ...

אני מבקש מכולם, להזדרז ולהקים תאים משפחתיים כמה שיותר מהר,

אני פונה בעיקר לנודניקים שיכולים להקים את זה כבר מחר בבוקר ואין להם שום מגבלות אמיתיות. כלום. הכל בראש אצלם.

מאלה אני הכי מאוכזב. לא רוצה להלחיץ אבל זה על גבול חיל_ _ ה _ _ . זה לא בסדר.

בכל מקרה ברגע שגברים (שהם למעשה ילדים) יתקלו ברובוטיות של 2035, המצב יהיה הרבה הרבה יותר מורכב.

תקימו כבר השבוע תא משפחתי. תגמרו עם זה וזהו. די. מספיק.

אני מבקש שתקחו את ההתראה ברצינות,

כמו התראה על טיל בליסטי איראני שבדרך אליכם ואתם באמצע שום מקום ואין לכם מה לעשות,אז אתה ממשיכים ללכת ולהאזין למוסיקה באייפון

כי אתם יודעים שהשם איתכם והוא ורק הוא מחליט מתי הסרט מסתיים וזה לא הגיוני שזה יהיה בגלל טיל בליסטי,

בטח כאשר אתם נותנים מעשר כל חודש לנזקקים באמת ולא מחליפים מעשרות בין חברים כדי לסמן וי.

תודה על תשומת הלב, למרות שאני מודה שהייתי עוצר כבר בכותרת ולא נכנס לתוכן,

אבל אתם עשיתם את זה. כל הכבוד.

לדעתי ברור שאדם עדיף על רובוטארץ השוקולד

לא הייתי חושש מזה לשניה

אני חוששת אפילו לתת לו משהו לעשותנחלתאחרונה

במקומי; שיר או סיפור וכו'. חוששת שהוא יעשה זאת טוב יותר.

ולזה אני לא מוכנה. באמת רוצה להאמין שאף פעם לא

יוכל להחליף את האדם, את היצירתיות האנושית.

אחרת, מה אנחנו עושים פה בכלל?

לא מטריד אותי,חתול זמני

מהסיבה הפשוטה שאיני אוהב לנהל שיחות.

פלוטרכוסנקדימון

הרימו כוס לחייו ואמרו: "ומה עלינו לספר למלך על אודותיך, זנון?".

"לא כלום", השיב להם, "מלבד שישנו איש זקן באתונה שיכול לשתוק בשעת משתה".

"על הפטפטנות", פלוטרכוס.

מסכימה.נחלת

כוחה של מילה טובהמוקי_2020

(מיועד לכל המינים, רשום מנקודת מבט זיכרית, כי אני זכר )

מה תעדיפו יותר מתוך 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

בת זוג שתעגל פינות כשהיא תביע את דעתה בחיוך ונועם לגבי דברים שהיא מספרת לך, כדי לא תפגע, לא תכעס או לא תתעצבן

( גם דברים שלא קשורים אלייך אלא גם אליה או לאחרים)

אפשרות 2 :

בת זוג שתגיד הכל דוגרי, אמת טהורה, בצורה הכי ישירה. בלי לעגל. בלי לטאטא. כשאתה הולך לישון אתה יודע בדיוק מה היא חושבת באמת.אין משחקים. אין הפתעות.

עכשיו אני כבר מכיר את המגיב בתגובה השלישית שירצה מישהי שהיא גם וגם

והיא תדע מתי להיות ככה ומתי להיות ככה כאילו היא AI מהלך עם הוראות הפעלה.

אז זהו שבשאלה הזו אין כזה פטנט.

לכן, צריך לבחור מבין 2 האפשרויות כדי להבין מה תעדיפו יותר 1 או 2 .

תדמיינו שתקבלו 100% כזו לכל החיים ואז תענו.

גן עדן רוחני עוד בחייכם, לעונים

לא הבנתי למה אי אפשר גם וגםהפי

ברור שאפשרות 1חושבת בקופסא

טאקט ויכולת להתאים את עצמך לסיטואציה שאתה נמצא בה היא נכללת בכישורי חברה בסיסיים.

ברור שיש מקרים שעדיף לוותר על הנימוסים ולדבר ישירות, אבל הרבה יותר מעצבן בן אדם שלא יודע להתאים את עצמו לסיטואציה.

לכל דבר יש מחיר והשלכות (עונה לאלפי המגיבים)מוקי_2020

אוקי,

למשל אם בן אדם "מתאים את עצמו לסיטואציה" ולמעשה נרצה או לא, צבוע כלפי הצד השני,

איך נדע שהוא לא עושה את זה איתנו ?

כי אצל הבן אדם הישיר, עם כולם, נדע שמה שהוא אומר, זה מה שהוא חושב

ואם הוא רוצה "להתאים את עצמו לסיטואציה", הוא לא מחרטט הוא פשוט שותק.

ואם הוא אוהב את הצד השני הוא מחייך לו ואם הוא לא אוהב הוא לא מחייך. הכל ברור. בלי לעגל פינות. בלי צביעות.

אחרי ההבהרה הזו,

איזה אופי תעדיפו יותר ?

גם אני מעדיף בחורה יפה וגם שמאוד אוהבת את המטבח וגם אוהבת מאוד לגדל ולחנך ילדים (ממש אוהבת, נהנית מזה)

אבל מה אני מעדיף יותר ? שתאהב לגדל ולחנך ילדים.

אין לי בעיה שהיא לא תהיה יפה ושלא תאהב את המטבח, למרות שגם אלה דברים חשובים, אבל אם צריך לבחור, בחרתי. ויתרתי.

רואה ? עניתי על התשובה.

עכשיו תורכם (פנייה לנשים וגברים)

מה חשוב לכם יותר ? ישיר כלפי כולם (סותם במקרה שלא רוצה לפגוע אבל לא מחייך ולא מספר סיפורי סבתא)

או...מעגל פינות ? זורם ? ונרצה או לא מחרטט קלות. או זה או זה.

זו השאלה.

שאלה שיש לה תשובה ברורה מאוד וניתן לענות עליה בצורה החלטית,

גם אם זה פחות נח, אבל זה פורום אנונימי, אז אני מאמין שזה אפשרי.

זכיה ב 20 מיליון שקל בשנה הקרובה , לעונים.

חושבת שישיר. זה מעורר אמון. הכן זה כן והלא זה לא.נחלתאחרונה

אני בחור. זה חשבון של אמא שלי. הצעות שהיו תפוסות -יעל11

האם שייך לגבי הצעות שאמרו לי שלא פנויות כרגע, או שבדיוק קיבלו הצעה אחרת, לשאול לאחר זמן מה את המשדך מה קורה ואם פנויה? או שלא שייך?

לענ"ד שייךאשר ברא

גם לדעתי שייךגב'

לברר אף פעם לא מזיקאביעד מילוא

אם אמרו שלא פנויות או קיבלו הצעה אחרתארץ השוקולד

שייך,

סביר מאוד שאפילו לא קיבלו את הפרטים שלך בגלל זה.

לאחר זמן כןברוקוליאחרונה

החברה של אחותי, הפספוס שלי, והלב שעדיין צובטיאיר45

הי, לא יודע אם מתאים לשתף כאן אבל בכל זאת...

אני גר בישוב מאוד קטן אי שם... היתה לאחותי חברה טובה שגדלה אצלנו ממש, ותמיד הדיבור היה היא לי ואני לה... [גם ממנה גם ממני]

בסופו של דבר כל אחד פנה לדרכו... ובאמת שכחתי ממנה עד שגענו לגיל היא לא הייתה הראשונה, אבל אני כן אגיד שלפני שנה ניסינו להציע אבל היא הייתה בוף תקופת מבחנים, מיד אח"F יצאה עם מישהו והתחתנה..

וואלה עבר לי יצאתי עם עוד, עדיין לא מצאתי...

אבל פתאום זה חזר לי בברומנג, לא יודע כל פעם שאני רואה אותה עם בעלה (נולד להם בן)... זה כן עושה משהו בלב...

ובשבוע האחרון פתאום יוצא לי לחושב עליה, ואני בלחץ מזה... מה הקשר שאני חושבב, זה כבר עבר לי.

וגם אני כאילו אומר מה אני ימצא...

בקיצור אני אוכל תסביכים...

אני חושבת שמה שאתה מרגיש הוא די אנושיהפי

לפעמים דווקא כשהאדם כבר לא רלוונטי עבורנו הדמיון מתחיל להשלים את כל מה שלא באמת קרה. הוא בונה בראש מה היה יכול להיות ובקלות מצייר תמונה מושלמת ( מידי) שלא בטוח שהייתה קיימת במציאות.

כשאתה רואה אותה עם בעל וילד אתה לא באמת רואה את החיים שהיו יכולים להיות לכם. אתה רואה תוצאה מוגמרת והמוח באופן טבעי משלים את החסר..

אל תשכח שגם אם הייתם נפגשים אף אחד לא יודע אם באמת הייתם מתאימים. יש הבדל גדול בין פוטנציאל שדמיינו במשך שנים לבין זוגיות אמיתית שנבנת יום יום .

ובעיניי, המשפט שכתבת מה אני אמצא? הוא כנראה הדבר שבאמת יושב מתחת לכל זה. מתי שלי תגיע

אל תיתן למחשבות האלה לשכנע אותך שפספסת את האחת. יכול להיות שהן פשוט מזכירות לך כמה אתה רוצה כבר להקים בית משלך. וגם זה, בעזרת ה' יגיע.

ועם כל מה שכתבתי לי יש כלל ישר שקופץ לי לא להשוות לאחרים תתרכז בעצמך זה באמת הרבה יותר כיף

ואוו נכון מאודיאיר45

זה באמת מה שחשתבי בהתחלה... מי אמר שאנחנו בכלל מתאימים. וזהעבד טוב

רק שבחודש האחרון לא יודע פתאום נכנס למח

בהצלחה(:הפי

צודקת לחלוטין.נחלתאחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עלי

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

תלוי בהומור שלהארץ השוקולד

חד משמעיתהפי

יש מי שיתפסו דבר כזה כהטרדה, או בתחום האפורנקדימוןאחרונה

קשה לדעת.

אולי יעניין אותך