האם גם אנחנו מתיוונים?!וכןנעכגבדג

חודש כסליו, חנוכה, כל ילד בישראל חוזר מהגן עם כתר של נר ויכול לספר בקלות רבה את סיפור חנוכה, על כד השמן הקטן ועל המתיוונים הרשעים, מתיוונים שאכלו חזיר, ששינו את שמם ושדיברו בשפת הגויים.

זה לא מוכר לכם מימינו עכשיו?!

לא שמעתם ברחובות תל אביב את השם "רומי"?!

בקניון שליד הבית שלכם- לפחות 80 אחוז משמות החנויות הוא באנגלית.

אנחנו לובשים, מתנהגים ושומעים ופשוט חיים את תרבות המערב, כן כן, גם אנחנו, דוסים צדיקים...

אנחנו מתביישים לומר את זה, הרי אנחנו בדור הגולה, וכולנו צדיקים, אוהבי ה' ויראי אלוקים אבל הגיע הזמן נודה בזה-

אולי לא משתחווים לפסל ואוכלים חזיר אבל גם אנחנו קצת מתיוונים...

אף אחד לא מסתיר את זה שגם בדור שלנו יש 'מתיוונים'..אחת מהעם הנבחר
ויש אפילו הרבה אבל זה לא יעזור לדבר על זה..צריך שכל אחד ואחת יבדוק את עצמו ויראה מה הוא צריך לשנות/לתקן בעצמו, לכל אחד יש מה לתקן!אם זה בצניעות, בדיבור , בכשרויות, במקומות בילוי, בסביבה שלך, בעבודת ה'..
קיצור כל עם ישראל צריכים כל אחד לתקן את עצמו(לא אחרים..)וככה בעזרת ה' תהיה גאולה שלמה ואמיתית!!אמן!!
צודקתיהודיה מישראל

גם לי אין תשובות על זה אבל בזמן ההוא גם היו שלוש קבוצות:

1.מתיוונים קיצונים- רק תרבות יוון

2. מתיוונים מתונים- שילוב של תרבות ישראל ותרבות היוונים

3.חסידים- הקפידו על המצוות, הסכימו למות על קידוש ה' והתרחקו מכל שמץ של תרבות יוון.

לפחות אנחנו דומים למתונים, ואיך שידוע לי גם המתונים היו גרועים הם שילבו תרבות יהודית, קצת מסורת, קבלת שבת ומנהגים בחגים...

כנראה שבאותה התקופה מי שבאמת האמין בה' היה צריך להתרחק מכל התרבות היוונית, הם היו במלחמה זה כמו שאם נלחמים במדינה מסויימת מחרימים את התוצרת שלה.

לא חסידים, אלא שומרי מסורת. החסידים היו אלה שמתלמדים בנבואהצקון לחש

בזמן ההוא

הסבר למי שלא הביןיהודיה מישראל

אני מדברת במובן היסטורי.

כך קראו שאנשים שהקפידו על קלה כבחמורה, "מידת חסידות"

היסטוריונים קראו כך למי שהתרחק מהתרבות היוונית, ואפילו כמו שכתבתי הסכימו למות על קידוש ה' אם יתפסו אותם החיילים היוונים.

לאעולה בשביל
זה באמת מורכב, אבל כיוון חשיבה- אל תסתכל על המעשים שעשו המתייונים ועל המעשים שאנחנו עושים, אלא תסתכל על הכיוון חשיבה של המתייונים ועל הכיוון חשיבה שלנו, תראה שיש הבדלים גדולים וב"ה מצבינו טוב מאד.
אולי הדתיים כן, אבל נראהלי שהיא מתכוונת לכלל עם ישראלצקון לחש

יש בזה משהובימאית דמיונות

אבל בקשר ללבוש-שמתי לב לכך שבין לבוש של יהודי לבין לבוש של גוי-יש הבדל של שמיים וארץ!

בעקר לדוסים וכן כן-גם לחילונים!!

Check it out!!

אופסי...אפאטי

איזה הבדל? רק החסידים והעולים התימנים לובשים בגדי יהודיםצקון לחש

כל השאר בגדי גויים, בעיקר ובעיקר החרדים שלובשים את הבגדי גויים המהודרים והמכובדים יותר

גם בגדי החסידים והתימנים הם בגדי גוים רק מתקופה מוקדמת יותר.לישועתך קיויתי
אתה מדומיין אש. התימנים התבדלו בהכל מהגויים שסביבם.צקון לחש

גם אם נניח שאתה מתכוון רק לסגנון ודוגמאות בד וכו', שהרי צורת הבגד עצמה היא יהודית-תורנית במהותה (לך עד בריאת העולם מצידי), התימנים התבדלו בדוגמאות ובצניעות (מעיל ארוך למנוע צורת הגוף וכו').

כנ"ל לגבי החסידים, הם לובשים כיום לבוש ספרדי ירושלמי שאף פעם ערבים לא לבשו כמותו.

בקשר לבגדי התימנים-הערבים כ התלבשו ככה, אנחנו לא חידשנו דבר.לישועתך קיויתי
החסידים לבושים בבגדים אירופאים מוקדמים זה הכל.
חוץ מזה, איפה נאמר שצריך למנוע צורת הגוף?
החסידים לובשים לבוש שנקרא לבוש ירושלמי, הם החליפו מהלבושצקון לחש

האשכנזי. אין שום קשר לאירופה.

הסברות שלך נחמדות, אבל שגויות לגמרי.

קרא את זה:

https://he.wikipedia.org/wiki/לבוש_מסורתי_ביישוב_הישן

בהצלחה!

תתסתכלו על ההבדלים שיש היום בין בגדים של יהודיםבימאית דמיונות

לבין כאלה של יהודיםבימאית דמיונות

היום,ותראי איזה הבדלים.

בכבוד

ההבדל בין בגדי יהודים לבגדי יהודים?צקון לחש

שרשור חכם עם הרבה מחשבה ואמת!!!ארי מש.

חוץ ממה שכתבתי אין לי עוד מה להוסיף על מה שנאמר פה...ארי מש.

בגדול- יש הבדל מהותי בין מתיוונים לתינוקות שנשבו.נפש חיה.
אין לי אפשרות להאריך בזה
אשתדל כשאוכל.

ליל"ט
נשבו בידי ההתיוונות, לא נראה לי שהיא האשימה אלא הצירה על כךצקון לחש

שרוב ככל ילדי ישראל שלא גדלו על ברכי התורה מתחנכים לאור חכמת יוון והדמיונות של הגרמנים הנאצים (ביקורת המקרא וכו'), והם אפילו לא יודעים את זה!

גיבובים של דברים* שנעשה בהם סדר כשנוכל.נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בכסלו תשע"ז 07:53
* שהם נכונים מאד.

רק שקצת
יוונים.נאצים.ערבים...
סלט קל
לא אמרתי משהו על ערבים, והשאר לא סלטצקון לחש

ביקורת המקרא זה דמיונות של הגרמנים הנאצים?LightStar

תוריד את המילה "נאצים" כי היא לא קשורהסביון
ואז זה קצת נכון.

למרות שהמצב לא כזה גרוע כמו שהוא מתאר.
קשורה מאוד, אתה מוזמן לעיין בנושא.צקון לחש

גם גרמנים לפני הנאצים היו אנטישמיים, אבל אני התכוונתי לדמויות מפתח בביקורת נוסח המקרא שהם היו קציני SS

קודם כל זה גרמנים אנטישמיים, אבל ביקורת "נוסח" המקרא המוןצקון לחש

ממנה מיסודותיהם של גרמנים שהיו קצינים בSS

לא מצליח למצוא כרגע את מה שאני מדבר עליוצקון לחש

אבל בכל מקרה "תורה בגויים אל תאמין"

ההתיוונות חזרה עם קום המדינה, וכרגע היא ניצחהצקון לחש

הבעיה שאנחנו, הציבור הכללי (לא רק המגזר הדתי/חרדי), לא מודעים בכלל למלחמה שמתחוללת פה.

פעם זה היה גזירות, הפעם זה חינוך מחדש שעשו לנו, ורק בסופו (ממש לאחרונה)  התחילו עם הגזירות.

אין מי שיגיד לעם ישראל להלחם.

ומאידך מי שכן נלחם בזה, לא יודע את העבודה שלו, וה' יסלח לי על הדברים הקשים.

נשאל ככה, מי פה רואה אולפידה\ משחקי כדורסל.מכבי?yagel

האם זו לא התיוונות לשמה? אני משתדל וקשה לי להתנתק מזה...

אתה משתדל, ועוד שם לב לזה. זה המון!צקון לחש

בדיוק עכשיו מודיעים ברדיו על נתוני הבנות הדתיות שמתגייסות.י.

המתיוונים פועלים במלא המרץ. 

כל עוד זה לא סותר את התורה אין עם זה בעיה.הלוי
הבעיה עם המתיוונים מסיפור החנוכה, היא שהם עברו על התורה וניסו לעקור אותה מישראל.
מי שבאמת דומה למתיוונים הם החילונים (נכון, יש גם דתיים שדומים, אבל הרוב לא).
תרבות יון זה פה.החיים שוים

אני באמת חושבת שלצפות בטלויזיה- ללכת למשחקי כדורגל ולקרוא בספרות גויית זו תרבות יוון.

לדעתי יש הבדל שמים וארץ עצום בין מתיונים לחילונים....ארי מש.

למרות שנכון אנו חיים פה בתוך התיונות! אין ספק בכך!

רק חשוב לשים לב שהמתיוונים רצו לעקור את התורה מישראל הם שנאו את הדת והתורה.

ולעומת זאת החילונים הם ממש לא כאלה, חלקם הם פשוט תינוקות שנשבו ונפלו בניסיונות הקשים האלו של הדור הזה.

וחלקם השני שהוא הרוב המכריע פשוט נולדו כאלה ללא שום מושג מזה תורה ויהדות, רק אם היו יודעים את היופי האמיתי שיש ביהדות כולם אבל כולם היו חוזרים בתשובה, מה אפשר לדרוש מאחד שנולד בלב תל-אביב ומגיל אפס הכניסו לו תרבויות זרות בבית ובתקשורת וכי אפשר לדון אותו?!

נאמר בספרים הקדושים שעם ישראל בכל הדורות עברו רק 49 שערי טומאה ובדור האחרון [כלומר דורנו] יכנסו לשער החמישים של הטומאה! זהו דור של אין סוף ניסיונות אם זה בקדושה \ אמונה וכל הצרות שעם ישראל עוברים, זהו דור שכולו ניסיונות...

החילונים (לא כהגדרתי) לא רוצים לעקור, כמו המתיווניםצקון לחש

היוונים אלה שרצו לעקור, כמו חלק מהכופרים משמאל למפה הפוליטית.

אתה מפספס את העובדה שהמתיוונים בעיקרם פשוט היו מושפעים מתרבות יוון, ולא בהכרח שיתפו איתם פעולה. כמובן שהיו גם כאלה.

נכון, לדעתי אי אפשר לדון כמעט אף אחד בדורנו...ארי מש.

כי אין כמעט עוקרים! [חוץ מהשמאל למפה הפוליטית כהגדרתך]

והמציאות תוכיח כשיש למישהו חבר \ קרוב חולה או כשיש צרה על עם ישאל ניתן לראות את כולם מתאחדים בתפילה כי בתוכם הם מאמינים!

מסכים. ישראל עם קדוש! רק חלק קצת מבולבלים, מחוסר ידיעהצקון לחש

שיש מלחמה שמתחוללת והם מפסידים בה

ממש לא מסכיםפיטר פן
עם ישראל עם קדוש מלא מצוות כרימון מעולם לא היו כל כך הרבה ישיבות בהן לומדים תורה. תלמודי תורה. גמחי"ם בכל פינה. הגאולה קורמת עור וגידים הארץ נותנת פערותייה לאחר 2000 שנות גלות. צריך להביט בעין אמיתית רוחנית וטובה על העם הקדוש ולא להטיל בו דופי
חחח מה הקשר למה שאמרתי? ואיך זה בדיוק סותר את מה שאמרתי?צקון לחש

אולי לא קראת טוב. ההפסד באותה מלחמה שייך רק למי שלא מתקדם לכיוון התורה ונשאר מאחור עם היוונים והמתיוונים.

זה גם מה שאמרתי, שעם ישראל הוא עם קדוש....ארי מש.

וגם החילונים זה לא מתוך התיונות אלא מתוך חוסר ידיעה וכדו'...

נראלי צריך להבדילעוד יהודי

יש תרבות יוון ויש התייוונות. "יפת אלוקים ליפת".

גם היום יש התייוונות. 

אבל אין לנו מאבק בתרבות היוונית, שהיא, ברובה טובה.

אומנם יש לנו מלחמה עם תרבות קלוקלת. אבל שוב, לא עם תרבות יוון עצמה.

התפקיד של עם ישראל בעולם הוא לזקק את "קליפת נוגה" אל מקורה האלוקי.

התפקיד שלנו הוא לא להילחם בתרבות, אלא בזר לקב"ה וליעוד האלוקי לעולם.

יש גם אש זרה.

יש לנו מלחמה בתרבות.

רק בתרבות קלוקלת. באותם עיוותים של קליפת נוגה שמתעוותת כאשר מנתקים אותה מקדושה

ומתורת ה' - העוגן הרוחני שלה בגשמיות.

לא סתם אנחנו מורכבים מגוף ונשמה. כי התפקיד שלנו לאחד.

הרב זצ"ל כותב, שאנו אומה שעובדת את השי"ת, ולא יחידים. 

כי אומה מורכבת מכל בעלי המלאכה, מכל הגוונים.

אומה מתוקנת מורכבת גם מפושעים. "כי לא יחדל אביון מקרב הארץ".

אנחנו לא מתייוונים. אנחנו בדור מורכב. אולי מורכב מדי.

הרי כבר היו אמוראים שפיללו לא להיות בדור 'עקבתא דמשיחא'.

אנחנו בתפקיד.

אנחנו בני אדם עם יצרים, בני אדם שכמו כל אדם, גם נסחפים אחרי הזרם.

אבל אם אנחנו מעוגנים בתורה באמת - לא נסטה באמת מהייעוד האלוקי.

אבל לא התייוונו, אולי קצת קשה לנו...

מצטער שחפרתי ושהיה ארוך מדי, אבל הרגשתי שזה לא הובאר פה די צרכו.

חיים יפים לנו וערב רב!!

בקיצור שאלה מתריסה מכעיסהפיטר פן
מי שלא מבין איזה עם נפלא כשר וטוב יש לנו וחושב להשוות חלק מהעם למתווינים בגלל שהעם חי חיים בריאים . אז הוא מנותק... אני מגיב לתחילת השרשור.
חלק גדול יחסית מתנהג כמו המתוונים, אי אפשר להיתכחש למציאותyagel

זה לא הופך אותו לפחות קדוש וטהור! כיצד מטבטאת הההתיוונות?זה תפיסת עולם של תרבות המערב שמעוות את הכל, אלפים באים לראות מכבי, מוזיקת טרנסים, אופנה, סמארטפונים, לימוד תורה זה רק לצדיקים, התורה טובה, אבל לשלא תתערב בממשלה\צבא ועוד ועוד

אתה שומע פה קטרוג, אבל זה לא הקטע.צקון לחש

ברור שהציבור ירא"ש מכל המגזרים לא מתיוונים

תרבות יון- טובה ברובה?!!!asd100

מובן שלא. תרבות יון מעודדת חיים לשם הנאה בלבד. בעיקר הנאה שאינה כשרה, היו בודדים (אריסטו וחבריו) שעודדו הנאה כשרה, אך גם אלה אינם חיים האידיאליים. תרבות יוון - היא תרבות קלוקלת!

הרב זצ''ל כותב על כך במאמרי הראי''ה (כפי הזכור לי באיזור עמודים 150-160).

אני מאוד ממליץ לקרוא את הספר ''ישראל והזמנים'' על חנוכה של הרב שלמה אבינר. הוא מסביר שם שהחשמונאים לא יכלו לשבת בשקט ולהשתלב בתרבות יוון, התרבות המקולקלת בעולם, שעליה מושתתים יסודות החברה המערבית של ימינו - חיים לשם הנאה.

עם ישראל של ימינו נמשך אחרי תרבות יוון, כמו ש@החיים שוים כתב למעלה - תרבות יון זה פה. קניונים, טלויזיה, סדרות, כל הקלקולים שהפכו לנורמה בחברה שלנו - הכל תרבות יון, אי אפשר להכחיש את זה. הרב אבינר מסביר על פי הרב זצ''ל שהמלחמה בתרבות יוון נמשכת בכל דור ודור, לפעמים יש הפסדים, אך לעולם לא הפסד גמור. נר חנוכה - האור בליבו של אדם מישראל, לא כבה, בסוף ישראל יגברו על יוון, כפי שהחשמונאים גברו עליהם.

נכון לגמרי- המצב של עם ישראל טוב משהיה אי פעם, זהו זמן הגאולה, אבל עדיין לא נגמרה המלחמה עם יוון.

הוא כנראה לא למד את הסיפור שגרם לרשב"י להמלט למערהצקון לחש

את אלו למדתי עוד מהגן. כל שנה.עוד יהודי

אבל יש הסתאבות של תרבות. תרבות יוון ביסודה היא טובה.

הבעיה היא כאשר אין את הקודש לאזן את התרבות.

ונגד תרבות לא מאוזנת נלחמים. 

אבל בא נחשוב שניה, אם רק נילחם נגד התרבות הקלוקלת, לא יקשיבו לנו, כי אין לנו אלטרנטיבה.

במקום "להתייוון" או להיסגר בשטייטלים שלנו,

צריך להקים חברה יהודית מתוקנת המושתתת הן על תורה והן על התרבות.

אם אתה מתעקש, אל תקרא לאידיאל התרבות ע"ש יוון. 

מי אומר שתרבות יוון ביסודה היא טובה? תביא מקורצקון לחש

לי דווקא יש, מהר"ל איפשהו, לא זוכר את המקור, אומר שזה בחינת חול שחלק ממנו אפשר לקדש וחלק לא.

אבל במהותה היא טובה?

כדי להגיד את זה צריך להסתכל במקומות שאסור כדי לומר שבכל רע גמור יש טוב אלוקי נחבא

אף על פי כןasd100

בניסיון להשתית את החברה על התרבות, בודאי יצטרפו גם דברים רבים שאינם כשרים, וגם אם אין לנו אלטרנטיבה, אנחנו לא יכולים לגרום לאנשים להקשיב לנו על ידי זה שנשתמש בתרבות המקולקלת. עדיף לדבר במלחמה בלי שיקשיבו לנו מאשר שנדבר בפלורליזם ופתיחות ונידרדר לרמה של אותה תרבות. אין לנו את הכוח לרסן תרבות כזו גדולה, אין לנו את האנשים שיכולים לעשות את זה.

..אני מקליד...
עבר עריכה על ידי אני מקליד... בתאריך ו' בכסלו תשע"ז 17:49
לא חושב שיש בעיה עם יוונים.
יש בעיה שתרבות נכפת עלינו בכח
זאת אני- פותחת השירשור- הבהרה קטנהוכןנעכגבדג

פיטר פן יקר ושאר האנשים שכתבו כמוהו- אני מסכימה שיש לנו עם נפלא, כשר וטוב יש לנו, אבל יש גם הרבה מקום להתקדמות. אני מצרפת חלק מקטע שיכול לעורר קצת מחשבה:

"הוא בא מבית הספר בערב חנוכה, ושאל: "אבא, המכבים היו דתיים?" משה הוא בחור פיקח, ומיד הבין, שנקלע לצרה. הוא מנסה לצאת מהעניין ע"י פיזור מסך עשן: "אז לא היה עוד דבר כזה" הוא אומר. "אז למה מתתיהו הרג את האיש, שרצה להקריב חזיר? אנחנו לא אוכלים סטייק לבן?" "זה לא אותו הדבר" מתפתל האב. "זה כן אותו הדבר. כשאכלנו בסטיקייה של ברוך, שמעתי שהם מדברים על חזיר, ואתה ואימא קוראים לזה לבן, כי אתם מתביישים". לילדים אוזניים קשובות ושכל ערני. "טוב, המכבים היו דתיים", נכנע משה. "אז אם היית בזמן המכבים, היית נלחם נגדם?" "לא!" ומיד הוסיף כדי לקדם פני רעה אפשרית. "כי הם יהודים". "אבל כמו, שאני מכיר אותך לא היית מצטרף אליהם". "אני לא יכול לדעת מה הייתי עושה לו הייתי אז. אולי בכלל הייתי מישהו אחר? "אז נדבר על עכשיו, למה אנחנו חוגגים את הניצחון של הדתיים?" "זה היה ניצחון לאומי כללי, לא רק של הדתיים". הילד מחייך. ניכר שהוא הכין טוב את המלכודת מראש. "ככה? ומה זה שכתוב על הסביבון ´נס גדול היה פה´? זה לא הנס של פך השמן? זה לא בחנוכת המקדש? מה עשו במקדש – התפללו?!"

עוד הבהרה-וכןנעכגבדג

נכון שללכת לראות סרטים, ללבוש מותגים של גויים ולשמוע שירים כמוהם זה לכאורה לא עושה כלום ואתה יכול להישאר יהודי דתי וירא שמיים וכו' וכו' אבל ההיסטוריה המפוארת שלנו יכולה להעיד שכל המעשים האלה הובילו בהמשך להתיוונות והתבוללות נוראית...

בקיצו אני חוזר ואומר... זה שרשור שכולו נכון ויפה...ארי מש.

אין שום סתירה בין מה שכולם אומרים ודאי שאנו חיים בדור של תרבות יון, ומנגד גם בדור של ישיבות ארגוני חסד אידור במצוות וכדו' [לא היה עוד אף דור עם כאלה כשרויות, מצות מהודרות, כמות של ישיבות ספרי תורה ומזוזות מהודרים מאין כמוהם]...

אבל שורה תחתונה הצד השווה בין מה שכולם אמרו שנכון, יש תרבויות זרו אבל עם ישראל קדוש

כולך יפה רעייתי ומום אין בך..yagel

הרב קוק מסביר, שרוים את הפגמים, ואעפ"י כן כולך יפה ומום אין בך...  שווה לעיין שם.

היכן זה בכתבי הרב קוק???ארי מש.

עולת ראי"ה נראה לי, יש גם בקבצים לחג שבועות.. אני לא בטוחyagel

מופיע. אבדוקהלי נדר. מכירה את זב.נפש חיה.
תרגום:מופיע, אבדוק בלי נדר, מכירה את זה ;)yagelאחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך