שלום!
אשתי ואני די צעירים, נשואים שנה וחצי (הכרנו בבנ"ע). לפני שלושה חודשים נולד בננו הבכור ב"ה. אני אברך בישיבה ואשתי בעיקר מטפלת בבננו שנולד עם מום מורכב והוא צפוי לניתוח בחודשים הקרובים.
בשנה האחרונה אשתי התחילה תהליך של התרחקות משמירת תורה ומצוות. תמיד היה לה מאוד קשה כל הנושא של הלימוד שלי בישיבה והיא הרגישה שהוא בא על חשבון הבית (למרות שהשתדלתי לחזור הביתה כל פעם שהרגשתי שהיא צריכה). גם היה לה מאוד קשה עם זה שכדי לדחות הריון צריך "לפוצץ" אותה בהורמונים שממש משגעים. אבל יותר מהכל קשה לה מאז הלידה עם הנושא של טהרת המשפחה. היא מאוד נפגעה שבזמן הצירים כבר היה אסור לי לגעת בה והרגישה שלא הייתי שותף ללידה. מאוד נעלבה שאחרי הלידה לא יכולתי לסייע לה פיזית והיא היתה צריכה להיעזר באמא שלה במצבים מאוד אינטימים ואישיים, ובסוף עוד כל כך הרבה זמן עד שיכולנו להיות שוב ביחד. היא התחילה שימוש בסרזט שגרם לה לדימומים רבים שאסרו אותנו והיא פשוט מתוסכלת מהנושא עד כדי כך שהיא החליטה שהיא לא רוצה יותר לטבול. היא אומרת שנושא הטבילה והבדיקות מאוד מלחיצות אותה, עושות לה רע על הלב ושהיא לא צריכה להקריב את גופה ופרטיותה רק בשביל שאני אהיה מרוצה. היא גם מאוד לא רוצה להראות את הבדיקות לאדם זר אפילו לא ליועצת הלכה. קשה לה עם כל ההרחקות ה'קטנוניות' ובשבועות האחרונים היא התחילה אפילו ממש לגעת בי ואני חושש לדחות אותה יותר מדי.
היא מעלה את הנושא של גירושין כל הזמן במיוחד שבנוסף יש לנו עוד בעיות בתקשורת, אך מצד שני אנחנו באמת רוצים לשמור על הקשר הזה, במיוחד שיש לנו ילד. הבעיה היא שהיא לא מוכנה ללכת לשום יעוץ נישואין ולא רוצה שיתערבו בינינו אנשים. בעצת רבי נראה לי שאתחיל ללכת ליעוץ זוגי לבד, לקבל כלים ואולי משם אשתי תימשך.
ובכל זאת עד אז אשמח לעצתכם במקרה כמו שלנו. תודה רבה!
זה לא מסובך