שאלה עצובהdanya

בוכהבוכהבוכהבוכהבוכהבוכהבוכהבוכהבוכהבוכה

אנחנו זוג צעיר, התחתנו רק בגלל כל מיני טעויות שעשינו לאורך הדרך וכרגע נראה שהדרך היחידה לתקן את המצב היא לפרק הכל ושכל אחד מאתנו יתחיל לחפש מחדש את האהבה שתעבוד בשבילו (אין לנו ילדים). יש לי הרבה דברים טובים להגיד על אשתי וגם לאשתי יש הרבה דברים טובים להגיד עלי, לא סתם בחרנו זה בזו, באמת היה לנו טוב יחד. אך ההסתכלות שלנו על החיים שונה מאד מאד ולצערנו קשה לנו לראות איך אנחנו בונים עתיד משותף. הבעיה העיקרית היא שאנחנו כבר נושקים לגיל 30, ומטרידה אותנו שאלה אחת עיקרית.

גם הבנים וגם הבנות מוזמנים/ות לענות כי שנינו קוראים את זה יחד.

עד כמה יפריע לכם להתחיל קשר עם גרוש/ה? מדוע?

ובפירוט, האם זה התחושה שלכם תהיה שונה ביחס לתקופת נישואין קצרה? כמה זה קצרה? האם יעניין אתכם לשמוע מה הבעל/אשה לשעבר חושבים על התקופה ההיא? אם תשמעו שהקשר היה טוב אבל התפרק מהסיבות לעיל, האם זה יגרום לכם לתת צ'אנס או שממש לא?

אנחנו שואלים כי ידוע שעולם השידוכים של "פרק ב" מורכב יותר ובהרבה מקרים נחשב לכשלון מראש. אבל מרגישים שזה לא הוגן לקטלג את המקרה שלנו כעוד מקרה של גירושין עקב נישואין שכשלו. מה דעתכם?

בעומק אין נישואין בטעות, ה' קובע את זה.חסדי הים
אבל גירושין יש כל שני וחמישי...danya

קודם כל תודה על התגובה.

לגבי תגובתך, כל עניין ועניין הוא בהשגחה פרטית, אבל קשה לי עם הפרשנות הרומנטית לזיווג מאת ה'. איך צריך להתייחס לגירושין? איך צריך להתייחס לחתונה שנייה ושלישית?

אבל בכל מקרה, תגובתך רומזת שבמקום לחפש פתרונות מהירים עלינו לעבוד עם עצמינו על מנת להצליח לבנות עתיד משותף. ברור שהאפשרות הזו לא נפסלה והיא בהחלט נבחנת כל יום ויום. כרגע קשה לנו לראות את זה קורה אבל אנחנו מנסים. לשנינו ברור שכל החלטה חשובה תתקבל רק לאחר התייעצות עם יועץ זוגיות ועם רב המכיר אותנו. כרגע עוד לא קיבלנו שום החלטה באופן סופי ואנחנו בוחנים את המצב ככל יכולתינו על מנת לא לעשות טעויות נוספות.

מיותר לציין שכפי שעצוב לפרק נישואין, כך עצוב יותר לנסות להקים בית על בסיס רעוע אם יש סיכוי גבוה שהוא יתפרק בעתיד. גירושין של זוג צעיר זה עצוב, גירושין של הורים לילדים זה עצוב הרבה יותר. לכן חשוב לבחון את מכלול האפשרויות.

^ יפה מאוד מה שכתבת. נשמע שאתם שקוליםאליפלא

תודה רבהdanya

יפה שאתם שקולים! גם בית ה' או מזבח ה', צריךחסדי הים
לפעמים להרוס כי כבר "טומאתה בשוליה"! אמנם צריך להבין את חומר הדבר שעושים, וכמו שכתבת לעשות את זה בהמון שיקול דעת, ואחרי נסיונות חוזרים ונשנים להישאר ביחד.

לגבי עצם השאילה, אישית בשלב הזה של חיי, לא אצא עם גרושה.
תודה! אשמח אם תוכל להתייחס בפירוט יתרdanya

תודה על התגובה הכנה, חשוב לנו לשמוע את הצד הזה, כי ברור שהוא קיים.

האם היית פוסל על הסף בגלל זה? האם היית פוסל על הסף גם אחת שביטלה אירוסין?

אם כן, האם אתה חושב שתמיד יודעים מראש על מישהו שביטל אירוסין?

אם לא, מה ההבדל הגדול בין ההבנה שיש חוסר התאמה חודש לפני החתונה לבין חודש אחרי החתונה?

(אם כבר אז אפשר רק להצדיק את ההבנה המאוחרת יותר, תקופת האירוסין לא מחדשת שום דבר מהותי בקשר ואדם שהחליט לבטל בתקופה זו זה קצת מוזר, לעומת תקופת הנישואין שבהחלט מחדשת המון)

אתה כמובן לא חייב להמשיך לענות, אבל אם תוכל אנחנו נשמח.

גם מי שביטלה אירוסין אשמח לדעת. אמנם נישואיןחסדי הים
זה דבר הרבה יותר רציני, גם מפריע לי קרבת הבשר שהיה ביניהם.
מוסכם חלקיתdanya

הגבתי על תגובה דומה פה:

מסכים חלקית - לקראת נישואין וזוגיות

נשמח לקבל כל תשובה ותגובה, גם אם לא יהיה לנו נעים לשמועdanya

אם תתגרשתפוח יונתן

אתה תחפש להתחתן רק עם רווקה?

במצבי הנוכחי, חד משמעית לא, אבל...danya

אם אני דורש מעצמי לענות בכנות על השאלה כפי שהייתי עונה עליה כרווק, אני חושב שהייתי עונה כך.

ברור שכרווק הייתי מצפה שישדכו לי רק רווקות. כי בכל זאת גירושין מעלים שאלות שלא ברור איך להתמודד אתן. למרות זאת, אם כבר היו מציעים לי לצאת עם גרושה, והיו מציינים בפני שמדובר בתקופת נישואין קצרה, ושהגירושין לא נבעו עקב אישיות בעייתית - אני די בטוח שהייתי נותן לזה צ'אנס. כי בסופו של יום, אין הרבה הבדל בין לבטל אירוסין לבין לבטל נישואין זמן קצר אחרי החתונה. וכולנו מכירים אנשים שביטלו אירוסין ואח"כ ניהלו זוגיות לתפארת. אכן, הייתי שואל הרבה שאלות ומנסה להבין היטב כיצד ומדוע זה קרה ואיך משתדלים שזה לא יקרה שוב. בין היתר, אם הייתי שומע "אל תשאל איזה בעל גרוע הוא היה!!!!" וכאילו שרק צד אחד אשם, זה היה מרתיע אותי מאד כי זה עלול להעיד על חוסר הבנה של המציאות. זוגיות זה משחק של שניים, חתונה וגירושין הן החלטות שמתקבלות יחד, ולכן ברור שעל האדם לקחת אחריות על שתיהן ולהיות מסוגל להסביר את כל התהליך שעבר.

לא יודע אם הייתי מבקש להכיר את הבעל לשעבר. פה קשה להחליט מה הייתי עונה, אבל אני חושב שאם הקשר היה עולה יפה, בשלב מסוים הייתי רוצה לפגוש גם אותו כדי לשמוע את הסיפור גם מהזווית שלו.

ובפעם הבאה שתתחתן עם משהי אחרתהשאלה.
לא יצופו דברים? לא תצטרך לעשות עבודה? הכל יהיה יותר קל, יותר חדש יותר חלק?
כל נישואין דורשים עבודהdanya

השאלה שאני מעלה פה עולה לאחר שיחות ומאמצים רבים. העניין זה לא העבודה הנדרשת באופן טבעי מכל זוג נשוי, אלא הסתכלות שונה לחלוטין על החיים. אני יודע שזה נשמע קיצוני אבל זה המצב, היה לנו טוב מאד ביחד לאורך כל הדרך, ממש בסמוך לחתונה היו לנו חששות טבעיים שיש להרבה זוגות בין האירוסין לחתונה ולכן לא נתנו לזה להפריע לנו ובחרנו להמשיך ולשמוח בחלקנו שמצאנו זה את זו. אחרי החתונה התברר שהפערים בתפיסת העולם ובהתנהלות היומיומית גדולים מאד ולא ברור שהם ניתנים לגישור או לצמצום, הבעיה היא שגם בנושאים שעליהם כן דיברנו, במהלך ההיכרות אירעו מספר אי הבנות שגרמו לכל אחד מאתנו לחשוב שהפערים לא כל כך גדולים עד לא קיימים, ובנוסף לאלה, יש עניינים משמעותיים מאד שלא היה לנו נוח לדבר עליהם בשלבים מוקדמים (וד"ל) אבל התברר שגם בהם הפערים גדולים מידי.

אם זה מעניין אתכם, הלקח שלמדתי על בשרי ואני קורא לכולכם ללמוד, הוא שבניגוד למה שלפעמים מייעצים לצעירים (תעשו רושם ראשוני טוב, אל תחפרו על "שולחן שבת" ואיפה ילמדו הילדים, אל תדברו על נושאים שהצנעה יפה להם עד ממש סמוך לחתונה), ולמרות שיש משפטים יפים בסגנון "האהבה תבוא אח"כ" או "אם אתם אוהבים, לא חשוב כמה אתם שונים אתם תלמדו להסתדר", במציאות כל זה לא תופס...

חשוב לוודא שמדברים על ה-כ-ל עם האדם שלומדים להכיר. שמדברים על כל דבר משמעותי או חשוב, גם אם לא נעים, לא צנוע, או מביך, כי אלה מחסומים שעדיף לעבור בהקדם האפשרי. שבודקים היטב שלמרות הרצון לעשות רושם טוב אנחנו לא עושים הצגות ולא מרמים את עצמנו ואת אחרים (באופן מודע או ***שלא במודע***, כן לפעמים אנחנו באים רק בכוונות טובות אבל בלי לשים לב מטאטים מתחת לשטיח כל מיני דברים). לדעתי האישית (וכך גם השתדלנו לעשות במהלך ההיכרות, כנראה לא מספיק בהצלחה), כדאי ברגע שעוברים את מחסום ה2 דייטים להתחיל לציין בפירוש חסרונות שכל אחד מכיר בעצמו או עניינים אחרים שהם לאו דווקא חסרונות אבל עלולים להפריע בעתיד. לכל אחד מגיע לדעת מי בדיוק האדם שאתו הוא נפגש, ואם לא מדברים על הכל בפתיחות מלאה, למרות כל ההשתדלות והרצון הטוב עלולים לסיים כמונו ולעבור תקופה קשה מאד עם הרבה ספקות ופגיעה גדולה בבטחון העצמי (איך הגענו למצב הזה? מה עשינו לא נכון בדרך?).

אני מניח שהסיכוי לעשות את כל המאמצים לאורך הדרך, ובאמת שכל אחד מאתנו ציין בפני השני את חסרונותיו ומה הוא חושב שעלול להפריע בעתיד ומהן שאיפותיו והדברים שחשובים עבורו וכו. ועדיין למרות כל זה לגלות אחרי החתונה פערים גדולים כל כך כמו אצלנו ..... אני מניח שהסיכוי לכך ממש ממש קטן, ולכן אין סיבה אמיתית לחשוש שזה יקרה שוב. ולמרות זאת, אין ספק שהלקח נלמד ואנחנו יודעים להצביע על מספר נקודות שבהן היינו מתנהלים אחרת עם הידע שיש לנו היום.

אז אני לא מבין מה הבעיה...תפוח יונתן

אם אתה מתכנן לחפש גרושה, מה אכפת לך מה רווקות יחשבו עליך?

אני לא "מתכנן לחפש גרושה"danya

אני פשוט לא מתכוון להציב רווקות כתנאי להיכרות. אכפת לי מה רווקות יחשבו עלי כי הן הרוב המכריע מבין הפנויים/פנויות בגיל שלי, ויותר מזה הרווקים בגיל של אשתי.

יפריע.למה? רוצה מישהו שבא דף חלק כמוני.גליתגלית
ונראה לי שלא אמור לעניין מה היה עם הגרושה אלא אם החוויות היו שליליות ואתה מרגיש שזכית באישה הנוכחית, גם זה בעדינות ורגישות..
מוסכם, אבל...danya

קודם כל תודה על התגובה, חשוב לנו לשמוע את הצד הזה, כי ברור שהוא קיים.

האם היית פוסלת על הסף בגלל זה? האם היית פוסלת על הסף גם אדם שביטל אירוסין?

אם כן, האם תמיד יודעים מראש על מישהו שביטל אירוסין?

אם לא, מה ההבדל הגדול בין ההבנה שיש חוסר התאמה חודש לפני החתונה לבין חודש אחרי החתונה?

(אם כבר אז אפשר רק להצדיק את ההבנה המאוחרת יותר, תקופת האירוסין לא מחדשת שום דבר מהותי בקשר ואדם שהחליט לבטל בתקופה זו זה קצת מוזר, לעומת תקופת הנישואין שבהחלט מחדשת המון)

ניסיתי, אבל לא הצלחתי להבין מה רשמת בגוף ההודעה...

אני עדיין צעירה ויכולה להרשות לעצמי..גליתגלית
אני רוצה להדגיש שאני לא חושבת חלילה שיש משהו פגום בגרושים או משהו כזה, יש אנשים טובים ומצויינים וכו וכו ומיותר להוסיף
אני לא שופטת. שאלת מה דעתינו- עניתי מה דעתי הכנה למרות שלא כ"כ נעים לומר אותה ( אני מניחה שרוב הצעירים שותפים לתחושה שלי, ניחוש שלי בלבד)
א-ב-ל
אדם שעבר תהליך כ"כ משמעותי, טראומתי, גדול שנקרא גירושין צריך בירור גדול לגביו ויכול להיות שהפסילה שלי נובעת קצת מעצלות לבדוק ולברר ולהכנס לתוך סיפור שיכול להיות מורכב ומסובך,(גם ביטול אירובין הוא אישיו ויש מה לבדוק , אבל עדיין פחות מגירושין וכמובן כל מקרה לגופו)

בנוסף, אני רוצה להתחתן עם מישהו שחווה הכל כחדש איתי מכל הבחינות.

כתבתי בגוף ההודעה שהסיפור עם הגרושה לא אמור לנכוח בחיי הנישואין החדשים
מהסיבה הטבעית שיש קינאה טבעית ובריאה בין בניזוג
בערך כמו שאם מדוייט היה מדבר הרבה על ההיא מהעבר הייתי כנראה חושבת שהוא עדיין 'שם' והיה מפריע לי.טבעי.נורמאלי.
אכן טבעי ונורמליdanya

כל מה שרשמת הוא אכן טבעי ונורמלי. אם לא היינו חושבים שזו דעה נפוצה לא היינו פותחים את הדיון. לא חושב שאת צריכה להרגיש לא בנוח להביע את דעתך אלא אם כן את חושבת שהיא פסולה. לדעה שרווקים לא צריכים לצאת עם גרושים יש סיבות כמובן ואף לא יגיד שהכל שטויות. השאלה היא רק אם יש מקרים שבהם רווקים היו מוכנים לשמוע ואם יש סיכוי שיסכימו לשיחת טלפון ואולי אף להתחיל קשר, אם בשיחת הטלפון זה ישמע שיש סיכוי.

תודה על השיתוף!

תשובה חיובית.גליתגלית
אני מניחה שככל שעולים בגיל הסבירות עולה יותר ויותר.

. אני חושבת שגם אתם יודעים את זה, לא?...

רק חושבת שכל עוד אתם נשואים - לא בריא להתעסק בשאלה הזאת. תרכזו כוחות בניסיון להציל את שאולי עוד ניתן..
ואם לא- יהיה מספיק זמן..

בנצלחה!
תודה!danya

לא אענה על עצמי אבל רוצה לחזק מההורים שלי-אליפלא

ההורים שלי מדהימים והם התחתנו בגיל שלושים (אמא) ושלושים וארבע (אבא) שניהם היו גרושים מזוגיות מגיל צעיר (גם הם בלי ילדים) אבל הם כל הזמן אומרים לאנשים עם סיפורים כמו שלכם- תתגרשו אם צריך ואל תפחדו כי יהיה לכם טוב ותמיד אפשר להתחיל מחדש ולזכות לאושר.

ב"ה מכירה כמה סיפורים מקרוב של אנשים שהתחילו מאוחר או כי התגרשו או כי היו רווקים מאוחרים והם מצאו את הזיווג וחיים חיים חדשים.

אז לא לפחד. תדע שתמיד אפשר למצוא ולא חסר בנים ובנות שמחפשים פרק ב'.. אם זה גרושים, אלמנים או רווקים מאוחרים שלפעמים פתוחים גם לשתי האופציות הראשונות... מה שחשוב הוא שתעשו מה שיעשה לכם טוב ואל חשש, ה' יסדר הכל לטובה גם אם זה ידרוש סבלנות..

ובקשר לפסקה האחרונה שלך- אני חושבת שלא כדאי להנעל דווקא על רווקים\ות כי לא חסר אנשים כמוכם שהם תחת הכותרת "גרושים" והם לא דווקא בנישואין כושלים ותתפלא לגלות כמה יצירתיים יכולים להיות הסיפורים של כל אחד ואחת קורץ וכמובן שזה לא אומר כלום, פשוט כלום על איכות השידוך כמו שאתה רואה על עצמך...

שיהיה המון המון הצלחה לכם! שתעשו בחירות טובות ושה' ייתן לכם כח לזה.

תודה רבה!!!danya

מסכים עם כל מילה, ברור שלא נעולים על רווקים/ות, ותודה רבה על ששיתפת אותנו בסיפור הזה שנותן קצת תקווה

אבל אבל אבל יש מעט גרושים שעדיין אין להם ילדיםתיקוןהמידות

וחשוב להציג את התמונה כפי שהיא במציאות. ההורים שלה זכו ב"ה בפרק ב' מוצלח,

אבל להתחיל פרק ב' עם ילדים ברקע זה תמיד ידרוש יותר כוחות , ועבודה והסתגלות של כל הנפשות 

וזה בוודאי ידרוש משני הצדדים להיות גמישים יותר וותרנים.

סליחה שאני שואלת אבל לא ציינת כמה זמן אתם נשואים. האופן בו אתה מציג את הדברים מלמד עליך שאתה אדם מאוד טוב ושקול ומתחשב ולכן זה לא מסתדר לי עם כל הסיפור שאתה מתאר לפנינו.

עדיין לא התייעצתם עם שום יועץ זוגי או רב שמכיר אתכם אז חבל שאתה פותח פה את הסיפור ועלול לקבל עצות מאנשים לא מקצועיים. בעיני אפילו שאין עדיין ילדים, ראוי לעשות הכל כדי להציל את הנישואין אבל כל מקרה לגופו ואנחנו לא יודעים מה בדיוק הפערים ביניכם אף על פי שרמזת לכך.

אין זוגיות שלא דורשת עבודה!! לפעמים הקשיים מתגלים אחרי חודש. לפעמים הקשיים מתגלים אחרי שמתחילים להיוולד ילדים או כשיש קשיי פרנסה וכו'. פערים תמיד יש בין בני זוג , השאלה כמה כל אחד מוכן להשקיע ולקבל את השני כפי שהוא ולהתרכז בעיקר ביתרונות שלו. לא לקבל אותו למרות החסרונות שלו ,אלא בגלל היתרונות שלו. כי חסרונות יש לכל אחד. 

בעיני כנשואה מעל 10 שנים וראיתי הרבה מקרים מסביבי ובמשפחה הקרובה, לא מעט אנשים מצטערים  שהתגרשו, פשוט לפרק ב' הם נכנסו עם יותר מוכנות לעבוד , יותר בוגרים, כי עבר הרבה זמן מאז הגירושין והם מוכנים להשקיע יותר כדי לא להישאר לבד.

מסתבר שבהחלט קורה מניסיון במשפחה הקרובהג'ינג'ר
2 שהתגרשו אצלנו התחתנו עם רווקים ויש להם היום בתים מדהימים.
תודה על השיתוףdanya

לדעתי אם תתעלמו ממקור "המפלט" -גירושיןאופטימיות

יהיה לכם קל יותר להתמקד בעבודה זוגית נכונה עם יועצת זוגית, כיוון שזו לא בעיה של ממש.

אני רואה הרבה אנשים שבאים למשרד ולא פעם מגשרים בינהם וזה הולך יפה. קל להרוס קשה לבנות! והראיה לכך-המקרה שלכם. אם שניכם מודעים לבעיות ההדדיות שלכם-חצי מהבעיה נפתרה. החצי השני זה העבודה.

(מה גם שזו לא בעיה, אלא אידיאולוגיה שאפשר לחיות עם מה ששונה. לא כל מה שמנוגד לא מתאים!)

במקרים קיצוניים בהם החיים עולים על שרטון וחיי הנישואין לא יהיו תקינים אם הזוג ימשיכו לחיות יחד (כדוג' לכך: לאחד מבני הזוג קיימת הפרעה נפשית שקשה להתמודד איתה וזה משפיע על בן הזוג השני,סכיזופרניה ח"ו אז יש לפנות לפתרון שכזה.

הכל נאמר באופן כללי ויש לבחון את טיב מער' היחסים במקרה הקונקרטי.

אם תרצו באמת עזרה, פנו אלי בפרטי. 

האם לדעתך יהיה נכון להתעלם מהאפשרות "המפלט"?danya

ברור ומוסכם שקודם צריך לעבוד על הזוגיות, וכבר זמן מה שכל אחד מאתנו מרגיש שהוא עושה מאמצים רבים לשימור הזוגיות. קל להרוס קשה לבנות - בהחלט.

אידאולוגיה שאפשר לחיות עם אנשים ששונים מאתנו - מוסכם. אבל בזוגיות זה לא פשוט בכלל. כל החלטה חשובה (ובפרט חינוך הילדים) צריכה להתקבל במשותף ביחד, כאשר תפיסות העולם וסדרי העדיפויות שונות מאד מאחד לשני זה כמעט בלתי אפשרי.

החיים לא עלו על שרטון, אין ויכוחים וצעקות, אין בעיות נפשיות, שום דבר חמור במיוחד. אבל יתכן בהחלט מצב שבו שני אנשים נורמטיביים לא יצליחו לנהל חיים משותפים אחד עם השני, למרות שעם אחרים כן. זאת הסיבה שיש תקופת היכרות לפני החתונה.

אני חושבת שהיה מפריע ליציפור מדבר 1
יותר מהנושא שעלה כאן- למה הוא התגרש ומה זה מעיד עליו, היה מפריע לי הידיעה שהוא היה עם עוד מישהי באינטימיות כ"כ גדולה- פיזית ונפשית.
ולמרות זאתציפור מדבר 1
למרות מה שכתבתי, אני חושבת שאם הגעתם למסקנה שהעתיד שלכם ביחד לא הולך להיות מאושר, ומיציתם את כל האופציות של העבטדה הזוגית- עדיף לכם להתגרש עכשיו כשעוד אין ילדים ולחפש כל אחד בן זוג אחר.
אבל שוב- רק אם אתם בטוחים שניסיתם הכל!
ואגב, בינתיים אפשר למנוע היריון.. בטוחה שיתירו לכם..
מוסכם. עדיין בודקים.... ומתפללים...danya

מסכים חלקיתdanya

אני חייב לציין שאני מסכים בהחלט עם השאלה למה הוא התגרש ומה זה מעיד עליו. אבל את זה לא ניתן לדעת בלי לתת צ'אנס. לגבי האינטימיות, באופן אישי אני פחות מסכים, ברור שזה עניין משמעותי מאד אבל  אני לא חושב שזו סיבה לפסול אדם. האם היית פוסלת אדם שחזר בתשובה רק בגלל שלפני זה עשה כל מיני דברים?

אולי זה שטחי, אבל זה בהחלט היה מפריע לי ומרתיע אותי..ציפור מדבר 1
לא שטחי... אבל גם לא נראה לי נכוןdanya

בכל אופן זכותך המלאה, ותודה על השיתוף

מסכימה איתך...צ'ילי מתוק

לא התנסתי בעניין ב"ה, אבל אני חושבת שזאת ה-נקודה שהייתה מפריעה לי

בתור רווק מתבגר, כואב לי מאוד לשמוע על הסיפור הזה... ואניצקון לחש

חושב, וזאת דעת עצמי בלבד, שלא כדאי לוותר בקלות, גם אם זה נראה ממש קשה, תמיד איכשהו אפשר למצוא את דרך האמצע.

כל עוד ח"ו זה לא באמת דרך קיצונית.

בכל מקרה אני ממליץ לשאול רב פוסק שבקיא בענייני זוגיות אם בכלל שוקלים לפרק.

לגבי פרק ב', אם זה מה שצריך לעשות וזה מה שה' רוצה, אין ממה לפחד.

אני מכיר גרושים שהתחתנו הרבה יותר מהר בפעם השניה ממה שרוב האנשים מתחתנים בפעם ראשונה...

לא מתכוונים לוותר בקלות!danya

אבל בכל אופן תודה על החיזוק!

התכוונתי להגיד שגם בכח רב לא מרגיש לי שכדאי לוותרצקון לחש

יכול להיות שאני טועה כי אני רווק נואש, אבל לראות את החלום שלי מול העיניים שעומד להסתיים בשביל זוג קיים, כואב קצת.

הלוואי ותצליחו!

הלוואי וכולנו נצליח!! danya

הלוואי באמת...צקון לחש

ניסיתם להתייעץ עם רב שחזק בזוגיות? שמעתי שהרב קוואס אלוף

לא בזמן האחרוןdanya

בין האירוסין לחתונה וגם מיד אחרי החתונה התייעצתי לבדי עם אחד מהרבנים בישיבה שבה למדתי, הוא גם יועץ זוגיות. לפני החתונה הוא הקשיב לי במשך שעה ארוכה ואח"כ אמר את דעתו שניתן היה להבין ממנה שגם אם לא נעים לו להגיד את זה, על סמך מה שהוא שומע ממני, לדעתו עדיף לעצור הכל. היתה לנו שיחה קשה מאד לאחר מכן, אבל אשתי לא חוותה את הקשיים שחוויתי אני באותה תקופה, וכבר מהשיחה עצמה יצאתי מחוזק והחלטנו להמשיך. כשחזרתי אליו אחרי החתונה, הוא כבר אמר משהו אחר לחלוטין, אמר שאנחנו כבר זוג נשוי, אבל לא מודרך וכעת צריכים לעשות את כל המאמצים לשמר את הנישואין. כך קיבלתי על עצמי לעשות. בגלל תגובת הרב בפעם הראשונה, אשתי לא מעוניינת שנלך אליו. כפי שהמצב נראה כרגע נתחיל בקרוב יעוץ זוגי במקום אחר, עדיין לא החלטנו איפה

מקווה שתמצאו את הרב הנכון לכם ושתהיה לכם ישועה גדולה!צקון לחש

האריז"ל אמר שכל מי שעומד מתחת לחופה הם בוודאי זיווג, וכדאי לסמוך על האר"י הקדוש בענייני נשמות

תודהdanya

אין ספק שכדאי לסמוך על האריז"ל, אבל כפי שכתבתי בתחילת השרשור, קשה לי עם אופטימיות המנותקת מהמציאות. כל עניין ועניין הוא בהשגחה פרטית, אבל קשה לי עם הפרשנות הרומנטית ל"זיווג מאת ה' ". מה זה אומר ש"כל מי שעומד מתחת לחופה הם בוודאי זיווג", איך צריך להתייחס לגירושין? איך צריך להתייחס לחתונה שנייה ושלישית?

יש על זה מלא דיונים בספרים שלא הייתי ממליץ להתעסק איתם כי זהצקון לחש

רק יבלבל עוד. מה שהתכוונתי לומר הוא שאם רוצים ללכת לכיוון יעוץ, כדאי להשאיר את המחשבות על ה"מה אם באמת צריך להתגרש" מחוץ לעולם השיקולים, כי זה מפחית מהאפקט של הייעוץ.

אם ננסה למשול משל, אדם שחלה בידו, בוודאי לא חושב שצריך לוותר על היד שלו, והוא יעשה הכל כדי להשאיר אותה במקומה, תוך אמונה שלמה שזאת המטרה הכי חשובה שלו.

ככה גם החתונה, שני חלקים של אותה נשמה, ודאי שאדם צריך ללכת בגישה של "אני משאיר את היד הזאת אצלי!".

ודאי שמי שיוותר מלכתחילה על היד שלו, וקל וחומר מי שחושב שהיד שלו לא צריכה להשאר מחוברת לגוף, יגיע הרבה יותר מהר להסרתה רח"ל.

וגם במשל וגם בנמשל יש מצבי קיצון שבאמת צריכים להפרד, גם מדבר שהוא חלק ממך, אבל לי נראה שב"ה ברוב המקרים זה לא המצב, אלא אצבע קלה על ההדק.

גם אם ח"ו ה' רוצה שזה יגמר, ודאי שגם זה יהיה לטובה, אבל בכל מקרה זה מציאות יוצאת דופן יחסית, ואני בכוונה לא מרחיב.

בגדול העיקר הוא לברר את הנושא באמת, להבין מה באמת מפריע, ואז לראות אם באמת יש מציאות לשנות.

אם יש רצון טוב משני הצדדים ללכת לייעוץ זה כבר דרך גדולה לפתרון, ככה אני מכיר מהמציאות סביבי.

הזוימיאו מיאו
מחילה.
אף אחד לא יכול ליעץ לך, כי אין אדם יודע מטמוניות שבלבו של חבירו,
אבל לפחות מנקודת מבטי הזוגיות שלכם מצויינת אם אתם מעריכים אחד את השני ואחת את השניה.
גם ברמה של ההתייחסות העצמית שלכם על עצמכם כזוג זה נראה שהכל בסדר.
באשר לפערים, אף אחד לא מחפש פערי. אבל גם בין אדם לעצמו יש לו לאדם פערים ובכל זאת הוא לא מאבד עצמו לדעת, אלא חושב מה עושים כדי שכל כוחותיו ורצונותיו יבואו לידי ביטוי כך שהוא יודע תמיד יהיה כוחות ורצונות שהוא ממש יהיה מדוכא שהם לא באים לידי ביטוי.

בהצלחה.
כל כך מזדהה עם מה שכתבת ..זה גם כואב לי לשמוע על זהבעוז ובענווה
תזכה במהרה לזיווג משורש נשמתך בע"ה בשלום רבצקון לחש

אמן. וכן למורבעוז ובענווה
לבחור גרוש בגיל 30+ ללא ילדים כנראה יציעו הרבה רווקות.ירושלמית טרייה
כי יש הרבה יותר רווקות דתיות (הסברים לזה זה נושא לשרשור אחר) ובגיל הזה הן הרבה יותר לחוצות מן הבחורים.

לבחורה גרושה גם ללא ילדים יהיה כנראה הרבה יותר קשה.

כך מהניסיון ארוך השנים שלי בעולם הרווקות וגם ממה שאני רואה אצל חברות שעדיין מחפשות. אני ב"ה ב"ה כבר נשואה.

מה שכן, זה תלוי ספציפית גם במקרה שלכם. אתה מתאר התנהלות מאד שונה ביניכם. אני יכולה לתאר לעצמי שיש כנראה אחד מכם שמתנהל בצורה יותר קרובה לנורמטיבית בתחומים מסויימים והשני פחות..
אם זו אשתך אז יהיה קשה לה עוד עשרות מונים. ואני מנחשת כך גם לפי מה שתארת מהרב שלך שייעץ לך להיפרד לפני החתונה.

ייתכן שאני טועה בזה וההבדלים ביניכם הם בעיקר בשאיפות והשקפת עולם ואז מה שכתבתי לא רלוונטי.

בקיצור, לאישה כאן לדעתי יהיה יותר קשה.
מה זה אומר שצריך לעשות? כלום.
אתם צריכים להתאמץ להחליט לגבי עצמכם בלי להניח ציפיות כלשהן מהעתיד.
הרי גם ככה התחתנתם מבוגרים.
מי אמר שיקח פחות זמן למצוא זיווג בפעם השנייה?
תקחו בחשבון שאתם לא יודעים מה הקב"ה מתכנן לכם והחיפוש בשנית עלול לקחת שנים רבות.
אם לא טוב לכם עכשיו ואין סיכוי לשיפור אז ייתכן שצריך להיפרד גם אם ייקח עוד הרבה שנים של רווקות עד להקמת הבית החדש.

אני יודעת שקל לדבר וקשה לבצע אבל זה באמת לא צריך להיות פרמטר בהחלטה.
אשתמש לרגע בכובע הגרושהruthi

ולא פחות מזה- בכובע הנשואה.

כן. לפעמים אין ברירה וצריך לפרק את החבילה. בוודאי שעדיף לעשות את זה כאשר עדיין אין ילדים ואין מישהו שעשוי להיקרע בין שתי בתים כתוצאה מכך.

אבל.

ופה יבוא אבל גדול.

אם אחרי חודש או שניים של נישואין, אתה כבר חושב על פירוק החבילה, מהסיבות שציינת לעיל ולהלן, אז קרה אחד מהשניים: או שלא הבנת את מהות הנישואין, או שלא הבנת את ההבדל בין לפני החופה, ולאחריה.

ואסביר:

כל זוג, ואני אומרת את זה עם הרבה אחריות על המילים שלי, משקר לפני החתונה.

לא משנה כמה דיברתם לפני על ענייני חינוך ילדים/ מגורים/ פרנסה/ בינו לבינה/ התנהלות של בית.

שום דבר לא דומה למה שהיה קודם- אלא אם קבעתם במסמרות חוקים וכללים.

ומכאן להבנה של מהות חיי הנישואים: קודם כל- זרימה, גמישות. הבנה שמדובר באדם אחר.

שלעולם לא תהיו אדם אחד עם רצונות מאוחדים.

אם הכל טוב ביניכם והבעיה היא פערים כאלה ואחרים- תלמדו לגשר עליהם.

אין פער בלתי ניתן לגישור אלא אם שניכם עקשנים כפרד.

הסתכלות על החיים- זה משהו שאפשר ללמוד. פערים בחיי אישות- גם כאן יש דרך אמצע.

הבסיס הוא להבין שלא משנה מתי ועם מי- כל אחד מכם יאלץ להתפשר.

ואם להתפשר- למה לא להתפשר בתוך מציאות שבה, כפי שאתה- אתם כותבים- לא סתם בחרתם זה בזו, וטוב לכם יחד.

יש לי חברה שהתגרשה מבעלה, כי היו לו חסרונות בלתי ניתנים לגישור בעיניה, והתחתנה איתו שוב- כי אחרי כמה וכמה דייטים עם בני זוג אחרים, היא הבינה שבכל מקרה תאלץ להתפשר וקל יותר להתפשר על חסרונות שכבר מכירים....

עניין נוסף שעשוי להקשות הוא העובדה שאתם נושקים לגיל שלושים. כל אחד מכם בא לנישואים אחרי שכבר גיבש דעה ודרך והתווה לעצמו את חלומותיו איך בדיוק הוא רוצה שהבית שלו יראה, ובמצב הזה אכן קשה יותר לגשר על הפערים שבתפיסות העולם שלכם, אלא מתוך הכנעה מוחלטת של האני של כל אחד מכם, ההבנה שהבית שלכם בשום מצב לא יהיה כמו החלומות, כי אין באמת מישהו נוסף בעולם עם אותן חלומות ודעות. (שזה משהו שכל אחד מכם צריך לברר עם עצמו)

שוב- אני לא שוללת גירושים  על הסף- עברתי את זה, בכאב לב גדול ובחוסר ברירה מוחלט.

ואני נשואה בשנית כבר מספיק שנים כדי להגיד באופן מוחלט- שכמה חודשים אינם מעידים על טיב הנישואים, וכל עוד לא הייתם בייעוץ רציני אצל יועץ שמתמחה בזוגיות

וכל עוד אתם רואים מול עיניכם את האפשרות הקלה של גירושין- אז לא באמת הגעתם למהות העומק של הנישואים.

ואני לא מתייחסת לפירוש הרומנטי של זיווג מאת השם- כניסוחך, אני מתייחסת לפירוש הטכני והנפשי של חיי הנישואים.

אני יודעת שגירושים באים בשלב שבו תעדיף לחיות לבד, מאשר להישאר עם בן הזוג הנוכחי. כל דבר שהוא פחות מזה- מצדיק עבודת מידות קשה מאד, אבל לא סיבה להיפגש על מדרגות הרבנות.

שאלת איך להתייחס לנישואים שניים? כאל נס מוחלט. משהו שנדיר שהוא קורה, וכשהוא קורה- הוא קשה יותר מנישואים ראשונים.

ולא משנה כמה התאמה יש בפרק הזה לעומת הפרק הקודם.

אני זוכרת מפגש אחד שהיה לנו עם היועצת שלנו- בתחילת הדרך, שאמרנו לה- תקשיבי, אנחנו מאד אוהבים אחד את השני, אבל הפערים גדולים מידי, אז אנחנו רוצים להיפרד לפני שיש לנו ילדים משותפים, והמשפט שהיא אמרה לנו חקוק לי בעצמות עד היום- יופי לכם, היא אמרה, נכשלתם.

וכשניסינו להבין למה היא אומרת את זה- מה, אנחנו לא רבים, סך הכל בוחרים להיפרד בשלום (אפילו לא היה לנו רכוש משותף. הכי קל בעולם) היא אמרה- אין דבר כזה גירושים כי שניכם מושלמים והכל סבבה. אתם מתגרשים כי נכשלתם.

וצריך לזכור את זה- כל גירושין- זה כישלון. וכישלון צורב. כזה שמקועקע על הלב בדם.

כתבתי הרבה מעבר למה שאני ריגלה, אבל עשיתי זאת מדם ליבי ומלשד עצמותי.

מקווה שיועיל.

תגובה מרגשת מאוד!נפשי שמתני
ניכרים דברי אמת.
תודה רבה על השיתוף!
ואו! תשובה חזקה!!אחינעםם
נישואין זו עבודה!!!!
חמודים אתם. אבל.....הכוונה טובה
אני חושבת שהשאלה ששאלתם מעניינת אבל השאלה אם היא אמורה להשפיע עליכם.
עליכם לעשות את כל המאמצים בשביל הקשר הזה כמובן אחרי פניה לתלמיד חכם שינחה אתכם בדרך הנכונה לבניית זוגיות לאורך זמן. אם תראו שזה לא זה, וחרף כל המאמצים, התפילות, ההדרכות וההתייעצויות אתם חיים בסבל, אז מה זה משנה אם היינו יוצאים עם גרושים?
ומצד שני, אם בסוף תצליחו לחיות באהבה ובקשר חזק בריא וטוב, אז גם מה זה משנה אם היינו יוצאים עם גרושים?
אתם צריכים להיות בקשר עם אישיות תורנית מקצועית שתלווה אתכם וביחד לבחור את מה שהכי מתאים לקשר הספציפי שלכם.
כך נראה לי. לא להסתמך עליי אף פעם .
כואב מאוד לשמוע על מקרים כאלה. וכל הכבוד שאתם תופשים את עצמכם בזמן. אל תסיקו מסקנות ותחליטו החלטות לפי פורומים באינטרנט. זה נחמד בשביל לשמוע דעות.אבל לכו תתקדמו עם גורמים מקצועיים.
בהצלחה רבה והרבה סייעתא דישמיא.
עצוב מאודפרה

האם דיברתם ביניכם או הלכתם לאדם חיצוני, טיפול מקצועי, כדי לנסות לראות אם יש משהו לעשות?

אדם מקצועי, חיצוני, יכול להאיר לכם דרכים אחרות, תובנות אחרות, הסתכלות מזוית אחרת, לשים דברים בפורפורציות, ואולי לא תצטרכו לפרק את החבילה.

אם בכל זאת אין ברירה, אז תשובה שלי לשאלתכם.

הייתי ברווקות מאוחרת ומשם התובנות.

יש הבדל גדול בין גבר לאישה.

גבר יצליח לצאת עם בחורות רווקות או לא.  נכון שחלק מהרווקות לא תצאנה איתו, אבל חלק גדול כן.

ובסופו של דבר, אם הוא אכן רוצה (באמת רוצה) להתחתן, הוא יצליח די בקלות.

אישה. כאן יותר מסובך.  זה מרתיע יותר. ולה יהיה קשה יותר למצוא.  האוכלוסיה קצת מצטמצמת כי מורידים כהנים.

וגברים מה לעשות נרתעים מגרושה גם שהיא בלי ילדים.   (אם היא נראית פיצוץ, הרתיעה קצת תעבור לגברים).

אם יש כיסוי ראש, קשה עוד יותר.

יכול להיות שהיא תצטרך לחפש לא רק דרך שדכנים אלא לצאת למקומות שאנשים יפגשו אותה בלי לדעת מי היא ומאיפה היא, ויכירו אותה בלי מחיצות.

מאחלת הרבה הצלחה בחיים.

התשובה שלי מתחלקת לשתייםפינגו0
לגביך,
ההחלטה להתגרש אמורה להגיע מתוך הנחה שהאלטרנטיבה היא לחיות לבד.
זו טעות נפוצה להתגרש מתוך מחשבה שאני אתחתן שוב ויהיה לי יותר טוב עם מישהי אחרת.
אם אתה אומר לעצמך שכבר שווה לך לחיות לבד (עד סוף החיים) מאשר עם האישה הזאת, אז שווה לשקול גירושין.

לגביי,
עד שיצא לי לחוות גירושין במשפחה, לא פסלתי את זה.
היום, לאחר שראיתי את זה יחסית מקרוב, אני אפסול את זה על הסף.
במקרה אצלנו, האישה פשוט התעללה בבעלה, ודי ברור לי שהבן-זוג הבא שלה יגלה את זה רק לאחר החתונה.
ומכיוון שרמת הסיכון מבחינתי היא גבוהה לאין ערוך עם גרושה, אני לא אקח את הסיכון הזה.
האפשרות היחידה כרגע שאני חושב שאולי ארצה להכיר, זה אם החיים יזמנו לי להכיר גרושה באופן ספונטני.
דוגמה אישיתתהליה

שלום,

אני רוצה לספר לכם שאני התחתנתי עם בחור גרוש, עם ילד.

ואני הייתי רווקה...

לפני שפגשתי את בעלי, "הזהירו" אותי שהוא גרוש, עם ילד.

היינו בני 27, כשהוא התגרש בגיל 24.

הוא התחתן בטעות, עם בחורה שהוא ידע מראש שהוא הולך להתגרש.

פשוט , באותה תקופה, חזר בתשובה, היה צעיר ולא חשב יותר מדי.

יכול להיות שקצת חששתי קודם, כי תמיד יש שאלות , כמו למה הוא התגרש, האם היה בעל מכה, האם הוא לא בעל טוב, ללא שום השתדלות, והנישואים נפלו בגללו...

אבל אני יכולה להגיד בוודאות שהוא בן אדם מדהים, ללא שום בעייה,  לא בגלל שלא ידע להשקיע , או לאהוב.

פשוט הייתה טעות, ומזל שהוא הבין את זה.

זה נכון, לפי מה שהוא מספר, היה קשה לו למצוא  שידוך, הבנות היו נרתעות מראש, ולא רצו להיפגש איתו.

או שהיו מכירים לו רק גרושות, עם ילדים, רק בגלל שהיה גרוש.

לידיעתכם,

הוא התגרש אחרי חודש, פחות או יותר, ניסו לגשר ביניהם, לעזור, אבל לא היה סיכוי, האישה לא היתה בקטע של נישואים.

כמובן, אם אתם חושבים שאפשר להתקדם ביחד, לכו על זה, אם לא, חבל על הזמן...

זה נכון שיש נטייה לקטלג, ולפסול מראש גרוש או גרושה, אבל לא לדאוג,

לכל אחד יש את המזל שלו.

אנחנו היום מאוד מאושרים, עם ילדים ב"ה, והכל בסדר, אני מש לא מרגישה שהיה גרוש לפני כן, התחלנו פרק דש ביחד...

בקיצור, בהצלחה, תשכלו טוב טוב אם זו ההחלטה הנכונה, ושה'  יהיה איתכם!

לא ארצה ככלל לצאת עם גרושה*צועד*
למה?
כי סביר מאוד שזה מראה על חסרון מסויים.
ובייתר דיוק - על מורכבות שסביר שנובעת מחיסרון.

תחשבו על זה, השאלות יהיו קשות מאוד.

מינימום של לקיחת אחריות היא להבין שאתה מתחתן על כל המשתמע מכך. איך קרה שלא הבנתם לפני את חוסר ההתאמה בינכם?
זה מראה, לכאורה, על מחשבה מוטעת ביותר מטעמכם.

לכאורה - כי לפעמים יש סיבות אחרות, טובות יותר.

אבל יש כלל, ורוב המתגרשים - אפשר להצביע אצליהם על חיסרון משמעותי.

אתה עדיין רווקהשאלה.
אולי גם בך יש "חיסרון" שעוד לא הכרת בו?
מי אמר שאתה חסין בפני גירושין?
מה אתה יודע על מורכבות של נישואין ועל מה שמתגלה במערכת יחסים?

אתה לא תצא עם גרושה כי אתה לא מבין את המורכבות שהיא חוותה והבינה
התשובה לכל השאלות היא*צועד*
אף אחד לא אמר. אי אפשר לדעת את זה.
אך הסטיסטיקה בסביבה שלי היא שאני כנראה לא אתגרש.
מה שנותן לי נקודת זכות מול המתגרשים.
יש?

לגבי המשפט האחרון, הוא לדעתי טעות רצינית.
יש לה ייתרון עלי, כמו שיש לילדה מוכה, לנאנסת, ולעובדת במשרד הביטחון.
הייתרון תואם חיסרון. והחיסרון - סביר שהוא גדול יותר.
לא עניין של יתרון שלה או שלךהשאלה.
עניין של הבנה של החוויה ומוכנות להכלה.

מאחלת לך שהתיקון שלך לא יעבור דרך גירושין, ושהנישואין שלך יהיו טובים..
מה שכתבת נקרא ייתרון.*צועד*
עבר עריכה על ידי *צועד* בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ז 17:27
גם אם לא בא לנו לקרוא לו כך..
וודאי שמגורשת יש ייתרון. אני לא מתכחש לכך.
הכלל פשוט - כל אדם שחווה משברים בחייו - סביר שלמד וקיבל מהם. מה שנותן לו "נקודות זכות" ביחס לחבריו.

אמן! תודה.
מתגובתך נראה שאצלך יש חסרון מאוד גדול שיקשה על זוגיותיוני_ק

אתה עדיין לא התבגרת והבנת שלכולם יש חסרונות משמעותיים והכל תלוי במה שקורה אצלך ולא אצל הצד השני.
בנוסף אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הסטטיסטיקות שלך, אבל המציאות הרבה יותר מורכבת ממה שאתה אפילו מסוגל אפילו לדמיין.

אני מאחל לך שלפני שתתחתן, תתבגר ותבין שהחיים קצת יותר מורכבים מזה.

איזה כיף שמתגובה אחת אתה לומד עלי דברים כ"כ מלומדים*צועד*
אתה מבין שאתייחס בהתאם למה שכתבת בצורה ברורה בלי אפילו לחשוב שאולי אתה לא בדיוק מדייק.

נפגשתי עם חסרונות לא פשוטים בחיי, בי, ובאחרים.
ליוויתי 2 זוגות (מבחינה כלכלית) לפני גירושים(=הייתי בתוך הוורידים שלהם מכורך המציאות)

לגבי המציאות - דעתי היא ש"כמות המתגרשים" היא סטיסטיקה לא נכונה, שלדוגמא, מתוך המתגרשים יש הרבה יותר אנשים עם בעיות נפשיות. ועוד כהנה וכהנה. לכן אם אתה רוצה להתווכח על סטיסטיקות - בשמחה. אני מוכן.

אני מאחל לך חיים טובים.
נכון לעכשיו אתה רק עובר על "הוצאת שם רע"יוני_ק

תגיד לי, אתה רציני?

מאיפה אתה מביא את הסטטיסטיקות האלו שלך?

מתוך המתגרשים יש הרבה יותר אנשים עם בעיות נפשיות?!?!?!?!?!?!

אתה מוכן להביא מקור לשקר הזה?

אתה כועס.*צועד*
וזה לא מקדם את הדיון הזה לשום מקום.

אגיד שוב את דברי.
אצל המגורשים, יש אחוז גדול יותר של אנשים עם בעיות נפשיות.
ובמספרים(לדוגמא):
על כל x אנשים באולוסיה יש y אנשים עם בעיות נפשיות.
באוכלוסית הגרושים, על כל x אנשים, יש y+ אנשים עם בעיות נפשיות.

משפט כמו "אתה יכול להביא מקור לשקר הזה" מעודד אותי להחזיר לך ב "קפוץ לי", לא כדאי שתכתוב "ממש קשה לי להאמין למה שאתה אומר. תביא מקור"?

ולמרות זאת, בלי נדר אביא מקור.

נ. ב דרך אגב, מדובר בסברא פשוטה. מאחר ובעיה נפשית מקשה מאוד על זוגיות, היא עילה משמעותית לגירושין. שאר החשבון פשוט.
ברור שאני כועס! אתה מוציא שם רע לאנשים שגם ככה קשה להם!יוני_ק

תביא נתונים אמיתיים ולא סברות כרס, ונוכל לדבר בצורה נורמלית.

אני אמנם סומך עליך שאם אתה קובע את זה על פי נתונים של X ו-Y, כנראה שביצעת מחקר מעמיק שכלל אלפי זוגות נשואים למול אלפי זוגות גרושים. אבל בכל זאת אשמח לקישור למאמר המדעי שפרסמת בעקבות אותו המחקר.

רגע? לא עשית מחקר בנושא?

כל הידע שלך זה מ-2 זוגות שהכרת?

אז אל תלכלך סתם על ציבור שלם עם "עובדות הגיוניות"!

אתה לא רוצה להתחתן עם גרושה- זכותך. אבל בשום פנים ואופן אל תקבע שכנראה שהיא חולת נפש בגלל שהיא גרושה!

לא סתם אמרתי לך שאתה כועס.*צועד*
למרות שאמרו לי לא להגיד את זה לאנשים.
תראה, מילא לכעוס עלי,
אבל מרוב עצבנות, במחילה, אתה מדמיין דברים שאני אמרתי.
מעולם לא אמרתי ש"היא כנראה חולת נפש בגלל שהיא גרושה". אתה קצת ממציא.

אמרתי שבלי נדר אביא את המחקר. אבל אתה חייב לתקוף ולספר סיפורים. נראה לך הגיוני?

גם אם נגעו לך בנקודה רגישה אתה צריך להרגע. בשבילך, לא בשבילי.

אשמח להסביר לך את כל דברי, גם באישי אם תרצה, כשתרגע.
אני מודה לך על הניסיון לחנך אותי - זכיתייוני_ק

אבל האמת שאתה פשוט חצוף, עז פנים ומוציא שם רע על אנשים טובים.

אתה צריך להתבייש בעצמך על מה שאתה עושה ולא לנסות לחנך אחרים.

אני מאחל לך שאף פעם לא תחווה את מה שגרושים וגרושות עוברים בחיים.

צריכה להיות לך קצת הערכה על השנים (לא חודש או חודשיים- אלא שנים!) שהם ניסו לעבוד ולתקן את הנישואין שלהם. לצערי הרב במקום זה אתה בוחר לדבר עליהם בדיבור מזלזל ובוטה (כדבריך: "מינימום של לקיחת אחריות היא להבין שאתה מתחתן על כל המשתמע מכך. איך קרה שלא הבנתם לפני את חוסר ההתאמה בינכם? 
זה מראה, לכאורה, על מחשבה מוטעת ביותר מטעמכם.")

באמת שאני מקווה שלא תצטרך לעבור דבר כזה בחיים וללמוד על בשרך את גודל הטעות בהשערות שלך.

אז אמנם ממרום שנות נישואיך הרבות אתה יודע הכל ויכול להסביר לכולם איך צריכים להתנהל בחיי נישואים, אבל לא כולם זוכים כמוך לחיי נישואים מאושרים כל כך.
אז בבקשה ממך, תחנך את עצמך ולא אחרים.

מחילה שאני נדחפת לדיון- ברשות שניכםצ'ילי מתוק

קודם הקדמה קצרה- שיעור קטן שלמדתי בקורס פסיכומטרי:

כל הכלבים הם בעלי זנבות

כל מי שנובח הוא כלב.

האם נכון לומר שכל מי שבעל זנב נובח?- לא. 

ועכשיו חזרה לדיון.

אנשים מתגרשים על רקע בעיות שונות.

בעיות נפשיות הינם גורם לגירושין.

האם נכון לומר שכל מי שמתגרש הוא עם בעיות נפשיות? לא.

זה כדי להסביר את העניין שהזדעקת עליו כאילו הטענה היא שכל מי שגרוש הוא חולה נפש.

מה כן?

בגלל שבעיות נפשיות גורמות לגירושין, זה מגדיל את הסטטיסטיקה של כמות בעלי הבעיות בתוך קבוצת הגרושים ביחס לכלל האוכלוסיה. 

נסביר:

עישון גורם למחלות ותמותה בטרם עת. 

ולכן, בתוך קבוצת האנשים שמתו בטרם עת, שיעור המעשנים הוא גבוה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית.

האם כל מי שמת בטרם עת זה בגלל עישון??? 

כנראה שלא, יש עוד סיבות.

לוגיקה פשוטה והגיונית לחוטין.

אני מאמינה שאם יש משהו שנחשב כ"סטיגמה", הוא לא בהכרח קיים אצל כל פרט ופרט, אבל נכון באופן כללי כי אחרת הוא לא היה סטיגמה.

אני לא הייתי יוצאת מראש עם גרוש לולא לא הייתה לי אפשרות טובה אחרת. 

כי הסטטיסטיקות מוכיחות שאצל זוגות גרושים שנישאים שוב, שיעור הגירושין גבוה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית. ונכון שכל אדם בפני עצמו הוא מלאך מתוק מדבש בעל מידות וכו' אבל הוא היה חלק משמעותי ממערכת יחסים כושלת... ולטנגו צריך בד"כ 2, למרות שתמיד יש אחד שמוביל.

תודה על הדיוק*צועד*
הדגשת אותו מצויין.

לגבי הפיסקה האחרונה -
ברור לי שהסטיסטיקה של זוגות שניים שמתגרשים בוודאי קשורה לבעיות ספציפיות ולא סתם תקל שנוצר.
רק אספר לך*צועד*
שבגלל שכ"כ היית מוחלט בדבריך
חששתי שאולי הבעיה בי
פניתי ל3 אנשים מכאן, ביקשתי מהם שיגידו לי במה טעיתי וכתבתי לא בסדר.

כולם, לא חשבו שטעיתי(הערות היו).
אז אולי אולי, אתה הטועה. ואם תשתמש במילים יותר חזקות כדוגמת "חצוף" ו"עז פנים" זה לא יהפוך את דעתך לצודקת.

תוכל לעקוב אחרי הודעותי פה. לא פעם כתבתי שטעיתי.

בקשר לדברי.
הם היו אכן חריפים יחסית(אך שים לב שכתבתי לכאורה) בגלל שמהסיפור שלהם היה נראה לי מאוד שיש משהו לא רגיל בסיפור הזה.
רק שים לב, שבתגובה הראשונה בכותרת כתבתי "ככלל" - שוב, לא חד משמעי. ואפילו אגלה לך בסוד, שאחת ההצעות היחידות שקיבלתי משדכנית - היתה של בחורה גרושה. ותתפלא - לא פסלתי כ"כ מהר. למה? כי אני לא שחור לבן כמו שאתה טורח להציג אותי.

ותודה על האיחול, אמן.
תברחאניזההוא

תשמע לי - אני בעומק של זה ומכיר עוד הרבהה כמוני.

לא זורם כבר עכשיו בלי ילדים? זה יחמיר כשהם יבואו ...  

נכון זה אמיתי שבית זה מזבח וכו - אבל בתכל'ס ? צריך להרגיש שמחה בדרך הביתה 

לשקול הנישואין לגופם בלי קשר לעתידyr

במחילה - מזעזע בעיני הקור רוח הזה של עצם הדיון.

אעמיד זאת בצורה חדה, שאתם בודאי לא תחתמו עליה, אבל אם תחשבו טוב תמצאו שזה בעצם נמצא בעומק - אתם בעצם אומרים: אם מסתבר שקל למצוא זוגיות אחרת אז יאללה נתגרש וננסה שוב, אבל אם הגישוש הזה בפורום ערוץ 7 יעלה שזה הולך להיות קשה מדי - אז בכל זאת נתאמץ יותר ונקיים את הזוגיות הזאת.

אז כן, זה יהיה קשה. החיים הם לא פיקניק. לא בטוח בכלל שתימצא זוגיות טובה יותר אם בכלל. אל תלכו שולל אחרי סיפורי ניסים של זוגיות פרק ב' נפלאה. לא כי זה לא נכון, אלא כי אינכם יודעים וגם לא תדעו כמה עמל יזע ודמעות הושקעו כדי להגיע לזה. 

את העמל היזע והדמעות תשקיעו כבר עכשיו!

בהצלחה!

וסליחה אם חידדתי יותר מדי...

^^^אמא בלב

בערך התגובה שרציתי לכתוב

אתם זוג פחדנים וותרניםעוזיהו
עבר עריכה על ידי עוזיהו בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ז 20:48
עבר עריכה על ידי עוזיהו בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ז 20:47
''אך ההסתכלות שלנו על החיים שונה מאד מאד ולצערנו קשה לנו לראות איך אנחנו בונים עתיד משותף''

עושה רושם שמעולם לא רצית להתחתן איתה,כי אם כן היית מחפש היית אומר לעצמך סיבות ל''למה כן'' ולא ל''למה לא''.

אני לא מדבר עכשיו על מה הייתם צריכים לעשות לפני החתונה כי זה פשוט לא רלוונטי כי את הגלגל אי אפשר להחזיר לאחור.

אבל כן אפשר להניע אתו קדימה לפי הרצונות שלך(ברוך השם יתברך)...האם אתה באמת אוהב אותה?תהיה כנה.

תשאל אותה אם היא אוהבת אותך ושתהיה כנה.

זה כל מה שאתה צריך לדעת בשביל להמשיך להיות איתה.עכשיו,כל השאר אלו תירוצים...תפתחו את הנושאים שהכי גורמים לכם לבעיות בזוגיות ותעלו אותם ותגיעו למצב שאתם מוותרים טיפה כל אחד בשביל השנייה.

משהו שכדאי לחשוב עליועובדת קשה

כשבאים לפרק ב' מוכנים לפעמים לוותר על כל מיני דברים. 

אז תשאל/י את עצמך אם היית מוכן/ה להתחתן עם אדם כמו בן זוגי הנוכחי בפרק ב...

אם היית מתפשר/ת על כזה דבר- אז עדיף לוותר על הגירושין,חיפוש ושוב...

כמובן שצריך לקחת בחשבון את היאוש שמגיע לפעמים אחרי חיפושים רבים ולא רק בנקודת הזמן העכשווית...

לא תמיד מצליחים להתחתן שוב כלכך מהר...

בכולופן- שיהיה בהצלחה בכל אשר תחליטו.

באמת מצב לא קל

אם הכוונהעוזיהו

לוותר במובן של לשנות את ההתנהגות והאופי שלך שלך אז זה ללוזרים בלבד.אם קשה אז מורידים משקל?מה הטעם פה?הטעם הוא להמשיך למרות הקושי!כי אחרי הקושי הזה יבוא טוב.

קשה זו מילה חיובית,לא שלילית.והקושי יבוא,בלי ספק...ולפעמים אתה רוצה לחתוך ונמאס לך מזה...אבל במבט לאחור אתה אומר ''היי,אני מודה לה' יתברך שלא עשיתי את זה'' ואתה מבין שכל הכאב היה שווה את זה.

אם הכוונה לוותר במובן של להתפשר על שטויות כאלו ואחרות אז בסדר

אבל למה בטון כ"כ מזלזל???לא נולדתיאחרונה
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

מסכימה אבל איך זה נראה בפועל?מישהי 1

אני אומרת תחזרו לעולם הישן והטוב שלא מבקשים תמונות

הלואי

המציאות כבר נסעה משם

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

תמונה טובה זה תמונה טובהמישהי 1

לא משנה מארוע או לא

מה שיותר טוב מוכיח את עצמו.

לגבי מה שכתבת אחר כך אני לא מכירה את זה

צודקת..בנות רבות עלי

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

כן, רק צריך להגיד ביחד עם זה לצד שמקבל את התמונההרמוניהאחרונה

שלא צריך לחשוב שהיא משקפת את הכל...

אם הייתי יוצאת רק עם מי שיש לו תמונה יפה כנראה הייתי יוצאת עם בן אדם אחד לשנה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסאאחרונה

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך