אם אתם הייתם אנשי עמונה, הייתם מסכימים שיעתיקו אתכם, אבל תישארו קהילה אחת ובאותו אזור, או שלא הייתם נותנים לבג"ץ להכתיב לכם תנאים, ונלחמים בכל הכוח?
שתפו פעולה... ![]()
אם אתם הייתם אנשי עמונה, הייתם מסכימים שיעתיקו אתכם, אבל תישארו קהילה אחת ובאותו אזור, או שלא הייתם נותנים לבג"ץ להכתיב לכם תנאים, ונלחמים בכל הכוח?
שתפו פעולה... ![]()
נראלי שהייתי בוחרת באפשרות הראשונה כי ככה כולם ביחד ועדיין באותו אזור ...
אגב ,מישהו יודע אם יש הסעות מאורגנות לעמונה המתוכננות לבוא ביום הגירוש מחולון? (בעזרת השם נתפלל שהגירוש לא יבוצע באמת ) אבל לא שמטעם אולפנות אלא ממתנסים או ממש ספיציפית הסעה מאורגנת לתושבי חולון.. אני שוקלת ללכת עם חברה אבל לא יכולה להגיע לשם כמה ימים לפני כמו שהרבה משפחות וצעירים עושים עכשיו,(העניין שיש מצב שהאזור כבר יהיה תחת משמר השוטרים ולא יאפשרו כניסה
)
אשמח אם למישהו יש טלפון של אנשים המארגנים מחולון ויצרף פה
אמן והם יוכלו להמשיך בעבודת הקודש הזו ובשמירה על ארצנו !!
חסימות צירים מתי שהוא במוצש"ק,
תבואו, לחזק את האנשים הכי חזקים כאן,
תבואו בטור יהודים, בטור אחים.
יש אוכל יש הכול!!! והמצב שינה הרבה יותר טוב....
שלא היה תפסת מרובה לא תפסת
הם הסכימו להיתפנות ברגע שהם רואים דירות.. לא התחייבו להם
ולהתנגד להסכם.
נראה לי- הייתי מתייעץ עם הרב שלי כמובן במעורבות רב היישוב. ובוחר לפי מה שהם אומרים.
למרות שנראה לי שאם הייתי יודע שיהיה רוב- הייתי בוחר כך.
באמת יישר כח לאנשי עמונה שבחרו בדרך האמת והישר.
תאמת שקל לי לאמר שברור שלא הייתי מסכימה להסכם, והייתי נלחמת בכל הכח.
אבל לא, אי אפשר לדעת.. אווף. אוף זה נוראי
כמובן שאני לא יכולה להבטיח עד שלא הייתי שם, אבל אני חושבת שדעת ה' יתברך היא נגד זה, ולכן לא הייתי מסכימה, כי באנו לעולם לא כדי להנות אלא כדי לעבוד אותו. חוצמזה תחשבו איזה חילול ה' ענקי זה שאם מציעים להם הסכם יותר טוב הם מסכימים, זה מראה שאכפת להם רק מהכסף ולא מהערכים. זה גם פשוט חילול ה' ענקי אם אנחנו מסכימים לתת חלקות מא"י, זאת פשוט בושה לע"מי!!!! זה בעצם לומר לא כ"כ איכפת לנו מא"י, כי אם היה אכפת לנו מא"י לא היינו מסכימים בחיים שלנו לתת אותה בהסכמה!!!! זה להכריז בקול גדול א"י שלנו מכח החוק ולא מכח התורה, כי אם היא הייתה שלנו מכח התורה, לא היינו זזים מטר, כי מזה משנה איפה אנחנו פה או שם? שתיהם שלנו! אבל אם היא מכח החוק, אז באמת צריך לזוז כי לפעמים לא הכל מסתדר כמו שאנחנו רוצים.
למנוע חילול ה' מטורף שיווצר עקב מלחמת אחים, עצירת פגיע פזית ונפשית של הנערים האלה ובכלל.
הישוב יפונה אם לא יהיה הסכם, עדיף ישוב יהודי אחר על המפה מאשר כלום. וכמובן חוק ההסדרה. כמובן יש דעות תורה לפה ולפה... הרב דרוקמן ועוד שבעד. ויש גם את הרב דב ליאור שנגד.
תגיד לי, אם מישהו היה מודיע לך שעוד שבועיים הוא בא לקחת לך את אמא שלך, היית אומר לו "רגע, בוא נעשה הסכם, אני ייתן לך את אמא שלי ובתמורה, תתן לי אמא חלופית"? לא, לא היית אומר את זה, או לפחות אני לא הייתי אומרת את זה. ולכן אם א"י באמת חשובה לנו, אנחנו לא נסכים למכור אותה בעד שום דבר!!!! ולגבי מלחמת אחים, כמו שהרב דב ליאור אמר, כשצד אחד מזיק לצד השני זה לא נחשב מלחמה. אם הייתי באה אליך הביתה ומתחילה להרביץ לך, היית עושה איתי הסכם? היית מתפשר על דרך האמצע? היית אומר חכי אני יביא לך מה שאת רוצה רק לכי? אני במקומך לא. הרי אני הפולשת, לך אין כאן שום צד בעניין. אם מישהו בא ומחטיף לך מכות בשביל להעיף אותך מהבית שלך, ואתה מתנגד בכל תוקף כולל בידך וברגליך, זה לא מלחמה, זה שהוא מרביץ לך ואתה מתגונן. וחילול ה' הרבה יותר גדול, זה לראות שאנחנו מסכימים בקלות לוותר על א"י, מאשר לראות שאנחנו לא פריירים ואנחנו עומדים על עקרונותינו בכל מצב. אם זה היה קורה בכל ציבור אחר הם היו עומדים על עקרונתיהם, ורק הדתיים לאומיים תמיד צריכים לצאת פריירים. לסיכום: 1) מבחינת חילול ה' נראה לי שלקיים את רצונו זה לא חיולו שמו, ובנוסף זה מראה שא"י באמת חשובה לנו ואנחנו לא מסכימים לוותר עליה בקלות שזה, קידוש שמו. לוותר על א"י, זה הרבה יותר חילול ה'. 2)לגבי מלחמת אחים, כמו שכבר אמרתי אם מישהו בא להזיק לנו ואנו נלחמים על כך, זה לא מלחמה, זאת התגוננות מהרשע.
![]()
אמרתי באים לקחת אותה, משמע, לא תראי אותה יותר, אבל יש אפשרות שיחזירו אותה (אולי, אם, יתחשק להם לחשוב על זה באלף שנים הקרובות) ולא התכוונתי לדברים מדויקים, התכוונתי לדוגמאות כלליות.
א. זה ימנע כי תהיה הרתעה, מה אתה חושב, גם ליס"מ זה לא כ"כ נחמד שחיילים שלו חוטפים מכות אבנים וכו'... אז ברור שלמרות זאת הם יצליחו לבצע את הפקודת שלהם ,כי אין מה לעשות הם הרבה יותר חזקים ממנו, אבל אם הם ידעו שכל פעם שהם באים לפנות יש התנגדות חזקה, הם יחשבו אם לעשות את זה בתדירות כ"כ גבוהה..
ב. גם אם נגיד זה לא יעזור, עלינו מונחת החובה להאבק על א"י ולעשות השתדלות, השאר בידי הקב"ה... "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואפתח לכם פתח כחודו של עולם..." (משהו כזה לא זוכרת את הציטוט המדוייק.
א. חבל שהיס"מ לא קובעים לעשות ת'פינויים, זה בג"ץ! אז הדגדוגים ברגליים של הסוסים זה לא מה שיעצור את הפינוי הבא..
ב. נראלי שההסכם זה השתדלות טיפה יותר ריאלית... בחתימת ההסכם פתחנו פתח ובעז"ה הקב"ה יעזור ואם ויפונה הישוב עוד נחזור לשם, וגם ב"ה זכינו ליישב את הצד השני של ההר...
נניח שהייתי בפינוי ולא זרקתי אבנים אז לא השתדלתי?!
אין שום צורך לחטוף מכות ולעשות חילול ה'
השתדלות יכולה להיות בכל כך הרבה מובנים חוץ מלחטוף מכות
-להפגין בכל הארץ
-להגיע ושהחיילים יפנו בלי התנגדות
-להתפלל
-ללמוד תורה
כל אחד ומה שהוא יכול לעשות
אבל זה בהחלט לא אומר להתאבד
הם הסכימו לזה בעיקר כי הם ידעו שהם יפונו מהבתים שלהם,בין אם הם יסכימו ובין אם הם לא!!!
וגם זה כדי למנוע את הזוועות שהיו בפינוי הקודם-זה חילול ה' הרבה יות גדול!!!(לעני"ד)
פסדר אני מבינה שזה חשוב, לא התחלתי ךלהכנס לסיבות, זה לא מה שניסיתי לומר.
זה לא משנה אם זה בגלל הכסף, או בגלל שהם חושבים בכל מקרה הבית יהרס, זה הקטע שאני מבינה שזה ממש קשה לוותר על בית.
נראלי נותנים אותה ביום ראשון אבל אני נורא מקווה שלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אמן שתישאר אצלינן
כמו שכבר אמרו לפני: - עדיף לוותר על הבית מאשר לוותר על האמת!!! והאמת שלי היא שלא עושים הסכמים על א"י
כמובן לא שופטת את תושבי עמונה הצדיקים...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים