למה מקיימים את טקס החופה?בטעות נכנסתי

בחור חילוני במקום שאני עובדת אמר לי שהוא לא מבין ולא מסכים עם כל הקטע של איך שמקיימים את כל הטקס של החופה שבו הגבר "קונה" את האשה וזה מאד שובינסטי וכו' והיום שהכל מאד שיוויוני זה סותר את זה... כאילו זה לא פ'ר כל הטקס הזה וכל צורת הנישואין הזאת ואם הוא דוגל  בשיוויוניות אז למה שהוא ירצה להתחתן ברבנות?

מישהו יכול להסביר לי את זה? כי ממש לא ידעתי איך להסביר לו את זה...

יאללה, איפה כל הפמיניסטיות?קורץ

ותודה מראש לעונים!

במקום להסתכל על זה כקנייןים...

אפשר להסתכל על זה כהתחייבות אחד לשני

וזו המסורת שלנו לקיום ההתחייבות שבין איש לאישתו

המשנה אומרת,ד.

"האשה נקנית בשלושה דרכים וקונה את עצמה בשתי דרכים".

ברור שזה לא כמו "קניית" חפץ. כאילו הופך להיות "רכושו". ויש בו מחויבות ואחריות.

אז צריך להעמיק במשמעות ה"קנין" הזה.

מכל מקום, איננו חייבים לתרץ עצמנו מול כל מיני זרמים ש"היום".

יש שונות בין איש לאשה. לכל אחד מעלותיו ותפקידיו. ובין השאר, היא מתבטאת גם בכך שהאיש מקדש את האשה ולא להיפך או "הדדי"..

ד., במקום לקרב מתנהג באגרסיביות. אודליקה ענתה יפהחכמת ישישים

טוב שהבן אדם שואל. צריך לזכור שכבר לא מדובר בדור הראשון של יוצאי הישיבות במזרח אירופה שבעטו במסורת ישראל. מה שיש עכשיו, זה המון גדול של "תינוקות שנישבו". האנשים האלה אינם דווקא אנשים רעים. הם זקוקים ליהודים שיקרבו אותם אל זהותם. זה בכלל לא פשוט. לא מספיק להגיד להם. בחינת "הנה, אלה העובדות. עכשיו לכו ותקיימו מה שאמרתי לכם. ואם אתם עדיין מקשים קושיות, או אפילו מביעים התנגדות, אתם בוודאי בגלל שאתם רשעים." לקרב צריך בחמימות ובאהבה שאוהבים כל יהודי. הרבה פעמים הלב נמשך אחרי החמימות האנושית הרבה יותר מאשר אחרי הפניה לראציו. זאת הסיבה שחב"ד, למשל, מצליחים יותר מזרמים אחרים.

צריך גם לזכור שהיהודים שלא נחשפו ליהדות, כן חשופים לכל מיני השפעות שליליות שמעכבות. מורים בבית הספר, האינטרנט, הטלוויזיה והרדיו שמבליטים יצרים כדי להעלות את ה"רייטינג", הפוליטיקאים שמלבים את אש ה"אנטי" כדי לקדם את האינטרסים של מפלגותיהם וכו'. אז היהודי "עם הארץ" חושב לעצמו שאולי הם צודקים. מצווה לקרב, לא להרחיק באגרסיביות.

הפוך..ד.

האגרסיביות היא אולי באופן שפירשת את הדברים, אולי בגלל גישה מראש.

הרי אני כלל לא אמרתי מה צריך לענות לו. וברור שלמי ששאל צריך להסביר, ויש מה להסביר, ולא התייחסתי לכך כרגע. צריך לראות למי תגובה משורשרת.

התגובה היתה לאודילקה, שכתבה על ה"קנין" שבמקום קנין אפשר להסתכל על כך כהתחייבות - ועל כך הערתי שלשון המשנה היא קנין. וזה שייך לעומק הבדלי הגוונים בין איש לאשה, ושאין אנו צריכים "להתנצל" על כך שאצלנו נאמר ש"האיש קונה", אלא להעמיק במשמעות הענין.

בוודאי שאתה צודק במה שכתבת שיש "תינוקות שנשבו" ושלא אומרים להם "אלו העובדות" וצריך לקרב באהבה וכו'. אלו דברים כ"כ פשוטים, שאפילו לא העליתי בדעתי שמישהו יחשוב שהכוונה היא לומר לאדם ששואל, "כך העובדות"...

אז אולי כדאי להיזהר לפני שכותבים כותרת "ד. במקום לקרב מתנהג באגרסיביות".. זו עצמה אגרסיביות, שאין לה מקום..

כך חז"ל שהם יותר חכמים פסקומושיקו

יש הסבר על כל דבר

לא חייבים להבין את זה

חיבים לקבל את זה.

בעיקר שמדובר על אחד הדברים העיקרים והכי בסיסיים בחיים שלנו כעם

לא מדויק מה שאתה אומר.ע מ
א. כן צריך להבין את זה. (מצוות תלמוד תורה וזה)
ב. צריך לקבל את זה גם לפני שהבנת.
ג. היא לא שאלה מה היא עונה לעצמה, היא שאלה מה היא עונה לבחור חילוני (שכנראה לא מרגיש חיוב ללכת ולחשוב ע"פ התורה דווקא).
שילך לרב או לישיבהמושיקו

ויפתחו לו ספרים

זה נושא יותר מידי רחב בשביל לתמצת אתו מספר משפטים.

בינתים שידע שיש נושאים שיש לאנשים מסוימים ידע ולכן הם מטפלים בזה.

ואם יש לו שאלות שילך אליהם..

אתה צודק ממשבטעות נכנסתי

בחיים לא חשבתי על זה כבעייתי, כך התורה קבעה וכך אנחנו עושים

אבל הבחור לא לוקח את התורה כמובן מאליו ולא מקבל כפשוטם את מה שכתוב בה.

ואם זה לא מסתדר לו, אז הוא פשוט לא יעשה את זה...

ולמה זה מובן מאילו שכל דתי יודע את כל התורה?מושיקו

לפעמים צריך להבהיר לו גבולות..

שיש דברים שלא כל אחד יודע ויש להם סיבה.

בעניני רפואה שואלים רופא בסופו של דבר.

ובעניני יהדות שואלים רב.

זה לא בושה להבהיר את זה...

ברורבטעות נכנסתי

אמרתי לו שאני לא יודעת הכל

ושיש אנשים אחרים שהוא יכול לשאול אותם

אבל גם אמרתי לו שאני יכולה לנסות לשאול

וזה מה שאני עושהחצי חיוך

בטקס לא אומרים "הרי את נקנית", אלא "מקודשת".חכמת ישישים

"מקודשת" זה דבר אחר לגמרי  מ"נקנית" כדרך שקונים קנין. רק במשנה ובגמרא הביטויים  הללו מופיעים וצריך להבין שבימים ההם השפה היתה שונה וגם הכלכלה וכל אורח החיים היו שונים והשפה הזאת התאימה לתקופתה. לכן, אנשים שרוצים ויודעים איך לקרב יהודים ליהדותם "מתרגמים" את השפה לדור הזה ולתרבותו.

הבעיה באמת נגרמת מאנשים ששואבים את ידיעותיהם על היהדות מאתרי אינטרנט שלוקים בחסר במקרה הטוב, ומלאים בהסתה פרועה נגד היהדות במקרה הרע.

זה לא תשובה. "חז"ל חכמים". כי אפשר לומר שהם חכמים.צייד נמלים
אבל בסופו של יום הם בני אדם. ואין אדם שלא טועה.
ולא סתם כל התלמוד מלא המחלוקות (לשם שמים) ודעות סותרות ומנוגדות אחת לשניה.
בנוסף.. אפשר לומר שזה היה אקטואלי לשעתם ולא לזמננו. (שהתפתח ביחסו למעמד האישה)
כמו שאפשר לומר על נטילת ידיים ועל חזרת הש"ץ.
אם היתה קמה סנהדרין הרבה דברים היו משתנים.

נ.ב. אני תוקף את הטענה שעושים משהו כי חז"ל חכמים. זה טענה שאדם שאינו מכיר במסורת ובסמכות הסנהדרין לא יקבל.
אכן יש סתירהחסדי הים
אין לי תשובה ברורה.ע מ
אבל מה שבטוח - זה לא קניין כמו שקונים במכולת. וזכור לי ששמעתי שזה אחד מהנושאים שמרחיבים בו בספרים על זוגיות.
טוב בינתיים כן מצאתי קצת הסברים על זהבטעות נכנסתי

שקצת יותר מפשטים את העניין

זה הסבר אחד

ו- זה הסבר שני (יותר מוצלח לעניות דעתי...)

המאמרים ארוכים מאודע מ
קראתי חלק מכל אחד מהם, ועד היכן שקראתי, השני בהחלט נשמע יותר טוב. אבל גם שם יש מה להתווכח, תראי בהערות שם..
זה לא שוביניסטי יותר מאשר מוסד הנישואין עצמו.מי האיש? הח"ח!

ובארץ זה מתקיים רק כי אין זכות בחירה ומפני שחוק הנישואין והגירושין החילוני והממלכתי הוא חוק תיאוקרטי במסגרת הסטטוס קוו של בן-גוריון. אין כל קשר בין זה לבין הרבנות, שמבחינתה הבחירה בחופה וקידושין היא עניין שניתן לעשותו רק בהסכמה מלאה של בני הזוג. זוגות יהודיים שרוצים לקיים טקס מסוג אחר בישראל ולהירשם בה כנשואים, אין זה באפשרותם עקב החוק.

החופה והקידושין (וגלגוליהן ההלכתיים העתיקים יותר תחת השמות שידוכין, אירושין, ונישואין) אינם ניתנים לשום שינוי והם קאנוניים, בדיוק כמו סידור התפילה או ספר התורה. אין שום טעם לחפש בהם התאמה לאידיאולוגיות או קונספציות.

מוסד הנישואין כולו - בכל רחבי העולם - נובע מקאנונים שאינם רלוונטיים כלל לעולם הליברלי והפמיניסטי. אם הוא דוגל בשיוויוניות הזכות בידו לחפש טקס נישואין שיוויוני אנטי-הלכתי מחוץ לגבולות המדינה, להירשם בפני רשם נישואין במקום הנישואין ולחזור לארץ עם התיעוד לצורך רישום במשרד הפנים.

במחשבה ראשוניתעוזיהו

בקרב דתיים זה ''קונה את האשה'' וגם ''את שלי'' אצל חילונים זה רק ''את שלי''-אין שום הבדל חוץ מהניסוח.

לא הבנתי מה הקשר חוסר שיווין אבל...

בדיוק להפך - לפי התורה היא ברשותה וקונים אותהמושיקו

לפי העולם המערבי היא הפקר..

מה לעזאזל ההפך?מה?עוזיהו

בציבור הלא דתי האשה נחשבית כהפקרמושיקו

בגישה התורנית לאשה יש מציאות בפני עצמה (לנדרים אמה עבריה וכו') כך שמציאות משותפת צריכה מעשה.

לעומת הגישה המערבית שהציבור הלא דתי נוקט בה על פי רוב-בהפקרות, שלכן לא צריך שום קנין וד"ל.

שקר אתה מדברעוזיהו
בציבור הלא דתי האשה היא לא הפקר.
אולי קיבלת רושם מוטעה מערסים ששמעת מדברים אבל בדרך כלל היחס לאשה שלו שונה ממה שהוא מציג אתו לחברים שלו.
ערסים מכבדים את האישה שלהם הכי הרבהצקון לחש

לא יודע איפה אתה גדלת, אני גדלתי עם כאלה מימין ומשמאלצקון לחש

ואת ה"אישה" שלהם הם מכבדים מאוד

אני מניח שזה שונהעוזיהואחרונה
ננסה לענות בתמצות.קן ציפור

בס"ד

מה בעצם כולל הטקס חופה:

הזוג נכנס לחופה, כל אחד בנפרד.{לא נראה לי שובינסטי}

מנהג אשכנזי ומודגש כי לא חייבים לנהוג בו.{ולכן גם לא חייבת לציין אבל אם תרצי}

שהכלה מסובבת את החתן 7 פעמים, והסיבה

{מעתיק משאלה באתר כיפה}

http://www.kipa.co.il/ask/show/80585-%D7%A9%D7%91%D7%A2-%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%91-%D7%94%D7%97%D7%AA%D7%9F

נראה לי נותן תשובה מעוד טובה יפה, ואפילו כזו שיכולה לעזור לנשים.

שבע הברכות:

ביתר פירוט אפשר להיכנס לנסוח.

אם כי לא נראה לי שיש שם נוסח שובנסיטי.{אם תבקשי נפרט את הנוסח.}

החלקים המרכזיים בהם יש חשש:

נתינת הטבעת ואמירת הרי את מקודשת.

זה החלק שנראה הכי שובניסטי בחתונה, ואם כל הכבוד, ממולץ להיכנס בקצרה ממש לנוסח, "מקודשת", להגיד לאשתך היא עכשיו נכנסת לקשר קדושה, נותנת את המקום עבורך {שאדם בלא אישה שרוי בלא תורה} לצור קדושה.{קצת הסבר עמוק ורעיוני, וכמובן שנראה לי שגם ההסבר הפשוט של מקודשת, גם אם הגבר מחיל את אותן קידושים על האשה הוא לא שובניסטי אבל מחשש קל שיגיד כך הבאתי הסבר יותר רעיוני למילה לפני.}

שבירת הכוס.

ואני מדגיש חלק זה, כי הרב מתניה בן שחר, רב הישוב נווה דניאל סיפר לנו על אדם בצבא שמורה במקום החילוני לימד אותם ששבירת הכוס זה מעשה בו הגבר אומר אני השולט בבית, ולכן בדגש מודגש ביותר

שבירת הכוס היא לזכור את חורבן ירושלים שתבנה במהרה בימינו.

עכשיו אחרי שעברנו על הטקס היכן הבעיה?

{לפעמים צריך פשוט לעבור, על הדברים כי הרבה טענות על מנהגים הם דיי באוויר מכיוון שאיננו יודעים את המנהג המדייוק את סיבות יצירתו, נראה לי שמעבר כזה יכול לתת הרבה, ואם יש לך זמן עדיף לפרט גם את השבע ברכות והכל, אבל כרגע אין לי זמן, מחילה.}

ממש תודה על התגובה המושקעת!בטעות נכנסתי

אבל לא כ"כ הבנתי את ההסבר של מקודשת אם אפשר קצת פירוט

(ועל אותו משקל יש גם מגורשת? ככה הוא אמר לי... בגירושין...

על זה גם לא כ"כ ידעתי להסביר לו למה דווקא האיש מגרש את האישה ולא להיפך אבל אמרתי לו שבעיקרון צריך את הסכמת שני הצדדים (אע"פ שאח"כ ראיתי שהגבר יכול גם לגרש בכוח אבל לא אכנס לזה...) כדי שמוסד הנישואין יהיה חזק ויציב ושלא זוג יתחתן ואחר כך מישהו יחליט לעזוב בלי הסכמה של הצד השני ואז זה אשת איש ובלאגנים שלמים...)

תודה רבה ויישר כוח!

ננסה.קן ציפור

בס"ד

א' בנוגע לקידושין מפרשי הזהב ענתה יפה, הקנייה הקידושין זה לא קניית האשה אלא הקנייה לאשה את מעמדה כאשה כבעלת הבית.

ואפשר להוסיף ברמה נוספת את הגמרא שאומרות שאדם בלי אשה שרוי בלי תורה, את זה שזכו שכינה ביניהם.

ולהסביר שרק בשיתוף פעולה של הבעל והאשה הם יוצרים את השכינה שביניהם.

ועניין הקידושין הוא שהבעל נותן לאשה חלק ממנו{חייב שהטבעת תהיה שלו} כדי לחבר ביניהם ושהיא תיהיה אשתו ותתן לו את הקדושה של בניין הבית.

ב'. בנוגע לגירושין.

אז קודם עינת דווקא נכון ביחס לימינו, בהחלט בימינו אין הגבר יכול לגרש לדעתו לבד אלא צריך את אישור האשה בגלל תקנות.

הרעיון הפשוט הוא שגבר פועל יותר בדרך השכל, ולכן ההנחה היא שהוא לא יגרש סתם אלא יחשוב על הדברים, כאשר האשה היא יותר רגשית{שדמעתה של אשה מצויה וכו'}, ולכן היה יתכן שכל ויכוח קטן יצור לה תחושה של רצון להתגרש שעם הזמן הוא יעבור.

{ומשיחות של סבתא עם כל מיני נשים, אני בהחלט רואה את זה שהרגש קורא להן להתגרש על דברים קטנים.}

לאחר מכן תיקנו דברים כמו הכתובה, שגורמת לחיוב כספי לבעל, כי בינינו היום גם גברים לא חושבים מספיק, ולפעמים העשרת אלפים ח"י, או הסכום שהוא התחייב גורם לו לחשוב. ולאחר שגם זה לא עזר תיקנו צורך בהסכמת האשה.

תודה רבה גדולה! יישר כוח!בטעות נכנסתי

חחח "חשש" שוביניסטי? ממתי מודדים את התורה לפי המושגיםצקון לחש

המערביים?

פשוט שהתורה לא תופסת שום צד, ואולי קצת יותר בצד של הנשים.

אבל גם אם התורה הייתה אומרת משהו שלא מסתדר עם תרבות המערב, ודאי שהיינו בצד של התורה!

זוהי מחאה נמרצת על הבחירה הלשונית ;)

הבחירה הלשונית נועדהקן ציפור
בס"ד
כי השואל אמר בוודאות שהחופה היא שובניסטית ואני שואל לפי מה?
ועונה לעצמי שהצד בו הוא חשב זה כאן.

בכל מקרה לדעתי יש עניין להתחשב בדעות המערב, רובן מגיעות מחכמה כלשהי אך לא מאוזנת ונראה לי שבתורה אכן קיימים כל אותם ערכיים רק שצריך אץ המבט כיצד להסתכל ועל מה להסתכל ומתי.
אני סתם מתחכם...צקון לחש

לא קראתי את התגובות, אז אולי כבר אמרו את זה...מפרשי זהב

אני זוכרת שבכיתה י"ב למדנו על הקניין הזה וההסבר הוא ממש ממש פשוט.

הקניין שבחופה הוא לא קניין מלשון קנייה והפיכת הכלה לרכוש הבעל, אלא קניין מלשון הקנייה. החתן מקנה לכלה סטטוס חדש-היא נהיית אישתו ע"י שהוא מקדש אותה.

המצאות ודרשות שאין שום קשר בינן לבין המקור.מי האיש? הח"ח!

לא שזה לא אפשרי, אבל זה המצב.

לא לגמרי נכוןקן ציפור
בס"ד
דרשות הן עיון בהגדרת מצב והרחבת הרעיונות היוצאים ממנו ולאחר מכן הרבה פעמים גם עושים תימצות בנוסח שונה וחושבים שאין מקור.

בנושא הנ"ל הגדרת המילה קידושין היא "הרי את אסורה על כל העולם כהקדש ומיוחדת לי.")לא נוסח מדיוק.(
הקדש הוא מעמד, הקדש אינו רק נתינה של חפץ לבית המקדש אלא מחיל מעמד ודינים.

אותו הדבר בקידושין מלבד האיסור הקידושין אכן מקנים מעמד לאשה, שביתו זו אשתו, ועוד הרבה הגדרות למה בדיוק ואפשר לקרוא להם בשם הקניית מעמד לאשה.

יש אמנם עוד נושאים בתוך קידושין כולל גם מה האשה אכן נותנת, אבל כמו שאם ילד קטן לא אסביר הכל אז לא חייבים תמיד להיכנס לכל הצדדים בנישואים חלקם אף ברורים ואם אציין אותם אז הם כבר לא יהיו.
בקיצור צריך לחשוב גם עם מי אתה מדבר ומה הוא יכול להכיל.
הלכה ממקומה הראשון לא זזה.מי האיש? הח"ח!

אז לגמרי נכון. כל היתר לא רלוונטי כלל ועיקר.

לא הבנתיקן ציפור
בס"ד
לא הבאתי שום היתר מיוחד רק הסברתי כיצד הדרוש, הסבר שהיא הביאה מופיע בלשון הגמרא...
בטח שיש! האישה לא נקנית לבעל כמו שלהבדיל עבד נקנה לאדונוצקון לחש

וגם עבד עברי לא נקנה כמו עבד כנעני שהוא ממש קניין כסף רכושני.

זה במפורש מתואר במסכת קידושין.

אין לבעל זכויות על האישה גופה, אלא על קניינה.

בדומה לעבד עברי (ואמה עבריה), שהם בעצם פרוייקט שיקום, ולא רכוש.

להבדיל מעבד כנעני, שיוצא בשן ועין וכו' כי גופו עצמו קנוי לבעליו ועוד הבדלים מהותיים.

עיין תגובתי לתגובה לעיל.מי האיש? הח"ח!

הגמרא אומרתתקוות עולמים

שסעודת המשתה של הנישואין היא עיקר החופה. חיוך

מחילה, לא זכור לי דבר כזה. יכול לציין מקור??צקון לחש

אמ, ביהדות שליאורות הכתובה
הבעל פשוט לוקח אחריות
ואזון ואפרנס ואכלכל
ואוקיר ואחמיא ואחבק ואפנק
ואכין קפה כמו שהיא אוהבת
ואבלבל בין הכביסה הלבנה לצבעונית
ואתחבא מאחורי הפלורסנט כשהיא תגלה אתזה

(מסתומא יש עוד, אנלא זוכר את כל הכתובה בעל פה. זה הזמן של ההקפות שניות בבופה)

וההתחסדות של השוויוניות, נו באמת.
אין שוויוניות. יש הבדלים, ירצו או לא. גבר זה לא אשה (ו"אין דבר כזה אני לא יכול יש אני לא יכולה"), וטוב מאד שכך אחרת אם גבר ואשה שווים אז כבר אפשר להתחתן עם בני אותו מין (וזה פיכסה, את יודעת פעם בכמה זמן בנים מתקלחים?!).
בן סורר ומורה נולד להורים ששווים בגובה, בקול ובעצם בהכל.

וכשהגבר "קונה", זה לא כמו לקנות חלבה בסופר.
זה כמו לקנות מידה בנפש. אני רוצה לקנות מידה טובה- הקשבה, סבלנות, להתרחק מכעס- זה אומר להשקיע, ולטווח ארוך. להיות מודע, לוותר על דברים מסוימים בכדי לקנות את המידה המבוקשת. ואין קניין אחד זהה בזבנג, זה לא שעד היום המידה לא היתה קיימת ופתאום בום, אני ענו/ מקשיב/ רגוע. יש אין סוף דרגות ורמות, וקונים בעצמנו את המידה עוד קצת ועוד קצת.
ועל זו הדרך "לקנות" אשה, לעניות דעתי והשגתי
מה משמעות המשפט "בן סורר ומורה נולד להורים ששווים בגובה..."?צקון לחש

הדעה שאומרת שבן סורר ומורה לא היהקן ציפור
בס"ד
אחד מההסברים שהוא לא היה כי כדי שזה יהיה צריך "אינו שומע בקול אביו(איני זוכר נוסח מדיוק) ואמו."
ומזה שכתוב קול אחד לומדים שהקול של ההורים שווים מה שאומרים כם שאחד מהם עקר.
אז בהקצנה לעיניינו מי שמחפש שיוון מוחלט הגובה הוא רק מעין הרחבה להעיקרון הזה.(כך אני הבנתי.)
מעניין מאוד, מאיפה המקור? או שזה חידוש על הגמרא?צקון לחש

טעות שלי זה כתוב מפורשקן ציפור
בס"ד
גם הגובה גמרא בסנהדרין דף ע"ב נראה לי ניסיתי להעתיק את הדף אבל אני דרך הטלפון ולא הצלחתי.
באזור שם בסנהדרין
אדיר!! לא ידעתי את זה. עוד אגיע לסנהדריןצקון לחש

ואסיים.

הבעיה היא שזה נדחה, לא?

צריך ללמוד את הסוגיה כמו שצריך

אני לא זוכר מה נפסק.קן ציפור
בס"ד
אבל במיצאות אתה רואה שלא קיים כל כך ואפילו מי שאומרים עליו שהיה בן סורר כמו אבשלום לא הרגו אותו בבית דין בגיל צעיר(ודוד לא היה פשרן)
למה? ההסבר הפשוט הוא שאכן בן סורר הוא בעיקר ברעיון ושכל התנאים יתקיימו בפועל זה כמעט בלתי אפשרי אם לא לא אפשרי.
אני מדבר על דעת רבי יהודה שם שצריכים להיות שווים.. נראה דחוקצקון לחש

גם למאן דאמר שזה לא היה מעולם

אבל צריך ללמוד את זה כמו שצריך

תודה רבה על המקור!

לא חייב ללכת לגמרא, זה מובא באחד המפרשים בתורה..שירה מ.

אם יורשה לי להוסיף, יצא לי ללמוד את זה לפני שנה בערך ואני חושבת שאפילו כמה מפרשים כתבו על זה והביאו כמה וכמה טעמים לכך, אני בודקת ומחזירה תשובה אם מישהו ירצה  (לעניות דעתי כשפרשן מגיש את הדברים בפרוש על התורה זה יותר קל מלהתעמק בנושא בגמרא..)

טעות שלי,שירה מ.

לא קראתי נכון, חשבתי שמדובר על מקור בעניין אחר של בן סורר ומורה..

בכל זאת מחילה.. מי אני לפני גברים שלומדים כל הזמן...קורץ

תודה! תגובה ממש יפה!בטעות נכנסתי

בכללי הצורה בה אתה כותב היא כיפית לקריאה

רק לדייק: החופה זה חלק מהקניין. השאלה היא על הקידושין עצמםצקון לחש

שני דברים נפרדים

חבל מאוד..פספסת הזדמנטת לקרב יהודי לאביו שבשמים..אביאל00
זאת הזדמנות מצויינת להסביר לו שאנחנו מקיימים מצוות כי כך נשמרה היהדות מדורי דורות, העברה מאב לבן ,
לא בגלל טעמים כאלה ואחרים שטוב להביא אותם אם הבאת טעם מביאה לקירוב הדברים אל הלב.
אבל לא הטעם הוא לא תנאי לקיום המצוות. הסיבה האמיתית נובעת מהאמונה באמיתות התורה ותוקף אמונת חכמים. אחרת היינו רפורמים שמאוד לא קשה להוכיח שהם הולכים ונכחדים בגלל השאיפה שלהם 'להתעדכן' בזמן והמקום. אנחנו יהודים בלי שינוי ובזה כוחנו וסגולתינו.

(מניסיון ההיגיון הפשוט הזה'עובד' על חילונים מכל התפלספות אחרת.
כדי להאיר חושך צריך נר קטנטן של אמת פשוטה ועתיקה מימים ימימה..)
בטעות נכנסתי

זה לא בדיוק ככה

א', אין לא כוונה לחזור בתשובה והוא אומר את זה במפורש

ב', אמרתי לו שהתורה נכתבה לפני בריאת העולם והיא רלוונטית תמיד בלי שינוי

וגם אם יש משהו ש*לנו* נראה לכאורה מוזר/סותר אנחנו הולכים לפי התורה

(אמרתי לו גם את הפסוק "לא תסור ממנו ימין ושמאל"- אע"פ שאומר לך על שמאל שהוא ימין וימין שהוא שמאל וכו'...)

אבל הוספתי ואמרתי שכמעט לכל המצוות אנו יודעים את הטעמים שלהן

כי באמת אדם שמקיים מצוות צריך לענ"ד דעתי להבין למה הוא עושה אותם כי קשה לעשות בלי להבין...

כמובן שגם מה שהוא לא מבין אסור לו לשנות כי אנחנו כפופים לתורה ולא מכופפים את התורה אלינו ח"ו

לא חבל ולא מאד ולא פספסהאורות הכתובה
כל החיים מתקדמים ולומדים
ואם בעז"ה מתישהו מישהו/י אחר/ת י/תשאל אותה בנושא, תהיה לה סלסילה יפה של תשובות.

*למפרע* זה כבר לא רלוונטי
גם אם נחפור עמוק באדמה לא נוכל לתרץ שבאמת ישותן טל
כאן שיוויוניות, כי לפי הגישות השולטת היום, אכן אין בכל זה שיוויוניות. לא צריך להפוך את התורה למה שהיא לא רק כדי לקרב אנשים.
אם הוא פתוח לשמוע על כל גישת התורה בנושא הזה ובכלל ולמה "שוויוניות" היא לא ערך עליון בתורה, בטח שלא בין גברים לנשים - אז יהיה על מה לדבר.
כל מילההחיים שוים

שמעתי על מישהי שגרה עם מישהו בלי. כתובהzmil
ופתאום נעלם והשאיר אותה לבד עם הילדים ובלי כסף אז התורה דואגת לאישה ולילדים
הדבר הכי קשה בעולםהפי

סתם הגזמתי, זה לא הדבר הכי קשה בעולם... אבל כן יש בזה מן התסכול

לסיים קשר רציני עם בחור שהוא באמת זהב טהור, ואז למצוא את עצמך שוב בעולם של הרווקים והרווקות... איך עושים את זה בכלל??

פתאום מרגיש לי שכל הגברים לא ברמה שלו.

לא באופי לא בנראות לא באצילות

יש בזה משהו שקצת מלחיץ אותי.

לא יודעת אם זה תקין, אבל יש בי קצת געגוע אליו, למרות שבתוך הלב אני כבר מרגישה שזה היה או חתונה או ביי וטוב שזה ביי

וזה הופך את זה ליותר מסובך שהוא עדיין רוצה

באמת שלא סתם צחקו אשכרה קריעת ים סוף

דמט אני לא בנויה לשטויות האלה

כאילו מציעים לי ובראש שלי עובר.. למה לנסות בכלל

מבין אותך לגמריחצלה

עברתי אותו הדבר לפני כמה חודשים.

עד שאתה מוצא משהו שעונה על הדרישות שלך, שאיפות משותפות, כימיה זרימה.. אבל בסוף זה לא זה. אתה פשוט יודע שזה לא זה. וזה לא חלילה שהצד השני בעייתית או משהו, היא בהחלט זהב טהור..אבל יש דברים קצת יותר מורכבים.

והחזרה ל'שוק' לא כיפית בהחלט.

אז אני יכול להגיד לך רק מהניסיון הדל שלי שאני למדתי מהפרידה הזאת המון, על עצמי ועל זוגיות. והביטחון שלי בקב"ה התהדק עוד יותר. ואני בטוח שהטוב שלי יגיע, כי גם אני טוב, ואני בטוח שגם את טובה.

אז מה שאמרתי לעצמי זה - תתאפס על עצמך, תמשיך בכל הכח כי עוד שנייה תכיר את אישתך בע"ה, ואותו דבר אגיד לך (רק הפוך תעופי על החיים ורוצי לחפש את החצי השני שלך כי הוא יגיע בע"ה.

בהצלחה

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

אין סיבה לפסול על הסף.shindov

אם הקשר יהיה רציני. אז יש נושא לשיחה. אפשר עוד לפני שהקשר יהיה רציני. על הסף אין סיבה לפסול.

אני נאלץ לבשר משהו לא כ"כ טוב ( בקטע קליל כן ?)מוקי_2020

אם עכשיו קשה לכם והמון סימני שאלה וכל האונליין והוואצאפ והרשתות החברתיות

אז קחו בחשבון שעוד 30 שנה, לכל אחד יהיה חבר רובוט עם בינה מלאכותית, ששום בן או בת זוג בעולם יוכלו לנהל שיחה אפילו קצת קרובה לרמה שלו.

תחשבו על השיחה המושלמת. הכל מדוייק, גם האי דיוק יהיה מדוייק.

לדבר הזה יהיו השלכות עצומות על התא המשפחתי..

איך למה וכמה ? אין לי מושג.

אבל העוצמה תהיה גבוהה מאוד. השינוי יהיה גדול מאוד.

אני לא בטוח שאנשים מפנימים את השינויים שבדרך.

לכן....אההמ אההמ...

אני מבקש מכולם, להזדרז ולהקים תאים משפחתיים כמה שיותר מהר,

אני פונה בעיקר לנודניקים שיכולים להקים את זה כבר מחר בבוקר ואין להם שום מגבלות אמיתיות. כלום. הכל בראש אצלם.

מאלה אני הכי מאוכזב. לא רוצה להלחיץ אבל זה על גבול חיל_ _ ה _ _ . זה לא בסדר.

בכל מקרה ברגע שגברים (שהם למעשה ילדים) יתקלו ברובוטיות של 2035, המצב יהיה הרבה הרבה יותר מורכב.

תקימו כבר השבוע תא משפחתי. תגמרו עם זה וזהו. די. מספיק.

אני מבקש שתקחו את ההתראה ברצינות,

כמו התראה על טיל בליסטי איראני שבדרך אליכם ואתם באמצע שום מקום ואין לכם מה לעשות,אז אתה ממשיכים ללכת ולהאזין למוסיקה באייפון

כי אתם יודעים שהשם איתכם והוא ורק הוא מחליט מתי הסרט מסתיים וזה לא הגיוני שזה יהיה בגלל טיל בליסטי,

בטח כאשר אתם נותנים מעשר כל חודש לנזקקים באמת ולא מחליפים מעשרות בין חברים כדי לסמן וי.

תודה על תשומת הלב, למרות שאני מודה שהייתי עוצר כבר בכותרת ולא נכנס לתוכן,

אבל אתם עשיתם את זה. כל הכבוד.

לדעתי ברור שאדם עדיף על רובוטארץ השוקולד

לא הייתי חושש מזה לשניה

אני חוששת אפילו לתת לו משהו לעשותנחלתאחרונה

במקומי; שיר או סיפור וכו'. חוששת שהוא יעשה זאת טוב יותר.

ולזה אני לא מוכנה. באמת רוצה להאמין שאף פעם לא

יוכל להחליף את האדם, את היצירתיות האנושית.

אחרת, מה אנחנו עושים פה בכלל?

לא מטריד אותי,חתול זמני

מהסיבה הפשוטה שאיני אוהב לנהל שיחות.

פלוטרכוסנקדימון

הרימו כוס לחייו ואמרו: "ומה עלינו לספר למלך על אודותיך, זנון?".

"לא כלום", השיב להם, "מלבד שישנו איש זקן באתונה שיכול לשתוק בשעת משתה".

"על הפטפטנות", פלוטרכוס.

מסכימה.נחלת

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1

תשובת הצ'אט - רווקבחור עצוב

• שיהיה גבוה, אבל לא שחצן.

• חתיך, אבל שלא יידע שהוא חתיך.

• חכם, אבל שלא יתקן אותי.

• עשיר, אבל שיהיה עניו.

• תורני, אבל שלא יהיה "כבד".

• קליל, אבל רציני.

• מצחיק, אבל שידע מתי להפסיק.

• רגיש, אבל גברי.

• גברי, אבל מחובר לרגשות.

• ספונטני, אבל מתכנן הכול מראש.

• כריזמטי, אבל צנוע.

• מנהיג, אבל שייתן לי להוביל.

• אוהב לטייל, אבל גם אוהב להישאר בבית.

• ספורטאי, אבל שלא יהיה מכור לחדר כושר.

• בשל רגשית, אבל עם נשמה של ילד.

• חברותי, אבל שלא יהיו לו יותר מדי חברות.

• שיהיה לו תואר.

• רצוי שניים.

• ועדיף שגם יעשה מילואים בלי להתלונן.

• שיהיה לו עסק מצליח או עבודה בהייטק.

• אבל שיסיים לעבוד בארבע כדי להיות עם הילדים.

• שיאהב ילדים.

• אבל שלא ייתן להם מסכים.

• שידע לבשל.

• ושלא יעשה מזה עניין.

• שיקום מוקדם לתפילה.

• אבל גם יישאר ער לדייט עד חצות.

• שילמד דף יומי.

• וגם שיספיק לקרוא ספרי פסיכולוגיה.

• שיהיה מחובר לרב.

• אבל שיחשוב בעצמו.

• שידע לרקוד.

• אבל לא יותר טוב ממני.

• שיאהב מוזיקה.

• אבל שלא ישמיע טראנסים באוטו.

• שיהיה כריש במשא ומתן.

• אבל עדין איתי.

• שיזכור כל תאריך חשוב.

• בלי שאני אזכיר.

• שידע להחליף גלגל.

• לתקן ברז.

• להרכיב איקאה.

• להבין במשכנתאות.

• להשקיע בבורסה.

• ולהוציא את הזבל בלי לבקש.

• שיהיה עמוק.

• אבל גם זורם.

• שידע להכיל.

• אבל גם להציב גבולות.

• שיכבד את ההורים שלי.

• ויאהב את האחים שלי.

• ויצחק מהבדיחות של אבא שלי.

• שיהיה בן 29.

• עם ניסיון החיים של בן 45.

• והאנרגיות של בן 23.

• בלי מטענים.

• בלי אקסיות.

• בלי דרמות.

• ועם אינטליגנציה רגשית של מטפל זוגי.

• וכמובן... כימיה. כי אם אין כימיה — כל השאר לא משנה.

עכשיו אותו דבר לגבריםחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך י"ד באב תשפ"ו 20:19

כמובן ג'נרטתי את המקבילה לגברים (חלק חמודים, חלק קצת פספס והייתי עורכת יותר)

שתהיה צנועה, אבל נראית כמו דוגמנית.

תורנית ומשכילה, אבל שאין לה ידע הלכתי יותר ממני.

חכמה ושנונה, אבל שלא תנצח אותי בוויכוח.

זורמת וקלילה, אבל שתקפיד על קלה כבחמורה.

שתפרגן לי מול החברים, אבל שלא תגרום לזה להיראות כאילו היא מחנכת אותי.

נשית וענוגה, אבל שתדע להרים ספות כשמנקים לפסח.

דעתנית ומבינה, אבל שתיתן לי להרגיש הראש בבית.

עצמאית, אבל שתחכה להחלטה שלי.

שתרצה לפרנס את לימוד התורה שלי, וחס וחלילה לא שתפתח קריירה.

שתעשה תואר פרקטי.

עדיף בהוראה או חינוך מיוחד.

אבל שתרוויח כמו בהייטק כדי לשלם שכר לימוד לישיבות.

שתעבוד חצי משרה.

כדי שתהיה בבית כשאני חוזר מסדר ערב.

שתאהב ילדים.

שתגדל שבט של שמונה ילדים.

אבל שלא תיראה עייפה לעולם.

שתדע לבשל כמו אמא שלי.

ושלא תשתמש באבקת מרק.

שתכין חלות כמו במאפייה.

ותלמד את כל הסגולות להפרשת חלה.

שתאהב אורחים בשבת.

ותארח 15 חברים מהישיבה בהתראה של שעה.

ותשמח לשטוף את כל הכלים במוצאי שבת בלי להזעיק אותי.

שתהיה מחוברת לרבנית שלה לתמיכה רגשית.

אבל שתסכים עם הרב שלי בכל נושא.

שיהיו לה אידאלים לתמוך בחצי שנה רצוף מילואים.

אבל שלא תדרוש ממני לגור בגבעה.

שתדע לשיר זמירות שבת.

אבל שלא תשמיע קול ליד חברים שלי.

שתאהב מוזיקה יהודית עמוקה.

אבל שלא תביא לי שירי קרליבך של שלוש שעות.

שתעשה ספורט ותשמור על כושר.

אבל בצניעות ובלי לעשות מזה עניין.

שתדע לנהוג בצורה בטוחה.

אבל שתיתן לי לנהוג תמיד.

שתדע לקפל את הציצית היטב בלי שהפתילים יסתבכו בכביסה.

ותגהץ לי את החולצות הלבנות בלי קמט אחד.

שתהיה עמוקה מחשבתית.

אבל שתסתפק בוורטים פשוטים על הפרשה.

שתדע להכיל את הספקות שלי.

אבל שתהיה יציבה כמו סלע אמוני.

שתכבד את ההורים שלי.

ותאהב את השטויות של אחים שלי.

ותצחק מהווארטים הנאמרים בשולחן שבת של אבא שלי.

שתהיה בת 21.

עם בגרות נפשית של בת 50.

והמראה הרענן של בת 16.

בלי היסטוריה של דייטים.

בלי חפירות של 'לאן הקשר הולך' - שפשוט תזרום עד האירוסים.

ועם יכולת הקשבה של פסיכולוגית קלינית אחרי יום עבודה.

וכמובן... שיהיה ענווה ופשטות. כי אם אין פשטות — איפה כל התורניות?

חחח שיתחתן עם עצמו או עם עץראומה1

ארץ השוקולד

יש שיר כזה

שיתקצר(:אני:)))))

אמונההפי

אגב זו תשובה לכל אתגר

חחחחחהפי

חתן מתוק מדבש*

היי אני עדיין צעירימח שם עראפת

כולנו צעיריםאביעד מילוא

אני חושב שכולנו רוצים לבנות בית ורק מחכים לזה

לא אתה זקןימח שם עראפת

שיעור ד' זה לא צעיר

אם אני זקןאביעד מילוא

לא צריך לקחת אותי כפרוייקט כדי לשדך לי?

לכאורה כןימח שם עראפת

אבל אני כופר וצעיר מכדי להכיר בחורות שיתאימו לך

נע אני סך הכל בן 20.5אביעד מילוא

זקן בעלז. ואולי אתה לא מכיר בחורות שיתאימי לי אבל אולי את הסגנון כן

לתומי סברתי שאתה שיעור ד'ימח שם עראפת

את הסגנון ודאי שאני מכיר, אבל את הבחורות לא

היית קרובאביעד מילואאחרונה

מתחיל שיעור ג'

להכיר בנות בסגנון זה כבר משהו אחר. השאלה יותר מי יכול לעזור לי להכיר

כוחה של מילה טובהמוקי_2020

(מיועד לכל המינים, רשום מנקודת מבט זיכרית, כי אני זכר )

מה תעדיפו יותר מתוך 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

בת זוג שתעגל פינות כשהיא תביע את דעתה בחיוך ונועם לגבי דברים שהיא מספרת לך, כדי לא תפגע, לא תכעס או לא תתעצבן

( גם דברים שלא קשורים אלייך אלא גם אליה או לאחרים)

אפשרות 2 :

בת זוג שתגיד הכל דוגרי, אמת טהורה, בצורה הכי ישירה. בלי לעגל. בלי לטאטא. כשאתה הולך לישון אתה יודע בדיוק מה היא חושבת באמת.אין משחקים. אין הפתעות.

עכשיו אני כבר מכיר את המגיב בתגובה השלישית שירצה מישהי שהיא גם וגם

והיא תדע מתי להיות ככה ומתי להיות ככה כאילו היא AI מהלך עם הוראות הפעלה.

אז זהו שבשאלה הזו אין כזה פטנט.

לכן, צריך לבחור מבין 2 האפשרויות כדי להבין מה תעדיפו יותר 1 או 2 .

תדמיינו שתקבלו 100% כזו לכל החיים ואז תענו.

גן עדן רוחני עוד בחייכם, לעונים

לא הבנתי למה אי אפשר גם וגםהפי

ברור שאפשרות 1חושבת בקופסא

טאקט ויכולת להתאים את עצמך לסיטואציה שאתה נמצא בה היא נכללת בכישורי חברה בסיסיים.

ברור שיש מקרים שעדיף לוותר על הנימוסים ולדבר ישירות, אבל הרבה יותר מעצבן בן אדם שלא יודע להתאים את עצמו לסיטואציה.

לכל דבר יש מחיר והשלכות (עונה לאלפי המגיבים)מוקי_2020

אוקי,

למשל אם בן אדם "מתאים את עצמו לסיטואציה" ולמעשה נרצה או לא, צבוע כלפי הצד השני,

איך נדע שהוא לא עושה את זה איתנו ?

כי אצל הבן אדם הישיר, עם כולם, נדע שמה שהוא אומר, זה מה שהוא חושב

ואם הוא רוצה "להתאים את עצמו לסיטואציה", הוא לא מחרטט הוא פשוט שותק.

ואם הוא אוהב את הצד השני הוא מחייך לו ואם הוא לא אוהב הוא לא מחייך. הכל ברור. בלי לעגל פינות. בלי צביעות.

אחרי ההבהרה הזו,

איזה אופי תעדיפו יותר ?

גם אני מעדיף בחורה יפה וגם שמאוד אוהבת את המטבח וגם אוהבת מאוד לגדל ולחנך ילדים (ממש אוהבת, נהנית מזה)

אבל מה אני מעדיף יותר ? שתאהב לגדל ולחנך ילדים.

אין לי בעיה שהיא לא תהיה יפה ושלא תאהב את המטבח, למרות שגם אלה דברים חשובים, אבל אם צריך לבחור, בחרתי. ויתרתי.

רואה ? עניתי על התשובה.

עכשיו תורכם (פנייה לנשים וגברים)

מה חשוב לכם יותר ? ישיר כלפי כולם (סותם במקרה שלא רוצה לפגוע אבל לא מחייך ולא מספר סיפורי סבתא)

או...מעגל פינות ? זורם ? ונרצה או לא מחרטט קלות. או זה או זה.

זו השאלה.

שאלה שיש לה תשובה ברורה מאוד וניתן לענות עליה בצורה החלטית,

גם אם זה פחות נח, אבל זה פורום אנונימי, אז אני מאמין שזה אפשרי.

זכיה ב 20 מיליון שקל בשנה הקרובה , לעונים.

חושבת שישיר. זה מעורר אמון. הכן זה כן והלא זה לא.נחלתאחרונה

אני בחור. זה חשבון של אמא שלי. הצעות שהיו תפוסות -יעל11

האם שייך לגבי הצעות שאמרו לי שלא פנויות כרגע, או שבדיוק קיבלו הצעה אחרת, לשאול לאחר זמן מה את המשדך מה קורה ואם פנויה? או שלא שייך?

לענ"ד שייךאשר ברא

גם לדעתי שייךגב'

לברר אף פעם לא מזיקאביעד מילוא

אם אמרו שלא פנויות או קיבלו הצעה אחרתארץ השוקולד

שייך,

סביר מאוד שאפילו לא קיבלו את הפרטים שלך בגלל זה.

לאחר זמן כןברוקוליאחרונה

החברה של אחותי, הפספוס שלי, והלב שעדיין צובטיאיר45

הי, לא יודע אם מתאים לשתף כאן אבל בכל זאת...

אני גר בישוב מאוד קטן אי שם... היתה לאחותי חברה טובה שגדלה אצלנו ממש, ותמיד הדיבור היה היא לי ואני לה... [גם ממנה גם ממני]

בסופו של דבר כל אחד פנה לדרכו... ובאמת שכחתי ממנה עד שגענו לגיל היא לא הייתה הראשונה, אבל אני כן אגיד שלפני שנה ניסינו להציע אבל היא הייתה בוף תקופת מבחנים, מיד אח"F יצאה עם מישהו והתחתנה..

וואלה עבר לי יצאתי עם עוד, עדיין לא מצאתי...

אבל פתאום זה חזר לי בברומנג, לא יודע כל פעם שאני רואה אותה עם בעלה (נולד להם בן)... זה כן עושה משהו בלב...

ובשבוע האחרון פתאום יוצא לי לחושב עליה, ואני בלחץ מזה... מה הקשר שאני חושבב, זה כבר עבר לי.

וגם אני כאילו אומר מה אני ימצא...

בקיצור אני אוכל תסביכים...

אני חושבת שמה שאתה מרגיש הוא די אנושיהפי

לפעמים דווקא כשהאדם כבר לא רלוונטי עבורנו הדמיון מתחיל להשלים את כל מה שלא באמת קרה. הוא בונה בראש מה היה יכול להיות ובקלות מצייר תמונה מושלמת ( מידי) שלא בטוח שהייתה קיימת במציאות.

כשאתה רואה אותה עם בעל וילד אתה לא באמת רואה את החיים שהיו יכולים להיות לכם. אתה רואה תוצאה מוגמרת והמוח באופן טבעי משלים את החסר..

אל תשכח שגם אם הייתם נפגשים אף אחד לא יודע אם באמת הייתם מתאימים. יש הבדל גדול בין פוטנציאל שדמיינו במשך שנים לבין זוגיות אמיתית שנבנת יום יום .

ובעיניי, המשפט שכתבת מה אני אמצא? הוא כנראה הדבר שבאמת יושב מתחת לכל זה. מתי שלי תגיע

אל תיתן למחשבות האלה לשכנע אותך שפספסת את האחת. יכול להיות שהן פשוט מזכירות לך כמה אתה רוצה כבר להקים בית משלך. וגם זה, בעזרת ה' יגיע.

ועם כל מה שכתבתי לי יש כלל ישר שקופץ לי לא להשוות לאחרים תתרכז בעצמך זה באמת הרבה יותר כיף

ואוו נכון מאודיאיר45

זה באמת מה שחשתבי בהתחלה... מי אמר שאנחנו בכלל מתאימים. וזהעבד טוב

רק שבחודש האחרון לא יודע פתאום נכנס למח

בהצלחה(:הפי

צודקת לחלוטין.נחלתאחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עלי

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

תלוי בהומור שלהארץ השוקולד

חד משמעיתהפי

יש מי שיתפסו דבר כזה כהטרדה, או בתחום האפורנקדימוןאחרונה

קשה לדעת.

אולי יעניין אותך