אתם באמת מאמינים שמשיח יכול להגיע מחר?wanted

עד כמה שאני משתדלת להאמין. זה ממש קשה.

נראלי רחוק מהמציאות. ואולי בפנים הייתי מעדיפה שזה יהיה כך. שאוכל עוד להשתפר וכו.

זה אומר שמשו ב 13 עקרים\באמונה שלי פגום?

איך בכל אופן אפשר לשפר זאת?

לדמיין אותך ח"ו כאדם בשואהעולה בשביל
ולהאמין שעוד עשר שנים יהיה לעמ"י צבא משלו...
מה יותר הגיוני, מה שקרא אז או שמשיח יבוא היום?! אז יש פילוגים בעמ"י, המשיח יפתור את הבעיות.. האמונה בבואו זה הדבר שהכי יגרום לו לבוא...
לדמיין תמיד אפשר.wanted

להאמין באמת מתוך אמונה שלימה שהוא בא מחר? 

אתה יכול? אתה בטוח שהמשיח בא מחר?

ברור שזה קשה..עולה בשביל
נתתי עצה שתעזור להאמין..
באופן כללי מי שמבסס לעצמו את האמונה בקב"ה בצורה חזקה ואמיתית לא אמור להיות לו קשה להאמין בבא המשיח...
מה שקשה זה להאמין חזק באלוקים, שעל זה עובדים יום יום.
אין לי בעיה. אני מאמינה שמשיח יבוא.wanted

ולהאמין באלוקים לא קשה לי כ''כ. 

אבל להאמין שבבום אחד ינחת משיח ובית מקדש, תחיית המתים וכו'. 

אבל באמונה תמימה כזאת ושלימה ש''מה הבעיה? מחר הוא בא! בבירור'' קשה לי.

ושוב, אז זה כן בעיה באמונה?

אמונה שלמה בקב"העולה בשביל
מתבטאת גם בלדעת שהמשיח הוא ממנו, והוא משיח ה' ולא משיח ישראל, הוא תלוי בקב"ה אם הוא רוצה לשלוח אותו... אם זה תלוי בו, למה לא להאמין שיום הגאולה שנקבע על ידו הוא מחר?! אנחנו ע"י הגעה למצב האידיאלי יכולים לקרב את בואו, זה שאנחנו לא במצב הזה זה לא מניע.
זה באמת קשה לדמייןחבדניקית אחת

אבל גם צריך לדעת שזה לא יהיה בבום! פתאום ביהמ"ק, תחיית המתים, ממתקים על העצים וכל זה. זה יקח זמן... וחוץ מזה, נכון שזה קשה, אבל מה רע בכל מה שהזכרתי פה? זה רק דברים טובים. אז ננסה לדמיין, וככל שנדמיין יותר את הדברים היפים והמיוחדים האלה, נראה כמה אנחנו מחכים כבר למשיח ולבית המקדש

..נגרינסקי
אני מאמין שהוא יכול להופיע מחר ולהתחיל לפעול, עד שיוכרז כמשיח אני מניח שיעבור זמן, קצת קשה להחזיר מלכות בית דוד, לבנות מקדש, לקבץ גלויות, ללחם מלחמות ישראל, לכוף כל ישראל לעסוק בתורה וכיוצ' ביום אחד. זה תהליך שלוקח זמן.
כך הרבה יותר קל להאמין בביאתו...
זה נשמע כמו בריחה.wanted

קשה לך להאמין שהכל יקרה ביום אחד אז אתה מאמין שמחר הוא יבוא ואז הוא יתחיל לפעול.

עצם האמונה זה בעצם שמחר הוא בא ומחר יש בית מקדש. תקן אם אני טועה.

וכשאתה אומר שאתה מאמין שהוא מופיע מחר, ומחר אומרים לך אהלן זה המשיח. זה עדיין לא נשמע מופרך?

יאללה בית מקדש יאללה תחיית המתים? נשמע לי רחוק מאוד, למרות מאמציי להאמין שזה יקרה מחר.

לא בריחה...נגרינסקי
לכתחילה כך צריך להיות - תהליך...
אם יגידו לי - זה המשיח, אני לא אאמין עד שיתקיימו בו כל התנאים שצריכים להיות במשיח...
יכול להיות שהתהליך התחיל, ומחר אומרים לך שהוא נגמרwanted

וזה המשיח.

סטית מהנושא, אני מאמינה במשיח. וברור שאם ישימו אותו מול הפנים לא תוכל להכחיש, מה גם משיח לא בא בשקט. רק נשמע מופרך שהוא בא מחר. ומחר כבר נגאלים- לפחות זה מה שהאמונה ב13 עקרים דורשת.

..נגרינסקי
גם אני מאמין במשיח, וברור לי שאם ישימו אותו מול הפנים, אני אכחיש עד שיתקיימו בו התנאים, משיח לא בא בשקט...
האמונה היהודית בשלושה עשר העיקרים מחייבת אמונה בבירת המשיח, לא מחייבת שיבוא בבת אחת. כך משמע גם מפשט הדברים...
מה הפואנטה?wanted

איפה האמונה? כל כסיל לאחר שתוכיח לו תתן לו אותות וסימנים. ורק לאחר תקופה ולאחר הסתגלות הוא יודה שזה המשיח. מה עשינו? צריך להאמין בלי כל זה. כשהוא יבוא תיהיה בטוח תדע שזה הוא. פירוש האמונה זה משהו שהוא לא הגיוני. והוא כן בא בבת אחת, אמנם לא יקרו כל הניסים באותו היום אבל בואו יהיה בבת אחת. (לפחות התגלותו) וזה עדיין קשה. להאמין שמחר הוא בא והוא מתגלה (ונניח שהוא כן עשה אותות וסימנים זה עדיין קשה ונראה רחוק מהמציאות)

הנחתי פה הלכות מן הרמב"ם הלכות מלכים ומלחמותיהם פ' יא-יבנגרינסקי
פרקים אלה עוסקים במשיח שעתיד להגיע ואופן הגעתו, ממליץ לקרוא את הפרקים בשלמותם כדי להבין יותר, אך לענייננו הלכות אלו מספיקות...

פרק יא:
ו [ג] אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח, צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחייה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטיפשים אומרים; אין הדבר כן--שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך, והוא היה אומר עליו, שהוא המלך המשיח. ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו משיח, ולא שאלו ממנו חכמים, לא אות ולא מופת.

ח [ד] ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח: אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי.

ט ואם לא הצליח עד כה, או נהרג--בידוע שאינו זה שהבטיחה עליו תורה, והרי הוא ככל מלכי בית דויד השלמים הכשרים שמתו. ולא העמידו הקדוש ברוך הוא אלא לנסות בו רבים, שנאמר "ומן המשכילים ייכשלו, לצרוף בהן ולברר וללבן--עד עת קץ: כי עוד, למועד" (ראה דנייאל יא,לה).

פ' יב:
ג ייראה מפשוטן של דברי הנביאים, שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג; ושקודם מלחמת גוג ומגוג, יעמוד נביא לישראל ליישר ישראל ולהכין ליבם: שנאמר "הנה אנוכי שולח לכם, את אלייה הנביא" (מלאכי ג,כג). ואינו בא לא לטמא הטהור, ולא לטהר הטמא, ולא לפסול אנשים שהם בחזקת כשרות, ולא להכשיר מי שהוחזקו פסולין; אלא לשום שלום בעולם, שנאמר "והשיב לב אבות על בנים" (מלאכי ג,כד).

ד ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המלך המשיח, יבוא אלייהו. וכל אלו הדברים וכיוצא בהן--לא יידע אדם היאך יהיו, עד שיהיו: שדברים סתומים הן אצל הנביאים. גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים; ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו. ועל כל פנים, אין סידור הוויית דברים אלו ולא דקדוקן, עיקר בדת.
שוב סטית מהנושא (או שתסביר לי את ההקשר)wanted

השאלה הראשונית שלי הייתה: ''איך להאמין במשיח מחר'' תשובתך: אין צורך להאמין במשיח מחר כי הוא לא יבוא מחר אלא הוא יבוא בהדרגה?

בדיוק...נגרינסקי
ואז את אמרת שאני לא צריך לחכות לתהליך מכיוון שכאשר הוא יגיע זה יהיה בבת אחת (בלי מקור לזה, פשוט הצבת עובדה) וישר אדע שהוא המשיח. אז אמרתי שלא, לא מאמינים למשיח מיד שהוא מגיע, יש תנאים שצריך לראות אצלו והבאתי סימוכין לדברי מהרמב"ם והצעתי ללמוד את הנושא יותר טוב כדי להבין...
ואז עניתי:wanted

איפה האמונה? להאמין במשהו מוכח? 

יש אמונה ויש ביסוס שלאמונה...נגרינסקי
עיקר שאני מאמין בדבר מסוים ואני חוקר ובודק כדי להוכיח שהדבר שאני מאמין בו נכון, כיוון שאמונה שאין לה ביסוס לא שווה הרבה...
ברור שהמשיח לא יעשה אותות וכו'- לא מתווכחת עם הרמבםwanted

וכשאמרתי שהוא יבוא בבת אחת התכוונתי ל- מי ערב לך שהוא כבר לא פועל והוא לא נמצא?

ואז מחר הוא יתגלה?

נ.ב. זו בעיה באמונה שלי?

יתכן שפועל, לא אמרתי שלא...נגרינסקי
אם באמת נכון, אז יתפרסם כמשיח כשיתקיימו בו התנאים בשלמותם (כדאמרינן לעיל)...

כל עוד את מאמינה בביאת המשיח - אין לך בעיה באמונה...
לך יש ספק באופן הופעתו ולא בשאלה אם בכלל יופיע, על כן - האמונה שלך בסדר גמור...
זהו. שאין לי ספק באופן הופעתו וגם אם כן זה לא מה שמפריע ליwanted

אני מאמינה בביאת המשיח, אבל מחר?

ושוב חוזר חלילה. (השרשור הנ''ל)

שאלה...נגרינסקי
מהיכן הגעת למסקנה שמשיח מגיע בבת אחת מחר?
זו השאלה שבגללה הדיון...
לא הגעתי למסקנהwanted

אבל זה מה שהאמונה דורשת. להאמין בביאת המשיח בכל יום שיבוא.

לפי מה שהבנתי,נגרינסקי
קבעת שמפני שצריך להאמין בביאת המשיח בכל יום שיבוא (כוונת המשפט לפי מה שמובן לי - צריך להאמין שמשיח יגיע, לא משנה מתי. חו"מ אנו מקווים שיגיע כמה שיותר בהקדם), צריך גם להאמין שיגיע בבת אחת כעת...
השאלה שלי, כיצד מתוך זה (אמונה שמשיח מגיע) הגעת לזה (שיגיע בבת אחת כעת)?
למעשה, אני לא רואה פה דרישה שלאמונה לזה (שיגיע בבת אחת כעת)...
אנחנו מגדירים שונה את המושג בבת אחתwanted

כשאני אומרת כך אני מתכוונת הוא יבוא יגיד אני המשיח ועדיין לא הבנתי למה זה לא נכון.

אמרת שהוא יעשה ויקרב תגאולה ואז אח''כ יתגלה. ומי אמר שזה לא מה שהוא עשה עד עכשיו? ומחר הוא מתגלה?

אם כך, אנו מתכוונים לאותה הגדרה...נגרינסקי
אני לא מאמין לכל אחד שאומר לי 'אני המשיח' (ואני מקווה שגם את לא), אני גם לא אדרוש ממנו הוכחות, אני אבין לבד שהוא המשיח כשאראה איך אופן פעולותיו מתקיימות על פי התנאים שרז"ל והנביאים נתנו לנו...
כיוון שאופן פעולות אלו נעשות בפומבי, גם נראה אט אט (או מהר מהר אבל לא בבת אחת) את ההתגלות שלו...
צריך להאמין שמשיח מגיע עכשיוחבדניקית אחת

לא מחר, אלה עכשיו!!

צריך לקוות ולחכות למשיח ולצפות לו שיגיע מהר...נגרינסקי
אין שום חלק בעיקרי האמונה שקובע שצריך להאמין שמגיע דווקא עכשיו, צריך להאמין שיגיע, זהו...
לאו דווקא מחר. אבל אם אתה מאמין שהוא יבוא מתישהוwanted

אתה אמור להאמין שזה יכול להיות מחר.

אין לי שום חיוב להאמין שיבוא דווקא מחר,נגרינסקי
אבל אני כמובן מחכה ומצפה שיבוא בהקדם מכוח העובדה שעתיד להגיע. דבר כזה כאמור מתאפשר בתהליך שמסתמא יקח לו יותר מיום אחד...
אז בטוח אין חיוב?wanted

אממ מקור אפשר?wanted

ותודה על התשובות.wanted

כן, בטוח...נגרינסקי
אבל כמובן שצריך לחכות לו, לקוות ולצפות לו כמו שאמרנו...
כל הכבוד לך שאת שואלת, מבררת וחוקרת...
את מסוג האנשים שראויים שיעריצו אותם בגלל זה
לפי הגמראזקוק לגאולה

שואלים את האדם במותו "האם ציפית לישועה?" והרב חרל"ם הסביר שחייבים להאמין שהוא יכול לבוא בכל רגע (אני לא זוכר בדיוק, אבל היה שם משהו חזק, נראה לי זה במעייני הישועה)

תני לי בבקשה מקור למה שכתבת. כי אין מקור לזה. אני לא מתכווןי.

למקור מהרבי , אלא משהו יותר מוסכם וקדום.

אני מאמינה אבלבימאית דמיונות

את צודקת,זה קשה להפנים את זה....

לא כ"כ נראלי שזו בעייה באמונה...

אני לא רוצה משיח,רב מג של מילים

אני רוצה לרצות משיח.

לא עונה לי כ''כwanted

אמת. אבל אני כבר רוצה משיח. בשלב ב' כבר..

נשמה, כמה שאת צדיקה וטהורה.א"י לעמ'י
רק מהשאלות שלך ניתן להבין כמה את מאמינה.
ממש לא. את אדם מאמין. אם את חושבת שירדה לך טיפה האמונה.. ממליצה לך בחום לקרוא ספרים של רבי נחמן מברסלב. מחזק ממש!! בהצלחה!!
אווף ממש לא.ריבתות

מהה לאא?? תאמיני נשמתיי.א"י לעמ'י

כן. אבל זה עבודה, זה לא בא ברגל.חירטוטא דלעילא

יהודים תמיד האמינו בזה, וזה לא קל. שום דבר אצלך לא פגום, את רק צריכה לברר למה זה נכון. ללמוד על הנושא קצת יותר...

אפילו בקרונות המוות שרו "אני מאמין..." אז עכשיו לא להאמין?

לא. הוא לא יכול להגיע מחר.צייד נמלים
מי שמאמין בזה הוא יכול גם להאמין שהעולם מרובע
כן הוא כןשאג
אם אתה מאמין שהקב"ה הוא כל יכול אז אין שום בעיה להאמין שהוא יכול לגרום לזה שהמשיח יבוא מחר ואפילו היום
וכן, הוא גם יכול להפוך את העולם למרובע

משיח זה לא תפקיד של האל. משיח זה תפקיד שלנוצייד נמלים
נכוןשאג
אבל אם ה' רוצה הוא יכול "להקל" עלינו ככה שגם מחר המשיח יכול לבוא
ה' יכול לעשות הכל.לישועתך קיויתי
זה לא אומר שה' יעשה זאת.
לא אמרתי שיעשהשאג
התנגדתי ל"לא יכול להגיע מחר" כי יש אפשרות שכן
אחי המתוק תראה מה כתבתישלמה גר

להבנתי כל העינין "שהמשיח יכול לבוא כל רגע" הוא שייך רק לגאולה באופן של "אחישנה" אבל היות ולא זכינו כבר התחילה הגאולה באופן של "בעיתה" (שו"ת של הרב חיים דוד הלוי) שז"א שהגאולה באה "בדרך טיבעית" עם ישראל עולה לארץ ישראל וזה נקרא שלב "תחית החול" ואח"כ הנשמות בעם ישראל נהיות יותר פנימות ועולות לעבודת השם עמוקה שעליה נאמר"תורה חדשה מאתי תצא" ובמדרש הסבירו שהכוונה שהתורה לא תשתנה ח"ו אלא תתחדש באור הפנימי שלה וקומה זו נקראת "תחית הקודש" ומתוך עבודת השם הכ"כ עמוקה וטבעית שתהיה כל החילונים יחפצו בתורה ויעשו תשובה שלמה ומתוך כך יתרבו בעלי רוה"ק כמש"כ הרב קוק "שרוה"ק שחסרה בישראל היא מום ומחלה מכאבת שחייבת להרפא" עד כדי שיבת הנבואה!!! עוד לפני בנין ביהמ"ק (כך הוכיח ברמב"ם בקובץ רוח הנבואה) ואז נתעלה לקומה חדשה שתתגלה בעולם נשמה הכי פנימית שתאיר את אור "היחידה" שהיא נשמת "מלך המשיח" ואור היחידה זה אפ"י משה רבינו לא השיג!! (כך כתוב במדרש הו"ד באריז"ל) ובמצב זה כבר כל עם ישראל יחשפו את פנימיות נשמתם ויהיו דבוקים בהשם "בעת ההיא אשפוך את רוחי על כל בשר וניבאו בניכם ובנותיכם" והמשיח יהיה המלך בארץ ישראל וישליט את כל האומות תחתינו והכוונה העמוקה בזה היא שהאומות כולם יכירו בקדושת נשמותינו וירוצו אלינו בשביל לזכות להתקרב להשם ואנחנו נהיה "אור לגויים". אמן כן יהי רצון!

לא הבנתי מה אתה מנסה להגידשאג
גם אם התחילה הגאולה של "בעיתה" זה לא אומר שאין אפשרות ל"אחישנה"

אולי לא הסברתי את עצמי
מה שאני מתכוון זה שברמת העיקרון (לא דווקא בפועל) אם הקב"ה ירצה לזכות את עם ישראל הוא יכול להחיש את הגאולה ככה שאפילו היום היא תהיה
האם הוא יעשה את זה, זו שאלה אחרת
זהו אחי שלהבנתי מהרב חיים דוד הלוי (לא זוכר את המקור במדויק)שלמה גר

ברגע שהתחילה "בעיתה" ר"ל בזמנה, לא שייך "אחישנה"!!!!!!!!!!

בטוח?שאג
או שאולי הכוונה היא שהגאולה היא בכל מקרה בצורה של "בעיתה" אבל תחילת ה"בעיתה" יכול להיות ב"אחישנה"
לא מה שאתה אומר זה וודאי נכון אבל אני כמעט בטוחשלמה גר

שריאתי אצל הרב הלוי מה שאמרתי לך מקודם ואני יכול לבדוק ולומר לך יאח

אוקישאג
גם אם התחיל גאולה טבעיתזקוק לגאולה

תמיד אפשר לזרז את זה. ה' יכול לסיים את זה עכשיו או מחרתיים או עוד 50 שנה. עדיין צריך להאמין בזה עד שבאמת נהיה בגאולה השלמה

ולא נחם אלוהים דרך ארץ פלישיתיםצייד נמלים
הוא יכל.. למה לא???
כן אבלזקוק לגאולה

לפי כולם חייבם להאמין שיש לעמ"י סגולה פנימית, וכולם קדושים וטהורים וראויים להיגאל בכל רגע!! והרב חרל"פ האריך בזה וכתב שמי שלא מאמין המשיח יכול לבוא מחר נובע משני פגמים: ראיית המציאות כמושלמת, ומחוסר הבנה במהות עמ"י

אין לעם ישראל סגולה פנימיתצייד נמלים
והמקור של הדעה הזאת לא יותר מ900 שנה
זה לא כתוב בעיקר ה12 של הרמב"ם בכללאריק מהדרום
אז אין צורך להאמין בזה.
כל הדברים האלה לא נדע איך יהיו עד שיהיו [רמב"ם]משיחיסט

זה לא ממש קשור אבל גםאריק מהדרום
הנקודה היא שהמעתיק לסידורים הוסיף בעצמו את המילים "בכל יום שיבוא" ולמעשה המילים האלה כלל לא כתובים בעיקרי האמונה של הרמב"ם אלא הרבה יותר מאוחרים.

יש להאמין שהמשיח יבוא בזמן כלשהוא בעתיד, לא חייבים להאמין בהוא יכול להגיע היום, מחר, בעוד חודש או בעוד עשרת אלפים שנה, אתם לא כופרים אם אתם לא מאמינים בכך שהוא לא יכול לבוא מחר.
זו לא בדיוק האמונה. בן-ציון
היא אכן קיימת אצל הרבה אנשים, אבל היא אינה נכונה.

האמונה היא שיבוא משיח, אבל משיח לא בא ביום אחד.
זה לא הוקוס פוקוס "משיח נאו" אלא תהליך.

אנחנו כרגע בתקופה הנקראת "ימות המשיח", כלומר התקופה שבה המשיח בא.
אבל זה לא שאנחנו יושבים ומחכים שיבוא, אלא פועלים לתקן את המציאות כדי שיבוא מהר.

גדר האמונה הוא לא לשבת ולחכות למשיח, אלא לפעול כדי להביא אותו ולהאמין שיבוא.

זה יכול להיות מחר, עוד חודש, עוד שנה או עוד 50 שנה.
הגאולה תבוא בסופו של דבר, אבל בכוחנו ובאחריותנו לפעול שתבוא בהקדם.
לעשות כל שביכולתנו כדי שה' יביא את הגאולה כמה שיותר מהר.
("בעיתה אחישנה".)

רגע, אבל אמרת שזה לא ביום אחד! אז מה זה שמשיח בא, שגאולה באה?
גאולה ומשיח זה תהליך, שיש לו חלק שתלוי בנו וחלק שלא תלוי בנו. יש אדם שהוא משיח, שהרי הוא יהיה המלך ויבנה ביהמ"ק וישמיד את עמלק וכו'.
אבל המושג משיח זה תהליך.

להגיד "אנחנו רוצים משיח נאו!" זה להסיר מעצמך את האחריות לפעול להבאתו.
עלינו לעמול ולעמול עד שה' יחליט שהגיע הזמן למשיח עצמו
>>ציף
להגיד אנו רוצים משיח נאו זה בקשה ותפילה. המקור הוא שיר לילדים -"we want moshiach new", מילים פשוטות יותר ל "כי לשועתך קיוונו כל היום".
לא באים להגיד-תצעק בלי לעבוד,תתפלל ותסיר אחריות אלא הפוך-הענין הוא לעורר את עצמינו .

נהנתי לקרוא את ההודעה שלך
הלוואי וזה היה כך אצל רוב האנשים.בן-ציון
עייני ערך הקמת המדינה ומי היה שותף לה, ומי רק נזכר אח"כ ובא לפה או אפילו נשאר בחו"ל ומצפה שביהמ"ק יפול מהשמיים ושא"י תתרחב עד לאמריקה.
ידוע שהחילוק גדול עוד איך שרואים את זה מבחינה הלכתיתציף
רק במציאות בפועל - ענין הגאולה ומשיח התחילה בעולם רק ע"י *משיח עצמו*. נקודה. כל ענין אחר רק העכב את ביאתו (בשם הרבי הרייצ)

ומנין העוז לתת ביקורת על הנהגה של נשיא דור?

(ניראלי שחכם יותר לא לפתוח על זה דיון פה,מקור לנצלושים רבים הנושא הזה)
לא הבנתי כ"כ, אבל לא נורא.בן-ציון
מנין העוז?
אם זו הייתה רק דעתי האישית הייתי שותק, אבל זה לא המצב.

ואכן, לא נפתח את זה פה.
תקופה\ תהליך וכו'wanted

אבל בתכלס יום אחד הוא יצטרך ''לצנוח'' עלינו. אם לא מחר עוד 50 שנה. ולהגיד משיח עכשיו לא נובע מהסרת אחריות אלא מאמונה ממש חזקה (שאליה אני לא מגיעה) ש ''הוא צריך לבוא עכשיו. מה זאת אומרת?!'' ושאלתי היתה איך להגיע לאמונה הזאת. 

השאלה שנותרה- האם אני שואלת את השאלה הנכונה, או שכלל לא צריך להאמין שמשיח יבוא כל רגע. עצם האמונה. כמובן עשייה וכו' אבל לפני שאתה עושה אתה צריך להאמין שהוא יבוא.

ותודה על התשובה המושקעת. לקחתי לתשומת ליבי.

אני לא יודע אם הוא יצנח.בן-ציון

יכול להיות שהוא יעדיף לבוא בספינה, ברכבת או כרגיל על חמור

וברצינות - אני לא חושב שזה יהיה פתאומי. 

אולי יהיה אדם שפועל כמו משיח, ולאט לאט יתגלה שזה הוא.

בהתחלה מן הסתם נכחיש את קיומו, כדי שנוכל להמשיך בחיינו.

(עם קשה עורף או לא?)

וזה יחדור דרך הגולגולת העבה שלנו ויכנס בסופו של דבר,

שהנה הוא הגואל.

אבל זה לא בבום. 

(כמו שבית מקדש לא נופל ולא יפול מהשמיים אלא אנחנו יחד נבנה )

מחלוקת אם אנחנו נבנה אותו או שהוא ייפול מהשמיםמשתדלת יותר

מדרש תנחומא: "אמר הקב"ה, בעולם הזה עשיתם משכן ומקדש שהיו בחומה, ולעתיד אני אבנה את בית המקדש ותהיה  מוקפת בחומת אש, שנאמר (זכריה ב, ט) וַאֲנִי אֶהְיֶה לָּהּ נְאֻם ה' חוֹמַת אֵשׁ",

ילקוט שמעוני: "אמר הקב"ה, אני הצתי אש בציון, שנאמר (איכה ד, יא) וַיַּצֶּת אֵשׁ בְּצִיּוֹן, ואני עתיד לבנותה באש".

רבנו בחיי הביא בשם המדרש כי "הבית השלישי שעתיד להיות הבנין בנין שמים ועתיד להתקיים לעולם, לכך נקראת על שמו של הקב"ה שהוא חי וקיים לעולם".

רש"י: "מקדש העתיד שאנו מצפים, בנוי ומשוכלל הוא יגלה ויבוא משמים, שנאמר (שמות טו, יז) מִקְּדָשׁ ה' כּוֹנֲנוּ יָדֶיךָ "

אז מי יבנה אותו?

לא חסרים מקורות לצד הנגדי, אבל לא אפתח את זה פה.בן-ציון

כפי שאמרתי לציף ציף, אני לא רוצה לנצל"ש.

יאללה תפתח.wanted

יש אישור נצלו"ש מפותחת השרשור. בן-ציון

חבל, לא מתעסקים עם ביינישים.

ביינישים אוהבים מקורות

תחזיקו ראש, זה חשוב. <ר>

כדי לענות לטענה שלך, צריך להבין מה זה לבנות את בית המקדש.

נתחיל בחורבן בית המקדש הראשון.

שיר השירים רבה (וילנא) פרשה ג 

"כתיב (שם /ישעיהו/ מ"ז) קחי רחים וטחני קמח, אמר ר' יהושע בן לוי כל עמא טוחנין חטים ואת אמרת קחי רחים וטחני קמח אלא כך אמרה ירושלים לבת בבל אילולי ממרום עשו מלחמה עמי את היית יכולה לי, אילולי שלח אש בעצמותי את היית יכולה לי, הוי קמחא טחינא טחנת ואריא קטילא קטילת ודרא יקידא יקדת..."

ובקצרה - הגויים היו שליחים להריסת הבניין הפיזי בלבד, אין בכך משמעות רבה. עיקר העניין הוא ביהמ"ק העליון, וכשהוא חרב חורבן הבית בידי נבוכדנצר היה "קמח טחון טחנת, בית שרוף שרפת".   

ולגבי מקדש שלמה נאמר:

זוהר כרך א (בראשית) פרשת נח דף עד עמוד א (רגע, אבל זה זוהר!!  איך אתה מביא את זה?!

זו תורה, ולא אני לא לומד זוהר על הסדר, אלא הקטע הזה ספציפית הובא לשם כך.)

ר' שמעון פתח (מלכים א' ו') והבית בהבנתו אבן שלמה מסע נבנה ומקבות והגרזן כל כלי ברזל לא נשמע בבית בהבנתו, והבית בהבנותו, וכי לא הוה בני ליה שלמה וכלהו אומנין דהוו תמן, מהו בהבנותו, אלא כך הוא כמה דכתיב (שמות כ"ה) מקשה תעשה המנורה, אם היא מקשה מהו תעשה אלא ודאי כלא באת וניסא אתעביד איהו מגרמיה, כיון דשראן למעבד עבידתא אוליף לאומנין למעבד בה מה דלא הוו ידעין מקדמת דנא מ"ט בגין דברכתא דקודשא בריך הוא שרא על ידייהו ועל דא כתיב בהבנותו איהו אתבני מגרמיה דהוא אולפא אולפן לאומנין היאך שראן למעבד ולא אסתלק מעינייהו רשימו דההוא עבידתא ממש ומסתכלאן ביה ועבדי עד דאתבני כל ביתא."

(תרגום המשפטים המודגשים - וכי לא בנה אותו שלמה, וכל האומנים שלו שהיו שם? אז מה הכוונה "בהבנותו"? ... אלא ודאי כולו בא ונעשה הוא מעצמו, כיוון שהותרו לעשות בו מעשה הורה לאומנין לעשות בו מה שלא ידעו מלפני כן.  מה הטעם? בגלל שברכת הקב"ה שרתה על ידיהם ועל זה כתוב "בהבנותו", הוא נעשה מעצמו, שהוא הורה הוראה לאומנים איך מותרים לעשות, ולא הסתלק מעיניהם הרושם של אותו מעשה ממש והסתכלו בו ועשו עד שנבנה כל הבית.)

מה זה אומר?

בהבנה הפשוטה ביותר, בניין בית המקדש הראשון היה בנוי כבר כשהבנאים בנו אותו. כלומר הבניין הרוחני היה בנוי כבר ע"י הקב"ה, והבנאים של שלמה היו אלו שהביאו אותו למציאות החומרית.  

כלומר כשהקב"ה אומר שהוא יבנה את בית המקדש, אין הכוונה שהוא יבנה מעצמו במציאות הזו, אלא שאת הבניין הרוחני שהוא העיקר (כמו שראינו בהתחלה, שמה ששרף נבוכדנצר היה רק בניין פיזי.)

זה גם העניין של "בניין שמים", ורש"י "בנוי ומשוכלל הוא ויבוא משמיים".

שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם ה' לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם ה' לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר".

כל בית הוא כך, בית המקדש על אחת כמה וכמה.

עכשיו בצורה ישירה יותר:

תלמוד ירושלמי (וילנא) מסכת מגילה פרק א 

רבי בא ורבי חייא בשם רבי יוחנן ודא מסייעה לר"י בן חנינה [שיר השירים ד טז] עורי צפון ובואי תימן עורי צפון זה העולה שנשחטת בצפון מהו עורי דבר שהיה ישן ונתעורר ובואי תימן אלו שלמים שהן נשחטין בדרום מהו בואי דבר שהיה של חידוש מה עבד לה ר' יוסי בר חנינה לכשיתעוררו הגליות שהן נתונות בצפון ויבואו ויבנו ב"ה שהוא נתון בדרום"

בראשית רבה (תיאודור-אלבק) פרשת ויחי פרשה צז 

ומשבט יהודה יצא שלמה שבנה בית הראשון, זרובבל בנה בית המקדש שיני ומלך המשיח עתיד לבנות בית המקדש (ולא זה שיפול עליו בית המקדש.)

ילקוט שמעוני שיר השירים רמז תתקפח 

"עורי צפון עורי הגליות שהם נתונים בצפון, ותימן בארץ ישראל שהיא בדרום, דבר אחר גוג יבא מן הצפון ויפול בדרום, דבר אחר מלך המשיח יתעורר מן הצפון ויבנה בית המקדש בדרום"

או בקיצור, לא צריך קסדות למקרה שיפול עלינו יום אחד.

(אגב, איפה רבנו בחיי הזה? יש שניים - רבנו בחיי בעל "כד הקמח" והפרשן על התורה, שהוא מתקופת הראשונים, ורבנו בחייא (במלרע, ועם א') שהוא בעל "חובות הלבבות" והוא מאוחר יותר. חיפשתי את דברייך ולא מצאתי, אשמח לראות איפה זה )

ציף
הרבי מחבר בין שתי הדעות-ירד מהשמים חוץ מהשערים ששקעו באדמה ומלך המשיח ישים את השערים ומפני שהוא יגמר יקרא שהוא בנה.

גם לפי מה שהבאת צריך לחכות למלך המשיח ואי אפשר להתחיל לבנות בעצמינו.
נכון, זו מצווה שמוטלת על העם.בן-ציון

על עמ"י באופן כללי, ובכלל זה מלך המשיח.

אנחנו לא יכולים לבנות בעצמנו כי זו לא מצווה פרטית, אלא מצווה כלל-ישראלית.

נעצבן אתכם קצת

בקום המדינה הייתה אפשרות לחידוש הסנהדרין, ובן-גוריון (מה?! בן גוריון?! אבל הוא כופר!! תתפלאו ) הסכים לכך ותמך במהלך אלא שבגלל מחלוקת שצצה לאחר שזה התעכב, החרדים פרקו את החבילה.

לאחר ששת הימים השעה הייתה כשרה לבניין ביהמ"ק, הר הבית היה בידנו סוף-סוף ואף אחד לא היה מתלונן (אולי רק החרדים ) עד שבא משה דיין והחליט שלא צריך, נמסור לערבים.

הייתה שעת כושר לבניין.

אם הממשלה מסכימה לבניין בית המקדש, זו שעת הכושר.

כי היא לעולם לא תסכים אלא אם זה יהיה מהלך מקובל על העם, והעם לא יקבל את זה אם לא יהיה מוכן.

לפני הסנהדרין צריך כמה דבריםציף
לא יודעת מה היה טענת החרדים אז

לגבי הר הבית-הרבי צעק על זה מאוד !
ואף פעם החבדניקים לא תמכו בפולטיקאים החרדים ובדעותיהם ולפי תשובות הרבי רק בבחירות של מ"ט (89) חבד בחרו ג׳.
והחרדים אז הסכימו.בן-ציון
הם פרקו את החבילה על עניין אחר לגמרי.

ולא דיברתי על הרבי אלא התייחסתי לטענות מסויימות.
רצית לעצבן בזה לא ?ציף
רק הסברתי שחבד והחרדים לא מסכמים תמיד בענינים פולטאים.

תמיד אני חושבת מה היה קורה אם הר הבית היה נישאר אצלינו.
לצערנו הרב שהמדינה הציונית (רוצה לעצבן אותכם ) נתנה מפתחות לאויבים.
(אנחנו לא עולים להרנחל
מבחינה הלכתית או כי "המדינה ציונית נתנה מפתחות לאויבים"?)
מבחינה הלכתית בלבדציף
אנחנו לא סטמר שאם הציונים עשו משו אז כבר זה מחוק מהעולם (כמו הכותל שהם לא מגיעים לשם.)

(הם לא הולכים לכותל?נחל
אללה ירחמנו)

אוקיי, תודה
כן, אבל לא אתכם ספציפית.בן-ציון
ודי, עייפתי. 💤
אמשיך מתישהו לחפור לכם.

גמככה יש פה את נחל שתעשה לך מעניין, אני אלך לי
השעה כשרה לבניין ביהמ''ק- יעני לבנות את ביהמ''ק?wanted

ומי ערב שאני לא חרדית?

כן, מבחינת *כלל ישראל*בן-ציון
זה לא אומר שכל אחד יכל אז לקחת ציוד ולבנות.
גם אם השעה כשרה לכך, זה לא אומר שאנחנו מנצלים את זה.
אנחנו עם קשה עורף שלפעמים חושב שהוא יודע טוב יותר מהקב"ה.
בעצם ישנן 2 דעות כביכול סותרות והבאת את יישובן.משתדלת יותר

תודה רבה. כן

ולמי שאין כוח לעבור על המקורות, או מי שתוהה מאיפה לי-בן-ציון
(מה אני קשורה? כדמוני שלא הגבתי כאן)נחל
אבל במידה וסתם תייגת, אז תודה
תייגתי כי חשבתי שזה יעניין אותך, זה הכל בן-ציון

תודה לך נחל
(סתם בטראומה מהשרשור ההוא בנסיו"פ)

תודה.
משיח לא יצטרך "לצנוח עלינו". תלמדי רמב"ם הלכות מלכים עלי.

המשיח. המשיח הוא מלך ישראל שילך בדרך התורה, ויקבץ לארץ את הישראלים שעוד לא עלו ארצה. 

לדעת התלמוד הירושלמי בית המקדש יבנה על ידנו לפני שנמנה את המשיח למלך.( הירושלמי כותב שזה יהיה 40 שנה לפני), ולדעת הרמב"ם יתכן שהמשיח יבנה את בית המקדש. למרות זאת בניין בית המקדש היא מצווה וחיוב מהתורה שבפשטות מוטלת עלינו גם עכשיו ללא קשר למשיח. 

אם התלמוד הירושלמי סובר שבית המקדש יבנה 40 שנה לפני מלכות המשיח, כנראה שהוא לא מצפה שתחשבי שהמשיח "ינחת" מחר ,נכון?

הרמב"ם גם כותב שתחית המתים אינה קשורה למשיח אלא יכולה להיות בין לפני בואו או אחריו.  לעומת זאת הרמח"ל מסביר ב"דרך ה'  שמשיח הוא שלב של תיקון העולם הזה, ותחית המתים הוא שלב מאוחר יותר שבו יש חיבור מחודש בין הגוף לנשמה, כאשר הנשמה מובילה, והגוף לא מפריע להופעתה, אלא עוזר.

מקווה שעזרתי קצת. 

בכל מקרה לא צריך להאמין שהמשיח ינחת מחר בבוקר, אלא להאמין שהקב"ה יכול לגאול אותנו גם בדרך נס בכל זמן שירצה.

תחיית המתים אכן לא קשורה למשיח.בן-ציון

כי זה בכלל לא באלף הזה, אלא הבא.

וד"ל.

אפשר ציטוט מהירושלימי?ציף
להלכה (רמב"ם) נפסק שבנין המקדש הוא ע"י משיח.
בדיעבד הוא על ידי משיח.לישועתך קיויתי
שכן אין לנו דרך לדעת מיהו המשיח לפני שבנה את המקדש, ואם נאמר שרק המשיח צריך לבנותו לא נוכל לבנות אותו שכן אין אנו יודעים האם הוא המשיח.
אלא שעלינו לבנותו, ולאחר מכן נדע שהבונה הוא המשיח.

שימי לב שהרמבם כותב שהבית יבנה על ידי משיח, לא שאנו לא מצווים לבנותו.
לפני בנין המקדשציף
הרמבם מדבר על איך לזהות את מלך המשיח-אם יעמוד מלך וכו׳.
התהליך הוא כזה עפ"י הרמב"ם: בחזקת משיח->קיבוץ גלויות -> בנין המקדש->משיח וודאי.
נכון, לא סתרת את דברילישועתך קיויתי
כתבת שאין אפשרות לדעת מי המשיחציף
לפני בנין המקדש. אז זה לא בדיוק כך כי יש אחד שראוי להיות משיח ובו ׳חושדים׳ לפני (וברמת העיקרון הוא כבר מלך על העם)
לא יודעים בוודאות ולכן לא יודעים.לישועתך קיויתי
הרמבם כןמביא את האפשרות שיהיה אדם שיהיה בחזקת משיח אבל לא המשיח.
רק בנוגע לסוףיוני
תאר לך חיילים יושבים בבסיס ואומרים אחד לשני 'אנחנו רוצים לנצח' ועכשיו תאר לך חיילים מזנקים קדימה בשדה הקרב וצועקים 'אנחנו רוצים לנצח'..

'אנחנו רוצים משיח עכשיו', זאת זעקת קרב של הלוחמים בגלות.
אז חינכו אותך שהגאולה תבוא מתוך זה שנכין את השטח הפיזי, נשטח את הר הבית בשביל שיבנה המקדש, נכין צבא וכו'.. לא נעים לומר אבל זה טעות
(הרגע אמרתי לך שכל החינוך שלך זה טעות, אל תייחס אני טרול).

אומנם לא אמרת חבד ורבי אבל אני בטוח שלזה התכוונת
אתה אומר שלרבי היו ססמאות אבל לא עשה תכלס כלום רק בגלל שלדעתך מה שצריך לעשות זה פעולות פיזיות (צבא, מדינה, בולשיט אחר), בעוד הרבי הפך והופך את העולם (רוחנית) לקראת ביאת משיח, זה מטריד. כי אנחנו לא מחכים לבית אבנים אלא לשכינה שתשרה בו
בלי שכינה, זה סתם בית עבודה זרה.
הרבי פעל ופועל להורדת השכינה לעולם, להכנת העולם לקבלת פני משיח.. הציונות וכל מה שהולך פה, אם ח"ו יצליח לכם, יהיה פה בית ע"ז ומשיח דמוקרטי.

בקיצור אנחנו מאמינים ברוחניות ואתם בגשמיות
אנחנו מאמינים בעוד מצווה ועוד מעשה טוב שיכריעו את הכף ואתם מאמינים בעוד אבן ועוד חייל, כמו בחלומות...

(לא בקטע רע, פשוט צורם לי מאוד הדברים שלך פה. ולא הייתי פותח את זה אם לא היית מתריס ככה נגד דרכו של הרבי להבאת הגאולה)
בכלל, אבל בכלל לא הבנת אותי.בן-ציון
קודם כל אפנה אותך לקרוא את מה שכתבתי פה על בית המקדש, ומשם תבין את נק' המוצא שלי-

יש אישור נצלו"ש מפותחת השרשור. - נוער וגיל ההתבגרות

בית מקדש ללא שכינה הוא סתם בית יפה.
העידוד למעשה אינו שולל את התוכן, אלא אדרבה "אחרי המעשים נמשכים הלבבות".

אם תרצה תשובה מסודרת יותר, תזכיר לי במוצ"ש בעז"ה.
ממה שכתבת נראה שאתה חולק על שיטתו של הרבייוני
ואתה טוען שבעצם כל שיטת חבד ומשיח זה רק ססמאות ולא עושים כלום ונשארים בחול ומצפים שארץ ישראל תתפשט עד לאמריקה.

לי זה נשמע שאתה מערער על דרכו בנושא משיח ומה שאמרתי זה שההתעסקות בחומריות זה חומריות בלבד, מה שיביא ח"ו לידי ע"ז.
לא דיברתי על זה.בן-ציון
זה פחות אכפת לי, כי זה לא אני שחולק על הרבי אלא רבותי ורבים אחרים.
זו לא הנקודה שלי כרגע.

הנקודה היא שמאוד כואב לי שאתה חושב שאנחנו "מאמינים בגשמיות" ורוצים "בית אבנים" שהוא ללא שכינה.
לפני שאמשיך להגיב לך תקלוט את הנקודה הזו טוב טוב,כי כנראה לא קראת היכן שהפנית אותך, או שפשוט לא טרחת לתקן את ההאשמה החמורה שזרקת כאן.

כשאנחנו שרים "אדיר הוא יבנה ביתו בקרוב, אל בנה" וכו' זו לא ססמא בלבד.
כואב לך שמדברים או רומזים על כך שרבך טועה?
מעולה, זה טוב.
אבל אל תוציא את זה בתקיפה חסרת בסיס ושגויה, שהיא כל כולה הוצאת שם רע.
זה ממש לא הנקודהיוני

קראתי מה שכתבת

עדיין, אני חושב שלהקדים גשמיות לרוחניות יוביל ח"ו לזה..

לא רמזת שהרבי טועה, התייחסת לאמירות שלו כאל כלום. כתבת שלומר "אנחנו רוצים משיח עכשיו" זה הסרת אחריות מעצמך, בעוד הרבי שאמר את המשפט הזה, כל כולו היה התמסרות כדי להביא את המשיח. אז אתה (ורבותיך, אוקי) אומר שכל העבודה שלו, כל העבודה הרוחנית, היא טעות..

ואני אומר שקצהו של "קירוב הגאולה" בפעולות פיזיות יביאו עלינו דור של ע"ז ל"ע. 

כתבת: "אנחנו כרגע בתקופה הנקראת "ימות המשיח", כלומר התקופה שבה המשיח בא. 
אבל זה לא שאנחנו יושבים ומחכים שיבוא, אלא פועלים לתקן את המציאות כדי שיבוא מהר. 

גדר האמונה הוא לא לשבת ולחכות למשיח, אלא לפעול כדי להביא אותו ולהאמין שיבוא."

עצם זה שאתה יכול בכלל ללכת ברחוב ולדבר עם יהודי על משיח וגאולה, זה בזכות הרבי, אז איך אתה אמר על הרבי כאילו מה שהוא עושה זה לשבת באמריקה ולחכות שארץ ישראל תגיע לשם? 

שורה תחתונה, נראה לי שאין לך מושג ברבי ומה היא שיטתו במשיח וגאולה, בכל שיחה שלו יש מאות מראי מקומות ככה שכל שיחה שלו בוינה על פסוקים, חזל, שוע, רמבם וכו'.. השיטה שלו ברורה ומסודרת מבחינת הגישה התורנית והלמדנית ויש ספרים שמקבצים את זה (ומאות ספרים שנכתבו ע"י אחרים על שיטתו בנושא).

לא רוצה לעצבן אותך (אוהב אותך והכל) ובאמת שלא כתבתי את זה בגלל שכתבת שהרבי טועה אלא בגלל שכתבת שהשיטה הציונית צודקת  

ולא כתבתי שזה מה שאתם רוצים אלא שזה מה שיקרה כי אתם תקועים לכם בתוך איזה חלום מסולף המציאות ובגלל זה אתם יכולים להביא אסון על עם ישראל. 

מדינה ומכה אלה אתרי תיירות למוסלמים, רומא זה אתר תיירות לנוצרים, ירושלים היא לא אתר תיירות ליהודים אלא מקום ביתו של הקב"ה ובעזרת השם יבוא משיח לפני שיבנה איזה מתחם תיירות ליהודים על הר הבית 

הסקת כמה וכמה דברים שלא אמרתי.בן-ציון
"הגישה הציונית" (הנפוצה) לא צודקת, כיוון שהיא מרכינה את הראש לפני גויים ו"מה יגידו" כך שזו לא הגישה שלי.

אתה מכניס אותי במשבצת אחת עם אנשים שהקודש אינו בראש מעינייהם, ואכפת להם יותר מהכיס שלהם ומהכבוד שלהם כדי שיעשו רצון ה', או שפשוט חונכו על בסיס גלותי מעוות שגורם להם לחשוב בצורה כזו.

אני לא דיברתי על הרבי ישירות, אלא על הגישה המשתמעת מ"משיח נאו" והשימוש הנפוץ שלה. לא דיברתי על ההקשר המקורי וכוונת הרבי, כך שמה שאמרת לא רלוונטי.

התכוונתי לאנשים ששרים ורוקדים "משיח נאו" ולכן מצפים שמחר יבוא משיח, בן רגע.
לא מוכנים לקבל תהליכים, ומכיוון שכך מזלזלים במדינה כי היא חילונית, מזלזלים בצבא כי זה של "הציונים" והמדינה החילונית, ושאר שטויות.
*אני לא אומר* שכולם כך, אלא שיש כאלה ואליהם התכוונתי.

ותסלח לי, אתה מנכס את הדיבור על משיח וגאולה לרבי?
הוא המציא את המושג?
לא.
עד כמה שהוא דיבר על זה, הוא בכלל לא היחיד. כל הגלות דברו על גאולה ומשיח (תלמידי חכמים כמובן) ומאז "מבשרי הציונות" והקמת המדינה זה היה ביתר שאת.

טשוב, עיקר טענתך היא שאני לא מכיר את שיטת הרבי, אבל שוב, בכלל לא דיברתי עליו אלא רמזתי.

אשמח אם תראה לי מאיפה בדברי הבנת שאני מקדים גשמיות לרוחניות. אתה טועה טעות מרה אם אתה חושב שזה סדר העדיפויות שלי.

והדגשה נוספת- יש הבדל מהותי מאוד בין לבטל אמירה מסוימת ובין ביטול האדם עצמו.
אני לא זה שמבטל את האמירה הזו אלא רבים וגדולים ממני. אני רק מדבר ממה שלמדתי מרבותי.

אמרת ש:
"אני אומר שקצהו של קירוב הגאולה בפעולות פיזיות יביא עלינו דור של ע"ז ל"ע".
אין משפט יותר נורא מזה.
אני מתאפק שלא לשלוח לך הקלטה שבה אני צועק עליך, כי זו התגובה המתאימה.
אם אתה חושב כך, אז לך מהארץ הזו,
אל תשתמש בשום דבר שקשור למדינה,
אל תהנה ולו במעט ממה שקשור ל"מדינת ישראל".

"מדינת ישראל יסוד כסא ה' בעולם".
אה סליחה, זה הרב צבי יהודה שאמר את זה,
אז זה לא נחשב.

דעתך הייתה מוכרת ועוד איכשהו הגיונית לפני 100 שנה.
אבל הנה אנחנו כאן.
אחרי שזעקו כל חכמי ישראל שסומאו עיניהם ש"לא להפר את שלושת השבועות" שהתבטלו כבר, מדינת ישראל קמה על אפם ועל חמתם.

הטהורים שבהם שתורתם לא עוותה, הכירו במדינה ועלו, השתלבו בה ופעלו להפכה לתורנית ולהצילה מנפילה למדינה ככל העמים (בהצלחה חלקית.)
ומי שה' הסתיר פניו מהם, ואפילו בבוא הגאולה לא ראו, ("אנכי הסתר אסתיר פני מהם") נשארו כפויי טובה כלפיי הקב"ה וסרבו להכיר בכך.

למה אני מביא את זה? מה הקשר בין מדינת ישראל לגאולה?
מדינת ישראל היא שיבת ציון, שיבת עם ישראל לארצו אחרי גלות ארוכה ואחרונה.
היא הוקמה באמצעים פיזיים-
שכנוע האומות, עלייה לארץ, עיבוד הקרקע, מחתרות לוחמות ומנהל לאומי.
מהלך כל כך גדול לא היה מצליח לולא ה' הסכים לכך, שהרי במשך 2000 כלל לא הייתה אפשרות לכך, ומעטים ניסו ולא צלחה בידם.
הפעולות הפיזיות הללו הביאו לאתחלתא דגאולה.
אז נכון, ראשי המדינה הפכוה לחילונית,
השלטון מלא בעיוותים ובהחלט איננה המדינה הרצויה.
אבל זה העניין.
יש לנו עוד עבודה, הגאולה עוד לא הסתיימה.
היא אינה בין-רגע, אלא תהליך של עבודה.
עבודה פיזית, נפשית ורוחנית.
עבודה בכ-ל המישורים.

כמו שה' בחר שמשיח ה' יהיה צאצא של יהודה ותמר, ושזה יתגלגל בדרך הנראית לא-טוב בעיני הסביבה, וכן ודוד המלך ובת-שבע, רות שבאה מן העם המואבי המתועב (אם כי הייתה צדקת בעצמה) ונעשתה אם למלכות.

"כי לא דרכי דרככם, ולא מחשבותיי מחשבותיכם נאום ה'".
ה' לא תמיד פועל בדרכים המובנות לנו.
נסיון להכניס את כל המציאות וההיסטוריה לתוך הבנתנו צריך להיות מותנה בהנחת היסוד הזו, ולא לנסות לכופף הכל לתוך דרך המחשבה שלנו.

יש לנו פה עוד הרבה עבודה, אבל הבסיס קיים. הבסיס הזה נקנה בזיעה ודם, בפעולות פיזיות קשות ואמיצות תוך מסירות נפש לכלל ישראל.
זלזול בכך, ועוד יותר החוצפה שבאמירה שדרך זו תוביל לעבודה זרה, זה נורא.
זה כפוי טובה מאוד, קודם כל כלפי ריבונו של עולם שנתן למהלך אדיר שכזה להתקיים ולאחר מכן כלפי אחינו, עצמנו ובשרנו שהקריבו נפשם למען הארץ והמדינה, ואתה יושב מול המחשב שלך בארץ ישראל וכותב שטויות שכאלה.

די, שבענו מהחוצפה האדירה הזו.
ה' רוצה שנפעל בעולם, בכ-ל המישורים, וכך נעלה ונתעלה עד בוא הקץ.
זו כוונתי כשאמרתי שאין פה הבנה לתהליכים.
המחשבה שהתהליכים הם רוחניים בלבד וללא פעולה פיזית היא היא הבעיה.

"עוד *אבנך* ונבנית".
ויהי רצון שיאיר ה' עיניכם, ותצאו מהגלות החשוכה שבה שמתם עצמכם.
זה מתחיל בגזענות שכתבת בכרטיס האישי ומסתייםשלמה גר

בזילזול בציבור הקדוש הדתי לאומי השם יחזירך בתשובה שלימה אמן,.

ומה התועלת במה שכתבת כאן?בן-ציון
במה הועלת לעם ישראל בכלל ולנו בפרט עם ההודעה הזו?
אם יש לך ביקורת על הניסוח שלו, או שנפגעת,
כדאי לעשות את זה באישי.

אם אתה רוצה לענות על הטענות שלו אתה מוזמן, רק בצורה נאה ובלי לרדת לפסים אישיים.
תראה הוא כתב גזענות ברבים אני רוצהשלמה גר

למחות ברבים שאנשים יראו שגזענות לא עוברת בקלות, אבל אין לי שום דבר נגד יוני ועכשיו שהתברר שהוא לא התכוון אז אני רק יגיד לו שבכל אופן אנשים לא יודעים שהוא תימני, ודרך אגב אני חייב לומר לך שאתה בחור צדיק!! ואני רוצה להיות כמוך יאח

הוא לא תימני |משועשע|בן-ציון
ואמרתי לך, לא זו הדרך.
כך הוא כתב שהוא תימני ואני חולק עליךשלמה גר

שנכון להגיב על גזענות ברבים כדי שמי שקורא את התגובות יראה שאנשים לא מקבלים בשווה נפש גזענות אבל אולי אתה צודק ומספק אשלח לו סליחה אם הוא נפגע וחיבוק אינטרנטי וכל זה בזכותך אתה משכין שלום ומרבה אהבת חינם ומקרב את הגאולה- ממש דתי לאומי קלאסי, סתם צוחקחיוך גדול אני מסכים איתך שיש להסיר כמה שיותר את המגזריות המפלגת אבל בד בבד לא להרפות לרגע מדרכנו "דרך הקודש" (כמו שהגדירה הרב קוק באיגרות) אז תודה רבה אח שלי 

אני מכיר אותו במציאות, הוא לא תימני.בן-ציון
זו לא גזענות, אין בכלל קשר בין דבריו ובין גזענות.
עצה קטנה -
אהבת ישראל זה לא לדחוף חיבוק לכל אחד שאתה רואה, אז כדאי שתרגיע קצת.
ואני בכלל לא דתי לאומי קלאסי 😁
אתה חריף ודווקא בגלל זה מגיע לך על הראש על השטויות שאמרתשלמה גר

אחי אני תימני, מותר לי לצחוק על תימניםיוני

והחברים הכי טובים של הם דתיים לאומיים, מותר לי לומר שהחיים שלהם זאת טעות אחת גדולה והם על גבול עובדי עבודה זרה בשיתוף ושהאידיאולוגיה שלהם הביאה על עם ישראל אסון 

#חוקי פוליטיקלי קורקט

תסלח לי גבר הדתיים הלאומיים מביאים את הגאולהשלמה גר

ואני רוצה לומר לך ביני לבינך אח יקר מה זה נותן לך לומר את זה פה הרי כולם פה דתיים לאומיים וחוץ משנאת חינם לא הבאת כלום אני מציע לך לשפר את האידאולגיה שלך וללמוד קצת מהדתיים לאומיים שמוסיפים אהבת חינם בעם ישראל אשרינו!, דרך אגב אח מתוק אתה מגדיר את עצמך חבדניק? היתי רוצה לדבר איתך שיחת חברים לגבי התפיסות החבדיות אחרי פטירת הרבי האחרון- אתה שמעת על הרב גינזבורג אתה יודע שהוא מחדש תפיסה מהחבדניקים הרגילים (אע"פ שהוא מבוסס על דברי הרבי לקראת סוף ימיו) כתבתי על זה מאמר שלם הנה הוא בקיצור: 

בס"ד                                  משנתו של הרב גינזבורג שליט"א

מתוך דבריו בהתוועדות י"ט כסליו : לפי הבנתי- אמר בשם רבי אייזק שהבעש"ט הוא בחינת הכתר והמשיך להסביר את השתלשלות תורת החסידות דרך חב"ד והוסיף מדילה שהרייץ בחינת מלכות הרוחני והרבי האחרון הוא בחינת מלכות הגשמי ואז הוסיף את עיקר חידושו שא"כ מה תפקידנו היום אחרי הרבי האחרון, פתח ואמר תפקידנו הוא "נעוץ סופן בתחילתן" גילוי אור הכתר עד המלכות הגשמי וראה בספרו אמונה ומודעות שמסתמך על דברי הרבי מילובביץ לקראת סוף ימיו שהסתיימה תקופת הבירורים והגיעה תקופת הייחודים, מ"מ בהתוועדות הנ"ל הוסיף לחדד שבספרי המגיד שהוא בחינת חכמה(כמדומה?) רואים "שכלים עליונים" מה שאין בחב"ד ששם הדברים נידונים כעין בלימוד הגמרא!! ותפקידנו הוא לגלות את האורות הפנמיים בתוך הרמות היותר חיצוניות שלהבנתי כוונתו דרך השכלים המצומצמים דחב"ד ועד "המלכות הגשמי" "בתיקון המדינה" שכידוע עוסק בזה רבות ובמק"א (דף שנקרא שיחרור הלב שחולק בהתוועדות הנ"ל) דיבר גם על החיבור אל "הגוף" וכן בספריו עוסק ב"חוכמות החול" בפסיכולוגיה וברפואה שהם בחינת תיקון המדינה שהוא גילוי במלכות הגשמי, ולעינין היאך הוא מגדיר את התקופה משתמע שהוא מכיר בכך שאור הגאולה הגיע אבל צריך לבוא אליו לבוא אל בחינת ארץ ישראל שבתוכנו אבל יחסו למדינה צב"ג

ציטוט מתוך הספר "עולמות": "והנה, בדורות האחרונים מתחוללים התעוררות ועניין מחודשים בתורת החסידות, ברוחה ובמנהגיה, במיוחד כאן, בארץ ישראל. בפרט ניכרת התחדשות גדולה סביב חסידויות חב"ד וברסלב, המושכות אליהן בעלי תשובה רבים מכל גווני העם. התחדשות רוחנית זו היא בבחינת הגשמת חלום נושן של הבעש"ט בעצמו, שאחת ממשאלותיו הגדולות היתה לעלות לארץ ולממש גם כאן את מהפכת החסידות. סיפורים רבים מספרים כיצד הבעש"ט אף יצא להגשים חלום זה והחל במסע לארץ ישראל, אך למרבה הצער מסעו נקטע בארץ טורקיה והוא נאלץ לשוב על עקביו. התחדשות החסידות בארץ היא הזדמנות לשוב אל חזונו המקורי של הבעש"ט ולחולל מהפכה חסידית שנייה – תחייה רוחנית של היהדות, הפעם על אדמתה. אחרי אלפי שנות גלות שבנו לביתנו הגשמי, אך מבחינה רוחנית אנו עדיין גולים, נעים ונדים בין שברי תרבויות לא לנו. הקיום החדש של עמנו בארץ מאפשר לשוב אל היהדות בסביבת חיים חדשה, מלאה ועשירה – הכוללת את חיי הגוף, הרגש והיצירה, והמקיפה את מישורי הפרט והכלל גם יחד. השיבה לארץ ישראל יכולה להיות גם השיבה אל הארץ שבנו, אל קרקע נשמתנו שממנה אנו גולים שנים רבות כל כך. דווקא כאן, יותר מבחוץ לארץ, יכולים זרעי החסידות להיקלט, לנבוט ולפרוח, ולגלות את מלוא הפוטנציאל הרוחני החבוי בהם. בפסוק מופלא בספר ירמיהו אומר הנביא לעמו: "עד מתי תתחמָקין הבת השובבה, כי ברא ה' חדשה בָּאָרץ, נקבה תסובב גָבֶר"[13]. פסוק זה מנבא כי יום יבוא וה' לא יצטרך לרדוף אחרי עמו, אלא כנסת ישראל – המשולה תמיד לרעייתו של ה' – היא שתחזר (תסובב) אחריו. התעוררות זו לבקש את ה' בספונטניות, שלא מתוך כפייה, נקראת "תשובה מאהבה", ומהווה את לבו הפועם של חזון הבעש"ט, התממשות ייעודו לעורר את עם ישראל מעלפונו. והנה, הביטוי נקבה תסובב גבר עולה בגימטריה בדיוק ארץ ישראל: הוא שייך דווקא למציאות שבה העם יושב בארצו. הבעש"ט הגשים את חלומותיהם של רבים בכך שהדריכם אל ביתם הרוחני; אולי הגיעה השעה שנגשים אנו את חלומו?

מ"מ לענ"ד שני קושיות בדבר האחד שבחינת הבעש"ט אינה בחינת המוחין העליונים ר"ל חכמה ומה שאמר שהוא שייך אל היחידה הכוונה שהוא יחידה שבדעת ובאמת שבכתביו אין התיחסות לתורת העצמיות (מהתבודדות אין ראיה דזו התבודדות השייכת לקומת הדעת)!! והשניה היא שסדר ההשתלשלות של החסידות דרך חב"ד שאמר ע"פ רבי אייזק מהומיל סותר ללקוטי שיחות שלהרבי שם נאמר שהאדמו"ז בחינת חכמה ומימלא הרייץ בחינת יסוד ודלא כדבריו ובאמת משמע מאיגרות הרב קוק ומהקדמת קונטרס ההתפעלות שחב"ד "בחינה שונה" "מהחסידות הרגילה" אך בכל זאת הם שניהם שייכים לקומת הדעת ואכמ"ל בהגדרות המדויקות.

מה דעתך אח יקר אשמח לשמוע דעתך יאח מוסר לך חיבוק אינטרנטיחיוך 

רמבם בהקדמתו לחלק.לישועתך קיויתי

"והוא להאמין ולאמת שיבוא, ולא יחשוב שיתאחר, אם יתמהמה חכה לו, ולא ישים לו זמן ולא יעשה לו סברות במקראות להוציא זמן ביאתו. וחכמים אומרים (סנהדרין צו.) "תיפח רוחן של מחשבי קיצין".
ושיאמין שיהיה לו יתרון ומעלה וכבוד על כל המלכים שהיו מעולם, כפי מה שניבאו עליו כל הנביאים ממשה רבנו ע"ה עד מלאכי ע"ה. ומי שהסתפק בו, או נתמעט אצלו מעלתו, כפר בתורה, שיעד בו בתורה בפירוש בפרשת בלעם ופרשת אתם נצבים.
ומכלל יסוד זה שאין מלך לישראל אלא מבית דוד ומזרע שלמה בלבד, וכל החולק על המשפחה הזאת כפר בשם השם יתברך ובדברי נביאיו."

קצת הוספה שכבר @נגרינסקי כתב יפה מאוד.

וגם @אמת המים או אמתוש שלא יכול לערוך לימוציא לשון.

יש לי משהו שעומד על קצה הלשון, אבל לא אנצל"ש. בן-ציון

תכתוב בנסיופ ותתיג אותי ככה לא תנצלש.לישועתך קיויתי
גם אצלי ככה זה היה (וזה עדיין)חבדניקית אחת

אבל למדתי לקלוט איזה כיף ואיזה טוב יהיה לנו כשהמשיח יבוא. אני יודעת שזה קשה, אבל מתרגלים!!

לדוגמא: לא אכפת לי שהמשיח יבוא אבל יש מחר טיול!! אזז... אולי שהוא יחכה עד סוף הטיול??? אבבללל ללאאא!!! עצבניננה-בננה

צריך להבין שאחרי שהמשיח יתגלה יהיה לנו יותר טוב ויותר כיף!! אנחנו בכלל לא נרצה את הטיולים האלו.. כי בסך הכל הם שטויות. יהיה לנו הנאה יותר גדולה תורה ומצוות, שזו ההנאה האמיתית ובלי פיתויים!! אתם יודעים איזה כיף זה יהיה?? אנחנו נהנה מזה יותר מכל הדברים הכיפים שיש לנו היום...

אני יודעת שזה קשה, וגם אני באמצע העבודה הזו אבל תמיד צריך לזכור שמה שיעניין אותנו בגאולה יהיו דברים יותר טובים ויותר שווים ככה שבכלל לא נרצה את הדברים הכיפים שיש לנו היום, כי יהיה לנו יותר כיף מדברים אחרים

מלך

והעיקרר... שהמשיח כבר יתגלה ונזכה לצעוד עוד היום לבית המקדש!!כאילו מוציא לשון

איזה צדיקה, תראישלמה גר

להבנתי כל העינין "שהמשיח יכול לבוא כל רגע" הוא שייך רק לגאולה באופן של "אחישנה" אבל היות ולא זכינו כבר התחילה הגאולה באופן של "בעיתה" (שו"ת של הרב חיים דוד הלוי) שז"א שהגאולה באה "בדרך טיבעית" עם ישראל עולה לארץ ישראל וזה נקרא שלב "תחית החול" ואח"כ הנשמות בעם ישראל נהיות יותר פנימות ועולות לעבודת השם עמוקה שעליה נאמר"תורה חדשה מאתי תצא" ובמדרש הסבירו שהכוונה שהתורה לא תשתנה ח"ו אלא תתחדש באור הפנימי שלה וקומה זו נקראת "תחית הקודש" ומתוך עבודת השם הכ"כ עמוקה וטבעית שתהיה כל החילונים יחפצו בתורה ויעשו תשובה שלמה ומתוך כך יתרבו בעלי רוה"ק כמש"כ הרב קוק "שרוה"ק שחסרה בישראל היא מום ומחלה מכאבת שחייבת להרפא" עד כדי שיבת הנבואה!!! עוד לפני בנין ביהמ"ק (כך הוכיח ברמב"ם בקובץ רוח הנבואה) ואז נתעלה לקומה חדשה שתתגלה בעולם נשמה הכי פנימית שתאיר את אור "היחידה" שהיא נשמת "מלך המשיח" ואור היחידה זה אפ"י משה רבינו לא השיג!! (כך כתוב במדרש הו"ד באריז"ל) ובמצב זה כבר כל עם ישראל יחשפו את פנימיות נשמתם ויהיו דבוקים בהשם "בעת ההיא אשפוך את רוחי על כל בשר וניבאו בניכם ובנותיכם" והמשיח יהיה המלך בארץ ישראל וישליט את כל האומות תחתינו והכוונה העמוקה בזה היא שהאומות כולם יכירו בקדושת נשמותינו וירוצו אלינו בשביל לזכות להתקרב להשם ואנחנו נהיה "אור לגויים". אמן כן יהי רצון!

מחילה מראש אם אני חוזר על מה שכתבו לעילזקוק לגאולה

פשוט היו 107 תגובות... ומחילה מראש על האריכות, למרות שבאמת לפי הנושא זה רק הקצה של הקצה...

לעניינינו, הסיבה שזה נראה רחוק מהמציאות, זה בגלל שזה כן רחוק מהמציאות. ימות המשיח זה מציאות אחרת לגמרי. "השמים החדשים והארץ החדשה אשר אני עושה"  (ישעיהו סו,כב) "ואור החמה יהיה שבעתיים"  (שם ל, כו). הרמב"ן (דברים איפשהו) כותב שלא יהיה יצר הרע. העולם יהיה מציאות אחרת לגמרי. 

ובמידה מסויימת זה אכן מעיד על פגם מסויים בי"ג עיקרים, אך לא להיבהל. זה בסך הכל נובע מחוסר התעמקות (שאגב אני אהיה מופתע אם זה העיקר היחיד שאת לא סגורה עליו. זה לא מספיק לקרוא אותם אחרי התפילה. אם האמונות היו כ"כ קלות להאמין בהם איזה עניין היה להעמיק באמונה ולהתעמק בזה כ"כ הרבה כמו שעשו כל גדולי ישראל?).

במבט ראשון, העולם שלנו נראה נפלא, מה רע בו? אך ככל שמעמיקים יותר, מגלים שהעולם שלנו הוא עלמא דשיקרא. הוא מנוהל על ידי כוחות רשעים, תאוות רדודות וכו'. כחלק מהאמונה בהי"ת אי אפשר להאמין שזה הסוף. שזה העולם שהוא התכוון לברוא. זה בעצם מראה שהוא לא כל יכול. הוא לא יכל לבנות עולם מושלם. חייבים להאמין שזה רק זמני, ההשלמה עוד תגיע!! חייבים להבין שהעולם חייב את הגאולה, מהקטוניות, מהצרות שהוא שרוי בה, מכל הכוחות המעוותים ששולטים בו. חייבים שהשליט האמיתי יתגלה וכל העולם יבין מה בעצם קורה פה. וזו הדרך לשפר את היחס.

ומה שכתבת שבפנים היית מעדיפה את זה, גם אני הרגשתי כך, ואני בטוח שרבים מרגישים כך. אבל קודם כל חשוב להבין, העולם לא מסתיים בבוא המשיח. החיים ממשיכים - רק בעצמה רבה יותר. לפי הרמב"ם - אפילו יצר הרע נשאר! כמו שבבית ראשון היה אפשר לחטוא, כך יכול להיות (אני לא בטוח בזה לשיטתו) שבבית שלישי יהיה אפשר לחטוא. אבל לפי הרמב"ן - גם את זה לא יהיה. הרי כל המטרה שלנו זה להגיע לשלמות - וזה יגיע אלינו - ה' יגאל אותנו מכל הצדדים הנמוכים שאנו כ"כ מתאמצים להתגבר עליהם. איזה דבר יש יותר טוב מזה??

ואגב חשוב גם לחשוב על זה, שמבט כזה הוא במידה מסויימת אגואיסטי. אני לא רוצה שהעולם יגיע למצב המושלם שלו עד שאני עדיין לא שם. למה העולם צריך להימנע ממה שהוא מחכה לו כבר 5777 שנה, ואת מחכה לזה רק 18 שנה?? וחוץ מזה, כשהעולם מתעלה - את מתעלה איתו (וכן להפך).

ולגבי האמונה המיידית, להאמין שזה יכול לבוא מחר, זה קשור לאמונה בעמ"י ובקב"ה. צריך להאמין שבאמת, מה שהי"ת רוצה זה לעשות טוב עם העולם. ואיזה עוד טוב יש מאשר להסיר את כל הצרות, כל החולאים, המלחמות, המחלוקות, הכעס, הפחד והשקר מהעולם? וה' רוצה שהעולם יכיר בו, שכולם יחיו כמו שהם אמורים לחיות! וגם לגבי עמ"י - אולי (ורק אולי) עמ"י לא ראוי לגאולה במצבו המיידי, אך חייבים להאמין שלעמ"י יש סגולה פנימית, זכות אבות, וקדושה פנימית שבאמת הם ראויים להיגאל בכל רגע. כמו כן עמ"י סבל וסובל כ"כ הרבה, שבהחלט ראוי להם להיגאל.

באמת היה אפשר וצריך להאריך בזה עוד ועוד, אך את עיקר הלימוד צריך כל אחד ואחת לעשות בעצמו/ה. אני רק נתתי כמה נקודות שחשוב לחשוב עליהם ולהתעמק בהם, ובע"ה זה יפתח לך נתיבים חדשים ויאיר את השאלה (שהיא שאלה נפלאה ביותר ולענ"ד כל מי שלא שאל אותה אף פעם כנראה לא חשב על זה וזה לא שיש לו תשובה עליה) ואני מקווה שאת לא חושבת שזה מושלם אצלי. בע"ה כולנו נתחזק בזה. 

ואשמח להסביר עוד אם משהו לא מובן.

אגב אחרי זה רפרפתי על שאר התגובות וראיתי שלא כ"כזקוק לגאולה

חזרתי על מה שכתבו. ולענ"ד זה עצוב, שהרוב פה כתבו שזה לא כ"כ חשוב להאמין בזה, כאשר גדולי עולם קראו לזה, והגמרא מעידה שבעולם הבא שואלים אותך - האם צפית לישועה. והרב חרל"פ כתב על זה (ממעייני הישועה)

הציפייה לישועה איננה רק על העתיד, אלא גם בהוה - לצפות לכל שעה שאפשר שתופיע בה הגאולה, ומבלעדי זה אין בכח השעה ההיא שתהא מקרבת את הגאולה"

ועיינו פה שהרחיבו בזה

http://www.yhy.co.il/content/view/497/168/lang,he/

ואפילו אם תאמו שאין חיוב להאמים בזה, מי שלא מאמין כך זה מורה ע חסרון באמונות אחרות, כמו סגולת עמ"י, יכולת ה', וכו'.

תודה על התגובה.wanted

סתרת פה הרבה ממה שאמרו לי קודם.

לפי מה שהבנתי אין צורך להאמין בביאתו של משיח מחר. אלה צריך אמונה כללית שהוא יבוא.

עזרת לי מאוד.

אחרי כל התגובות פה-בן-ציון
תזכרי דבר אחד מאוד חשוב-
*המגיבים פה אינם רבנים*.
לכן כשאת שואלת פה אין לנהוג על פי זה הלכה למעשה.
אפשר פה לשמוע דעות, להכיר קצת את עולמם של אחרים, אבל אם את רוצה פסיקות הלכה וענייני אמונה ממש צריך לשאול רב או תלמיד חכם רציני.
החבר'ה פה הם בני 13-18+-, לפעמים מעבר.
לכן ככל שיסבירו את עצמם יפה ככל האפשר, זה נחמד אבל לא מכריע.

כנ"ל לחבר'ה המגיבים.
תאמרו את דעתכם, אל תתיימרו לפסוק בענייני הלכה ואמונה לאנשים.
קצת ענווה לא תזיק

גלישה נעימה ודיון פורה!
גם אם מאוד הייתי רוצהwanted

קשה לקבל מפה תגובה ברורה או אחידה

כל תגובה שניה סותרת את קודמתה.

אבל תודה בכל אופן.

זה רק ממחיש את זה בן-ציון
ההדגשה באה כדי להוציא ניסוח שיפה יותר ומובן יותר מהאחרים שלא יהיה בעל משקל מיוחד.
קשה אכן להאמין שיבוא מחרasd100אחרונה

אבל אפשר לראות בבירור את ''חבלי משיח'' בדור שלנו (פינוי יישובים, גדודים מעורבים וכו') וההתבוננות בזה מחזקת את האמונה

הרב טאו שליט''א  מסביר בספרו ''לאמונת עתנו'' שעם ישראל הוא כמו הפרפר- בהתחלה זחל - יציאת מצרים ועד היום - יונק אך אינו משפיע לעולם כולו, וכעת אנו בשלב הגולם. שלב זה הוא סוג של הרס עצמי על מנת לבנות משהו גדול יותר. אפשר לראות - עד לפני 200 שנה לא היו בעם ישראל כופרים ואתאיסטים, רק בדורות האחרונים החלו להופיע תופעות אלו - בקום המדינה 80% מהעם היה חילוני!! שמונים אחוז!

ההרס העצמי הזה רק מוכיח שאנו קרובים לגאולה כחוט השערה.

בעז''ה לביאת משיח צדקנו (הוספתי שני שירים של אהרן רזאל...)

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך