עד כמה שאני משתדלת להאמין. זה ממש קשה.
נראלי רחוק מהמציאות. ואולי בפנים הייתי מעדיפה שזה יהיה כך. שאוכל עוד להשתפר וכו.
זה אומר שמשו ב 13 עקרים\באמונה שלי פגום?
איך בכל אופן אפשר לשפר זאת?
עד כמה שאני משתדלת להאמין. זה ממש קשה.
נראלי רחוק מהמציאות. ואולי בפנים הייתי מעדיפה שזה יהיה כך. שאוכל עוד להשתפר וכו.
זה אומר שמשו ב 13 עקרים\באמונה שלי פגום?
איך בכל אופן אפשר לשפר זאת?
להאמין באמת מתוך אמונה שלימה שהוא בא מחר?
אתה יכול? אתה בטוח שהמשיח בא מחר?
ולהאמין באלוקים לא קשה לי כ''כ.
אבל להאמין שבבום אחד ינחת משיח ובית מקדש, תחיית המתים וכו'.
אבל באמונה תמימה כזאת ושלימה ש''מה הבעיה? מחר הוא בא! בבירור'' קשה לי.
ושוב, אז זה כן בעיה באמונה?
אבל גם צריך לדעת שזה לא יהיה בבום! פתאום ביהמ"ק, תחיית המתים, ממתקים על העצים וכל זה. זה יקח זמן... וחוץ מזה, נכון שזה קשה, אבל מה רע בכל מה שהזכרתי פה? זה רק דברים טובים. אז ננסה לדמיין, וככל שנדמיין יותר את הדברים היפים והמיוחדים האלה, נראה כמה אנחנו מחכים כבר למשיח ולבית המקדש
קשה לך להאמין שהכל יקרה ביום אחד אז אתה מאמין שמחר הוא יבוא ואז הוא יתחיל לפעול.
עצם האמונה זה בעצם שמחר הוא בא ומחר יש בית מקדש. תקן אם אני טועה.
וכשאתה אומר שאתה מאמין שהוא מופיע מחר, ומחר אומרים לך אהלן זה המשיח. זה עדיין לא נשמע מופרך?
יאללה בית מקדש יאללה תחיית המתים? נשמע לי רחוק מאוד, למרות מאמציי להאמין שזה יקרה מחר.
וזה המשיח.
סטית מהנושא, אני מאמינה במשיח. וברור שאם ישימו אותו מול הפנים לא תוכל להכחיש, מה גם משיח לא בא בשקט. רק נשמע מופרך שהוא בא מחר. ומחר כבר נגאלים- לפחות זה מה שהאמונה ב13 עקרים דורשת.
איפה האמונה? כל כסיל לאחר שתוכיח לו תתן לו אותות וסימנים. ורק לאחר תקופה ולאחר הסתגלות הוא יודה שזה המשיח. מה עשינו? צריך להאמין בלי כל זה. כשהוא יבוא תיהיה בטוח תדע שזה הוא. פירוש האמונה זה משהו שהוא לא הגיוני. והוא כן בא בבת אחת, אמנם לא יקרו כל הניסים באותו היום אבל בואו יהיה בבת אחת. (לפחות התגלותו) וזה עדיין קשה. להאמין שמחר הוא בא והוא מתגלה (ונניח שהוא כן עשה אותות וסימנים זה עדיין קשה ונראה רחוק מהמציאות)
השאלה הראשונית שלי הייתה: ''איך להאמין במשיח מחר'' תשובתך: אין צורך להאמין במשיח מחר כי הוא לא יבוא מחר אלא הוא יבוא בהדרגה?
איפה האמונה? להאמין במשהו מוכח?
וכשאמרתי שהוא יבוא בבת אחת התכוונתי ל- מי ערב לך שהוא כבר לא פועל והוא לא נמצא?
ואז מחר הוא יתגלה?
נ.ב. זו בעיה באמונה שלי?
אני מאמינה בביאת המשיח, אבל מחר?
ושוב חוזר חלילה. (השרשור הנ''ל)
אבל זה מה שהאמונה דורשת. להאמין בביאת המשיח בכל יום שיבוא.
כשאני אומרת כך אני מתכוונת הוא יבוא יגיד אני המשיח ועדיין לא הבנתי למה זה לא נכון.
אמרת שהוא יעשה ויקרב תגאולה ואז אח''כ יתגלה. ומי אמר שזה לא מה שהוא עשה עד עכשיו? ומחר הוא מתגלה?
לא מחר, אלה עכשיו!!
אתה אמור להאמין שזה יכול להיות מחר.

שואלים את האדם במותו "האם ציפית לישועה?" והרב חרל"ם הסביר שחייבים להאמין שהוא יכול לבוא בכל רגע (אני לא זוכר בדיוק, אבל היה שם משהו חזק, נראה לי זה במעייני הישועה)
למקור מהרבי , אלא משהו יותר מוסכם וקדום.
את צודקת,זה קשה להפנים את זה....
לא כ"כ נראלי שזו בעייה באמונה...
אני רוצה לרצות משיח.
אמת. אבל אני כבר רוצה משיח. בשלב ב' כבר..
יהודים תמיד האמינו בזה, וזה לא קל. שום דבר אצלך לא פגום, את רק צריכה לברר למה זה נכון. ללמוד על הנושא קצת יותר...
אפילו בקרונות המוות שרו "אני מאמין..." אז עכשיו לא להאמין?
להבנתי כל העינין "שהמשיח יכול לבוא כל רגע" הוא שייך רק לגאולה באופן של "אחישנה" אבל היות ולא זכינו כבר התחילה הגאולה באופן של "בעיתה" (שו"ת של הרב חיים דוד הלוי) שז"א שהגאולה באה "בדרך טיבעית" עם ישראל עולה לארץ ישראל וזה נקרא שלב "תחית החול" ואח"כ הנשמות בעם ישראל נהיות יותר פנימות ועולות לעבודת השם עמוקה שעליה נאמר"תורה חדשה מאתי תצא" ובמדרש הסבירו שהכוונה שהתורה לא תשתנה ח"ו אלא תתחדש באור הפנימי שלה וקומה זו נקראת "תחית הקודש" ומתוך עבודת השם הכ"כ עמוקה וטבעית שתהיה כל החילונים יחפצו בתורה ויעשו תשובה שלמה ומתוך כך יתרבו בעלי רוה"ק כמש"כ הרב קוק "שרוה"ק שחסרה בישראל היא מום ומחלה מכאבת שחייבת להרפא" עד כדי שיבת הנבואה!!! עוד לפני בנין ביהמ"ק (כך הוכיח ברמב"ם בקובץ רוח הנבואה) ואז נתעלה לקומה חדשה שתתגלה בעולם נשמה הכי פנימית שתאיר את אור "היחידה" שהיא נשמת "מלך המשיח" ואור היחידה זה אפ"י משה רבינו לא השיג!! (כך כתוב במדרש הו"ד באריז"ל) ובמצב זה כבר כל עם ישראל יחשפו את פנימיות נשמתם ויהיו דבוקים בהשם "בעת ההיא אשפוך את רוחי על כל בשר וניבאו בניכם ובנותיכם" והמשיח יהיה המלך בארץ ישראל וישליט את כל האומות תחתינו והכוונה העמוקה בזה היא שהאומות כולם יכירו בקדושת נשמותינו וירוצו אלינו בשביל לזכות להתקרב להשם ואנחנו נהיה "אור לגויים". אמן כן יהי רצון!
ברגע שהתחילה "בעיתה" ר"ל בזמנה, לא שייך "אחישנה"!!!!!!!!!!
שריאתי אצל הרב הלוי מה שאמרתי לך מקודם ואני יכול לבדוק ולומר לך יאח
תמיד אפשר לזרז את זה. ה' יכול לסיים את זה עכשיו או מחרתיים או עוד 50 שנה. עדיין צריך להאמין בזה עד שבאמת נהיה בגאולה השלמה
לפי כולם חייבם להאמין שיש לעמ"י סגולה פנימית, וכולם קדושים וטהורים וראויים להיגאל בכל רגע!! והרב חרל"פ האריך בזה וכתב שמי שלא מאמין המשיח יכול לבוא מחר נובע משני פגמים: ראיית המציאות כמושלמת, ומחוסר הבנה במהות עמ"י
בן-ציון

אבל בתכלס יום אחד הוא יצטרך ''לצנוח'' עלינו. אם לא מחר עוד 50 שנה. ולהגיד משיח עכשיו לא נובע מהסרת אחריות אלא מאמונה ממש חזקה (שאליה אני לא מגיעה) ש ''הוא צריך לבוא עכשיו. מה זאת אומרת?!'' ושאלתי היתה איך להגיע לאמונה הזאת.
השאלה שנותרה- האם אני שואלת את השאלה הנכונה, או שכלל לא צריך להאמין שמשיח יבוא כל רגע. עצם האמונה. כמובן עשייה וכו' אבל לפני שאתה עושה אתה צריך להאמין שהוא יבוא.
ותודה על התשובה המושקעת. לקחתי לתשומת ליבי.
יכול להיות שהוא יעדיף לבוא בספינה, ברכבת או כרגיל על חמור 
וברצינות - אני לא חושב שזה יהיה פתאומי.
אולי יהיה אדם שפועל כמו משיח, ולאט לאט יתגלה שזה הוא.
בהתחלה מן הסתם נכחיש את קיומו, כדי שנוכל להמשיך בחיינו.
(עם קשה עורף או לא?)
וזה יחדור דרך הגולגולת העבה שלנו ויכנס בסופו של דבר,
שהנה הוא הגואל.
אבל זה לא בבום.
(כמו שבית מקדש לא נופל ולא יפול מהשמיים אלא אנחנו יחד נבנה
)
מדרש תנחומא: "אמר הקב"ה, בעולם הזה עשיתם משכן ומקדש שהיו בחומה, ולעתיד אני אבנה את בית המקדש ותהיה מוקפת בחומת אש, שנאמר (זכריה ב, ט) וַאֲנִי אֶהְיֶה לָּהּ נְאֻם ה' חוֹמַת אֵשׁ",
ילקוט שמעוני: "אמר הקב"ה, אני הצתי אש בציון, שנאמר (איכה ד, יא) וַיַּצֶּת אֵשׁ בְּצִיּוֹן, ואני עתיד לבנותה באש".
רבנו בחיי הביא בשם המדרש כי "הבית השלישי שעתיד להיות הבנין בנין שמים ועתיד להתקיים לעולם, לכך נקראת על שמו של הקב"ה שהוא חי וקיים לעולם".
רש"י: "מקדש העתיד שאנו מצפים, בנוי ומשוכלל הוא יגלה ויבוא משמים, שנאמר (שמות טו, יז) מִקְּדָשׁ ה' כּוֹנֲנוּ יָדֶיךָ "
אז מי יבנה אותו?
כפי שאמרתי לציף ציף, אני לא רוצה לנצל"ש.
בן-ציוןחבל, לא מתעסקים עם ביינישים.
ביינישים אוהבים מקורות 
תחזיקו ראש, זה חשוב. <ר>
כדי לענות לטענה שלך, צריך להבין מה זה לבנות את בית המקדש.
נתחיל בחורבן בית המקדש הראשון.
שיר השירים רבה (וילנא) פרשה ג
"כתיב (שם /ישעיהו/ מ"ז) קחי רחים וטחני קמח, אמר ר' יהושע בן לוי כל עמא טוחנין חטים ואת אמרת קחי רחים וטחני קמח אלא כך אמרה ירושלים לבת בבל אילולי ממרום עשו מלחמה עמי את היית יכולה לי, אילולי שלח אש בעצמותי את היית יכולה לי, הוי קמחא טחינא טחנת ואריא קטילא קטילת ודרא יקידא יקדת..."
ובקצרה - הגויים היו שליחים להריסת הבניין הפיזי בלבד, אין בכך משמעות רבה. עיקר העניין הוא ביהמ"ק העליון, וכשהוא חרב חורבן הבית בידי נבוכדנצר היה "קמח טחון טחנת, בית שרוף שרפת".
ולגבי מקדש שלמה נאמר:
זוהר כרך א (בראשית) פרשת נח דף עד עמוד א (רגע, אבל זה זוהר!!
איך אתה מביא את זה?! 
זו תורה, ולא אני לא לומד זוהר על הסדר, אלא הקטע הזה ספציפית הובא לשם כך.)
ר' שמעון פתח (מלכים א' ו') והבית בהבנתו אבן שלמה מסע נבנה ומקבות והגרזן כל כלי ברזל לא נשמע בבית בהבנתו, והבית בהבנותו, וכי לא הוה בני ליה שלמה וכלהו אומנין דהוו תמן, מהו בהבנותו, אלא כך הוא כמה דכתיב (שמות כ"ה) מקשה תעשה המנורה, אם היא מקשה מהו תעשה אלא ודאי כלא באת וניסא אתעביד איהו מגרמיה, כיון דשראן למעבד עבידתא אוליף לאומנין למעבד בה מה דלא הוו ידעין מקדמת דנא מ"ט בגין דברכתא דקודשא בריך הוא שרא על ידייהו ועל דא כתיב בהבנותו איהו אתבני מגרמיה דהוא אולפא אולפן לאומנין היאך שראן למעבד ולא אסתלק מעינייהו רשימו דההוא עבידתא ממש ומסתכלאן ביה ועבדי עד דאתבני כל ביתא."
(תרגום המשפטים המודגשים - וכי לא בנה אותו שלמה, וכל האומנים שלו שהיו שם? אז מה הכוונה "בהבנותו"? ... אלא ודאי כולו בא ונעשה הוא מעצמו, כיוון שהותרו לעשות בו מעשה הורה לאומנין לעשות בו מה שלא ידעו מלפני כן. מה הטעם? בגלל שברכת הקב"ה שרתה על ידיהם ועל זה כתוב "בהבנותו", הוא נעשה מעצמו, שהוא הורה הוראה לאומנים איך מותרים לעשות, ולא הסתלק מעיניהם הרושם של אותו מעשה ממש והסתכלו בו ועשו עד שנבנה כל הבית.)
מה זה אומר?
בהבנה הפשוטה ביותר, בניין בית המקדש הראשון היה בנוי כבר כשהבנאים בנו אותו. כלומר הבניין הרוחני היה בנוי כבר ע"י הקב"ה, והבנאים של שלמה היו אלו שהביאו אותו למציאות החומרית.
כלומר כשהקב"ה אומר שהוא יבנה את בית המקדש, אין הכוונה שהוא יבנה מעצמו במציאות הזו, אלא שאת הבניין הרוחני שהוא העיקר (כמו שראינו בהתחלה, שמה ששרף נבוכדנצר היה רק בניין פיזי.)
זה גם העניין של "בניין שמים", ורש"י "בנוי ומשוכלל הוא ויבוא משמיים".
שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם ה' לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם ה' לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר".
כל בית הוא כך, בית המקדש על אחת כמה וכמה.
עכשיו בצורה ישירה יותר:
תלמוד ירושלמי (וילנא) מסכת מגילה פרק א
רבי בא ורבי חייא בשם רבי יוחנן ודא מסייעה לר"י בן חנינה [שיר השירים ד טז] עורי צפון ובואי תימן עורי צפון זה העולה שנשחטת בצפון מהו עורי דבר שהיה ישן ונתעורר ובואי תימן אלו שלמים שהן נשחטין בדרום מהו בואי דבר שהיה של חידוש מה עבד לה ר' יוסי בר חנינה לכשיתעוררו הגליות שהן נתונות בצפון ויבואו ויבנו ב"ה שהוא נתון בדרום"
בראשית רבה (תיאודור-אלבק) פרשת ויחי פרשה צז
ומשבט יהודה יצא שלמה שבנה בית הראשון, זרובבל בנה בית המקדש שיני ומלך המשיח עתיד לבנות בית המקדש (ולא זה שיפול עליו בית המקדש.)
ילקוט שמעוני שיר השירים רמז תתקפח
"עורי צפון עורי הגליות שהם נתונים בצפון, ותימן בארץ ישראל שהיא בדרום, דבר אחר גוג יבא מן הצפון ויפול בדרום, דבר אחר מלך המשיח יתעורר מן הצפון ויבנה בית המקדש בדרום"
או בקיצור, לא צריך קסדות למקרה שיפול עלינו יום אחד. 
(אגב, איפה רבנו בחיי הזה? יש שניים - רבנו בחיי בעל "כד הקמח" והפרשן על התורה, שהוא מתקופת הראשונים, ורבנו בחייא (במלרע, ועם א') שהוא בעל "חובות הלבבות" והוא מאוחר יותר. חיפשתי את דברייך ולא מצאתי, אשמח לראות איפה זה
)
ציףעל עמ"י באופן כללי, ובכלל זה מלך המשיח.
אנחנו לא יכולים לבנות בעצמנו כי זו לא מצווה פרטית, אלא מצווה כלל-ישראלית.
נעצבן אתכם קצת
-
בקום המדינה הייתה אפשרות לחידוש הסנהדרין, ובן-גוריון (מה?! בן גוריון?! אבל הוא כופר!! תתפלאו
) הסכים לכך ותמך במהלך אלא שבגלל מחלוקת שצצה לאחר שזה התעכב, החרדים פרקו את החבילה.
לאחר ששת הימים השעה הייתה כשרה לבניין ביהמ"ק, הר הבית היה בידנו סוף-סוף ואף אחד לא היה מתלונן (אולי רק החרדים
) עד שבא משה דיין והחליט שלא צריך, נמסור לערבים.
הייתה שעת כושר לבניין.
אם הממשלה מסכימה לבניין בית המקדש, זו שעת הכושר.
כי היא לעולם לא תסכים אלא אם זה יהיה מהלך מקובל על העם, והעם לא יקבל את זה אם לא יהיה מוכן.
) נתנה מפתחות לאויבים.

ומי ערב שאני לא חרדית?
תודה רבה. ![]()
מאמר בנושא של אחד הר"מים בישיבה שלי.
מומלץ גם בלי קשר.
וכולם, זה מחכים 
בן-ציון
נחלהמשיח. המשיח הוא מלך ישראל שילך בדרך התורה, ויקבץ לארץ את הישראלים שעוד לא עלו ארצה.
לדעת התלמוד הירושלמי בית המקדש יבנה על ידנו לפני שנמנה את המשיח למלך.( הירושלמי כותב שזה יהיה 40 שנה לפני), ולדעת הרמב"ם יתכן שהמשיח יבנה את בית המקדש. למרות זאת בניין בית המקדש היא מצווה וחיוב מהתורה שבפשטות מוטלת עלינו גם עכשיו ללא קשר למשיח.
אם התלמוד הירושלמי סובר שבית המקדש יבנה 40 שנה לפני מלכות המשיח, כנראה שהוא לא מצפה שתחשבי שהמשיח "ינחת" מחר ,נכון?
הרמב"ם גם כותב שתחית המתים אינה קשורה למשיח אלא יכולה להיות בין לפני בואו או אחריו. לעומת זאת הרמח"ל מסביר ב"דרך ה' שמשיח הוא שלב של תיקון העולם הזה, ותחית המתים הוא שלב מאוחר יותר שבו יש חיבור מחודש בין הגוף לנשמה, כאשר הנשמה מובילה, והגוף לא מפריע להופעתה, אלא עוזר.
מקווה שעזרתי קצת.
בכל מקרה לא צריך להאמין שהמשיח ינחת מחר בבוקר, אלא להאמין שהקב"ה יכול לגאול אותנו גם בדרך נס בכל זמן שירצה.
כי זה בכלל לא באלף הזה, אלא הבא.
וד"ל.
).
- נוער וגיל ההתבגרותקראתי מה שכתבת
עדיין, אני חושב שלהקדים גשמיות לרוחניות יוביל ח"ו לזה..
לא רמזת שהרבי טועה, התייחסת לאמירות שלו כאל כלום. כתבת שלומר "אנחנו רוצים משיח עכשיו" זה הסרת אחריות מעצמך, בעוד הרבי שאמר את המשפט הזה, כל כולו היה התמסרות כדי להביא את המשיח. אז אתה (ורבותיך, אוקי) אומר שכל העבודה שלו, כל העבודה הרוחנית, היא טעות..
ואני אומר שקצהו של "קירוב הגאולה" בפעולות פיזיות יביאו עלינו דור של ע"ז ל"ע.
כתבת: "אנחנו כרגע בתקופה הנקראת "ימות המשיח", כלומר התקופה שבה המשיח בא.
אבל זה לא שאנחנו יושבים ומחכים שיבוא, אלא פועלים לתקן את המציאות כדי שיבוא מהר.
גדר האמונה הוא לא לשבת ולחכות למשיח, אלא לפעול כדי להביא אותו ולהאמין שיבוא."
עצם זה שאתה יכול בכלל ללכת ברחוב ולדבר עם יהודי על משיח וגאולה, זה בזכות הרבי, אז איך אתה אמר על הרבי כאילו מה שהוא עושה זה לשבת באמריקה ולחכות שארץ ישראל תגיע לשם?
שורה תחתונה, נראה לי שאין לך מושג ברבי ומה היא שיטתו במשיח וגאולה, בכל שיחה שלו יש מאות מראי מקומות ככה שכל שיחה שלו בוינה על פסוקים, חזל, שוע, רמבם וכו'.. השיטה שלו ברורה ומסודרת מבחינת הגישה התורנית והלמדנית ויש ספרים שמקבצים את זה (ומאות ספרים שנכתבו ע"י אחרים על שיטתו בנושא).
לא רוצה לעצבן אותך (אוהב אותך והכל) ובאמת שלא כתבתי את זה בגלל שכתבת שהרבי טועה אלא בגלל שכתבת שהשיטה הציונית צודקת
ולא כתבתי שזה מה שאתם רוצים אלא שזה מה שיקרה כי אתם תקועים לכם בתוך איזה חלום מסולף המציאות ובגלל זה אתם יכולים להביא אסון על עם ישראל.
מדינה ומכה אלה אתרי תיירות למוסלמים, רומא זה אתר תיירות לנוצרים, ירושלים היא לא אתר תיירות ליהודים אלא מקום ביתו של הקב"ה ובעזרת השם יבוא משיח לפני שיבנה איזה מתחם תיירות ליהודים על הר הבית
בזילזול בציבור הקדוש הדתי לאומי השם יחזירך בתשובה שלימה אמן,.
למחות ברבים שאנשים יראו שגזענות לא עוברת בקלות, אבל אין לי שום דבר נגד יוני ועכשיו שהתברר שהוא לא התכוון אז אני רק יגיד לו שבכל אופן אנשים לא יודעים שהוא תימני, ודרך אגב אני חייב לומר לך שאתה בחור צדיק!! ואני רוצה להיות כמוך יאח
שנכון להגיב על גזענות ברבים כדי שמי שקורא את התגובות יראה שאנשים לא מקבלים בשווה נפש גזענות אבל אולי אתה צודק ומספק אשלח לו סליחה אם הוא נפגע וחיבוק אינטרנטי וכל זה בזכותך אתה משכין שלום ומרבה אהבת חינם ומקרב את הגאולה- ממש דתי לאומי קלאסי, סתם צוחק
אני מסכים איתך שיש להסיר כמה שיותר את המגזריות המפלגת אבל בד בבד לא להרפות לרגע מדרכנו "דרך הקודש" (כמו שהגדירה הרב קוק באיגרות) אז תודה רבה אח שלי
והחברים הכי טובים של הם דתיים לאומיים, מותר לי לומר שהחיים שלהם זאת טעות אחת גדולה והם על גבול עובדי עבודה זרה בשיתוף ושהאידיאולוגיה שלהם הביאה על עם ישראל אסון
#חוקי פוליטיקלי קורקט
ואני רוצה לומר לך ביני לבינך אח יקר מה זה נותן לך לומר את זה פה הרי כולם פה דתיים לאומיים וחוץ משנאת חינם לא הבאת כלום אני מציע לך לשפר את האידאולגיה שלך וללמוד קצת מהדתיים לאומיים שמוסיפים אהבת חינם בעם ישראל אשרינו!, דרך אגב אח מתוק אתה מגדיר את עצמך חבדניק? היתי רוצה לדבר איתך שיחת חברים לגבי התפיסות החבדיות אחרי פטירת הרבי האחרון- אתה שמעת על הרב גינזבורג אתה יודע שהוא מחדש תפיסה מהחבדניקים הרגילים (אע"פ שהוא מבוסס על דברי הרבי לקראת סוף ימיו) כתבתי על זה מאמר שלם הנה הוא בקיצור:
בס"ד משנתו של הרב גינזבורג שליט"א
מתוך דבריו בהתוועדות י"ט כסליו : לפי הבנתי- אמר בשם רבי אייזק שהבעש"ט הוא בחינת הכתר והמשיך להסביר את השתלשלות תורת החסידות דרך חב"ד והוסיף מדילה שהרייץ בחינת מלכות הרוחני והרבי האחרון הוא בחינת מלכות הגשמי ואז הוסיף את עיקר חידושו שא"כ מה תפקידנו היום אחרי הרבי האחרון, פתח ואמר תפקידנו הוא "נעוץ סופן בתחילתן" גילוי אור הכתר עד המלכות הגשמי וראה בספרו אמונה ומודעות שמסתמך על דברי הרבי מילובביץ לקראת סוף ימיו שהסתיימה תקופת הבירורים והגיעה תקופת הייחודים, מ"מ בהתוועדות הנ"ל הוסיף לחדד שבספרי המגיד שהוא בחינת חכמה(כמדומה?) רואים "שכלים עליונים" מה שאין בחב"ד ששם הדברים נידונים כעין בלימוד הגמרא!! ותפקידנו הוא לגלות את האורות הפנמיים בתוך הרמות היותר חיצוניות שלהבנתי כוונתו דרך השכלים המצומצמים דחב"ד ועד "המלכות הגשמי" "בתיקון המדינה" שכידוע עוסק בזה רבות ובמק"א (דף שנקרא שיחרור הלב שחולק בהתוועדות הנ"ל) דיבר גם על החיבור אל "הגוף" וכן בספריו עוסק ב"חוכמות החול" בפסיכולוגיה וברפואה שהם בחינת תיקון המדינה שהוא גילוי במלכות הגשמי, ולעינין היאך הוא מגדיר את התקופה משתמע שהוא מכיר בכך שאור הגאולה הגיע אבל צריך לבוא אליו לבוא אל בחינת ארץ ישראל שבתוכנו אבל יחסו למדינה צב"ג
ציטוט מתוך הספר "עולמות": "והנה, בדורות האחרונים מתחוללים התעוררות ועניין מחודשים בתורת החסידות, ברוחה ובמנהגיה, במיוחד כאן, בארץ ישראל. בפרט ניכרת התחדשות גדולה סביב חסידויות חב"ד וברסלב, המושכות אליהן בעלי תשובה רבים מכל גווני העם. התחדשות רוחנית זו היא בבחינת הגשמת חלום נושן של הבעש"ט בעצמו, שאחת ממשאלותיו הגדולות היתה לעלות לארץ ולממש גם כאן את מהפכת החסידות. סיפורים רבים מספרים כיצד הבעש"ט אף יצא להגשים חלום זה והחל במסע לארץ ישראל, אך למרבה הצער מסעו נקטע בארץ טורקיה והוא נאלץ לשוב על עקביו. התחדשות החסידות בארץ היא הזדמנות לשוב אל חזונו המקורי של הבעש"ט ולחולל מהפכה חסידית שנייה – תחייה רוחנית של היהדות, הפעם על אדמתה. אחרי אלפי שנות גלות שבנו לביתנו הגשמי, אך מבחינה רוחנית אנו עדיין גולים, נעים ונדים בין שברי תרבויות לא לנו. הקיום החדש של עמנו בארץ מאפשר לשוב אל היהדות בסביבת חיים חדשה, מלאה ועשירה – הכוללת את חיי הגוף, הרגש והיצירה, והמקיפה את מישורי הפרט והכלל גם יחד. השיבה לארץ ישראל יכולה להיות גם השיבה אל הארץ שבנו, אל קרקע נשמתנו שממנה אנו גולים שנים רבות כל כך. דווקא כאן, יותר מבחוץ לארץ, יכולים זרעי החסידות להיקלט, לנבוט ולפרוח, ולגלות את מלוא הפוטנציאל הרוחני החבוי בהם. בפסוק מופלא בספר ירמיהו אומר הנביא לעמו: "עד מתי תתחמָקין הבת השובבה, כי ברא ה' חדשה בָּאָרץ, נקבה תסובב גָבֶר"[13]. פסוק זה מנבא כי יום יבוא וה' לא יצטרך לרדוף אחרי עמו, אלא כנסת ישראל – המשולה תמיד לרעייתו של ה' – היא שתחזר (תסובב) אחריו. התעוררות זו לבקש את ה' בספונטניות, שלא מתוך כפייה, נקראת "תשובה מאהבה", ומהווה את לבו הפועם של חזון הבעש"ט, התממשות ייעודו לעורר את עם ישראל מעלפונו. והנה, הביטוי נקבה תסובב גבר עולה בגימטריה בדיוק ארץ ישראל: הוא שייך דווקא למציאות שבה העם יושב בארצו. הבעש"ט הגשים את חלומותיהם של רבים בכך שהדריכם אל ביתם הרוחני; אולי הגיעה השעה שנגשים אנו את חלומו?
מ"מ לענ"ד שני קושיות בדבר האחד שבחינת הבעש"ט אינה בחינת המוחין העליונים ר"ל חכמה ומה שאמר שהוא שייך אל היחידה הכוונה שהוא יחידה שבדעת ובאמת שבכתביו אין התיחסות לתורת העצמיות (מהתבודדות אין ראיה דזו התבודדות השייכת לקומת הדעת)!! והשניה היא שסדר ההשתלשלות של החסידות דרך חב"ד שאמר ע"פ רבי אייזק מהומיל סותר ללקוטי שיחות שלהרבי שם נאמר שהאדמו"ז בחינת חכמה ומימלא הרייץ בחינת יסוד ודלא כדבריו ובאמת משמע מאיגרות הרב קוק ומהקדמת קונטרס ההתפעלות שחב"ד "בחינה שונה" "מהחסידות הרגילה" אך בכל זאת הם שניהם שייכים לקומת הדעת ואכמ"ל בהגדרות המדויקות.
מה דעתך אח יקר אשמח לשמוע דעתך יאח מוסר לך חיבוק אינטרנטי
"והוא להאמין ולאמת שיבוא, ולא יחשוב שיתאחר, אם יתמהמה חכה לו, ולא ישים לו זמן ולא יעשה לו סברות במקראות להוציא זמן ביאתו. וחכמים אומרים (סנהדרין צו.) "תיפח רוחן של מחשבי קיצין".
ושיאמין שיהיה לו יתרון ומעלה וכבוד על כל המלכים שהיו מעולם, כפי מה שניבאו עליו כל הנביאים ממשה רבנו ע"ה עד מלאכי ע"ה. ומי שהסתפק בו, או נתמעט אצלו מעלתו, כפר בתורה, שיעד בו בתורה בפירוש בפרשת בלעם ופרשת אתם נצבים.
ומכלל יסוד זה שאין מלך לישראל אלא מבית דוד ומזרע שלמה בלבד, וכל החולק על המשפחה הזאת כפר בשם השם יתברך ובדברי נביאיו."
קצת הוספה שכבר @נגרינסקי כתב יפה מאוד.
וגם @אמת המים או אמתוש שלא יכול לערוך לי
.
בן-ציוןאבל למדתי לקלוט איזה כיף ואיזה טוב יהיה לנו כשהמשיח יבוא. אני יודעת שזה קשה, אבל מתרגלים!!
לדוגמא: לא אכפת לי שהמשיח יבוא אבל יש מחר טיול!! אזז... אולי שהוא יחכה עד סוף הטיול??? אבבללל ללאאא!!! ![]()
![]()
צריך להבין שאחרי שהמשיח יתגלה יהיה לנו יותר טוב ויותר כיף!! אנחנו בכלל לא נרצה את הטיולים האלו.. כי בסך הכל הם שטויות. יהיה לנו הנאה יותר גדולה תורה ומצוות, שזו ההנאה האמיתית ובלי פיתויים!! אתם יודעים איזה כיף זה יהיה?? אנחנו נהנה מזה יותר מכל הדברים הכיפים שיש לנו היום...
אני יודעת שזה קשה, וגם אני באמצע העבודה הזו אבל תמיד צריך לזכור שמה שיעניין אותנו בגאולה יהיו דברים יותר טובים ויותר שווים ככה שבכלל לא נרצה את הדברים הכיפים שיש לנו היום, כי יהיה לנו יותר כיף מדברים אחרים![]()
![]()
והעיקרר... שהמשיח כבר יתגלה ונזכה לצעוד עוד היום לבית המקדש!!![]()
להבנתי כל העינין "שהמשיח יכול לבוא כל רגע" הוא שייך רק לגאולה באופן של "אחישנה" אבל היות ולא זכינו כבר התחילה הגאולה באופן של "בעיתה" (שו"ת של הרב חיים דוד הלוי) שז"א שהגאולה באה "בדרך טיבעית" עם ישראל עולה לארץ ישראל וזה נקרא שלב "תחית החול" ואח"כ הנשמות בעם ישראל נהיות יותר פנימות ועולות לעבודת השם עמוקה שעליה נאמר"תורה חדשה מאתי תצא" ובמדרש הסבירו שהכוונה שהתורה לא תשתנה ח"ו אלא תתחדש באור הפנימי שלה וקומה זו נקראת "תחית הקודש" ומתוך עבודת השם הכ"כ עמוקה וטבעית שתהיה כל החילונים יחפצו בתורה ויעשו תשובה שלמה ומתוך כך יתרבו בעלי רוה"ק כמש"כ הרב קוק "שרוה"ק שחסרה בישראל היא מום ומחלה מכאבת שחייבת להרפא" עד כדי שיבת הנבואה!!! עוד לפני בנין ביהמ"ק (כך הוכיח ברמב"ם בקובץ רוח הנבואה) ואז נתעלה לקומה חדשה שתתגלה בעולם נשמה הכי פנימית שתאיר את אור "היחידה" שהיא נשמת "מלך המשיח" ואור היחידה זה אפ"י משה רבינו לא השיג!! (כך כתוב במדרש הו"ד באריז"ל) ובמצב זה כבר כל עם ישראל יחשפו את פנימיות נשמתם ויהיו דבוקים בהשם "בעת ההיא אשפוך את רוחי על כל בשר וניבאו בניכם ובנותיכם" והמשיח יהיה המלך בארץ ישראל וישליט את כל האומות תחתינו והכוונה העמוקה בזה היא שהאומות כולם יכירו בקדושת נשמותינו וירוצו אלינו בשביל לזכות להתקרב להשם ואנחנו נהיה "אור לגויים". אמן כן יהי רצון!
פשוט היו 107 תגובות... ומחילה מראש על האריכות, למרות שבאמת לפי הנושא זה רק הקצה של הקצה...
לעניינינו, הסיבה שזה נראה רחוק מהמציאות, זה בגלל שזה כן רחוק מהמציאות. ימות המשיח זה מציאות אחרת לגמרי. "השמים החדשים והארץ החדשה אשר אני עושה" (ישעיהו סו,כב) "ואור החמה יהיה שבעתיים" (שם ל, כו). הרמב"ן (דברים איפשהו) כותב שלא יהיה יצר הרע. העולם יהיה מציאות אחרת לגמרי.
ובמידה מסויימת זה אכן מעיד על פגם מסויים בי"ג עיקרים, אך לא להיבהל. זה בסך הכל נובע מחוסר התעמקות (שאגב אני אהיה מופתע אם זה העיקר היחיד שאת לא סגורה עליו. זה לא מספיק לקרוא אותם אחרי התפילה. אם האמונות היו כ"כ קלות להאמין בהם איזה עניין היה להעמיק באמונה ולהתעמק בזה כ"כ הרבה כמו שעשו כל גדולי ישראל?).
במבט ראשון, העולם שלנו נראה נפלא, מה רע בו? אך ככל שמעמיקים יותר, מגלים שהעולם שלנו הוא עלמא דשיקרא. הוא מנוהל על ידי כוחות רשעים, תאוות רדודות וכו'. כחלק מהאמונה בהי"ת אי אפשר להאמין שזה הסוף. שזה העולם שהוא התכוון לברוא. זה בעצם מראה שהוא לא כל יכול. הוא לא יכל לבנות עולם מושלם. חייבים להאמין שזה רק זמני, ההשלמה עוד תגיע!! חייבים להבין שהעולם חייב את הגאולה, מהקטוניות, מהצרות שהוא שרוי בה, מכל הכוחות המעוותים ששולטים בו. חייבים שהשליט האמיתי יתגלה וכל העולם יבין מה בעצם קורה פה. וזו הדרך לשפר את היחס.
ומה שכתבת שבפנים היית מעדיפה את זה, גם אני הרגשתי כך, ואני בטוח שרבים מרגישים כך. אבל קודם כל חשוב להבין, העולם לא מסתיים בבוא המשיח. החיים ממשיכים - רק בעצמה רבה יותר. לפי הרמב"ם - אפילו יצר הרע נשאר! כמו שבבית ראשון היה אפשר לחטוא, כך יכול להיות (אני לא בטוח בזה לשיטתו) שבבית שלישי יהיה אפשר לחטוא. אבל לפי הרמב"ן - גם את זה לא יהיה. הרי כל המטרה שלנו זה להגיע לשלמות - וזה יגיע אלינו - ה' יגאל אותנו מכל הצדדים הנמוכים שאנו כ"כ מתאמצים להתגבר עליהם. איזה דבר יש יותר טוב מזה??
ואגב חשוב גם לחשוב על זה, שמבט כזה הוא במידה מסויימת אגואיסטי. אני לא רוצה שהעולם יגיע למצב המושלם שלו עד שאני עדיין לא שם. למה העולם צריך להימנע ממה שהוא מחכה לו כבר 5777 שנה, ואת מחכה לזה רק 18 שנה?? וחוץ מזה, כשהעולם מתעלה - את מתעלה איתו (וכן להפך).
ולגבי האמונה המיידית, להאמין שזה יכול לבוא מחר, זה קשור לאמונה בעמ"י ובקב"ה. צריך להאמין שבאמת, מה שהי"ת רוצה זה לעשות טוב עם העולם. ואיזה עוד טוב יש מאשר להסיר את כל הצרות, כל החולאים, המלחמות, המחלוקות, הכעס, הפחד והשקר מהעולם? וה' רוצה שהעולם יכיר בו, שכולם יחיו כמו שהם אמורים לחיות! וגם לגבי עמ"י - אולי (ורק אולי) עמ"י לא ראוי לגאולה במצבו המיידי, אך חייבים להאמין שלעמ"י יש סגולה פנימית, זכות אבות, וקדושה פנימית שבאמת הם ראויים להיגאל בכל רגע. כמו כן עמ"י סבל וסובל כ"כ הרבה, שבהחלט ראוי להם להיגאל.
באמת היה אפשר וצריך להאריך בזה עוד ועוד, אך את עיקר הלימוד צריך כל אחד ואחת לעשות בעצמו/ה. אני רק נתתי כמה נקודות שחשוב לחשוב עליהם ולהתעמק בהם, ובע"ה זה יפתח לך נתיבים חדשים ויאיר את השאלה (שהיא שאלה נפלאה ביותר ולענ"ד כל מי שלא שאל אותה אף פעם כנראה לא חשב על זה וזה לא שיש לו תשובה עליה) ואני מקווה שאת לא חושבת שזה מושלם אצלי. בע"ה כולנו נתחזק בזה.
ואשמח להסביר עוד אם משהו לא מובן.
חזרתי על מה שכתבו. ולענ"ד זה עצוב, שהרוב פה כתבו שזה לא כ"כ חשוב להאמין בזה, כאשר גדולי עולם קראו לזה, והגמרא מעידה שבעולם הבא שואלים אותך - האם צפית לישועה. והרב חרל"פ כתב על זה (ממעייני הישועה)
הציפייה לישועה איננה רק על העתיד, אלא גם בהוה - לצפות לכל שעה שאפשר שתופיע בה הגאולה, ומבלעדי זה אין בכח השעה ההיא שתהא מקרבת את הגאולה"
ועיינו פה שהרחיבו בזה
http://www.yhy.co.il/content/view/497/168/lang,he/
ואפילו אם תאמו שאין חיוב להאמים בזה, מי שלא מאמין כך זה מורה ע חסרון באמונות אחרות, כמו סגולת עמ"י, יכולת ה', וכו'.
סתרת פה הרבה ממה שאמרו לי קודם.
לפי מה שהבנתי אין צורך להאמין בביאתו של משיח מחר. אלה צריך אמונה כללית שהוא יבוא.
עזרת לי מאוד.
קשה לקבל מפה תגובה ברורה או אחידה
כל תגובה שניה סותרת את קודמתה.
אבל תודה בכל אופן.
בן-ציוןאבל אפשר לראות בבירור את ''חבלי משיח'' בדור שלנו (פינוי יישובים, גדודים מעורבים וכו') וההתבוננות בזה מחזקת את האמונה
הרב טאו שליט''א מסביר בספרו ''לאמונת עתנו'' שעם ישראל הוא כמו הפרפר- בהתחלה זחל - יציאת מצרים ועד היום - יונק אך אינו משפיע לעולם כולו, וכעת אנו בשלב הגולם. שלב זה הוא סוג של הרס עצמי על מנת לבנות משהו גדול יותר. אפשר לראות - עד לפני 200 שנה לא היו בעם ישראל כופרים ואתאיסטים, רק בדורות האחרונים החלו להופיע תופעות אלו - בקום המדינה 80% מהעם היה חילוני!! שמונים אחוז!
ההרס העצמי הזה רק מוכיח שאנו קרובים לגאולה כחוט השערה.
בעז''ה לביאת משיח צדקנו (הוספתי שני שירים של אהרן רזאל...)
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...