האדם בבסיסו טוב? רע?הרועה
עבר עריכה על ידי הרועה בתאריך כ' טבת תשס"ט 10:49

טוב,קוצ'יניו
הוא עשוי צלם א-קים, שכולו טוב.
ויצר לב האדם?הרועה
הוא גם טוב? הוא לא חלק ממנו?
אממ..קוצ'יניו
היצר הוא גם טוב, בסופו של דבר.
הוא נועד כדי שאנחנו נדע להתמודד בחיים, אולי גם לתקן גלגולים קודמים, וזה הופך את החיים בעצם למושלמים...
את סותרת פסוק מפורש..הרועה
אולי לא הבהרתי את עצמי..הרועה
האם לאדם יש נטייה לטוב?
אממ..כן..לא?קוצ'יניו
הוא אמור לעשות טוב בעולם, אז מן הסתם הוא טוב..
לא נראה לי שה' ברא אותנו עם נטייה לרע ונצטרך לשנות את זה..גם נטרלי זה לא כ"כ נראה...
איזה פסוק סתרתי?
יצר לב האדם רע מנעוריו..הרועה
אה...קוצ'יניו
לא בדיוק סתרתי...הפס' הזה אומר שהאדם נולד עם יצר רע-התאוות והכל- ואת היצר הטוב הוא מקבל כשהוא מתבגר.
אגב- הפס' הזה נאמר על אנשים שבחרו ברע, אז יש מצב שזה ספציפי עליהם...
האדם נולד טובאנדרלמוסיה

החיים מה שעושים אותו למה שהוא נהיה בסוף..

יצר זה טוב ורע..

משעשע..הרועה

הייתה לי תחושה שזה מה שתגידי..

אגב היה פילוסוף צרפתי בשם ז'אן ז'אק רוסו שחי במאה ה18 הוא טען שהאדם נולד כפרא אציל והחיים משחיתים אותו..

טוב.אוסנת

הנשמה של האדם היא חלק מה', כמו שכבר אמרו. אלא שמצטרף אליה כח שלילי שמושך את האדם לכיוון השלילי. הרי איך יתבטא טוב האדם, אם הוא לא יצטרך להלחם ברוע?

לפני חטא אדם הראשון, האדם היה טוב לגמרי, והרע היה רע לגמרי. הכוחות בעולם היו מוגדרים. כאשר אדם הראשון אכל מעץ הדעת - אכל מהרע, הרע נדבק בו. מאז ועד היום, הוא עוסק בלהתגבר עליו ולחזור למצב האידיאלי והשלם - המצב שלפני החטא, המצב שבו העולם היה מתוקן.

אבל לאדם יש גם נטיה טבעית מאז שנולד. את הנטיה הטבעית שלו הוא צריך לנווט למקום גדול בכיוון החיובי. אדם עם תכונות לוחמנות, יכול להיות מפקד גדול בצבא הגנה לישראל, אבל הוא גם יכול להצטרף למשפחת פשע. האדם רק צריך לבחור... (וזה מתקשר למה שאמרתי קודם, שלאחר החטא הרע והטוב אינם מוגדרים, ומשמשים בעירבוביא).

הרועה, זה שיש לאדם יצר הרע, אין פירושו שהאדם מורכב מרע. אלא שיש לאדם נטיה לרע. מנגד, יש לאדם גם נטיה לטוב (תחושת סיפוק מעשיה, רצון לעשות טוב)... אם האדם רגיל לנטות לרע, לרע כבר יותר קל למשוך אותו אליו - "עבירה גוררת עבירה", ולחילופין - "מצווה גוררת מצווה". אם נפש האדם מורגלת בנטיה אחת, היא נוטה באופן טבעי לאותו צד.

שמחתי על הנושא!

יצר זה לא יצור קטן אלא מלשון יצירההרועה

זה נראה כאילו אנחנו אומרים אני טוב זה הילד הרע אמר לי לעשות את זה..

אנחנו לא מדברים על האדם האמיתי החטא השחית אותנו פנימה.

איך תינוק היום נולד?

איך הוא נולד?סבא גפטו
כ"כ חשוב לך שנפרט את כל התהליכים הפיזיולוגיים המתחוללים בגוף האשה?
אני אוותר..הרועה
אני אסתפק בתהליכים הפסיכולוגים אצל התינוק.
פרויד דיבר על הרבה שלבים בהתפתחות של התינוקסבא גפטו
אך שלב אחד הוא שכח. שלב חשוב מכל - את השלב הנורמלי. (משפט שאמרתי לסבא שלי שהוא פסיכיאטר ובעברו פסיכואנלטיקי מושבע חסיד של פרויד)

על איזה שלב אתה מעוניין לברר? או על איזה תהליך? או שמא על גיל מסויים והתליכים בו...?

החטא לא משחית אותנו. הוא מתיר לנו את האסור שעכשיו (לאחר הפעם הראשונה) נהיה ספק.
אני לא ממש אוהב את פרויד..הרועה

הוא קצת קיצוני שוקע יותר מידי בתכונות מין ותוקפנות זה רדוד..

בכללי על הרצון להיטיב האם הוא בא מחינוך או מלידה.

דיברתי על חטא אדם הראשון והוא בהחלט השחית אותנו.

אתה לא היחיד. 90% מהדברים שהוא אמר כבר הופרכוסבא גפטו
אכן. וע"כ אמרתי. על הרבה שלבים בהתפתחות התינוק הוא דיבר. שלב אחד הוא שכח: את הנורמלי. (במידה והיית קורא חומר שהוא כתב, היית מבין ת'בדיחה. אל תרגיש נחות - זה לא כזה חשוב. בכל אופן, עוד כמה דקות אעלה את מסמך המקורות שכתבתי שאני אעלה. באשכול שפתחת שדן בנושא שפרה ופועה)

הרצון להיטיב בא מחינוך. בשונה מהטוּב שבא בתבנית -מלידה. וכמו שכבר אמרתי: כשאתה עושה טובה למישהו איפשהו גם אם לא ביודעין אתה דורך על מישהו אחר. 

בעניין החטא, לא אחזתי. עכשיו שהבהרת, קיבלתי. תודה.
תינוק מושפע מסביבתואנונימי (פותח)

היום יש המון מחקרים שמדברים על כך שהעובר מושפע מאמו בכל חודשי ההריון

ולכן לפי דעתי ההשפעה הנפשית הראשונה היא עוד לפני הלידה וטלוי באמו...

לאחר הלידה התינוק מושפע מסביבתו לטוב ולרע...

בקיצור היא אפשר לקבוע אם כיום תינוק נולד טוב או רע...

אין אפשרות לקבוע את זה באופן חד משמעיסבא גפטו
ז"א על בסיס ידיעה. כי א"א לדעת את זה.

באופן אישי אני מאמין שכל יצור אנושי בבסיסו נברא כאישיות חיובית. קרי: אישיות 'טובה'.

לגבי הקב"ה? לדעתי הוא לא יכול להיכלל כ'טוב'. ברגע שאנחנו אומרים שהוא 'טוב' אנחנו מצמצים אותו. בעצם, ברגע שכינינו את ה'אין סוף' כ'הקב"ה' כבר צמצמנו אותו. (ע"פ 'כף החיים') רגילים לומר: הקב"ה. אבל צריך לזכור שמדובר ב'אין סוף'. והוא לא טוב ולא רע. הוא גם לא 'מעל המושגים האלו' הוא הכל. הוא אני, אתה, את, הם, כולם, הדברים, המולקולות - הכל.

הסתייגות קטנה מתחילת ההודעה: אכן, האדם בבסיסו הוא טוב (אני מניח), אך כדי לשרוד ההתנהגויות שלו מכונים (ע"פ הקודים החברתיים בהם אנו חיים. אנו - הציביליזציה האנושית)  כ'רעים'.
בינינו, אני לא רואה דרך בה אדם מצליח בחיים אם הוא לא ידרוך איפשהו על מישהו. לא קונה את זה. ויהיה צדיק הכי גדול שיהיה. זה לא אפשרי. בכדי להצליח בחיים, איפשהו - אתה חייב לדרוך על מישהו. ההצלחה של אחד באה על חשבון אחד אחר.
ה' נתן לנו בחירה.אנונימי (פותח)

הוא נתן אותנו כמו דף לבן..

אנחנו אלה שבוחרים מה לעשות עם עצמנו [ או יותר נכון העולם ].

כמו בכל יום כיפור ה' מגיש אותנו לבים כולנו ואין עלינו אף חטא.. אנחנו אלה שמחליטים מה לעשות .

זהו . אני חושב .

ובדומה לנו.. כך גם היצר..אנונימי (פותח)

יש לנו את הבחירה.. ה' נותן לנו לבחור בין הטוב לרע .

שבת שלום!

שלום הרועה,שאלה מעולהpink2343

גם אני שאלתי את עצמי וככה הבנתי את זה:

האדם נברא טוב, בצלם אלוקים, "והאלוקים עשה את האדם ישר" וישנם מקורות נוספים לכך שהאדם נברא טוב

לעומת זאת "יצר לב האדם רע מנעריו"והפרשנים תהו על המילה "נעוריו", פתאם בנעוריו הוא מקבל יצר רע??

והתשובה היא מנעוריו-משמע משננער ממעי אמו.ז"א כשהולד נוצר הוא כולו טוב .אבל אם הוא היה מגיע בצורה הזאת לעולם לא היה לזה שום עניין.כי מלאכים לא אמורים להגיע לעולם הזה,אלא להשאר בעולם שלהם ולכן כשהוא יוצא ממעי אמו הוא "מקבל" גם את היצר הרע וכאן מתחילה ההתמודדות "אם תיטיב שאת ואם לא תיטיב לפתח חטאת רובץ"הכל תלוי באדם יש לו את שני הכוחות והוא זה שיבחר.

בחירה חופשית,זה העניין.

שבת שלום!

אהה....אנונימי (פותח)

כשהוא נולד , הוא טוב ! רק תלוי מה קורה לו בחיים , זה משנה הכל !

לדעתי,לא רק מה קורה לן בחייםpink2343

אלא מה הוא בוחר לעשות עם החיים שלו.

יש אנשים שממצבים נוראיים מצאו את הדרך ועלו

ויש אנשים שלכאורה יש להם חיים מושלמים והם יורדים לדרגות הכי נמוכות.

שבת שלום ובחירות טובות לכולנו

נראה לי-טל_טול
בבסיס הוא טוב אבל יש דברים שגורמים לו להיות רע.. (כמו- היצר הרע)..
הבסיס הוא טוב...קראתיך
אבל הבנאדם בשיתוף היצר הרע יכול לגרום לרע..ויש לו את הבחירה אם לבחור בטוב או ברע....
ברורור שטוב הכי טוב!יש מניעות בדרך!אבל שורדים!יקירה
רבנו חח רד לעםאנונימי (פותח)
אל תדבר גבוהה גבוהה לא אוהבת את זה
לדעתי האדם בבסיסו נטרלי,~~אני~~

ז"א באמצע.

השאר זה היכן הוא גדל ואיפה, וכמובן איך חינכו אותו.

יכול להיות שגם ה' בורא חלק אנשים קצת יותר רעים וחלק עם נשמה יותר טובה. (סביר יותר לדעתי).

חח מזה החפירות האלה?;))צאקי 2
אוקי.. נכניס קצת פסיכולוגיה..נצח לנצח!!!

למעוניינים בלבד!!!

יש פסיכולוג בשם פרויד.. הוא טוען שהאדם נולד בטיבעו כלא טוב!!!

ז"א-- יש לו2 דחפים שאיתם הוא חי והם: מין ותוקפנות..

הדחפים האלה גם שלילים וגם חיוביים.. בד"כ- מין הוא החיובי.. יעני "יצר החיים"

והתוקפנות הוא השלילי "יצר המוות" הוא טוען שבכל אדם יש תרצון הפנימי החזק למות.. ולפגוע בעצמו..

וככה יש דברים שאתה עושה שפוגעים בך..

צריך תמיד למצוא את המקום בו לשייך את שתי הדחפים לצד החיובי..

לעומתו של עיניין..

יש את רוג'רס שהוא גם פסיכולוג שטוען שהאדם טוב מטיבעו..

וכל חייו נועדו בכדי לממש את הפוטנציאל הטמון בו..

הוא תמיד שואף למימוש עצמי.. ורק ככה הוא מתקדם..

כמובן שבחיים הוא אפעם לא מגיע למימוש העצמי מכיוון שאז.. אין לו טעם יותר לחיים..

ככה כל אחד מאיתנו יכול להתחבר לפסיכולוג אחר..

חחחחחחחחחחחחחחחחח....................

חפירות נכון???!!!

ומה את אומרת?הרועה
אם אדם הוא צלם אלוקים.פגזניקית גאה!
והקב"ה הוא כולו טוב.
אז סימן שאדם הוא טוב בבסיסו.
למרות שיש לו בחירה לטוב או לרע.
אה...אוסנת

הקב"ה לא בדיוק "כולו טוב". הקב"ה הוא הכל. גם רע וגם טוב. כך שאם את אומרת שאדם הוא "צלם אלוקים", ודומה לאלוקיו - אולי יש בו גם מן הרע וגם מן הטוב?

מה שכן, הקב"ה עושה הכל לטובה. גם מעשים "רעים" הם לטובה.

שולה מעפולה..בשביליך!אני בת!!ואת תרדי לעולם!יקירה
אני ישתבח שמו מספיק העולם!ככה!אני חושבת ותמודדי עם זה!
זה לא היה ברור שאת בת..אנונימי (פותח)
"רבנו" זה בן בדרך כלל עד כמה שאני יודעת..ומה כתבת לי תרדי לעולם?מזה צריך להיות?
הקב"ה גם רע?אחד מאלף

בס"ד.

לא. זה אסור להגיד את זה!

אבל הוא גם לא טוב. המושגים האלה לא שייכים לגביו. להבדיל, זה כמו לשאול האם האבן היא טובה או רעה. זה מטופש. אבן לא מודדים ברע וטוב..

...אוסנת

לא אסור לומר את זה. אם כבר, יש דיון אם מותר בכלל להגדיר את ה', כי הרי כל דבר מוריד מערכו וגדלותו.

אבל כדי שאנשים לא יחשבו שח"ו הקב"ה לא "גדול" (או כל תיאור אחר) במושגים שלנו, מתארים את ה'.

אבל האמת היא, שה' הוא הכל. ה' הוא אחד שמכיל את כל הכוחות כולם. אז הוא גם רע וגם טוב. אפשר לראות את זה במעשיו - פיגוע הוא רע, נס הוא טוב. אבל הכל לטובה! ורצון ה' הוא להיטיב לברואיו.

אל תדברי בדברים שאת לא מבינה בהם מאה אחוזאנונימי (פותח)
לא שאני מבינה מאה אחוז ולכן אני לא אעיז אפילו לומר שה' הוא גם טוב וגם רע כדאי שתיזהרי בדברייך
אולי אני לא מבינה במאה אחוז,אוסנתאחרונה

אבל זה רק כי התורה אינסופית ותמיד אפשר להעמיק עוד...

את הנושא הזה למדתי לעומק, אז אני בהחלט לא אומרת דברים סתם.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך