כי אהבתי שהם נמצאים במיטת תינוק ולא יוצאים מתי שבא להם, מטעמי בטיחות ונוחות
כשבוכים בלילה מנסים להרגיע במיטה עם בקבוק או מוצץ, יושבים קצת, לפעמים זה חלום לפעמים זה רעב ולפעמים לא מרגישים טוב. זה ממש תלוי במקרה. כשל הרגישו טוב לקחתי אלי למיטה, אני מאמינה שחיבוק מרפא תינוק צריך את האנרגיה של ההורים שלו.
אצלי הילדים מתעוררים בלילה יחסית עד גיל מאוחר אבל תמיד היה חשוב לי קודם לנסות לפתור את הבעיה המיטה שלו ורק כמוצא אחרון להוציא. זה גם עניין של חינוך והרגל, אחרת הם יבואו כל הזמן לישון איתך, לי זה לא מתאים.
משכיבה לישון עם מנורה קטנה או אור מהמסדרון. לאט מרגילה לחושך כי זה חשוב ליצירת אווירה של לילה. שלא יחשוב שעכשיו בוקר. וגם זה עוזר להכנס לשינה עמוקה מאוד חשובה.
סדר יום בבית בגיל שנה אצלי היו במסגרות ואז אני איתן אחצ עושים תוך כדי מה שאפשר. בימים יפים אני דוחה את העבודות לערב ויוצאת איתם לגינה.
גדול כשקטנים צריך לשחרר, הבית לא יהיה מתוקתק תמיד כמו קודם וזה משהו שלח לי זמן להפנים אבל בסוף הבנתי שהבריאות הנפשית שלי ושל הילדים יותר חשובה מרצפה מבריקה או על כביסה ריק.. בכל מקרה הכל מתחרבש אחרי חצי שעה

אז מנקים יסודי לקראת שבת ואם אפשר מביאים עזרה. סהכ צריך לסגור שהתקופה הזאת שהילדים קטנים ויש בלאגן היא מוגבלת וזה עובר וכשנהיה מבוגרים נצטרך לסדר רק כשיבואו הנכדים בע"ה

מקווה שעזרתי השתדלתי לענות על הכל