איכס. גועל. זוועה. להקיא. הזוי. לא שפוי.שיח סוד
מוזמנת להחליף אותהחוני המעגל פינות
תעשי חושבים על מה שקרהcookie_monster
(הממשלה לא אבל זה לא חדש)
מה? מה ראוי? בואי תחכימי אותנושוברת גלים
אחריות ?ציף
לשתיכן-cookie_monster
טוהר הנשק שלך הוא לא טוהר הנשק שלישוברת גלים
אם היינו צבא קודש היינו יודעים גם לנקום נכון. בעזרת ה' - שנזכה בקרוב ממש.
לדעת שופטים איוולים חסרי עמוד שדרה וכח יהודי נכון, הוא אשם.
זו איוולות, זו טיפשות, זה לא יהודי, זה לא מוסרי.
על זה נאמר "מקום המשפט - שמה הרשע"
החוק שלך נוגד את חוקי התורה שנועדו להגן על יהודי באשר הוא יהודי, בכל מחיר. כי נשמת יהודי לא ברת השוואה לנשמת גוי, בוודאי ובוודאי לגוי שבא לחבל להרוג ולאבד בכוונה תחילה.
לא מובן לי איך בתור יהודיה את מסוגלת לומר דבר כזה ולשמוח בעיוות הנורא הזה.
לא ברור.
מסכימה עם שוברת גלים בהחלט.שיח סוד
שמחבל יורה בחייל זה בסדר גמור ולא עושים לא כלום.
אבל שחייל יורה במחבל כיוון שדקר חיילים כדי להגן על המדינה שלו ונלחם על האדמה של ישראל מעלים אותו למשפט ולא יודעים מה גזר דינו פשוט טימטום! לא סתם אנחנו מדרדרים. נותנים לערבים את המקום הטוב ביותר בעולם!
בושה וחרפה שזה מה שאנחנו מייצגים.
כשמחבל עושה יורה בחיילמשועמם...
והוא עושה תואר בכלא..פנים אחרות.
אני יודעמשועמם...
רק הוספתי שלא רק שלא עושים כלום הם גם מקבלים תואר בתשלום שלפנים אחרות.
המדינה..
גם אלאור יכול לעשות את זה...משועמם...
לא בטוחה שיתנו לו את התנאים שהמחבלים הערבים מקבלים..פנים אחרות.
בטח שכןמשועמם...
ממש לא!פנים אחרות.
זה בגלל הסכמי אוסלוחוני המעגל פינות
אני אסבירcookie_monster
טוהר הנשק: החייל ישתמש בנשקו ובכוחו לביצוע המשימה בלבד, אך ורק במידה הנדרשת לכך, וישמור על צלם אנוש אף בלחימה. החייל לא ישתמש בנשקו ובכוחו כדי לפגוע בבני אדם שאינם לוחמים ובשבויים, ויעשה כל שביכולתו למנוע פגיעה בחייהם, בגופם, בכבודם וברכושם.
תני לי להדגיש את זה בשבילך: אך ורק במידה הנדרשת לכך. זה טוהר הנשק האתי והמוסרי של הצבא, ואלאור עזריה לא שמר עליו, מכיוון שלא היה צורך ביריה האחורנה שלו.
טוהר הנשק של התורה: טוהר הנשק. המונח של תורה היא: "והיה מחניך קדוש" (דברים כג טו) הרמב"ם מפרט: "המחנה כמקדש ד', ושאינו כמחנות הגויים להפסד ולעבירות והזיק זולתם, לקחת ממונם, לא לדבר אחר". (מורה נבוכים ג מא). מחנות הגויים הם מקום התפרצות היצרים היותר שפלים ואפלים, להרוס ולגנוב ולהרוג. "אבל כוונתנו היישר בני אדם לעבודת ד' וסדר עניניהם" (שם) אנחנו עוסקים במלחמת למען הסדר והישרות בעולם. כאשר אי אפשר לפעול על ידי חינוך, נאלצים אנו לפעול בכח, אך אם בעצמנו לא נהיה ישרים, מה הועלנו בתקנתנו.
שוב, תני לי להדגיש את זה בשבילך: אנחנו עוסקים במלחמת למען הסדר והישרות בעולם. כאשר אי אפשר לפעול על ידי חינוך, נאלצים אנו לפעול בכח, אך אם בעצמנו לא נהיה ישרים, מה הועלנו בתקנתנו.
עכשיו בואי נחזור למצב של אלאור עזריה: המחבל מנוטרל, ואינו מהווה איום יותר. האם מותר לירות? על פי החוק האזרחי והצבאי: לא. על פי התורה, מטרתנו להגן על עצמנו. האן אלאור עזריה נמצא בסכנת חיים ממשית? לא. האם בכדור השביעי שהוא יורה הוא עדיין עסוק בלהגן על חייו? לא. ולכן, לפחות לפי השגותיי, אין תמיכה הלכתית ובטח שלא מוסרית תורנית לרצח מחבל מנוטרל. מוזמנת להביא לי מקורות סותרים. אני לא מבינה במיוחד בהלכה, אבל אני אשתדל ללמוד ולהחכים מהם ולהתייחס אליהם בהתאם.
"אם היינו צבא קודש היינו יודעים גם לנקום נכון. בעזרת ה' - שנזכה בקרוב ממש." - אין ספק, ואמן, אבל זה לא המצב שלנו ולכן אחריותנו לשמור על המוסריות כמה שאנחנו יכולים. ואת זה עושים בתור התחלה בכך שלא יורים באנשים שלא מהווים סכנת חיים מיידית. זה מה שמשאיר אותנו מוסריים. חוצמזה, לא אומר לך שאלאור לא גרם לחילול שם השם ברחבי העולם... אבל זה עניין פחות רלוונטי
"לדעת שופטים איוולים חסרי עמוד שדרה וכח יהודי נכון, הוא אשם. " -- לדעת החוק היהודי, עם כל הכבוד.
"זו איוולות, זו טיפשות, זה לא יהודי, זה לא מוסרי. " - זה כן, בדיוק מהסיבות שציינתי למעלה. חשוב להבהיר, אנחנו לא מחבלים ולא רוצחים, ואנחנו בתור עם, אחריותנו המרכזית היא להביא את הצדק והמשפט לעולם. וזה מתחיל בלהשאר מוסריים. והמוסריות היא בהגדרה הימנעות מפגיעה באדם ככל שהדבר ניתן .
"החוק שלך נוגד את חוקי התורה שנועדו להגן על יהודי באשר הוא יהודי, בכל מחיר" אני אשמח שתוכיחי את זה, כי לומר את זה לא הופך את זה לנכון.
"כי נשמת יהודי לא ברת השוואה לנשמת גוי", מבחינה מוסרית כן, פיזית כן, ועם כל הכבוד לומר את זה זה גזענות.
"בוודאי ובוודאי לגוי שבא לחבל להרוג ולאבד בכוונה תחילה." במקרה כזה אין ספק, אבל זה לא היה מצב של או להרוג את המחבל או שאלאור מת, כך שזה לא רלוונטי.
"לא מובן לי איך בתור יהודיה את מסוגלת לומר דבר כזה ולשמוח בעיוות הנורא הזה.
לא ברור." -- אני מקווה שעכשיו ברור לך יותר.
@יעלוש מחבד (לא מתייג לי) התגובה מיועדת גם אלייך.
בנוסף- "שמחבל יורה בחייל זה בסדר גמור ולא עושים לא כלום." - עושים הרבה מאוד. לרוב הם לא יוצאים מזה חיים, וגם אם כן, הם מקבלים עונשי מאסר כבדים, ונניח ואת יכולה לטעון שזה לא מספיק כבד ולרוב הם יוצאים מוקדם יותר הביתה, ותצדקי באופן חלקי בכך, החמרת עונשם של מחבלים לא מהווה היתר לקחת את החוק לידיים ולהרוג אותם.
"אבל שחייל יורה במחבל כיוון שדקר חיילים כדי להגן על המדינה שלו ונלחם על האדמה של ישראל מעלים אותו למשפט ולא יודעים מה גזר דינו פשוט טימטום! לא סתם אנחנו מדרדרים. נותנים לערבים את המקום הטוב ביותר בעולם!
בושה וחרפה שזה מה שאנחנו מייצגים" - חוץ מזה שזאת אמירה נורא מתלהמת ונורא לא מנומקת, לא הבנתי בדיוק מה את רוצה להגיד
צריך להגיב לדברייך בצורה רצינית.בן-ציון
לבנתיים -
ח"ו שהרמב"ם יורה לרחם על מחבל שבא לרצוח, גם לאחר שנוטרל.
גוי שבא להרוג דינו מיתה, וזה בלי לדבר על העובדה שגוי הגר בא"י ואינו מקבל עליו שלטון ישראל שתי אפשרויות בידיו - לצאת מהארץ או למות.
מעניין, מאיפה הוצאת את זה?מאיר.
אני לא מבין גדול בהלכה ובמקורות היהודיים והתורניים כמוך אבל לפחות ציין מקור
ממה שאני ראיתי יש יותר מדי בסיס לטענה שלה, אגב, אחת מהמצוות שהגויים חייבים בהם היא להעמיד שופטים, קל וחומר ליהודים, לזה יש ציווי מפורש "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך"
השופטים קבעו שחייל אשם בהריגה, אז פתאום הם סמאלנים? חיות אדם?
אלאור הרג. אי אפשר להתייחס לזה בצורה שונה.
חביב אדם שנברא בצלם, חביבים ישראל שקרויים בניו של מקום"
*בנצי אתן לך טיפ קטן, היום נהוג לעשות זאת על הירושלמי אבל עד לפני חמישים שנה, כשלמישהו היה סברה שפחד לומר היה מעמיס אותה ברמב"ם, הרמב"ם מפוצץ בנושאי כלים וחידושים של אחרונים וראשונים שהבינו אותו בצורות שונות ומשונות, להגיד עיוותת את דברי הרמב"ם זה קצת יומרה לדעתי, אבל שוב, לדעתי.
חביב אדם שנברא בצלםשוברת גלים
וואו מאיר, וואו
אתה מרשים אותי מיום ליום
יופי לקחת משפט שלא קשור למחבל אלא כמשפט סיום על קדושת החייםמאיר.
עשית לו אינטרפטציה למקום אחר ודימגגת את כל התגובה
תמשיכי לטעון שהיהדות אומרת מה שאת חושבת, תמשיכי לטעון שמקורות הם שטויות
תמשיכי לטעון הרבה טענות, רק בדבר אחד אל תודי, שיש שתי צדדים לכל אירוע ולא הכול הוא שחור ולבן.
זה אסון להודות בזה, יש טובים ורעים, אין מציאויות מורכבות.
רק ראייה ברורה ומפוקחת וחדה על המציאות.
|נקרעת מצחוק|שוברת גלים
המשפט הראשון שלך

היה לך חשוב להכניס את המשפט הזה בדיוק אחרי שכתבת שאליאור הרג, שכחת לכתוב בטעות כנראה את מי הוא הרג, או סתם קיצרת במשפט כדי לא להכביר במילים חלילה
אז אל תצפה ממנו להבין אחרת כשזה בא בסדר הזה.
בכל אופן ההבדל הקטן והמשמעותי הוא שאני לא טוענת שהיהדות אומרת את מה שאני אומרת, כי אני לא מכופפת את התורה אלי אלא להפך.
אני אומרת מה שהיהדות המהממת, התורה ההלכה והמוסר אומרת מצווה ומנחה
הבנתי שיש לך קטע חזק עם מלחמת מקורות וכזה, בשמחה.. אענה לה מחר בע"ה מסודר
המציאות אינה שחור לבן, העולם מורכב.
כשיש תורה (אמיתית. חיה. שמתיישבת על המח ועל ה*לב* גם, כשהתורה היא תורת חיים על כל רבדיה) אזי הדברים פשוטים יותר, יודעים מה לעשות ואיך לפעול גם במצבים מורכבים.
גם במצבים של ספק הצלת חיים ברגע
גם במצבים של מה העולם יגיד ויחשוב
ואתה יודע מה?
יש פה עניין הגיוני, פשוט, מאוד פשוט
שב"ה לרוב העם הוא ברור
לרוב החיילים הוא ברור.
ואני כל כך שמחה על זה.
כשחיים כל הזמן תחת תאוריות וניתוח פלספני של מציאות בצורה חיצונית ולא פנימית (בעיני) אז ההגיון הפשוט והטבעי נעלם.
הצטערתי מאוד מאוד על העוול שנעשה לאליאור ואני מאמינה באמונה שלימה שהשם יגלה את האמת.
אבל ראיתי את עם ישראל היום *חי*
בועט, זועם, כואב על החלטה שרחוקה מאוד מצדק של מוסד המתיימר לעשות צדק בעם.
ראיתי ברחוב, באמת. וזה היה כל כך טבעי, ויפה, וכואב יחד
שמחתי לראות את עם ישראל חי
הבנתימאיר.
היהדות פשוטה והכל פשוט ויש אמת אחת ואלאור חף מפשע כי רוב העם זועם על ההחלטה, ורוב העם הרי לא טיפש
ההיגיון פשוט, מאוד פשוט כל כך פשוט לעם ולחיילים, חוץ מלשופטים כמובן, אני לא אטען את מה שחצרוני היה אומר על כזה משפט, אבל שלושה שופטים פה אחד הרשיעו אותו ופירקו לגורמים את טענות ההגנה כלא היו, אבל הדברים פשוטים, העם שבחר ביבי ומירי רגב לא גנבה כפיים הוא עם זועם ופשוט
תורה פשוטה לא מורכבת, יש לה רבדים, במצבים של ספק הצלת חיים כדי לקחת בוודאות חיים של מישהו אחר, תורה פשוטה
מקורות? פשוטים, נכון שאינם אבל זה לא יפריע לטעון שהכול פשוט
ההבדל בינינו הוא פשוט, אני רוצה מקור כי גם אם את המצפן המוסרי של עם ישראל אני לא מחויב לו בכהוא זה, לתורה אני מחויב לה אני מקשיב ועושה, אבל כשאת באה ומכניסה את הנרטיב שלך לתוך התורה זה אומר שני דברים, א. שהתורה היא פלטפורמה להעברת המסרים שאת חווה וב. זה מסמל את ההערכה לתורת החיים שרחבה מני ים אז וודאי שהיא תכיל גם סברת כרס שלך
אני חי יהדות של דינים, יש שולחן ערוך רמב"ם וגמרא בסנהדרין עב שמדברת על דין רודף, ורק כשרץ אחרי חברו אפשר לפגוע בו באחד מאיבריו או להרוג אותו, אבל מחבל כפות ומנוטרל?!? איפה נשמע כדבר הזה? הזהו מוסר??
אני משתדל לסיים דיונים מורכבים עם פן שלילי על משפט המסמל את ההפך, במקרה זה את קדושת החיים שאני מאמין שקיימת גם בערבי, אני מעלה את התהייה נראה לי שגם במחבל, לא צריך לכבד אותו אבל לא לרצוח. למרות שהכול פשוט, אני הייתי מצפה למקור לפני שהייתי מדבר על דיני התורה
הלוואי והיה אכפת לך מקדושת החייםשוברת גלים
מינת שופטים שלא שופטים לפי התורה
ואם אתה טוען שהמשפט הוא משפט צדק כי בחכמתם הם ידעו להרשיע, אז איך נאמר את זה?
עדיף שלא נאמר
תשמע, אני לא באה להלחם איתך, למרות שאני יודעת שאתה מאוד רוצה.
יש לי מקורות רבים להכל,
וקלסרים שלימים של אלפי דפים שמשם שאבתי את כל משנתי לגבי החיים והיהדות.
אני לא עושה איתך מלחמת מקורות, ואיכשהו כשאני רואה שמה שאני תופסת הגיון פשוט (בלי קשר לשומדבר) אצלך הוא מורכב ואפילו מוטה לצד החסר הגיון באופן קיצוני, אין לי מה לדון איתך, מבין?
כמו גם שמפגן הידע והכח לא משחק לטובתך פה כי אני לא שומעת אותך, אני שומעת לוחמנות על סמך מקורות ולא אותך. בפשטות
ואל תתחרפן לי על הפשטות שאני מבקשת, תנסה להבין שניה
הבנאדם בא וביקש נימוק לדעה שלךcookie_monster
למה לרדת לפסים אישיים כל פעם? זה שיש לנו דעות שונות לא אומר שצריך לדבר אלינו בתוקפנות וחוסר כבוד
אין לי בעיה. אמרתישוברת גלים
לגבייך הגבתי לך

אכפת לי מקדושת החיים של כל אדם באשר הוא אדם, כולם יצירי כפיומאיר.
של אותו האל.
הרמב"ם במורה נבוכים מצריך הקמת מוסדות דיינות, גם אם לא יישפטו לפי התורה, העיקר שתהיה חברה מתוקנת (אולי בעזרת אותו רמב"ם ניתן להבין איך הרמב"ם אומר ששמעון ולוי הרגו את כל שכם בגלל שלא היה דינים שראו את חמור גונב איש ולא מיחו בו)
אני שמח שיש מקורות, אני רוצה לראות אותם, זה הכול, אם הם יישנם אני אדע שיש לזה בסיס, זה מה שביקשתי מלכתחילה כי אני לא מכיר אותם, רוב יומי מושקע בקריאת מקורות דתיים אשמח לראות עוד כאלו
אני את דעתי אמרתי, הפסק מוצדק כי היה הרג וזה בא לסמן משהו אתי, העונש צריך להיות לדעתי(אם בכלל) מינורי וקטן.
אני לא רוצה לעשות מלחמת מקורות, פשוט אי אפשר להגיד שהתורה אמרה בלי להביא כזה מקור ולהתמודד עם שלושה מקורות אחרים, הדברים אמורים כלפי וכלפייך באותה המידה
אתה עושה פה ערבוב נורא.בן-ציוןאחרונה
המבדיל,
המשפט היהודי שע"י הסנהדרין (שזה בכלל לא מה שקיים היום במדינה, אלא משפט גויים. לכן טענתך אפילו לא מתחילה) הוא להשראת שכינה, לא לסדר חברתי. סדר חברתי בחברה היהודית הוא תוצאה *נלווית* של חוקי התורה, בנוסף לתקנות של המלך (בעניינים מסויימים בלבד).
אלאור לא הרג, הוא חיסל.
אנחנו במלחמה, והוא חיסל אויב.
עצם זה שזה לא נחשב כמלחמה בעיני חלק גדול מהעם זו בעיה רצינית.
לא הבנתי לשם מה הבאת את המאמר הזה.
אביא לך כמה כנגדו-
-"והוא יהיה פרא אדם, ידו בכל ויד כל בו", -"שבו לכם פה עם החמור"- "עם משולים לחמור".
-"כי בשר חמורים בשר וזרמת סוסים זרמתם"
-"זאת התורה אדם כי ימות באהל"- "אתם קרויים אדם ואין אומות העולם קרויים אדם".
ואם זה לומר שאנחנו צריכים להיות מוסריים יותר מהגויים, זה פשיטא.
אבל מוסר יהודי זה-
-"שור ישראל שנגח שור של גוי- פטור."
-"המשיא בתו קטנה לזקן, והמשיא בנו קטן לזקנה, ו*המחזיר אבידת גוי*- עליהם הכתוב אומר "לא יאבה ה' סלוח לו".
מאיר, לרמב"ם הייתה כוונה מסויימת, כיוון מסויים.
נושאי כליו ת"ח עצומים, אבל אין זה אומר שכיוונו לדעתו בכל פעם. אני לא בר-סמכא להגיד מי מהם כן, אבל כשיש מקורות מפורשים ודיוקים ברורים הסותרים נו"כים מסוימים, יש מקום להגיד שאולי לא כיוונו לדעת הרמב"ם.
לכן "להלביש על הרמב"ם" דיעה מסוימת זה בדיוק לעוות את דבריו.
יומרה? לא, כיוון שאין זו דעתי האישית בלבד אלא דעת מורי ורבותי.
למען האמת הבאתי את דבריו של הרב אבינר בנושאcookie_monster
על פי ההיגיון שלך צריך לגרש או להרוג אחוז נכבד מתושבי המדינה. מרתק. עוד לא ראיתי פסק הלכה שמתיר רצח של אויב ששוכב מנטרל למולך. מוזמן להביא מקור
יופי, מעניין למה התכוון.בן-ציון
ובנוגע לנושא השרשור - ראש הישיבה שלי הגיב על כך. הנה הקלטה שלו - (תתעלמי לגמרי מהכותרת שנתנה להקלטה עצמה, זה לא נכון ומעוות את דברי הרב.)
http://www.inn.co.il/News/News.aspx
/337080
בוקר טוב ענאל.
הערבים לא אמורים להיות פה בצורה הנוכחית.
זה חדש לך?
זו דווקא הלכה ידועה בהרבה מאשר מה שאמרתי לפני כן, אלא שלא חסרים יפי-נפש שחולקים על כך.
(וקישרת בין שני החלקים באופן אלגנטי אך לא נכון. אמנם בשורש יש להן קשר, אך זו מניפולציה להגיד אותם זה אחר זה בצורה כזו כך שיראו כדבר אחד.)
מחבל דינו מוות, גם אם הוא כפות. הוא ניסה להרוג יהודי לעזאזל, זה לא מתכפר לו בקלות.
זכורה לי בבירור אמירה של הרב שמואל אליהו לגבי מחבלים "מנוטרלים" ומה צריך לעשות להם

בעז"ה כשאהיה עם מחשב, מקורות וזמן אגיב. בנתיים לצערי לא היה לי את שלושתם יחד.
אבל תבטיחי לי דבר אחד -
תהיי ישרה עם עצמך ואיתנו.
אין לי בעיה לנהל דיון, אבל שיהיה עם מטרה ואפשרות להסכמה.
כשמשהו יהיה לך שחור על גבי לבן מול העיניים אל תתכחשי לו.
אחרת סתם חבל.
(ולא, אני לא מבקש דו"ח, זה עניין שלך עם עצמך לגמרי.)
כפי שאמת המים כתב העיוות הוא רצינישוברת גלים
אני, בניגוד אליך פחות מתייפיפת והגיע הזמן להפנים שלמה שאת קוראת גזענות (ומשם שורש הנקודה והבעייתיות שאני רואה שבהשקפת עולמך) אני קוראת יהדות
אגיב מפורט כפי שהגבת לי, כל טוב בנתיים
כפי שכתבתי לאמת המים אלו דברי הרב אבינרcookie_monster
אחותי אני לא מכירה אותך בכללשוברת גלים
הגישה, היא מתייפיפת בעיני ואין לך מה להעלב כי זו האמת שאת מאמינה בה וזה בסדר גמור
וכפי שאת רואה אותי כלאומנית וכוחנית (ואני מקבלת את זה, זה שלך הראיה הזו ואני יודעת מי אני ומה
) אני רואה את הגישה כגישה לא אמיתית. מצטערת שאני חדה, אני מדברת על דברים אובייקטיבים אז לא רואה צורך לעדן ניסוח

בכל אופן טרם ראית נימוק כי כמו שכתבתי, אוכל לשבת על זה ברצינות מחר. לילה טוב

למה לקרוא לי מתייפיפת? או דברים אחרים בכללי. לא מדובר פה עלcookie_monster
אני בהחלט מחכה לנימוק..
לילה טוב

גישה אחותי, גישה.שוברת גלים
באמת שאני לא מכירה אותך ולא יודעת מה ומי את אבל אני מדברת נקודתית על הנושא, מבינה?
אם היית פותחת במקביל שרשור אחר שלא קשור לנושא היית רואה שאני מגיבה לך בצורה אחרת או סחבקית לגמרי כי שוב, זה לא נגדך חלילה, אלא הגישה וההסתכלות
לילה טובבב
:תורידי אל המילה 'רצח' בהקשר מחבל.LightStar
אבל כתבת יפה בסה"כ
מה התורה אומרת על זה?מאיר.
אשמח למקור מסוים.
להגיד שזה לא טוהר הנשק של התורה ללא מקור נשמע לא מספיק רציני לא?
זה היה ראוי לציוןבן-ציון
לא טמטום נוצרי.
אני לא בטוח שהממשלה לא התנהגה באחריותמאיר.
לדרוש חנינה והשוואת תנאים למקרי עבר זה יותר מלגיטימי מצד שרים וחברי כנסת
קו 300 ופעולות התגמול הפיראטיות של מאיר הר ציון שבסיומם היה נקנס באגורה על כל מחבל רק מוכיחים זאת
תפקיד השופטים לקבוע שמדובר על נורמה מוסרית פסולה ואתיקה שאין לה שום מקום בחברה מתוקנת, תפקיד הממשלה הוא לשמור על צבא אחיד ולא לגרום לבעיות בצבא, הם חיילים יחשבו פעמיים האם להתגייס או האם להתגייס לקרבי או שאנשים ישתמטו או לא יפעלו, צריך לשקול לא לתת עונש כבד.
אף אחד היום לא יחזור על שנת הסבל שעברה (בצדק או שלא) על אלאור אזריה ומשפחתו
אתה צודק לגמריcookie_monster
הייתי צריכה לדייק ולומר כנסת
יופי, ואז הם מקבלים מה שרצו.בן-ציון
אנחנו לא סובלים את הרשעות הזו, עושים הכל כדי שהיא לא תהיה, אבל מהארץ הזו אנחנו לא יוצאים.
רוצה גלות?
גלות נוספת לא תהיה.
העם יישאר פה.
הבחירה שלך היא האם להיות חלק מזה או לא,
האם להישאר ולשנות את הזוועות שהולכות פה או לברוח כי אין כוח להתמודד.
אהבתי!פנים אחרות.
מסכים.זית שמן ודבש
מבחינה צבאית הוא היה צריך להיענשמישהי=)
חייל הוא חלק ממערכת.
ואלאור לא קיבל פקודהלירות בערבי.
לגבי המוסריות של העניין אפשר לדון מפה ועד הודעה חדשה.
אבל בתכל'ס אם רוצים מדינת סדר
ולא אנרכיה.. צריך להשליט סדר
אינדיבידואלימאיר.
או פרטי
טוב לקרוא את זה ממך בתור פנאטית ימנית והזויה
צריך לחשוב בהיגיון מידי פעםםמישהי=)
הרסת הכול עם האות הכפולה בסוף המשפטמאיר.
פייר, אכזבת
יצא בטעות מה יש לך אתהמישהי=)
באמת?מאיר.
מזל טוב!!!!
זה בכלל חוקי בגיל שלך
תודה! ובטח זה חוקימישהי=)
תקראו את זה:זית שמן ודבש
"כאשר שופט אחד יושב בבית הדין הצבאי המחוזי, הוא יהיה משפטאי. כאשר בית הדין הצבאי המחוזי יושב במותב של שלושה שופטים, אב בית הדין (ראש ההרכב שדן בתיק) יהיה תמיד שופט צבאי-משפטאי, ושני השופטים הנוספים הם במקרים רבים קצינים בדרגת סרן עד סא"ל חסרי הכשרה משפטית הנקראים "שופטי צד".
לקוח מאתר ויקיפדיה. לא יאומן.
תשמעו את זה -בן-ציון
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות