התייעצות קטנהגיטרה וכינור

כבר כמה פעמים שמציעים לי בחורים בזמן האחרון ואני לא רוצה כי הם כבר לא בישיבה...

כל אחד כזה שמציעים לי מעלה בי שוב ספקות.. האם זה באמת כ"כ קריטי ומשנה ומשפיע להתחתן עם מישהו שעדיין לומד?

ברור לי שכן, השאלה היא באיזו מידה? והאם זה משהו שנכון להתעקש ולהתקבע עליו?

מפחדת שאולי אני מפספסת חברה טובים בגלל זה.. (שאגב, יש להם עבר ישיבתי.. פשוט המשיכו הלאה ללימודים אקדמאים וכו'..) אבל מצד שני באמת מרגישה שזה חשוב לי..

מה דעתכם?

לענ"ד..ברגוע

אני לא חושב שצריך להתעקש על זה.

בסופו של דבר כולם (כמעט) עוזבים את הישיבה בשלב מסויים..

אני חושב שבעיקר מה שחשוב זה כמה שנים הוא היה בישיבה (או מתכנן עוד להיות)

וכמה הוא מחובר לתורה ולקדושה.

למה זה כ"כ חשוב לך?

למה כן?ברגוע

שאלתי קודם כמעין הנובע
אבל אני כבר עניתי..ברגוע

מוזמנת לפרט מה לא הבנת במה שכתבתי..

אממכמעין הנובע
לא ככ מצליחה להתרכז בגלל מה שקרה.
אשמח אם תתזכר ואגיב בלנד

בשורות טובות
זה חשוב לי-גיטרה וכינור
כי זה מאוד משפיע בשנה שנתיים הראשונות לפחות..שיש להן המון משמעות בעיצוב ובניית הזוגיות.. אני חושבת שזה אחרת שבית נבנה ממקום של תורה ( ויש גם הרבה רבנים שאומרים את זה)

אין בעיה, תצא לעבוד, תלמד, תתמקצע.. אבל בהתחלה לפחות תהיה בישיבה.. זה מה שמרגיש לי נכון.
אני מבין.ברגוע

אני מסכים שזה חשוב להקים בית ממקום של תורה,

אבל לצורך העניין, יכול להיות שעכשיו הוא לומד בישיבה אבל עוד שנה 

הוא יעזוב ויתנתק, אז לא הרווחנו הרבה.

לכן מה שלדעתי יותר חשוב לבדוק זה את החיבור שלו לתורה.

וגם אם הוא כבר עזב את הישיבה- הוא עדיין יכול להיות מחובר אליה (או לישיבה אחרת), או לפחות לרבנים משם, וזה בהחלט חשוב בשנים הראשונות, בנוסף לקביעת עיתים.

אני מסכים שאם הוא לומד בפועל בישיבה אז זה יתרון, אבל לא חושב שצריך לפסול 

בגלל זה בחורים טובים, כמובן שזה תלוי גם באיזה גילאים מדובר.

אולי זה עונה גם לך @כמעין הנובע

לא מסכימה בכלל.הולם במיוחד
היופי בתורה זה שהיא מחברת חיי רוח לחיי מעשה. ומי שמבין ומיישם את זה לעומק- הבית שלו ייבנה מאוד מאוד ממקום של תורה, גם אם הוא לא נמצא בישיבה.

ואנשים שאצלם זה כ''כ משפיע- דווקא זה קצת מדאיג. כי זה אומר שכשהם יעזבו את הישיבה הם כבר לא יהיו אנשים של תורה. כנראה התורה שלהם תלויה בישיבה ולא מתווה את החיים הגשמיים שלהם..

דווקא חבר'ה שכבר עזבו את הישיבה ובכ''ז חיים חיים של תורה- אפשר לדעת שהם באמת באמת מחוברים אליה.
זה יכול להשפיע על תחילת החיים...שזה הכי חשוב לדעתיבתאל1

לדעתי מה שחשוב זה השנה-שנתיים הראשונות של הנישואין, ואם יש אפשרות עדיף שהבעל ישאר באיזשהי מסגרת של לימוד תורה כלשהי.

לא לכולם מתאים ללמוד יום מלא בישיבה ויש כאלה שכבר הגיעו לגיל שהם רוצים להתחיל ללמוד מקצוע וכו'. אני הייתי מסתכלת על הגיל של הבחור, כמה שנים הוא למד בישיבה ואח"כ פשוט לראות ולשים לב כמה הוא מחובר לתורה, כמה יראת שמים יש לו, כבוד לרבנים וכו'. 

לא ממליצה לפסול מי שלא לומד בישיבה אבל כן לבדוק אם הבחור מתאים לך בהשקפה וברמה התורנית (גם אם הוא לומד בישיבה חשוב לבדוק את זה).

וכמובן- אם את בת 19-20 ומאד רוצה בעל אברך, אז אפשר לא להיות בלחץ ולברור הצעות..... 

גם אם הוא קובע עיתים ברמה של בחור ישיבה זה לא טוב? ואם הואצקון לחש

לומד נניח במכון לב במסגרת הבית מדרש (שהוא ברמה גבוהה)?

כי אם מה שאת מחפשת זה בן תורה רציני, יש גם ת"חים שלא גדלו בישיבות בכלל. קל וחומר כאלה שכן גדלו בישיבות וממשיכים בדרך הזאת.

^^^^^^ענבל
זאת הפעם השניה שאת מסכימה איתי לא?! צריך לציין את האירוע ;)צקון לחש

חח יש מצב, לא בדקתי.. תתרגש!ענבל
|מתרגש|צקון לחש

לא בקיא בסמייליאדה כאן, עמכם המחילה

|מציין את האירוע|סביון
🎈✨

@צקון לחש ו@ענבל דאמרי תרווייהו
צקון לחש

אל תשכח שזאת פעם שניה

אל תדאג, אין שכחה לפני כסא כבודי 😎סביון
אממ... אבל אני לא זוכר מה הפעם הראשונה |מתפדח|
חחחח לא הגזמת עם הכיסא וכו'?צקון לחש

גם אני לא זוכר מה הפעם הראשונה האמת

אבל בכל השאר צריך להגיד-ענבל
בס"ד

חד אמר כך וחד אמר כך
או "מאי בייניהו? איכא בייניהו!" אחד המשפטים האהובים עלי בגמרא 😅
מחילה. בכל מקום הלכה כמותי. צקון לחש

תנו להתנשא קצת!

סליחה? אני חושבת שקבעו שהלכה כבית הלל 😌ענבל
נו. אני בית הלל צקון לחש

פשוט לפעמים יש מחומרי בית הלל ומקולי בית שמאי ;)

וואו, היית מתענבל
צודקת. אני מתלמידיו של משה רבנוצקון לחש

מגניב

ובית הלל מתלמידיו של יתרו רבינו? ענבל
חחחח התכוונתי שאני חוזר אחורה בזמן 3000 שנהצקון לחש

ואז אי אפשר לחלוק עלי כי שמעתי בהר סיני ולמדתי ישירות מפי משה רבנו.

מרחף(עפתי)

ממש עפתענבל
תלוייש בי מעבר

באיזה גיל הוא?

כמה זמן היה בישיבה? זה ממש משמעותי!

חוזר בתשובה? דתי מבית?

באיזו ישיבה הוא למד?

איפה הלימודים אקדמאיים שלו? בר אילן\ מכון לב\ אוניברסיטת תל אביב?

איפה עובד? מקום תורני\חילוני?

האדם מורכב וככה גם לשאלה שלך יש תשובה מורכבת.... לדעתי צריך לבדוק כל אדם לגופו

אמנם אני עדיין בישיבהאורות הכתובה
אבל לעניות דעתי, בחור שכבר לא בישיבה- אבל באמת מחובר- יש בו מעלה גדולה שאין במישהו שכרגע לומד/נמצא בישיבה.
נורא קל להיות דוס בישיבה. בא נראה איך אתה מסתדר בחוץ. אחרי כמה חודשים, אחרי שנה, אחרי שנתיים, אחרי תקופה.
אם מצאת בחור כזה- אשריך.
מצד שני- אומרים באמת שיש מעלה גדולה להתחיל את הבית מתוך עולמה של ישיבה (ויש כאלו שגם לאחר שיצאו מהישיבה, עדיין חיים בעולמה). זו אימרה מוכרת בעולם הישיבות, היא עשויה להיות נכונה אך לא מחייבת. אי אפשר באמת לבדוק אותה ולאמת ולעמת אותה עם האפשרות השניה.
ב"הצלחה רבה!
תלוי גם בגילגלויה
שלך ושלו.

יכולה להגיד שהיה לי חלום כזה

וויתרתי עליו.

וחסר לי.

עכשיו בסיבוב שני, לא יודעת אם הוא יתגשם.
יכול להיות שכבר ענו לך, אבל..בת מלך =)
תנסי לבדוק את השורש של הרצון הזה-
את רוצה בחור שנמצא בישיבה כי?
1. בחור שמחובר לתורה.
2. להקים בית בסביבה תורנית.
3. תמשיכי להשלים בעצמך..

אח''כ תוכלי לכוון טוב יותר את השאלות כשאת רוצה בחור מסוים.
כי בנתיים 1 ו-2 יכולים להתממש גם אם הבחור לא נמצא רק בישיבה..

ב''הצלחה רבה!(:
אני ממש לא מסכים עם אמירה כזאתלצלול לעומק
מן הסתם אני יחיד וקיצוני בדעתי, אבל מותר לי גם לענות...
רוב הבחורים עוזבים את הישיבה בשלב מסויים, ככה שנראה לי מיותר לחלוטין לפסול בחור כי הוא כבר עזב, הרי זה אותו בחור מלפני שנתיים! את מתחתנת עם בן אדם, לא עם הישיבה.
עכשיו, יכול להיות שאני אומר שטויות ביחס אליך, אבל אני חושב שבאמירה שרוצים לבנות בית מתוך עולם של ישיבה יש פחד ובריחה מהמציאות. כאילו, אתה יודע בתוך תוכך שלא תוכל להישאר בישיבה כל החיים (ויותר בפנים אתה יודע שאתה גם לא רוצה), אבל אתה מפחד להקים בית מחוץ לישיבה, כי אתה לא סומך על עצמך שאתה מספיק תורני בעצמך, אז אתה זורק את האחריות על הישיבה, ומסמן וי שהקמת בית בישיבה. משכנע את עצמך שבעצם כל השאיפה שלך היא שאיפה של תורה, הרי הקמתי בית בישיבה. מה שיוצא שכל החיים אתה מנסה למשוך את המציאות של הישיבה לתוך הבית שלך בכוח, במקום לבנות בית שבנוי ממך ומאשתך איך שאתם.
אני רואה בזה חוסר אמון בעצמך וניסיון להיבלע בתוך משהו שהוא לא אתה.

רק אוסיף שאני עוד לומד בישיבה, ובהחלט אשמח להמשיך ללמוד בה גם כנשוי, בעיקר כדי שאישתי תכיר קצת את הישיבה, התורה הייחודית שלה, ואת ראש הישיבה הנפלא. אבל זה שיקול צדדי וממש לא מרכזי. לא מבין איך זה מגיע למצב שמישהי תפסול בחור כי הוא כבר עזב... נשמע לי הזוי לחלוטין.

מצטער אם הייתי בוטה מדי, גם יכול להיות שאני טועה לחלוטין ביחס להרבה אנשים, אבל אני חושב שאני מפענח נכון חלק מהמגמה.
נקודה ממש מעניינת,לא חשבתי ככה לפני..תודה לך זוהרת בטורקיז

תודה על הפידבקלצלול לעומק
לא מסכים כ"כ..ברגוע

קודם כל- האמירה הזאת של להקים בית כשאתה בישיבה

היא לא המצאה של בחורים, זאת אמירה של הרבה רבנים,

אז כנראה שזאת לא "בריחה מהמציאות".

אני לא חקרתי את העניין לעומק, אבל נראה לי שהסיבה היא ש-

יש עניין מיוחד בשנים הראשונות כי אז בונים את היסודות של הבית,

ואם הבחור לומד בישיבה- אז יותר קל לבנות יסודות טובים וחזקים,

שלא יעלמו גם אחרי שהוא יעזוב את הישיבה.

זה כמו שאומרים שצריך ללמוד בישיבה לפני שהולכים לצבא- כי אז האדם ניבנה,

ואם הוא ילך לצבא בלי ללמוד לפני, יהיה לו קשה להחזיק שם מעמד.

אז מה, זאת בריחה מהמציאות? לא, זאת הכרה במציאות שאנחנו בני אדם ואנחנו מושפעים

מהסביבה, ואנחנו צריכים ללמוד תורה ולהיות בחברת אנשים עובדי ה' בשביל לבנות את עצמנו.

ובכלל, כולם אומרים את זה- שכל שנה בישיבה משפיעה מאוד על הבחור עצמו למשך כל החיים,

אז זה אף פעם לא דבר שלילי להישאר עוד קצת בישיבה (כמובן אם גם לומדים שם..).

עדיין אני חושב שזאת בריחה מהמציאותלצלול לעומק
זה שרבנים אומרים את זה, יש להם את הסיבות שלהם. בעניין הזה אני לא יפסוק על פיהם אלא על פי רבנים אחרים. אני מדבר על הבחורים, ובהחלט יש פה בריחה מהמציאות, והסברתי למה.
גם האמירה שצריך ללמוד לפני צבא, אני לא מבין אותה. אני הייתי בצבא ועדיין אני לא מבין מה זה משנה אם לא הייתי לומד לפני. הסברא היחידה שיש לי בזה היא שיש ערך מסויים ללימוד בשנים שמיד אחרי תיכון מבחינת הגיל, שבהמשך אי אפשר יהיה לחזור לזה.
גם אם יש עניין בשנים הראשונות ללמוד בישיבה, זה עניין יפה ונחמד, זה לא שיקול עם מי להתחתן. ומי שבשבילו זה שיקול רציני, אז הרבה פעמים זה כי הוא מפחד ומנסה לעקם את המציאות.
אולי באמת זה יעזור בהקמת הבית, אבל זה לא הכרחי, ובן אדם צריך ללמוד להסתדר עם החיים ועם עצמו ביחד עם אשתו ולא ביחד עם הישיבה.
טוב, חבל..ברגוע

אני סומך על רבנים (וגם מבין בהגיון ורואה את זה בפועל) שאומרים את זה מנסיון ארוך השנים שלהם- לא רק האישי, אלא גם החינוכי. ואני לא יודע אם יש רבנים שאומרים שזה לא דבר חיובי.

ואם אתה רוצה יש לי אפילו הוכחה ממש מהיום מבנט:

"השר בנט אמר שהוא מתחרט על כך שהתגייס מיד לצהל לאחר סיום לימודיו ולא הלך ללימודים תורניים לפני הגיוס.

לדבריו, גם כאשר הוא מעביר גיבושים בסיירת מטכ"ל כיום, הוא מצליח לזהות מועמדים שלמדו שנת הכנה לפני הצבא לבין כאלה שהתגייסו מיד. "זה נותן מימד אחר לגמרי לשירות הצבאי, ואז גם לאורך כל החיים צריך לקבוע יתד לתורה. זה חיוני".

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/337628

טוב, אנחנו לא מסכימים פשוטלצלול לעומק
אני הבעתי את דעתי, והבנתי גם את דעתך. ברור לי שהדעה שלך קיימת ורווחת, ואני לא מתיימר לפסול אותה.
אני רציתי להציג צד פחות מוכר ומקובל, בטח פה בפורום.
רק נקודה אחת שלא הבנתי בידיוק לאן אתה חותר: זה שיש רבנים שאני לא הולך על פיהם בעניין הזה זה לא סותר את דברי, אלא רק אומר שאני לא הדעה היחידה בעניין הזה. מוסכם?

אגב, אני לא בטוח שהרבנים הנ"ל לא יסכימו איתי. אף פעם לא שמעתי רב מדבר על זה, אז קשה לי לדעת. כי יכול להיות שהם אומרים שיש ערך להקמת בית בישיבה, וזה גם אני אומר. רק שאני מוסיף שהרבה פעמים ההחלטה הזאת של הבחור נובעת מבריחה מהמציאות. וגם, ואני לא רואה בערך הזה שיקול מרכזי, אלא תוספת נחמדה, ויכול להיות שגם בזה הם יסכימו איתי (באמת אין לי מושג מי אומר ככה ולמה, ככה שאני סתם מעלה אופציות)
...ברגוע

הבעת את דעתך והכל בסדר, פשוט אני אומר לך ולכולם פה, 

שלדעתי זה לא נכון- גם מבחינה הגיונית, וגם מהבחינה שהרבנים אומרים אחרת.

שוב,לצלול לעומק
זה שיש רבנים שאומרים אחרת, זה קושיה עלי?

ושוב, זה שרבנים אומרים להישאר בישיבה זה לא אומר שאני לא צודק שהבחור בוחר בזה כי הוא בורח מהמציאות. לרב יש את השיקולים שלו, והבחור בוחר בזה מתוך פחד ובריחה מהמציאות.
כן, אני חושב שזה קושיהברגוע

אתה כתבתה 2 דברים:

א- אתה לא חושב שזה מועיל (להקים בית מתוך הישיבה)

ב- שיש הרבה בחורים שעושים את זה מתוך בריחה מהמציאות.

אז לגבי א- אני הבאתי הוכחה ממה שהרבנים אומרים שזה כן מועיל.

וגם לגבי ב- אני חושב שהבחורים עושים את זה בגלל שהם מקשיבים לרבנים שלהם,

ואולי גם מבינים את זה בהיגיון, ולא בגלל שהם החליטו ככה מעצמם. 

אם תקרא את דברי, תראה שלא אמרתי שזה לא מועיללצלול לעומק
אמרתי שזה יכול להועיל, ויכול גם להזיק. אז אני יסכים עם הרבנים לגבי זה, אלא אם כן הם יותר קיצוניים והחלטיים באמירה הזאת, ואין לי איך לדעת, כי אף פעם לא שמעתי רב אומר דבר כזה.

לגבי ב' -זה תירוץ גרוע להגיד שהבחורים פשוט מקשיבים לרבנים. במגזר שלנו הבחורים מחליטים דברים כאלה על פי שיקול דעת, וגם הרבנים לא רוצים ברוב הפעמים שהבחורים יצייתו להם בלי להבין בעצמם. הם מעודדים חשיבה עצמית.

ולגבי הקושיה: גם אם נסכים שאני לא הולך על פי הרבנים בעניין הזה, זאת לא קושיה, אלא מראה שאני לא הדעה היחידה בעניין. כבר כתבתי את המשפט הזה מוקדם יותר, ונראה לי הגיוני שתסכים איתו...
עדייןברגוע

א- אתה כותב שזה לא כ"כ מועיל ויכול אולי להזיק, (סליחה שלא דייקתי בדבריך)

אז ממה שאני שמעתי הרבנים אומרים שזה ממש מועיל- ולא שמעתי שזה עלול להזיק.

ב- כתבתי שלדעתי חלק מהבחורים שומעים את זה מהרבנים

שלהם ואז גם מבינים בעצמם שזה הדבר הנכון, וחלק עושים את זה גם בלי שהצליחו להבין. 

חשיבה עצמית זה נחמד, ולכן גם הרבנים מסבירים ואפשר לשאול אותם שאלות, אבל בסוף לדעתי צריך להקשיב להם גם בלי שהצלחת להבין (ולא נמשיך לדון בזה עכשיו כי זה ניצלוש..)

ולגבי הקושיה- 

מותר לך לכתוב את דעתך האישית, אבל אם הרבנים אומרים אחרת ממך,

אז לדעתי יש קושיה עליך (בעיקר לגבי א, לגבי ב זה פשוט עוזר להסבר שלי שהבחורים לא עושים 

את זה מעצמם).

טוב אנחנו לא נצליח לסיים את זהלצלול לעומק
א. עדיין לא בטוח שיש סתירה, ובטח יש חילוקים בין רבנים, והעובדה שבתור בחור ישיבה שמעורה בעולם הישיבות כבר כמה שנים, עוד לא שמעתי רב אומר כאלה דברים, אולי מעידה על היחס שלהם לדברים (אולי הם לא כל כך נחרצים בדעתם, ואולי זה רק מי ששואל הם אומרים לו) או לפחות על היחס של חלקם, או שחלקם פשוט לא אומרים את זה אף פעם.

ב. לא נכנסתי לדיון האם צריך להקשיב לרבנים או לא. הצגתי את המציאות, שבמגזר שלנו גם הרבנים וגם התלמידים לא מעודדים ציות עיוור לרב. וגם אם הם מבינים את דבריו של הרב, זה לא אומר שסה השיקול היחיד שלהם.

אני מסכים שאם יש רבנים שאומרים כמוך זה אכן חיזוק לדבריך. צר לי שאתה לא מסכים להגיד את הדבר הפשוט שאין בעך כדי לסתור את דברי, אלא רק להעמידם במקומם. (כמובן שאני מניח שיש רבנים שסוברים כמוני, אחרת הייתי מבטל את דברי. ואני לא חושב שאני צריך להוכיח את זה, כיוון שאני מושפע באופן ישיר מכמה רבנים מכמה סגנונות, ומעולם לא התרשמתי מהם שצריך לקבוע עוגן בישיבה (במחשבה שניה, מהרב דרוקמן כן התרשמתי ככה, אם כי לא שמעתי במפורש, אז לא יודע כמה זה בסדר שאני כותב את זה). אולי אפילו מהרב שג"ר מסתבר יותר כדברי, אבל זה שוב, רק ניחושים, אני פשוט חושב שאם אתה רוצה להקשות על דברי מדברי רבנים, אז אתה זה שצריך להביא את דבריהם ולהוכיח שהם סותרים את דברי באופן מוחלט, ולא להפך)
יצא לי ארוך.. כל טוב!
שוב תודה לכולם-גיטרה וכינור
תודה על ההשקעה בתגובות! באמת שהן עזרו לי לחשוב יותר לעומק על העניין ולהבין מאיפה בא הרצון הזה..(גם אלו שהתנגדו..)

החלטתי לברר קצת יותר על הבחור, ולבדוק אם שאר הפרטים מתאימים ואחליט אם מתאים שנצא על פי זה, בלי לפסול מראש כי כבר לא בישיבה..

הגעתי למסקנה שעם כל הכבוד לרצונות ולשאיפות שלנו ( ואני מייחסת להם חשיבות גדולה) הקב"ה מנהל את העולם, ואם הגיעו אליי כמה הצעות כאלו כניראה שזה לא במקרה, וכדאי שאתייחס אליהן קצת יותר ברצינות..
יכול להיות שבאמת אתחתן בסוף עם אדם שלומד בישיבה עדיין, אבל עד אז אהיה רגועה לפחות שעשיתי השתדלות בעניין..

בעזרת ה' החלטות טובות ומוצליות לכולם!!
כן, באמת מיצינו..ברגוע

ואם אתה חושב שיש רבנים שאומרים כמוך אז מצויין.

בהתחלה אני הבנתי שלא אכפת לך שאין רבנים שאומרים את זה.

שכוייח!

כול טוב!!

יופי! אז כן הצלחנו לסיים את זה בסוף!לצלול לעומק
תראה איזה יופי, לפעמים דווקא אחרי שמתייאשים ממשהו, אז זה פתאום קורה. זאת אחלה תובנה לחיים, ובטח שבפורום הזה זה מאוד רלוונטי.
אולי כל הדיון הזה נעשה רק בשביל זה..
שכוייח!
חיבור לתורה נמדד במידות, מעשים ובדרך החיים,הלוי
לא בזה שהוא לומד בישיבה או לא. מכיר מספיק שהיו בישיבה והיו למדנים, מאד דוסים, אבל כשיצאו מהישיבה לאחר כמה שנים אז הם כבר לא כל-כך נשארו למדנים ודוסים, פשוט לא ידעו איך להתמודד עם העולם, כי הם כל-כך התרגלו לחיים בבועה וזה מה שהגדיר אותם.

סליחה על זה, אבל את תקועה במדד חברתי-סטיגמטי שהוא לא נכון, זה שהוא לומד ושוקד בישיבה, לא מבטיח לך כלום על החיבור האמיתי שלו לתורה.
יצא לי להכיר ולשמוע עוד סיפורים מעבר לכך, על נשים שהתמקדו בישיבה ובלימוד של הבחור ולא במידות, מעשים והשקפה, וזה היה להן לרועץ.
אם מדובר על מישהו שמתכנן מתישהו לעזוב את הישיבהפינגו0
אז עדיף בחור דוס שכבר עזב את הישיבה מאשר בחור דוס שעדיין בישיבה.
לעזוב את הישיבה, זה יכול להיות טלטלה רוחנית.
ובד"כ א"א לדעת לאן הטלטלה תקח אותו.
יש לי הרבה חברים (גם נשואים) שנפלו מאד רוחנית לאחר העזיבה של הישיבה.

אז לענ"ד עדיף או מישהו שכבר יודעים איך היציאה מהישיבה השפיעה עליו או מישהו שמתכנן להישאר בחממה הדתית.
אפשרות אחרת, זה מישהו שמגיע ממשפחה מאד תורנית, שאז בד"כ המשפחה תהווה עוגן יחסית יציב אם תהיה טלטלה.

אני לא מבטל את השיקול שהבאת, אבל כאחד שכבר ראה דברים, אני חושב שהוא משני.

אפשר גם לפעמים לחזור לישיבה שנה-שנתיים, גם לאחר שעוזבים אותה.
חחח בדיוק חשבתי לעצמי שנמאס לי שמציעים לי בחורים שעדיןנטלי 3>
בישיבה ואני מחפשת מישהו כבר בלימודים אקדמיים. אולי נחליף ביננו את ההצעות? ;)
כמי שכבר לא בישיבהאמור לחכמה

כן חשוב להתחתן בישיבה ולהישאר אברכים - להקים את הבית יחד בתוך התורה ואחרי זה להמשיך את זה לחיים.

מצד שני באופן תאורטי בישיבה - כ"בועה" לא מתגלה תמיד האדם בכוחותיו האמיתיים וייתכן שהבחור יהיה כמו תיבת פנדורה ולכן כדאי לבדוק טוב את איכות החיבור של הבחור לדרך שבה הוא בחר - הישיבה והתורה ולוודא שזה לא משהו חיצוני לנפשו גרידא, על מנת שלא לגלות אחרי כן במהלך החיים או ביציאה אליהם שהבחור מקלף את דמותו החיצונית ומגלה פנים חדשות שלא שערום שערות ראשיכן מטורלל

איך אתה מציע לבדוק?אלטלנה
כאישה של אברך.סמיילי12
יש לזה ערך עליון וחשוב שהבעל יושב ולומד תורה. מןסיף אור ושמחה לבית.
אבל! את צריכה להיות מודעת שלא הכל ורוד ויפה. יש קשיים כלכליים לא פשוטים שלעיתים מעיבים. זה המון שעות שהבעל לא בבית וזה לא תמיד פשוט.
להתעקש? באופן אישי לא הייתי מתעקשת. מספיק שהוא מעריך את התורה וקובע עיתים (בצורה יומיומית ולא בחפיף!).
אבל זו החלטה שלך . זה אינדבידואלי לכל בחור.
אל תשכחי שיש בחורים שבישיבה אבל הם לא באמת באמת לומדים לשמה. ויש כאלה שהתקדמו הלאה והם מדהימים. תבדקי כל מקרה לגופו. זה מה שהייתי עושה..
בהצלחה!
דווקא כשעובדים או לומדים מקצועבתאל1

הבעל לא נמצא ולא פנוי הרבה יותר זמן מאשר אברך שלומד ליד הבית...

אני מספרת ממה שקורה אצליסמיילי12
בעלי יוצא בשבע בבוקר וחוזר בשש שש וחצי בערב.. זה המון. ברור שהוא קופץ הביתה מדי פעם אבל זו לא באמת פניות.
אבא שלי עובד בהייטק יוצא בתשע וחוזר בשש.
אני רוצה שילמד תורה אבל זה קשה ולא פשוט. בעיקר כשהיום להתכלכל במדינה זה לא קל כלל וכלל אז כשהוא מחוץ לבית המון שעות? גורם לזה להיות קשה יותר..
טוב אז אצלנו בעלי חוזר בשבע בערבבתאל1

וזה בלי ערבית, אח"כ יש גם ערבית ועוד סדר ערב שגם אברכים צריכים לתת מס' שעות בשבוע...

זה אמנם הרבה, אבל מבחינת זמינות- בתכל'ס הוא כאן ליד הבית וגם יש הפסקת צהרים באמצע.

ואם אין משמעת עצמית למשפחה (לנסות להסתדר לבד או להשיג בייביסיטר או עזרה כשצריך) אז יוצא שהבעל קופץ מדי פעם הביתה... (הוא משלים את השעות אחכ אל דאגה) אבל בעבודה בד"כ זה לא תמיד מתאפשר במיוחד אם לא עובדים קרוב...

ועוד משהוסמיילי12
אני לומדת מקצוע. מקצוע נורא קשה. במקום נחשב.
ואני נמצאת יותר שעות בבית ממנו..
סתם הערה אגבית..
תלוי מאוד!מנסה לעזור

בעלי רוב היום לא בבית. יוצא ב-9, חוזר ב7:10 ויוצא ב7:50. חוזר אחרי 10:30 בלילה (אברך, לומד)

ויש מבחנים מידי חודש

ותקופה

וגם בבין הזמנים יש הספק לימודי שהאברכים צריכים ללמוד לבד

ועוד...

לצאת לחיי הנישואים מתוך הישיבה זה דבר נפלאמרדכי
בס"ד

כדאי להתעקש על זה, ואני חושב שב"ה לא חסרים בחורים כאלה שרוצים להיות אברכים בשנים הראשונות לחייהם, ורק מחפשים את הבחורה שתסכים לכך.
רוצה להגיד שגמאני ממש התלבטתי בענייןאלטלנה
ויצא לי לצאת עם שני הסוגים...(אבל אני לא אינדיקציה כי יצאתי דיי מעט ;) )
אני בכל אופן עדיין דיי מתעקשת על זה.
מרגיש לי נכון להתחיל מתוך הישיבה. כנראה שאם יהיה מדובר במסגרת תורנית רצינית אחרת, אני גם אשקול
ברורמיאו מיאו

יש הבדל תהומי בין בחור שישאר בישיבה לבין בחור שעזב את הישיבה.

הבדל של שמים וארץ

אשריך ואשרי חלקך שאלו השאיפות שלך. 

אני מברך אותך שתצליחי לעמוד על עקרונותיך

כדאי להיפגש גם אינו בישיבהמשיחיסט

אדם ובן תורה הוא קודם כל אדם ובן תורה, אין כל כך נפק"מ אם הוא כרגע בישיבה או לא והכל לפי מה שהוא אדם ובאמת ששיקולים מעין זה אינם אלא עצת היצר המכניס בלבם של בני ובנות ישראל היקרים והיקרות עניינים של גאווה וסנוביות באצטלה של אהבת תורה ויראת שמים.

יהי רצון שתזכי את וכל פנויים ופנויות מעם ישראל לבנות בית נאמן של תורת אמת במהרה ובנקל, ונזכה כולנו לראות את הבית הגדול והקדוש, שכולנו מחכים לבניינו עומד על תלו, כהנים בעבודתם, לוויים בשירם ובזמרם וישראל במעמדם, בקרוב ממש.

תלוי בגילביניש
לדעתי זה תלוי בגיל שלך, אם את כבר בגיל שהרב לא בישיבה אז או לחפש ממוקד בתוך ישיבות או להבין שכדאי להתפשר.
אבל כן אם את שואלת אותי כן יש עניין מאוד חשוב איפה את תופסת את הבחור, ואני אסביר,
האישה היא כמו עוגן. ברגע שמתחתנים (כמובן שיש קיצוני וחורג להכל) אפשר להישאר בערך באותו מקום ומשם יש עליות וירידות אבל המקום בו הכרת אותו די קבוע. משתי הבחינות,לדוגמא אם הוא התחתן עם מישהי שלא רוצה רב, הסיכוי שהוא יהיה רב הוא קטן. וגם להפך אם הוא התחתן אם אחת שרוצה אותו דוס הסיכוי שהוא ידרדר ממש הוא הרבה יותר קטן. אז הכל שאלה של איפה קבעתם את העוגן. כמובן שיש זוגות שעושים שינויים ביחד והכל באמת הגיוני אבל לדעתי נדיר יותר.
כמובן שאם גם עניין לציבור ולחברים שאינם הוא מגיע לחתונה, הראש שאחרי וליווי של רבנים צמוד וגם האפשרות להיות יותר פנוי כי בישיבה אפשר להיות קצת יותר בנחת לעומת האוניברסיטה שאין באמת בחירה.
זה דעתי וממש בהצלחה!
לא יכול שלא להגיבלצלול לעומק
אני ממש מזדעזע מהקביעת עוגן הזאת. אני מאוד לא רוצה שבחתונה שלי אני יקבע את עצמי להמשך החיים שלי. הדבר היחיד שאני רוצה לקבוע זה שאני רוצה לחיות עם בחירת ליבי באהבת אמת ולא להיפרד.

למה שבגיל 20+ אני יקבע את עצמי לכל החיים?! אני ממש מקווה שגם בגיל 57 אני עדיין יהיה פתוח לשינויים וחידושים. רבנו אומר שאסור להיות זקן. לא יכול להיות שבן אדם נשאר באותו סטטוס מגיל 20 עד סוף החיים שלו. צריך להתקדם בחיים. להיפתח לדברים חדשים. לפתח הסתכלויות חדשות. לעבוד את ה' מחדש ממש.
כנראה לא הבנתביניש
ברור שמשתנים וברור שמתקדמים אבל יש יש סבלה עליה אתה מתקדם לדעתי.
אם אתה רב אתה יכול להיות רב יותר גדול וכו ולהתקדם בכך. ואם אתה תלמיד ישיבה שהוא לא רב אתה יכול להתקדם ולהיות תלמיד חכם עצום! אני אתן דוגמאות על אישתי שפעם דיברנו על זה והיא אמרה לי שהיא לא רוצה שאני אהיה רב כי זה לא מתאים לה. ומבחינתי אני ממש מבין את זה. אני לא מרגיש שהיא חוסמת אותי ומגבילה אותי אבל זה משהו שמבחינתה יהיה פחות רצוי אז כמה שאני אתקדם רב אני לא יהיה וזה ממש בסדר מבחינתי.
אז כמובן שמתקדמים אבל השאלה מה המטרה ומה היעד ושאתם באותו ראש והתחלתם ביחד!
הבנתי ולא מסכיםלצלול לעומק
אני לא מסכים עם התפיסה הקוקניקית הקלאסית של בניין אמונה, ובניין עולם תורה וכל מיני כאלה.
בבניין כל קומה נבנית על גבי חברה, ואין שום חידוש בקומה החדשה, היא העתק של הקומה הקודמת, רק יותר גבוה. אני חושב שכל קומה חדשה מפרקת את כל מה שהיה קודם ובונה מחדש. אחרת אין התקדמות ואין חידוש ועל זה אמר רבנו שאסור להיות זקן.
אז אם אתה שואל, אני מסתמך על תפיסת הרב שג"ר..
תתפללי על זה וה' ימצא לך! חזקי ואמצי!אשריך
זה לגמרי תלוי בת כמב את!!!אמון ואמונה

1. אני מכירה מישהי שהתעקשה והתעקשה והיא עדיין לבד בגיל 30+ כי באיזה שהוא שלב פשוט נגמרו הבחורים או התעטו הבחורים בשיעורים גבוהים שאינם נשואים... ראש בקיר זה לא לעניין.

ובאמת מה שחשוב יותר זה עד כמה הבחורצ'יק קובע עיתים לתורה כי זה נכון שיש השפעה עצומה על הבית אבל בסופו של דבר הישיבה בד"כ זה שלב שנגמר והשאלה מה נשאר.

2.יש לי גיס מאוד תורני שעשה הסדר ולא ישיבה גבוהה כמו אחים שלו אבל הוא לא נופל מהם ביראת שמים או בלימוד תורה והבית מאוד תורני. כך שזה לא לגמרי העניין. הוא פשוט הרגיש שההסדר ומכון לב מתאים לו יותר. אבל התורה אצלו היא העיקר.

3. אם את צעירה אל תתפשרי בשום פנים ואופן על תורה!!!!! הצדיק יגיע. בע"ה.

לגיטימי שתרצי את זה, אם במאזן הרווח וההפסדותן טל
את מרגישה שהרווח (בניית בית מתוך הישיבה ממש) עולה לך על ההפסד (צמצום הצעות בגלל התנאי הזה). זה נטו היכרות שלך עם עצמך מה את רוצה/יכולה. קחי רק בחשבון נתון מציאותי ברור מאליו שככל שמטפסים בגיל כך יש פחות בחורים שנמצאים בישיבה... זה לא אומר שאין, רק שיש פחות...
כמי שבילה מעט שנים בספסלי הישיבהשאולי18
השאלה היא אם את רוצה ת"ח, אדם שעיסוקו העיקרי בתורה- אז וודאי שיש הבדל בינו לבן אדם שעיסוקו בענייני חול, חשובים ככל שיהיו.

לדעתי אם את מרגישה משיכה לבנות בית שעיקר עיסוקו של הבעל הוא בתורה- אשרייך. זו וודאי מעלה ואינך צריכה להתפשר.

אם את מעדיפה מישהו שכעת לומד ואח"כ יצא ללמוד מקצוע חול- יתכן שיש מה לשמע וככל שהבחור אכן שומר על רף רוחני גבוה- ניתן לבדוק.

בהצלחה!
תודה לכולםגיטרה וכינור
שמחתי לקרוא דעות לכאן ולכאן.. זה נתן לי כיוונים שונים למחשבה..
ולשואלים- לדעתי אני בגיל שעדיין הגיוני לבקש דבר כזה (גיל 21-22) וזה דיי מצוי.. פשוט יש הרבה הצעות שהן לא כאלה..
אז בגיל כזה הגיוני להתעקש..ברגוע

אפילו מי שבהסדר (ולא בגבוהה) אמור להיות עד גיל 23 (כולל) בישיבה.

נשמח לשמע מה החלטת..שאולי18
הזכיר לי את הסיפור הזה: (ומחילה, לא מצאתי קישור מאתר אחר)דגן ותירוש
לי זה חשוב והתעקשתי וב"ה בעלי עדיין לומד רציני עד היוםמנסה לעזור

9 שנים ב"ה!

תלוי מה חשוב לך יותר ומה נראה לך הלאה...

הנשמה של הרצוןליאור דבורצקי

לכל רצון יש את גוף הרצון ואת נשמת הרצון. הגוף זה החיצוניות. הנשמה זה הפנימיות. מה שאת מחפשת זה לא 'תלמיד ישיבה'. הרי אם הוא יהיה תלמיד ישיבה אבל בלי מידות טובות, ללא ייראת שמים וכו' - זה לא יעזור לך שהוא רשום כתלמיד ישיבה. מה שאת באמת מחפשת זה את האיכות הנפשית שסביר להיות שתמצאי יותר אצל תלמיד ישיבה - אבל לא בהכרח. ה'ציור' של תלמיד ישיבה (פעיל) זה גוף הרצון. אבל נשמת הרצון זה האיכות הנפשית שאת מחפשת - וזה הרצון הפנימי שלך.

ולכן, מה שכדאי לעשות זה להרחיב אפשרויות ולהיפגש גם עם מישהו שהוא לא תלמיד ישיבה פעיל (למשל, מישהו שהיה תלמיד ישיבה וכד'), לפתח היכרות מעמיקה ולבחון האם האיכויות שאת מחפשת קיימות אצלו או לא. על גוף הרצון - אפשר לוותר (או יותר נכון להרחיב) אבל על פנימיות הרצון - צריך להתעקש. 

להצטרפות חינם למסלול ה-Basic של תכנית הליווי 'יד ביד עד לחופה' אפשר לשלוח הודעה לוואטסאפ 054.2387660 עם המילה 'יד ביד'. 

בהצלחה! 

ליאור דבורצקי

גיטרה וכינורדפנה גורלנדר

וואי זה באמת קשה...אבל לכי עם האמירה שלך עד הסוף חושבת שהכי טוב בחור בישיבה וזה אז אל תתיתפשרי לכי עם זה עד הסוף...בהצלחה 

לפי מה שחשוב לך.ד.

וכמובן, תלוי גם בגיל.

כי מישהי בגיל מבוגר יחסית, יתכן שהבחורים שמציעים לה כבר למדו הרבה שנים, וכעת עוסקים בעוד משהו. ואז צריך לשקול שוב.

טעות גדולה.דבג

אני לא חושב שבחור רציני שסיים את הישיבה הוא לא לומד. לומדים תורה כל החיים. ולהפך בחור שלא נועד להיות רב עוסק בלימודי מקצוע או עבודה אז הבחור נמצא במקום שלם יותר נפשית. ובחור שלא לומד אחרי הישיבה כנראה שגם בישיבה הוא לא היה משהו...

ולכן דווקא המבחן האמיתי הוא אחרי הישיבהדבג

יכול להיות שתצאי עם בחור ישיבה שנראה לך שהוא קשור לתורה אבל אם הוא לא מספיק חזק אז עם השנים הקשר לתורה יכול להתרופף.

ואוו שרשור חשוב..מבינה אותך כ'כביינישית
כמעט באותה דילמה כמוך..לדעתי צריך לבדוק ספציפית על הבחור ולא לצאת בהצהרות ותזכרי שבסופו של דבר ה' מכוון
לפעמים, בחורה מתעקשת כי באמת היא לא רוצה להתחתן...חכמת ישישים

ראיתי אצל הרבה נשואים שהחתונה מקפיאה את המצב הרוחני-דוסיקלמן זלמן
הרוב הגדול של האנשים אחרי הישיבה חלה אצלם ירידה ברמה הדתית(משתנה בין אדם לאדם) ואם מתחתנים כשעוד בישיבה אז נכנסים לתהליך ההקפאה -שימור כשהמצב יותר "תורני"..
אם אתה מעוניין 'לקפוא' אז לך על זהלצלול לעומק
אני מעדיף להמשיך לחיות...
אני מתאר מצב עצוב. לא מדבר על עצמיקלמן זלמן
אדם שסיים ישיבה לפני כמה שנים ויש לו חיות לקדושה וללימוד תורה זה מופלא ביותר
קראתי את כל התגובותע מ
תחילה נתייחס לגוף העניין: כמו שחלק אמרו פה - כל מקרה לגופו. בחור ישיבה זה לא תמיד ערובה לחיבור עמוק לתורה, ואקדמאי זה לא מתכון לחיבור פחות עמוק לתורה. אבל עם זאת, ברור שנמצאים יותר בחורי ישיבה עם חיבור לתורה מאשר אקדמאים כאלה. אני מסכים עם התפיסה של העוגן, זה טוב להתחתן מתוך הישיבה כי אח"כ הבית נשמר במצב התורני הזה, כי ניגשים לכל דבר כזוג שנמצא במצב יותר מוצק מאשר אדם בודד.
בכל אופן, את צריכה לבדוק את הבחור שאיתו את הולכת להתחתן ולא את הישיבה שלו.
(אני באופן אישי מתכוון להתחתן בישיבה ולהישאר עוד כמה שנים רציניות)

ולגבי התגובות שהיו פה, רובן בסדר, חוץ מכמה שטויות שנזרקו פה, כמו "בריחה מהמציאות" או "גאווה באצטלא של אהבת תורה ויראת שמיים". אין לי כח להגיב אחת אחת, אבל אני כן מרגיש צורך רק להביע מחאה על השטויות האלה.
זה לא ברור שיש יותר בחורי ישיבה עם חיבור לתורה מאשר אקדמאיםלצלול לעומק
צריך לעשות סדר: יש בחורי ישיבה שהולכים להישאר הרבה שנים בישיבה, ואז ברור שאצלם יש יותר בחורים עם חיבור לתורה מאשר אצל אקדמאים.
אבל פה מדובר על אותו בחור, שמתכוון ללמוד אותם שנים בישיבה, השאלה רק האם הוא כבר למד את השנים שלו בישיבה, או שהוא עדיין לא סיים אותם. היו פה כמה תגובות שהתעלמו מהנתון הזה. לכן אי אפשר לומר שאצל אותו בחור בידיוק החיבור לתורה יותר עמוק בישיבה מאשר באקדמיה, זה הרי אותו בחור, והקשר שלו לתורה הוא אותו קשר. ואדרבה, אם תגיד שבישיבה הקשר שלו היה יותר חזק, אז הייתי ממליץ להתחתן עם בחור שבאקדמיה, שלפחות אפשר לדעת מה נשאר אצלו מהחיבור לתורה, מאשר עם בחור בישיבה שלא ברור מה יקרה כשיעזוב אותה (אני לא חושב ככה, אבל לשיטתך זה מה שיוצא).

תודה רבה על שתייגת את דברי כשטויות, ובכך הצלת את אנשי הפורום הזה מהמחשבות האסורות שניסיתי להכניס להם לראש. עכשיו הם יכולים להיות רגועים, הרי ע מ כתב שמדובר בשטויות.
א. לא ראיתי נתון כזהע מ
אשמח אם תראה לי איפה הוא צוין.

ב. אתה יותר מידי מוחלט, שחור ולבן. בוא נפתח את זה - יש קשר פנימי לתורה ויש קשר בפועל. לגבי הקשר שבפועל לתורה ברור שהבחור ישיבה קשור יותר מאקדמאי, וזה מקרין על הבית. לגבי החיבור הפנימי לתורה אתה צודק שהוא ניתן יותר לבחינה כשהאדם מחוץ לישיבה, אבל האם בגלל זה לא נתחתן עם בחורי ישיבה, כי אי אפשר לבחון אותם עד הסוף ואולי הכל הצגה חולפת? מה עם חזקת כשרות? אני שוב מדגיש שברור שבחורה צריכה להכיר ברמה התורנית של מי שמשודך לה ולבדוק אם זה מתאים לה, אבל אם היא לא רואה בעיות אין סיבה שהיא תתחיל להמציא כאלה.
בשלב הזה אני משער שתגיד לי (ואם אני טועה - תתקן אותי, אני לא מתיימר לסגור לך את המקלדת ולהציג את דעתך) שלא אמרת לפסול בחורי ישיבה בגלל החשש הזה, רק לא להעדיף אותם. אז אבהיר את תשובתי: מצד הקשר הפנימי לתורה, שהבחורה יכולה לבחון, אין מה לחשוש, ומצד הקשר שבפועל לתורה, עם כל הכבוד שאני רוחש לאקדמאים תורניים, ברור שהבחור ישיבה עדיף.

ג. אני מתנצל ש"תייגתי את דבריך כשטויות", שכחתי שאני נמצא בפורום שמותר לי להביע בו את דעתי. ואפילו מומלץ, בשביל זה קם הפורום... לא?
ד"א, בדרך כלל אני לא אומר לאנשים שהם מדברים שטויות, רק כשהם עוזבים את הדיון הענייני ויורדים לפסים אישיים. כמו לקטלג ציבור שלם, ולא משנה איזה ציבור זה יהיה, כאנשים שמפחדים מהמציאות או כגאוותנים בעניין מסוים. דברו לעניין!
א. זה די ברור מהודעת הפתיחה.לצלול לעומק
עכשיו הסתכלתי שוב, אולי זה לא חד משמעי. בכל מקרה ההפרדה שעשיתי היא נכונה, כי זה שני עיניינים שונים שההשלכות שלהם שונות (בחור שהולך ללמוד הרבה שנים בישיבה או בחור שגם ככה עוזב). בכל מקרה אני התייחסתי בתגובה שלי לבחור שגם ככה הולך לעזוב, ולא לבחור שמתכוון להמשיך.

ב. אני אחד האנשים הלא מוחלטים שיש, ואם תסתכל בהודעה הראשונה שלי שבה הצגתי את דעתי, תראה כמה אני מסייג את הדברים שלי.
ברור שאני לא פוסל בחור ישיבה על סמך סברות בעלמא שאין להן ביסוס, אחרת הייתי צריך לפסול גם את עצמי(וטרחתי אפילו לכתוב שזאת לא דעתי בתגובתי אליך, ככה שהניחוש שלך לא כזה מרשים)...
לגבי הקשר בפועל לתורה, נכון שיש יחתרון לבחור בישיבה, אבל אני חושב שכשמתחתנים עם אדם, כדאי לשים את הדגש על מי הוא האדם, ולא מה יש לו עכשיו (לא רק בתחום הזה, בכל התחומים). בסוף מה שיישאר זה הבן אדם עצמו. יכול להיות שאנחנו חולקים בנקודה הזאת, זאת עדיין לא סיבה לקרוא לדברי שטויות.

ג.אין שום בעיה שתביע את דעתך, וכמו שראית היו הרבה דעות שהובעו בשרשור הזה, אבל אף אחד חוץ ממך לא טרח להגיד למישהו אחר שהוא אומר שטויות. אפילו ברגוע הגיב לי ישירות וכתב שהוא לא מסכים עם דעתי, וקיבלתי את זה.

לכתוב סתם שאתה לא מסכים עם דעה בלי לפרט, זה לא תורם הרבה לדיון, ובטח שלא להגיד על 'שטויות' על דעה מסוימת.
אני באופן אישי משתדל להבין בכל דעה מה נקודת האמת שלה, וגם אם אני לא מסכים איתה בסוף, אני לפחות מבין מה הבן אדם ניסה להביע. אני לומד מזה המון, רווח נקי שלי. אבל גם אם בסוף לא מצאת שום אמת בדברים- אתה יכול להסביר למה אתה לא מסכים, ומי שיקרא את זה ישפוט בעצמו מי צודק. אין שום טעם לומר שזה שטויות, כי אתה משאיר את הקוראים בלי שום מידע למה זה שטויות, ואתה עלול להעליב את בעל הדעה, ובכלל זה מוריד את רמת הדיון.
שוב, תסתכל בהודעת התגובה שלי, ותראה כמה הסתייגתי וניסיתי שלא לקטלג אנשים ולא לשפוט אף אחד. אלא, שבתוך עמי אנכי יושב, אני מכיר אנשים וגם דעות תורניות, ואני רואה בהחלט באמירה הזאת חיסרון גדול, מתוך הכרות מהשטח.
אני פשוט לא מבין איך אחרי כל ההסתייגויות שלי שם, שיכול להיות שביחס להרבה אנשים אני מדבר שטויות וכו, הבנת שאני מקטלג ציבור שלם.
אז אם זה לא היה ברור, אני לא מנסה לקטרג על אף אחד, אני מנסה להעלות את המודעות לעוד צדדים שקיימים בהחלטה הזאת כפי שאני רואה אותם, על מנת שאנשים יוכלו לברר באמת את דעתם, ולבחור בחירות נכונות.
אתה לא מקטלג ולא מקטרגע מ
אם כך, לא הבנתי אותך נכון. וחבל... כנראה שאנחנו חלוקים פחות ממה שחשבתי.

כתבת: לגבי הקשר בפועל לתורה, נכון שיש יתרון לבחור בישיבה, אבל אני חושב שכשמתחתנים עם אדם, כדאי לשים את הדגש על מי הוא האדם, ולא מה יש לו עכשיו (לא רק בתחום הזה, בכל התחומים). בסוף מה שיישאר זה הבן אדם עצמו.

אני מסכים עם זה, אבל אי אפשר לבדוק מי הוא האדם כשהוא נמצא בישיבה? אי אפשר לראות מה מעסיק אותו, מה היחס שלו לתורה?

והאמת לא לגמרי הבנתי מה בדיוק ההבדל בין שתי הקבוצות שהצגת. מה זה בדיוק בחור שגם ככה עוזב? רוב הבחורים בסוף יעזבו, אז מה ההבדל? שזה קובע לעצמו מראש מתי הוא עוזב וזה לא?
בפעם השלישית:לצלול לעומק
עבר עריכה על ידי לצלול לעומק בתאריך י"ד בטבת תשע"ז 19:47
אני לא חושב שיש בעיה להתחתן עם בחור בישיבה. גם אין בעיה לראות בישיבה מי הוא, והכל בסדר. וזאת באמת פעם שלישית, ואפילו אתה כבר כתבת שזאת דעתי..[נאנח]
שתי הקבוצות הן: בחורים שיודעים שהם הולכים לעזוב את הישיבה בשנים הקרובות (בדרך כלל קצת אחרי סוף ההסדר), והקבוצה השניה הם בחורים שמתכננים להמשיך ללמוד עוד הרבה שנים, שזה באמת מראה על רמה דתית אחרת מבחינה סטטיסטית

אם בחור באמת ובתמים מתכנן להמשיך ללמוד, אבל בסוף זה לא מסתדר, הוא עדיין שייך לקבוצה השנייה..
אם היתי בחורה...דבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך י"ד בטבת תשע"ז 20:46
היתי מנסה לצאת עם הבחורים שלמדו בישיבה, אבל פרשו מלימוד בישיבה (תלוי גם איזה) והמשיכו הלאה לפיתוח החיים תוך קשר לתורה ..

אני טוען שאדם שאורח חייו יהודי דתי עם קשר לתורה.. אבל לא בישיבה (אחרים יגדירו תורני) - ומעורה בחברה על כל רבדיה.. כלכלה, חקלאות, אקדמיה, עבודה, צבא, הוא יותר חזק בחיים הרוחניים שלו מאדם שנמצא ב4 אמות של הלכה. (4 אמות של הלכה זה מצב של גלות "מיום שחרב בית המקדש" זה לא אידיאל.)

למה אני טוען 'הוא יותר חזק? (שוב רק במקרה שאורח חייו דתי באמת עם קשר לתורה)
כי הוא עושה את הדברים אחרי שהוא התעמת עם עצמו בחוץ, בקור, לא בחממה הישיבתית, הוא עבר אתגרים ונשאר חזק בחייו הדתיים, ונשאר קשור לתורה.. הוא בהרבה יותר חזק מאדם שרק למד בישיבה. כי דת לא נמדדת בחממה היא נמדדת בחוץ.. בקור.. שאתה מתמודד עם מי שאתה באמת..
ואוו לא חשבתי על זה ככה..ביינישית
תודה!
לדעתי, זה לא נכון לנושא הנידון.ד.

א. בוודאי יפה מאד שאדם שומר על רמתו הרוחנית, ובוודאי אם מתפתח בה, מחוץ לכותלי הישיבה. הוא לא בהכרח "חזק יותר" מאשר מי שלומד בפועל זמן רב ביממה, וחי את לימודו - אלא מראה שעומד בכך גם שם. ואכן, תלוי עד כמה הוא קשור. אנחנו רואים במציאות לא פעם, שקשה לשמור על אותה רמה בלי ממש קביעת עיתים לתורה. יש אכן כאלה ששומרים קשר חזק ללימוד, ויראתם קודמת לחוכמתם גם בתחומים שהזכרת. אשריהם. 

ב. "ארבע אמות של הלכה" אינם מצב של גלות. ח"ו. שקידת התורה היא מצוה יסודית. מה שכתוב הוא, שמיום שחרב ביהמ"ק אין לו להקב"ה אלא ארבע אמות של הלכה. כלומר, כשיש ביהמ"ק, אז יש גילוי כבודו של ה' גם בתחומי חיים נוספים, שבונים את עם ישראל וכו'. אבל זה לא מפחית מהערך של העיסוק והשקידה הגדולה בתורה. מצוות ת"ת נדחית רק מפני מצוה שאינה יכולה להיעשות ע"י אחרים. אלא שיש אופיים שונים של בני אדם, נטיות שונות, ולפי זה גם החילוק בין הזמן שהם מקדישים לתורה ולשאר דברים.

ג. נכון שאדם שמחזיק ברמה תורנית גם כשעוסק בדברים אחרים, אז זה "מראה" עליו משהו - אבל בפעל, בשלבים של בנין הבית, יש ערך גדול לכך שאדם עוסק בפעל בתורה ועל כך הבית נבנה - בלי להפחית מהערך של אלו שבונים באופן אחר קצת.

ועל כן, כשמדובר במישהי צעירה, ובאדם צעיר - אז השאלה אינה רק ה"הוכחה" שהוא מחזיק גם אחרי הישיבה, אלא אווירת התורה בבית. וכשאדם בפעל לומד, זה יכול בהחלט להשפיע על צורת הבית. גם להמשך. מה גם שאדם צעיר, בד"כ לא הספיק עדיין ללמוד הרבה.

אז השאיפה שלה, היא שאיפה טובה וחשובה. ברור שצריך להשתדל לבחון היטב, שיהיה אדם מספיק יציב בתורתו, באופן שיחזיק לאורך זמן.

אז ככה..דבש חריף
א. לא הבנתי רצית לומר..
אתה פשוט מכניס את הקרוון מעץ לחממה.. אני מדליק מזגן על חום בבית מיוסד מאבן. איזה בית יותר חזק??? תוציא את הקרוון מעץ מחוץ לחממה שלך ויהיה לך קר..
ברור שזה קשה לשמור על אותה רמה למשך זמן.. ובמקום שטמון הקושי טמון הגדולה של אותה אישיות שאין אותה לאשיות בחממה הישיבתית.. (יש ישיבות שהנקודת זכות היחידה שלהן זה שהן חממה) שאף על פי שקשה הוא נשאר קשור בקשר בלתי מתפשר לתורה. זו אישיות חזקה דתית רוחנית תורנית. היא תבנה בית בלי פשרות לתורה. ברור שחייבים להיות קשורים לתורה. וזה לא ניתן לעשות כמצוות אנשים מלומדה.

ב. לדעתי (ואתה ממש ממש לא חייב להסכים) יש לך טעות בסיסית בהבנה של התפקיד של התורה, טעות שמתבטאת בכל מילה ומילה בסעיף ב שכתבת.

ארבע אמות של הלכה אינו מצב של גלות. ארבע אמות של הלכה בלבד!!!! זה מצב של גלות נוראה.
ולמה? מה הסיבה?
האדם היהודי (דתי) לא נמדד בכמה ידע תורני יש לו, אלא בכמה ואיך הוא מממש את הידע הזה בחייו.
בחיים של האדם המורכבים מ- זוגיות כלכלה רפואה חקלאות צבא מדע... תוך שילוב של התורה באורח חייו של האדם. התורה היא לא כתב עת מלפני 3500 שנה, אלא אורח חיים שממומש בחייו של האדם בפועל.

בגלות כאשר היווני, רומאי, צלבני, מוסלמי, עותמאני, בריטי, אחראי על סדר החיים הציבוריים, כאשר עם ישראל על אדמה אחרת, כאשר ירושלים מושא לחלום לא ראלי, התורה ממומשת בארבע אמותיו של האדם, בתוך ביתו בלבד! . (ממומש מדע אהבה זמנים (בלי קידוש החודש) נשים קדושה). כאשר עם ישראל על אדמתו, בונה את הארץ, נוטע כרמים ומחלל, זורע וקוצר, נלחם וכובש, מקים סנהדרין ומשפט, בונה את הר הבית.. (נוספים לנו 9 ספריו האחרים של המשנה תורה) והתורה ממומשת בחייו של האדם על כל רבדי החיים!!!!.. ולא רק בארבע אמות בביתו של האדם ("מיום שחרב בית המקדש" במשמעות העמוקה זה סוף הגילוי של התורה בפורמט ציבורי). אף על פי שכל זה מדובר על ביטוי ציבורי.. הרי שכל הנביאים וחכמי ישראל האמיתיים, בחייהם הפרטיים התעסקו בכלכלתם ולמדו. עמוס, (הנביא הנואם הראשון שנבואותיו נשמרו)מעיד על עצמו שהוא בוקר ובולס שקמים. וכך החוט השזור עד רב אשי ובנו עד סוף תקופת האמוראים. ולא... הם לא היו בעידן של קדושה וטוהר, עידן מטאפיזי שבו כל דבר היה אפוף קדושה.. המצב בארץ בימי ירבעם בן יואש היה מזעזע מבחינה דתית (הושע פרקים ד -יד) והמצב בימי התנאים לא היה משגשג.. האימפריה היוונית ותרבותה ולאחר מכן הרומית ותרבותה שלטה בארץ..התשובה היחידה לשאלה למה הם דאגו לפרנסתם? היא כי הם תפסו שהתורה היא תורה בחיים. ולא חיים בתורה.
אם כך.. על מה אמרו חכמים באבות עשה תורתך קבע ומלאכתך עראי? על התפיסה. על הקשר לתורה. מה הדבר החשוב לך יותר מלאכתך או התורה. וכאן המונח תורה משתנה מלימוד הלכות.. או אליבא דהילכתא, לימוד המביא לידי מעשה. "ולמדתם אותם ושמרתם לעשותם" ללימוד בשביל הלימוד.. לימוד כזה מאופיין בפרדס שאותו הרמב"ם מסביר ביסודי התורה סוף פרק ד. ופרק א מהלכות תלמוד תורה.

ג. שוב.. השאיפה הזו דומה לקרוון מעץ ללא יסודות.. שאתה מכניס לתוך החממה כהגנה מפני הקור. מה שאני מתאר זה בית עם יסודות מאבן שדלוק בו המזגן.. מי יותר עמיד?
אני מדגיש שחייב להיות קשר לתורה.

א.ד.אחרונה

כתבתי, שנכון שעמידה בקישור חזק לתורה בתנאי חיים משתנים, אכן מראה על מעלה. זה לא סותר את המעלה הגדולה שיש במי שמקדיש זמן רב לעיסוק בלימוד תורה בפועל - וביחוד את המעלה הגדולה שיש לכך בראשית בנין הבית לכל צורתו, שזו הנקודה שעליה גם שאלה פותחת השרשור. וכמובן, זה נותן את הכח להמשך במובן הפרטי. נכון שמבחינה מסויימת עדיין "לא בא לידי נסיון", אבל אפשר להבחין לרוב באיזה אדם מדובר.

ב. לגבי הנושא עליו הארכת, אכן הבחנת יפה בין הפרט לכלל. בוודאי שבארץ ישראל, צריך עם ישראל שיהיו בו גם תלמידי חכמים, גם חקלאים, גם רופאים וכו' - וכולם יהיו קשורים לתורה ומוארים ממנה. אבל לגבי כל פרט, האופן שדרשת את "תורתך קבע ומלאכתך עראי", ואת המונח "תורה" שבו; וכן "הווי מעט בעסק ועסוק בתורה" - אינו פשוטם של דברים. אכן, החתם סופר אומר שבעז היה זורה גורן השעורים בלילה, משום ישוב ארץ ישראל. אבל בוודאי שיש הבחנה בדברי חכמים; הרבה מראשוני חכמינו, עסקו במלאכה פשוט כדי להתפרנס. במינימום הנדרש.

וכך לשונו של  מרן הרצי"ה זצ"ל - שהוא ממניחי היסוד לתפיסה המתחדשת של חשיבות המלאכות השונות בישוב ארץ ישראל המתחדש בזמננו - בתשובה לשאלת תלמיד בענין: "צורך העולם וטובתו הוא, שיהיו לו גם אנשים יהודים העוסקים במלאכה ועימה דרך ארץ וגם כאלה שעוסקים בקביעותם בתורה ומתגדלים בלימודה. הבירורים האישיים בזה הם לפי נטיותיהם הנפשיות ומסיבות חייהם בס"ד, עם התיעצות בגדולים בדעת תורה ויראה טהורה".

יישר כח על הדיון בענין. שנזכה להרבות תורה ודרכי נועמה, בכל נתיבות חיינו.

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יש לך עבודה רגשית לעשותמשה

גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.

אחרי שתעשה אותה

אתה תראה פלאים. מבטיח.

מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי

ואיך עושים עבודה רגשית? 

תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשה

אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).

זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb

במישהי כזאת או אחרת.

היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?

כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך

בודאי שיש לכאב שלך מקום.

זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.

זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.

אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה. 

מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.

מקדיש לך את שורות השיר -

"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי

וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"

בסוף אתה לא צריך את על הבנותתפוחית 1

אלא רק אחת

והאחת שלך תתחבר לאופי שלך..

ברור שזה מאכזב ממש. אבל אל תסיק מזה מסקנות מייאשות עליך 

ואוו אחי, משתתף בצערךדרייב

לצערינו העולם הזה עדיין לא טהור.. ואנשים טובים כמוך פעמים רבות נופלים בין הכיסאות ולא זוכים להערכה הראויה. אהבה אכפתיות ורגישות אלו תכונות טובות שלא נמצאות אצל כל אחד!

אך במציאות הזו, נשים מעדיפות ונמשכות דווקא לגבר חזק ומוביל יותר מאשר גבר אכפתי שרוצה בטובתן.. יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמקורן מהגו'נגל והטבע החייתי.

מהסיבה הזאת ישנם נשים שמתאהבות דווקא בגברים רעילים ואפילו פושעים, שלא סופרים אותן ויחליפו אותם כמו גרביים...

לא משנה כמה התקדמנו ומעמד האישה כיום מכובד מאי פעם, נשים עדיין מחפשות ביטחון מגבר.

וגם אתה כאדם טוב ואימפתי, יכול לנסות להשתפר בתחום הזה. מתוך הבנה שזו הטובה הגדולה שאתה יכול לתת  לאישתך העתידית בעז''ה שתאהב ותעריך אותך!

לכן בתחילת קשר מומלץ לבוא, על אף כל החששות, והרצון הטוב לשיחה חופשית ורגישה, דווקא להיות יותר מאופק ויציב. לא לשדר נלהבות או התעניינות גבוהה מדי. לאחר שהאישה תראה את יכולותיך, לנהל קשר ושיחה, היא גם תרצה לראות את הצדדים הפנימיים שלך יחד עם החששות והקשיים.

מצרף סרטון שלמדתי ממנו הרבה, ובכללי ירון ויסברג הוא אלוף בתחום. ממליץ לכולם בחום!😉

אהלן אחשפלות רוח
עבר עריכה על ידי שפלות רוח בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 1:37

קודם כל רק רוצה לשתף שגם אני בחור רגיש, כלפי חוץ זה לא נראה ככה בכלל בכלל בכלל, אבל בפנים אני ובעיקר הקרובים אליי יודעים את זה, כשהייתי קטן הרגשתי את התחושות האלו של "אני לא מספיק גבר" היום אני יודע שזאת אחת התכונות החזקות שלי, אני יודע לזהות אנשים וסיטואציות, ממש להבין מה הם מרגישים ולמה וגם מה להגיד או לא להגיד. וגם בפגישות וקשרים זה משהו שלא רק עוזר לי, אלא ממש מוביל אותי בקשר, אתה יותר מכיל יותר יודע איך לגשת מה לדבר ואם בכלל צריך לדבר או פשוט לשתוק ולהקשיב, וזאת תכונה שלהרבה מאוד גברים פשוט אין, שמעתי כמה פעמים מנשים שיש לי אינטילגנציה רגשית מאוד גבוהה ושהן אהבו את זה מאוד, אני מאמין שאני ואתה דומים בזה.

עוד עניין, ככה השם ברא אותך, והוא לא עושה טעויות, שמעתי מרב מאוד חשוב, שמה זה "חנוך לנער על פי דרכו" ? מה הכוונה?

אז הוא פירש בצורה כל כך פשוטה ומדהימה, נניח פלוני קיבל ילד עם תכונות של אסרטיביות מנהיגות וכו שבילדות אצלו באות לידי ביטוי בחוסר שקט הוא כל הזמן קופץ רק משתולל כי יש בו תכונה שהשם טבע בו להנהיג ולהוביל והוא כרגע ילד, אין לו מושג מה לעשות עם הצורך הפנימי הזה אז הוא מתפרץ החוצה בצורה כזאת, ואם אנחנו בתור הורים נבוא ונרגיל אותו לשבת ולשתוק ולא לקפוץ ותפסיק לזוז כל שניה ושב בשקט וכו וכו, נעלה לשמים אחרי 120 והשם ידון אותנו על זה, "מה עשיתם לבן שלי? נתתי לו תכונות מנהיגות כי התיקון שלו בגלגול הזה היה להוביל אנשים, להוביל מיזמים, להוביל פרויקטים, להוביל דברים, להזיז אנשים לא משנה מה, היה לו ייעוד מסוים שהחינוך הקלוקל שלכם הרס את התכונות שהיו צריכות להביא אותו לייעוד שלו".

וכן לגבי ילד רגיש, הורים שינסו לעשות ממנו גבר גבר, ואסרטיבי וכו, זה לא שייך, הילד הזה יש לו ייעוד ספציפי שבגללו הוא נולד עם תכונה חזקה של רגישות, הוא צריך לטפל באנשים, לעזור לאנשים על ידי זה שהוא מרגיש אותם ומבין אותם ואתם בתור הורים הרסתם אותו וכל הנשמות שהיו צריכות בגלגול הזה להיעזר בו ולעבור דרכו לא קיבלו את העזרה שלהם רק כי חשבתם שאתם יודעים יותר טוב מבורא עולם וניסיתם לשנות את התכונות אופי של הילד.

ובנימה אופטימית זו דוד, היא הפסידה קצת הרבה. וכנראה שבאמת זה לא נכון לה, אבל זה לא אומר שאין מישהי בחוץ שזה הכי נכון לה בעולם וצמאה לזה, ואל תתייאש מזה שהיא אמרה שאתה מה שהיא מחפשת אבל החליטה לסיים בכל זאת, אחדש לך, אתה לא מה שהיא מחפשת. והיא לא מה שאתה מחפש.

מה שאני מנסה להגיד זה שתקבל את זה שזה מי שאתה, כי ככה השם החליט והוא לא עושה טעויות, מי יודע מי צריך להנות מהתכונות שלך אולי הילדים העתידיים שלך, אולי אשתך, אולי קודם כל אתה בעצמך, וגם נראה לי שכשתהיה מי שאתה ותרשה לעצמך להיות עם האופי שלך בלי להלקות את עצמך זה יעשה רק טוב.

תחייך אח שלי השם איתך (:

שאלה קטנהפצל"פאחרונה

"בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה"

דיברת איתה על זה?

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפיאחרונה
ומנגד משדרים נחת נעימות
קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בסדר גם אתה רשמת שטויותהפי

קשה להתייחס לזה ברצינות

לגבר מותר לאישה אסור ..

נו באמת

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לא יודעתהפי

בערך איך שאתה מתמודד עם החיים

או שזה זר לך

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov

לא פוסלים על זה, לפני פגישה.

...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה