עכשיו הסתכלתי שוב, אולי זה לא חד משמעי. בכל מקרה ההפרדה שעשיתי היא נכונה, כי זה שני עיניינים שונים שההשלכות שלהם שונות (בחור שהולך ללמוד הרבה שנים בישיבה או בחור שגם ככה עוזב). בכל מקרה אני התייחסתי בתגובה שלי לבחור שגם ככה הולך לעזוב, ולא לבחור שמתכוון להמשיך.
ב. אני אחד האנשים הלא מוחלטים שיש, ואם תסתכל בהודעה הראשונה שלי שבה הצגתי את דעתי, תראה כמה אני מסייג את הדברים שלי.
ברור שאני לא פוסל בחור ישיבה על סמך סברות בעלמא שאין להן ביסוס, אחרת הייתי צריך לפסול גם את עצמי(וטרחתי אפילו לכתוב שזאת לא דעתי בתגובתי אליך, ככה שהניחוש שלך לא כזה מרשים)...
לגבי הקשר בפועל לתורה, נכון שיש יחתרון לבחור בישיבה, אבל אני חושב שכשמתחתנים עם אדם, כדאי לשים את הדגש על מי הוא האדם, ולא מה יש לו עכשיו (לא רק בתחום הזה, בכל התחומים). בסוף מה שיישאר זה הבן אדם עצמו. יכול להיות שאנחנו חולקים בנקודה הזאת, זאת עדיין לא סיבה לקרוא לדברי שטויות.
ג.אין שום בעיה שתביע את דעתך, וכמו שראית היו הרבה דעות שהובעו בשרשור הזה, אבל אף אחד חוץ ממך לא טרח להגיד למישהו אחר שהוא אומר שטויות. אפילו ברגוע הגיב לי ישירות וכתב שהוא לא מסכים עם דעתי, וקיבלתי את זה.
לכתוב סתם שאתה לא מסכים עם דעה בלי לפרט, זה לא תורם הרבה לדיון, ובטח שלא להגיד על 'שטויות' על דעה מסוימת.
אני באופן אישי משתדל להבין בכל דעה מה נקודת האמת שלה, וגם אם אני לא מסכים איתה בסוף, אני לפחות מבין מה הבן אדם ניסה להביע. אני לומד מזה המון, רווח נקי שלי. אבל גם אם בסוף לא מצאת שום אמת בדברים- אתה יכול להסביר למה אתה לא מסכים, ומי שיקרא את זה ישפוט בעצמו מי צודק. אין שום טעם לומר שזה שטויות, כי אתה משאיר את הקוראים בלי שום מידע למה זה שטויות, ואתה עלול להעליב את בעל הדעה, ובכלל זה מוריד את רמת הדיון.
שוב, תסתכל בהודעת התגובה שלי, ותראה כמה הסתייגתי וניסיתי שלא לקטלג אנשים ולא לשפוט אף אחד. אלא, שבתוך עמי אנכי יושב, אני מכיר אנשים וגם דעות תורניות, ואני רואה בהחלט באמירה הזאת חיסרון גדול, מתוך הכרות מהשטח.
אני פשוט לא מבין איך אחרי כל ההסתייגויות שלי שם, שיכול להיות שביחס להרבה אנשים אני מדבר שטויות וכו, הבנת שאני מקטלג ציבור שלם.
אז אם זה לא היה ברור, אני לא מנסה לקטרג על אף אחד, אני מנסה להעלות את המודעות לעוד צדדים שקיימים בהחלטה הזאת כפי שאני רואה אותם, על מנת שאנשים יוכלו לברר באמת את דעתם, ולבחור בחירות נכונות.