באה היום ואמרה לי שהיא לא הלכה לבית הספר בגלל שאתמול מישהי עשתה עליה חרם ורוב הכיתה(חוץ מ2) לא מדברות איתה.
הלב שלי פשוט נשבר ואני רק רוצה לבכות מזה

מה עושים??
אני רק אציין שהיא לא אחת שנראה שיעשו עליה חרם, היא לא בעייתית מבחינת אופי וגם לא חיצונית.
נשואה טרייה...
ולהשתדל לא להיכנס למעגל של העדרויות מביה"ס, זה אומנם נצרך מדי פעם כדי להתאושש, אבל מערער יותר את המעמד שלה בכיתה.
לדרוש מהמורה טיפול דחוף. ואם לא מתקדם תוך יומים-שלושה, לערב גם את היועצת.
בס"ד
על בחור שחזר הביתה מהצבא והסתגר במיטה ואמר שמתעללים בו. ואמר שלא יחזור יותר לצבא
ההורים לחצו עליו מאד מאד והוא חזר לצבא
ופעם קודמת שהוא הגיע הביתה הוא כבר היה משוגע
ההעדרויות מהביה"ס הם לא מעל הכל.
עד כמה הוא חמור, כמה כוחות יש לילד להתמודד, וכמה עזרה ממשית ויעילה הוא מקבל מההורים והצוות.
למה ילדים עושים את זה?? לא הבנתי גם כילדהמחכה ומצפהאני גם עברתי עם הבת שלי שהיא בכיתה ה והיה לי מאוד קשה עם זה
ופשוט הודרכתי בהנחיית הורים.. ואכתוב בקצרה שצריך להקשיב לילדה ולהקשיב באמת ולאמר לה שבאמת לא יפה איך שהם מתנהגות או מדברות וכו.. אבל בלי לרחם עליה ובלי שיכאב בלב...ולתת לה המון חוזק ולהגיד לה כמה שהיא חזקה וגם אם היא לא מרגישה אתזה להגיד לה שבתוך תוכה היא חזקה וענקית ושהיא תדע לפתור את הבעיה לבד כי היא ענקית ומדהימה וחזקה ושתבוא לספר איך היא התמודדה ושמחכים לשמוע ... וזה מגיע וזה מדהים! פשוט
להאמין בהם ולתת חוזק כי רחמים רק הורסים! בהצלחה רבה!
אפשר להזהות מעומק הלב עם התחושה - גם בלי להחליש.
[לפעמים, ה"הנחיית הורים" בעצמה הורסת, כשהיא מנסה להגזים עם הצד האחד. לא פעם, ילד צריך קודם את ההזדהות העמוקה, שמרגישים את צערו. אח"כ אפשר את כל החיזוקים והאמון]
לא מספיק "לחזק את הילדה" בבית ו/או אצל המורה והיועצת. הילדה באה, סיפרה מה הבעיה שלה ואף אחד/אחת ממשתתפי הפורום לא נתן עצה מעשית. נכון שהמורות בהרבה מקרים בעצמן לא יודעות מה לעשות במקרה כזה. אם יש למישהי עצה לילדה, בטוח שלא רק הילדה תשמח לקבל אותה אלא גם רבים ממשתתפי הפורום ואני בתוכם.
צריך לערב את המורה - ולעקוב עם הילדה אם זה עבר.
בינתיים, לחזק אותה שהיא ילדה טובה ומצויינת - ואלו שעושות עליה חרם, רק מפסידות.
גם להסביר לה, שלפעמים מישהי סתם מקנאה ואין לה כח להתמודד איתה, אז מנסה כך, ושלא תיבהל.
אפשר לברר עם הילדה והמורה ולמצוא ( בד"כ ) שזה בת או שניים שמעוררים את הכל
ופשוט לדבר עם ההורים שלהם.
הם מגדלים כאן דור של פראים ? שיטפלו בילדים שלהם!
הן עדיין יכולות לסחוף את הכיתה אחריהן והילדה המוחרמת תמשיך לסבול.. צריך במקביל לעורר את המצפון של שאר הבנות. לעשות הפרד ומשול ולפורר את האחדות הרעה של החרם
בנות דודות, שכנות, חוגים....
לא תחליף לטיפול שורש, אבל מקל על ההתמודדות
אנאל16אפשר לדבר עם המורה או ללכת להנהלה של הבית ספר שיטפלו
במקרה הזה...!!
לנסות להבין מי הן מארגנות החרם (לרוב זה ילדה אחת או שתיים) ואם היא יודעת מה הסיבה לחרם.
כשהפרטים ידועים אפשר להתקשר לאמאות של המארגנות, רוב האמהות כיום מבינות את המשמעות של זה ושיחה קצרה שלהן עם הבת תביא לסיום החרם.
נשואה טרייה!תודה על התמיכה !!!
לב אמיץאחרונהמי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות