הילדה אמרה שעושים עליה חרם נשואה טרייה...
אחותי הקטנה בכיתה ב'.
באה היום ואמרה לי שהיא לא הלכה לבית הספר בגלל שאתמול מישהי עשתה עליה חרם ורוב הכיתה(חוץ מ2) לא מדברות איתה.
הלב שלי פשוט נשבר ואני רק רוצה לבכות מזה
מה עושים??

אני רק אציין שהיא לא אחת שנראה שיעשו עליה חרם, היא לא בעייתית מבחינת אופי וגם לא חיצונית.
דבר ראשוןאמא ל6 מקסימים
להתקשר למורה וליידע אותה.
אני מאמינה שהיא כבר תדע איך לטפל. וחשוב לעקוב ולוודא שאכן טופל
^^^ולחזק מאוד את הילדה.לב אמיץ

ולהשתדל לא להיכנס למעגל של העדרויות מביה"ס, זה אומנם נצרך מדי פעם כדי להתאושש, אבל מערער יותר את המעמד שלה בכיתה.

לדרוש מהמורה טיפול דחוף. ואם לא מתקדם תוך יומים-שלושה, לערב גם את היועצת.

שמעתי סיפורפולני פלוני

בס"ד

על בחור שחזר הביתה מהצבא והסתגר במיטה ואמר שמתעללים בו. ואמר שלא יחזור יותר לצבא

ההורים לחצו עליו מאד מאד והוא חזר לצבא

ופעם קודמת שהוא הגיע הביתה הוא כבר היה משוגע

ההעדרויות מהביה"ס הם לא מעל הכל.

אני מסכימה. אבל תלוי במצב.לב אמיץ

עד כמה הוא חמור, כמה כוחות יש לילד להתמודד, וכמה עזרה ממשית ויעילה הוא מקבל מההורים והצוות.

לערב את המורה..א..א..
ולחזק אותה חיובית
לצערי לא תמיד מורה יודעת לטפלzmil
ויש מורות שמעלימות עין
כדאי לפנות למורהאורי8
למחנכת יש הרבה כח, היא עכולה מאוד לעזור. מהכרות עם הרבה מורות, יש שידעו לטפל מצויין ויש שלא יטפלו טוב או יטטאו את זה ... שווה לנסות. ואם לא מטופל יש בבית הבפר גם מנהל ויועצת. חרם הוא סוג של אלימות ולכן חשוב לחזק את הילדה אבל זה לא מספיק. זה צריך להיות מטופל ע"י בית הספר כאלימות לכל דבר, לפעמים חרם מתחיל מכמה ילדות חזקות שמוצאות קורבן והן צריעות לדעת שזה לא שווה להן. אם זה לא משהו חד פעמי ויש לאחותך האבה בעיות חברתיות אני ממליצה גם על טיפול רגשי להעצמה שלה , כי הבנות הכוחניות בדרך כלל עושות חרם על יחדה חלשה יותר, והיא צריכה להתחזק, להאמין בעצמה ולשדר משהו בטוח יותר סביבה, אם זה חד פעמי, זה בעיקר טיפול משמעתי של המחנכת וגם קצת מאפיין את הגיל, בנות בגילאים אלו יכולות להיות אכזריות מאוד
* יכולה * צריכות* הרבה - טעויות הקלדה כשכותבים מהראורי8
או פשוט הן לא יודעות ..לטובה
שזאת בעיה בפני עצמה!
אוף איזה עצוב למה ילדים עושים את זה?? לא הבנתי גם כילדהמחכה ומצפה
לחזק אותה בדברים האמיתיים שהיא טובה בהם.
לחזק לה את הביטחון העצמי שתכיר בערך עצמה ובמה היא טובה.

לידע את המורה

בהצלחה וחיבוק לקטנה :*
השאלה היא למה עשו עליה חרם. לרוב זה לא סתם..באורות
מזכרונותי בילדות...כמעט אף פעם זה לא היה "סתם". צריך למצוא את הנקודה שמפריעה לבנות סביבה שגרמה לחרם ואז לטפל נקודתית לדעתי..
זכור לי שבכיתה ה' היתה אצלנו ילדה שהיתה נורא מניפולטיבית, עד שבאיזשהו שלב החליטו לעשות עליה חרם כדי שתפסיק. לפעמים זה מסיבות שטחיות יותר גם כמו מסריחה ומכוערת(ילדות, עם אכזר..) לכן גם כדי להעלות את הביטחון העצמי של הילדה, כדאי לבדוק ממה זה נבע.
אולי הן מקנאות שהיא חכמהzmil
מניסיון כנסומלכת שבא

אני גם עברתי עם הבת שלי שהיא בכיתה ה והיה לי מאוד קשה עם זה

ופשוט הודרכתי בהנחיית הורים.. ואכתוב בקצרה שצריך להקשיב לילדה ולהקשיב באמת ולאמר לה שבאמת לא יפה איך שהם מתנהגות או מדברות וכו.. אבל בלי לרחם עליה ובלי שיכאב בלב...ולתת לה המון חוזק ולהגיד לה כמה שהיא חזקה וגם אם היא לא מרגישה אתזה להגיד לה שבתוך תוכה היא חזקה וענקית ושהיא תדע לפתור את הבעיה לבד כי היא ענקית ומדהימה וחזקה ושתבוא לספר איך היא התמודדה ושמחכים לשמוע ... וזה מגיע וזה מדהים! פשוט

להאמין בהם ולתת חוזק כי רחמים רק הורסים! בהצלחה רבה!

קודם כל אמפתיה.ד.

אפשר להזהות מעומק הלב עם התחושה - גם בלי להחליש.

[לפעמים, ה"הנחיית הורים" בעצמה הורסת, כשהיא מנסה להגזים עם הצד האחד. לא פעם, ילד צריך קודם את ההזדהות העמוקה, שמרגישים את צערו. אח"כ אפשר את כל החיזוקים והאמון]

בתור מדריכה לשעבר של הגילאים הללו יש רק פיתרון אחדספר הספרים
עבר עריכה על ידי ספר הספרים בתאריך ט"ו בטבת תשע"ז 14:17
והוא לחזק את הילדה עצמה!
הרבה פעמים למורה אין כל כך הרבה כוח וגם ליועצת אין תמיד יכולת השפעה, אבל גם תערבו אותם.
הילדה צריכה המון חיזוקים והמון אהבה!
הרבה פעמים שעושים על ילדה חרם היא מרגישה לא טובה, חכמה או רצויה וכאשר יש לה מפלט בבית, אוזן קשבת וחיבוק חם של הקרובים אליה זה נותן לה כוח להתמודד מול אותן הבנות.
ילדות קטנות מפנות את אצבע החרם לבנות חלשות שאין להן חוזק.
אבל כשאר הילדה מחוזקת מהבית היא תוכל למנוע חרמים נוספים על בנות בכך שהיא תדע שיש לה גב.
בנוסף לתת לה עצות מעשיות ולא לעודד התנהגות אלימה פיזית ומילולית כלפי אותם בנות כי אז זה רק ידרדר את המצב.
אף אחת מכן לא נתנה עצה מעשית.חכמת ישישים

לא מספיק "לחזק את הילדה" בבית ו/או אצל המורה והיועצת. הילדה באה, סיפרה מה הבעיה שלה ואף אחד/אחת ממשתתפי הפורום לא נתן עצה מעשית. נכון שהמורות בהרבה מקרים בעצמן לא יודעות מה לעשות במקרה כזה. אם יש למישהי עצה לילדה, בטוח שלא רק הילדה תשמח לקבל אותה אלא גם רבים ממשתתפי הפורום ואני בתוכם.

לא הבנתיאמא ל6 מקסימים
למה את חושבת שכל העצות פה לא מעשיות?
חלק כתבו לפנות למורה- זה מעשי מאוד
חלק כתבו לחזק את הילדה- זה גם מעשי מאוד.
מה חסר לך? פיתרון לילדה? לא לכל בעיה שהילדה מספרת- נכון וצריך לתת לה פיתרון מיידי. לפעמים צריך פשוט להקשיב ולתת לה הרגשה שיש אוזן קשבת והזדהות, לאו דווקא לתת לה הוראות מה לעשות.
לחזק את הילדה זו העצה!ספר הספרים
אין פתרון קסם וגם אין ספר הדרכה.
כאשר הילדה חזקה וגאה היא תלך ותתמודד מול הבנות ותראה לשאר הבנות שהיא יכולה וחזקה להתמודד מולן וכך החרם יפסק.
אם את מחפשת עצה מעשית אפשר לערב את ההורים האחרים אבל זה מאוד תלוי בהורים ובתגובה שלהם.
זה דבר גרוע מאד.ד.

צריך לערב את המורה - ולעקוב עם הילדה אם זה עבר.

בינתיים, לחזק אותה שהיא ילדה טובה ומצויינת - ואלו שעושות עליה חרם, רק מפסידות.

גם להסביר לה, שלפעמים מישהי סתם מקנאה ואין לה כח להתמודד איתה, אז מנסה כך, ושלא תיבהל.

כבעל ניסיון אישיspe

אפשר לברר עם הילדה והמורה ולמצוא ( בד"כ ) שזה בת או שניים שמעוררים את הכל

ופשוט לדבר עם ההורים שלהם.

הם מגדלים כאן דור של פראים ? שיטפלו בילדים שלהם!

יש הורים שאין להם שליטה על הילדיםzmil
לצערינו. ניתן להעניש בהשעייה אפילו את יוזמות. החרם
ומה שכואב זה גם העובדה שגם אם המנהיגות יענשואורין

הן עדיין יכולות לסחוף את הכיתה אחריהן והילדה המוחרמת תמשיך לסבול.. צריך במקביל לעורר את המצפון של שאר הבנות. לעשות הפרד ומשול ולפורר את האחדות הרעה של החרם

אולי להגיע לכיתה ולספר סיפור לכלל הבנותמבט קדימה
ואולי לפני לוודא עם הילדה מי הן מנהיגות החרם ובמקביל להגעה לכיתה לבקש מהיועצת/ המחנכת לקחת את הבנות לשיחה שמשלבת גם הוראה מפורשת שחרם זה דבר אסור אם צריך אז כולל איום. וגם במקביל הסבר בגובה העיניים שלהם מדוע זה לא טוב.

כך גם הכיתה תבין עד כמה זה עצוב לעשות את זה (כמובן שהסיפור יעסוק בנושא) ובנוסף לסיפור לתת מענה לבנות שלא רןצות להשתתף והם חוששות מזה.
וגם המנהיגות יבינו שהמורה מאוווד נגד.
בגיל הזה מנסים להרשים את המורה ולכן הדעה של המורה מאוד חשובה בעיניהן.

אפילו הייתי מציעה שהמורה תאמר מפורשות לבנות בסיכום שאצלנו בכיתה לא עושים חרם.
ולהנחות את הבנות כיצד לפייס את הילדה.
להכין לה פתקים וכן....

חרם עושה צלקת נוראית.
בעיני, לקחת יום חופשי על כזה דבר.
זה פשוט נסחב שנים.
חבל על הנפש המתוקה של הילדה...
נראה לי שיש סיפור של חיים ולדר על חרםאודי-ה
לצערי לא תמיד ממומלץ !לטובה
הילדים לפעמים יכולים אפילו עוד יותר לכעוס אם ידברו עם הוריהם ולהמשיך את החרם... מה שהכי נכון ממה שקראתי פה לדעתי זה ללמד את הילדה איך להפסיק את זה ולחזק אותה. גם למורים אין תמיד שליטה ולא יודעים הכל כבר ראיתי. ב"הצלחה רבה!
ליצור גם מסגרות חברתיות נוספותאורחת כאן

בנות דודות, שכנות, חוגים....

לא תחליף לטיפול שורש, אבל מקל על ההתמודדות

עצה נהדרת ^אלעד
מעגל נוסף המנותק מכיתתה של אותה ילדה יכול להוות מפלט מרגיע
אכן יש סיפור של חיים ולדר על חרם והואtajos
מאוד יכול לעזור למרות שכאן מדובר בגיל מאוד צעיר.
מנסיון שלי עם ביתי שהיא כבר בכיתה ד' היום, יש מישהי בכיתתה שמציקה לה עוד מכיתה ב'. כנראה מקנאת בה. הדרכתי אותה לנסות כמה שיותר להתרחק ממגע איתה ולהתייחס אליה כאל אוויר . באמת לאט,לאט עוד ועוד בנות בכיתה מגלות את האופי של המציקה.
כיוון שבסיפור הזה מדובר בחרם הייתי מדברת עם אם הילדה המחרימה
זה באמת עצובאנאל16

אפשר לדבר עם המורה או ללכת להנהלה של הבית ספר שיטפלו

במקרה הזה...!!

קודם כל לשוחח אתהshir20

לנסות להבין מי הן מארגנות החרם (לרוב זה ילדה אחת או שתיים) ואם היא יודעת מה הסיבה לחרם.

כשהפרטים ידועים אפשר להתקשר לאמאות  של המארגנות, רוב האמהות כיום מבינות את המשמעות של זה ושיחה קצרה שלהן עם הבת תביא לסיום החרם.

דבר ראשוןג'נדס
נשואה טרייה..., קבלי חיבוק. זה התמודדות לא פשוטה כלל.

דבר שני, ממליצה לדבר עם המורה כדי לדעת את התמונה קצת יותר לרוחב. היא ילדה בכיתה ב', בגיל 7/8 סל הכל. כדאי שתקבלי מהמורה את התמונה המלאה יותר. יש סבירות לא קטנה מאוד שהילדה אומרת רק חלקי פרטים. ח"ו אני לא מכוונת לכיוון שהיא ממציאה, אבל כן יכוליות שהיא קוראת את המציאות קצת אחרת...

דבר שלישי, אני יכולה לנסות להרגיע אותך, שבד"כ כמו שיש את הבת שמנהיגה את החרם, כך יש את ההופכית שלה באותה כיתה, את הבת שעדין נשארת חברה של הקורבן... (לא מצאתי מילה אחרת, אבל פסיכולוגית, עצם הוצאת החרם לפועל זה ביטוי שלילי של צורך בשליטה של הבת שמנהיגה את החרם, לא כי יש משהו לא טוב בביתך. ולכן היא סך הכל נפלה קורבן...)
כדאי שתדעי מי הבת החברה, כלומר לפחות שפחות משתפת פעולה עם החרם, ושביתך תרגיש שיש לה מישהי בכיתה כמפלט. בית ספר זה המון שעות. יום שלם של חרם זה סיוט לילדה שעוברת את זה.

דבר רביעי, קצת קשה לומר, כי הגיל כ"כ קטן... אבל יכוליות שהילדים זקוקים להגיע למסקנה בעצמם שזה טעות חמורה, ממש עוון, דבר שלא ייעשה... ולא כי ההורים שלהם דיברו איתם על זה בבית והכריחו אותם להפסיק... אם זה יפסק בגלל דיבור עם ההורים, בבוקר למחרת הכל יהיה מעושה, עדין יהיו פרצופים... הבת שלך עדין תרגיש רע... זה יעבור, כן? אבל מגיע לבת שלך סליחה! בריש גלי!!!

אני מתחברת לעצה שכתבו עם הסיפור שיספרו בכיתה... במיוחד בגלל הגיל הקטן...
הם בכיתה ב'?מה'
קודם כל אני רוצה לומר לכולכם כל הכבוד על האכפתיות, בתור אחת שכילדה היתה מאוד חלשה חברתית, זה מחמם את הלב לראות שלאנשים כן אכפת , זאת הרגשה כל כך נוראה, עד היום קשה לי להבין למה ילדים משפילים ילד אחד שלא פגע בהם מעולם. בתור אמא אני בשום אופן לא סובלת אם הילדים שלי חלילה פוגעים במישהו ולכן גם להם זה ברור. כיתה ב' זה בהחלט גיל שהמורה וההורים יכולים לחנך ולהשפיע. לילדים שלי אני אומרת שלא משנה מה אחרים אומרים ועושים עליהם...מה שקובע זה מה שאתה חושב על עצמך וכמובן לעטוף בהרבה הרבה אהבה והערכה. בשביל למחוק מילה רעה צריך לפחות פי שבע מילים טובות. וגם זה נסיון קשה מה', לומר לה שעם כל נסיון ה' נותן כוח והזדמנות להוציא מזה טוב וחוזק וגם שהיא בסדר ומי שמתבלבל ומפשל ומתנהג לא כראוי זה המחרימות וכמובן בהחלט לדרוש מהמורה/הורים מי שיכול שידע ויטפל. בסה"כ כיתה ב'! בטח שאפשר להשפיע עליהם שיבינו שזה רע ואחר כך אפשר לעשות איתם פעילויות מגבשות ולתת לילדה תפקידים או עניינים שיכולים לחזק אותה אישית וחברתית. למשל לבקש מהמורה שתארגן הצגה/טיול/פעילות שהבת תהיה שותפה להצלחה ביחד איתם. בגיל הזה גם אפשרי לקנות לה משהו שימשוך את החברות וללמד אותה שתהיה "המומחית" בקפיצה בחבל וכד'
המצב חזר לקדמותו!! המורה טיפלה והילדות חזרו לדברנשואה טרייה!

תודה על התמיכה !!!

ב"הג'נדס
(מוזר, יש לך שני ניקים עם שם דומה, לא?)
כן, שכחתי את הסיסמה לקודםנשואה טרייה!

ב"ה. בשורה טובה לב אמיץאחרונה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך