חה-חה,שמעו מה קרה לי לפני חצי שעה בערךעוזיהו2
עבר עריכה על ידי עוזיהו2 בתאריך י"ט בטבת תשע"ז 18:34

החברה הקודמת שלי שלחה לי הודעה.

''החלטתי להיפרד''...כתבתי לה שנפרדנו כבר מזמן...היא כתבה שזאת היתה הפסקה ועכשיו זה סופי,כתבתי לה שהיא ביקשה הפסקה ואז חתכתי.התנצלתי בפניה על הכל,היא כתבה שהיא גם רוצה לבקש סליחה.כתבתי לה שאני סולח לה,היא לא כתבה שהיא סולחת.שלחתי הודעה אם היא סולחת,לא ענתה,שלחתי עוד אחת אם היא סולחת או לא,לא ענתה.

היא יודעת שנפרדנו,היא לא טיפשה ברוך השם יתברך.בליל הפרידה היא כתבה לי ''אנחנו נפרדנו''(לא בשיחת הפרידה עצמה).זאת אומרת שיש סיבה אחרת לזה שהיא שלחה הודעה,יודעים מה אני חושב?כתבתי באחד הפורומים שאני לא מרגיש אליה יותר רגשות(כמדומני פרוזה וכתיבה חופשית) ופתאום היא שולחת הודעה...אני חושב שהיא שלחה הודעה בכדי לעורר בי שוב פעם רגשות,אבל עוזיהו לא יורד נמוך כל כך.(ברוך השם יתברך).מטרה לדעת שהיא זאת שחתכה את הקשר,ושאני ארגיש אליה רגשות,שאני אוהב אותה!זה כל כך עלוב.שפל המדרגה!עצם העובדה שהיא לא כתבה שהיא סולחת מראה על זה שהיא רוצה שאכתוב לה עוד ועוד הודעות...כשאתה חושב על אדם שיש לך נטייה להימשך אליו(בדרך כלל בנים לבנות ובנות לבנים) במשך כל היום-אתה בעצם מתחיל להתאהב בו.אולי זאת היתה המטרה שלה.לנסות להבין ולשבור את הראש למה היא שלחה הודעה כזאת אם היא יודעת שנפרדנו?זאת גם אפשרות לא?

מה דעתכם?(תשובות כמו היא חשבה שהייתם בהפסקה לא יתקבלו,כי בליל הפרידה כמו שכבר ציינתי היא כתבה לי ''אנחנו נפרדנו.''-לא ''אנחנו בהפסקה'' לא ''אל תדבר אתי עכשיו'' אלא ''אנחנו נפרדנו'')!

רק לפני מספר שעות זיכתה אותנו זוהרת בטורקיז בדבריותפוח יונתן

של הרב אבינר,

וכבר מזלזלים בשתי השורות הלפני אחרונות שנכתבו שם

או,וואו!מדהים!עוזיהו2

כאילו כל מה שאני עושה זה לבדוק אם ''זוהרת בטורקיז'' שולחת הודעות ומזכה אותנו בדבריו של הרב אבינר!

אם אתה צריך לבדוק במיוחדתפוח יונתן

מה דעתו של הרב אבינר בנושא, כדי לדעת איך לנהוג במצב כזה, אז מצבך...

האמת היאתקוות עולמים

שממש אהבתי את השורות האחרונות. אני לא מאוהדי הרב אבינר, ולא מאוהדי הרבנים בכלל, ואכן דברים יפים מאד וראויים מאד הוא כתב.

'אל תספר שום דבר לחבריך מהפגישה וממה ששמעת מן הבחורה. הכל בגדר סוד. סיפור על כך הוא לשון הרע חמור. גם לאשתך בעתיד אל תספר מאומה'

יש סיפור על אחד מזקני חסידי ברסלב של הדורות האחרונים, רבי ישראל בער אודסר זצ"ל, הידוע גם בפשטות בתור 'הסבא'. בקיצר, היה איזה רב מפורסם אחד שהתפרסם עליו שהוא עושה התבודדות, ורבי ישראל בער אודסר הלך לבקר אותו בביתו. אשתו של הרב פתחה לו הדלת, ואמרה לו שהוא עושה כרגע התבודדות. אז, כך הוא אומר, אני הבנתי איך הוא עושה התבודדות.

התבודדות זה דבר כל כך אינטימי, כל כך אישי, כל כך פרטי, לא מספרים על זה, לא מדברים על זה, לא אומרים לאף אחד שאתה הולך. לוקחים את הנעליים והולכים. זוגיות, קשר בין איש ואישה, זה בדיוק כמו התבודדות, זה בדיוק כמו עבודת ה'. לא מספרים על זה ולא מדברים על זה, לא משתפים בזה אנשים. זה מכוער מאד ומגונה מאד לשתף או לספר לאנשים על מה שעובר עלייך עם ההוא או ההיא.

אין לך יפה מן הצניעות, ואין הברכה שרויה אלא בדבר הסמוי מן העין וכו'.

איך לומר את זה...עוזיהו2

אני לא סופר אף אחד מכם ואתם לא חברים שלי.

ואתה לא מכירים את הבחורה,אין לכם מושג על מי אני מדבר,אז מה לשון הרע בזה?

''זה מכוער מאד ומגונה מאד לשתף או לספר לאנשים על מה שעובר עלייך עם ההוא או ההיא.''-איסור הלכתי או מבחינה מוסרית?

גם אם תיאורטית אין כל בעיה בלספר לחברי הפורום על X או Yנפש חיה.

הרי שאני לא בטוחה שזה הגון וראוי. 

מבחינה גם הלכתית* וגם מוסרית,  כמו גם מכך שכולנו כמו שכתבו כבר- נחשפים לסיפורי מערכות יחסים שמוטב להן שייפתרו בצנעה ולא לעין כל.
וכן, הפורום הוא "לעין כל" גם כשכל אחד ספון במחשבו- והכותב לא יודע או מתעלם מכמות זוגות העיניים הקוראות/ עוקבות אחר ההתרחשות.

ונקודה לחשיבה.
לו אתה מעמיד את עצמך במקומה- האם היית רוצה שכולנו ניחשף לבעייתיות/ לטוב שבקשר ביניכם, שלכם?

*לא בקיאה ולכן לא כותבת. תוכל לעיין בתגובות לעיל.

אם זה לא הלכתי אז זה מותר,נכון?סוף פסוק.עוזיהו2

''ונקודה לחשיבה.
לו אתה מעמיד את עצמך במקומה- האם היית רוצה שכולנו ניחשף לבעייתיות/ לטוב שבקשר ביניכם, שלכם?''-למה לא?למי בכלל אכפת מה יחשבו עלייך?אני עושה את זה בשביל לפרוק או בשביל לקבל דעות על למה היא עשתה כך,לא ביקורת לי או משהו כזה,או תשובות לשאלות...

אני מתלבטת אם להוסיף כתיבה פה או להניח לזה.נפש חיה.

אני חושבת שמשהו צריך להשתנות בהסתכלות כזו. 

רגישות
והבנה בין השורות.

אבל אולי באמת חבל על זמני.
כל טוב ובהצלחה!

חבל שכתבת את זה...עוזיהו2

זה לא באמת ישנה לי את המחשבה.

ברוך השם יתברך ובעזרת השם יתברך

שתהיה בריא. חבל שאין בך את המוכנות לשמוע. זה יכולנפש חיה.

לתת לך עוד זוויות הסתכלות!

לא רואה בעיה הלכתית או מוסרית. מי אמר שאלה לא סיפורי בדים?צקון לחש

אם זה סיפורי בדים למה הוא טורח לספר ומקבל תגובות?נפש חיה.
זאת לא הנקודה. הנקודה היא שאין כאן שום פרט מזהה, זה לא אסורצקון לחש

הלכתית. אלא אם אסור להמציא סיפורים כאלה בכלל.

ולעניין שהעלית, יש אנשים שאוהבים תשומת לב ובודים סיפורים (וה' ירחם הייתה אישה לפני איזה מאה שנה בארה"ב שהייתה רוצחת את הילדים שלה בשביל התשומת לב באבל, אז קל וחומר על גבי פורומים וכו'). אבל זה לא רלוונטי אז נא להשתדל לא להרחיב בנושא הזה.

אתה המומחה פה, לא אני. לכן כתבתי שאנלא יודעתנפש חיה.
ולכן לא אכתוב בכך.
הנקודה של 'אין פה בעיה הלכתית'
קצת מזכירה את האימרה "מדקדקים ב 'איכה' ומדלגים ב'שמע' ".

יש לי מה

אבל לא ארחיב וד''ל.
צקון לחש

ואני ממש לא מומחה, לכלום ב"ה *ראש קטן* מגניב

אין אדם מדבר אלא מהרהורי לבותקוות עולמים

אל תבין אותי לא נכון, סתם כתבתי משהו שהבנתי לאחרונה גם בעצמי, לא דיברתי עלייך או משו. אני דווקא מחבב אותך, יש לך דעות מעניינות, רק מה, אתה עדיין צעיר באיזה 3-4 שנים, לכן קצת אתה קיצוני ונמהר, אבל בסך הכל יש לך אחלה פוטנציאל לא להיות סתום ואטום כמו מרבית החברה.

אמר רבי שמעון בר יוחאי, דבר שהבאת בתפילה, אל תפחד. כל דבר שבא ללא תפילה, יכול להזיק לאדם, יכול לפגוע בו, יכול לשרות על הדבר הזה משהו לא טוב. זיווג זה תפילה, שלום בית זה תפילה, הכל תפילה. זו תופעה רעה מאד מה שאנחנו רואים שאנשים מתרגלים ללכת ליועצי נישואין, או שאנשים מתרגלים שאנשים יכירו להם ויסדרו להם מישהי או מישהו, והם תלויים בבני אדם, בבשר ודם, ושוכחים לפנות למקור ולשורש.

תפילה היא עבודה שבלב, ודיבור הוא גילוי הלב, שנאמר 'אין אדם מדבר אל מהרהורי לבו'. ואמרו חז"ל 'אמור מעט, ועשה הרבה'. פירוש , שצריך להמעיט בהצרות שווא ובדיבורים ריקים ובמילים שפורחות באוויר, ולעשות הרבה, כלומר להתחנן ולחפש ולהתפלל הרבה, כמו שאמר דוד המלך, 'עד אנה אשית עצות בנפשי', כי צריכים למצוא את הדבר הנכון לעשות, את עצת ה' שעומדת לעד. ועד אמרו חז"ל הוא שאהבה היא בנפש, ונפש היא בחינת רצון, וכבוד הוא במעשים. ואת הנפש, את הרצון, את האהבה, ראוי להסתיר ולכסות, שנאמר 'כל עד בלבב פנימה, נפש יהודי הומיה', וכל כבודה בת מלך פנימה, ואין בת מלך אלא הנשמה, והנשמה גם קרויה אשתו של אדם, וכמו שאמרו חז"ל אשתו, זו ביתו, והלב של האדם גם כן נקרא בית, ובשביל של 'שלום בית', צריכים תפילה.

וכבוד הוא במעשים, ואת המעשים גם כן צריכים להסתיר, שנאמר 'כבוד אלוהים הסתר דבר'. כמה שפחות התערבות של אנשים, כך יותר טוב. אני מחכה ליום שבו אנשים יבינו מעצמם ויפעלו בתפילה, ולא יפתחו הרגלים ודפוסי פעולה וחשיבה עצלים ואנוכיים כמו ללכת לשדכנים וליועצי נישואין שיחריבו להם את הבית.

אשרייך עוזיהו. חיוך

תקוות עולמים. קבל צל''ש על תגובותייך.רחפת..
כל תגובה - תגובה! נהניתי לקרוא, תצליח!
תודה רחפתתקוות עולמים

אבל אני מעדיף ניגונים על פני המילים. כמו שאמר דוד המלך 'עורה הנבל והכנור', ולא אמר עורה המקלדת או העט. ולהלן באתי בפיוט כתוב עליי להנאת כל בני ישראל ושוכני הפורום:

"האם תואיל בבקשה להתפנות לעזאזל?"עוזיהו2
אל תעז לתת לי ביקורת לעולם ואל תגיד לי מה אני כן יכול לעשות ומה אני לא יכול לעשות.
זה היה מכוון לתקוות עולמים?אליפלא

מה אתה כל כך מתעצבןאור0

אשמח לדעת מה אתה חושב על מה שאתה אומרע מ
מה אכפת לך שמישהו נותן לך ביקורת?ראשון בראש

גם ככה אתה לא שם על מה יחשבו עליך, לא?

ציטוט שלך מתגובה למעלה: "למה לא?למי בכלל אכפת מה יחשבו עלייך?"

אם אכפת לך מזה שמישהו כתב לך (ועוד בכלל פירגן לך ומשום מה לקחת את זה לכיוון שלילי...), כנראה שכן אכפת לך מה החברה אומרת...

שלפחות תהיה מודע לעניין. אל תחיה באשליות שלא אכפת לך מה החברה חושבת...

מי שלא אכפת לו- הוא שלם עם עצמו ולא מתרגז או מרגיש צורך להגיב מביקורת של מישהו אחר עליו..

לא אכפת לי מה החברה חושבת עלייעוזיהו2
אני לא מוכן לקבל ביקורות כי אנחנו כולנו טועים שוב ושוב ושוב אבל לא שוכחים לתת ביקורת על דברים פי אלף נוראיים ממה שעשית.תפסיק לקבוע מה כן נכון ומה לא,אני קובע לעצמי ומחליט לעצמי.רק ה' יתברך יכול לקבוע לי,בטח לא החברה.
זה לא מזיז לי מה שאומרים עלי אבל עצם העובדה שהחברה מרשה לתת לאחרים ביקורת. צריך לעשות שינוי!
אתה צודק ואני מסכימה איתך מאוד. אבל אפשר לומר רגע משו?אליפלא

אבל בלי שתסקול אותי כי אם לא אז לא אכתוב מראש....

אז אל תכתבי מראש.ראשון בראש

תכתבי מהבטן..

חחח נו....אליפלא

אם זה מעצבן אותך- זה נקרא ש*אכפת לך*...ראשון בראש

ובעז"ה תבין עוזיהו, ש'חברה'-זה לא מילה גסה.

ויש גם דברים טובים שנובעים מהרגלי חברה.. מדרך חיים של חברה.

לא הכל פסול.

אנחנו לא זאבים בודדים ולא נזירים במערות. יש ערך לחיי חברה ולדרך בה היא מתנהלת.

לא,מעצבנת אותי דרכה של החברהעוזיהו2
לא הביקורת עליי.הפסקתי לקרוא ברגע הבנתי שזאת ביקורת.
את מה הפסקת לקרוא? את התגובה שלי?ראשון בראש

או בכלל תגובות קודמות של אנשים פה?

והערה/דיון/חוסר הסכמה איתך- לא הופך את זה ל*ביקורת*..

לדעתיע מ
שורש הבעיה היא בכך שאתה לא מעריך מספיק את החברה, יש אנשים איכותיים שם בחוץ ששווה לשמוע את דעתם. אם כל אחד רק טועה כי הוא לא אלוקי, אז ביטלת את המושג חשיבה, אסור לנו לחשוב כי אנחנו טועים.
(ובאמת, מי צודק? כל אחד לעצמו? אבל אסור לו להגיד את דעתו לחבירו כי בשבילו זה לא אמת? מעניין...)

ואיך אתה יודע שאתה צודק ולא אחרים? אתה כנראה נביא...

דבר נוסף, נראה באופן עקבי מתגובותיך שאתה מפרש את המושג קבלת ביקורת באופן טוטאלי, כלומר שאם אני אגיד שאני מקבל ביקורת מהסביבה זה אומר שכל מי שיגיד לי ביקורת אני מחוייב להקשיב לו ולהשתחוות לדעתו. לא, לקבל ביקורת זה אומר שאתה מסוגל לשמוע דעות של אחרים, להבין אותן, ולהגיד אם אתה מסכים עם זה או לא, ולמה. אם שמעתי דעה והחלטתי שהיא נכונה לדעתי, אני לא צריך להרגיש מושפע מהחברה, הרי עכשיו *אני* חושב ככה!
עם המחשבות שלך עליי תתמודד בעצמךעוזיהו2

אל תוציא אותם עליי.אני לא מעוניין לשמוע.

לחשוב מותר לך,אבל אני מסרב שתוציא עליי את הדעות המפגרות שלך עליי!

אני לא מנסה להביע את דעתיע מ
אני מנסה לשמוע את דעתך.
למה דעותיי מפגרות ודעותיך לא?
.....עוזיהו-נפש חיה.

תמונה

את באמת רוצה להתערב בזה?חחצקון לחש

אם את שומר עליי שלא אנזק בתכלס זה טוב לדעת את מה שנתתי שםנפש חיה.

מה נתת שם?ראשון בראש

את המשפט של ר ישראל סלנטרנפש חיה.

תמונה

לא חושב שהוא ניסה לחפור למישהו בור וכו'. כנראה התקומם נגדצקון לחש

הביקורת המוגזמת כאן בפורום כאילו שאם אתה לא מתבטא בצורה חקיינית-שמאלנית (קרי פוליטיקל קורקטנס), אז אין לך זכות קיום.

ואני מבין אותו בהחלט.

לא הבנתי כוונתונפש חיה.

ואני לא חושבת שלכנות תגובה של מישהו במילה פוגענית ומזלזלת [כן כן. מזלזלת!]
מצדיק רישום שלה [ובכלל....ממתי ולמי -נחמד לנו לנהל שיח כזה?..... ק"ו להיות נוכחים ואולי להיפגע ממנו?...]
הגם שזה כן או לא פוליטיקלי....מה שאמרת
[באמת שלא ממש הבנתי מה אתה רוצה להגיד בזה.]

עניין של
תרבות דיבור
ודרך ארץ
ונימוס.

מחד אדם שמדבר מתוך ליבו ללא מחסומים, מאידך נודניקים צדקנייםצקון לחש

שמצקצקים בלשונם ללא הרף.

מישהו צודק? לא נראה לי.

אבל זה בוודאי לא נקרא דרך ארץ. לכל אדם זכות להתבטא ע"פ מבנה הנפש שלו.

הוא הרי לא עבר כאן שום עבירה. וזה ש"לא נוח" לאיזה מישהו לקרוא משהו שלא קשור אליו אפילו בעקיפין, זאת בעיה שלו (שכן אין זאת עבירה, כי אין בכך אונאת דברים).

למה אתה מחליט שאין בזה עבירה?ראשון בראש

מי אתה?

למה אתה חושב שאתה יודע???

לא מעניין אותי מה אתה חושב וב"ה יש לי את הדרך שלי..

זה נעים שמישהו כותב ככה?

אני מניח שברגע הראשון זה הקפיץ/קומם אותך..

אז כן, יש דברים או דרך נעימה לכתוב גם אם זה לא נכנס או כן נכנס בהגדרה ההלכתית המדוייקת של אונאת דברים..

פספסתני. התכוונתי שאין עבירה בשרשור עצמו, שעליו הוכיחו אותוצקון לחש

זה שאנשים החליטו להיות נודניקים ולהציק לו עד שהוא נהיה לא נחמד, זאת לא אשמתו.

אמנם ודאי שיש לו אחריות, אבל המחטיא נענש תחילה

אני מניחה שקרה משהו שגרם לאחרים להעיר. אחרת הוא לא היה מתחילנפש חיה.

להתחיל לכתוב ככה.

את מניחה. זה חוסר הוגנות. הם העירו לו כי לא נעים להםצקון לחש

הצורה שהוא התבטא מלכתחילה, שעליה תקפו אותו למרות שברור לכולם שהוא אחרי פרידה רצינית ומגיב בצורה רגשית וכו'

גם כשאדם עובר סערת רגשות- מותר לו להתנסח בצורה הולמת.נפש חיה.

לא מקבלת את הטענה שלך.

"לכל אדם זכות להתבטא ע"פ מבנה הנפש שלו."נפש חיה.

גם לפגוע מותר?
כי זה כלול במבנה הנפש של אותו מתקפד?

באמת שאני לא מבינה אותך.

דמגוגיה שכזאת! כתבתי במפורש שזה תלוי בהלכהצקון לחש

איך את אומרת את זאת בתור חסידה של רבי נחמן? הוא מגדול המסבירים את הצורך בביטויים של חמימות.

א. מי אמר שאני חסידה? ב. ממתי אנחנו מתחשבים רק בהלכהנפש חיה.

בענייני בין אדם לחברו?

חושבת שזה כבר קצת חוזר על עצמו.
וכן.
מותר שיציק המציאות שמישהו פוגע וחוזר ופוגע.

ולא מתייחס לתגובות כלפיו.

חלאס עם כל האנטרים האלה! לא בא לי לקרוא צקון לחש

מצטערת. זה לא אישי....נפש חיה.

מה זה בכלל אמור להביע? זה סתם לא נוח לקריאה...צקון לחש

פשוט. את הדברים ה"חזקים, אני מנסה לנסח בצורהנפש חיה.

לא חריפה מאוד
וזה גם נותן לי שהות לחשוב על מילים.

זה בעיניי בערל כמו לקחת מרווחי נשימה  בדיבור...

הנה דברי רבי נחמן זיע"אצקון לחש

כ - תשעה תקונין יקירין

א. דע שיש נשמה בעולם, שעל ידה נתגלה באורי ופרושי התורה, והיא מסבלת ביסורין: 'פת במלח תאכל, ובמים במשורה תשתה, כי כך דרכה של תורה' (אבות פרק ו). וכל מפרשי התורה הן מקבלין מזאת הנשמה. וזאת הנשמה כל דבריה כגחלי אש, כי אי אפשר לקבל ולשאב מימי התורה, אלא מי שדבריו כגחלי אש, בבחינת (ירמיה כ"ג): "הלוא כה דברי כאש". וכשהנשמה הזאת נופלת מבחינת "הלוא כה דברי כאש", ואין דבריה כגחלי אש, ודבריה נצטננין, אזי נסתלקת; וכשנסתלקת, אזי נסתלק באורי התורה הנמשכת על ידה, ואזי כל מפרשי התורה אין יכולין להשיג שום באור התורה, ואז נתעורר מריבה על הצדיקים, כי עקר המחלקת שבעולם נעשה על ידי הסתלקות באורי התורה, כי הבאור הוא תרוץ על קשיות ומריבות. וזה בחינת (במדבר כ): "מדבר צן", שהוא בחינת דבור מצנן, ששם מתה מרים - בחינת הנשמה הסובלת מרירות השעבוד על התורה. ואז נסתלק הבאר, הינו בחינת באורי התורה, ואז: "וירב העם עם משה", הינו בחינות המריבה שנתעורר כנ"ל. ואלו מפרשי התורה נקראים בשביל זה 'מורים', מחמת שמקבלים על ידי הנשמה הנ"ל המכנה בשם 'מרים'. גם הם מורים את מוריהם (כמובא בפרש"י שם) כמאמר (תענית ז): 'ומתלמידי יותר מכלם'. וזה שאמר להם משה: "שמעו נא המרים":

ואיך זה קשור לדברים? לא הבנתי עדיין.נפש חיה.

בגדול זה אומר שהפוליטיקל קורקטנס המזוייף מקטין את התורהצקון לחש

ומעלים את הרוח קדושה הזאת מהעולם

סליחה שאני אומרת, אבל אני לא מוצאת קשר לנושא שדיברנו בו קודםנפש חיה.

מוזמנת לעיין בנושא בשמחה רבה. קצר לי הזמן, ערב טוב צקון לחש

יהודי, אתה לא בנוי למערכת פורומים.ותן טל

ואני לחלוטין אגיד את זה כאן בפורום כמה שבא לי, זה הקטע במערכת פורומים שאתה לא יכול להשתיק את מי שמולך, בטח לא בדרכים מאוד מאוד גסות ואלימות מילולית. 

אם אתה לא רוצה שאנשים יגידו לך דברים שאתה לא רוצה לשמוע - אז זכותך, פשוט אל תכתוב בפורום, בטח לא פורום ציבורי שכל אחד יכול לכתוב בו.

ניסיון שלך להשתיק אנשים ולהתנהג אליהם באלימות מילולית כאילו אתה תקבע להם מה מותר להם לכתוב ומה לא - רק תפגע בך בסופו של דבר, קודם כל על ידי זה שאנשים פשוט לא ישימו קצוץ על מה שאתה כותב ויחרימו לחלוטין את הכתיבה שלך, ושנית, יותר רציני - במקרה של חוסר מוחלט בהתנהגות ראויה לפורומים, ובמקרה שיותר מידי משתמשים יתלוננו עליך ועל דרכך בפורום, ההנהלה יכולה גם בסוף להחליט שאתה סוג של טרול, או סתם אדם שלא מתאים לפורומים ותדאג לחסום אותך.

אז כן, כתבתי את דעתי (אולי מבחינתך "המפגרת" ) עלייך, ולחלוטין לא שמרתי אותה לעצמי ואתה תיאלץ להתמודד עם זה או לא להתמודד עם זה - אני ואחרים כאן, ונשאר כאן, ובפורומים אנשים מגיבים על דברים שאחרים כתבו, ומגיבים מה שהם רואים לנכון, כל עוד זה עומד ברמה ראויה. 

ואחרי זה תבכו שאנשים אחרים מעליבים אתכם צקון לחש

כנראה לא טרחת לקרוא את כל ההודעה. בעיקר את השורה האחרונה.ותן טל

יש ביקורת שנכתבת בצורה עניינית ורגילה לפורומים, ויש להגיב בבוטות לצורך העלבה.

ואידך זיל גמור, אם תרצה  

(רק אומר: אני ממש לא הולך לפתוח את הדיון שוב, אני יודע מבחינתי מה קרה וכן הלאה - אתה לא מסכים, וזהו, נסגר. אני ממש לא הולך למשוך את הסכסוכים האלו עוד ועוד ולעוד שרשורים של אחרים. זה לא הגון לא כלפיי, לא כלפייך, לא כלפי האנשים הכותבים בשרשורים האחרים ולא כלפי כלל קוראי הפורומים. חיה בטוב). 

אני רק חוזר ומדגיש שאגרסיביות פאסיבית היא אלימות לכל דבר.צקון לחש

וזה לא פוטר את האגרסיביים פאסיבית, מאחריות.

היום גם בזוגיות יש לזה השלכות משפטיות, אנחנו כבר לא דור כזה קל דעת

מצער לראות שבגלל שמישהו לא משחק את משחק העקיצות הוא זה שנחשב ה"לא-בסדר".

ואני מסכים שאין טעם לפתוח את הדיון הזה בכלל, רק תפסיקו כבר להתנפל על הבחור רק כי הוא מתבטא בצורה נטולת משי.

חחח בחיים לא ציפיתי לשמוע שיר כזה פה בפורום צקון לחש

מזכיר לי נשכחות

מה מקור הציטוט של רשב"י שהבאת?צקון לחש

לא זוכרתקוות עולמים

רבי אבא שאל את רבי שמעון בר יוחאי: רבי, למדני מה זה עינא בישא.

ענה לו רשב"י: כל דבר שבא לאדם ללא תפילה - יכול לשרות עליו דבר לא טוב.

נראה שהיא רוצה תשומת לב ואולי שתחזרו. לא יודע מה יש לך איתה,צקון לחש

תחסום אותה ותמשיך הלאה, צדיק!

נשמע שהקשר הזה לא מוציא ממך דברים טובים. תמצא משהו יותר בריא, לך ולה.

בלת"קPumpin blood
לדעתך היא פנתה בגלל הודעה בפורום, אז התגובה שלך היא עכשיו ללכלך עליה בהודעה בפורום.
הבה נחשוב בצוותא מי מבינכם הוא "בכדי לעורר שוב פעם רגשות... כל כך עלוב. שפל המדרגה!" כהגדרתך, "מחפש צומי ורודף אחרי הצד השני" כהגדרתי.
ואכמ"ל.
חמוד, כמה דברים.הלוי
א. אם לא חשוב לך מה לאחרים יש להגיד, אז למה אתה משתף פה? יותר מזה, למה אתה מגיב לאלו שמבקרים אותך?

ב. זה פורום פתוח, אם קשה לך עם זה שיש לאנשים דברים ביקורתיים להגיד, אז יש לך בחירה לא להיות פה.

ג. אתה נשמע מתוסבך ומסכן. אולי אפילו דו-קוטבי לפי איך שאתה שאתה כותב ומגיב , נסער ומלא גאווה וכעס, ואז שעות ספורות אחרי זה מלא ענווה, חרטה ורצון לתקן וכמה שעות לאחר מכן, שוב מלא גאווה וכעס ותוקפנות.
בכל אופן, נשמע שיש לך בעיה שמאד כדאי לך לטפל בה. אני ממליץ לך ללכת לפסיכולוג או איש מקצוע אחר שיוכל לעזור לך.

בהצלחה.
מסכימה עם כל מילה...נורופן.
מסכיםאור0

חכו עוד מעט הוא יבוא הוא יכנס בכםמלאך אלוקי
יעני שנתכונן...נפש חיה.
מחילה, אבל התגובה שלך מכוערת בדיוק כמו מה שאתה מצביע עליוצקון לחש

והחגיגה על הדם הזאת, על בחור שלטענתך הוא "מסכן" עוד יותר מכוערת.

לא מבין בכלל את האנשים פה. כמה ארס וכיעור יכול לצאת במסווה של נימוס ו"אבירות" מזוייפת.

תגיד לי אתה צוחק או שאתה עושה את עצמך?ענבל
בס"ד

אנשים פה אומרים את מה שהם אומרים על סמך שרשורים קודמים של הנ"ל. לא, אף אחד פה לא גרם לו להיות כזה, הוא כזה מרגע היכנסו לפורום.
אתה יכול לסרב לקבל פה ביקורת אבל אתה תצא די טיפש כי זה כל עניינו של הפורום- הבעת דעות.
לגבי מה שאמרת על כל מי שלא שמאלני- ממש לא הבנתי את הקשר.
חצי מהאנשים פה לא מסכימים איתי כמעט בכלום ועדיין חצי מהאנשים פה חברים ממש טובים שלי ואני יכולה לנהל איתם דיונים נחמדים ושזה לא יפגע בכלום.

בקיצור, בחייאת, כשזה דפוס זה דפוס ואין פה טיפת קשר לשמאלניות מתיפיפת.
בוא נצא מנקודת הנחה שאין הרבה כמוני בפורום ואני בין ההכי קרובים לשמאלניות מתיפיפת.
לא הבנתי את ההערה על שמאלני..?! ואני לא מבין מה כל-כך קשהצקון לחש

לקלוט. אם כל-כך ברור לכם שהבן אדם עם בעיות, אז למה כולכם מתאגדים נגדו ומנסים להעליב אותו אחד אחרי השני?

זה נראה לי כמו חרם של ילדים שלא עברו את גיל 12.

קשה לכם איתו? תתעלמו. זה לא מרגיע אותו? פנו להנהלה.

לא צריך להפוך את זה למחול שדים/לינץ' אינטרנטי.

לא מבין איך אתם לא רואים את כמות הכיעור שזה שופך לכם על המידות בנפש.

וזה בכלל לא קשור אליו.

זאת ודאי לא הדרך העולה בית אל.

סליחה, אמרת "חקיינית שמאלנית".ענבל
בס"ד

הפוליטיקלי קורקט הוא לא דבר רע.
הוא דבר רע כשהוא צבוע, הוא לא דבר רע כשהוא אומר את האמת במילים יפות.
כן, יש עניין לדבר בצורה מכובדת, מוזמן לנסות להתכחש, לא ילך לך.

ברור שהוא עם בעיות? לא.
ברור שהוא נשמע כמו מישהו שחי בסרט ושיש לו עוד דרך ארוכה לעבור לפני שהוא יצליח להתקדם בתחום? כן.
באופן כללי הוא נשמע כמו מישהו שלאו דווקא יצליח להתקדם לאיפושהו בתחום כלשהו.
בכל מקרה, אנשים פה דווקא הגיבו לו בצורה מכובדת מאוד במיוחד לאור מה שהוא כתב להם ואני דווקא מעריכה אותם על האיפוק.
ענבל, כשאת כותבת את זה זה נשמע כל כך טוב תודה...ותן טל

חח זה שהצלחתם להגיב באיפוק?ענבל
בס"ד

אני פשוט הייתי מגיבה לו בצורה ממש אחרת 😅
אז אני בהחלט מעריכה אתכם על הצורה שבה הגבתם
לשם שינוי אני מסכים עם צקון.רווק ב

לא מבין את כל ההתנהלות והתגובות הקשות כלפיו.

כבר מההודעה הראשונה רואים את הטיפוס, ומה הכיוון.

לא נראי לי שיועיל התנהגות אגרסיוית כלפיו ואף להפיך.

נראה לי שהתנהגות חמלתית תהיה יותר במקום.

אם כבר באת אז ננצל"ש קצתצקון לחש

https://en.wikipedia.org/wiki/Crowd_psychology

מלא מידע מעניין שמראה איך אנשים נגררים לשטויות רק כי אחרים עושים אותם.

מאכזב בכל-כך הרבה רמות מבחינה אינטלקטואלית.

פעם קיוויתי שאצל עם ישראל זה לא ככה, מסתבר שזאת אשליה!

אצטט שוב את משלי: "מַחֲזִיק בְּאָזְנֵי כָלֶב עֹבֵר מִתְעַבֵּר עַל רִיב לֹּא לוֹ".

אם ההודעה כוונה אלי, אני לא יודע מה זה "ננצל"ש".רווק ב

כמו כן אני לא יודע לקרוא אנגלית ברמה כזו.

זה שאנשים נגררים רק כי אחרים עושים, זה נראה לי ברור. אם כי היה מעניין לקרוא את זה, אך כאמור אני לא יודע אנגלית ברמה הזו.

לגבי מה שקיווית לעניין עם ישראל, לא תתפלא אם אני אומר לך שאני חולק עליך עקרונית לגבי ההבדל בין ישראל והעמים, וכבר נראה לי אמרתי לך זאת באחד הפעמים.

לגבי הציטוט ממשלי לא הבנתי באיזה הקשר הוא צוטט, אולי הוא קשור למאמר. או שאתה מיצר שהתערבתי וצידדתי כדעתך, אך בדרך כלל אני לא מתערב אלא אם כן משהו מציק, ופה זה קצת היה מציק, וכמו שכתבת.

הוספתי את זה בתור עיון, לא מחלוקת. לא מבין אותך שתהיה בריאצקון לחש

היו שרשורים שגם התנהגות כזאת נוסתה.ענבל
בס"ד

בכל מקרה אני מניחה שבשלב מסוים זה כבר נכנס לגדר "אל תאכיל את הטרול" אבל זה סתם מחשבה שלי.
אם הוא איננו טרול, אני לא רואה כל תועלת באלימות כלפיו.רווק ב

אף אם להגיב בחמלה לא מועיל. בסה"כ חלק מהאנשים פה כולל את חושבים שהוא מסכן. ובאם הוא כזה, לא נראה לך שמן הראוי לנהוג בחמלה?

אם כי אני מסכים איתך, שהרבה פעמים שקוראים את הודעותיו קשה שלא לחשוב שהמדובר הוא בטרול, ולכן אם את חושבת שהוא טרול מדוע להגיב כלל. הרי זהו מטרתו להוציא אותך משלוותך.לא חושבת?

אני לא ראיתי תגובות אלימות כלפיו.ענבל
בס"ד

בינתיים אני הייתי הכי אלימה פה וגם זה לא היה יותר מדי אלים בעיניי (אם כן, יבואו המנהלים ויערכו).

לכן אני לא הגבתי אלא הגבתי לדברי "צקון לחש".
אויש, נו. כל המהלך של השרשור הזה היה התנפלות של אנשים שלאצקון לחש
עבר עריכה על ידי צקון לחש בתאריך כ"א בטבת תשע"ז 00:31

קשורים לעניין וחלקם גם לא היו חלק מאינטראקציה איתו מעולם.

כמאמר הפסוק "מַחֲזִיק בְּאָזְנֵי כָלֶב עֹבֵר מִתְעַבֵּר עַל רִיב לֹּא לוֹ".

זאת מין רדידות תת אנושית של אפקט העדר, וכידוע המושג מושאל מעולם החיות.

אם מישהו חושב פה שנחיתות הרעיונות בתגובות לקראת סוף השרשור היא דבר להתגאות בו, אני מקווה שהוא יקבל דעה עצמאית וגם יעשה תשובה מתישהו.

ולמי שחושב שבגלל שהוא חלק מהרוב זה נותן לו לגיטימציה, או עושה אותו צודק, אזכיר ואומר שגם בסדום ועמורה כ-ו-ל-ם היו בטוחים מאוד בדרכם!

השמאלנית חקיינית לא היה בתגובה הזאת. בכל מקרה המידות של סדום ועמורה הן בוודאי שייכות בשמאל, ולא אצל שומרי התורה והמצוות.

הורס אותי שאת חושבת שלקרוא לאדם "חי בסרט" (דבריך), או "אתה נשמע מתוסבך ומסכן" או עקיצות מרומזות כאלה ואחרות הן ביטויים ראויים. או בואי נסחף עוד עם ה"אנשים פה דווקא הגיבו לו בצורה מכובדת מאוד". יש לכם עיוורון נוראי.

ואין לי מושג גם מאיפה מושאל הביטוי כבוד לשיטתך, אבל זה בטח לא הכבוד, לא העצמי, שאני חושב עליו כשאני שומע את המילה כבוד.

מעבר לבדיחה שבבוטות שבציטוטים, אשאיר את זה כאן:

https://en.wikipedia.org/wiki/Passive-aggressive_be‎havior

מוזמנים לאבחן את עצמכם. בהצלחה!

מוזמנים לעדכן אותי כשעברתם את הגיל היסודי בכל הקשור לחברתיות. כל טוב ותהנו לכם עם האחיזה ההדוקה בלכלוך הזה.

לא צריך להיות באינטרקציה איתו, צריך רק לקרוא שרשורים שלו.ענבל
בס"ד

אנחנו לא רוצים לעדכן אותך בשום דבר, אין לנו שום עניין להחזיק פה אף אחד, הדלת תמיד פתוחה ב"ה.

בא לך להסתכל עלינו בצורה כזאת? תהנה, אני לא הולכת לשכנע אותך אחרת.
אני לא ראיתי משהו פסול בתגובות של אנשים. להפך, הם דווקא באו מנקודה שמנסה לעזור לו.

לילה טוב.
מי את בכלל?! מזה לכתוב לבנאדם דבר כזההפי
זה כלכך לא במקום!! "הוא נשמע כמו מישהו שלאו דווקא יצליח להתקדם לאיפשהו בתחום כלשהו" את מכירה אותו בכלל? מאיפה הגזירת דין הזאת?!
אני לא מבינה אותכם מאחורי כל בנאדם יש נשמה שה' הוריד
מאיפה העזות מצח לבוא ופשוט להוריד אותה ולסחוט אותה ולטבל את זה במילים יפות
היי, קוראים לי ענבל, נעים להכיר.ענבל
בס"ד

בואי ביחד נעשה הבנת הנקרא להודעה שלי-
הוא *נשמע* כמו מישהו *שלאו דווקא* יצליח להתקדם לאיפושהו.
בואי ננתח את משמעות שתי המילים המסומנות בכוכביות.
"נשמע"- כך משתמע מדבריו, כמובן רק אלה שאני קראתי ולכן זה רק נשמע ולא ודאי.
"לאו דווקא"- אולי כן אבל לא בטוח.
בסדר? נרגענו? שכוייח.
עדיף לך לא להגיב זה רק מוציא אותך מטומטמתסוף הדרך ~
איזה מזל שלא באמת אכפת לי מה דעתך עלי..ענבל
בס"ד

מי שמכיר אותי יכול להעיד עלי וזה מספיק לי.
תמשיכי להלחם כדי להצדיק בערות ושפלות. זה ממש מוסיף לך כבודצקון לחשאחרונה

מחילה, זאת התנהגות תינוקית שאין כדוגמתה.

אומייגד אתה אמיתי?! כמה רוע!! למה?? אם מאיזשהוהפי
סיבה אתה חושב שתגובה אמורה להימחק לך למנהל
למה ככה להוציא על הבנאדם ?! זה ממש לא עושה אותך יותר גיבור הפוך ..
או סוף סוף קול שפוי נוסף! כבר התחלתי להתאכזב מכל הפורום הזהצקון לחש

רק שימי לב שהוא ממש לא היחיד. לא רוצה לציין פה אנשים שלא יתחילו להתבכיין לי שאני מעליב אותם (על זה שהם מעליבים בן אדם אחר, כן?)

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
מענייןזכרושיצאנולרקודאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊