למדריכים מדריכות שבינינו... המדריך. למי הוא דומה? זה מהמםאניייי

המדריך.
 למי הוא דומה?

להורה? 
למורה?
לאח גדול? 
 או אולי לחבר טוב?

כולם משפיעים בצורה כזאת או אחרת על החיים של החניך. איפה אנחנו נכנסים?

המדריך הוא לא כמו הורה – ההורה הוא המחנך העיקרי. מי שדואג לכל צרכיו הפיסיים והמנטליים של  החניך. ההורה קרוב מאוד ולרוב גם דמות מוערצת ומודל לחיקוי. אבל האם החניך ישתף את ההורה בכל מה שעובר עליו? ההורה פעמים רבות קרוב מידי. החניך לא מספר לו הכול. מבושה, מפער הגילאים ו'שפה שונה' או פשוט בגלל מרד נעורים.

המדריך הוא לא כמו מורה – אין ספק שהמורה גם הוא גורם משמעותי בחייו של החניך. הוא זה שמספק  לו ידע על החיים ולפעמים אף ערכים. אבל המורה לא תמיד זמין בשביל החניך. הוא לא נגיש. לרוב החניך אינו יכול פשוט לגשת ולשתף אותו בדברים אישיים שקורים לו בחיים. וגם במקרה הזה יש פער גילאים גדול ומסגרת פורמלית וקשוחה שיוצרת ריחוק.

המדריך הוא לא כמו אח גדול – אחים גדולים תמיד יהיו שם בשביל החניך. הם יגנו עליו ויתמכו בו  כשיצטרך עזרה. אבל האח רחוק מלהיות 'מושלם' בעיניי החניך. החניך מכיר את אח שלו טוב, הוא חי איתו. החניך מכיר את איך שהוא מתנהג בבית. הוא מכיר את החסרונות שלו, את הריבים שלו עם ההורים ועוד. בנוסף לכך, פעמים רבות גם אחים הם קרובים מידי כדי שהחניך ירגיש בנוח לספר להם דברים שהוא מתבייש בהם.

המדריך הוא לא כמו חבר טוב – החבר תמיד יהיה שם בשביל החניך. הוא מדבר איתו בגובה העיניים  ואוהב אותו באמת. אבל חברות היא עניין הדדי ואם צד אחד לא משתף פעולה החברות לא מתקיימת. כמו כן, חבר טוב הוא לא בהכרח גורם משפיע חיובי. אין לו אחריות חינוכית.

המדריך אינו דומה לאף אחת מהדמויות הכתובות כאן למעלה. 
 אבל הוא לוקח מכל אחת את הדברים הטובים וזה מה שהופך אותו לדמות כל כך משמעותית.

המדריך מדבר לחניך בגובה העיניים. הוא קרוב אליו גם בגיל וגם בתחומי העניין. הוא "מגניב" והחניך רוצה להיות כמוהו. אבל למדריך יש גם אחראיות חינוכית, הוא לא סתם חבר. כמחנך האהבה שלו לחניך אינה תלויה בדבר ואינה בהכרח הדדית. הוא לא מצפה למשהו בחזרה מהחניך – הוא פשוט תמיד שם בשבילו. בנוסף, התקשורת החלקית של החניך עם המדריך גורמת לו להרגיש בנוח להיפתח ולשתף לצד יצירת דמות "מושלמת" של המדריך.

המדריך הוא מחנך ודמות לחיקוי כמו הורה
מלמד ומעצים כמו מורה
דואג כמו אח גדול 
ותמיד שם כמו חבר טוב.

המדריך הוא אחת הדמויות המשמעותיות ביותר בחייו של החניך,
 המדריך צריך להבין את זה.

מפרויקט מדריכים(רשימת תפוצה ששולחת טיפים למדריכים. להצטרפות-https://cp.responder.co.il/link.php?lid=10626701&sid=220029027&k=0a207539f8c6748b2bdc7a4d175087dd)

מומלץ!!-

יפה מאודתפוז סיניאחרונה
תודה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך