למה ולמה אנחנו מתפללים?אנונימי (פותח)

בטח אתם רואים את השאלה וחושבים לעצמכם מה השאלה בכלל כל ילד בגן יודע.......

עכשיו תחשבו לרגע ברצינות....

למי אחנו מתפללים?

על מה אנחנו מתפללים?

מה הכוונות שלנו מאחורי המלים שאנחנו מדקלים עוד מהגן?

התפילה שלנו בכלל עוזרת?

האם יש מקום לבקשות פרטיות?

ואולי יש מקום להתפלל רק על כלל ישראל?

אולי אני נשמעת כופרת אבל יש לי עוד אלף שאלות כאלה בראש.....ממש מעניין אותי מה אתם חושבים.....

אז קדימה לעבודה!

ממליצה על בחוברת 'תפילה'-רחלקה

בחומר לבגרות במחשבת.

הלוואי ולא הייתי לומדת אותה לבגרות. ממש הורס..

מעניין אותי מה אנשים פה חושביםאנונימי (פותח)

את החוברת "תפילה" כבר למדתי...

נראה לי שהשאלה היא איך לומדים אותה ומי המורה שמלמד אותה.....

לי בכל אופן היא עשתה רק טוב...

אחלה מורה (רב) היה לי.רחלקה
זה עדיין לא קשור. כשלומדים לבגרויות אין כ"כ זמן להרחיב...
אני שונאת להתפלסף, אז בקצרה-דעתי:מתו"ש

סתם ככה אני חושבת שזה עושה טוב לבנאדם להתפלל, באמת טוב.. אני מסביות אישיות לא מתפללת, ואני חושבת שחבל, שמי שאין לו סיבה אמיתית למה לא להתפלל אז שהתפלל...לפרט למה זה עושה טוב??

סיבה לא להתפלל???????אנונימי (פותח)
אפשר אולי לדעת מה הסיבה שאת לא יכוהל להתפלל ולדבר לבורא עולם??
פשוט מאודאנונימי (פותח)

קודם.. כל הכבוד שאת שואלת.

למי אחנו מתפללים? לה'.. הוא ברא אותך.. תגידי תודה

על מה אנחנו מתפללים? התפילה מחולקת לדוגמא פסוקי דזמרה - שבח והודאה לה' כדי שנגיע לתפילת שמונה עשרה בשיאנו , תפילת שמונה עשרה נחלקת לשלושה חלקים: שבחים, בקשות והודאה. => כל חלק בתפילה הוא על משהו אחר..

מה הכוונות שלנו מאחורי המלים שאנחנו מדקלים עוד מהגן? לא הבנתי את השאלה אבל אני חושב שכל אחד יש לו את הכוונות שלו לא?

התפילה שלנו בכלל עוזרת? מאוד..

האם יש מקום לבקשות פרטיות? יש.. אבל כל דבר במקום.. יש חלק בתפילה שהואהודאה יש חלק בתפילה שהוא שבחים ויש חלק בתפילה שהוא בקשה.. שם את מבקשת את מה שאת רוצה או צריכה..  בשלוש הברכות הראשונות אנו דומים לעבד שמסדר שבח לפני רבו, באמצעיות לעבד שמבקש בקשות מרבו, ובשלוש האחרונות, לעבד שקיבל פרס מרבו ונפטר והולך לו (ברכות לד, א). דבר זה למדנו מתפילתו של משה, שפתח בשבחים ומתוך כך המשיך להתחנן ולבקש (ברכות לב, א; וע' הל' פסוד"ז יד, א).

ואולי יש מקום להתפלל רק על כלל ישראל? בלא הקדמת השבחים יש חשש שתפילתנו תדמה לפולחנם של עובדי עבודה זרה, שכל מגמתם לתמרן באופן מאגי את הכוחות העליונים לתועלתם. אבל אנחנו רוצים לעבוד את ה' ולהדבק בו בתפילתינו, וכל מה שאנו מבקשים שישפיע לנו טובה וברכה הוא כדי שנוכל לגלות את שמו בעולם. ולכן תחילה עלינו לדעת לפני מי אנחנו עומדים בתפילה, לפני הא-ל הגדול הגיבור והנורא, מכלכל חיים ומחייה מתים, הא-ל הקדוש, ומתוך כך נוכל לבוא ולבקש בלב טהור על כלל ישראל ועלינו.

עוד משהו ..אנונימי (פותח)

לגבי בקשות אשיות בתפילה. בנוסח התפילה, כללו אנשי כנסת הגדולה בחכמתם וברוח קודשם את כל השאיפות האידיאליות של עם ישראל. ודקדקו בכל מילה ומילה עד שתיקנו נוסח מושלם שעל ידו יכולה הנשמה הישראלית להשתפך לפני בוראה באופן המרומם ביותר. אף על פי כן, אם ירצה אדם להוסיף בקשות משלו בברכות האמצעיות - רשאי, אבל בשלוש הברכות הראשונות שנועדו לשבחי ה', ובשלוש האחרונות שנועדו להודאה, אסור לערב בקשות פרטיות, כדי שלא לטשטש את עניינן הכללי (שו"ע קיב, א; קיט, א).

הבקשות האישיות שאפשר להוסיף בברכות האמצעיות צריכות להיות מעין עניינה של הברכה. למשל, אם היה לו חולה בביתו, יכול לבקש עליו בברכת רפאנו. ואם היה צריך לפרנסה, יבקש בברכת השנים. ואם רוצה שקרובו יעלה לארץ, יבקש עליו בברכת מקבץ נדחי ישראל. ומיוחדת היא ברכת שומע תפילה, שבה אפשר לבקש את כל סוגי הבקשות, שכיוון שהיא חותמת את ברכות הבקשה, היא כוללת את כולן. וכשיבוא להוסיף בקשה משלו, יפתח קודם בנוסח הקבוע, ולפני שיחתום את הברכה, יוסיף את בקשתו.

לא רק שמותר לאדם לבקש בקשות אישיות בתפילה, אלא שלדעת רבים אף רצוי שהמתפלל יוסיף בקשות משלו, מפני שהתפילות האישיות שאדם אומר בלשונו, יוצאות מעומק הלב ומעוררות את הכוונה. אלא שרצוי לא להאריך בבקשות פרטיות בתוך התפילה, ואפילו לא בשומע תפילה, מפני שעיקר נוסח התפילה מכוון לענייני הכלל, וכשמרבים בבקשות פרטיות בתוך התפילה, האופי הכללי שלה מתבטל. ומי שנדבו ליבו להרבות בתפילות אישיות, יותר טוב שיבקשם אחר שיסיים את הברכות ויאמר "יהיו לרצון" וכו', שכל מה שהוא אומר אח"כ כבר אינו מעיקר התפילה, אבל הוא תוספת השייכת לתפילה, שכל זמן שלא פסע שלושה צעדים אחורנית, עדיין הוא עומד לפניו יתברך בתפילה (שו"ע או"ח קיט, ב, מ"ב קיט, יב).

צריך אדם לפרש את בקשותיו בתפילה כראוי. לכן המבקש על חולה, נכון להזכירו בשמו. לכתחילה טוב להזכיר את החולה בשמו ובשם אימו או אביו. אמנם אם החולה לידו, אינו צריך להזכיר את שמו, כי ברור שעליו הוא מתפלל (מ"ב קיט, ב).

סליחה שזה באריכות פשוט אני מעתיק מאתרים וגם משלב את עצמי...

לדעתיאנונימי (פותח)

זה הרבה יותר מורכב מלשאול שאלה כזאת בפורום.

צריך בזה הרבה חומר למחשבה. אבל כאן תקבל/י נקודות למחשבה..

ואחרי שתראי מה התשובות שיש לך תוכלי להחליט איפה את נמצאת.

לא הבנתם את כוונתי...אנונימי (פותח)

אני שואלת לא רק כדי לקבל תשובות או לדעת איפו אני נמצאת.....

אני שאלתי כדי לפתוח פה דיון...

לכל השאלות ששאלתי יש לי תשובות....

אבל זה נושא שממש חשוב לחשוב עליו....

העלתי את הנק' כדי לפתוח נק' למחשבה....

אני חושבת שממש חשוב מדי פעם לחשוב על נושאים כאלה....

במיוחד בתקופה זו שאנו צריכים להרבות בתפילות ובקשות לפני הקב"ה

איזה מבאס... כתבתי תגובה ארוכה ומושקעת והיא נמחקה.חיוכים

אני יכתוב בעז"ה כשיהיה לי זמן.... לפחות קיצור

אוי איזה בעס"א!!מוריה!!
אני לא חושבת שחוברת עוזרת,~~אני~~

אדם צריך להתפלל אך ורק מרצונו, ורק מתי שהוא מגיש שהוא באמת רוצה.

אני לא מתפללת (כל מיני סיבות..), ואני לא חושבת שזה כ"כ רע. האדם מתפלל רק בשביל עצמו, שהוא מרגיש שהוא רוצה לשפוך את הצרות שלו בפני אלוקים. הרבה פעמים גם כועסים על אלוקים ולכן לא מתפללים.

אני חושבת שאדם צריך לקחת משהו, שאותו יעשה וזה יהיה הקשר שלו עם אלוהים. לא כולם צריכים תפילה.

ברור !!1 אדם מתפלל רק מרצונו אבלחיוכיםאחרונה
החוברת עוזרת לו להתפלל יותר טוב, נותנת לו כיוון!! [כשלומדים את זה סתם כך ולא לבגרות1!!]
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך