לאיפה העולם הזה הולך??מקורזלת

אני מסתכלת סביבי ורוצה לבכות

האנושות כולה הדרדרה למקומות שפלים

רומסים אחד את השני בדרך לפיסגה ולאושר שלהם

רומסים את כל האחרים בדרך

כולם איבדו צלם אנוש

לא מסוגלים להשתלט על תאוות

אין בעולם הזה צניעות מינימלית

הכל חשוף

וזה סבבה לכולם

אני לא מדברת ספציפית על הציבור המדהים שלנו

אני מדברת על כל השאר ששם בחוץ

איפה העולם הזה יהיה עוד 20 שנה??

העולם יהיה בכלל קיים?

זה נראה לי בלתי אפשרי...

בני אדם הם הבריאה הכי נעלה

ורובם ירדו לרמה של חיות...

תלמדי היסטוריה ותראי כמה האנושות התקדמה ומתקדת ברוך ה'..yagel

וכמה היא מדרדרת?!נוצת זהב

@מקורזלת צודקת ובענק! עצוב וכואב והלוואי ויכלנו לעשות משהו בנידון

מה מדרדרת???????????yagel

יש דבר כזה דמוקרטיה! חזרנו לארץ! לאנשים איכפת ממוסריות!

לא בקטע הזה.......מקורזלת

בהתנהגות של בני האדם בכללי גם בארץ וגם בעולם

זה בדיוק אותה נקודה...אנחנו ממש בעליה. תבדקי, תלמדי היסטוריהyagel

קראת אולי את ההסטוריה הפוך????נוצת זהב

העולם מדרדר...דברים חיוביים שהיו פעם נעלמו היום...אתה רציני? זה רק מחמיר מיום ליום

תן דוגמאות...yagel

ָ*תני*נוצת זהב

יש מלאאא..בעיקר עניין התקשורת..פעם היו מדברים זה לזה....מביעים רגשות פנים מול פנים ולא דרך אמוג'י או אייקון או סמלים...הכל היה שונה..העולם היה תמים יותר ויפה יותר..אנשים עושים היום דברים (עדיף שלזה לא אתן דוגמא) שפעם לא היה באפשרותם לחשוב על לעשות..אם בכלל

פעם זה היה נעשה בבתים לכך.. היום 99% ממדינות העולם אוסרים!!yagel

מה אוסרים?נוצת זהב

כמה שבעיית הסמארטפונים גדולה.. היום לא עפים ראשים ברחובותyagel

זהו..שעפיםנוצת זהב

היו מקרים..

וגם נגיד ולא היו עפים..ראבק על זה אנחנו מדברים? זה הרמה? רק אם עפים ראשים ברחובות זה מסוכן? איפה הדברים הבסיסיים? 

היא מדרדרת כמו עליות וירידות אצל האדם אנחנו בירידה שמקדמתזמרת מיוחדת
ורואים את זה
היא מממש לא מדרדרת!! למי היה איכפת ממוסר לפני 200-500 שנהyagel

עדיין היה מעמדות!!

אז ככהפאנגירל בנשמהXDאחרונה

דבר ראשון, האנושות לא מתדרדרת.

ממש לא.

המוסר גדל. ההשתדלות להצלת אנשים מסמים וסמארטפונים וזה...

וחוץ מזה, מי אמר שאנחנו לא יכולים לעשות משו?

אנחנו יכולים!

כל אחד יכול!!!

והאנושות עולה, ובגדול!!!!

עד כדי כך אתם מנותקים??!!

ייאוש לא יעזורמאיר הר ציון
כל אחד צריך לתקן את העולם במרחב שלו וכך להגיע בעז"ה לשלב תיקון העולם
בדיוק בשביל זה אנחנו פה! להקים חברה מתוקנת! יהודית!...ארי מש.

אז אנחנו נעשה חברה מתוקנת ומי שרוצה להצטרף מוזמן ה' מקבל שבים...

תמיד אני חושבת שאם לא יבוא משיח בקרוב חס וחלילהלא נשברים!
אני מרחמת ממש על הדורות הבאים
הוא מגיע היום.אחיתופל
תלמדי הסטוריהytsswis

בשנת 1500 חיו בעולם קרוב ל500 מיליון בני אדם היום חיים בעולם כמעט 7 מיליארד . בשנת 1500 היה סך הייצור העולמי השנתי היה שווה ערך לכ250 מיליארד דולר כיום סך הייצור השנתי הוא כ60 טריליון דולר. בשנת 1500 האנושות צרכה מידי יום כ13 טריליון קלוריות של אנרגיה כדי להזין להלביש ולהניע את גלגלי התעשייה התחבורה והחקלאות היום מגיעה צריכת  האנרגיה האנושית לכ1500 קלוריות מידי יום מפי 100. כל הכסף של כל ממלחות העולם בשנת 1500 , לא הספיק לכסות את פיקדונו של בנק גדול בן ימינו. את כל המטען שנשאו כל ציי הים הפתוח בעולם בשנת 1500 אפשר להוביל ב 5 אוניות סחר גדולות בנות ימינו. את כל הספרים שהיו באותם ימים בכל הספריות בעולם בשנת 1500 אפשר לאחסן היה בזיכרונו של מחשב משוכלל אחד. בשנת 1500 הגדולות בעריי העולם מנו כמה מאות אלפי תושבים. בנייניהן היו עשויים בעיקר מעץ ומבוץ ומעט תבן , והם התנשאו לגובה של לא יותר מ2 , 3 קומות. ברחובות היו שבילי עפר שבהם נעו הולכי רגל, סוסים, תרנגולות ועט עגלות. שאון העיר הורכב מקולותיהם שלבני אדם, בעלי חיים ופה ושם מצליל פטישים של נגרים ונפחים. עם שקיעת השמש, עטפה החשיכה את העיר ורק פה ושם הבליח אורו של , לפיד או נר. מה היה חושב תושב עיר שכזו על טוקיו , ניו יורק, או אפילו תל אביב? מה היה חושב על גורדי השחקים עשויי הפלדה והזכוכית על בנייני מגורים הנפרשים מאופק עד אופק ובהם מיליוני תושבים? נרות הניאון המרצדים בשלל צבעים על מסילות הברזל שעליהם שועטות רכבות במהירות של עד 300 קילומטר בשעה? ועל הרעש מחריש האוזניים של מכוניות, משאיות, ומטוסים?..

עד שנת 1500 שום אדם מעולם לא הקיף את כדור הארץ כולו. היום, דם יכול להקיף את העולם בתוך כ 478 שעות בבטחה ובמחיר שווה לכל נפש בורגנית. בשנת 1500 מרבית תושבי כדור הארץ עוד סברו שכוכב הלכת שלנו שוכן במרכז היקום. איש לא ידע מהו בדיוק הרח , ומשכילים רבים סברו שחוקי הטבע בתקפים בכדור הארץ אינם תקפים בכדור הארץ. רק במהלך המאות ה 16 וה 17 הוכיחו תצפיות אסטרונומים שהירח הוא גוש חומר הדומה במהותו לכדור הארץ ושאותם החוקים שוררים גם כאן וגם שם. בעשרים ביולי 1969 צעדו בני אדם על הירח. כדי לקבל פרו]ורציות על גודל ההישג, נדגיש, שבמשך ארבעה מיליארד שנות אבולוציה , שום אורגניזם מעולם לא יצא מגבולות האטמוספירה של כדור הארץ וודאי שלא על הירח. במשך רוב  ההיסטוריה בני האדם לא ידעו דבר וחצי דבר על 99.99 אחוז מהאורגניזמים בכדור הארץ שהיו בעת  ובעונה אחת ידידיהם החשובים ביותר , ואויביהם הקטלניים ביותר. כל אדם נושא לגופו מיליארדים על מיליארדים של מיקרו אורגניזמים, אולם הפעם הראשונה שברא האדם מיקרו אורגניזמים הייתה בשנת1674  . ב 300 השנים שחלפו מאז, למדו בני האדם להכיר אינספור מיקרו אורגניזמים שונים, להביס את מרבית המגיות הקטלניות שמהם סבלה האנושות, לרתום את היצורים האלה לטובת הרפואה והתעשייה באלף ואחת דרכים יצירתיות ואפילו להנדס מיקרו אורגניזמים בהתאם לצרכיהם של מפעלים , בתי חולים וצבאות.

זה מה שקרה ב300 השנים שעברו עד היום ... הכל עובדות 

מה זה קשור??מקורזלת

נחמד שהאנושות התקדמה...

אבל מה עם האנשים עצמם?!!

איפה הם נמצאים היום...

אני מתכוון בשיא הרצינות.. תלמדי הסטוריה מהצד המוסריyagel

ותביני עד כמה אנשים התקדמו ברמת המוסריות שלהם!! ברור שזה לא אומר שהבעיות היום הם בסדר ולא צריך למגר אותם.... אבל שלא נשכח שאנחנו כל הזמנים עם הפנים קדימה!!

התקדמנו ואנן ממשיכים להיתקדם!yagel

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך