להדריך או לאדנה .ה.

אני יודעת שההדרכה (בסניף בני עקיבא יחסית מעורב) תדרדר אותי מבחינה דתית, אבל אני רוצה לתרום ולהשפיע... אשמח לעצות...

אז השאלה מה את מעדיפהפה לקצת
לעזור ולדאוג לאחרים
או
לעזור ולדאוג לעצמך
השאלה היא גם אם מותר להזיק לעצמך בשביל אחרים...צקון לחש

לא אומרים לאדם "חטוא כדי שיזכה חברך"נפש חיה.
כן, זאת הייתה שאלה רטורית צקון לחש

אוי ואין איך חערוך עכדיונפש חיה.
למה לערוך?צקון לחש

כי זה לא אמטרה להיות תשובהנפש חיה.
נו אז ענית תשובה תורנית. מה רע?! ההפך, זה מעולהצקון לחש

לא. יש מספיק מקומות אחרים שלא יפגעו בך.לא עוצרים

בני עקיבא זה חשוב מאוד, אבל יש דברים שמעל בני עקיבא. אחד מהם זה היהדות שלך. בבני עקיבא את אמורה להתפתח ולפתח, גם מבחינה דתית, ולא להיפך.
אם את תדרדרי דתית בהדרכה, יצא שכרך בהפסדך.

מקומות להתנדב לא חסר- עזרה לנזקקים, בתי אבות, בתי חולים, אוטיסטים, חולי סרטן, שעות בקהילה וכו'

וגם אם את ממש לחוצה דווקא על הדרכה, עדיף לך לנסוע עוד חצי שעה-שעה ולהדריך בסניף חוץ שיותר חזק ברמה דתית.

תגובה ל @פה לקצת -

הצגת את זה שחור לבן. אם היא מדריכה היא עוזרת לאחרים, ואם לא אז היא עוזרת לעצמה (עם קונוטציה אגואיסטית).

זה לא ככה. גם אם היא לא מדריכה זה לא אומר שהיא לא מתנבת ועוזרת לאחרים. 

בהצלחה!

את יכולה להדריך בעזרא.. או באריאל....חיים תותים

אם זה פוגע בקשר עם הקב"ה(ירידה ברמה הדתית) אז לא.עולה בשביל
לא חסר סניפים של אריאל שצריכים מדריכות.. גם אם זה יוריד אותך חברתית שאת עוברת לאריאל... אם את תלכי עם האמת שלך עד הסוף בסוף יעריכו אותך.. וגם הרווחת את הדבר העצום- הדרכה! בהצלחה.
השאלה היא אם זה תורם או שיצא שכרך בהפסדך...נער גבעות מצוי

אריאל....לא נשברים!
כל דבר שמוריד מהרוחניות \ מהאמת שלך לא עושים...ארי מש.

תחפשי בסניפיםיאירוש

אחרים שצריכים באזור שלך שבהם את לא תדרדרי רוחנית

הבעיה היא...דנה .ה.

הבעיה נראלי היא בעיקר שאני כן רוצה את זה ונמשכת, ולא יכולה להגיד לא...

תשובהרק ביחד ננצח!

אני חושבת שאת יכולה לתרום לסניף ולנסות להעלות שם את הרמה ולנסות גם להתחזק בעצמך ונסות לא לרדת רוחנית...

למה לא לחפש סניף אחר?תפוחית
...דנה .ה.

אני חולה על החברה בישוב שלי.... ישוב חמוד גם אם הוא לא כל כך דוס...

תעשי רוח מול הפסד. ותשאלי את עצמך למה זה חשוב לךנפש חיה.
והאם זה מצדיק מחיר.
העניין הוא שזה לשלם מחיר בכל החלטה.תפוחית
תחשבי מה יותר חשוב לך..
(בתור אחת שהיתה בסניף מעורב ולא ממליצה על זה ודווקא לא רק מהבחינה הדתית.
אני עכשיו מדריכה בבנ"ע....חלק מעם קדוש!

דבר ראשון כל הכבוד שבאמת חשוב לך לעשות משהו משמעתי כמו הדרכה אבל מאוד חשוב לך מצד שני לא לפגוע בעצמך...

אני יכולה להגיד לך שגם לי היה מלא חששות לפני שנכנסתי להדרכה וההורים לי גם לא התלהבו על הרעיון שלי להדריך פתאום בבנ"ע (אני עכשו בשישית והדרכתי בחמישית באריאל עד שהוא נסגר.. זה שונה לגמרי!!)

אני יכולה להגיד שההדרכה שלי עכשו הרבה יותר משמעותית כי יש בבנ"ע חברה שהיא מקבלת את כולם (וזה ממש מיוחד!! ) ואולי עצם זה שמקבלים את כל סוגי החברה זה גורם להרבה בעיות אבל זה מאוד תלוי באישיות שלך אם את מרגישה שגם בחברה הפרטית שלך(=משפחה וחברות בעיקר..) את עומדת על הדעה שלך ומה שאחרים אומרים זה לא מה שקובע לך מה יקרה אז זה יהיה קצת יותר קשה כי זה מעורב אבל את תרגישי שזה הרבה יותר משמעותי ושהבנייה האישית שלך נהיית הרבה יותר חזקה.

אני ממש חושבת שאם את נכנסת בסופו של דבר להדרכה שם(קודם כל בהצלחה) אבל ממש חשוב שתחשבי על גבולות ברורים שלא משנה מה יקרה את לא תעברי אותם! אני לדוגמא ממש מרגישה ששבתות צוות המטרה שלהם זה בעצם הגיבוש וגם הגיבוש הוא גם החיסרון אז החלטתי פשוט(זה לא באמת פשוט;)) לא לצאת לשבתות צוות ושאני שלמה עם זה לא מפריע לי שני לא הולכת וכל הצוות הולך! זה לא גורם לי בכלל להיות מחוץ לצוות כי אני שלימה עם ההחלטה שלי וכן, יהיו דברים בצוות שאני יצטרך לקחת בהם יותר חלק כי אני לא חלק ממשהו אבל עצם זה שאני שלימה עם עצמי אז זה לא מפריע לי...

בהצלחהההה!!!

מה שמתאים לך. לא יכולים לקבוע כי אנחנו לא מכירים אותךמישהי=)
אולי תהיי פצצה ואולי גרועה
לא.קול דממה

אם זה יפיל אותך- זה לא שווה את זה.

יש מקומות אחרים לתרום.

אשמח לדון על כך באישי איתך.

אני עברתי את אותה ההתלבטות לפני שנה וקצת, רצו מאוד שאני אכנס אבל בסוף אני החלטתי לא להיכנס.

תכנסי גם לאתר "חברים מקשיבים"הכל מאת ה'
יש שם מלא תשובות בנושא
בהצלחה!

אני חושבת שזה עניין של בחירהנורופן.
אפשר לבחור שלא להיות מושפע מדברים שנראים לי לא נכונים לי. יש מה ללמוד מכולם, גם שם. פשוט לא הכל...

ואני אומרת את זה מנסיון אישי בתור אחת שכל המסגרות שהיא הייתה בהם לא היו כל כך לפי השקפתי התורנית...

אבל אולי אצלך הדברים שונים..
למה שידרדר מבחינה דתית?ע מ
מי שבא להשפיע ולא להיות מושפע, לא צריך לחשוש. (כמובן שבשביל זה צריך לדעת מה בדיוק באים להשפיע ולהיות מלאים (כמשל הידוע)).

וכן, אני מבין את החשש שקיים, גם כשהאדם מרגיש מלא ומוכן להדרכה, רק רציתי להדגיש שעקרונית לא צריך להיות חשש כזה.

האמת, שיש הרבה מה להאריך, אבל אין זמן, אז נוסיף רק משהו קטן. יש לי חבר מאוד טוב, שבזמנו הלך להדריך בסניף קשה יחסית מבחינה דתית, כדי להעלות שם את הרמה. בשלב מסוים, אחרי מספר חודשים, הוא ראה שזה מפריע לו ומדרדר אותו, התחילו יותר מידי צחוקים עם הצוות (גם עם הבנות) והוא ראה שלא מעניין אותם מספיק ערכים וזה גדול עליו לעשות כזה מהפך לבד. אז עם כל הצער שסניף כזה יפסיד מדריך טוב, הוא פרש. היה עדיף שהוא לא יתדרדר שם ואז גם מדריך אחד טוב הם לא היו מוצאים...
זה תלוי הרבה בבן אדם.
זה ברור שדנה .ה.

זה ברור שזה גם יגרום לסניף להיות יותר דוס ויתרום, אבל תכלס יש פוול צחוקים בצוות, וברור שגם אם אתה בא להפיע אתה בסופו של דבר משפיע...

ענו לך . נשאר לך לשקול.... בהצלחה!נפש חיה.
חמודהדנה .ה.

לא ברור בכלללא עוצרים
במיוחד אם את אומרת שכנראה תושפעי לרעה, גם התרומה שלך לא תהיה אפקטיבית יותר מדי.

ושוב, ייצא שכרך בהפסדך. עדיף לך לא להיכנס למקום בעייתי. יש לך המון מקומות אחרים לתרום.

שימי לב שכמעט כל מי שהגיב פה, הגיב בכיוון מסוים, כנראה לא סתם.

בהצלחה!
לא להדריך אם זה ידרדר אותך.הלוי
תחשבי מה יותר חשוב לך, דרך החיים שלך שתשפיע גם על העתיד שלך או, הדרכה שחולפת לאחר זמן?

לכי להדריך בעזרא או אריאל.
לא להכנס למקום שידרדר אותך. יש מספיק דתיים מדורדרים, הקב"הי.

צריך גם כמה צדיקים.  התרומה הכי גדולה לעם ישראל זה להיות צדיקה.

תחפשי מקום שלא ידרדר אותך, ותשפיעי שם.

בהצלחה!

תלויroth

לדעתי אם זה תורם לך לבניית האישיות ועוד..כן תלכי על זה כל עוד זה לא פוגע בך בדברים הכרחיים מבחינה רוחנית..ואם את בטוחה שזה יפגע בך מבחינה רוחנית אל תסכני את הרוחניות שבך.

אני הייתי חניך באריאל הרבה שניםעמירם

עברתי דירה ליישוב די דוס עם בני עקיבא נפרד, נכנסתי להדרכה והחלטתי שזה לא מתאים לי. אז עזבתי אחרי החודש ארגון. לדעתי כדאי ממש כי אז גם יעריכו אותך וזה יוסיף לך מאוד. בעזרת ה' נכנס להדרכת חוץ באריאל. יש מלא סניפים שצריכים.

http://www.tariel.co.il/?CategoryID=1894

מה השאלה?עוד עין טובה

פשוט שלא!

אין לזה שום היתר, בשום צורה.

המטרה לא מתירה לעבור עבירות בדרך אליה...

רק אם את מרגישה שאת יכולה להיות מספיק חזקה ואמיצה בדרכך הרוחנית שאת מאמינה בה,

רק אז יש על מה לחשוב ולדבר...

בד"כ ההדרכה במצב מורכב כזה, לבא מתוך תודעת השליחות.

לקרב ולהוסיף אנשים לדרך התורה שאנו מאמינים בה.

תודעה זו מסייעת בידך לשמור על עצמך.

ולהתמודד נכון יותר במצבים מורכבים.

להיות משפיע ולא מושפע.

מי אמר שיפגע? צריך לדעת לעמוד על שלךnkfhtkprbx

כך גם ההשפעה יותר גדולה מאשר אם יראו שנשברים מהלחץ

הסניף צריך אותךהדרך אל האושר
לדעתי כן חשוב להדריך במקום כזה, נכון זה דורש הרבה יותר משמעת עצמית ועבודה אבל אם כל אחד ישים את הטובות הפרטיות שלו לפני הכלל לא נצליח לבנות חברה טובה יותר, בני עקיבא צריכה אנשים חזקים שירימו אותה... קל להגיד את זה שבני עקיבא מדרדרת והמצב התורני שם לא חזק אבל אם מפריע לך משהו תבוא ותתקן!! וגם אני חושבת שאם את אומרת שהסניף ידרדר אותך אז כנראה שהסניף צריך מדריכים טובים וחזקים שיצליחו לקדם אותו
את בעצם שואלת האם לאפשר לקב"ה לנסות אותךהלוי מא
התשובה היא חד משמעית כן אם לא תתנסי ותתחשלי הניסיון יגיע ממקום אחר.
לכי בדרכי האבות הקדושים כולם נתנו כמעט על חשבונם
השאלה אם חושב לנו למצוא חן בעיני הקב"ה או בעיני אחרים147852

כי אם אוהבים את הקב"ה וחשוב לנו שהוא ישמח בנו כאבא ששמח בבניו -אז השאלה היא מה הוא אומר.

אך אם יותר חשוב לנו מה שאחרים יחשבו עלינו (מה שקורה לנו הרבה בתור בני אדם), אז השאלה היא "מה יגידו".

נראה לי ברור שאם תדריכי בסניף מעורב -הרבה אנשים "יעריכו" אותך על המסירות וההקרבה.

אך אם שואלים את אבא שבשמיים, נראה לי שכתוב באמת שאסור לחטוא כדי לקדם אחרים.

בפרט כשיש כל כך הרבה דרכים להשפיע על עם ישראל בצורה שתשמח גם אותך וגם את הקב"ה מאד.

ובפרט, שאם את פוגעת בעצמך -הרי מדובר על פגיעה באישיות וברוחניות שלך- אז איך בדיוק תועילי? אולי תזיקי...

אבל כאמור השאלה היא מה יותר חשוב לך.

בהחלטות כאלה הרות גורל עבורנו, מוטל עלינו לחשוב על העתיד שלנו ושל הילדים שלנו ו....לעמוד בתפילה אמיתית לפני ה' "הורני ה' דרכך". ובעז"ה תעשי את הצעד הכי נכון עבורך!

בהצלחה

תראי. אני חשבתי שכשאכנס להדרכה בבנ"ע מעורבעוד יהודי

זה יוריד אותי. אבל הלכתי למרות זאת. ולא רק שלא הוריד אותי אלא חיזק אותי.

זה כלפי. אבל כל אחד ואחת והשיקולים שלו/ה.

רק תחשבי על זה שאם את מגיעה בגישה הנכונה את יכולה להצטייר כסמן דתי 

ורק להועיל ממקום שכזה.

אני חושבת.רוני.

שאם את בנאדם חזק אז כדאי. אבל אם את חושבת שיהיה לך קשה וזה באמת ידרדר אז כדאי לבדוק אופציה אחרת

על זה נאמר יצא שכרו בהפסדוtajos
את המילה יצא תקראי בלשון עתיד ואל תאמרי לא הוזהרתי....
נשמה.א"י לעמ'י

אני חושבת שתדריכי ותראי לעצמך כמה את מסוגלת ויכולהה!!

אני גם עושה אתזה באיזשהוא מקוום..

ווואו כמה שזה ממלאא!!

תדריכי. ותשלטי על עצמך. תלכי איך שאת רוצה, ותראי כמה טוב זה יעשה

שיהיה בהצלוחח

תציבי לעצמך גבולותיעל.

תרשמי לך אפילו בפתק דברים ברורים שהם קו אדום בשבילך. גם בבני עקיבא אפשר להישמר מבחינה תורנית ולהדריך הדרכה משמעותית!

טוב לא ככ קראתי פה את כל התגובות אבל בכ"ז נראלי חשוב:שירה חדשה~אחרונה

א. בדר"כ כשבאים למקום כדי להשפיע ולתת את תמצאי את עצמך יותר מציבה לעצמך גבולות. דוגמא קיצונית: אם את רואה חניך מעשן את לא תבואי לעשן איתו, אלא תנסי להסביר לו למה זה אסור. תוך כדי הסבר יתחדדו הבנותייך לגבי העניין ואת תביני גם למה את מתנגדת לזה (ולא רק "כי אמרו לי שזה לא בריא"), ותהיי מוגנת מזה יותר - כי את מבינה למה זה לא טוב.

זה נכון כמעט לגבי כל סיטואציה, מה גם שבדר"כ כמדריכה (אני מקווה) את תצפי מעצמך להתנהג בצורה יותר בוגרת ולהוות דוגמא אישית לחניכייך. לכן אומרים שהדרכה זה דבר מאוד תורם..

ב. אם את יודעת שאת רק תדרדרי מההדרכה (וגם זה בהחלט בהחלט קורה), אז עזבי את זה, חד וחלק. את רק תגרמי לעצמך נזק, וחמור מכך, לחניכים שלך, שעלולים לקבל ממך אישור להתנהגויות מסויימות שהן לא בסדר - כי את המדריכה ואת יודעת.

שיהיה בהצלחה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך