אז נכון שהוא עוד קטן ממש,כנרית על הגג=)

אבל אני מעדיפה למנוע מראש ולא להיכנס לזה כשזו כבר מציאות חלילה.

חברה פרקה לי על הפחד והדאגה שלה לבנות שלה כל רגע.

יום אחד היא גילתה שאחד הבנים בגן של הבת שלה מסתודד עם הבת שלה בחדרים סגורים ונוגע לה באזורים פרטיים בגוף, תוך הקפדה שלא תספר כלום להורים או לגננות.

בגלל הגיל הקטן כל כך ברור לי שהמניע הוא סקרנות ותו לא.

אבל בתור אמא לבן שהולך וגדל ב"ה, אני לא מפסיקה לחשוב מה צריך לעשות או לא לעשות כדי למנוע דברים כאלה.

(מלבד דבר אחד שברור לי, והוא- לגדל את הילד בתחושה שהוא יכול לספר להורים הכל וחבל להסתיר דברים)

מה אתם אומרים,

לדבר בגיל קטן על הבדלים בין בנים לבנות כדי למנוע צורך לבדוק את זה לבד (בתמימות מתוקה כמובן)?

לא להעלות את הנושא בכלל?

כמובן שאני לא באמת חושבת לשבת עם ילד בן 4 ולעשות לו שיחת גברים, אני פשוט מבולבלת נורא ולא יודעת איך עושים את זה נכון עם ילד קטן...

יכול להיות שהדברים האלה נובעים ממה שהילד רואה בבית?

יש לכם כיוון, איך מונעים מדבר כזה לקרות בלי לעורר את הדבר הזה בעצם?....

סקרנות ועודלימ1ר

היי כנרית,

סקרנות אכן קיימת בגיל הזה, אבל צריך לבדוק איך ההורים מתנהגים ליד הילדים.

ההורים  צריכים להקפיד לא לגלות חיבה יתרה ונגיעות ליד הילדים. על הילד לדעת ש"אבא אוהב את אמא ואמא אוהבת את אבא", כל זה בלי יותר מידי מגע.

מניעה:

1. למנוע מילד לגעת באחרים: פשוט לקחת אותו לשיחה ברורה, במילים פשוטות, שאסור לגעת במקומות מכוסים.

אין חובה לפרט יותר מידי, כלל אחד פשוט: מכוסה- אל תיגע. בגיל הזה אין מה לדבר על "אסור לגעת נגד רצונה וכד'" 

להתמקד בכלל של מקום מכוסה- לא נוגעים.

2. למנוע מהילד/ה שלי ליפול 'קרבן': להסביר לה 2 דברים: א. הגוף שלה ברשותה, מותר לה לסרב למגע, ולספר להורים/ לגננת. אם היא מרגישה חוסר נעימות ליד מישהו מסוים, היא צריכה לקום וללכת. ב. להסביר מה נקרא תקין (לחיצת יד, חיבוק בין חברים) ומה לא (מגע במקומות מכוסים- אין צורך לפרט יותר מידי)

כמובן הכל באווירה נעימה, שהילד/ה ירגיש נוח ובטוח לפנות אלינו בעת הצורך.

בהצלחה!!!

תודה רבה רבה!!!כנרית על הגג=)

לדעתי אין קשראמא_מאושרת
למגע בין ההורים
ואת היתרונות של מגע בין ההורים ליד הילדים כבר פירטתי בעבר.
הילדים שלי יודעים (מדי כמה מקלחות אני דואגת לתזכר..) שיש אזורים "פרטיים". באזורים האלה אסור לאף אחד לגעת חוץ מלילד עצמו כשהוא בשירותים או לאמא או אבא במקלחת. ואם מישהו נוגע שם צריך להגיד לו לא ולבוא לספר לאמא.
עונה לפי דעתי:אמא ל6 מקסימים
א. התיאור על הילד שנוגע בילדה, ממש לא נראה לי תמים ורק סקרנות. זה נשמע לי שהילד נפגע, ועכשיו פוגע. עם או בלי להבין בעצמו מה הוא עושה....
ב. אני מידי פעם (כשאני שומעת סיפורים, או סתם נזכרת בנושא) מזכירה לילדים שלי: אסור לאף אחד לגעת בכם! ! אם מישהו נוגע בכם- חייבים לספר לאבא/ אמא. היה לילדים שלי פעם נהג הסעות מאוד נחמד, בשלב מסוים חשדתי שזה יותר מידי נחמד, אז אמרתי להם פעם: "אני מקווה שהוא לא נוגע בכם! ", הם צחקו וענו: "מה פתאום, למה שייגע בנו" . בסדר, שיצחקו, מה אכפת לי, אבל לפחות אני יודעת שזה בסדר, והם יודעים שאם חלילה יקרה משהו- חובה לספר.
^^^ מסכימה לגבי הילד הנוגעבהתהוות

אם הוא מקפיד שהילדה לא תספר שום דבר, זה כנראה לא תמים. יש שם בעיה.

אני לא יודעת מה החברה עשתה בנוגע לעניין, אבל במקרה שהיא לא עשתה את זה - כדאי מאוד שתפנה לגננת או לפסיכולוגית של הגן. אם יש שם שרשרת של פגיעות חשוב לעצור אותה.

מנסה לענותl666

לא נראה לי שזה מסקרנות, במיוחד שהוא הזהיר אותה לא לספר וזה קרה יותר מפעם אחת. או שהוא ראה משהו כזה או חווה משהו כזה או שמע , אולי אפילו בסרט, בטלוויזיה היום אין סרטים בלי תכנים לא צנועים.

בקשר להבדלים בין המינים אז אם תיוולד לו אחות אז הוא בטח יראה בעצמו ואם לא אז אם הוא ישאל אז להסביר בצורה פשוטה שלבנות זה נראה קצת אחרת כי הן בנות וזהו. אם לא ישאל אז כנראה זה לא מעניין אותו. כמובן קשר פתוח זה הכי חשוב. ולהסביר שלא נוגעים בילדים אחרים בלי רשות, ולא רק במקומות מוצנעים, ולו יש זכות לא לרצות לא חיבוק ולא טובה ולא כלום

לדבר , כןהחיים שוים

אבל לאו דווקא על ההבדלים בין בנים לבנות (שזה לדעתי עדיף כשהילד מעלה את הנושא)

אבל כן שיחת מוגנות, 

איפה מותר לגעת, למי מותר לגעת בנו ומתי, מה עושים כשמישהו נוגע, ולמי מספרים.

יש הצגות לילדים בנושא שמביאים לגןggg

ויש גם ספרים לילדים בנושא- אותם אני פחות אוהבת.

אבל שורה תחתונה בשניהם היא להדגיש שהגוף שלי הוא ברשותי ולאף אחד אין זכות לגעת בו ללא רשותי. ולכל אחד יש איברים שהם רק שלו ובהם בוודאי שאסור לאחרים לגעת. (להוסיף שלפעמים ההורים או הרופא צריכים לגעת בהם כדי לעזור לך. אבל רק להם מותר) וזה כולל גם איך לכבד את הגוף של השני.

ללמד שאם מישהו נוגע בך וזה לא נעים לך: להגיד לו שזה לא נעים, להתרחק ממנו ולספר על זה להורים. (וזה כולל גם הצקות של בני משפחה מבוגרים שצובטים בלחיים או נותנים נשיקה כשהילד בקושי מכיר אותם...)

במקרים שראית משהו אצל ילדים אחרים, נראה לי שחובה לדווח לגורם מקצועי (גננת, הורים של הנפגע, מפקח גנים וכו') אבל צריך לעשות את זה בצורה חכמה ולא להלחיץ או לנפח דברים. זה יכול להיות באמת סתם סקרנות .

שמעתי מאיש מקצוע.me.
גיל 2-5 אין בכלל מה להעלות על דעתינו שזה נגיעה מינית אלא סקרנות בלבד.

לכן אין מה להלחץ.
מצד שני יש להסביר במילים עדינות בלי יותר מדי סימפוזיון שזה דברים שלא עושים. על מנת לא ליצור תחושה של רתיעה מהגוף ויצירה של דימוי עצמי נמוך בגלל זה.

לגבי שיכול לספר להורים.
יש הרבה חומר יפה ביוטיוב של אנשים בעלי מקצוע שחקרו את הנושא הזה לעומק.
כדאי להחכים.

הרי ידוע שילד מחקה התנהגויות ומילים שנחשף אליהםתליה
ולכן עם כל הכבוד לאיש מקצוע,
כפי שאמרו לפני, אם היה מדובר בסקרנות נטו, הילד לא היה מדגיש לילדה שלא תספר, לא היה דואג להסתודד בצד וכו' ולכן מאוד חשוב להזהר ולבחון האם מדובר בחיקוי של חלילה דברים שנחשף אליהם בכל מיני וריאציות.
אני לא חושב.me.
שבהתבגרות המינית היא בשלב כל כך מוקדם בגילאי 2-5. ולכן גם אם הוא מסתודד זה בגלל החברה ומה שהוא נחשף שזה דבר ששומרים בסוד. בלי שום קשר להתבגרות מינית
יש בגיל הזה הרבה סקרנות....אני84אחרונה
אבל ברמה שאת מתארת היתי מתיעצת מעבר...
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך