שאלהאליה2

אני גרה בעיר שיש בה גרעין תורני שהוא לא קטן ולא גדול, ואנחנו סניף די קטן... 

לפני כמה שבועות מישהו העלה רעיון לפתוח סניף אריאל כי יש כאלה שלא רוצים לשלוח לבנע, בגלל שהחבריא ב שם מעורב וגם יש דברים סניפיים מעורבים והכל... הבעיה היא שגם ככה אנחנו סניף די קטן ואם יפתחו אריאל אז בכלל לא יהיה סניף, וזה סניף שכבר שנים מנסים לפתח אותו וסופסוף גם מתחילים להצליחחצי חיוך

אנחנו שבטים נפרדים ואני יכולה להגיד שבאמת אין כמעט קשר בין הבנים לבנות בחבריא א, ואני יכולה להגיד שגם בחבריא ב אין יותר מידי קשר בין המדריכים למדריכות.. 

הסניף עושה הרבה עבודה בלקרב חניכים ויכול מאוד להיות שלהקים סניף של אריאל יהרוס את הכל, חוץ מזה שזה באמת סניף טוב ומדהים.

מעניין אותי לשמוע מה דעתכם ומה צריך לעשות חצי חיוך

מקרה דומה ביותר היה אצלנו...נגרינסקי
התנהלות הסניף היא כמו שלכם...
המשפחות בגרעין התורני רצו להפריד את הסניף והנוער התנגד...
כשהגרעין ראה שלא מצליחים להפריד לגמרי את הסניף הקיים, רצו להקים אריאל (אריאל בנים שרד מספר שבועות מועט ואריאל בנות הוקם לפני מעט זמן מועט והוא לא מבוסס כמעט בכלל)...

דעתי (גבי סניפכם, כי את דעתי על המצב אצלינו אעדיף לשמור אצלי), צריך לבדוק מה הרצון של הנוער אצלכם ומה מצבו מבחינה תורנית... כיוון שלכל מקום ומקום צריך להיות הסניף המתאים לו, יש מקומות שמתאים להם בנ"ע מעורב ויש מקומות שמתאים אריאל מופרד לגמרי...
בהנחה שסניפכם נוטה יותר לצד שלאריאל, אזי ראוי לעשות שינוי בסניף הקיים... אם אחרת, אז גם לשמר את המצב הקיים ולא להקים סניף אחר... בכל מקרה שלא יהיו שני סניפים, גרימת הרבה צער ומחלוקת...

לפי איך שמשמע מדברייך, יהיה ראוי לשמר מצב קיים מפני שהסניף גורם לקירוב חניכים וגרימת שינוי יכולה להשפיע לרעה... אבל אתם צריכים לקבוע לעצמכם כיוון שאתם מכירים את הסניף שלכם הכי טוב... תערכו דיונים ותחשבו על טובת הנוער...
זה קצת מסובך..אליה2

הסניף שלנו הוא לא סניף כלכך דוס וזאת בדיוק הבעיה שבגללה רצו לפתוח אריאל... בגלל שיש הרבה כאלה שבאים למרות שהם לא בדיוק דתיים (ומעודדים אותם לבוא, כדי שיכירו ויתקרבו יותר) אז אני די בטוחה שלאריאל לא יהיה סיכוי שהם יגיעו. לגבי הנוער, יש לנו כל מיני סוגים בגרעין אבל אני מניחה שהרוב לא ירצו אריאל.. 

הבעיה היא שעכשיו יש כאלה שהילדים שלהם בשבטים הנמוכים והם לא רוצים לשלוח אותם לסניף.. אז יכול להיות שבעוד כמה שנים כן יהיה ביקוש יותר לאריאל..

זה לא ממש החלטה שלי ובנתיים נראה שישאירו את הסניף כמו שהוא (גם לפי התגובות של שאר המבוגרים בגרעין) אבל בכולופן תודהחצי חיוך

ובגלל שזה מסובך,נגרינסקי
אני חושב שיהיה ראוי לקיים דיונים, כיוון שהמחשבה ביחד מובילה למסקנות נכונות יותר... תציגו את הבעיות, את הדעות והמחשבות, תדונו בהם ובעז"ה תגיעו למסקנות טובות...
לעשות בני עקיבא נפרדלא נשברים!
נפרד קודם להכל...ארי מש.

תהיהSlow motion
איך יש משפחות שבאות לגור בגרעין תורני אבל לא מוכנות שהילדים. שלהם יהיו בסניף הרגיל שדואג לקרב?
יש כל מיני דרכים לקרבאליה2

בני עקיבא היא אחת מהן, אבל יש לחלק מההורים חשש שזה לא ישפיע בצורה טובה על הילדים שלהם... אני אישית חושבת שכן צריך וחשוב לבוא, ואפילו לא רק בשביל לקרב, כי באמת שזה תורם הרבה והסניף הוא מקום מדהים.

אבל גם אלה שלא רוצים לשלוח לבני עקיבא תורמים בעוד הרבה דברים שהגרעין מארגן... לכן זה מצב מסובך  

ככה זה היה גם אצלנו עד שתפסו אומץ והקימו סניף אריאל..תרמחית?!

ובהתחלה היו ממש הרבה ויכוחים וכעסים בתוך הגרעין כי היו חלק שלא הסכימו לשלוח לבנ"ע וחלק שחשבו שזה ממש חשוב כי זה מקרב המון אנשים וכו'... ובסוף הקימו וב"ה הסניף ממש פורח! ותכלס בתור חבריא ב באמת שעדיף נפרד! כי אז את באמת יכולה להיות מי שאת עם כל השוונגים ולשיר להשתולל ולצרוח...ולעשות כיפים בלי כל הגבולות של בנים בנות ... 

השאלה אם זה מתאים לנוער...אליה2

אני לא חושבת שלנוער עכשיו בסניף מתאים נפרד ואריאל יכול להרוס סניף שעבדו ועובדים עליו שנים... לכם יש בעיהחצי חיוך

מה זתומרת לכם יש בעיה??תרמחית?!

למה את צריכה לדרדר את עצמך כדי לקרב אחרים?אי אי אי

באמת אני חושבת, שאם את רוצה לקרב אז זה צריך להיות ממקום דוס ולא ממקום חפיפניק שמזלזל בהלכה..

וסניף בנע שמעורב בדיוק בגיל שצריך להיות נפרד זה דרדור וזלזול בהלכה.

ממש ממש לא.Slow motion
יש מקרים שכן ויש שלא. ממש לא בהכרח, אבל הלעז ולשון הרע שמדברים עליהם, זה חטא לפי כל הדעות.
דברו עם מי שהעלה את ההצעה ותסבירו לו מה המצב.לך דומיה תהילה

אנחנו בפורום לא נפתור את זה, לא משנה אם אנחנו בעד או נגד.

תגיעו להסכמה ובעז"ה הכל יהיה בסדר.

לענ"ד, כדאי שתשארו בבנ"עעוד יהודי

א. זה אולי יבנה את החבר'ה היותר דוסים אבל יהרוס את השאר.

ב. לא נשמע כ"כ נורא המצב אצלכם בבנ"ע

ג. בלי קשר נקודתי, בכל אופן, לי זה שינה,

בנ"ע היא התנועה המרכזית של העם ודרכה ואותה צריך לשנות ולא בבודדים (לדעתי)

ישר כוח חשוב מאד מאד!אנונמי
באמת שאלה מורכבת מאד אבל במצב שמעורב ומנסים ולא מצליחים זה מה שצריך לעשות..רוב הסיכוים שאם תפתחו אריאל הוא יצמח. ובנ''ע או יסגר או שחניכים יעברו לאריאיל..אין מה לעשות חניכים יחשו איפה יותר היה טוב וככה ישמחו!וגם החבר'ה הפחות חזקים יגיעו(אני מכיר הרבה סניפים שבאמת ככה התחילו ולאט לאט..אריאל מתחילים לשלוט ואנשים מבינים שאין מה לחפש בבני עקיבא ב''ה...!ויש כמה גריעינים שמאד רוצים לעבור לאריאל אבל המשפחות החדשות לא רוצות כגון שמקטנים את התורה לעם בשביל שיהיה אחדות!וזה חרטה תנועה של עם!אריאל זה התנועה של העם הולכים עם התורה עד הסוף ולאט לאט מצטרפים חניכים..אל תפחדו תלכו אם האמת עד הסוף ויהיה טוב בעז''ה!!*ואחת הבעיות כמו שהזכיר זה שהנוער יחליט מה רוצים!מבחינתי זה טעות גדולה מאד שניתנים לנער בשישית להחליט רב הסיכוים שמעדיף מעורב..צריך להיות במקרה כזה ברצינות ותסמכו על הגרעיח ולא הנוער כי היום הנוער מבולבל מאד מאד...
שבוע טוב!@
סליחה?Slow motion

"אין מה לחפש בבני עקיבא"?

שלא תעז לדבר ככה על בני עקיבא. היא לא תנועה מושלמת אבל היא תנועה של קודש שעשתה ועושה עבודת קודש. בזמן ש, כדאי לציין, אריאל מקדמים רק את עצמם בצורה מתנשאת, יורקים על התנועה שממנה הם התפתחו, ולא מוכנים להכיל את מי ששונה מהם.
ואל תזלזל בנוער המדהים שלנו. 

ברוראנונמי
שיש מה ללמוד מבני עקיבא אבל צריך להבין שאנחנו רמה מעל..ובנתיים הם יורדים ואנחנו עולים..אולי גם הדוסים מתנשאים ויורקים על כולם?!@
לא, אתם לא רמה מעל.Slow motion

אנחנו לא יורדים, אנחנו תנועה מדהימה. נכון, יש סניפים לא אידיאלים, אבל, נחש מה? הסניפים האלו נפתחים במקומות לא אידיאלים. אריאל זה או הכל או כלום, בני עקיבא מנסה להעלות ולתרום גם למי שלא נמצא במצב הכי אידיאלי. 

לא אמרתי שמישהו יורק ומתנשא כי הוא דוס. אמרתי שמישהו יורק ומתנשא כי הוא יורק ומתנשא. אל תהיה דמגוג, גם אם אתה לא יודע להכיל מורכבות.

יש פה כל מיני אנשים שלא מכיריםירא שמים!
או את בני עקיבא או את אריאל.. הייתי חניך באריאל כמה שנים טובות (הייתי בארבעה מחנות) והיום אני מדריך בבני עקיבא כבר שנתיים. מכיר את שתי התנועות מבפנים וחרשתי את הדיון הזה.. א. אריאל יודעת להכיל וממש לא יורקת על אף אחד אבל לדעתה מי שזכה ובא מבית דוס (זה לא התנשאות להיות מודע למצבך) אם הוא יהיה בסניף בנע קלאסי זה יזיק לו והוא יאלץ לעבור על הלכות ולכן במקומות שיש קבוצה גדולה של דוסים הם בעד לפתוח אריאל.. ראיתי מקומות שהרוב הלכו לאריאל ומי שהלך לבנע היה נחשב ערס וכל סניף עשה את העבודה שלו בלי להזיק לשני. ב. בנע ממש לא בירידה מיום ליום היא יותר נפרדת. להיות בבנע זה לא מראה על זלזול רוב (אם לא כל) ההנהלה ממש לא מזלזלים בהלכה אבל הם עושים את זה כדי לקרב. ג. דעתי: בבנע אכן יש חסרונות לגבי הנפרד אבל באופן כללי מי שרוצה להיות נפרד יכול (הנפרד שיש שם הוא לא כמו אריאל אבל לפחות אצלי בסניף הרב של הסניף מתיר אותו). עדיף לא לעבור לאריאל בשביל החברה הפחות דוסים. אם זה לא אפשרי להיות נפרד באמת אולי הייתי עוזב.. (עדיף לשאול רב לפני)
אין שום היתר לעבור על הלכה אחת מהשולחן ערוך בשביל לקרב...ארי מש.

הסתכלת במראה פעם?LightStar

בס"ד

אתה יודע שזה אסור?

נוו, ומה זה אומר???ארי מש.

אף אחד לא יורק על אף אחד.LightStar

בס"ד

אודה לך אם תדברי אחרת על אריאל. חניכים חמודים, אנשי צוות אידאליסטים (מסכים איתם יותר או פחות, נושא אחר.)

ועד כמה שאני לא סובל פה ושם את הנהלת התנועה(בדר"כ?), הם באמת מדהימים, בדר"כ.

מצד שני, בסניף שלי חצי מהצוות בנ"ע במקור (על הרבה מהמשתמע מכך.) אז... אני מניח שיורקים זה לא המושג הנכון

גילוי נאות וכו': שימשתי כרכז חב"ב ומדריך בתנועה.

כשהתנועה שלך התפצלה מבני עקיבא,Slow motion

להשמיץ את בני עקיבא זה לירוק.

לא מכירה את כל התנועות לעומק.הכל מאת ה'

אבל בני עקיבא מעורב לא מאפשר לקיים את ההלכה.

אני לא זכיתי להיות בתנועת נוער, (ז"א הייתי לזמן קצר)  כי זה פשוט לא התאפשר מצד ההלכה.

אז איך אתם רוצים שלא יעזבו אותכם ויעברו לאריאל?!

אם,כמה שתנועות נוער זה דבר מבורך ואידיאלים וכו'

רק תנועת אריאל מאפשרת כיום את שמירת ההלכה.. ובני עקיבא שהוא נפרד.

לא מדויק.LightStar

בס"ד

הלכה היא דבר מסובך.

לכאורה, אתה יכול להיות בבנ"ע מעורב וזה יהיה לפי ההלכה. ולא חטאת בכלום.

ע"פ ההלכה כל קשר בין גבר לאשה הוא אסור...ארי מש.

אפילו סימון בעין [קשר שלא לצורך, כמובן]

ולפי מה נקבעת ההלכה?LightStar

בס"ד

התעמקת בנושא פעם? 

פתח ספר הלכה בסיסי ותראה...ארי מש.

זה אסור !עובד המלך

אדם צריך להתרחק

מנשים מאוד מאוד לפי השולחן ערוך

וסליחה,Slow motion

הייתי צריכה לכתוב יותר נחמד. קשה לי כשמתבטאים בצורה כזו כלפי בנ"ע.

גם לי. אבל קשה לי גם שמדברים נגד אריאל.LightStar
עבר עריכה על ידי LightStar בתאריך ט"ז בשבט תשע"ז 00:11

בס"ד

שתי התנועות עונות על נישה מסויימת נצרכת בציבורים מסויימים.
ועושת עבודה מצויינת בכך.
דרש ממני התחברות קלה(טוב, כבדה) עם החבר'ה מבנ"ע שבצוות בשביל להבין את זה.

אגב:
ההשמצה מוצדקת מבחינה מסויימת. (from a certain point of view)

תנועה מעורבת זה לא "תנועה של קודש" כי אם תנועה של ....ארי מש.

טומאה שמגיעה בשם הקודש שזה הכי גרוע...

מזה השטויות האלו מי התיר תנועה מעורבת, מה זה שוה כל ה"טוב" שהם עושים בזמן שהם מעורבים...

בני עקיבא נתמכת ונתמכה על ידי המון רבנים.Slow motion
לא כל מפגש עם בני המין השני הוא טומאה. לא כל הרבנים סוברים שמעורב זה חטא.
ובני עקיבא הקימו יישובים רבים, יישבו את הארץ, קרבו רחוקים, הצילו מהתבוללות ואפילו לחמו למען העם והארץ. אתה יכול להגיד "מה שווה לנו כל הטוב במרכאות הזה" ולקרוא לנו תנועה של טומאה, ואתה יכול להבין שגם אנשים שהולכים לפי רבנים אחרים משלך יכולים להיות קדושים ולפעול למען מטרות נשגבות.
זה לא קשור לרבנים, זה א' ב' של יהדות...ארי מש.

זה בדיוק כמו שרב יגיד שמותר לאכול טריפה, זה לא עוד שיטה ביהדות!

לא, זה כמו שיש בשר כשר רגיל ובשר חלק.Slow motion
כמו שאני הולכת בלי גרביים ויש לי חברות שהולכת עם.
אל תשווה בין מפגש בין בנים ובנות, שיכול להיות צנוע מאוד, לבין אכילת טרפות.
שולחן ערוך אומר לא ירבה שיחהלא נשברים!
ואין כמעט רבנים גדולים שהתיירו מפגשי בנים בנות
זה מאוד שונה מגרביים וכו..
ואיזה היתר יש ללכת בלי גרביים???ארי מש.

יש היתר ללכת בלי גרביםדרשתי קרבתך!!!!

החפץ חיים במשנה ברורה פסק שיש היתר, אבל הוא היחיד שפסק ככה ולכן ממש ממש עדיף ללכת עם!!

אבל בעיקרון מותר ללכת בלי גרבים..

אה, ועוד משו- כמדומני שהרצי"ה אמר פעם שחבל שהמשנה ברורה התית\ר ללכת בלי גרבים, כי זה גרם להרבה בעיות הלכתיות.. אז תסיקו מסקנות..מתפלפל

אני אישית עם חצאיות מקסי שזה עדיףחיוך גדול

אבל אם מנהגנו ללכת בלי, אז זה נהפך לאיסורארי מש.אחרונה

מי מתיר מעורב??????????????????????\עובד המלך

חרטהאנונמי

אני מכיר כמה סניפים של אריאל שלא כולם שם אברכים אולי מתוך שבט שאני מדריך של25 חניך-אז אולי 4 אברכים הרוב עולים מצרפת ושמחים מאד בתנועה אשרינו שזכינו!אל תפתחו בנ''ע נפרד מביחנתי זה פשלה תמשיכו איתם ותפלן בפח..בסניף שירא שמים מדבר היה כמה מקרים של בנים בנות מלפני שנה וזה נפרד!!

בני עקיבא זאת תנועה מדהימה.אליה2

עכשיו קראתי את כל התגובות, וחשוב לי לומר לאלה שלא מכירים את התנועה הזאת מבפנים שזאת תנועה באמת  מדהימה שתורמת המון לנוער שנמצא בה. אני שמעתי כמה סיפורים וגם מכירה כמה באופן אישי, על אנשים שהתנועה חזקה אותם ועזרה להם למצוא את הדרך שלהם בחיים. אז זה דבר ראשון.

דבר שני, אני לא חושבת שחניכים יבואו לאריאל. יש הרבה חניכים שמשכנעים אותם לבוא, וגם כשהם באים צריך להתנהג איתם בעדינות, וכל המטרה שלנו היא לקרב אותם. אני באמת לא חושבת שיהיה להם כוח או חשק לבוא לאריאל, כשגם ככה על בנע יש לפעמים טענות (כמו על הרבה דברים אחרים...). ואם הם לא יבואו, אז כל המטרה של הסניף תהרס.

ודבר אחרון, זה לא שמפקידים את הסניף בידי נערים בשישית. אני די בטוחה שרובו המוחלט של הסניף יתנגד להקמת אריאל, וגם הרבה מהמבוגרים התנגדו לזה.

אני חושבת שבנתיים ישאירו את הסניף כמו שהוא, אבל תודה, כי באמת היה חשוב לי לשמוע את דעתכם

בנ"ע עשתה דברים גדולים,דרשתי קרבתך!!!!

זה ברור!!

אבל היא לא לפי ההלכה בהרבה תחומים וזה עצובבעצוב

יצא לי פעם לעבור ליד מחנה הכנה של מדריכי מעלות, ובוא נגיד שההלכה זה ממש לא היה השפה שם.. היה אפשר לספור על יד אחת (באמת!) את הבנות שהתלבשו לגמרי לפי ההלכה, הרוב המוחלט היו או קצת או הרבה מעבר.. הבנים והבנות כמובן היו ביחד וכו'.. והם המדריכים שמשמשים דוגמא!!

אז ברור שהם צדיקים שהם מדריכים ומשקיעים בחניכים שלהם בהתנדבות גמורה, אבל את הקטע של הצניעות קצת פיספסו..

~גילוי נאות: אני חניכה באריאלחושף שיניים

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך