עמונה!בוערת

ראיתי את התמונות מהבית כנסת בעמנה. באמת זה נשמע לכם מכבד?

אשמח לשמוע דעות האם באמת ראוי שכך יראה בית כנסת שנאבקים בו על קדושת ושלמות א"י.

ומי שהיה שם אז אשמח ממש לשמוע ממנו את התחושות.... שוטו...מרחף

בושה!!דרשתי קרבתך!!!!
חילול ה' מטורף משתי הצדדים!!!!! השוטרים- עצם הפינוי כמובן וחילול המקום הקדוש.. והמתבצרים- שהתיזו ממטף כיבוי על אחים שלהם, שהרביצו עם מוטות ברזל ליהודים, שציירו נאצי על הקיר-יעני משווים חיילים יהודים מצבא ההגנה לישראל לגרמנים רשעים ימ"ש!!! הלוווו אתם יהודים דתיים!!!! איפה אהבת ישראל שלכם? כל המרים יד על חברו נקרא רשע?? קידוש ה'??? אינלכם מושג כמה אני מתנגדת לפינוי.. אבל יש עוד מצוות חוץ יישוב הארץ, חשובות לא פחות!! הלוואי שכולנו נשוב לאבא שבשמים, ובע"ה בקרוב בימינו ממש נזכה לראות את הגאולה השלמה ואת בניין ביהמ"ק השלישי!!!! וזה יהיה תיקון לחילול ה' המטורף שהיה שם!!
נכון,בוערת

ברור! אני גם לא בעד האלימות לשוטרים!!!!!!!! ס"הכ הם אחים שלנוחצי חיוך

אבל עצם זה שבבית כנסת הם קשרו את עצמם בשרשראות ושכבו על הריצפה, האם זה נכון? זה לא מבזה את הבית כנסת? או שזה "מתקזז" עם מצוות ישוב א"י??

לדעתידרשתי קרבתך!!!!
זה ממש לא בסדר לחלל ככה את הבית כנסת.. היו יכולים למצוא מקום אחר.. וזה ממש לא מתקזז עם מצוות ישוב הארץ כי זה ממש לא מה שיעזור!!!!! הרי הגירוש יהיה בכל מקרה, לצערינו.. אבל זה גם תלוי בנו איך הוא יהיה!!!! כמה כואב פיזית ונפשית הוא יהיה.. כמה שנאת חינם תהיה בגללו... כמה חילול ה' יקרה בו.. כמה השוטרים ישנאו את אוהבי הארץ (ואני בכוונה לא אומרת מתנחלים, כי להתנחל זה לקחת משו שלא מגיע לך, ובמקרה הזה זה ממש אבל ממש לא נכון!!!!) אחריו..
ממש לא נכון...אברימל'מד

להתנחל בה לא לקחת משהו של מישהו אחר!! זה לא לגזול!! זה שהתקשורת מפמפמת לנו את זה כל הזמן זה לא אומר שזה נכון!!

להתנחל זה משורש נחלה, נחלה זה כמו נחלת אבות, משהו ששיך לי עוד מאבותי ומאבות אבותי, להתנחל זה כמו לחזור למשהו ששיך לי ממזמן, זה הפירוש המילולי ע"פ השפה העברית, תשאלו את אבשלום קור...

זה שהיום בגלל התשקורת "להתנחל" זה מילה גסה, מילה נרדפת ל"לגזול" זה לא אומר שאנחנו נפסיק להשתמש בה, השורש האמיתי זה הפירוש ולא אכפת לי איך התשקורת תופסת את זה!!

סוף סוף מישהו מדבר לענייןהגאון2

נכון! בדיוק מה שאני אמרתי!!טיפה של אור
צודק!^^ מסכימה איתך בהחלט!אביגיל~!
...עיאית"י

שאדם בא ומרביץ לי ברחוב אני מחזיר לו ולא אכפת לי אם הוא יהודי או  לא

אז שיסמניק (עבריינים משוקמים . או שלא....)פורץ לבית כנסת מקיז דם ליהודי צדיק מחלל את קדושת בית הכנסת -מקדש מעט  אז אני מחזיר לו

כמובן שרוב היסמניקים(לפחות מה שאני ראיתי ) היו ערבים או דרוזים שאין לי אפילו קמצוץ של מצפון לרוקן עליו מטף או לתת לו ריבה בראש

אתה לא נורמאלייהודי מתיישב
גם לי זה עבר בראש כשראיתי את התמונותפה לקצת
אבל אז חשבתי שככה נראה חורבן....
וזה באמת מה שקרה שם. חורבן.

בכל אופן, אני לא חושבת שיש לנו זכות לשפוט את ההתנהגות של מי שהיה שם
לי מהבית, היה קושי מטורף עם מה שקרה שם
אז מה הרגישו אלה שהיו שם פיזית???
אני לא שופטת אף אחד בסיפור הזה
לא את כל מי שהיה שם כדי למחות, ולא את מי שהיה שם כדי לגרש....
ברור שהיה קושי מטורףף!!!!דרשתי קרבתך!!!!
אני לא הייתי שם ומררתי בבכי לא מעט ביומיים המזעזעים האחרונים.. אז מי שהיה שם.. אבל אדם מועד לעולם, והם היו צריכים לשלוט על עצמם.. כי גם המשפחות (המדהימות!!!!) שפינו אותם מהבית שלהם בלי שום סיבה בקשו שלא יהיה אלימות..
אבל שלא ישמע חס וחלילה שאני מזלזלת במי שהיה בעמונה, ממש לא!!!! צדיקים בטירוף!!!! אבל כשבאים לממש אידיאלים, צריך לדאוג שלא רומסים בדרך אידיאלים אחרים, חשובים לא פחות..
^^^^^^^^^^^^רוקדת בגשם

מסכימה בהרבה........

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.....פה לקצת
אני מעדיפה ללמד זכות מאשר לבקר ולשפוט

אולי הם לא תיכננו את זה מראש וכל הרעיונות הגיעו להם לאחר שהבינו באמת מה קורה?!
מה קשור?רוקדת בגשם

מלמדים זכות אבל- בלי להסחף לקיצוניות!;

אמרתי-הם צדיקים!!דרשתי קרבתך!!!!
הם פשוט לא חשבו על ההשלכות של מה שהם עושים..
גם לי זה עבר בראש, ואז נזכרתי שיש שם רבנים שמן הסתם כבר חשבוyagel

על זה... ואם התבצרו בבית הכנסת סימן שמותר, וברור לי שהמכות לשוטרים זה חברה שלא היה איכפת להם מה הרבנים אומרים.

מזעזע טירווופ!!!א"י לעמ'י

גועל נפש!!

כל יהודי שפינה הוא לא יהודיי. ואם הוא יהודי אז בהכחשהה!!

איך יהודי יכול להרוס ככה בית כנסת?

שלא נדבר על לפנות אותו מהבית.

פשוט גזירה בלתי מובנת. לא מעקלת בכלל שזה קרה.

איך? איך אפשר? איך יהודי יכול להגיע למצב כזהה? איפה הגענוו? לאן העולם מדרדר? פשוט מזעזע ונורא.

כל מי שפינה חסר לב, חסר נשמה, חסר מודעות, מעשה לא אנושי!!

אבאאא, רחמייםם!!!

את לא נורמאליתיהודי מתיישב

סליחה. את ממש לא בסדר! הדיבורים שלך מזעזעים!

אסביר את דעתי (בתור אחד שגדל בהתנחלות די קיצונית)

דבר ראשון נסתכל על השטחיות, במדינת ישראל יש חוק, ולחוק חייבים להשמע, אין מה לעשות, אם כל אחד יעדה מה שבא לו לא תהיה מדינה(נכון שבגצ שמאלני ועושה מה שבא לו) אבל זה לא אומר שמותר לנו להיות אלימים, מותר להביע מחאה לגיטימית,מה גם שמכות בטוח לא יעזרו. עכשיו, כאשר אומרים לחייל לפנות יהודים מהבתים הוא חייב לעשות את זה, תחשבי, הרי זה מה שבגץ רוצה, לבגץ יש אינטרס להרוס את המדינה, הוא רוצה שהשוטרים יסרבו פקודה,תראי מה קורה כאשר שוטר אחד סרב פקודה, לא סתם מספרים את זה בוואינט, וזה מקבל כותרת ראשית, הרי הם רוצים לצייר את המשטרה בתור דבר רע, כולנו יודעים שלבגצ יש אינטרסים,אך אסור לנו ליפול להם לידיים. בנוסף, מצב תאורטי,נגיד הגענו למצב שהשוטרים מסרבים פקודה ונמנע פינוי עמונה, עכשיו יש 2 תרחישים, א-או שיביאו שוטרים ערבים לפנות, ב- כולם בכלא, במצב כזה לא יהיה מי שישמור עלינו בשער שכם, בחברון וכו.. אין מה לעשות, גם לשוטרים זה קשה,גם להם יש משפחה, הם חייבים, הם לא יכולים לעזוב את המשפחחה שלהם.

יהודי מתיישביהודי מתיישב

המשיך:

רשמת "גזירה בלתי מובנת" - בתור יהודי דתי שמגדיר את עצמו דוס, נכון, הקב"ה רוצה ממנו משהו, אבל בטוח הוא לא רוצה שנוציא לעז על אחים שלנו, כל יהודי הוא יהודי, אל תשכחי שבמצבים קשים של פיגועים אנחנו מגיעים לשוטרים הללו, מביאים להם קפה חם, ושרים להם "אנחנו מאמינים בני מאמינים"-פתאום הם כן אחינו?

ה' רוצה מאיתנו משהו, ואנחנו צריכים להבין! 

בסדר זה קשה מאוד, פינו אותנו מעמונה. אבל אסור להשבר, ואת רואה שאלימות זה לא הפיתרון.. כנראה משהו יותר עמוק. בכל שלב מבריאת העולם היה תהליך כזה, כנראה תהליך של גאולה, ובמקום מכות צריך לקרב אתת הגאולה, לקבל באהבה,( לא אמרתי לא לעשות מחאות, למרות שאני  חושב שמחאות והפגנות כיום זה לא הפיתרון) ולחפש את הבעיה והפיתרון.

חילול ה' בפני עצמווו!!!א"י לעמ'י

הם היו צריכים להתפנותהגאון2

עיוות המציאות.עולה בשביל
לצערי נתקלתי אתמול באלימות מזעזעת. התקשורת מציגה את זה כשישים שוטרים פצועים.
התמונה טיפה שונה. ישבתי באחד הבתים בראש של התנגדות חדה לאלימות ופינוי פסיבי ע"י הוצאה מכובדת מהבית. בשניה שהגיעו השוטרים הם לא הפסיקו עם האלימות. שברו את הדלת והחלונות בצורה מזעזעת ואלימה ולא הפסיקו לפוצץ מכות כל "מתנחל קיצון" שישב שם בבית. הם פשוט הרביצו והרביצו. לא שמו פס על המפקד שהבהיר להם עשרות פעמים להפסיק עם האלימות. לא ראיתי אדם אחד מכוחותינו מרים יד!!!
אני עכשיו עם פגיעות פיזיות בהרבה נקודות בגוף וכמוני יש עשרות ואף מאות. לא היינו אלימים. כיבדנו! והם התנהגו כחיות אדם!! השישים שוטרים שפצועים נראלי קצת פחות פגועים ממני. אם לא פיזית אז טראומטית.
כולנו בטראומה מלראות חבורה של גורילות באות לקפוץ עליך ואין עליהם שליטה.
בבית כנסת היה מיעוט קטן ביותר שעשה דברים מזעזעים ולא מתקבלים על הדעת. אבל זה לא מתקרב למה שהשוטרים עשו. גם בתוך הבית כנסת היו אנשים שפויים שהתנגדו לאלימות וזה היה הרוב שם... אז היו קצת הזויים מחללי ה' אבל הם לא שווים התייחסות.
המשטרה התנהלה כנגד החוק! וזה כואב ומזעזע! כואב על אחינו היהודים. ובעיקר כואב על ארצנו הקדושה.
לדעתי לגיטימיהנסיך הפרסי
תורה וא"י זה בא ביחד.
ביזיון הארץ זה בזיון התורה וחילול השם. יש משהו בסמליות של עקירת יישוב כעקירת חלק מתורתנו ומצוותנו. המאבק בביכ לדעתי סימל את הכפילות הזאת. נכון, מראות קשים אבל המציאות גם היא קשה...
המטרה היא לזעזעאוהב אותך ה

להראות שככה המדינה השאירה את הארץ שממה ככה חיללה את קדושת הבית כנסת צריך להראות

ראבאק!! תביני!יהודי מתיישב

מי זה המדינה?????? איזה מדינה???????? נתניהו?.? הכנסת??????? מי????????

את לא מבינה שאת לא מזעזעת אף אחד חוץ מעצמך?????? זה לא הפתרון????? נתניהו איתנו! רוב העם! גם השוטרים!! אבל אין בררה. זה לא הפתרון!

תשובה ל"אוהב אותך ה'"יהודי מתיישב

להראות את החורבןאוהב אותך ה

אחי, עובדה. אתה רואה שזה לא עוזר!!!יהודי מתיישב
לא רק שזה לא עוזרטיפה של אור
זה רק גורע !! זה יותר מלחמת אחים וחילול ה' ענק !!
קידוש ה'אברימל'מד

כולם פה כותבים כמה זה מזעזע לראות חילול של בית כנסת ולמה לא יכלו לעשות את זה במקום אחר וכו', 

אז אני רוצה להסביר: ידוע הכלל שבכל מלחמה יש הרוגים, ונכון זה בהחלט מזעזע לראות מראות כאלו וגם אני נגד אלימות וכו' אבל... אני ראיתי אנשים שכתבו פה נגד הביצורים והשרשראות וזה לא נכון כי אם היו מתנגדים פסיבית בלבד היו ביצורים ושרשראות וכל הטינופת שבית הכנסת היה נראה, וזה היה קשה לראות את זה, נכון זה היה קשה, אבל זה מה שהיו צריכים לעשות ולפעמים מה שעושים ןצריכים לעשות הוא קשה וגם נראה קשה, מלחמה זה לא דבר קל, זה דבר קשה וזה גם נראה קשה, למרות שבמלחמה יורים באויבים והורגים אויבים, זה נראה קשה ובכל זאת זה מה שעושים וזה מה שצריך לעשות, ועם כל הכבוד לכל מה שדברו פה "כבוד בית כנסת" וכו', גם החשמונאים כשהם נלחמו בבית המקדש הוא לא היה נראה במצב הטבעי וחלק מזה בגללם, אבל זה מה שהיה צריך לעשות.

לסיכום: אני לא תומך באלימות שהיתה שם אבל גם במאבק פסיבי הבית כנסת היה נראה ככה (שרשראות, ביצורים, רצפה מטונפת וכו') וזה מה שהיה צריך להיות, נכון, זה היה קשה לראות את זה, אבל לא כל מה שקשה הוא לא נכון.

תסביר למה היה"צריך"לעשות את זה? במהיהודי מתיישב

זה תורם? זה לא מזעזע אף אחד! ואל תענה לי לפרוק את היצרים, מדוע? כי אנחנו לא חיות! אנחנו בני אדם, אנשי מחשבה!

אתה חוזר על המושג מלחמהטיפה של אור
אבל ,לא הייתה שם מלחמה כלל ! היא רק צד אחד לוחם וצד אחר שבא לעשות תעבודה שלו .
אחי, תוכל לפרט לי מה העבודה של הצד שלך?יהודי מתיישב

אני בת .טיפה של אור
צד שלי ? איך הגעת למסקנה שזה הצד שלי בדיוק?!
העבודה של הצד השני , זה הפקודות שנותנים להם . אנשים פה חושבים שפקודה זה אוויר וזה לא שווה כלום ..
"יא רק צד אחד לוחם וצד אחר שבא לעשות תעבודה שלו ."יהודי מתיישב

לא הבנתי אותך. על איזה צדדים את מדברת. צוכלי לפרט לי ולהסביר במה אתמאמינה?

אם הבנתי אותך נכוןיהודי מתיישב

יש את הצד של המשטרה שבאים לעשות פקודות, ויש את הצד של המתיישבים(חלק) שבאים להתנגד. ואת בעד ההתנגדות והכח.. אם הבנתי אותך נכון, אשמח שתסבירי לי במה כח יועיל למאבק, חוץ מפצעים(ל2 הצדדים)בנפש ברגש ופיזית.

לאלא אני לא בעד כוח ..טיפה של אור
סליחה אם הטעתי
אוקייטיפה של אור
שני צדדים "לוחמים במלחמה" :
המתיישבים vs
השוטרים
סבבה ?
אני מאמינה שכן צריך להתיישב , ואני ץומכת מאוד במתיישבים ! אני לא תומכת באלימות . כדי לפתור בעיות ולהביע דעה או להפגין , אין תורך באלימות ! לא פיזית ולא מילולית . זהו .
אחלה. לא הבנתי אותך.. עכשיו אני מביןיהודי מתיישב

ובכן?הגאון2

בתור אחד שהיה בבית כנסת...על הר ה' ששמם

בית כנסת ביישוב זה הדבר הכי מרכזי והוא גם נותן קביעות במקום, כמובן שחוץ מזה הוא גם מקדש מעט ומקום תפילה. מכאן צריך להתפתח הדיון. כשהבית כנסת הוא נקודת המאבק המרכזית (מה שקורה ברוב הפינויים) זה לא סתם אלא כי יש בזה אמירה - בית הכנסת זה המקום הכי חשוב לנו ואנחנו נילחם עליו בכל מחיר, גם אם זה אומר שיהיה שם בלאגן ולכלוך. (הרב פרנק היה שם ולא אמר מילה על זה למרות שאם הוא היה אומר היו מנקים יותר) לכן, כשאנחנו במלחמה הזאת יש לה מחירים. כשיש מאבק גדול בבית כנסת זה דבר מזעזע שראוי שיצא לכל העולם ולכן הלכלוך חייב להיות, אם אנחנו רוצים שזה יהיה אירוע שייזכר לדורות. ופה הנקודה, ממילא הבית כנסת הזה יהיה במצב יותר מזעזע ויותר לא מכובד ודווקא הזעזוע הזה, שיש פה בשירשור - (שכמעט לא ראיתי את הדעה שלי), זה נורא להגיד את זה אבל זה אחת המטרות. אני בטוח שזה לא דבר שתשכחו, ואלי זה הדבר עם הרושם הכי גדול שיישאר לכם ולשאר מהפינוי הזה. אנחנו צועקים לכל העולם, בית כנסת! מקדש מעט! נראה כמו אחרי פוגרום כי זה מלחמה, מלחמה על מה שלא תרצו - על הארץ, התורה, העם, האידיאולוגיה, המשפחות, הגאווה היהודית ועוד מלא.  ובמלחמה, אם צריך אז גם בית כנסת ייראה ככה. כן. וב"ה מהמאבק שם נשאר זעזוע עמוק וזה מטרה לא קטנה שהצלחנו להשיג. לגבי המכות שהוזכרו כאן, זה היה נורא אבל נצרך. כאחד שנחנק מגז, נסחט מזרנוקים וחטף לא מעט מכות, היינו חייבים. הבעיה היא בתשקורת שדאגה לצלם את המכות כלפי השוטרים ולא את אלימות השוטרים שהייתה נוראית פי כמה, ובאותו עניין יצרנו זעזוע עמוק שבפעם הבאה בעז"ה יחשבו שבע פעמים אם לחזור על התמונות האלה.

שכוייח למי שקרא הכל. אשמח לתגובות.

@עיאית"י - יש לך משהו להוסיף?

יש לי שאלה אחת אליך-ברגוע

יש איזה רב שאתה מקשיב לו?

אני לא מכיר שום רב שמתיר להרים יד על שוטר.

המציאות בשטח - זה מה שקובע.על הר ה' ששמם

המכות כלפיהם היו אינסטינקט.

מה?ברגוע

ההלכה/הרבנים- הם אלה שקובעים.

ולהכין- מטזים, נוזלים מוזרים, מוט ברזל- כולל חור שיהיה אפשר להוציא החוצה,

זה לא נקרה אינסטינקט.

נכון. זה נקרא לדעת שיהיה צריך את זהעל הר ה' ששמם

אני מבין שלא היית שם, נכון?

מה פירוש "צריך את זה?"ברגוע

צריך את זה...על הר ה' ששמם

פירושו לדעת שעם אתה לא רוצה לקבל חלון מנופץ בראש - אתה צריך להתכונן לזה במאבק נגד.

היס"מ התנהגו כמו חיות. אי אפשר לקבל מכות ולא להתגד.

אוי נו..ברגוע

ביום הראשון החבר'ה לא היו אלימים, וגם השוטרים, ברוב הפעמים.

בבית כנסת מראש הכינו הרבה דברים, וזה רק גרם לשוטרים להיות יותר אלימים,

לא הועלת פה בכלום.

ועדיין לא ענית לי אם יש לך רב שאתה מקשיב לו.

מחילה. שטויות.על הר ה' ששמם

מי אמר לך שביום הראשון לא היו  אלימים?

שמעתי מחברים שלי שהיו שם..ברגוע

גם ביום הראשון היו אלימים לפעמים, אבל ביום השני היו הרבה יותר.

לא יודעת כ"כ מה היה עם הבניםבוערתלארץישראלאחרונה

עם הבנות גם ביום הראשון היה אלימות ממש. אולי לא כמו בבי"כ, אבל הייתה אלימות, בלי שהכנו מראש "הרבה דברים" כהגדרתך...

נכוןהגאון2

"המכות כלפיהם היו אינסטינקט."- מה אנחנו חיות?יהודי מתיישב

מה זה אינסטינקט.. אם את היודע שיש סיכוי שזה הולך לגלוש למכות, אז מקפלים את הבאסטה.. מה זה השטויות האלה. בכל זאת אלו אחים שלנו ששמלאים פקודות.

אז מה?על הר ה' ששמם

לא לקפוץ עלי אבל גם אייכמן מילא פקודות. אינסטינק זה אומר שמרביצים לך ואתה מתגד כי זה מה שהגוף שלך אומר לך לעשות.

זה כן לקפוץ עליך!יהודי מתיישב
איך אתה מעיז להשוות לאייכמן?
אין שום היתרהגאון2

איזה זעזוע גרמתם? למי בדיוק?יהודי מתיישב

אולי הציבור שלנו הזדעזע? כל השאר ממש לא. לדעתי זה לא תורם כלום המלחמה הנקודתית הזאת. ואני אומר את זה בתור אחד שגדל בהתנחלות, והיה בתוך עד גיל מסויים שהמלחמה שהזכרת צודקת.. אבל התחלתי לחשוב קצת ואתה ממש טועה לדעתי.. המלחמה כיום היא אמורה להיות שונה לחלוטין, (אשמח עדיין שתסביר לי למי זה מזיז התמונות הללו? חוץ מלציבור שלנו ששמעתי שהרבה אנשים מגנים אתכם....)

צודק .טיפה של אור
בתור אחת שנמצאת כל הזמן עם חילונים גם שמלאניים המאבק לא זיעזע במובן שאנחנו רוצים במובן של "תתעוררו ! לא נלך מפה !" וכו... אלא במובן של "עוד פעם הנערי גבעות האלה ... מביאים להם מיליונים והם עדיין ממשיכים להיאבק " או " שום דבר לא מרצה אותם " או "מסכנים השוטרים האלה " וכו ... אין לכולם את הזכות לשמוע את האמת ממי שבאמת היה שם .. הם שומעים הכל מהתקשורת .. זה היה צפוי שיוציאו דברים מהקשרם ושהתקשורת תראה רק תצד המתאים לה .
נו בטח, ובצדק. ואינט לווינט יש אינטרסיהודי מתיישב

יש לשמאל ולתקשורת אינטרס מסויים, והם יקדמו אותו בכל הכח.. סמוך עליהם.. ואנחנו במקום להבין את המצב הכולל של התקופה, משחקים לידיים של השמאל ונפלים למלכודות שלהם.

שכוייח למי שקרא הכל.. אביגיל~!
אני ממש לא מסכימה איתך..
מסכים איתךהנסיך הפרסי
רק להרביץ היה צעד מעבר ומיותר
לדעתי כל הדעות שנכתבו פה חכמות... [וקראתי הההכל]ארי מש.

כיאבוערת

אוקי אז אפשר ללכלך, לעשות דברים שירחיקו את הפינוי, להקשות על השוטרים. אבל יש תקו האדום שאסור להכות אך מישראל. אותי בגן לימדו שלא משנה מה גם אם יתקיפו אותי וירביצו לי, אני לא מרימה יד על אף אחד מהעם שלי!!!!!!! אפשר לעשות אמצעי הגנה, אבל סלחו לי עד כמה שאני מעריצה אותכם במלחמה שלכם על א"י זה לא היה אמצעי הגנה- אלא תקיפה. אבל עדין אחרי כל מה שכתבתי אני מזדהה עם צהמשפט "על תדון אדם עד שתגיע למקומו".... 

כולכם: אל תדונו אדם (כ"ש ציבור) עד שתגיעו למקומםעל הר ה' ששמם

מישהו מהשרשור היה שם?

לא דיברנו על המשפחותיהודי מתיישב
שגרות שם, הם זה סיפור אחר. אבל כן מדברים ודנים את ה"נספחים" שהרביצו!!
ומה אתה אומרהגאון2

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך