כאילו מה יחשבו עלי וזה וגם בכלל כל הלחץ החברתי שיש ככשיו על פלאפונים....תגידו באמת!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
לדעתכם זה בושה ללכת ברחוב עם נוקיה??????????תהיה מאושר
בתור אחדיאירוש
שמסתובב עם נוקיה חשבתי שזה נראה בסדר. עד אתמול- ישבנו 4 חבר'ה, אני לא הייתי בפלאפון, שלושת האחרים היו בפלאפון, שתיים היו בסמרטפונים ועוד אחד היה בנוקיה. הוא היה נראה קצת מגוחך לידם.. אבל אני חושב שזה שווה את המחיר.
ברור שלא!!!!בוערתלארץישראל
כל הקולים הם עם נוקיה
C2 לשילטון כל השאר מלפפון!!! ועכשיו רציני, ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא!! זה הטלפון שלך ואיתו אתה הולך, כאילו דה?! וחוצמזה יש מלאאאא אנשים עם נוקיה. אפילו יש מן אחוות נוקיה שכזאת, אם נתקעים אפשר להחליף בטריות, או לבקש ממישהו ברחוב "תקשיב אין לי בטריה ואני לא זוכר את המספר, אפשר בטריה דקה?" ואתה מסודר, אם היה לך איפו מה היית עושה? קיצור לא, לא, לא, זה לאאאאא פאדיחה.
כן אבל תלוי בחברה שבה את נמצאת...תהיה מאושר
לפעמיים זה ממש פאדיחות שכולם מתקשרות דרך הווצאפ ועושות סלפי וזה את כאילו שונה מכולם
מצד אחד גם ההורים של פחות מתים על זה לקנות לי אייפון וכול החברות שלי הולכות לקנות פלאפונים חכמים ורק אני בסוף אתקע. אל תגידו שזה ל קצת לא נעים!אז איך אפשר בכלל להתמודד ולהתגאות בפלאפון שיש לי לעומת כולם.......![]()
![]()
ווואייי ממש ממש לאא!!אנונימיתושש
לדעתי את\ה ממש צריך להתגאות בזה. לי באופן אישי אין נוקיה ואני ממש עצובה על זה. יש לך זמן לחיים של עצמך! רובה של החברה שלנו ממש מכורה לסמארטפון ולאינטרנט, ומי שלא פשוט צריך להתגאות בזה. ההורים שלי לא מסכימים לי נוקיה כי אני באולפנה שלכולןן!!! ממש כולן יש להם "סמארטפון" וגם מודיעים לנו הודעות בוואטסאפ אז לא ממש נשארה לי ברירה..
מה אני אף פעם...תהיה מאושר
לא שמעתי על מישי שהיא מבואסת שיש לה פלאפון חכם גם אני בתכלס חושבת על זה שחלק מהפלאפון זה פשוט שטיות והתמכרות
אבל עדין קשה לי להבין את האנשים שבוחרים לקנות נוקיה (חוץ מההורים שלפעמיים משכנעים....)
זה ממש תלוי מה את רוצה לעשות בחיים..אנונימיתושש
אני בתור אחת שיש לה פאלפון חכם יודעת שזה הרבה פעמים מדרדר אותי בכל מיני דברים כמו כיבוד הורים וכו.. באמת שזה מקלקל מלא דברים.. זה מבזבז פוול זמן יקר. אני אחת שממש ממש חשוב לה הסניף, קצת פחות הלימודים. אני יודעת שאם לא הייתי יושבת עם הפאלפון עשרים דקות בערך בין לבין הייתי מספיקה הרבה יותר והציונים שלי היו נראים בהתאם.. אם את מרגישה מנותקת אני חושבת שללכת יותר לניף או בכללי ללכת לפנימיה זה יכול ממש לעזור. לא חייבים דווקא פאלפון חכם.
ב"הצלחהה
)
מה הבעיה אם את צריכה את זה לאולפנה אפשר לחסום...ארי מש.
לא צריך לראות "על הדרך" את כל הזבל...
ממש אבל מממש לא!רוקדת בגשם
אתה בעצם מראה שאכפת לך מהזמן שלך, אתה מנצל אותו, ולא נסחף אחרי העדר!
לא יודעת...תהיה מאושר
מצד אחד זה ממש מציק לי שבהפסקות רובן שקועות בווצאפ ובאינטרנט ובככל תצאו אל העולם ותגלו שפשוטחצי מהאנשים שקועים בפלאפונים שלהם וזה אפילו די מעצבן...![]()
![]()
אבל כולם יורדים עלייך שאת עם נוקיה ואומרים היא בדור הישן...
אני ממש אשמח אם תשתפו אותי אם פעם הרגשתם קנאה למישי עם פלאפון שונה נוקיה, פלאפון חכם....!!!!!!!
איך בכלל אני יכולה להבטיח לעצמי שאני לא אדרדר ולא אתמכר יש סיכוי לזה בכלל..![]()
.
אני ממש מבינה אותךפה לקצת
אבל זה שווה!
את חיה באמת.
את לא מבזבזת זמן על שטויות
ותמצאי לך את החברות שאותן יותר מעניין החיים בחוץ מאשר מה שקורה בתוך הטלפון
בטח יש עוד כמה בנות עם נוקיה, תהיו ביחד ותהנו מהחיים
לי יש חוויות שלאחים שלי אין- כי בזמן שאני הייתי בתיכון לא היו סמארטפונים נפוצים כל כך וחיינו...
נצלי את זה!
ותהיי גאה במי שאת!
בהצלחה יקרה!
ממש כן!!מה אכפת לך?!
לנו באולפנה..אריאלניקית!
תחשבי שאם לא היה לך נוקיה לא היית כ"כ מיוחדת
אני לא מתבייש בזה.
אלעזר300
וגם אשתי הטריה לא. לא התביישנו כל הדרך עד גיל 23 המופלג...
על שנינו יש כאלו שצוחקים, אבל אנחנו לוקחים אותם בקלות, ועוד מוסיפים הומור עצמי משלנו. 
אם ברור לך שאין לך עניין ממשי לקנות סמארטפון, לא הייתי נלחץ בגלל סיבות אחרות.
בהצלחה!
בעיקרון אני ממש לא כזה רוצה לקנות...תהיה מאושר
וגם אני לא מרגישה שזה עד כדי כך חסר לי בחיים אבל זה בעיקר בגלל התגובות מהחברה....ודרך אגב כל הכבוד לכם שהצלחתם להחזיק מעמד עם פלאפון פשוט עד לכזה גיל!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
אולי תנסי לעשותאריאלניקית!
אריאלניקית!
מה הכוונה בואי לפרטי...תהיה מאושר
איך? (סורי על השאלה)![]()
![]()
שתיכנסי לאןפציה "שיחה עם המחברת" ואז תוכלו "לדבר" יחדנפש חיה.
תודה!!!!!!!!!תהיה מאושר
ממש לא. אחלה פלאפוןניגונא
אני עם נוקיה וממש לא מתבייש! רק ילדים קטנים זורקים הערות.yagel
יש עכשיו קטע כזה להיות מינימליסטיםמורוש123
ואני מכירה הרבה מהחברות שלי והשכנים שלנו שהם בלי פלאפון בכלל
מה אכפת לך?לך דומיה תהילה
למה שתוציא מאות/ אלפי שקלים כי למישהו זה אולי אולי מציק בעין?
אומנם לא טוב לקנאאחיתופל
אני אישית יש לי סמארטפון אבל זה כרגע בגלל נוחות והתמכרות
כל ההתנהלות הישיבתית זה בווצאפ מה שמקשה על העסק
וגם הסיפור של אוטובוסים שהאפליקציות למיניהן מסייעות בשימוש בתחב"צ וכנ"ל לגבי ניווט במקומות לא מוכרים לי
זה בעיקר אצלי משירולי נוחות
אני בתהליכי גמילה קרי מחפש מוקיה לשימוש שגרתי וסמארט לשימוש שילך ויפחת מקווה לפחות
ממש מבאס לראות שיותר ויותר אנשים כבר משתמשים במה שלי אין קרי טלפון "חכם"
...רק ביחד ננצח!
אפשר לקנות פלאפון מתקדם עם הגנה....
אכןאחיתופל
אם הייתי עם סמארטפון הייתי מתבייש... נוקיה זה גאווה!יהדות=דרך חיים
כבר פסקו לנו רבותינו הקוה"ט
א-י-פ-ו-ן אותיות ניאוף!
ועכשיו ברצינות לעניות דעתי
לא אפשרי כמעט להצליח לשמור על עצמך מהתועבות שיש במכשירים האלה
ותכלס למה זה טוב? זה בעיקר בזבוז זמן לא נורמאלי וסיכון ליפול באינטרנט שכ"כ זמין
ואם בכל זאת לא מתאפשר ומעניני עבודה וכדו חייבים ר"ל סמארטפון לפחות לשים סינון!
היה לי נוקיה..מצאתיךך..
קיצור מלא זמן הייתי עם נוקיה ולא כזה פאדיחות..
בסביבה חילונית זה באמת היה פאדיחות כי לכולם שם יש טלפונים ואי ואי איזה משוכללים.. אבל בכללי לא התפאדחתי..
היה כמה פעמים שתקעו בי מבטים מוזרים כשקלטו שיש לי נוקיה ביד אבל בקטנה..
קיצור לא צריך להתפאדח להסתובב עם נוקיה..
טוב תודה רבה....תהיה מאושר
הרגעתם אותי ממש שזה לא כל כך פאדיחות להסתובב עם נוקיה.. אני מקווה שבע"זה יהיה לא רק לי אלא גם לכל אנשים שחושבים שזה פאדיחה בהצלחה!![]()
![]()
![]()
אם התפקיד שלי לא היה דורש פון ואינטרנטדבש חריף
זה כמו עלוקה..
כמו עצם בגרון.
הפוך!! מי שהולך עם נוקיה או בלי בכלל- שפיץ עולם!הכל זה לטובה
זה בושה ללכת לפי הרוב! (אם הוא לא צודק.. וסמארטפון זה לא צודק..)
וווואו. הכי לאאאא!!!!א"י לעמ'י
מי שחוקב שזה לחץ חברתיי .. זה נוורא.
אני חושבת על להחליף לנוקיב ודווקא חברות דלי מעודדות אותי להחליף..
לחברה שליי היה נוקיה שהיא דווקא ממש מווזר לראות אותה בליי פלאפון מגעע..
החזיקה מעמד אולי חודש וחצי .. אבל.. זה בכלל בכלל לא.
זה שכל האנשים כאלה , לא הופך אותך גם לאחד כמוהם.
ממש לא!בוערת
אבל שלא תחשבו שעל ההתחלה זה היה לי ככה. שכל הנושא של הסמארטפונים התחיל די התביישתי וגם נתקעתי איזה חצי שנה עם סמסונג פשוט מנופצ- ושהיו צוחקים עלי פשוט הייתי זורמת.
אבל זה באמת עבודה עם עצמי, לחשוב על הערכים שלי ואך אני משקפת אותם, זה כאילו כמו ללכת עם חצאית ברחוב (תלוי באיזה חברה....)
וגם הרב של האולפנית שלי הוא מסתובב בכל הארץ ומדבר עם כל העולם בארך, והוא עדיין עם נוקיה 208!!!!!!! אנחנו מדברות איתו על זה מלא- ופשוט ממנו יש לי תביטחון הזה שלא לחשוב על מה אנשים יחשבו עלי ופשוט להיות אני!!!!!!!!!!!
וגם אני יודגעת שאם יהיה לי סמארטפון אני ידרדר, והוא הביא לנו דוגמאות של תלמידים שלו שפשוט נהרסו להם החיים בגלל זה!!!!!!!!
בקיצור סורי שחפרתי!
!!!! רק רציתי להגיד שאני לא מתביישת בזה ופשוט גם מדברת על זה- אחד הדברים שהכי עוזרים לי!
תשמעו קטע..פנים אחרות.
חברה שלי הייתה בראיון והרב שאל אותה איזה פלא' ישלה..
היא אמרה C2..
ואז הוא אמר לה לאנשים טיפשים יש טלפון חכם ולאנשים חכמים טלפון כזה..
ואז הוא התפוצץ מצחוק...![]()
חחחחחחחח איזה חמוד הוא!יהדות=דרך חיים
ממש!! גם אצלי כל הראיון הוא צחק וגם אצל חברות שלי..פנים אחרות.
מר"ן ראש הישיבה שליט"א ב"ה החליט שנה לפני שהגענו לישיבהיהדות=דרך חיים
לאסור לגמרי סמארטפונים בישיבה ב"ה אחד הדברים הכי חכמים שיש
אבל לצערנו הרבה מאוד מהציבור לא שמים עליו 
לאחרונה התפתחה שיטה חדשה שתלמיד שח"ו יביא סמארטפון לישיבה ויתפס יקבל גלות
ויעבור לתקופה לכיתה אחרת. עד כה זה לא כ"כ עובד
באחת האולפנות שאני בודקת אסור סמארטפונים רק כשרפנים אחרות.
(לא מסונן, אלא כשר).
זה עובד אבל לא הכי עובד..
נגיד בשמינית לרוב הגדול יש..
אבל לדעתי לא צריך להשבית לגמרי כי אנחנו לא יכולים להגיד למציאות לא..
אבל אפשר ללמד להשתמש בחכמה! לנצל את הזמן ולא להתמכר, להשתמש בדברים הטובים שהסמארטפון נותן לנו.. (לי אישית אין פלאפון ביינתים כי ההורים לא מרשים.. כשיהיה יהיה כנראה סמארט עם סינון- נטספארק..)
אפשרי, אבל קשה. אני רואה יותר סיכון מתועלתיהדות=דרך חיים
בעברי גם לי ר"ל היה סמארטפון ואני כ"כ שמח שעברתי לנוקיה לפני איזה שנתיים או אולי כבר שלוש אני לא זוכר חחחחחחחח
בראבו! עדיין נראה לי שאקנה סמארט..פנים אחרות.
אסביר בזמני החופשי...פנים אחרות.
עדיין רוצה שאסביר?פנים אחרות.
בוודאי! סליחה רק עכשיו הגעתי לביתי הקטיהדות=דרך חיים
אז כשיהיה לי זמן.. תזכיר לי.. פשוט אני נוסעת עוד מעט..פנים אחרות.
זה לא בושה אלא זה גאווה יהודית...ארי מש.
לי נראה שמי שהולך עם נוקיהLet it be
היום ישבתי ליד מישהי באוטובוס והיא הוציאה נוקיה והייתי בהלם שעוד יש לאנשים נוקיה 108
נכון גם אתה צודק...תהיה מאושר
מצד אחד אפשר להסתכל על אנשים כאלה כאילו שהם נפלו מהירח אבל תלוי איך אתה מסתכל על זה...![]()
לlet it beהגאון2
איך זה יוכול ליהות שאתה כותב גם בפורום של מעל גיל 20 אם אתה בן 16
פשוט מאודאחיתופל
לוחצים על החיפוש
רושמים צעירים
בוחרים בשם הפורום צעירים צעל גיל עשרים
לוחצים תגובה להודעה בפורום
מתחברים או נרשמים
ואז מגיבים
ההפך הגמור הוא הנכון!!צמאה לך נפשי!!
זה גאווה, לגמרי!!
דווקא כשהיה לי אייפון התביישתי כ"כ.. ברוך ה' החלפתי לנוקיה ואני מרגישה הרבה יותר טהורה וקרובה לה'..
זה כ"כ הסיח אותי, שלא יכולתי לחיות באמת.
אני גאה בזה, במיוחד במקומות חילוניים, ובמיוחד כשמרימים עליי גבות! בדיוק כמו שאני גאה בזה שאני מתלבשת צנוע, ותאמיני לי, מרימים לי על זה גבות, ועוד איך מרימים.. יש דברים שצריך לדעת לסנן בטבעיות, שזה ממש יחלוף לידך.. ואם איכשהו זה נכנס, עם כל הקושי, צריך ללמוד להוציא את זה, לא לתת לזה להשפיע עלייך..
זה אכן ניסיון לא פשוט, אבל כמו שאת מסתובבת ברחוב וגאה על היותך יהודייה דתיה שומרת תורה ומצוות, שהולכת בדרך הישר, דרך ה' - כך עלייך להיות גאה בזה שאת לא מבזבזת זמן מיותר על ריבוע עם אפליקציות, ולא מטמאת את הנפש הטהורה שלך בהבל וריק.. תיהי גאה!
תיהי גאה ביהדות שלך,
בדרך חיים שלך,
בלבוש שלך,
בדעות שלך,
במשפחה שלך,
בבחירות שלך,
במתנות בהן ה' חנן אותך,
וכמובן, איך לא - תיהי גאה בנוקיה שלך!!
ואם ח"ו, את לא גאה באחד מהדברים הללו, תעשי בירור עמוק עם עצמך, למה את לא גאה בזה. או שזו באמת דרך שגויה, או שעדיין לא מצאת את התשובה שתישב לך טוב על הלב, וכמובן תחפשי עד שתמצאי תשובה שתואמת את הדרך שלך בעבודת ה'.
בהצלחה!! מאחלת לך ולכולנו שנזכה להאמין באמת בדרך שלנו, ולהיות גאים! כמובן, לא גאוה שבאה מתוך תועבה וריק, אלא גאווה שבאה מתוך השלמה, אמיתות, פשטות וענווה.
שיא הלא!שוקו וניל
אני לוקחת את זה בהומור.. חברות שלי כולנו עם נוקיות ואנחנו יורדות אחת על השניה בלי סוף וברחוב לא ממש מעניין אותי מה חושבים במילא עוד שניה ישכחו.. למרות שזה די משעשע לראות את המבטים
וואי לא..ריבתות
אני עם נוקיה ואני ממש מתגאה בזהה.. וכעיקרון רוב רוב רוב השכבה שלי עם סמארטפונים..
כי נוקיה זה כזהה חמווד![]()
לדעתי זו ממש גאווה ללכת עם נוקיה!נעמי!!!
(במובן החיובי של גאווה], כן?
) לי היה נוקיה עם ווטסאפ, ובדיוק מחקתי אותו השבוע כי התביישתי שאנשים יראו שיש לי ווטסאפ, לדעתי זה כל כך רדוד...
שנה שעברה היה לי סמרטפון וממש התביישתי להראות את זה שיש לי למרות שלכולן היה ובגלל זה החלפתי לנוקיה וטוב שכך![]()
אף פעם לא הפריע לי לא חשבתי ששמים לב ואם כן שמים לב-נחמיה17
איזו גאווה וקידוש ה' הדבר הזה מביא.
ב"ה
נעמי!!!
בתקווה שהתופעה של הנוקיות תתרחב![]()
זה גאווה להיות עם נוקיה להראות שאכפת לך מטהרה שלא אכפת לך מהאוהב אותך ה
תיקון שלא אכפת לך ממה שהחברה אומרת אלא ממה שבאמת נכון לעשותאוהב אותך האחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...