רק לי זה כבר נמאס ?!א"י לעמ'י
לא נמאס לכם לראות אנשים 24 שעות בתוך מסך ?
היום באתי לאמא- אני קוראת לה. אמא, לא עונה. אמא, לא עונה. אמא, לא עונה. ואז התעצבנתי עליה ואמרתי- אמא, דיי כבר!! את מכורה. זה מגעיל. אני שעה קוראת לך.
ואז היא התנצלה וזה .. אבל זה לא הקטע. הקטע הוא שכבר אי אי אפשר לדבר עם אנשים, באמת.
שאני רוצה לדבר עם חברות שלי זה חצי שעה בפלאפון ואולי 5 דק פנים אל פנים.
דיי!! זה מעצבןן כברר. למה זה ניהיה ככה ?!
כל אחד חיי בתוך הפלאפוןן שלווו.
לא מציק לכםם?
המצב בכללי בהחלט מציקהנסיך הפרסי
אבל יש מקומות שזה בסדר
זה תלוי בסביבת החברים שאת נמצאת בה
וזה גם פרמטר מעולה בשבילך לבדוק מי החברות האמיתיות שלך
בהחלט מציקטיפה של אור
כאילו הטלפון נהיה תחליף לאדם . גם לי זה ככה ,כשאני מדברת עם חברה היא כל הזמן בטלפון ,אז אני מחזירה לה וכשהיא מדברת איתי אני גם בטלפון , ואז היא נעלבת אז אני מעמידה אותה במקום והיא מפסיקה .
באמת המצב הזה מעצבן...תהיה מאושר

במיוחד בנוער בסניף ואפילו אצל אנשים מבוגרים זה פוגע , כל אחד ברחוב בבית עסוק עם עצמו אני ממש שמחה שזה עדין לא הגיע אלי וגם אל הבית שלי...תתפלאו אבל לרוב המשפחה שלי יש פלאפונים פשוטים או בלי אינטרנט ואני ממש שמחה סה"כ  אבל באמת אי אפשר לעשות כל כך משו בנידון זה בחירה של כל אדם לעצמו....המוםמטורלל

"איך שאני חושב שאני נראה ואיך אני נראה באמת...."מחשבצוחק

אני לא חושבת שאין מה לעשות עם זה...מה אכפת לך?!
אולי אי אפשר להגיד לכל העולם מה לעשות אבל כל אחד יכול לנסות לשנות את זה בסביבה האישית שלו... (משפחה, חברים..)
לא רק לך...יחי המלך - גאה

עד עכשיו חשבתי שרק לי מציק הקטע הזה...

מה שאני עושה, אני קובעת עם  חברות לדבר בשבת... בהתחלה הן לא מצליחות לדבר איתי יותר מדקה, אבל אחר כך הן רוצות לדבר איתי (כי אני בד"כ מעניינת), ומצליחות 5 דק', וככה מי שרוצה לדבר איתי - לומדת שאי אפשר דרך הפלאפון, וגם כשמדברים ביום חול, מדברים פנים אל פנים....

בדיוקטיפה של אור
או שאני קובעת להליכה איתה ואז לא צריך טלפון מוהאהאהא
בקיצור - לעקוף את הבעיהיחי המלך - גאה

עצוב... האמת שצריך לעשות עם זה משו...הכל זה לטובה

מציק... הדור באמת חייב לעבוד על זה.שיח סוד
באמת בעיה...עולה בשביל
אבל לאט לאט מוצאים לזה תרופות... יש יותר ויותר אפליקצייות מגבילות זמן
איזה למשל? אשמח ממש לדעת!tchdhksh
נמאס לגמרי...ארי מש.

כל כך נכון...מזכיר תכיתה שלי לצערילא נשברים!
נמאס!!!!!!!! צודקת לגמרייייינוצת זהב

ויש עוד מליון סיפורים כאלה...כל כך עצוב..

זה מה שאני אומרת,חוזרת ושוב אומרת כבר למעלה משנה וחצי..

צריך לעשות משהו בנידון..

אבל מה?!

רעיונות? מישהו?

אוי אוי אתה צודקהגאון2

אני? אני בת.א"י לעמ'י

אני לא מתכתב אם בנות...הגאון2

ננה-בננה

יש אנשים שזה יותר טוב להם ויש כאלו שהרבה פחותותן טל

יש נגיד אנשים שאין להם הרבה חברים בסביבת המגורים הראשונה שלהם, מכל מיני סיבות - והפלאפון והוואצאפ וכו' הם יכולת של אותם אנשים להתחבר לחברים הרחוקים שלהם פיזית... גם בצד השני יש בני אדם, פשוט זה לא פנים מול פנים...

נימאס לגמרייייאנישוש
אני מסוג האנשים האלה🙊חופשיה לנפשי
בעיקר כשאני בחברת אנשים שאין לי על מה לדבר איתם.
שאין על מה לדבר או שאץ נמצאץ עם אנשיםטיפה של אור
שאץ לא ממש אוהבת , זה סבבה . אני מבינה . מחפשים מקום מפלט , הכל כדי לא לדבר .
קורה גם לי הרבה לצערי ...
מציק לי שהוא בפנים שלינורופן.
ושאני כל כך מחוייבת אליו.
היום כל עבודה לוקחים הביתה כי הכל נמצא בכף יד
קשר אישי נהיה לו מימד נוסף (ומוזר מאוד )
וזה מאוד מתסכל.

בכל מקרה,
אמא שלי לא מגעילה וגם לא מכורה, ב"ה.
רק לי מפריע?אני123
שדיברת לא יפה לאמא שלך?

לא העזתי לדבר ככה להורים שלי.

וגם היום אני לא מעיזה.
הילדים של היום מעיזים לענות למבוגרים יותר מידי
להוציאביניש
יש כל מיני דברים שאפשר לעשות בין חברים זורמים.... לדוגמה, שמים את כל הפלאפונים בצד על שקט כי רוצים לדבר וכאלה.
שמעתי על חברה שעושים משחק שיושבים במסעדה הראשון שנוגע בפלאפון חייב לקנות לכולם וכאלה... אבל בכללי כן. זה לא שאין לי פלאפון אבל אני שם לב שאני בד"כ לעומת אחרים הרבה פחות בו...
את צודקת בהחלט!!!אני84
היום החברתיות ירדה הרבה בגלל המדיה.
לא יודעת מה כל אחד מרגיש... אבל יכולה להעיד על עצמי שבעיקבות זה הפלאםון שלי חסום ברימון כך שאין הרבה אוםציות גלישה. שנית יש לי הגבלת זמן.... האנטרנת פתוח לשעה ביום.... עכשיו אני צריכה לדעת מה הזמן המתאים לגלישה. ולכן אני לא כל הזמן חשוםה לגלישה אזמן שלי מוגבל ואני מתכננת את הגלישה אך ורק לדברים שאני יודעת שזה יעזור לי... למדל היום אני נוסעת אני צריכ. וואז.... אז לא אגלוש כי השעה שלי היא לוואז.... שנית... משמעת עצמית.... אחרי שסימתי את המטלות להיום אחרי שהיחדים אחרי ארוחת ערב מקלחות סיםור וישנים אז אני מרשה לעצמי לשוטט יותר.
דרך אגב.... אין לי אפלקציות שונות ולא משחקים. כך שזה לא הרבה מעסיק. וגם הילדים שלי לא מתענינים ברוך ה בפלאפון כי באמת אין להם על מה...
שיהיה בהצלחה מקווה שנתתי רעיונות למחשבה ולהצלחה.
אני לא מסכימה לדבר עם אנשים כשהם בטלפוןזריחה

אני בכלל לא סובלת את הדבר הזה

לי יש טלפון כשר , רק שיחות אפילו בלי אסמסים

מבחינתי לשרוף את האינטרנט טהסמארטפונים

למרות שאני לא יוכל להיות פה

צודקקק במאה אחוז%%%אנאל16

היום אפילו אם הולכים למסעדה לא מתקשרים כולם רק בפלאפונים!!

עצוב מאוד שזה הדור....

גם לי נמאסמתנחלת גאה!

פשוט זוועה

גם לי נמאס.זית שמן ודבש

אנחנו הופכים להיות אוטיסטים. והעולם שותק.

נמאס ממש אי אפשר קצת פנמיותעף על עצמואחרונה

קצת אנטימיות שתהיה אהבה אמיתית מסתכלים אחד לשני בפנים הולכים ביחד למקומות מדהימים והעיקר מאירים את אור השם בעולם. "ומלאה הארץ דעה את השם כמים לים מכסים" אמן ואמן

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך