האם על כול חטא או סתם משו לא כזה טוב שעשיתיטלי3

צריכים להרגיש רעע כזה עם עצמך ואני מיתעסקת בזה כול היום ומיתחרטת עלזה ממש האם זה נורמלי? ככה צריך להרגיש?

ובנוסף לשאלה יש לי עוד משוטלי3

האם חרטה על חטאים נוגעת גם לבין אדם לחברו נגיד צעקתי על אחותי או קרה משו עם חברה האם רק בזה שאבקש מהם סליחה זה יכפר הוא יעשה תשובה בלב וזה גם יכפר?

החרטה מוכיחה שאת לא כזו באמת.נפש חיה.

זה בסדר להתחרט ולהרגיש מצפון- כי ז ה אומר שאנחנו מבינים שטעינו.

מכאן אפשר לעלות- להתבונן על חומרת החטא
לבקש מחילה
להתחרט
ולא לשוב עוד אליו.

אין עניין כל היום לעסוק בו.
התחרטת ושבת בתשובה?- מצויין. עכשיו עם הפנים קדימה.

בהצלחה!

מסכים עם נפש חיהאוהב אותך ה

לדעתי ההתעסקות סתם מכניסה יותרהנסיך הפרסי
למעגל הלא בריא הזה וזה חלק מעצת היצר.
נכון צריך להביע חרטה לחזור בתשובה וכו אבל לא כדאי להתעסק בזה כל הזמן. אי אפשר לעשות סור מרע רק. זה כמו לא לחשוב על מלפפון הנה את חושבת על מלפפון לא יעזור לך אתה רואה את המלפפון הירוק הזה בעיני רוחך אבל היי! יש פה אחלה שניצל וצ'יפס עם רוטב ברביקיו ולחמניית המבורגר פריכה וטעימה עם צת שומשום עליה.. היי! איפה המלפפון שלי? פשוט לא דיברנו עליו אז הוא נעלם... ככב גם בענינים האלה לדעתי תנסי גם לחשוב על איך את עושה טוב איך את ממלאת את החיים שלך (בכל דבר...שיהיה לימודים תחביב עבודה לומשנה) נסי לראות מתי זה קורה ולמה וזה יעזור לך למנוע את זה ע"י העצות הנ"ל אבל לחשוב סתם בשביל לחשוב זה קצת מסוכן. ודם כל צאי מהמעגל הזה. זו דעתי בהצלחה. אשרייך צדיקה.
החטא גורם למשו לא בריא באדםמשתדל...

ובאופן טבעי זה כואב. כדאי ללמוד את תחילת "שערי תשובה" של רבינו יונה... יש שם משפט "ומדרגות התשובה ומעלותיה, לפי גודל המרירות ועוצם היגון. והיא התשובה אשר תבא מדרך טוהר הנפש וזכות שכלה". תסתכלי שם בכל הפרק כדי להבין בדיוק את ההקשר...

זה עצת היצר, תקראי את מאמר 'אזמרה' של רבי נחמן מברסלב...ארי מש.

תשובה, זה חרטה וידוי וקבלה לעתיד, אחרי זה אין מה לחשוש....ארי מש.

נראלי אתם מערבבים בין "יאוש" ל"חרטה"משתדל...

כשאני מיואש מעצמי על חטא שעשיתי אני מרגיש נאחס ואז בא היצר ומציע לי נחמה מיידית ואני שוב נופל.

אבל כשאני מבין שאני בן מלך שעשוי מאבנים טובות אאאה... ואיך יכולתי לעשות משו נגד רצון ד' וזה לא אני, שכל החטאים הורסים אותי ומורידים אותי מאיפה שאני באמת, אז גם אני נגעל מהם ועוזב אותם, וגם החרטה זה תשובת המשקל. כתוב במסילת ישרים: "שתחת הרצון שנתרצה בחטא וההנאה שנהנה ממנו בא עתה הנחמה והצער..." 

את ההבדל בין יאוש לחרטה ובין עצבות לשיברון לב הוא פשוט....ארי מש.אחרונה

בודקים אם זה הביא אותך להתחזקות או להפך...

אם זה גורם לחיזוק ותשובה זה חיובי כלומר חרטה\שברון לב...

ואם זה גורם להפך אז זה יאוש\עצבות... שלילי.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך