לגבי ארונות בגדים וכל הדברים שאינם מטבח/פינת אוכל/ספה/צעצועים:
אני בעיקרון רוצה "לעבור" על כל הבית פעם בשנה אז אני מתחילה מאחרי החגים. כל שבוע עושה משהו, לפעמים מדף אחד כשיש לי זמן, לפעמים יותר, לפעמים כלום.. זה כולל כיבוס וילונות, ניקוי מזרנים בשואב אבק, חלונות וכו'. כמובן ארגון מחדש וסידור ארונות לפי הצורך.
זה לא קשור לפסח בכלל אז אני באמת משתדלת שזה לא יהיה קרוב לפסח..
לגבי המקומות שכן צריך לנקות לפסח, אני מקווה להספיק איזה ארון אחד לפחות במטבח לפני פורים.. אולי אולי גם את הפריזר..
אני יודעת שאני עובדת לאט ועם הפשושית שמתרוצצת בבית אני לא מספיקה הרבה, רק קצת בערבים כשבעלי נמצא. וגם זה תלוי בכמה עומס יש לו בעבודה. אז אני משתדלת להיות מאורגנת הרבה מראש.
אם יש איזה ארון נקי או פריזר וכאלה אפשר גם לעשות את הקניה הגדולה שלפני פסח כבר שבועיים קודם. ואז לא חסרים דברים בחנות ומורידים הרבה לחץ. אחר כך יש השלמות, קניות קטנות יותר.
ממליצה לך להתחיל ממש ממש בהקדם, אפילו קצת להשתגע ולהזדרז עם זה. את תשמחי על כל דבר שעשית מוקדם. ואם תתחילי כביכול מוקדם מדי מה יקרה? פשוט יהיה קצת יותר רגוע בהמשך.
תעשי לך קובץ אקסל עם כל מה שאת מתכננת לנקות לפני פסח, ממש הכל.
תרשמי בערך מה עד איזה שבוע ותראי שאין ככ הרבה זמן.. קחי בחשבון ששבוע שבועיים לפני פורים יש הכנות לפורים בדרך כלל ואז תספיקי כנראה פחות.