יש משפט מהממם של רבי נחמן שאני כרגע לא זוכרת בשלמות, אבל יש קטע "כדי שהשמחה לא תהיה רגעית וחולפת למד לשמח את עצמך במקומות הנצחיים בחייך" משו כזה...
לדעתכם- יש שמחה שאינה תלויה בדבר? או איזה דברים הם נצחיים ואפשר לשמח את עצמנו בהם?
יש משפט מהממם של רבי נחמן שאני כרגע לא זוכרת בשלמות, אבל יש קטע "כדי שהשמחה לא תהיה רגעית וחולפת למד לשמח את עצמך במקומות הנצחיים בחייך" משו כזה...
לדעתכם- יש שמחה שאינה תלויה בדבר? או איזה דברים הם נצחיים ואפשר לשמח את עצמנו בהם?
וגם...כן..לפי דעתי אפשר להיות שמחים בלי שום איזה חוויה או מקרה שעשה לנו את זה..פשוט שמחים..סתם..ודברים נצחיים-הכוונה לדברים כמו בריאות? משפחה? לא כ"כ הבנתי את הביטוי הזה...
אבל הקטע שיש דברים שמעציבים אותנו... אז איך אפשר להיות שמחים סתם?
אני גם לא כ"כ הבנתי מזה נצחיים...זה חלק מהשאלה שלי..
כששמחים סתם מעקרים את התוכן משמחה. שמחה צריכה לנבוע מן הלב ולא להיות מלאכותית. שמחה היא רגש. גם לעצב יש חלק בשמחה. מי שלא טעם טעמו של עצב איך ידע מהי שמחה??
יכול להיות שאם באמת מאמינים שהכל מאיתו יתברך ובאמת מאמינים במציאות והשגחת ה' בכל צעד אפשר להגיע לשמחה אמיתית...
אבל זה קשהההההה
תודה![]()
מעשה טוב זה סיפוק והנאה רוחנית לכל החיים, וגם לאחר החיים בגן עדן..
השמחה עדיין חולפת אחרי כמה זמן ואני לא שמחה תמיד?
כל הנאה מהנאות העולם זה הנאה רגעית שמיד חולפת, לדוגמה אכלת גלידה לאחר כמה דקות זה נגמר הטעם חולף וכאילו לא אכלת כלום... וכך זה בכל הנאה והנאה.
וכך בעצם אנשים נכנסים למרדף מטורף אחר הנאות כי ההנאות נגמרות להם ואז הם זקוקים לעוד ועוד וגם זה לא ממלא אותם וכשנגמרת ההנאה הם נכנסים לתסכול כזה של: מה אלאה?...
אך היהדות מלמדת אותנו שלא ליצור שום תלות בכאלה הנאות חולפות להוריד את כל ההתמכרויות ולהתחבר לטוב האמתי לאור אין סוף, זה דבר שלא נגמר כי כל זמן שאת מחוברת לקב"ה את בפסגת השמחה וההנאה בסך הכל צריך להתחבר לנצח, לנשום אלוקות ורוחניות (וכמובן שאם נעזוב את האלוקות השמחה תרד אבל השמחה בעולם הבא לא תרד) למרות שגם פה צריך לעשות מעשה בשביל להנות אבל המעשה הוא בסך הכל ההתחברות כי אדם ששומר תורה ומצוות הוא תמיד שמח...
החילונים חיים במרדף מטומטם אחר ההנאות ואנחנו בלי לרוץ לשום מקום לא לחו"ל ולא לקזינואים אנחנו נהנים...
נגיד כשאני עוזרת לחברה, זה עושה אותי שמחה באותו רגע, ואחרי כמה זמן כבר לא...
אז כן, הנאות רוחניות מחזיקות את השמחה ליותר זמן מהנאות גשמיות אבל גם ההנאות הרוחניות לא נצחיות אם השמחה שלהם חולפת אחרי כמה זמן....
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים