אז.. מה קונים לו מתנה?
ואיך גורמים לי לישון כבר לילה רצוף (בלי הפסקת אוכל באמצע??)????
תודה..
לפיצפון שלנו נתנו לסבים ולסבתות לקנות מתנות- מצד אחד קנו מגלשה ונדנדה שמומלצות מאוד! הוא כבר למד להתגלש לבד לבד. ומהצד השני קנו לו משאית חווה- ממש חמודה, עם כל מיני חיות שכשלוחצים עליהם זה עושה את הרעש שהן משמיעות. ברווזים לאמבטיה- ממש עושה כיף! ומעין מקל שהולכים איתו והוא עושה כל מיני אטרקציות כשנעים איתו.
ובקשר ללילה- כשהתינוק שלי התחיל ממש לקום בלילה ללא סיבה- גם חיתול יבש, גם לא רעב, גם לא רוצה כלום-כלום-כלום, פשוט נתנו לו לבכות. כל 10-15 דקות נכנסתי לחדר, בלי להרים אותו, ולחשתי לו "לילה טוב אלוני. עכשיו הולכים לישון" ואז חוזרת לחדר. הטריק הוא- לא להישבר!!! לזכור שלילות עם שינה רצופה זה טוב לכל הבית, ולא רק לכם. אחרי שבוע בערך הוא כבר ישן את כל הלילה, והוא כבר למד ממש לישון לבד. זה היה מוצלח ביותר. מאז הוא גם יותר ערני ושמח במשך היום.
התינוק שלנו בן 10 חודשים, אוכל ארוחת ערב ב-6.30 כך שבשעה 7 הוא כבר רדום. הוא לא אוכל כלום עד 7 בבוקר אבל משום מה הוא מתעורר מ-ל-א פעמים בלילה, בערך 8 פעמים. כל פעם בעלי או אני הולכים אליו, מחזירים לו את המוצץ, מרגיעים עם "שששששש........." כמה דקות טובות והוא נרדם. איך מרגילים אותו לשנת לילה רצופה? הוא בוודאות לא רעב ואנחנו ממש מתמידים בשיטת ההרדמה שלו אבל זה לא עוזר!!!
אשמח לקבל עצות מעשיות מאמהות (וגם אבות...) בנושא!
גובל בהתעללות...וזה פשוט לתת לו לבכות.. אחרי לילה או שניים שלא תיגשו אליו הוא יפסיק להתעורר. זה עובד אבל זה אכזרי.
לא לנטוש אותו.
כי ברגעשאתם לא יוצאים מהחדר עד שהוא נרדם,הוא לא מכיר דרך אחרת להירדם.
אז אפשר להיכנס ללטף לתת מוצץ ולצאת. ואם צריך אז חוזרים.
ובכלל אני אוהבת את רגשות האשמה שמנסים לעורר בנו האמהות, כל מיני אמהות אחרות... 
אין דרך אחרת להרדים תינוקות עקשנים. זה מאד מאד לא בריא לתת לתינוק מגיל מסוים, כמובן, כל מה שהם רוצים מתי שהם רוצים. לא ייתכן שהורים ישבו חצי לילה להרדים תינוק- כל לילה- כאשר אין לו סיבה לבכות. תאמיני לי שאני מרחמת על הבן שלי, ובדיוק בגלל זה אני לא מתנה לו את ההירדמות לא במוצץ, ולא בהנקה ולא בבקבוק, אלא רק בלהשים ראש ולהירדם- ויש תינוקות שזה עובד עליהם כמו קסם.
וכמישהי שקראה לא מעט ספרים בנושא, אני יודעת שאם את תבואי ותרגיעי אותו כל לילה, או תתני לו את השינה בדבר מסוים, זה רק יפגע בו בעתיד, ובך בהווה בגלל שלא תשני חצי לילה. אני הייתי זומבי כל התקופה שהרגעתי אותו לבד, אולי לנשים אחרות יש יכולות ביוניות שלי אין...
ורווח נוסף ובדוק, לפחות ברוב המקרים- הוא שהתינוק יודע להרדים את עצמו עם עזרה מינימלית ביותר מהסביבה- כמו שאתן לא נרדמות עם נענוע אלא פשוט עם עצימת עיניים- גם הם נרדמים כך פתאום- איזה שחרור!!
יוקטנהאחרונה
אצלינו הבחור קיבל קופסא עם מכסה שמכניסים גופים לפי צורות. הוא מאד אוהב את זה, וזה גם משחק התפתחותי. קיבל גם בימבה, וגם תוף, ומשהו חמוד שלוחצים על כפתורים וזה מנגן ניגונים חמודים... הוא מ-א-ד הבין שיש לו יום יומולדת...
האמת היא שבמשפחתון עשו לו יומולדת, והוא הרגיש שיש כאן משהו... הוא קיבל כתר, וחילק ממתקים... והרגיש חשוב...
אם את מילא נותנת לו בקבוק מטרנה -
מנסיוני, כשהילד היה שבע מאוד מארוחת הערב, הוא לא התעורר! אולי רק לבקבוק מים (שזה המוצץ שלו). והלילה הוא מהשעה 6 בערב עד 7 בבוקר.
אז אם את מילא נותנת מטרנה, תני אותה בתחילת הלילה - כשהילד הולך לישון, ותוסיפי 2-3 כפיות דיסה (אורז, סולת...) זה משביע מאד, בריא וטעים (ובלי סוכר).
נראה לי שהכי טוב זה לנסות להרגיל את הילד מההתחלה לישון רצוף.
בהתחלה אמנם רוב הילדים אוכלים צפוף, אבל אפשר לאט לאט לנסות להגדיל את משך השינה בלילה.
כמובן שזה משתנה מילד לילד, אבל יש כמה שיטות שאני בד"כ מנסה:
לתת לו תוספת לפני השינה (אפשר מחלב שאוב ואפשר מטרנה/דיסה (אצלי לא אוהבים דיסה בד"כ)
להגדיל את הרווח בין ארוחה לארוחה בלילה ולא ביום. לדוג': אם הוא אוכל כל שלוש שעות
והולך לישון מאחת עד ארבע בבוקר, לתת לו את האוכל לפני הזמן - בשתים עשרה בלילה
ולראות אם הוא קם למרות זאת בארבע. ככה מתמידים במשך שבוע -שבועיים ואח"כ מנסים להוסיף עוד שעת שינה.
אמנם השיטה הזו היא לא שיטת פלאים ואצל כל ילד היא השפיעה אחרת.
בטח יש כאלה שלא משלבות בקבוק, אז הן לא תאהבנה את השיטה...
אבל אני חושבת שבשביל שאני אהיה יותר סבלנית לילדים אני חייבת את זה. במיוחד אחרי שיש כמה ילדים.
קוראים לזה 'המפתח להתפתחות '
זה כמו פיטריות אבל עם חלקים גדולים בחמישה צבעים וחמש צורות וכל צורה מופיעה בכל צבע וגם תוקעים אותם על לוח כמו פיטריות אבל יותר בקלות בגלל זה זה מתאים מגיל שנה.
וגם יש בכל אחד חור כך שאפשר גם לבנות מהם מגדלים יציבים וגם להפיל להנאתם של הקטנים.
ילדי הגדולים נהנו מהמשחק הזה (היום בני 17,16 והלאה)
וכשנולדו הקטנים (בני 5 ומטה) קניתי שוב כי זה כל כך מוצלח.וזה לא יקר בכלל ,בסביבות ה-50 שקלים. אולי אפילו 40.
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות