צריך 'לדעת להאמין'יהודה.

'אשרי המאמין' – כן.  'אשרי המיתמם' – לא. 

לאחרונה הי' כאן 'דיון' בנוגע לחיי הרבי בשנים אלו. רצית מזמן לתת את חוות דעתי בזה, אך לא התאפשר. אז הנה זה בא:

מצד אחד אפשר להיות יהודי 'פשוט' 'מאמין' וכו' וכו' – אבל ב'מרכאות'. ואני אסביר: אני מסכים עם כולם שכתוב 'יעקב אבינו לא מת' [שד"א: '(תתן) אמת ליעקב' אותיות 'יעקב לא מת' (בשם רלוי"צ אביו של הרבי, שמסביר שזהו מצד זה שהוא מדת האמת)],  וכן 'דוד מלך ישראל חי וקיים' וכן על משה ושלא נדבר על אליהו הנביא.. וכך אפשר גם לומר על 'רבי' [מסדר המשניות], והראיה מדברי הגמרא שהוא הוציא ידי-חובה את בני משפחתו כו"כ שנים לאחר 'פטירתו'..

אאאאאאאבל – לא ראיתי אף אחד [כולל הרבי] שלקח את הדברים ב'צורה פשוטה' וב'אמונה תמימה'. מאוד מעניין!! להזכיר על הצדיקים הנ"ל תואר 'שליט"א' – אף אחד [ושוב, כולל הרבי] אפילו לא חשב! א' שלא הולך [אידיאולוגי כמובן] לקבריהם (של רבנו הקדוש וקבר דוד וכן למערת המכפלה) – עדיין לא מצאתי.

הייתי אף רוצה לתת דוגמאות והסברים לכל הנ"ל ועוד.. כדלהלן:

א. דוד מלך ישראל חי וקיים – הפי' הפשוט בזה (שמובא גם בספרי הרבי) הוא: ש"מלכות בית דוד הם העומדים לעולם" – רמב"ם (מלכים א,ט), 'לא יסור שבט מיהודה' – זהו עניין נצחי.  אני יוסיף עוד לאלה שלא השתכנעו, הגמ' במס' שבת מספרת שדוד מת, ובנו שלמה בא ושלח שאלה לבית המדרש: 'אבא מת ומוטל בחמה, מה אעשה?' ענו לו: 'הנח עליו כיכר או תינוק וטלטלו'. וכאן הבן שואל רבונו של עולם, הרי דוד מלך ישראל חי וקים! למה הוא 'מוקצה' [שבכדי לטלטלו צריך להניח עליו חפצים מותרים]? מה זה ה'היתר' הזה של ככר או תינוק?! התשובה הכי פשוטה: הוא 'מת' כמו שהגמ' אומרת, והפי' 'חי וקיים' הוא כדלעיל.

ב. אני מצטט כמעט מילה במילה בתרגום לעברית את דברי הגמרא בסיפורו של רבי: אותו יום, שיצאה נפשו של רבי, גזרו חכמים תענית וביקשו עליו תענית, ואמרו: כל מי שיאמר שיצאה נשמתו של רבי – יידקר בחרב... אמרו חכמים לבר קפרא לך תראה מה קורה עם רבי, הלך ומצא שיצאה נשמתו. קרע את לבושו ואמר ניצחו אראלים את המצוקים ונשבה ארון הקודש..   ואז החכמים שאלוהו: הוא נפטר? יצאה נשמתו? והוא השיב: אני לא אמרתי כלום...   ע"כ לעניינינו.  ישנו ציטוט מפורסם מאוד על רבי 'משמת רבי – בטלה ענווה'. אז שוב, יבוא האיש ה'מאמין' כביכול ויאמר 'אוי! זה סתירה בין הגמ' למשנה'.. טיפש! לכל מילה יש הסבר. לא הבנת? – שאל את הרב! אתה יודע מה קרה לאלה שהבינו את הפסוק 'והיו לטטפות בין עיניך' כפשוטו?!..   דבר נוסף: כתוב במדרש תנחומא כך: מעשה ברבי הקדוש שהי' מסתלק מן העולם, ציוה ג' דברים... וא' מהם: 'אל תזוז אלמנתי מתוך ביתי'. זאת אומרת: שפטירתו זוהי מיתה!!  יתירה מכך: אף לגבי אליהו הנביא שהוא לא נפטר אומרת הגמ' שתלמידו אלישע עשה עליו 'קריעה'.

ג. אם אני יתחיל לצטט כאן פסוקים, אני לא יגמור. אבל בכ"ז נביא כמה לדוגמא: יעקב אומר ליוסף 'ושכבתי עם אבותי.. וקברתני בקבורתם'.. או במה שכתוב על משה רבנו: 'ולא ידע איש את קבורתו', הנה לך שהתורה משתמשת בלשון קבורה גם אצל משה. וכן הציטוט המפורסם מפורים 'כדאי הלידה שתכפר על המיתה'.

לאחר כל ה'סיבוך' הזה שואל הקורא: נו, אז מה א''כ הפי' בכל הציטטות הנ"ל שלכאו' סתומים. צריך להדגיש שזו שאלה טובה, והראיה לזה – שהרבי התייחס כו"כ פעמים לכך:

ראשית: יש ע"כ שיחה ארוכה בליקוטי-שיחות (פר' ויחי חלק לה), וניעזר בציטוט קטע מהשיחה: 'דלפי מה שראו – שלגבם ה"ז עניין אמיתי (ע"פ תורה) עשו פעולות אלו בגופו של יעקב.. נמצא  שע"פ תורה תרוויהו איתנהו בי': מצד עצמם אין בני ישראל ומציאות התורה מוגדרים בטבע הבריאה, אבל לאידך רצה הקב''ה שפעולת קיום התומ"צ למטה תהי' בטבע העולם דווקא'!!! ע"כ.   אני חושב שמילים אלו די פשוטות ולא צריך הסבר.. (אפי' לא הדגשתי. ההדגשות הינם במקור).

דבר נוסף: בל נשכח שמה שנאמר בגמ' על יעקב 'לא מת' – זהו 'דרשה', 'מקרא אני דורש' [וכמו שהרבי מדגיש בשיחה דלעיל].

ב. רבי יוסף ענגעל ב'גליוני הש"ס' עוסק בסוגייתנו אודות הקידוש של רבי, ושואל: הייתכן?! הייתכן שמת – שפטור מן המצוות – יוציא אנשים חיים ידי חובתם?! ותתפלאו לשמוע – הוא גם מתרץ ע"כ, ומחדש חידוש תורני עצום, ואומר כך: כתוב ש'צדיקים במיתתם קרויים חיים', וממילא הינם חייבים בכל המצוות כבן-אדם רגיל לחלוטין.. בטח תשאלו: אבל כל הצדיקים הרי לא מניחים תפילין כל יום וכן לא עושים קידוש כל שבת וכהנה רבות? אז הוא מתרץ תירוץ פשוט: כי הם בעולם העליון.  ז.א. זה לא הפירוש שהם לא חייבים במצוות, אלא שהם לא נמצאים במקום ששם יש חיוב מצוות.

(לשם המחשה ניתן דוגמא: אדם שנמצא בחו"ל בשנת השמיטה. היעלה על הדעת לומר שמכיוון ששמיטה אינה נוהגת שם לכן בחו''ל אין תרי"ג מצוות?! וודאי שיש תרי"ג מצוות גם בחו''ל אלא שהוא לא נמצא במקום שהמקום דורש מצווה זו.

עד"ז בעניינינו: הצדיקים (שבמיתתם קרויים חיים) אכן חייבים במצוות, רק פשוט אין לו יד! אז על מה הוא יניח תפילין?!  ז.א. שהם אינם נמצאים בגופם הגשמי במקום החיוב [כאן, 'למטה מעשרה טפחים']. אבל ברגע שהוא יורד ומתלבש בגוף בעולם הזה אז אוטומטי חלים עליו כללי המצוות ויכול להניח תפילין..   ועד"ז מובן בעניינינו שרבי הוציא י"ח את בני משפחתו בקידוש – כי הוא ירד והתלבש בגוף גשמי בעולם הזה.

לסיכום: יש את המערכת הגופנית ויש את המערכת התורנית. ובעולמנו אנו שולטת חוקי הטבע והיא הקובעת.. 'אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות'.

כולי תקווה שציבור הקוראים המגוון הבין מה שנכתב כאן, אם כי זהו כ'טיפה מן הים'.

רציתי להוסיףיהודה.

עוד הרבי אומר: שהכוונה של רב נחמן 'יעקב אבינו לא מת' היא בנוגע לאמיתות מציאותו, גם של חיי הגוף שלו שזוהי  מציאותו כפי שהיא בתורה.. ולמי שלא הבין אני ייתן דוגמא לכך: בחסידות כתוב שהמציאות האמיתית של השולחן היא 'דבר ה' (אלוקות) שמחיה אותו. אבל כמובן אם אני ישאל מה זה על פי הלכה [שהיא בעולם העשי']? – וודאי שזה שולחן. ההלכה לא תכתוב למשל: 'תיקח דבר הוי' [תפילין] ותשים על דבר הוי' [ראש] '.. [[ ז.א. יש איך שהתורה מסתכלת על המציאות [שזה שולחן וכו'] ויש איך אמיתת המציאות בתורה [שזה דבר הוי']. ]] ועד"ז אצל יעקב: רש"י כותב שהוא 'לא מת' אבל אותו רש"י כותב בתחילת הפרשה כך: 'כיון שנפטר - נסתמו עיניהן ולבן של ישראל'.  א"כ מה הפי' שהוא 'לא מת'? – במציאות התורנית. אבל בד בבד וודאי שצריך לספוד ולקבור אותו כפי שהתורה מתייחסת לזה כ'קבורה'.

מילה לסיום: כל זמן שיעקב חי בגוף – אתה לא יכול לקבוע שחייו נצחיים (כי כרגע הוא חי בגוף, אבל מה יהיה אחרי ה 120 שלו? יסתיים העסק? –א''א לדעת!), אך ברגע  שאני רואה שגם לאחר צאת הנשמה מהגוף מונצחים חייו ע''י זרעו שממשיכים את החיות והדבקות האלוקית בהקב"ה – זה מוכיח ש'פטירתו לא עשתה אותו למת'. ז.א. הגוף נפטר אבל יעקב אבינו לא נפטר, 'מה זרעו בחיים – אף הוא בחיים'. ממילא: גם בדורנו אנו - הרבי חי והוא נצחי!

מספרים שהתבטאו על הרבי הקודם 'נשמתו בגנזי מרומים' והרבי בהתוועדות בכה ואמר מה פתאום שולחים אותו לגנזי מרומים?... אז שוב, אין הכוונה בזה שהוא לא נפטר. אלא הכוונה בזה: שברגע שאומרים 'נשמתו בגנזי מרומים', כאילו רוצים להגיד שהוא לא שייך כבר לפה-לעולם הזה, [הוא הי' פעם פה ועזר לנו.. אבל עכשיו] הוא נמצא למעלה ואין לו קשר לעולם הזה.....  את זה הרבי שלל.כפשוט

ליהודהמושיקו

המאמר שהבאת יפה מאוד אך לא לוקה בחסר מכיון לא כללת ברשימת המקורות שהבאת את שיחותיו של הרבי מלך המשיח שליט"א בנושא...

תלמד אותם בעיון ובאופן אוביקטיבי ואז שוב תסתכל בהתאם לכך האם נשאר אותה הסתכלות על הענין או שלא...

הצלחה רבה

א. את זה גם אני כתבתי.תסתכל בסוף ותראה שכתבתי שכליהודה.

זה כטיפה מן הים..

'אוביקטיבי'?! מעניין מי מאיתנו לומד אותם באופן סובייקטיבי...

המון הצלחה!

הוא דווקא כן ציטט שיחות של הרבי, כמה וכמהדובלה
השיחה מחלק ל"ה, פרשת ויחי. וכשלומדים את כל השיחה, הרעיון ברור. כפי שציין יהודה - יש בכל דבר את ה"דעת עליון", כפי שזה מצד אלוקות (שלמעלה יש ולמטה אין), ויש כפי שזה מצד העולם, "דעת תחתון" (שלמטה יש ולמעלה אין), ולהלכה כמובן שהולכים לפי דעת תחתון, וזאת ע"פ תורה.

כך גם בשיחה בחלק כ"ו, פרשת שמות. הרבי שואל לגבי משה, שנאמר עליו שלא מת, מה מיוחד בו ע"פ שאר הצדיקים. ומתרץ הרבי, שאצל שאר הצדיקים, זה שהם נמצאים גם בעוה"ז זה רק לעניין הרוחניות שלהם, כלומר לגבי ההשפעה הרוחנית שהתלמידים שלהם מקבלים מנשמתם. משא"כ משה, נאמר עליו שלא מת, משום שנשמתו מתלבשת בחכמי הדור שבכל דור, כאן בעולם הזה הגשמי. ומוסיף הרבי ומבאר: שאע"פ שזה לא בגופו של משה - אבל מכיון ש"חיי הצדיק אינם חיים בשרים כי אם חיים רוחניים", אם כן, (שים לב!) החיים הרוחניים שלו נשארים נצחיים בעולם הזה הגשמי ע"י שהם מתלבשים בנשיא הדור שבכל דור.
לאמר, גם לגבי משה שנאמר בו "לא מת", אין הכוונה לגופו הגשמי! אלא לכך שחייו הרוחניים נמצאים ומתלבשים בעולם הגשמי.

וכך הרבי מסביר גם לגבי "יעקב אבינו לא מת", ע"פ תירוץ הגמרא - "מה זרעו בחיים אף הוא בחיים" - שמכיון שה"חיים" של זרעו אינם שונים מחיי יעקב (מידת אמת ליעקב), אלא זה כפי שחיי ונשמת יעקב נמשכים ומתלבשים בזרעו, ממילא זו הסיבה ש"הוא" בחיים. כיון ש"מידת האמת", שהיא חיי יעקב, ממשיכה אצל זרעו.

ויעיין כבודו בשיחה בשלימותה, וישכיל.
משה רבינו בגוף גשמי?(!)מושיקו

את השיחה מכרך כ"ו פרשת שמות למדתי דווקא בשבוע שעבר,והרבי מסביר שם שחייו הנצחיים של משה מתבטאים בכך שהם מתלבשים בגוף גשמי של נשיא הדור בכל דור ודור.

ומכיוון שהרבי הוא נשיא הדור האחרון לגלות וראשון לגאולה- דהיינו שאין נשיא דור אחר  בינתיים מוכרח איפה שהרבי צריך להיות בגוף גשמי עד לגאולה(שאחריה יהיו חיים נצחיים) .

וכאן נשאלת השאלה,הרי היה ג' תמוז וכו'?

אז אחת מנקודות ההסבר בזה היא שיש מציאות שמאמתת את המציאות שע"פ תורה,יש מציאות שאינה מאמתת ואינה מכחשת את התורה,וישנה מציאות שמנגדת למציאות שהתורה מכתיבה לנו,כל מקרה אנו צריכים להישאר צמודים למציאות התורה גם שאינה תואמת למציאות העולם.

וזה אחד ההסברים מדוע מאמינים שהרבי חי וקיים ובגוף גשמי דווקא   

שאלהliki

ב"ה

למה תמיד מעלים את הנושא הזה? זה העיקר בעבודה שלנו? אם כבר מדברים על משהוא זה צריך להיות על העשי'ה בפועל. מה גם שזה גורם לפרוד (היפך עניין האחדות שמזרזת את בא מיח צדקנו).

באופן כללי יש עניין ששום תרוץ לא יכול לענות עליו.

איך זה שכל האנשים שהיו הכי מקושרים לרבי דוגלים בשיטה אחת?

רואים דבר מופלא, רב האנשים שדוגלים בשיטה השני'ה הם כאלו שלא ידעו על הרבי והחסידות שום דבר עד לפני ג' תמוז ופתאום עכשיו הם קמים עם שיטות חדשות!!!

ברור העניין לפי מי נלך, לא?

מה הנושא העיקרי?מושיקו

הנושא העיקרי זה הבאת המשיח,זה מה שהרבי מדגיש בכל שיחותיו ומאמריו הקדושים

מכיון שכך,כל מה שאנו עושים צריך להיות בכוונה זו להביא את המשיח,לפני שנכנסים לדיון מי זה המשיח וכו'.

בכדי להביא את המשיח באופן הכי מהיר צריך ללמוד ולהכיר את הנושא,מה זה משיח מה תפקידו ומה גדרו,שרק כך בעצם יודעים מה צריך לעשות כדי להביא אותו.

חלק מהענין הוא לדעת ש"משיח הוא מציאות של בשר ודם שחי בגוף גשמי ולא משהו או מישהו רוחני" בכדי שהענין יחדור אל תוך תוכנו בשכלנו ובהבנתנו יש ענין לפרסם שמשיח כבר כאן ,נמצא עימנו והולך לגאול אותנו בכל רגע.

האנשים הכי מקושרים לרבי דגלו בשיטה הרבי הוא הוא המלך המשיח ואף היה אחד מאותם חסידים שפרסם זאת בכל הארץ בתשכ"ח(1968),וכן פנו לרבי בתואר "מלך המשיח" כבר לפני שלושים וארבעים שנה,אני לא מחייב אף אחד להאמין בזה,אך חשוב לפרסם שכל מה שאומרים יש לזה מקור ע"פ תורה ולא סתם המצאות בעלמא,ובמיוחד שישנם אנשים שזה מחזק אצלם את האמונה בביאת המשיח, ומי אשר יקח אחריות על יהודי אחד שיהיה אצלו חלישות באחד מה13 העיקרים?!.  

נכוןliki

ב"ה

זה נכון לגבי זהות המשיח אבל תסתכל על מה הדיון נסוב, לא על זהות המשיח כי אם על העניין של חי בגשמיות וכו'

האנשים שהכי מקושרים וקרובים לרבי מאמינים שהוא המשיח אבל בנוגע למה שהתווכחתם, הם לא מאמינם בזה. על זה אין מה לענות. אם הם חושבים כך, ברור שכל חסיד אמיתי צריך לחשוב כך עוד לפני שמערב בכלל את שכלו.  

סתם הערה: אתה אומר שיש מי שאמונה בזהות הגואל מחזקת אצלו את האמונה באני מאמין, ומה אם יש כאלו שדווקא הפרסום הזה של זהות הגואל גורם להם לחלישות באחד מ 13 עקרי האמונה? האם משהו יקח אחריות על הדבר?

בטח מכירים את הסיפור בגמרא על אחד שהלך בציווי אביו לקיים מצוות שילוח הקן וואחר כך נפל מהעץ ומת. הבעי'ה היא שהוא בדיוק קיים את 2 המצוות שעליהן נאמר במפורש בתורה שהשכר שלהם הוא אורך ימים. רואים שדעת הגמרא שם אינה שאותו אדם לא מת אלא הוא מת ואין אנו מבינים את העניין (שכן לכאורע אותו אדם הי'ה אמור לחיות עוד כמה שנים טובות).

אותם הדברים בדבריו הקדושים של הרבי. אנו מאמינים בהם בתכלית אבל זה לא אומר שנמציא מציאות חדשה כי העניין לא מובן לנו.

ובאותו עניין: הרבי גם אמר בשיחותיו הקדושות שמשיח כבר כאן, כל העבודות נסתימו וכו'. אין אנו מבינים זאת ולא ניצור מציאות חדשה כדי לסדר לנו את הדברים. להפיך, אנו מחכים כבר להתגלותו של הרבי שאז יענה לנו על שאלה זו ועל עוד הרבה שאלות. (כמו מענה הצ"צ (?) לחסידים שכשמשיח יבוא הוא יענה לנו על כל השאלות). אלו שממציאים לעצמם מציאות חדשה, ראינו כבר למה זה יכול לגרום להם. אם משיח כבר פה, הרי שאין צורך לצום בט' באב ולהיפך נעשה סעודה גדולה ר"ל ,ודי למבין.

שאלה לי.אוסנת
כתבת:" כל מה שאנו עושים צריך להיות בכוונה זו להביא את המשיח,לפני שנכנסים לדיון מי זה המשיח וכו'." - ועם זה אני מסכימה.

"בכדי להביא את המשיח באופן הכי מהיר צריך ללמוד ולהכיר את הנושא,מה זה משיח מה תפקידו ומה גדרו,שרק כך בעצם יודעים מה צריך לעשות כדי להביא אותו." - אז איך עכשיו, בהנחה שהרבי הוא אכן מלך המשיח, צריך להביא אותו? ואם נאמר שהרבי הוא לא מלך המשיח, אז במה תהיה שונה ה"פעילות" להבאתו של המשיח?

זה הענייןliki

ב"ה

שגם אני לא מבינה מה השוני בפעילות. למעשה אין כל שוני בפעילות. (להפך יש אנשים שאם יבואו אליהם ויגידו שהרבי הוא המשיח הרי שזה יגרע מן הפעילות).

מה שכן חשוב לדעת ולהבין מה זה משיח (לאו דווקא מי זה), תפקידו ומה גדרו וכו'.

יהי רצון שכבר נזכה ברגע זה ממש לביאת משיח צדקנו.  

רציתי להעיר...חסיד של הרבי

יצא לאחרונה ספר, ששמו הוא בדיוק כמו הכותרת של התגובה הראשונה שלך. גם התוכן הוא כמו השורה הראשונה בתגובה שלך, ולכן בסופו הוא מגיע למסקנות מרחיקות לכת, שאני מתאר לעצמי שאם חסיד חב"ד אתה לא זה מה שהיית אומר לילדיך. אבל, אם תמשיך בקו הזה, הם יגיעו לזה לבד. בחב"ד, השכל הוא משרת לאמונה, ולא ח"ו אדון אליה.

האמונה במקרה הזה היא פשוטה מאד: הרבי אומר שנשיא הדור הוא עצומ"ה כפי שהעמיד עצמו בגוף גשמי, שבכל דור חייב להיות משה שבדור שנשמתו מלובשת בגוף גשמי, בדבר מלכות של השבוע הרבי אומר שהחידוש של דור התשיעי שבו לא תהיה הסתלקות הנשמה מן הגוף, ויש עוד הרבה מאד ציטוטים מהרבי בנושא, שאומרים דבר אחד: הרבי חי וקיים בגוף גשמי. איך זה מסתדר? מה זה אומר? גם אני לא יודע. אבל לומר הסתלק - זה לא.

לא אענה על הנושא של האוהל, שלענ"ד כל קישור בינו לבין הנושא של חי וקיים הוא דמגוגיה (מצד שני הצדדים) הייתי אומר לך בקצרה שאצל יעקב אבינו מוזכר הלשון קבורה, משא"כ וכו', אבל זה באמת לא הנושא.

לגבי מה שכתבת על שליט"א, כמה פעמים הרבי מלך המשיח קרא לחותנו שליט"א אחרי י' שבט? בו' חשון תשנ"ב הרבי מדבר עם הרב מרדכי אליהו ואומר שליט"א על הרבי הקודם.

לגבי מה שכתבת בהמשך: אף אחד לא אומר שדוד המלך ומשה רבינו חיים באותה משמעות שאומרים את זה על יעקב אבינו. אני לא יודע לגבי רבי, אבל כמו שכתבת בעצמך, בדוד המלך המשמעות היא על נצחיות מלכות דוד (ואגב, עיין ספר 'יחי המלך' לרב וולפא ותמצא ביאור מענין מאד על הנושא), במשה רבינו המשמעות היא על נצחיות נשיא הדור בכל דור (במקרה שלנו - הרבי).

על יעקב אבינו אומר רש"י במפורש: "כסבורים היו שמת . . אבל באמת חי היה". אור החיים מסביר שיוסף נשק את אביו אחרי מותו כי ידע שהוא חי (קצת סותר את מה שכתבת על דוד המלך, נכון?). הרבי מלך המשיח בחלק הלא מוגה מאותה שיחה שהזכרת אומר שיעקב אבינו לא מטמא במגע. הרבי לא אומר את זה על אף צדיק אחר.

השיחה בחל"ה באה לענות על השאלה: והרי זה היה?! מהדורות החדשות בג' תמוז של יעקב אבינו דיוחו על מותו. איך אומר ר' יצחק שהוא חי?! ועל זה עונה הרבי שיש שני מציאויות. יש את מציאות העולם, שאליה העולם צריך להתייחס, ויש את המציאות של התורה, אליה היהודי צריך להתייחס, ולכאורה, גם לענין הלכה.

בתניא מוסבר שהסתלקות היא שלימות עבודת הצדיק. היו רבנים שפסקו הלכתית על פי זה שלא הייתה הסתלקות ואין חיוב לנהוג מנהגי יום הילולא וכו', כי דבר ברור לכל חסיד שהרבי לא השלים את עבודתו. שלימות העבודה של הרבי היא היום לו הוא כל כך ציפה ומחכה, היום בו הוא יתגלה אלינו כמלך המשיח ויגאל אותנו מהגלות המר הזה.

דרעקוֹס!סבא גפטו
"לשם המחשה ניתן דוגמא: אדם שנמצא בחו"ל בשנת השמיטה. היעלה על הדעת לומר שמכיוון ששמיטה אינה נוהגת שם לכן בחו''ל אין תרי"ג מצוות?! וודאי שיש תרי"ג מצוות גם בחו''ל אלא שהוא לא נמצא במקום שהמקום דורש מצווה זו."

שליש מהתרי"ג אלו מצוות נסובות בקיום ועבודת המקדש.

אדם שגר כיום בחו"ל הינו אנטיפת וחסר זהות יהודית, גדול בתורה ככל שיהא!  אדרבא - אם הוא באמת גדול בתורה, אז הוא ת"ח שסרח. הרי הוא אפיקורס - אחד שיכול לענות לך על כל רז בתורה, אך כופר בעיקרה!
למה לךliki

ב"ה

להתערב בדברים שאתה לא מבין?

המשךliki

ב"ה

לשם המחשה ניתן דוגמא: אדם יוצא לשליחות בחו"ל כדי לקרב יהודים ולעזור להם.

(אין פה כוונה לפגוע אלה פשוט מאוד, למה אתה מדבר בדברים שאין אתה מבין בהם?)

לקלל?דובלה
זו כבר מידה גדושה מידי של גסות-רוח. לשיטתך כל האמוראים דרי בבל, ראויים ח"ו וח"ו לקללות המכוערות, שהצמדת בהינף מקלדת לרוב עם ישראל יושבי חו"ל, ובהם צדיקים גדולים ויראי שמיים. כולל גם בדורות עברו - כולל הגאון מווילנא, והרמב"ם, ועוד רוב רובם של הגאונים והמפרשים מכל הדורות....

כולם. רק אתה בסדר. כנראה שישנם הרבה דברים שאינך יודע.

ישנם שני סוגי "למדנים". האחד, כשמנסה להבין את רש"י, תוס', הרמב"ם או כל אחד מהמפרשים, אך אינו מצליח להבינם, מחליט ללמוד אותם שוב, יותר בעומק, כדי להבינם. במילים אחרות, הוא מבין שהוא זה שלא קלט את העניין.
השני, כשלא מבין את רש"י, מחליט מייד ופוסק שרש"י אינו יודע מה הוא מדבר! ח"ו. הוא עצמו - תמיד צודק. הגאונים והצדיקים הם אלו שטעו.

כדאי מאוד שתדע את מקומך, ולא תפתח פיך נגד רוב עם ישראל, ונגד ת"ח וצדיקים.
התעלמות?אנונימי (פותח)
כמדומני שבדיון זה היתה התעלמות מדברי הרבי שיעקב אבינו לא מטמא במגע [והרבי מבאר שאע"פ שצדיקים לא מטמאים - הרי זה רק באהל (שהקבר לא מטמא) אבל הגוף עצמו - מטמא, משא"כ בנוגע ליעקב הרבי פוסק להלכה כיום שמותר לכהן לגעת בו].
ומהשיחה שרופאי מצריים הרגישו שיעקב חי! היינו שבאמת הוא הי' חי!

ישנה שיחה של הרבי על הרמב"ם שחלק מהמצוה לצפות למשיח הוא גם לדעת למה מצפים - מה גדרו של משיח ומה גידרה של הגאולה!

אם צריך להכין את העולם ולשכנע אותו שמשיח נמצא כבר בעולם הזה הגשמי, ומוכן לגאול אותנו בכל רגע   - ברור שזה משנה עם הוא נמצא חי או ח"ו אחרת!

תגובה על תגובהיהודה.

לחסיד.. ולכל מאן דבעי. אומר לך את האמת אני גם חשבתי כמוך פעם (שהייתי 'קטן'), פשוט הראו לי את החוברת 'אמונה ללא פשרות' ששם יש הרבה 'ראיות' מהשיחות של הרבי שהרבי חי גם בגשמיות. ואני אסביר לך גם למה שיניתי את דעתי. יום א' התגלגל לידי דף של ה'שיחות' (שמובא בחוברת הנ"ל) עם הסבר קל ליד כל שיחה מה הרבי אומר פה ומה אומר שם. נאלמתי דום!! ממש כך. רגע אולי טעיתי, אולי קראתי בעבר רק חלקי שיחות, אולי הוצאו דברים מהקשרם, אולי בחוברת הנ"ל הם הביאו בסדר מסוים את השיחות בשביל לתת לך קו מסוים, שאולי לא כל השיחות מדברים בנושא? אמרתי לעצמי רגע, אני הרי לא ילד קטן בן ארבע שאני צריך שיחשבו בשבילי..

התחלתי בעבודה: אז יצא קובץ בשם 'הנקודה החבדית' (של הר' ברוד) שהסבירה כל שיחה שהרבי אמר בהקשר הנ"ל (ואני מאמין שאתה ורובו של אלה שחושבים כמוך לא 'עברו' על הקובץ הזה). קראתי את החוברת, והוא מראה לך שחור על גבי צהוב שכל השיחות שמשם יש כביכול ראיות שהרבי חי וקיים, פשוט לא מבינים מה הרבי אומר, או לעיתים מטעים בכוונה את הציבור, תוך הסתמכות על הבחורים שיהיו תמימים (במלרע) דים כדי לא לעיין במקור הדברים ולראות על מה הרבי מדבר..

בקיצור, הרב ברוד מביא שם שיש שני גישות להתייחס לעולם מול התורה, כאשר למשל התורה אומרת משהו, ובעולם, מה לעשות, לא רואים את זה בפועל עד שלעיתים נראה הפוך: גישה א. התורה היא אמת. נקודה. אם אנו רואים שיש משהו בעולם שלא הולך לפי התורה אות הוא שדבר זה אינו קיים ואינו מציאות כלל, ועינינו הם שמטעות אותנו. גישה ב. התורה היא אמת, ומה שאנו רואים זה גם דבר אמיתי, אהה.. יש סתירה בין הדברים? מה לעשות, אנחנו אנשים מוגבלים ולא תמיד אנחנו מבינים מה התורה מתכוונת. אם אתה חכם והצלחת לפתור את ה'קושיא' תבוא עליך ברכה, ואם לא, לא נורא. שכל של נברא 'לא תמיד' מצליח להבין מה התורה אומרת, באותיות אחרות: 'גם השכל מבין שיש למעלה מן השכל'. אבל גם אם לא הבנת זה לא אומר שהכל שקר ח"ו אלא אתה מאמין באמונה פשוטה שזה אמת אבל לא זכית להבין. נו..

לכאורה הגישה הא' זוהי שיאה של האמונה (ע"פ הכלל הידוע של 'אלוקות בפשיטות ועולמות בהתחדשות').. מה שכתוב זה אמת מוחלטת ואין מקרא יוצא מידי פשוטו. אבל עם מעיינים קצת רואים שזה פשוט היפך התורה והיפך השו"ע. בתורה (להבדיל מכתות במזרח הרחוק) מה שהאדם רואה זה האמת, ועל פי אמת זו נקבעים דינים, כמו "אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות" וכו' וכו' עיי"ש היטב.

נחזור לעניינינו. בלי קשר לכל שיחה מה היא מדברת ואיך מסבירים אותה (בפשטות ממש – ואכ"מ), רואים הרבה דברים שהרבי אמר ופשוט לא מבינים. כמו לדוגמא: א. הרבי בירך את הרב מרלאוו (רבה של קראון הייטס) שיזכה לחיות עד ביאת המשיח, עוד לא שמעתי שאומרים עליו שליט"א.. ב. בספר של הרב וולפא 'מבשר טוב' ישנה שאלה: איך אומרים שהרבי נביא וכו' וכו', הרי הוא בירך כמה אנשים ואח"כ הם נפטרו? והוא עונה שם הסבר שלם (לא תמיד הרבי יכול לבטל גזירה, הרבי עודד אותם וכו'). למה לא ענה בפשטות שאם הרבי בירך אותם אזי בפשטות הם חיים וקיימים.. למה הוא צריך לדחוק את עצמו?!.

אולי אפשר להביא סיוע לזה ממה שהרבי אמר בשיחת ש"פ צו ה'תשי"ד וזלה"ק: "הרמב"ם כותב (מו"נ ח"א פע"א): "אין המציאות נמשכת אחרי הדעות, אבל הדעות האמיתיות נמשכות אחר המציאות". והיינו, שכאשר יש לאדם שיטה מסוימת, והוא רואה שהמציאות היא אחרת – עליו לשנות את דעתו על-פי המציאות, ולא לנסות 'לחתוך' את המציאות כדי שתתאים לדעתו!...

‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎--- אספר לך סיפור ששמעתי מהרב זלמן נוטיק שי': הרבי אמר באחד השנים בפרשת תרומה שצריך להתחיל לאסוף כסף עבור בנין בית המקדש, ודבר זה כולל אנשים נשים וטף, הרבי אמר שם כמה פעמים בשיחה "בפשטות". הרב וולפא שי' התחיל לאסוף בין אנ"ש כסף ושלח דו"ח מלא לרבי ממי אסף וכמה אסף.. הרבי אמר לו שהיות ואספו את זה לבנין בית המקדש הרי שיכול להיות שיש לזה דין הקדש וממילא שיזרוק את הכסף לים המלח בכדי שתיאבד צורתו ואף אחד לא יהנה מזה...

תוך כדי עבודת המחקר שלי בדקתי גם בחוברות שמסבירים שהרבי חי בגשמיות, בניהם החוברת 'אמונה ללא פשרות' וראיתי שהם מכניסים לך בכוח מה שהם רוצים שתחשוב תוך 'אמונה ללא פשרות' וסומכים עליך שלא תעיין במקור כנ"ל. יש על כך דוגמאות אין ספור ואכ"מ.

וכעת לגבי מה שכתבת. אני מדגיש – לא אתייחס לכל מה שכתבת, כי אני סומך על כל מי שמוח בקודקודו ויביט במה שכתבנו יבין במהרה שכל שאלה שהעלת מתורצת כבר באשכול (או שמלכתחילה אינה שאלה..), ומסקנות שהסקת – הם מסקנות שלך ולא של הרבי. יש כידוע א' שרואה מה כתוב, ויש יותר חכם שגם מבין מה כתוב. אבל לראות מה לא כתוב צריך להיות..

אתה מביא ראיה משיחת ש"פ בא תשנ"ב. 'נייתי (ספר) ונחזה'. כתוב שם משהו כזה (תוכן: שהחידוש דדורנו – הדור התשיעי שאין עניין של הסתלקות מהגוף.. עי"ז שמשיח צדקנו בא מיד.. לכאורה הרבי אומר שבדורנו זה אין ענין של הסתלקות אלא מיד מגיעים לגאולה השלימה. אבל כנראה קוראים את השיחה מהר מידי, כי הרבי אומר בפירוש 'עי"ז שמשיח צדקנו בא מיד', כלומר היות משיח מגיע תיכף ומיד לכן מגיעים כל בני ישראל אל הגאולה ולא צריך עניין של הסתלקות.

בכלל מי שלומד את השיחות האחרונות בפרט את של נ"א-נ"ב רואה קו שהרבי אומר כל הזמן משיח מגיע מיד. הרבי מוסיף שכל זה יהי' תיכף ומיד ממש. ואף אחד לא ישאל: רגע, אבל בפרשת וארא הרבי אומר 'עוד לפני מנחה', והנה עוד לא הגיע? כולם מבינים שהרבי אמר את זה בדרך של תפילה והגברת הציפיה שהנה תומ"י משיח מגיע. עד"מ כמו שהרבי אומר על השנים שמשנת תשמ"ב: 'תהא שנת ביאת משיח', 'תהא שנת גילוי משיח', דברי משיח, מלך המשיח, משיח ודאי, וכו'. ברור שהרבי אמר את זה בתור זמן שמסוגל למשיח. ולא בתור נבואה שבוודאי שבתשמ"ג מתגלה משיח.

עוד אתה כותב שהרבי בעצמו הזכיר 'שליט"א' על חותנו. תגיד לי, אם הרבי הקודם אכן חי (באותו אופן שהי' לפני י' שבט) והתואר שליט"א עליו פירושו שהוא חי בגשמיות וכו', אז באיזה רשות הרבי לקח לעצמו את כס הנשיאות של חב"ד?! דבר אחד אני יכול לומר לך: שגם אתה לא מאמין במה שכתבת(!)

חוץ מהנ"ל, אתה מביא לי 'מעשה רב', אך האם אתה יודע כמה פעמים הרבי כתב על חמיו זצוקלל"ה ותוארים כעין אלו?! אז שוב, וודאי שגם פה (אני הכופר ו)אתה ה'מאמין'..  תסתכל טוב מה שכתבתי בהודעה השני' אודות מה שהרבי זעק בהתוועדות (שזה בעצם הנקודה של כל השיחות של הרבי בעניין) ואז תבין (אם רק תרצה) שזו הדרך היחידה להסביר את ה''סתירות'' (שלאמתו של דבר בשבילי זה לא כך), ובנקודה (ותכניס זאת טוב לראש!):

יש 'דעת עליון' (שלדוגמא כל העולם הוא אלוקות) ויש 'דעת תחתון' (שזה מחשב וזה שולחן וכדו'), יבוא פלוני ויטען: 'לא נכון! זה לא שולחן, זה אלוקות!'. הוא צודק ולא צודק. הוא צודק שזה אלוקות ולא צודק שזה לא שולחן. עד"ז בעניינינו: לפי ה'דעת עליון' משה רבנו אכן חי וקיים (כך כתוב) ואף יותר ממני וממך (כי אנחנו לפי"ז יכולים להיקרא 'מתים' ר"ל..), אולם לפי ה'דעת תחתון' משה רבנו לא חי וקיים! (ואם תרצה או לא, אילו היינו יודעים היכן מקום קבורתו של משה היינו 'נוהרים' לשם. להזכירך 'ולא ידע איש את קבורתו'..), ולפי"ז כמובן נוהגים הלכה למעשה ככתוב בשו"ע, ועד"ז יש לומר אצל הרבי (אם כי זה לא ממש דומה בעניינים אחרים, אך בפן ההלכתי זה פשוט שהולכים לפי הדעת תחתון!! שיהי' מובן).

[אני מודה ומתוודה [ובכך מסכים למה שכתבה liki] שקלטתי שטעות במעשיי שהכנסתי שוב לדיון את הנושא הנדוש הזה, ולדעתי הצד השני פשוט לא מעוניין להבין, ויותר מכך תולה את זה בשם 'אמונה פשוטה' במקרה הטוב (ואת מי שלא מאמין בזה [..מחקתי..] וכדו' במקרה הגרוע). איי, עד היכן הגענו.. הופכים את היוצרות, קוראים לאור חושך וחושך לאור..

האמת שחבל על הזמן, אך בכל זאת מחויב אני להגיב על מה שנכתב לטובת הגולשים שידעו את הצד האובייקטיבי והאמיתי של העניין, ולא יטעו\יתהו לרגע..]

חבל שזה נכתב בקטן, הייתי ממש צריך להוציא ת'עיניםאנונימי (פותח)

יפה כתב יהודה, מאוד נהניתי. רציתי להוסיף שבכל הדברים כאשר יש סתירה בין העולם לתורה ת-מ-י-ד אומרים כנראה לא הבנתם נכון מה כתוב, כמו הכלל של ר' סעדי' גאון: מתי אומרים "לא כפשוטו", כאשר החוש דוחה את זה, כמו "ערים בצורות בשמים" ורש"י "פשוטו של מקרא" אומר דיבר הכתוב בלשון הוואי.. יש אין ספור דוגמאות, כמו למשל הסיפור בגמ' על אדם שביקש מבנו לטפס על עץ להביא משם גוזלים ולעשות שילוח הקן (על שני מצוות אלו נאמר "למען יאריכון ימיך") והבן נפל מהעץ ונהרג. לכאורה קל ופשוט. התורה אמרה למען יאריכון ימיך וזה ודאי אמת, לכן בוודאי שלא קרא לו כלום ועדיין הוא חי וקיים. מעניין שהגמ' 'לא חשבה על זה' וענתה: "למען יאריכון ימיך – לעולם הבא".

בנוסף לזה אני מעתיק מילה במילה משיחת ש"פ וארא תשנ"ב (שיחה שני') [שים לב: ההדגשות הינן במקור].

"אמרו חז"ל "יעקב אבינו לא מת.. מה זרעו בחיים אף הוא בחיים", שע"י המשך החיים דזרעו (חיים אמיתיים ע"פ תורה, ענינו של יעקב)  נעשה ''אף הוא בחיים'', ויתירה מזה, שהענין ד"הוא בחיים" לאמיתתו, בקיום נצחי (דלא כדבר הנפסק שהוא אופן של ''כזב''), מתגלה בההמשך והנצחיות ד"זרעו בחיים" לאחרי פטירתו, שדוקא אז רואים בגלוי הנצחיות (אמיתיות) ד"הוא בחיים". ונמצא, שע"י המיתה נעשה תוספת וחידוש החיות – התגלות הנצחיות והאמיתיות דהחיים."

חושבני שלא צריך עוד להוסיף כלום..

על ראשון ראשוןחסיד של הרבי

אין לי הזמן והכח לבוא ולבנות מבנה מסודר של טענות ולסדר את כל השיטה של חסידים בדור השביעי מהתחלתה, ועל כן אסתפק בתגובות לדבריך: (האותיות מסמלות את מספר הקטע בדבריך)

א. כתבת שראית את השיחות והאמנת, ואחרי כן החלטת אחרת על סמך דף עם פירושים שהוציא מאן דהו שחושב בצורה כלשהי. כלומר: אתה מודה שההבנה הפשוטה בשיחות היא כמו שאני מציג, רק שאפשר לפרש אחרת. מזכיר לי שאחרי הדפסת הדף הנזכר היה ויכוח ב-770 על השיחה, ואחרי שהמשיחיסט פתח את השיחה, אמר לו ידידו ה'אנטי', רק רגע, אתה פותח ספר? גם לי יש מה לומר והוציא מכיסו את הדף הנ"ל...

זאת ועוד: אתה בעצם מסכים שראית פרשנות לשיחות רק מצד אחד, ולא נסית ללמוד אותם כמו שלומדים אותם בצד השני. הייתי מהמר על כך שהתקופה בה ירדת מהאמונה שהזכרת היא התקופה בה היית ב-770 ושהית בשיעורים של מי שהוא הכהן הגדול של ה'אנטי משיחיסטים', ניסית פעם לשבת ולשמוע מה יש לרב גינזבורג למשל לומר עליהם?

ב. קראתי את כל החוברת של מענדי ברוד, על כל דברי החוכמה שבה, מכינויו של האוהל בכפר ועד למקומו של הרבי, ומשום מה לא נראה לי שאתה קראת את החוברת חי וקיים שיצאה לאור זמן לא רב אחר כך ובה תשובות לטענות שלו.  אני יכול להוסיף ולומר שקראתי גם את הראיון של ר' יואל בכפר חב"ד, (אגב, את כתבות התגובה בבית משיח קראת?) והספקתי לקרוא גם כמה הגיגים בנושא מהספרן הראשי של ספרית ליובאוויטש, משלוחים בדטרויט ועוד.

ג. נכון. ישנם שני גישות ובדרך כלל צריך ללכת עם הגישה השניה. אבל כאן המצב שונה לגמרי. אני לא חושב שמעולם היה כזה מצב שתורה התנגשה בכזאת חזיתיות עם העולם, ולכן אי אפשר להביא ראיה משום דבר. פירוש: לפני ג' תמוז, לא היה אחד שלא הבין את השיחות אחרת. "מי שחושב אחרת שיזרוק את התפלין לים", אמר ר' יואל. תחת כל גבעה וכל עץ רענן פרסם שזה שהרבי יחיה לנצח, זה יותר בטוח מאשר שהשמש תזרח. לאף אחד לא היתה הבנה אחרת.

ופתאום, בא ג' תמוז. וכמה אנשים נשברו. ההלכה קובעת שתלמיד חכם יכול לפסוק רק קודם שבא מעשה לידו, אחרי זה אנו לא סומכים עליו. אחרי ג' תמוז, אחרי שהוא עצמו הועמד בניסיון, אי אפשר לשנות את הפשט בשיחות. קל וחומר שהוא לא משנה, הוא פשוט אומר שהוא לא מבין.

ד. אין לדיין אלא מה שעיניו רואות, זהו כלל נכון, אבל תאמר לי, על פי זה משה רבינו מת בי"ז תמוז של יציאת מצרים? ויעקב אבינו מטמא במגע? ואיך יוסף בדיוק נישק אותו? והרי הדיין לא יודע מי צדיק ומי לא (כמו שתשובה לא מתקבלת בבי"ד של מטה), אז איך הוא יכול לפסוק לבני ביתו של רבי שהם יצאו ידי חובת קידוש?

אלא ללמדך, שגם באין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות, ישנם מצבים שהוא צריך להתייחס לעוד דברים. לנבואת הנביא, לידיעה שיש פה צדיק, ושיהודי יודע שעל פי תורה "יעקב אבינו לא מת", כמו שאומר הרבי בשיחה בחל"ה.

ה. אם בהרב מארלוו עסקינן, אז מספרים שישנו יהודי שהוא התיר לו נדר שנדר עד ביאת משיח, על סמך זה שמשיח כבר בא (המכתב הידוע של הרבי רש"ב על דוד בא ובן דוד בא, ועוד). אבל לא צריך להגיע לזה - פשוט שיש הבדל בין ברכה לנבואה. וזה גם התשובה בשבילך על מבשר טוב.

ו. לא הבנתי מה אתה מנסה להביא מהרבי. הבנתי שיש ציטוט מהרמב"ם, שגם בו צריך לראות מה ההקשר, ולא הבנתי למה הזכרת את הרבי. אולי אם תביא את שלמות השיחה נוכל לדון על הקטע הזה.

ז. סיפור יפה. יעיין כבודו בשיחה המוגהה (תרומה תשנ"ב) ויאמר לי האם זה מה שהרבי אומר. אין תחת ידי ההנחה משבת, כך שאין אני יכול לבדוק מה כתוב בלא מוגה.

ח. אל"ה. (אין למה להתייחס)..

ט. מכיון שאני לא רואה מה לא כתוב, אני לא רואה את התשובות שהבטחת, ואני גם לא רואה את הדוגמאות שהבטחת בסעיף הקודם.

י. אין דוגמא יותר קלסית להוא פסק על עצמו. ראשית, אתה מתלונן שבאמונה ללא פשרות מכניסים רק חלק מהשיחה ואז על פי ארבעה מילים אתה רוצה לשנות את הפשט. אני חושב שכדאי לכבודו ללמוד שוב את השיחה מתחילתה (משה רבינו בא אל פרעה בגוף גשמי כהכנה לגאולה וכו') ועד סופה (שאנחנו כח הדיבור של נשיא הדור) ונמשיך משם.

יא. נכון. מה הקשר?

יב. גם נכון. אני מאמין בזה רק מצד "הוא פסק על עצמו".

יג. כנ"ל י ויב.

יד. זה לא אמור להיות סותר, משא"כ כאן. וכאמור ההסבר של הרבי במשה רבינו לא מת, לעומת ההסבר ביעקב אבינו.

בואו נזכור מה מטרת ועניין הויכוח!!likiאחרונה

ב"ה

אין שום סיבה שבעולם לזלזל בשני ולפגוע.

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך