איך השימוש במחשב משפיע על הילדים?אדל34

הרבה מבוגרים אוהבים מסכים וילדים אוהבים מסכים.  חיוךהאם זה באמת כ"כ טוב? מצד אחד יש הרבה אתרים מצוינים ומועילים ומחכימים כמו ערוץ 7, חיוך גדול וערוץ מאיר לילדים וגם למבוגרים.

מצד שני כשהילדים ( וגם אנחנו) הרבה זמן "על המחשב" העיניים מתעייפות, אולי אפילו הראייה מדרדרת, האנשים פחות מתקשרים אחד עם השני, ופחות עסוקים במטלות שלהם. 

השאלה שלי בעיקר על הילדים.

האם אתם מגבילים אותם ועד כמה? איך אתם מצליחים להגביל אותם (אם בכלל)?  מה היתרונות ומה החסרונות מהשימוש שלהם במחשב? 

כמובן אני מתכוונת למצב שבו יש חסימה של תוכן לא טוב ( כמו אינטרנט רימון).

בילוי לא מומלץ לילדים.ד.

שישחקו במשחקים ממשיים, שישחקו עם האחים, חברים..

ילד מפתח כחות וכשרים ע"י העיסוקים הממשיים. העולם הוירטואלי לא כך. יוצר תלות שיש בה, לדעתי, ניוון מסויים, מוטורי, רגשי, שכלי, חברתי.

בגיל ממש קטן - זה לחלוטין גרוע.

בגיל שמעבר לכך, תלוי בסביבה ובמושגים. גם אם רוצים, אפשר בהחלט להגביל - משהו מסויים בערוץ מאיר, חצי שעה ביום וכד'.

זה אפשרי לחלוטין. ומה השאלה "איך אתם מצליחים".. ילדים בגיל צעיר, אמורים לשמוע להוריהם בעניינים האלו..

אלא שצריך לעשות דברים בחוכמה. אם עושים מזה ענין גדול, ש"מגבילים" אותו - אז זה יוצר רצון לההיפך.

צריך שתהיה תעסוקה אחרת, מעניינת. מחשבש נמצא במקום מסויים בבית (ברור שלא אישי לכל ילד קטן..), ואפשר זמן מה אם צריך - וזהו. 

ילדים שגדלים כך, אין להם ענין מיוחד דווקא במחשב.

וגם - יש שוני בין ילדים, צריך לשים לב לכך. יש ילדים (לא מדובר על קטנים ממש), שצריכים את זה יותר, ויש פחות. צריך להיות ערניים לענין ולהלוך כנגד רוחו של כל אחד.

[שמעתי בדיחה, שיש בה המחשה קצת של דור שגדל על זה... חייל נמצא באימונים; שואלים אותו, מה אתה עושה אם מגיע אוייב ממול - "יורה ישר" ומה אם אחד מכאן ואחד מכאן - "זורק רימון לשם ויורה לשם". ומה אם משלושה כיוונים - "לוחץ esc ויוצא מהמשחק"...]

ילד בגיל צעיר אמור לשמוע להורים שלו אבל זה לא תמיד קל לואדל34

במיוחד אם הוא אוהב תוכנית מסויימת.

איזה משחקים ופעילויות עוזרים לכם שיעזוב את המחשב?

האם יצא לכם להפחית להם שעות צפייה? איך זה השפיע?

את רואהד.

שהתשובה טמונה בשאלה.

את שואלת על "הפחתת שעות צפיה"..

אני דיברתי על מה שעושים לכתחילה.

ולכתחילה, לא כדאי שילדים קטנים יתעסקו עם המחשב. בוודאי לא זמן ממושך.

וגם כשנותנים משהו כמו איזו תכנית בערוץ מאיר - אז זהו ודי..

אם יש מצב נתון, אז כבר משהו קצת אחר.

תלוי מה הגיל של הילד. את יכולה להסביר לו שאמנם  זה מענין, אבל יותר בריא לילד שישחק, יזוז, לא ישב הרבה מול המחשב. ולכן, את נותנת לו להחליט איזו תכנית/ות הוא הכי אוהב, ותראו ביחד שזה לא יוצא יותר מידי זמן - ושאר היום, מחשב סגור, משחקים ועושים דברים מענינים.

ואז את יכולה גם לתכנן איתו איזה משחקים הכי אוהב.. ולהשתדל שיהיה לו. 

גבולות שמחליטים עליהם מראש ולא תוך כדי הצפיהאורי8
כמעט שום פעילות לא תוציא ילד ממוצע מהמחשב, הוא מושך אותם מאוד. אנחנו מסכמים מראש כמה מותר לשחק/ לצפות , ומשתדלים לעמד בזה, הילדים יודעים שמי שמשחק יותר ללא רשות יפסיד מחר את הזמן שלו,
שמעתי ממורה לספורטחלושי
שיש קשר בין פעילות גופנית לחוזר העצמות. העצמות של ילדים היום מאוד חלשות באופן יחסי כיוון שהם עוסקים מעט בפעילות פיזית חושבים הרבה ליד המסך.
נכוןאדל34

כשהם צופים הרבה במסך גם העצמות נחלשות גם השרירים, גם מתרגלים לאורך חיים של "כמה שפחות לזוז". ואחר כך קשה לשנות את זה.

חוץ מזה אני זוכרת שזה ממש כיף לרוץ בגינה ולשחק עם ילדים אחרים בחוץ. חבל שבגלל מחשב יפסידו את זה.

נכון מאד!tcrvocrkhi

מהרגע שהם במחשב הם לא עוזבים אותו לשנייה! צריך להגביל אותם!!

מגדירים מראש יום וזמןבת 30

נניח- יום שישי, חצי שעה בצהריים. 

ואז ההרגשה היא שהם מילאו את הצורך הזה במסך ומצד שני זה לא משתלט להם על כל הזמן הפנוי.

עם גדולים זה קצת יותר קשה. 

אני הסברתי לגדולה שלי מה הבעיה בזה ולמרות שהיא מאוכזבת מה"לא" שלי- רוב הזמן היא משחקת משחקים רגילים ולא מול המחשב

בת כמה הגדולה?אדל34

נראה לי בעתיד היא תודה לך על זה שלא ויתרת לה.

בת שמונהבת 30

לצערי הרב אני כותבת ש...לכל זמן ועת
יש לי ילד בן שנתיים וחצי "שמכור" למחשב.
ואנחנו עושים איתו ממש גמילה מהמחשב עכשיו.
הוא כל הזמן מחפש טלפון, מחשב, מסך...

ואני רואה איך הוא מאמץ את הראיה שלו- שהלוואי שהיא לא נפגעה מהמסך.

אנא!!! תמנעו ותגבילו מעכשיו את הצפיה במסכים.

ממני אמא שכואב לה.
בעזרת ה' שתצליחו!אדל34

העיקר שאתם בכיוון הנכון.

זה כואב, אבל אפשר לתקן.

הרי אפילו המבוגרים משנים הרגלים אז בטח ילדים שהם יותר גמישים.

ילדים זה בקומת הבסיס.ד.

להראות להם מחשב, ושיתעסקו בו, זו טעות חמורה. גם אם ההורים ירמו את עצמם..

ילד צריך לשחק, פיזית, להסתכל בספרים, לשמוע סיפורים, מוסיקה נעימה, לנהל אינטראקציה רגשית, שכלית, חברתית, עם המשפחה והסביבה, לקלוט אוירה של תורה ומידות טובות - ולא להיות מושפע מהמשיכה החזקה של הדבר המקרין והוירטואלי הזה.

אם היתה טעות, אכן צריך תהליך נחוש של גמילה והקניית הרגלים ותכני תעסוקה אחרים.

בטח שצריך תהליך כזהאדל34

רק איחלתי הצלחה,וכתבתי שילד הוא גמיש, ובד"כ יותר קל לתקן הרגלים אצלו מאשר אצל מבוגר. 

נראה לי גם שאפשר לתת להם זמן קצר ביום לראות תוכניות טובות כמו ערוץ מאיר לילדים, עם זמן מוגדר מראש. ורוב היום שישחקו, שיקראו ספרים, שילכו לגינה וכו'.

כן,ד.

לא כתבתי "כנגדך".. אני גם מצטרף לאיחולים.

רק הערתי על הנושא בכללותו, וגם על כך שיש צד שאצל ילדים קטנים זה חמור יותר. ובוודאי צריך להתאמץ לשנות הרגל לגמרי.

[גם זמן קצר לתכניות ראויות אם חושבים שכדאי, אם אין חשש להיסחפות, זה עוד לא בגיל הזה]

בגן..אנישוש
יש ילד שבבית הוא צמוד למסכים בגדלים שונים גם המשחקים שיש לו בבית עם אורות וקולות וכו.. בגן הוא לא מסוגל לשבת לשניה שום דבר לא מענין אותו..בן שנה וחצי..מרביץ המון ונראה שיש לו בעיה בויסות חושי...
אנחנו רוצים להראות לבת שלנו (שנה ו4)נקודה למחשבה
אבל סרטוני ילדים באנגלית כדי לשפר לה את השפה ולחשוף אותה יותר לשפה.
בעלי דובר אני לא, אז היא שומעת את השפה רק מבעלי והמשפחה שלו וזה לא מספיק.
מוגבל לכמה דק ביום..
נראה מתי זה ממש יצא לפועל..
מסכים עד גיל שנתיים- לא בריא בכללאורי8
זו המלצה של רופאי הילדים, ע"פ מחקרים, זה לא בריא למח, מרגיל את המח לקצב מהיר מאוד של התרחשות שלא קיימת בפעילויות למידה אחרות בחיים , לא שווה בעיני את השפה האנגלית, עדיף לחכות עם זה, ובנוסף אם לא ידברו איתה אנגלית ביום יום לא יעזרו סרטונים בגיל כ"כ צעיר, אחי הקטן דיבר עם סבתא שלי שטיפלה בו והורי שפה מסויימת וכמעט לא ידע עברית עד גיל 3, והיום מדבר בשפה זו בצורה מאוד חלקית,
אבא שלה מדבר איתה רק באנגליתנקודה למחשבה
היא גם שומעת שירים, לאו דווקא לשים אותה מול המסך..

בכל אופן אשמח להפניה למחקרים שתארת..
לא זוכרת איפה קראתיאורי8
את מוזמנת לחפש באינטרנט, אני קוראת ושומעת הרבה דברים בנושאים האלה במסגרת העבודה שלי ולא זוכרת מה המקור, אבל שמעתי זאת פעמים רבות, וגם קראתי בעלון של קופת חולים כללית בהמלצה על חשיפה למדיה.
מה שכתבתי אלו דברים בסיסיים שיאמר לך מי שמבין בתחום.
תודה!!נקודה למחשבהאחרונה
אני מוכן לוותר על השימוש במחשבעוגי פלצת

אם אתם באים לשטוף כלים ולהכין אוכל במקומי

בזמן שאני משחק בעצמי 

זה הרסניגדולה מהחיים
אבא של אחיין שלי מגיל אפס השתמש במחשב כבייביסיטר לילד.
האחיין הזה שהיום כבר נער, עם בעיות קשב וריכוז רציניות. ללא ספק הצפיה הממושכת במסך גרמה לזה.
להמנע להמנע להמנע
זה לא המסך אשם. יש עוד גורמים שמתווספים לזהלכל זמן ועת
נראה לי גם שהצפייה במסך זאת לא הסיבה היחידהאדל34

אבל מאוד  יכול להיות שהסיבה משמעותית לילד הזה שסובל מהפרעת קשב וריכוז.

כשילד רגיל שהתמונות כל הזמן מתחלפות לו מול העיניים קשה לו להקשיב למורה. כשעבדתי כמורה הייתי צריכה כל הזמן לשנות פעילויות לילדים ביסודי.

אבל לא נראה לי שכל ילד שצופה הרבה במסך תהיה לו בעיית קשב וריכוז.

בתור ילדה  צפיתי הרבה  בטלוויזיה ( שזה על אותו משקל כמו מחשב) והייתי תלמידה מצטיינת.

אבל נראה לי בכל מקרה כדאי להקטין להם זמן צפייה כמה שאפשר.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך