(אני כותב משם בדוי אבל אני לחלוטין לא מי שפרסם את ההודעה הנ"ל)
לפי מה שזכור לי, ייתכן שאני טועה, בישיבות הדתיות לאומיות
מזכירים פה ושם את המושג - "אהבת ישראל".
אבל שכחתי שהמושג ""אהבת ישראל"" תקף רק עד שמגיעים למפלצות השחורות (או בלעז חרדים).
הציבור שמאיים עלינו באמת.
פה ושם מוזכרות בפורומים בעיית הדתלש"ים (וצריך לזכור שדתלשי''ם = מתים חיים),
אך במקרה שם אין אף פוצה פה ומצפצף לא נגד הסיבות לתופעה ולא בעד. למה? כי לא נעים לפגוע בדתלשי''ם בכל זאת..... (קצת "אהבת ישראל" אתם יודעים)
לעומת זאת,
כאשר מגיעה לפה ישיבה שהיא מוצגת ככביכול משרפה ( עצם מציאות הספק מבטלת את השם "משרפה")
ישר קופצים כל חברי הפורום ומוחצה לו,
במסע האשמות והקנטות כנגד הישיבה, בהרס הנוער הדתי. שאולי ח''ו ישרפו - ולא יאמרו הלל בברכה!!! (אע"פ שככה נפסק לפי שיטות רבות).
רבותיי, אני מכיר את הישיבה לא פחות באיכות ממי שכתב את ההודעה.
אז מי שרוצה לדעת באמת,
הישיבה (בטח בימנו) היא לא משרפה.
אז אם כך עולה השאלה המתבקשת מדוע יש כאלו שיצאו לתרבות רעה (ז''א נשרפו)?
אז למען האמת התשובה היא די פשוטה, מכיוון שהרבנים בישיבה הם עם כיפות שחורות אז ייתכן מאוד שהתלמיד ידמה לרבו...
אומנם, יש משהו מבלבל בכך שבחור החליף לשחור לבן,
כי ההבנה החיצונית היא שבחור שנראה שרוף גם נשרף.
אך, בתפארת צבי זה לחלוטין לא ככה (יש בודדים שכן אבל ראוי לדבר על הכלל ולא על היוצאים מהכלל, כפי שלמרכז יצאו גם דתלש''ים ואני שמעתי על אחד)
ולכן,
מכך שהבחור שם שחור לבן, ועד לכך שהבחור "נשרף" מבחינה השקפתית הדרך עוד ארוכה.
(אני יכול לתת דוג' על בחור שהדרך הדתית לאומית לא התאימה לו ונכון לו היה להחליף לשחור לבן- וכך אמר הר''מ הדתי לאומי שלו, אבל לא ראוי להתייחס למקרי קצה)
למשל,
אני יכול להעיד על כך שחלק מהנשרפים
להגדרתם- כל הסיבה שנשרפו היא רק מפני
שילדיהם לעתיד יהיו במסגרות יותר סגורות...
(וצריך לזכור שאותם אברכים עוד היו לפני התקופה של פריחת המוסדות החרדל''ים) אבל באמת בתוכם, אף להגדרתם, הם לא מגדירים את עצמם כחרדים.
אני לא מבין למה אני צריך לתת את הדוג' הבאות, אבל בגלל שאני יודע שהאנשים רוצים דוג' רבות אז אני יתן קצת.
אני מכיר אברך משמעותי בישיבה שחושב שהתרומה של הרב נריה לעמ''י הייתה לא פחות משמעותית מאשר תרומתו של החזון איש.
אני מכיר אברך שחושב שבנ"ע באזורים מסויימים בארץ זה דבר נכון (ידוע בכינוי בדיעבד).
וכו' וכו'
-----
אם אני יחזור לדבר קצת מצד רבני הישיבה ולא רק מהנשרפים הבודדים.
כאשר המשגיח הלך להביא בחורים לשבו''ש בישיבה, המליץ להם ברצינות שילכו לישיבת מרכז או ישיבה גבוהה רצינית אחרת ולאו דווקא לתפארת צבי (רק שלא ילכו לישיבות חפפנקיות ובעלי פרקלור דתי).
המשגיח (בשינוי קל של המילים) טוען בתוקף: שבימנו לא משנה האם אתה חרדי או דתי לאומי! העיקר להיות עם הקב"ה ולא ללכת אחר כל השפעה זרה מצד תרבות המערב -כדוג' אייפונים (בהר המור מדגישים זאת פי כמה וכמה מתפארת צבי).
אני להעיד שע''פ מראה עיני, אנשים שנמצאים כיום במכינה כמו עלי או ישיבת קו "נשרפים" הרבה יותר מאשר בחור ממוצע בתפארת צבי. בטח ובטח ביחס לזמן.
אני יודע על כמה מגדולי וחשובי הרבנים בציבור הדת''ל והחרדל"י ששלחו בחורים לישיבה. (מכיוון שאני לא מונח בסיבות של כל בחור ספציפי אני לא יכתוב את שמות הרבנים מחשש לשה''ר).
אני יודע שהראש ישיבה של תפארת צבי, לא מוכן לדבר עם הבחורים בענייני השקפה גם אם הם רוצים (אפילו בפגישה אישית ז''א) עד שיעור מתקדם וק''ו שלא מזכיר ענייני השקפה בשיחות.
לסיכום, לקרוא לישיבה משרפה זה לחלוטין לא נכון ולא מדוייק, אך גם לקרוא לישיבה דתית לאומית זה לא נכון.
ההגדרה המדויקת של הישיבה ע''פ ראות עיני היא ישיבה ללא השקפה ז''א כל אחד בוחר את הדרך שלו, ואת הרבנים שלו (וכמובן שיש שיעורים בספרי אמונה מחשבה ומוסר), יש גם ספרים של הרב זצ''ל בביהמ''ד וכן ספרים הרב נבנצל הרב אבינר וכו'. (אין כל כך הרבה ספרים של רבנים דתיים לאומיים כמו שאין כמעט של חרדים , לאופקי ספרי ראשונים ואחרונים על הש''ס)
לילה טוב !